ÚJ FÖLD SOROZAT 11.: "Az Új Camelot"


Bíbor Kör - Kérdés és Válasz rész


2000. április 8.


És ez így van, drága barátaim, hogy mi összegyűltünk itt újra ebben az energiában (visszatérve a csatornázásból korábban az estén). Valóban nem mentünk ezen idő alatt el, míg ti ünnepeltetek. Itt maradtunk ebben a teremben és élveztük a társaságotokat, az emberek társaságát. Maradtunk, hogy folytassuk a munkát, melyet elkezdtünk veletek, és folytatni fogjuk veletek ezen gyűlés alatt is, még ezen éjszaka alatt is, még akkor is, amikor alszotok ma éjszaka.


Nos a csatornázási időszak alatt korábban (lásd Tóbiás 2000. április 8-i csatornázását), a barátunk, aki ezeket az üzeneteket csatornázza, az ember, akit Cauldrének hívnak (Geoffrey Hoppe)... ő megkért bennünket, hogy mikor hagynánk abba a történetek mesélését és mondanánk a fontos információt. (kuncogás) Nos azt kell, hogy mondjuk, ez a beszélgetés ezen az estén különbözött más csatornázásainktól. Itt volt egy történet. Sok metafora volt a történetben. Megkérünk mindannyiótokat, hogy nézzétek meg ezeket, olvassátok el vagy hallgassátok meg őket újra, mert sok-sok dolog van itt, mely most a ti életetekre vonatkozik és azokra a dolgokra, melyek történni fognak. De ahogy mondottuk barátunknak, több, mint bármi ezen idő alatt, lényegesek voltak a szavak, de valahogy mégis zavaróak. Valóban sok energetikai munka folyt itt mindannyiótokkal azon a szándékon keresztül, melyet adtatok, az ösvényen keresztül, melyet kiválasztottatok. Itt volt az ideje egy mélyreható kiegyenlítésnek, melyet a legjobb egy ilyen energiában megtenni, a családdal, mint most. A legjobb, mikor az elmétek és a füleitek egy történetre figyelnek, tehát mi oly közelről tudtunk együttműködni.


A csatornázás elején, ha emlékeztek, kértük az engedélyeteket, hogy lépjetek egy kapun keresztül. A kitárt szívetekkel és a megadott engedéllyel akkor mi megkezdtük az igazi energetikai munkát, mely ott volt előttünk. Az ajtó a metaforák házához is vezetett, melyről beszéltünk. A valódi munka más szinteken zajlott. Mindez, barátaim, az Istenember házának megépítéséhez vezet, ami ti vagytok. Ez a munka fog folytatódni itt egy kis ideig. Ma este az energiák megfelelőek voltak, hogy egy nagyon mély belső sejtszintű munka kezdődjék és a tudatosság mély belső munkája. Nos, jelen pillanatban boldogok lennénk, ha megpróbálhatnánk válaszolni a kérdéseitekre. Folytatni fogjuk a veletek való munkát más szinteken is ezen ülés alatt is és ezen éjszakán. Nos, engedjétek meg, hogy elkezdjük az első kérdéssel.


KÉRDÉS: Amikor belemerültem a spirituális ösvénybe 15-20 ével ezelőtt, magam mögött hagytam egy hitrendszert és felvettem egy újat. Úgy tűnik, hogy minden kettőtől öt évig terjedő időben ezt csinálom, úgy értve, hogy megpróbálom kitalálni, hogyan van a test megszerkesztve... hogyan teremtetett meg az univerzum... és effélék. Egyet felvettem. Odatettem a szívemhez. Az enyémmé vált, és akkor megértettem, amint lefelé haladtam az ösvényen, hogy az rossz volt. Tehát találtam egy másikat. Felvettem... mindezt 15-20 éven át. Most éppen egy olyan ponton vagyok, amikor letettem egy másik rendszert és most rendszertől mentes vagyok. Találni egy másik rendszert, ez most egy soha véget nem érő útnak tűnik... megint egy másik mód, hogy lefoglaljam ezt az elmét. A kérdésem hozzád az, létezik-e olyan út az Isteni Énnel való egységhez, Istennel mindenféle elmebeli rendszer találása, használata vagy szükséglete nélkül?


