Mennybemenetel Sorozat Kilencedik Lecke

``Az Üresség a Mennybemenetelben''

Elhangzott a Bíbor Körben, 2002. május 5-én

Tóbiás: És ez így van, drága barátaim, kedves tanítók, ismét összegyűltünk az Új Energiának ezen körében. Nagyszerű ismét itt lenni véletek. Az itteni energia teli van szeretettel és gondoskodással. Együttérzés és a teljes utazásotok esszenciája jellemzi.

Azok, akik úgy gondolnák, hogy az idejövetelünk energetizálja őket, mind rosszul gondolják. MINKET energetizál az, hogy idejövünk. Ez a mi éterikus lényünknek - hogy is mondanátok ezt ti - komoly libabőrzést jelent. (a hallgatók nagyot nevetnek)

Azok, akik képesek látni azoknak a színeit, akik itt vannak köztetek és itt fenn az emelvényen, mindenfelé láthatjátok a felfényléseket, amint belépünk a megszentelt templomotokba. Egy megszentelt templom... ez az, amit itt ti teremtettetek, Saumbra, tanítók. Amikor imigyen összejöttök, mint most is, akkor megteremtitek az Új Energia templomát. Hozzá járultok, hogy belépjünk ebbe a megszentelt térbe. Megengeditek, hogy átléphessük az isteni templomotok kapuján.

Elismerésünk jeleként levetjük előttetek a cipőinket. Kauldre... most azt hiszi, hogy le fogjuk véle vetetni a cipőit, mivel tudja, hogy nem nagyon szeretjük ezeket a vicces dolgokat, amiket a lábán visel. De ez egyúttal annak az elismerésnek is a kifejezése is, amit irántatok érzünk, amikor levetjük a cipőinket, amikor itt lehetünk együtt véletek. Köszönet néktek azért, hogy itt lehetünk ebben az Új Energiának ebben a templomában.

Kedveseim, micsoda megtiszteltetés, hogy itt lehetünk! Micsoda elismerés, hogy láthatjuk, mit tesztek itt! Egyáltalán nem lehet semmiségnek nevezni azt, amikor elsőként léptek be az Új Energiába. Erről fogunk ma beszélni. Arról fogunk beszélni, hogy milyen is valójában az Új Energia. De micsoda megtiszteltetés is az, hogy itt lehetünk véletek!

Annyi szeretetet küldünk ki. Ezt nem muszáj szavakba önteni. Érzitek, mit küldünk felétek? Érzitek, mit teremtetek itt, ti, akik itt ültök ebben a teremben, ti, akik a nyilvános hálózatokon keresztül kapcsolódtok hozzánk? Micsoda teremtésetek ez!

Ha úgy vesszük, mondhatjátok azt, hogy képeket készítünk rólatok, még akkor is, ha hallottuk azt, hogy Kauldre mondotta, a fotózás nem megengedett! (kuncog) Egyfajta energia képet készítünk rólatok, amikor így összejövünk véletek. A fátyol felénk eső oldalán ezeket aggatjuk fel a falakra. Sorba rendezzük ennek a csoportnak a képeit, a Bíbor Körét. Mindegyik képet sorba rendezzük, mindenkiét, aki itt van és azokét is, akik most olvassák ezt. Azután összehasonlítjuk... avval, hogy mi volt egy évvel ezelőtt, mi volt két évvel ezelőtt. Hatalmas változásokat látunk bennetek megtörténni, melyek ez idő alatt zajlottak le.

Ti szintén láthatjátok ezeket a képeket. egyszerűen csak kérjétek. Ide fogjuk hozni ebbe a terembe az összes képet, ami csak készült. Ide hozzuk néktek ezeket amikor alvásotok közben álmodtok ezekről, de akár az éber állapotaitokban is. Amint megtanuljátok, miképpen szabaduljatok meg a dualitástól, meg fogjátok tanulni azt is, miképpen tudtok utazni autók és repülőgépek nélkül. És, néktek szintén, fennáll a lehetőség a pillanat-felvételek készítésére, arról a folyamatról, amin keresztül mentetek az elmúlt pár rövid év során!

Ó, tudjátok, egy pár év annyira rövid idő, miután már letudtátok létidők százait, néha ezreit! Nézzétek, mit tettetek ilyen rövid idő alatt!

Ez a terem tele van azoknak az energiájával, akik eljöttek erre a leckére, az egyikük a mai meghívott vendégünk, a többiek pedig a második körben gyülekeznek... figyelve... elismerésüket kifejezve... érezve az emberek egy apró csoportjának a szeretetét, akik egy nagyon-nagyon nehéz úton jöttek végig számos létidőn keresztül.

``Igen,'' ez volt az, amit hallottunk tőletek egy hónappal ezelőtt. ``Igent,'' hallottunk mondani a lelketek mélyéről, az emberi egotól és tudatosságtól, amikor Metatron megkérdezte tőletek: ``Készen álltok, kedveseim?'' ``Igen,'' hangzott a válaszotok, amikor kérdeztük: ``Készen álltok-e arra, hogy megszabaduljatok azoktól a dolgoktól, melyek visszatartanak benneteket?''

Valóban, ott voltak azok is, akik belecsempészték a saját privát kikötéseiket is ebbe az ``igenbe!'' ``Igen, Szellem, de neked ezt és ezt kell megadjad nékem!'' És, tudjátok mit, kedveseim, jól is van ez így! Tudni akarjuk, hogy mire van szükségetek itt a Földön. És a saját lényetekben, a lelketekben néktek is hallani kell ezt.

Eddig féltetek attól, hogy kérjetek dolgokat. Azt tanították néktek, hogy a Szellem vedre véges űrtartalmú! Azt gondoltátok, hogy csak bizonyos mennyiségű leves van a Szellem táljában! Biztosak akartatok lenni abban, hogy minden embernek biztosan jut-e a Földön. Imádunk ezért benneteket! De, ez olyan, mint egy feneketlen tó. Több, mint elég van mindenki számára.

Nagyon fontos a számotokra, hogy a tudomásunkra hozzátok, mire is van szükségetek az utazásotok során. Valószínűleg, ezt nem tudjuk leszállítani egy kézzel megfogható, materiális formában. De, ezt odajuttathatjuk hozzátok az energiánkkal és a szeretettünkkel.

Amikor dolgokat kértek, akkor a saját lelketeknek segítetek tudni, hogy mire van szükségetek. Ne féljetek kérni. Kedveseim, hadd tudjunk arról, hogy szeretetre van szükségetek, együttérzésre van szükségetek. És, tudjatok arról, hogy most bőségre van szükségetek.