TÓBIÁS: Egy nagyon egyszerű válasz a te alapos kérdésedre... és a válasz "igen". A találkozónkon a múlt hónapban mi beszélgettünk a "ne tegyetek SEM-mit"koncepcióról. A visszacsatoláson keresztül úgy vesszük, hogy ezt valahogy nehéz volt megtenni, de mindenki számára, aki itt van, és mindenkinek, aki olvassa ezt, itt az ideje, hogy elengedjétek a rendszereket. Ez az az idő, hogy visszarakjátok a régi könyveiteket a polcra, mert a válaszokat azokban nem fogjátok megtalálni. A ház, melyről ma este beszéltünk, a ház, mely most készülőben van, nem hasonlít egyetlen egy házra sem, mely azelőtt megterveztetett. Ez új. Ez más. Ez önmagatok legmélyebb magjából származik. Szóltunk az előző megbeszéléseinkben arról, hogy önmagatok nagyszerűbb része, a Valódi Énetek része, ahogy ti hívnátok, egyfajta gubóban volt, az energia befelé néző típusában. Itt az ideje, hogy a Valódi Én most kiemelkedik. Azt keresi, hogy egyesüljön veletek, aki az emberi tudatosságot hordozza. Az ott fog állni és türelmesen vár-a ti Valódi Énetek-amíg el nem engeditek, amíg le nem teszitek mindazon régi rendszereiteket. Megpróbáljátok meghatározni önmagatokat és Istent a rendszereken keresztül, az intellektuson át. Amint tudjátok, ti mindannyian itt, azt nem lehet ilyen módon megtenni. Ezt egyszerűen csupán úgy lehet, mikor a csend és a béke egy helyére mentek... amikor a bizalom egy helyére léptek... amikor olyan helyre léptek, ahol nem emberi dolgokat tesztek és megengeditek a szelleminek, hogy előre lépjen. Mindannyian itt, aki hordozza az Én Vagyok hitét, mindenkinek, aki azt a szemléletet hordozza, hogy ti a Szellem része vagytok, hogy Isten gyermekei vagytok... mindannyian, akik bizonyos filozófiákhoz ragaszkodtok... itt az ideje, hogy elengedjétek ezeket. Nincs mód a jelenlegi emberi tudatosságotokban, hogy meg tudjátok érteni a Szellem örömét , kiterjedését és szeretetét. Ez egy nehéz dolog a számotokra. Mindannyian sokat tanultatok. Mindannyian tanokhoz ragaszkodtatok. A legtöbbőtök a saját múltjában maga is hozott létre ilyen tanokat. Most a nyugalom és a csend ideje van. Abban a tevékenységben, hogy a Valódi Énetek most el tudjon jönni hozzátok, hogy most újra egyesüljön veletek. Ezen át elkezditek majd megérteni a dolgokat, melyeket soha nem tudtatok megérteni a rendszereiteken, az elméteken keresztül. Néhány hónappal ezelőtt az egyik itteni megbeszélésen megemlítettük, hogy vita és nehézség fog felbukkanni néhány olyan információval kapcsolatban, melyet előre hozunk, mert arra kérnénk titeket, hogy engedjétek el azokat a dolgokat, melyekhez oly nagyon ragaszkodtatok. Most mi idejövünk és emlékeztetünk benneteket, itt az ideje, hogy hagyjatok mindent elmenni. Az emberi tudatosságotokban talán nem tudjátok elképzelni, milyen az egység a Szellemmel és önmagatokkal. Itt az ideje, hogy abbahagyjátok a próbálkozást a régi házatok átalakítására és megengedjétek, hogy felépüljön az új ház. Köszönjük a kérdésedet.


KÉRDÉS: Helló, Tóbiás. Köszönet az összes információdért. Csak azt szeretném, ha találnál rá egy szót, hogy annyira dühös vagyok, amikor hallom. És az a szó a "türelem". Kérlek légy őszinte, amennyire csak lehet.


TÓBIÁS: Elég egyszerűen fogjuk ezt megfogalmazni a számodra. Helyettesítsd be a "türelem" szót a "bizalom" szóval.


KÉRDÉS: Tóbiás, nagyon köszönök mindent segítséget ma este neked és a csapatnak. Volt egy tapasztalatom ma, amelyet szeretnék megosztani veled és kikérni a tanácsodat. Reikit tanítottam egy szövetségi börtönben és ma az egyik bentlakó azt mondta, hogy felállítottak egy izzasztó fülkét. Imádkoztak, mert sok negatív energia volt az izzasztó fülke felállítása és létrehozása körül. Egyetértettem, hogy segítsek, amikor hazaértem. Tehát, energiát küldtem, felállítottam a megszentelt helyet számukra és körülbelül öt perc múlva, azután egy valós sablon démon képe jelent meg, egy ördög típusú alak, amit megkértem, hogy a Szellem kedvesen fogja meg és vigye el valahová helyreigazítani. Adott dolog, hogy az egy börtön és sok negatív energia van ott és sok entitás, melyek lehet, nem a legjobb szándékkal vannak ott. Mi lenne a legjobb módja annak, hogy megtanítsam a bentlakókat arra, hogyan bánjanak azokkal az entitásokkal?


TÓBIÁS: Kedvesem, vannak itt ebben a helyzetben, melyről beszéltél, nagyon negatív energiák. Ezek, hogy is mondjam, a bentlakóktól magukból származnak a legtöbb esetben, de ők vonzanak külső negatív energiákat is itt. A démon jelképe, amit láttál, kifejezi azon beteg szándékot valakinek a részéről, aki ebben benne van. Ezt az alkalmat ők nagyon önző célokra használják. Most te ezt az energiát egy démon alakjában tapasztaltad, és mindenki számára, aki ilyen típusú dolgokat tapasztal a földi életében... tudnia kell először, hogy ezek a démonok, ezek a szörnyek, ezek a sötét értelmezések, melyek időről időre el fognak jönni hozzátok, nem bírnak semmiféle valódi hatalommal vagy energiával. Mondhatod nekik, hogy távozzanak. De nem igazán helyénvaló most, hogy az Istenember megkéri a Szellemet, hogy vigye el őket, de ragadja meg azt a felhatalmazást önmaga és utasítsa ezeket a negatív energiákat, hogy távozzanak és ne gátoljanak. Ezek kitűnő tanulási alkalmak mindegyikőtök számára, hogy átmenjetek rajtuk. És újra megkérünk benneteket, ne hagyjátok azt az angyalokra vagy a vezetőkre vagy a Szellem egy még általános szemléletére, de kezdjétek el ezt belül. Ez a felhatalmazásotok ideje. Amint megtanuljátok használni ezt, képesek lesztek átsétálni a sötét helyzetek legsötétebbikén is. Képes leszel azután arra, hogy szorosan együtt dolgozz azon emberek világos szándékával, akik benne vannak ebben a tervben, ahol mások eltávoznak és nem értik, ők miért nem részei többé ennek a programnak.


KÉRDÉS: Tóbiás, én úgy találom, hogy ezen változásokon keresztül, melyek most történnek, sokuk hatással van a munkámra, tudod, ahol jövedelemre teszek szert. Úgy találom, hogy körülbelül az elmúlt másfél hónapban, hogy az emlékezeti problémák, komoly dolgokra gondolok, melyek hatással vannak arra, amit én napról napra teszek... . ez olyan, mintha én elvesztettem volna az egyik részét az én... vagy rossz helyre tettem volna az éleselméjűséget, az előrelátást és az intuíciót. Nos, mikor az az üzleti élet világában olyan emberekkel foglalkozol magad körül, akik nincsenek benne ilyesfajta dolgokban, melyekben mi vagyunk... nem tudod megosztani és azt mondani: "Ó, képzeljétek mi van, a szellemem ma velem dolgozik és tudjátok most én újraátalakulás alatt állok. "Nem teheted meg ezt. Úgy találom, nehéz megtartani az egyensúlyt, amíg ezek a dolgok történnek. Tudnál bármiféle tanácsot vagy segítséget adni ezzel kapcsolatban?


TÓBIÁS: Valóban, a régi házad vezetéke nem lesz többé képes azt az új energiát rögzíteni, mely idejön. Ez azt jelenti, hogy az emberek, akikkel dolgozol, nem annyira tájékozottak. Te sokkal jobban tudatában vagy ezeknek az ellentmondásoknak. Sokkal jobban tudatában vagy, hogy nem úgy vagy megalapozva, mint valaha. Tehát egyszerűen nem kell aggódni most. Nem kell elmagyaráznod nekik, hogy most mi is történik, mert sokan nem fogják érteni. Egyszerűen csak azt kell tudni, hogy ők még nincsenek annyira tudatában a helyzetnek, mint ahogy te. Amint beköltözöl az új házadba, amint ezt a metaforában a csatornázásban bemutattuk ma korábban, egy teljesen más típusú kapcsolatot fogsz találni a memóriáddal, minden dologgal, melyekre szükséged lesz, hogy ismerd őket. Ezért most, kedvesem, egyszerűen bízzál abban, hogy az helyénvaló. Megértjük és valóban átérezzük, hogy min mégy keresztül.


KÉRDÉS: Tóbiás, köszönöm, hogy velünk vagy és a türelmedet és segítségedet a bizalmunk megszerzésében. A kérdés, melyet felteszek, nem csupán az enyém, de lehet, sok más emberé is világszerte. Mi átmentünk-és most visszautalok a "Krisztus elveszett gyermekei" csatornázásra-azon időszakon át és az elmúlt decemberig tartó ideig, sok régi energián mentünk keresztül. Azok közülünk, akik spirituálisan orientáltak, képesek voltak szorosan együtt létezni azokkal a 3. dimenzióban. De most az energiaváltozásokkal képesek leszünk megtalálni ezeket a réseket, melyek félelmetesen kiszélesednek. A kérdés az elmémben ez. Azok, akik közülünk átlépnek az új energiába, olyan kapcsolataink lesznek az új energiában és az új világban, hasonló de egy magasabb szinten, mint amilyen a régi energiában volt?


TÓBIÁS: Van néhány kérdés a kérdéseden belül, drága barátom, melyeket meg fogunk beszélni itt. Ez mind eléggé helyénvaló. Először, amint a megelőző kérdésre is vonatkozik, mely a szétválasztottság érzéséről szólt és annak a másokra tett hatásáról, hogy vajon észreveszik-e ezt benned. A kapcsolataidban, amint az új energiába mozdulsz el, amint elfogadod az isteniségedet a belsődben, lehet, hogy nem érzed, hogy úgy kapcsolódnál a kapcsolatokban, mint azelőtt. Lehet, hogy volt egy kapcsolatod a régi házadban, mely jól szolgált téged, de többé nem érzed úgy, hogy az helyénvaló. Más részről, azzal, akivel kapcsolatban voltál a régi házon belül, most közelebb és kötöttebben érzi magát hozzád. Látják, hogy valami történik benned. Érzik, hogy valami történik. Erősebb összeköttetést éreznek. Érzékelik a fényedet és a békédet. Tehát, amíg megfigyelheted, hogy a kapcsolat változik vagy elmozdul, az ő nézőpontjukból lehet, úgy tűnik, hogy a kapcsolat szorosabbá és jobbá válik. Az új energiában a kapcsolat lényege az lesz, mely a legfontosabb dolog lesz itt, az, aki veled van, aki az Isteniségeddel van. Nem fogod majd szükségét érezni külső kapcsolatoknak, habár azok elég természetesen és elég gyönyörűen fognak eljönni. Mint egy emlékeztető, lehet, hogy nem azokkal a lényekkel lesznek, akik átmentek az új energiába. Mert az egyensúly céljai ott lehet azok lesznek, akikkel találkozol, akik nem a spirituális ösvényt járják, akik a régi energiában vannak. De ezek a kapcsolatok teljességgel helyénvalóak lehetnek. Az első kapcsolat, barátom, a te saját isteni éneddel lesz. Onnan elkezded majd megérteni egy megfelelő kapcsolat dinamikáit, fontosságát és energiáját. Azok, akik kapcsolatokban vannak most, melyről úgy érzik, hogy nem szolgálja őket, akik itt vannak és akik olvassák ezt... amint mondottuk azelőtt (és újra egy némileg nehéz szemlélet), most ez az elkövetkezendő két hónap nem a megfelelő idő, hogy hatalmas változásokat tegyetek vagy döntéseket hozzatok. Meg fogjátok látni itt, a fő energiaváltozások után, melyek lezajlanak a mostani idő és május vége között, hogy a dolgok elég természetesen fognak megtörténni. Ezután az időszak után egy mély tudásra tesztek szert arról, hogy mit tegyetek azzal a kapcsolattal. A múlt havi beszélgetésünkhöz kapcsolódóan, ez nem a legjobb időszak arra, hogy megtegyétek ezeket a fő változtatásokat.