Ne korlátozzátok ezt avval, hogy mennyire, hol és mikor van szükségetek. csak helyezzétek el a vibrációba, hogy most van szükségetek ezekre a dolgokra, az emberség dolgaira, az érzelemnek a dolgaira, hogy a Szellemnek ezen dolgai megjelenjenek az életetekben. És ezek elétek lesznek hordva. Ez az egyik jellegzetessége az Új Energia fizikájának. Ezek eljönnek hozzátok.

És az ``igen'' volt az, amit hallottunk akkor, amikor Metatron kérdezte tőletek: ``Készen álltok-e arra, hogy megmutassátok kik is vagytok? Készen álltok-e arra, hogy kifejezzétek a lényeteket, az isteniségeteket?'' ``Igen,'' hallottuk tőletek, amikor Metatron kérdezett benneteket: ``Készen álltok-e arra, hogy átragyogjon benneteket a saját isteniségetek?'' Ne tartsátok többé ezt titokban, eldugott helyeken, hanem világítsátok át evvel a teljes lényeteket és sugározzátok ezt szerte magatok körül.

Az ``igen'' volt az, amit hallottunk - az igenek kórusát zengte a Saumbra - amikor ez lett kérdezve tőletek: ``Készen álltok-e arra, hogy tudjátok, kik is vagytok valójában?'' ``Nem egy olyan illúziójaként egy embernek, amely behatárolt, nem egy olyan illúziójaként egy olyan embernek, aki a létidők ciklusaiba van bezárva a Földön. Hanem olyan emberként, aki tudja magáról, hogy olyan ő, akár Isten?''

Elhagytátok az Otthont már nagyon-nagyon régen... ami, nem is volt olyan nagyon régen. Azok voltatok, akik a Királyságban voltak a Királlyal és a Királynővel, akik egy napon megörökölték volna a trónt. Egy napon ezt beépítettétek volna a lényetekbe. Ezért is kérdezte Metatron azt: ``Készen álltok-e arra, hogy tudjátok azt, hogy ti vagytok a trón leendő örökösei?''

Ennek persze nagyon sok értelmezhetősége is van, amelyekről folytatni fogjuk a beszélgetésünket véletek. De ami a legfontosabb, hogy itt az ideje az Isten-éneteket kezdjétek élni, amire születési előjogotok van, mégis egységben Mindazzal, Ami Létezik, de most már mégis egy elkülönült identitásként. ``Készen álltok arra, hogy tudjátok kik vagytok?''

``Készen álltok arra, hogy leszakajtsátok a Rózsa Gyümölcsét?'' És amit hallottunk, az az volt, hogy: ``Igen, habár egy kissé zavarban vagyok avval kapcsolatban, hogy vajon mi is a Rózsa Gyümölcse!'' (a hallgatók felnevetnek) Ez annak a tulajdonlása, akik vagytok, a saját isteniségeteknek a birtoklását jelenti. Annak a biztos tudása, hogy az összes megoldást ti teremtettétek meg, noha esetleg ennek a megtapasztalása esetleg csak később jelenik meg az életetekben. A Rózsa Gyümölcse AZ isteniségetek.

Amikor kérdeztük: ``Készen álltok-e arra, hogy leszakajtsátok,'' az egész Földön és minden egyes szívből azt válaszoltátok, ``Igen, Metatron! Igen, Szellem és igen, Tóbiás! Készen állunk erre! Mi fenéért vállaltuk volna különben ezt a rengeteg nehézséget? (a hallgatók felnevetnek) Miért gondoljátok, hogy meg kell ezeket tőlünk kérdezzétek? Mintha időről időre nem kérdeznétek mindig ezt?'' De, Metatron megkérdezte, mivel most ugyancsak alkalmatos erre az idő.

Kérdeztük tőletek: ``Készen álltok-e arra, hogy engedélyezzétek másoknak a saját tereiket, hogy megértitek azt, hogy ők saját útjaikat róják.'' Miközben ugyanezen idő alatt, eljönnek hozzátok is. De ami a lényeg: hagyjátok őket a saját játékukat játszani, a lelküket fejlődni, tapasztalni, növekedni, éppen úgy, mintha a tiéteket lenne.

Kedveseim, amikor kérdeztük tőletek, ``Készen álltok-e arra, hogy szeressétek saját magatokat,'' az egész világból ezt hallottuk, ``Lehet... talán.'' (a hallgatók felnevetnek) Ez volt a számotokra a legnehezebb válasz, mivel ez annyira a lényetek legmélyére hatolt. E kérdés olyan dolgokat hozott elő belőletek, melyek éjszakák hosszú sorain keresztül foglalkoztatott benneteket, ugyanis ez előhozta belőletek az értékességetek fogalmát.

``Készen álltok arra, hogy szeressétek magatokat?'' Elkaptatok mindenféle villanást az álmaitokban és az éber állapotaitokban is, dolgokról, amelyeket a múltban tettetek meg. Történtek árulások, gyilkosságok, betegségek, hatalommal való visszaélések és korrupciók. Ti teremtettétek meg mindezen dolgokat a dualitás energiájában. Azután meg elítéltétek magatokat ezek miatt.

``Készen álltok-e arra, hogy szeressétek magatokat, kedveseim, méghozzá most azonnal? Készen álltok-e arra, hogy megértitek azt, hogy mindezek csak tapasztalások voltak?'' Megfizettétek már az adósságaitokat! Megfizettétek már az adósságaitokat létidőről létidőre. Nincs semmi ok arra, hogy megtartsatok ebből a múltból bármi mást, mint a bölcsességet és a tapasztalatokat. A Szellem, Metatron és az összes többiek sem ítélkeznek rajtatok emiatt. Sőt, a bűn fogalmát sem ismerik. Azt sem tudják, hogy micsoda is az, amit ti karmának neveztek, mivel ezt ti találtátok ki magatoknak. ``Készen álltok-e, kedveseim arra,'' kérdezzük ma is tőletek, ``hogy szeressétek magatokat, végtelenül és nagyon bensőségesen?''

Úgy tanultátok, hogy avval valami rossz történik, ha önmagatokat szeretitek, hogy ez nárcizmus, hogy ez perverz dolog. De, kedves barátaim, ez a lehető legszentebb dolog, amit csak tehettek! szeressétek teljes mértékben azt, akik csak vagytok, értsétek meg azt, hogy az összes tapasztalásotok juttatott el benneteket ide, a jelen pillanat bölcsességéhez.