KÉRDÉS: Említetted a csatornázásban, hogy a jövőben kevesebb alvás lesz. Úgy találom, hogy én többet alszom és fáradtan ébredek. Van valami, ami meg fog változni hamarosan?


TÓBIÁS: Az alvási minták, melyet a Fénymunkások most éppen tapasztalnak, az egyike a figyelemre legméltóbb dolgoknak. Azok személyenként változnak. Néhányan azt fogják érezni, hogy több alvásra lesz szükségük, és igen, és még mindig fáradtak lesznek, mert ahogy említettük az ülésünk elején ma este, nem tapasztaltok egy tipikus alvást, mert oly sok összeállítási tevékenység zajlik éjszaka. Oly sok minden történik belül az én mélyebb szintjein, hogy sokat alszotok és még mindig fáradtnak fogjátok érezni magatokat. Ez is meg fog változni az időtök szerinti 6 héten belül. Vannak olyanok, akik nagyon keveset alszanak és nagyon fáradtnak is érzik magukat. Ők szeretnének többet aludni, de kiindulva az összeállítás tervéből, az nem helyénvaló most. Ezen akarat végeredménye a legtöbbőtök számára, de nem mindenkinek, az lesz, hogy kevesebb alvást fogtok igényelni és erőteljesebbnek érzitek majd magatokat a tevékenykedéseitek alatt. De ti is úgy fogjátok találni május után, hogy szükségetek lesz néhány pihenési időszakra napközben. Úgy fogjátok találni, hogy nagyon gyorsan fel tudtok töltődni öt vagy tíz perc alatt, de szükségetek lesz, hogy eltávolodjatok a tevékenységektől és más emberektől. Szükségetek lesz néhány ilyen pihenő időre a rendszeres alvásotokon felül. A feltöltődés és a testetek megfiatalodásának módjai eléggé meg fognak változni ezen jelenlegi idő után.


KÉRDÉS: Köszönöm, Tóbiás, hogy itt vagy velünk. Amint tudjuk, sok ösvény létezik, mely ugyanahhoz a célhoz vezet. Én azon az ösvényen jöttem keresztül, melyet úgy hívnak, hogy "a mennybemenetel spirituális iskolája. " Rize Rendje csatornázza. Ismerősek neked és meg tudnád őket jobban világítani?


TÓBIÁS: Most itt másokat is be kell hívnunk. (szünet) Sok csoport van most, akik az emberekkel különböző szinteken dolgoznak. Ez a csoport, melyre utalsz, egy küldetéssel bír az emberek egy sajátos csoportjával kapcsolatban, számát tekintve nem nagy. Oly küldetéssel bír, mely régi iskolákon alapszik, melyekben az emberek csoportja benne volt, Egyiptom régi iskolái, ahová te kapcsolódtál. Azt választottad, hogy előre hozol bizonyos tanításokat abból az időből. Mi most éppen ott keresgélünk, amit te angyali birodalmaknak neveznél, hogy lássuk, van-e közvetlen kapcsolat, de nem látunk ilyet. Ez lényegében az emberek energiája, akik együtt voltak előtte Egyiptom iskoláiban, akik most keresik a mennybemenetelt egy régi tanításon keresztül. Ez az, amit mi erről a csoportról tudunk.


KÉRDÉS: Tóbiás, van egy kérdésem, mely nagyrészben ugyan személyes, de végül úgy gondolom, olyan információt adhat, mely mindenkinek hasznos lehet. A fiútestvéremet megölték két évvel ezelőtt. A gyilkosság tárgyalása most zajlik, nem véletlenül éppen április utolsó és május első hetében. Az elmúlt két év folyamán ez az egész dráma segített kirobbantani (meggyorsítani) egy hatalmas polarizációt, amelyben néhány megmaradó családtagom az egyik oldalon és én pedig egymagam a másikon. Azt mondták, hogy én olyan vagyok, mint egy bűnbak a haragjukkal, a bűncselekménnyel szemben és szégyen, hogy ők nem képesek bevallani most. Hihetetlenül nehéz, és ugyanakkor ez egy jó játékpálya volt nekem, hogy gyakoroljak a régi és az új hellyel. Tudom, ez egy szélsőséges helyzet, de amivel én szembe találtam magamat ezen polarizáció helyén, ahol ők a régi energiában vannak, az az ítélkezés, szemrehányás, a bűnbakkiáltás és a felelősség fel nem vállalása és próbára tett az új energiában. Olyan őrültség azon a helyen, mert az annyira ellentétes, tükörrel szembeni. Szeretetteljes szeretnék lenni. Birtoklom a könyörületet. Megvan az a képességem, hogy értsem a megegyezést és mindezt. Ami történik, hogy megpróbálok kapcsolatot létrehozni egy nagyon futólagos konkrét beszélgetésben középszinten... ez őrültség. Számomra a kölcsönhatás úgy tűnik, mintha megkívánná, hogy kompromisszumot kössek annak a becsületességéről és igazságáról, aki vagyok. Ez majdnem olyan, mintha vissza kellene mennem egy kicsi dobozba és annak kellene lennem, mint amik ők, még mielőtt beszéltek volna velem. Ha nem állok velük szemben az igazságommal, s az oly nagy, szembesítőnek és rosszindulatúnak tűnik. Alapjában a kívánságom, hogy nem akarok több fájdalmat az anyámra és az apámra rátenni. Ez majdnem olyan, mintha képtelen lennék megosztani velük a helyet. A kérdésem arra vonatkozik, hogy mikor összacsapunk, az teljesen-ahol az két hely ténylegesen nekiütközik egymásnak egy konkrét módon-hogyan tudunk a tudatosság kiterjedésével bánni az őrültséggel ?


TÓBIÁS: Ez valóban egy személyes kérdés, de van, ami mindenkire vonatkozhat itt és mindenkire, aki olvassa. Ahogy egyre jobban elmozdultok az új energiába és amint elfogadjátok az isteniségeteket, elég különbözően kezdtek el hatni a helyzetekre, mint ahogy te most. Ahol te most közvetlenül beszélsz és belépsz az emberek közé, akikkel kapcsolatban vagy, amint kinyílsz, amint a meghatalmazással élsz, energetikailag elkezdesz dolgozni velük , de nem a szavak szintjein, más kommunikációkban. Nem fogod úgy érezni, hogy beleragadtál volna az ő zűrzavarjukba, az alacsonyabb energetikai káoszukba. Te az ő Valódi Énjük szintjén fogsz velük dolgozni. Akkor nem fogsz beleragadni. Nem leszel nyugtalan, mint amilyen most vagy. Nem fogod érezni a szorítást a mellkasodban és a feszültséget az izmaidban. Elkezdesz hatni egy másik szinten a helyzetekre. Nem fogsz zaklatni senkit az akaratoddal, hogy úgy mondjam, de úgy lépsz be, hogy egy nagyon ragyogó fényt hordozol, mely meg fogja változtatni az egész helyzet természetét és irányát. Barátaim, az eszközök, melyekkel mint emberek dolgoztok, azok jól szolgálnak benneteket. Az új energia új eszközei, az új ház, ahol élni fogtok, eléggé más lesz. Azok egy sokkal gyengédebb, sokkal finomabb, még erőteljesebb szinteken fognak működni. A te helyzetedben itt, kedvesem, egyszerűen légy ott. Te okozol magadnak sok küszködést azzal a gondolkodással, hogy neked meg kell változtatnod azt vagy hatnod kell a helyzetre. De érzed, amint mondtad, a régi energia sok nyomását is. Nos, ahogy a helyzeted kezeled, hozd be az isteniségedet abba és nézd meg, hogyan változnak meg a dolgok automatikusan körülötted. Tudjuk, jobban szerettél volna egy speciálisabb és kevésbé elvont választ, de ez az, amit mi látunk.


KÉRDÉS: Tóbiás, én egy másik csoporthoz tartozom Colorádóban, melyet Jelnek hívnak. Ezt a csatornázást Jeanette Crowley végzi. Ez egy nagyon kis csoport, de sok fénnyel bír. Meg tudnád magyarázni a kapcsolatot, ha van, közted és ezen csoport között?


TÓBIÁS: A legtöbb esetben nincs egy erős kapcsolat a csoportok között a mi oldalunkon. Tudatában vagyunk sok munkának, mely folyik, de a munka, melyet mi végzünk, és az, amit a Jel csoport tesz, ezek nagyon fókuszáltak. Sokszor azok egymás részei. Sokszor ők ugyanazokat az alapvető energetikai elveket használják, de még teljesen más csoportokkal foglalkoznak. Ez a csoport, mellyel te dolgozol, valóban egy kis csoport egy különleges küldetéssel vagy az emberek ezen csoportjának irányítási céljával néhány némileg nehéz kihíváson keresztül. Látjuk és tudatában vagyunk ezen csoport egészséges hatásával. Azt választjuk, mégis, hogy nem teszünk különösebb megjegyzést semmilyen másféle csoportról, de az értetek van, hogy tudjátok, mindegyikőjük különleges célt szolgál.


KÉRDÉS (ugyanattól az egyéntől): Miért vonz engem mindkét csoport, mind a Bíbor Kör, mind a Jel?


TÓBIÁS: Az emberek mindkét csoportjában benne voltál a múltban és különösen a Jel csoportnak van szüksége az energiádra, mint egyensúlyra. Fontos, hogy ott vagy az egység egy típusa számára. Más részről együtt működsz a Bíbor Körrel, mint családdal. Azt mondhatod, hogy a Jel csoporttal való munkád a kiterjesztett programod része.


KÉRDÉS: Tóbiás, nagyon köszönöm, hogy itt vagy. Köszönet a csodálatos szeretetenergia felnyitásáért. A kérdésem azon megegyezésbe való elmozdulásról szól, melyért idejöttem. Biztos vagyok benne, hogy másoknak is ez a gondolata. Egyszer túljutunk ezen a hathetes időszakon, néhány korláttal kevesebb lesz, mint amennyi visszatartott attól, hogy elmozduljak abba, ami tényleg velem rezonál? Képes leszek elengedni azokat a régi energiákat, hogy az út egyre tisztábbá váljon?