Kedveseim, Metatron ezt is kérdezte tőletek: ``Készen álltok-e arra, hogy megszabaduljatok a dualitás illúziójától? Hogy úgy bocsátjátok el magatoktól, hogy pillanatnyilag nem sokat tudtok arról, hogy mi fog a helyébe lépni?'' Ahá, micsoda kihívás is ez! Sokan mondották közületek: ``Készen állok ennek az elengedésére, de annyira közel voltam ehhez eddig, hogy észre sem vettem eddig, azt sem tudtam, hogy ez létezik.'' ``A dualitás annyira az életem, annak, aki vagyok része volt eddig,'' mondjátok erre, ``hogy azt sem tudom, miképpen is szabaduljak meg tőle.'' Az az ''Igen,'' ami a szívetekből jött, a lényetekből, ami elhagyta az ajkaitokat, ahol mindenki által jól hallhatóan ki lett fejezve... ez az ``igen'' felállított egy olyan energiát, amely segít megszabadulni a dualitástól.

Még mindig nem tudjátok, hogy mi felé is mozdultok el, amit az Új Energiának hívtok. Olyan ez, mint egy misztérium. Tünékeny. Ezen a ponton még nem is érthető. De hamarosan az lesz. Erről fogunk beszélni ebben a leckében.

Amikor Metatron a szelekről beszélt, a tüzekről és az esőkről, valamint a Földnek rengéseiről, akkor valóban azokat a dolgokat említette meg, amelyekről az újságjaitok híreiben is olvashattok. Továbbá saját magáról is közölt információt.

``Készen álltok-e a tüzekre, melyek végig fognak seperni a fizikai testeteken?'' Már megismerhettétek ezt a tüzet, az influenza képében. Megismerhettétek ezt mindenféle bőrkiütés formájában. Ezek azok a tisztító tüzek, melyek belülről jönnek, mivel nagyon sok súrlódás lép fel a benső nagyon mély rendszereitekben mostanság. A súrlódás hőt fejleszt, ami fellobbantja a benső tüzeket. Ezek a tüzek tisztítják meg a benső lényt, ez takarítja el a régi hulladékokat. Az erdeitekben kidőlt fák is vannak. Ezek a fák ott korhadnak el lassan. Bennetek majdnem ugyanez zajlik. Vannak olyan dolgok a lényetekben, amelyeket ki kell most tisztítani. A benső tüzek segítenek ezek eltakarításában.

És a rengések, amelyek el fognak jőni... tényleg, Metatron mesélt a benső rengésekről és a rázkódásokról is, a test sajgásairól és fájásairól. A teljes DNS állományotokat megváltoztatjátok mostanság. Tényleg, ott vagyunk veletek ennél tevékenységeteknél éjszakánként. Ott állunk körben és segítünk fenntartani ehhez egy átmeneti tár hatást, hogy megkönnyítsük ezt a folyamatotokat. Megváltoztatjátok a DNS állományotok szerkezetét, a molekuláitokét, az atomi szintű lényeteket. Változtok belül és ez rengéseket okoz.

A zsigereitekben, a csontjaitokban, az egész testetekben energia lenyomatokat hordoztok a múltból. Néha komoly rengést okoz egy-egy ilyen lenyomat a felszabadulásakor. Amikor ilyesmi történik, ne gyertek futva hozzánk, kérdezve, hogy ``Metatron és Tóbiás, miért csináljátok ezt vélünk? Miért sajog mindenütt a testem?'' Kedvesem, azért sajog, mert fel- és megszabadulsz éppen. Értsd meg e folyamatot és áramolj evvel.

És, a vizek, melyek jönnek... a vizek... ezek a könnyek. Ezek a szíveitek könnyei. Mert tényleg szomorúsággal jár, elhagyni a régi energiát, a dualitás energiáját, amit az otthonotoknak tekintettetek oly hosszú időn keresztül. A szíveitek könnyei segítenek elmosni a múlt emlékeinek maradványait. Megtisztítják a régit, amivel lehetővé válik, hogy valóban az újba léphessetek át.

Ó, és a szelek. A benső szelek. Nem csoda, hogy fújnak benn, mivel kedveseim, oly gyorsan haladtok mostanság! Kidugtátok-e valaha is a fejeteket egy óránként 160 kilométerrel száguldó autó ablakán? Érezhetitek a menetszelet. Nagyon sok mindenben hasonlít ez arra, amit most csináltok. Olyan gyorsan haladtok az Új Energiába, hogy ez szinte szélvihart kavar bennetek. És a szelek is tisztítanak. A szelek eloldoznak is. Néha olyanok ezek a szelek, mintha mókus ecsettel simogatnák a lényeteket, simogatóak és kényeztetőek. Máskor pedig úgy üvöltenek, mint ha hurrikánok vagy tornádók lennének.

Mindezek a dolgok aközben történnek, hogy az úgy nevezett Új Energia felé haladtok. Nagyon sok minden, amiről a múltkor Metatron mesélt, rólatok szól. Rólatok, bizony.

Meg fogjátok továbbá látni azt is, hogy ugyan ezen dolgok a benneteket körülvevő világban is megtörténnek. Amint változik a tudatosságotok, az ugyan úgy segíti a többieket is, hogy változhasson az övék is. Még ha egész nap egy íróasztal mellett is ültök, úgy, hogy nem nagyon találkoztok közben másokkal, a belső tudatosság változásotok ugyan úgy kihat a körülöttetek lévőkre. Ők is egy folyamaton esnek át evvel, éppen úgy, mint annak idején ti is. Az övék már egy cseppet könnyebb lesz, mivel nékik már vannak tanítóik - ti - akik ezen keresztül tudják őket kalauzolni. Ők pont a megfelelő időben jöttek el hozzátok.

****

Metatron energiája erősen a Földre irányul. Még kell egy kis idő, hogy ez teljesen megvalósulhasson itt. Még eltart egy kis ideig, míg megfelelően beállítja az energiáit és néktek is, mire ezeket az energiákat magatokba bírjátok fogadni. De ez az energia gyakorlatilag itt van már. Nincs szükség arra, hogy hírvivők jöjjenek emiatt. Nincsenek szűrők és korlátozások, mint mielőttünk voltak hajdanán. Mindez itt van.

Metatron, kedveseim, TI vagytok. Metatron azoknak a kollektív energiájából áll, akik az Új Energia felé tartanak. A reflekszióitokat láthatjátok Metatronon. Annak az illuminációját, fénylését, hogy kik is vagytok ti. Ez az isteniségetek. Metatron, aki úgy mutatkozott be néktek, mint a ,,Hangotok a Szellemben,'' az a részetek mely nem volt eddig képes integrálódni a földi szintekhez nagyon-nagyon sok okból is. Metatron az az isteni tudatosság, mely nem volt idáig képes arra, hogy ide jöjjön a dualitásba. És, Metatronnak ez az energiája, a ti energiátok, az isteniségetek nagyon erősen ide lett már ültetve

Maga volt a végtelen öröm Metatron tudatossága számára, hogy beszélgethetett véletek egy hónappal ezelőtt. A tudatossága továbbra is folytatni fogja véletek ezt a megkezdett beszélgetést, de ismerjétek fel ebben saját magatokat is. Ismerd fel Magad Saumbra, Metatron hangjában. Metatron továbbra is dolgozni fog véletek, rajtatok.