TÓBIÁS: Egy szóban: "igen. "Igen meg leszel lepve a korlátokon, melyeket elengedsz, amint mondod. Ez igazán a fátyol vékonyodása. Ez a te képességed arra, hogy a fátyol különböző szintjein keresztül dolgozz, hogy alkalmazkodj hozzájuk. De óva intenénk itt mindenkit és azokat is, akik olvassák azt, hogy a változások, melyeket látni fogtok az életetekben, nem szükségszerűen azok, amelyet elvárnátok itt ülve ezen a napon. Az meglehetősen más lesz. Hogy folytassuk az este metaforáival, sokan egyszerűen egy hatalmas átalakítási munkát várnak el a régi házukon, de az nem helyénvaló. Az egy új ház, nem hasonlítható semmi máshoz, melyet valaha is épülni láttál. Korábban már említettük, hogy vissza fogunk térni a következő hónapban a ház felmelegítése miatt. Ez az, ami hozzászoktat benneteket az új energiához. Azután mi vissza fogunk térni júniusban az átsétálásunk miatt, hogy hozzászokjatok az új eszközeitek első részéhez. Azután fog elkezdődni az igazi munka augusztusban, de ahogy mondjuk, nem szükségszerűen az lesz, amit gondoltok, hogy lesz. Sok munka már elvégeztetett. Sok változás zajlik most. Az egy csodálatos, ám egy nagyon más energia lesz a számotokra, ami hat rátok.


KÉRDÉS: Tóbiás, ahogy én értelmezem, miután mi keresztül megyünk a változáson, utána mi képesek leszünk egy új megállapodást teremteni annak szüksége nélkül, hogy visszajöjjünk. Ez igaz?


TÓBIÁS: Bizonyos értelemben te már egy új megállapodást teremtettél a szándékodon keresztül, az imáidon keresztül, melyek hallhatóak voltak. Te egy új irányt teremtettél a magad számára. Ha támogatnál egy pillanatra és az én nézőpontomból, perspektívámból tudnál látni, nézd meg a fő változásokat, amelyeken most mégy keresztül, legyen az akár a kapcsolatról szóló kihívás, az igazság kihívása, a belső bizalom kihívása. A dolgok, melyek most a leginkább hatnak rád, azok a dolgok, melyeket majd másoknak fogsz tanítani a jövőben. Ez lesz a te megállapodásod. Miért gondolod, hogy az oly nehéz most? Ez azért van, mert most éppen a leginkább kihívást jelentő részein dolgozol annak az energiának. Azok számára, akik most nehézséggel birkóznak a kapcsolatok terén, te fogod tanítani másoknak a kapcsolat egy új típusát. Azoknak, akik az igazság problémájával szembesülnek, te fogod megtanítani másoknak a Szellem egyszerű, tiszta igazságát. Nézd meg a problémákat, melyeken most éppen dolgozol. Ez az a megállapodás, melyet írásba foglaltál a magad számára a jövőre nézve.


KÉRDÉS: Tóbiás, köszönöm, hogy itt vagy velünk. Egy személyes kérdésem lenne, de lehet, hogy másokat is érdekel. Arra kértek, hogy beszéljek egy csoporttal, mely gyógyítással és energetikai munkával foglalkozik. Ez a bizonyos csoport a nők egy csoportja, akik magukat úgy nevezik, mint nazarénusok, lutheránusok, keresztények és metodisták. A kérdésem az, hogyan tudnék velük beszélni a gyógyításról és az energetikai munkáról anélkül, hogy megbántanám őket és anélkül, hogy lenéznének engem. Mellékesen megjegyezve a program az "Isten gyógyít, az orvos meg elteszi a fizetséget" címet kapta.


TÓBIÁS: Valóban, ez a régi és az új energia egy érdekes munkája lesz. A legjobb, kedvesem, ha egyszerűen beszélsz a te Igazságodról. Van egy mulatságos hajlam a Fénymunkások egy részében arra, hogy úgy érezzék, meg kell védeni az ő hiteiket. A védekezés érzésében ők egy energiakorlátot állítanak fel, amikor másokkal dolgoznak. Ezt érzik mások. Ők azt érzik, hogy valami nincs teljesen rendjén. Amit neked mondanod kell ennek a csoportnak, kedvesem, együtt rezonál velük, talán nem az elméjükben, de a szívükben. Ez megint egy jó példája annak, amikor nem a szavak szintjén dolgoztok velük. Ez a gyakorlatotok és a ti új Isteniségetekkel való munka része. Nem kellenek szavak, melyeket mondanod kellene, hogy megvédd magadat. Amikor szeretettel és igazsággal lépsz be, ők meg fogják érteni. Talán, mikor elmégy onnan, ők bámulni fognak, hogy mi a fenéről beszéltél. Ők a szívükben fognak megérteni. Ezek itt mindenki számára kitűnő példái az új energiában való munkának, hogy egyszerűen legyetek ott az igazságotokban. Nem annyira az elmében, de használjátok az egy csakrátokat, a "minden-ségeteket." Látni fogjátok, hogy azok a helyzetek meglehetősen mások lesznek, mint amit a múltban tapasztaltatok. A legtöbbőtök itt sok-sok létideje az ösvényen volt. A legtöbbőtök ott volt az Igazság kutatásában. A legtöbbőtök itt visszautasítja a szervezett vallásokat. És a legtöbben éppen ti voltatok , akik megszervezték a szervezett vallásokat. (sokan nevetnek )Valaha mások utasítottak el titeket. Valamiféle különcnek tartott a családod és a barátok is. De ennek a szívében ott volt a törekvésetek az Igazságra, a célotok az Isteniség felé. Most itt ennél a pontnál vagytok. A Föld és a tömegtudat annál az időnél tart, amikor az helyénvaló. Egyszerűen legyetek az Igazságotokban, és látni fogjátok, hogy mások megváltoznak körülöttetek.