Nos, ma is van egy különleges vendégünk, aki a mai leckénk miatt érkezett ide. Kicsit megkésve érkezik ide, lassan, lassan, éppen a megfelelő időpontban érve ide. Egy ünnepségre jön ma ide, egyfajta példát mutatva meg néktek egyik féle útról, amely az Új Energiába vezet el.

Az, aki ma ide jött, néhány korábbi beszélgetésünkön is volt járt már nálunk. Ez az energia Gautamáé, a Buddháé, Sziddhartháé. Nagyon sok néven is ismerik őt, úgy mint, a ,,Megvilágosodottat.'' Gautama van itt, épp abban a részében az évnek, a ti május hónapotokban, abban az időben, amikor a mi drága Buddhánk úgy gondolta, hogy sikerült elérnie a megvilágosodását a Bo fa alatt.

Gautama azért jött el ide ma, hogy vélünk legyen, amint a Föld Új Energiájáról beszélgetünk. Gautama energiája jelen van mindannyiunk között. Érezzétek ezt az áramló, gyöngyöző, aranyló színekben pompázó energiát, amint ide-oda áramlik, az összes színekben ragyogva, de elsősorban aranyló minőségekkel telten.

Meghívtuk már Gautamát több korábbi találkozónkra is. Valóban elhoztuk őt a ti Salt Lake City nevű helyetekre is, ahol a változó igazságról beszélgettünk, a fejlődő igazságról. Mivel nincsen egyszerű, statikus igazság. Az igazság minden pillanatban fejlődik és változtatja a tudatosságát.

Nézzetek a falakra akasztott képekre, amelyek benneteket ábrázolnak. Akkor tudtátok az igazságot a két évvel ezelőtti igazságról. Az az igazság, amit most tudtok, már nem ugyanaz, különbözik attól. Fejlődtetek, bölcsebbek lettetek időközben.

Odavittük Gautamát arra a Salt Lake Citynek nevezett helyre (,,Mi az Igazság?'' Tóbiás Szeminárium volt ott, március 30-án), hogy rájöhessetek, hogy az igazság fejlődik és folyamatos változásban van. Egy hete és egy napja pedig a New Yorknak hívott helyre vittük el (Tóbiás Szeminárium, április 27-én, WESAK fesztivál), egy templomba, egy szentélybe, amit az ő tiszteletére emeltek. Mindenki érezte a jelenlétét, aki csak ott volt.

Nagyon fontos volt a jelenléte, hiszen azon felismerésekről meséltünk, melyekre Sziddhártha jutott. Ez volt az a beteljesedés, amelyre az ő életében nem jutott esély. Ő értette is ezt jól. Tudott erről az elméjében és érezte ennek a vibrálását egész lényében. De, ő nem lehetett ebben a tudatosságban, mivel az ő idejében ez az energia nem állt a rendelkezésére, nem tette lehetővé. Egy hete és egy napja eljött abba a városba, hogy átadhasson többek között egy üzenetet arról, hogy mivel jár belépni a Teremtés Ürességébe, a Teremtés Ürességébe, bizony. És, ma jobbára ő fog szólni rajtam, Tóbiáson és Kauldrén keresztül hozzátok.

Mielőtt folytatnánk a Mennybemenetel Sorozat Kilencedik Leckéjével, drága barátaim, rövid szünetet tartunk. Arra kérünk benneteket, hogy lélegezzetek. Beállítjuk ennek a megszentelt templomnak az energiáit.

****

Gautama mosolyog, mivel tudja jól, ti is azok vagytok, akik az úton járnak. Keresők vagytok, akik az igazságot kutatják, akik a benn keresik a válaszokat. Éppen úgy, mint a Buddhának, néktek sem kell lefektetni semmilyen igazságot sem az út mentén. Nem kell megálljatok, megvetni a lábatokat és így szólni: ,,Ez az igazság. Innen nem megyek tovább.'' Buddhák vagytok ti is, ti vagytok a Megvilágosodottak.

Elmesélek egy rövid történetet. (Tóbiás közben erőst vigyorog) Kauldre (Geoffrey Hoppe) nevet. Úgy gondolja nagyon vicces a történetem. De ,én tényleg találkoztam Gautamával, a Buddhával, a Tóbiásként élt létidőm során. A kereskedő Tóbiásként, mint a király megbízottja jó messzi ás távoli helyekre utaztam el annak idején, hogy mindenféle bevásárlásokat eszközöljek az udvar számára. Néhány, ezek közül az utazások közül cseppet tovább is nyúltak annál persze, mint ami a király szerint megfelelő lett volna.

Elvetődtem arra helyre, ahol Gautama tanított. Hallottam, hogy van egy falu, nem messze attól a helytől, ahol éppen bevásároltam, el is mentem hát hozzá, hogy meghallgassam. Abban az időben viszonylag fiatal férfi voltam. Ő pedig már a késeibb éveiben járt. Leültem és hallgattam őt.

Zsidó voltam, aki erősen él a saját hitében, de folyamatosan keres, kutat. Miközben erősen ragaszkodtam a saját hiteimhez, mindig szerettem meghallgatni azt, hogy mások mit mondanak. Amikor azon a napon hallottam Gautamát, láttam a békét az arcán, az isteni jelenlétet körülötte, az erőst megváltoztatta a gondolkozásomat.

Órákon keresztül hallgattam őt és abban a luxusban lehetett a részem, hogy utána röviden elbeszélgethettem véle. Nem sok szó hagyta el az ajkait, de mégis oly sok energia áradt a szívéből. Megkérdeztem tőle: ,,Kedves Megvilágosodott, Buddha Herceg, mondd el az igazságot nekem, amit találtál. Mi az amit tudsz, amit nékem is tudni kéne.''

Buddhából kirobbant a nevetés és ezt mondta: ,,Miért gondolod azt, hogy én megleltem az igazságot?'' Mire én: ,,Mivel azt mondják, te vagy a Megvilágosodott. Te vagy a Bölcs.''

Megint csak nevetett és ezt mondotta: ,,Az igazság folyamatosan fejlődik. Soha nem fogod megtalálni. Csupán bizonyos energiákat ismerhetsz fel, amelyek rá vonatkoznak. Amikor úgy gondolod, hogy meglelted az igazságot, már tova is illant. Itt az idő a következő szintjeit keresni az igazságnak.'' ,,Miért,'' folytatta tovább, ,,gondolod, hogy továbbra is járnék faluról falura, és nem tudnám megtanítani mindazt, amit tudok egyetlen faluban is, ha kielégítene az, ha egy helyben maradok?''

,,De,'' folytatta tovább ,,én azt tanítom, hogy az isteni benn van, a Megvilágosodás benn van. Soha sem fogják megtalálni egy másik személyben vagy egy másik helyen.'' És ekkor a szomorúság felhője suhant át Gautama arcán. Azt mondotta: ,,Tudod, kedves Tóbiás, hogy ez az én üzenetem, s mégis oly kevesen akarják ezt meghallani? Ők csodákat akarnak látni.'' Azután tovább folytatta: ,,Elő tudok adni pár csodát. ezek bűvésztrükkök, ha úgy vesszük, persze csodák. De, én nem ezt választom, mert nem akarom, hogy az energia erre legyen fókuszálva. Ők csodákat akarnak és nem akarják meghallani azt, hogy mindez benn van. Ők megváltót akarnak. Én nem lehetek az a számukra, így hát folytatom a magam kiterjeszkedő igazságának a kutatását. Mindösszesen csak azt remélem, hogy az isteniről szóló üzenetem eljut néhány fülig.''

Annak a létidőnek, melyben Gautamával találkoztam hatalmas hatása volt rám nézvést. El tudjátok képzelni, micsoda boldogság volt a számomra, hogy Gautama társaságában lehetek a mai napon, hogy itt lehetünk együtt és megmutathat valamit abból, hogy kik is vagytok valójában?

Gautama gazdagságba született, hercegként. ez mindjárt el mond nektek valamit... a tény, hogy herceg volt, hogy királyi családba született, a királyhoz a királynőhöz, a királyságba. S egy napon ő örökölte volna meg trónt is. Nincs semmi véletlen sem ebben a történetben!

A szülei és a családja tudtak arról, hogy valami nincs rendben körülötte. Ismerősen hangzik-e ez, a számotokra, barátaim? Megpróbálták távol tartani őt a megvilágosodáshoz vezető ösvénytől, nehogy elinduljon ezen a nehéz úton. Annyiféleképpen dédelgették, amennyiféleképpen csak bírták. Óvták, ahogy csak tudták, nem engedve meg a számára, hogy láthassa a nehézségeket és az emberi utazás kihívásait. De volt benne valami, ami arra nógatta őt, hogy megkísérelje felfedezni a külvilágot, hogy az segítse megérteni számára azt, hogy ki is volt ő belül. Ismerősen hangzik-e ez, Saumbra?

Szóval, ezek voltak azok a körülmények amelyek a kedvére szolgáltak volna. Nagyon fiatalon megházasodott, épp csak betöltötte a tizenhatodik évét. Megházasodott, mivel ezt várták el tőle. Néhány éven belül a felesége és ő egy gyermeket is nemzettek.

És mi volt az, amit ő tett? Mit tett ő? Elhagyta őket. Kiábrándult az életéből. Megtagadta a királyság világát, amiben addig élt. Ó, el bírnátok képzelni, hogy mik lennének emiatt manapság az újságok szalagcímein? ,,Az apa, aki otthagyta családját!'' vagy a ,,Herceg elhagyta családját egy önös utazásért!''

De, Gautamának meg kellett keresnie a saját igazságát és a saját isteniségét. Elhagyta a királyi családot és szegénységi fogadalmat tett. Ismerősen cseng ez a számotokra, kedves barátaim? Magára vette az összes nyomorúságot. megváltoztatta az öltözékét és megváltoztatta az azonosságát is, kedves Saumbra.

Gautama úgy érezte, hogy a teste és az emberi mivolta nem megfelelő. Ezek visszatartják őt és távol tartják attól a tudástól, hogy ki is ő valójában. Szóval, elkezdett visszaélni a testével úgy, hogy nem táplálta és gondozta többé. Megpróbálta megtagadni saját magát, ehelyett inkább követni kezdte a saját szíve dalát. Mindezt az igazságának a megtalálása érdekében. Ismerősen cseng ez a számotokra, Saumbra?

Megszakította a kapcsolatait, mindenkivel, akit csak ismert. Nagyon sok fizikai és emocionális megpróbáltatást állt ki az útján. Továbbá, tanulni ment egy tanítóhoz, egy nagy és bölcs tanítóhoz. Drága barátaim, ő a ,,sem-mi'' művészetét tanulta a mesterétől, mivel úgy gondolta, hogy ha kiüríti az egész lényét, akkor rájöhet arra, hogy ki is ő valójában. Serényen és soká tanulmányozta evvel a mesterrel az elengedést.

Gautama most mondja néktek, hogy amit akkor csinált, az nem volt más, mint egy másik szintje a tagadásnak. Megtagadta az elméjének azon képességét, hogy ténykedhet, hogy energiák és rezgések járhassanak ki és be rajta. Megtanulta azt, miképpen képes blokkolnia az elmét, miképpen tudja megállítani az áramló energiát. Ugyanezt tette a testével is. Megtagadta a testétől a szeretetét.

Valóban, rengeteg mindent tanult meg így. Megtanulta azt, hogy a fájdalom bizony nem is olyan mulatságos dolog! Megtanulta azt, hogy számos megváltozott-állapotú utazást lehet tenni úgy, hogy az elme és a test ezekben a nagyon mély szintű tagadásokban vannak. De, megtanulta azt is, hogy ezek a megváltozott-állapotú utazások bizony nem az életen vagy a valóságon alapszanak. Ezek is csak illúziók voltak. Ezekben nem volt meg a szeretet esszenciája, a Szellem esszenciája, az igazság esszenciája.

Gautamának ilyen ,,vicces'' játszadozásai voltak a tagadás ezen mély szintjeivel... amikor kihullott a haja, mivel nem voltak meg hozzá a szükséges tápanyagok.. meg amikor sorba lepotyogtak a lábujjairól a körmei. Nem szerette a testét. Megtagadta a testét. S amikor a csontjai teljesen törékennyé váltak, akkor még többet tanult erről a megtagadásról, erről a ,,sem-mi-ről.''

Egy napon a benső hang Gautamában felismerte azt, hogy nem az igazság az, amit látott. Viszont ez egy aspektus volt, egy nézőpont. Szóval, felhagyott evvel és még mélyebbre ereszkedett le. Folytatta a nagyon mély szintű meditációit. folytatta a szertartásait. Folytatta tovább a szentséges gyakorlatait. Bizonyos értelemben, ezek hajtották tovább öt. Ezek teremtették meg a mélypontotokat. Ó, valóban, Gautama depressziós volt, félt és szorongott. De, amit valójában teremtett így, az egy olyan mélység volt, amely hozzásegítette egy új megvilágosodás eléréséhez.