KÉRDÉS: Elvezettek egy különös múltbeli életbe és információt szereztem róla. Az nagyon érdekes. Azon tűnődtem, van-e valami, ami különös a számomra vagy ez az, amin mindenki keresztül megy ebben a folyamatban?


TÓBIÁS: Vannak esetek itt, amikor a múlt életbe való kutakodás az egyéni folyamat fontos része. A legtöbbőtök számára itt az idő, hogy ott hagyjátok azokat a régi könyveket a polcokon. Az egy hónappal ezelőtti összejövetelünkön eljöttünk, hogy elengedjük az elmúlt életek visszamaradt energiáit, melyek még mindig léteztek, de a Föld csapdájába estek. Mi együtt dolgoztunk mindenkivel, hogy felkeljenek a sírjaikból és életre keljenek az ítéletnapján, hogy úgy mondjuk. A legtöbbőtök számára most nem a legmegfelelőbb alkalom, hogy visszamenjetek az elmúlt életeitekbe, ám, ha speciális blokkok vannak, melyek nehézzé teszik számotokra az előremozdulást, akkor kifejezetten azokba a múlt életekbe lesztek irányítva. Ha vezetnek ott, kedvesem, akkor folytasd az ezzel való munkát.


KÉRDÉS: Nem kell válaszolnod erre a kérdésre, ha nem akarsz, természetesen. Lehet, hogy a témán kívüli. Kíváncsi voltam már régóta arra, hogy ki építette az egyiptomi piramisokat.


TÓBIÁS: Lehet, hm, az... egyiptomiak. (óriási nevetés) Létezett egy érdekes technológia, melyet használtak, amely nem került ide visszahozatalra. Ez a "felnagyított" energiák használata volt akkor. Voltak papok, akik különösen jártasak voltak abban, amit ti agykontrollnak hívnátok, hogy összegyűjtenék az emberek hatalmas csoportját és adott területekre koncentrálnák a gondolatot. Ezek a gondolatok azután átkerültek az emberek csoportjától a kristályhálók egy sorozatán, melyet egy másik embercsoporthoz küldtek, akik azután szó szerint fel tudnák emelni a köveket. Ők hatalmas, hatalmas erőt találnak magukon belül. Ahogy mondjuk, ez a "felnagyított" energia az egyik embercsoporttól a másikig megy. Ez a fajta energetikai munka még mindig helyénvaló. Sok tanulást fog igénybe venni, hogy előjöjjön. De amint mondjuk, ezek mind a régi energia eszközei. Az új energiátokban, a teremtés más lesz és természetesen sokkal könnyebb, mint azelőtt. A kérésedre adott válaszban tehát az emberek voltak, akik akkor azon a földön éltek, ők építették a piramisokat a korszak papjainak bölcsességén és tudományán keresztül.


KÉRDÉS: Észrevettem, a központom megtalálása közben a múlt októberben, hogy van egy mozgása annak a központnak belül. Az egy helyen elhelyezkedett vagy feltételezhetek egy kicsit több mozgást? Mi van a többiekkel, akik hasonló változásokat észlelnek?


TÓBIÁS: Ez egy kitűnő kérdés. Lesz még továbbra is sok változás. Amint modottuk azelőtt, ahová ti régebben mentetek, hogy ráleljetek a válaszra, ahová mentetek, hogy kitaláljátok, kik vagytok, ez most változik és továbbra is változni fog. Úgy fogjátok találni, amikor visszamentek a régi helyekre, a régi tudatossághoz, hogy csalódottak lesztek. Úgy fogjátok érezni, hogy falba ütköztök. Az továbbra is módosul és változik. Mi különösen ezzel a csoporttal fogunk dolgozni és azokkal, akik az interneten keresztül kapcsolódnak. Különösképpen veled is fogunk dolgozni, elkezdve augusztus hónapban, hogy újra megtaláld azt, amit te a központodnak neveznél.


KÉRDÉS: Tóbiás, köszönöm, hogy olyan segítőkész vagy a kérdéseink megválaszolásában. Egy spirituális vezetővel dolgozom, akit Fehér Tollak-nak hívnak. A fény orvosságának ajándéka adatott nekem. Szeretném tudni, hogyan gondoskodhatom a testemről, hogy elfogadjam ezt az ajándékot és használjam is.


TÓBIÁS: Fehér Tollak arra két téged, hogy közvetlenül őt kérdezd.


KÉRDÉS: (ugyanattól a személytől): Én megpróbáltam, és úgy tűnik, hogy van valami blokk, ami nem engedi, hogy együtt dolgozzam Fehér Tollak-kal.