Az útját járva, hallott egy másik tanítóról is. Ennek az új bölcsnek a tanítása mélynek és igaznak tűnt. Beállt hát tanítványnak ehhez az új tanítóhoz. A második mester a nem-érzékelést tanította néki. Megtanította Gautamának annak a művészetét, hogy minden merömerő illúzió csupán.

Gautama szerette ezt tanulni, ezt a játékát az elmének, hogy nincs érzékelés, hogy ne legyen illúziója se semmiről, hogy felhagy mindennel. Bizonyos értelemben véve, ez egy antitézise volt annak a tagadásnak, amit eddig tanult. De hamar megtanulta azt, hogy a ,,nem-érzékelés'' is csupán egy másik formája a tagadásnak. Amikor minden csak illúzió és semmi sem hozható vissza, amikor meg van tagadva a jelen ,,pillanata'' is, amit tapasztalsz... ez is csak egy másik formája a tapasztalásnak. Ismerősen hangzik ez, Saumbra?

Gautama mély kétségbeeséssel hagyta ott ezt a második iskolát, nem találva meg a választ és az igazságot, amit valójában keresett volna. Egy ponton felismerte azt, hogy az életnek effajta megtagadása, blokkolása és nem a jelen ,,pillanatban'' való megélése... az nem az igazi. Elkezdett étkezni, a testét a szükséges táplálékokkal ellátni. Felismerte, hogy a bőség hiánya semmi mást nem okoz, mint puszta fájdalmat.

Evvel az új felismeréssel kiegyensúlyozódott a megértése... az energiákról... a bőségről... a test táplálásáról... az energiák elmén való átáramlásának az engedélyezéséről. Visszatért a ,,pillanat'' világába, újra felvette a kapcsolatokat a családtagjaival és a régi barátaival.

Értitek, mit is mond Gautama a mai napon, drága barátaim? A megtagadás miatt kiállt fájdalom és szenvedés után elérte akkori létidejének legnagyobb megvilágosodását. Amíg a fa alatt ült, Gautama rájött, hogy ő a Szellem, a Lélek, emberi formában kifejeződve ugyan... de valóban ő volt a Szellem.

Amikor megértette ezt a lehető legmélyebb szintjein is, mások már meglátták ezt megjelenni az arcán, az arckifejezésében. Elkezdték követni őt. Akarták azt, aminek a birtokába jutott. Bár, a követőinek elmondta újra és újra: ,,Ez ott van bennetek. Az igaz, hogy a saját tapasztalatom bölcsességét oda bírom adni néktek, de az utazás maga a sajátotok. Nem volt túl boldog az efféle követés miatt, de mégis követték, mégis mentek utána.

Na, mostanra jó pár könyv megíródott már a Megvilágosodottról. Számos templom lett emelve az ő dicsőségére. Az emberek szerte a világon beszélgetnek az utazásáról, és arról, hogy mit is tanult ezalatt. Ma ő egyetlen dolog elmondása miatt van itt: ez az úgy nevezett megvilágosodás, ez az úgy nevezett isteni-megértés... ez nem volt teljesen elérhető az ő létidejében. De, ez mostani létidőtökben, Saumbra, ez teljes mértékben a rendelkezésetekre áll. El fogjuk magyarázni, hogy hogyan is gondoljuk ezt.

Hadd ejtsünk pár szót az energiákról, arról, ahogyan működnek és magáról a dualitásról. Hadd ejtsünk pár szót a mélységekről és a magasságokról is. Valamint, beszéljünk a Föld Új Energiájáról is, ami felé erőst haladtok. Ennek a sorozatnak a maradék leckéi az Új Energiáról fognak szólni, s arról, hogy mi is történik valójában körülöttetek.

A dualitás idáig egy metódus volt a számotokra, hogy magatokra pillanthassatok, hogy az ellentétre pillanthassatok a tükörben. Az Egységből jöttetek, a Királyságból, ahol Egy volt minden. Amikor elhagytátok az Otthont, amikor kiléptetek az Első Ciklusból, drága barátaim, az első energiái a dualitásnak meg is jelentek. Ekkor tudtatok először magatokra tekinteni a tükörben. Dualitás - két ellentett. Duális valóság.

Ekkor történt először meg, hogy saját identitásotok lett. Egész odáig, egyszerűen egyek voltak mindennel a Királyságban, egységes egészt képeztetek. No, ekkor kezdtétek el kifejleszteni a saját identitásotokat. A hercegi identitásotok, Jackként, olyan volt, mint a kőzárás a folyóban. Nemrégiben beszéltünk a kőzárásokról. Olyan volt ez, mint a kőzárás. Ami megtöri a víz áramlását.

Az energiák a királyságban szingulárisan áramlottak. Nos, a ti új identitásotok olyan volt, mint egy kőzárás az isteni energia folyamában. Amikor kőzárást helyeztek a folyó vízbe, akkor az turbulenciákat, örvényeket hoz létre. Megtöri az áramlást. Némi víz keresztül bukik rajta, a többi víz pedig kikerüli, vortexeket, örvényeket hozva létre a zárás végén. Bizonyos értelemben véve, ugyanilyen a dualitás is. Az identitásotok érzékelése a királyságon kívül éppen úgy ül, mint a kőzárások az energiák áramában. Mindegyik nagyon jól van úgy, ahogyan van, mindnek meg van a maga helye. Ez segít téged, kedves Herceg és Hercegnő, hogy kifejleszthesd annak az új megértését, hogy ki vagy te valójában.

Az energiák a dualitásban, bizonyos értelemben véve, olyanok, mint a kőzárás mögött képződő hullámok. A hullámokban, a ott vannak a mélységek és a magasságok, a fennek és a lennek. A dualitás olyan, mint egy hullám az energiában. Láthattátok, miképpen rajzolódnak ezek ki - az energia egy hulláma miképpen emelkedik fel és süllyed le, fel és le.

Amikor keresztül jöttetek a Tűz Falán, ott - tudjuk, hogy vannak páran, akik alkudoznának erről - egy véges mértékű energia jött át véletek. Amikor elhagytátok az Otthont, egy véges értékű energia maradt vissza. Na, ez a véges érték elmaradt! Emberként, nem kell azon aggódjatok, hogy kiszaladtok, kifogytok az energiából. De, minden, ami kívül esik az Első Körön, egy véges értékű energiát tartalmaz.

Az idők folyamán, még mielőtt idejöttetek volna a Földre, a dualitás energiái ki lettek játszva egymás ellen. A fény ki lett játszva a sötét ellen. A bal ki lett játszva a jobb ellen. A férfi ki lett játszva a nő ellen. És, ha úgy vesszük, ők egy közös táncot jártak. Időnként az energiák összeütköztek egymással, mint energiaváltozások, de eközben sohasem generálódott új energia. A dualitás egyszerűen csak két energia egymásnak feszülése. Néha ezek együtt vannak, néha pedig szerepeket váltanak, néha új arcukat mutatják, új maszkot öltenek magukra. De az összegük, az értékük az energiáknak sosem változik.

No, az életetek során voltak magasságok és voltak mélységek. Ezek azok a hullámai a dualitásnak, amelyek elértek benneteket. Nagyon sok és sokféle szinten megtapasztaltátok ezeket. A magasságokat és a mélységeket megtapasztaljátok emocionálisan, fizikálisan és spirituálisan is. Emberekként, mindent megtesztek azért, hogy elkerüljétek a mélységeket, és azért, hogy csak a magasságokat tapasztalhassátok meg.

Nagyon is helyénvalóak a mélységek. Pillantsatok csak vissza az életetekre. Nem a mélységek, életetek legnehezebb pillanatai voltak azok, melyek a legnagyobb éleslátást és legmélyebb megértéseket hozták meg a számotokra? És, ugyanekkor, ott él bennetek az eltökélt vágy, hogy mielőbb kievickéljetek ebből a mélységből! (a hallgatók felnevetnek) Bármit megtennétek, csak kerüljetek ki abból a mélységből! Nem nagyon szívlelhetitek ezeket a hullámvölgyeket.

Még Gautama sem, amikor keresztül ment a tagadási periódusán. Ő a lehető legmélyebb mélységekbe ereszkedett le, fizikálisan és mentálisan. De, mégis ez biztosította a számára a kellő energiát és motivációt a továbbhaladáshoz.

A dualitásban, a mélységek biztosítják - hogyan is kéne ezt mondani - az óriáskerék effektust, ami a magasságokba visz benneteket. A magasban zajló periódusokban szilárdítjátok meg azokat a megvilágosodásaitokat és bölcsességeiteket, melyekre a mélységekben tettetek szert. Ez az a hely, ahol az új bölcsességet jóval kézzelfoghatóbb, kikristályosodottabb formába öntitek.

De, tudjátok-e mit történik, kedves Saumbra, amikor a legfelső csúcsra juttok? Egy újabb óriáskerék élményt akartok magatoknak! Vagyis, ismét megengeditek magatoknak, hogy lemerülhessetek a mélységekbe. Látjátok-e magatokat ebben? A mélységek hozzásegítenek benneteket a bölcsességek lehetőségeihez, amelyek erősítik a továbbhaladásotok motivációját. Akkor pedig, ezeket felhozzátok a magas állapotaitokba, ahol bizonyos értelemben véve odahorgonyozzátok őket a magassághoz, mielőtt ismét lemerülnétek egy következő körre. Ez az, ahogyan a dualitás működik - magasságokkal és mélységekkel.

Igen káros ódzkodni a mélységektől. Ez is az oka, amiért annyira ellene vagyunk a pszichotróp drogjaitoknak, amelyek bebugyolálják az életeteket, a mindenkori pillanatban élés ellen. Ó, azok a mélységek! Ezek oly különlegesek voltak. Utazásotok nagyon fontos részei voltak, és Gautama utazásának is oly fontos részei voltak. Ez az, ahogyan a dualitás működött. Tudjuk, hogy sokan közületek félnek ezektől a mélységektől. Ki nem állhatjátok őket. Nem akartok ott lenni ezekben. Úgy gondoljátok, hogy valami nincs rendben ezekkel, holott ezek a dualitás természetes részeit képezik. A mélységeknek és magasságoknak a hullámai juttattak ide, utazásod ezen mostani pontjára.

No, ezek a hullámok sosem generáltak Új Energiát. Mindösszesen csak mindig új megértéseket szállítottak arról, hogy az energia mindig ott volt. No, és itt jön a képbe Metatron beszéde arról, hogy beléptek az Új Energiába. Épp most teszitek ezt. Ez már nem a mélységek és a magasságok közti hullámzás. Nehéz leírni az Új Energiát. Valóban, a ma itt elhangzó össze szó további beszélgetések alapjául fog szolgálni még. A régi energia olyan volt mind egy egyenesvonalban, egyirányban terjedő hullámzás a magasságok és a mélységek között. Az Új Energia olyan, ahol a meglévő hullám mellett megjelenik egy másik, mellék- vagy kiegészítő hullám is. Ez kölcsönhatásban van a dualitás régi hullámával - avval, amelyik még mindig le és fel jár, de az új hullám már balra-jobbra tart. Ezek a hullámok keresztezik egymást.

Na, sokat fogunk még erről beszélgetni. De ami a lényeg, ez nem azt jelenti, hogy a dualitás le lesz rombolva vagy meg lesz tagadva. Ez egy kiterjeszkedés. A kettőből - ,,2'' - átléptek a négybe - ,,4.'' Meg fogjátok látni, hogy az Új Energiában négyfajta hullámminta van, a fentek és a lennek, valamint az oldalirányúak. Ezek hatással vannak egymásra, amint keresztezik egymást. Ez megváltoztatja a mélységek érzékelését, mivel egy új, ellensúlyozó hullám is jelen van már. Ez az Új Energia. Még mindig tartalmazza a dualitás esszenciáját, de már egy teljesen új dimenzióval együtt.

Egy hete és egy napja beszéltünk már a Mennybemenetel Ürességéről. Ezt az energiát New Yorkban ültettük el, ahol nagyon nagy üresség van most a World Trade Centers helyén. Ezek az épületek reprezentálták a dualitást. Ó, és alig egy éve beszéltünk már néktek erről. Azt mondottuk, hogy a falak leomolhatnak. Ezt szó szerinti és átvitt értelemben is gondoltuk. És, valóban, a dualitás falai, amit ez a két épület reprezentált, le is dőltek.

Nem, egy éve még fogalmunk sem volt arról, hogy hol lesz ennek a pontos helye. De azt tudtuk, hogy az energiák készen állnak erre az eseményre. Lehettek volna ezek bármi más épületek is. Lehettek volna intézmények is. Lehettek volna kormányzati épületek is. Bizonyos értelemben, ti, emberek választottátok a dualitásnak ezt a szimbólumát, közvetlenül a ti Szabadság Szobrotok mellett, ami a szabadság szimbóluma. Nem gondoljátok, hogy a szabadság energiái segítették felszabadítani a dualitás energiáit?