TÓBIÁS: Értjük mindennek a súlyosságát, kedvesem, de ez is a te kihívásod része, hogy felnyílj és elfogadd ezt az információt. Ez a vezető (Fehér Tollak) egyike azoknak, akiket te igazán jól ismersz. Azt szeretné, ha elindulnál befelé a lényed belsejébe. A kapcsolat ott van kettőtök között. A lecke része itt... van egy tréfa emögött, azt mondja nekünk... a lecke számodra az, hogy közvetlenül vele dolgozz. Úgy döntünk, hogy nem áruljuk el a leckét vagy az emögött lévő humort, de kérünk, hogy oszd meg azt velünk az elkövetkezendő találkozásokon. Komolyan beszélünk, ez egy kitűnő kérdés volt. Fehér Tollak megpróbált veled dolgozni és az kellett, hogy ezt te közvetlenül is halld. Ez is jó mindenkinek itt, hogy elkezdjen dolgozni belülről. Azt hiszitek, amikor elodázzátok a válaszokat a vezetőitek felé, hogy ők nincsenek ott. Ők nincsenek otthon. Titeket kérnek, tiétek a kihívás most, hogy folytassátok a befelé tekintést. Ez az egyik oka annak, hogy néha ez fájdalmas és nehéz és csalódottnak érzitek magatokat. Voltak idők a múltban, amikor beadtad a derekad és a vezetőidet kérdezted. Ők elhagyták a régi házat. Eltávoztak tőled, tehát a válaszokat belül találhatod meg. Folytatni fogod az ezzel kapcsolatos kihívásokat, a válaszok belül való megtalálását, amíg meg nem leled azt a központot, hogy elkezdjen az újban működni. Ez egyike a legnagyobb kihívásoknak mindenki számára, akik itt vannak.


KÉRDÉS: Tóbiás, a Malchizadek-féle gyógyítási módszerről szeretnék kérdezni.


TÓBIÁS: Nagyon tiszteljük Malchizadek munkáját, nagy tisztelet illeti, mert az sok-sok családnak segített eljutni erre a pontra. Megállapítottuk, hogy a régi rendszerek mindegyike sok jót hozott. Ők hoztak el titeket erre a helyre, de barátaim, mindannyian ti vagytok azok, akik az új könyveket fogják megírni. Arra kérünk most benneteket, hogy finoman és szeretettel tegyétek le a régi könyveket. Ők hoztak el ide titeket. Ők jól irányítgattak titeket. Úgy fogjátok találni, ha továbbra is megpróbáljátok használni őket, akkor csalódottá váltok. Mérgesek lesztek a Szellemre. Úgy fogjátok találni, hogy az energia egyhangú és nem helyénvaló. Itt az ideje előre lépni. Itt az ideje, hogy elmozduljatok az új energiába. Van ott egy hely mindegyikőtök számára, ahonnan a válasz elő fog jönni. Nem kell majd más rendszerekbe belenéznetek. Nem kell majd különleges vitaminokat szednetek vagy különleges diétát folytatni. Nincsenek különleges könyvek, melyekből tanulnotok kellene, vagy bizonyos szertartások, melyeken keresztül kellene mennetek. Megszólítottak a Valódi Énetekből, az Aranyangyaltól belül, hogy egy dologra tekintsetek, befelé tekintsetek. Egy Nagymester mondta, hogy minden dolog belülről származik, hogy Isten Szelleme, az Atya és az Anya belül van. Az mindegyikőtökön belül van. Itt az ideje, hogy felszínre hozzátok azt most. Nem azt kérjük tőletek, hogy utasítsátok el azokat a könyveket és rendszereket, melyek idehoztak titeket. Mi egyszerűen csak arra kérünk, hogy tegyétek őket a polcra, kezdjetek el besétálni az új energiába, és aztán azzal, amit tanultok, amint mondjuk, ti lesztek azok, akik megírják majd az új könyveket.


Drága barátaim, sok kihíváson mentek most keresztül. Ahogy barátunk, Cauldre is panaszkodott mostanában... azt mondta, olyan érzés, mintha az összes régi energiamódozat, minden, akiről azt gondolta, hogy ő, szinte csontból eredően felhasadt, szétszakadt. Megértjük, hogy sokan, akik itt vannak, ugyanezt érzik. Ez pontosan az, bizonyos értelemben, ami történik most. Mindazon energiaminta, mely többé már nem helyénvaló, most elszakadóban van, ha nem engeditek el őket. Még ha kifejezitek is a szándékotokat, hogy elengedjétek azokat, olykor még ragaszkodnak, néha rögzülni szeretnének. Minden megfelelő helyzetben az új energia azt eredményezi, hogy ők elszakadnak. Ez nemcsak személyesen veled fog megtörténni, de ez történik egy teljes tudatossági szinten. Újra elmondjuk, mint ahogy említettük a veletek való késő decemberi beszélgetésben, nézzétek meg a főcímeiteket. Nézzétek meg, mi történik. Figyeljétek meg azt a hatalmas hintázást, ami most megy fel és le. Figyeljétek meg a felfordulást. Ez az, ami most körülöttetek történik.


Ti vagytok azok, akik ezen keresztül mennek mélyebb bizalmasabb szinteken, hogy elkezdjetek vele dolgozni. Ez az új spirituális energia osztályterme. Ez az, ahol beszélni fogunk és tanulni az új energiáról. Az időtök szerinti néhány hónapban különleges munkát kezdtek vele. Mi most ezen elmúlt hónapban lezajló energetikai eseményekről beszélünk, melyek most történnek. Az időtök szerinti néhány hónapban új eszközökkel kezdünk majd dolgozni. Időközben megkérünk benneteket, hogy ne csupán türelmesek legyetek a folyamattal szemben, de egyszerűen bízzatok a folyamatban és bízzatok abban, akik vagytok.


És ez így van, drága barátaim.


(fordította: Halász Andrea)vissza az előző lapra