No, amikor ezek az épületek leomlottak, s amire a törmelék el lett takarítva, jelen pillanatban ott egy üresség maradt. Semmi más nincs ott, mint egy nagy lyuk. És, most nincs itt az ideje az újjáépítésnek. Ó, de annak igen, hogy emlékművet állítsatok oda, egy parkot. De a lehető legjobb az, amit tehettek, hogy egy darabig békén hagyjátok, üresen azt a helyet.

Mi köze van ennek a ti életetekhez? Mi köze van ennek az Új Energiához és hogyan jön ez Gautamához, a ami vendégünkhöz? Nagyon egyszerűen. Amint átköltöztök az Új Energiába, amint a tapasztalatok felbukkannak a minden napjaitokban, és a kérdéseitek kezdenek felmerülni az életetekben a kihívásokkal egyetemben, lépjetek be az Ürességbe egy rövid időre. Amikor egy bonyolult gond gyötri az elméteket, ne bennünket kérdezgessetek. És ne akarjátok saját kezűleg sem betölteni ezt az űrt.

Ó, micsoda hajlamuk van pedig erre az embereknek. Midőn készen álltok arra, hogy valamit elhagyjatok, már az előtt akarjátok a választ erre a tettre, mielőtt ténylegesen elengedtetek volna valamit is magatoktól. Ez az Új Energiában így nem fog működni. Lépjetek be az Ürességbe. ,,Ürességet'' mondunk, mivel csak ezt kéne megengedjétek egy ideig.

Vegyük életetek egy szituációját. Példának okául vegyünk egy állást. Mondjuk, elvesztetek egy állást. Hajlamosak vagytok ilyenkor azonnal egy másikat keresni. Létezik egy olyan emberi hajlam, hogy azonnal kerestek ehelyett egy másikat. Látjátok, amint tornyosulni kezdenek a számláitok, a csekkönyvetek pedig erőst apadásnak indul. Ekkor felsikoltotok és így szóltok: ,,Azonnal másik állásra van szükségem!''

Helyette, lépjetek be az ürességbe, a Mennybemenetel Ürességébe. Vannak olyan dolgok az életetekben - jó pár példát láttunk erre a múltkori, bőségről tartott szemináriumunkon (Magasabb Tanulási Sorozat). Arra kértük Kauldrét, beszéljen arról, hogy milyen ilyenkor nyugodtnak lenni, csendesnek, nem kérni A Szellemtől a megoldást. S nem megpróbálni legyártani a lehetséges választ saját magatoknak. Ehelyett, lépjetek be az ürességbe egy rövid időre.

Ez az, amikor félreteszitek a problémát, a kérdést egy időre. Miért? Mivel, ha azonnal megpróbálnátok felcserélni ezt valamivel, ha azonnal megakarnátok oldani, akkor azt a dualitás elméjéből óhajtanátok megoldani. A Régi Energiából akarnátok ezt megoldani. Tegyétek félre, bármi is légyen ez a kihívás vagy kérdés.

Az fog történni, hogy az isteniségetek, ami az Új Energiában létezik, meg fogja hozni a megfelelő felbontást. Azt a megoldást, amiről Metatron beszélt, ami már meg is van. De ami az Új Energiában létezik, nem a Régiben. Ez teszi lehetővé az isteniségeteknek, hogy ezt előhozza, bennetek és belőletek. Akkor lesz az az ,,A-há!'' pillanatotok, az az ,,Áh,'' amiről beszéltünk, az a megvilágosodás, amiről szóltunk.

De, van egy kis idő a Mennybemenetel Ürességében, amikor hagyjátok elmenni a Régit, amikor elhagyjátok a Régit, ahelyett, hogy lecserélnétek valami másra. Ez nem egy végtelen mélység. Ez nem a sötétség. Nem a dualitás mélysége. Ez egy félretétel az isteni pillanat számára, az ürességben.

Ami ott történik, kedves barátaim, az egy csoda. Az egy csoda. Amint félreteszitek ezt, avval biztosítjátok a Rózsa Gyümölcsének, hogy előhozhassa az isteni megoldást. Amint hagyjátok, hogy így történjen, valami különleges történik, valami beteljesedés. Olyasvalami ez, amit még Gautama sem ismerhetett fel az ő létidejében. Amikor hagyjátok, hogy az isteniségetek találhassa meg a megoldást, új energia keletkezik. Új energia.

Mondottuk már korábban, hogy amikor eljöttetek az Otthonból, a Királyságból, véges mennyiségű energiát hoztatok magatokkal onnan. Eddig még soha sem keletkezett új energia az Első Körön kívül. Mindig csak a létező, meglévő energia bázist alakítottátok át, változtattátok meg. És emlékeztek arra, amikor arról beszéltünk, hogy minden dolog a Második Körben egyszer zsákutcába jutott? Az Univerzum energiái egyszer csak holtpontra jutottak. A dualitás nem tudta magát újból kifejezni.

A Bíbor Kör iskolában - Kauldre kijavít minket - Intenzívben (Bíbor Kör Intenzív I.: A körön kívül) erről beszéltünk. Ez volt a ,,csillagok háborúja'' periódus, amikor az energiák nem bírta többé moccanni sem. Zsákutcába futottak. Megálltak. Ekkor alakult meg az Ark Rendje, hogy megoldja ezt a patt helyzetet. A Föld meg lett teremtve, hogy a kialakult merevgörcsre megoldást jelentsen.

Amikor az éjszakai égbolt csillagait bámuljátok, akkor a múltatokat nézitek. Amikor a tudósaitok a nagyon precíz teleszkópjaikkal az égboltot vizsgálják, szintén a múltatokat látják. Azt kutatják, amit magatok mögött hagytatok, amit teremtettetek. Az mind ott van.

Mint említettük már, a technológia követi a tudatosságot. A tudatosságotok növekszik. Ti a személyes tudatosságotok kvantumugrását élitek meg most. Szóval, nem csodálatos hát, hogy nem régiben hihetetlen képek érkeztek az űrből (a Hubble űrteleszkóp segítségével) és ezek épp most jutnak el hozzátok?

És, tudjátok mit, nagyon közel van az az idő, amikor a tudósaitok fel fogják fedezni azt, ami már ott van a felszín alatt, amiről mindig is spekuláltak? És felszínre fog jönni az, amit nagyon sok vallásotok is tanít. Úgy fogják találni, hogy az univerzumotok véges! Meg fogják találni az univerzum történetében azt a pontot, ahol az összes energia megállt.

Nem fogják érteni, miképpen is interpretálják, magyarázzák meg ezt. Nem fogják érteni, miképpen lehet ilyen hihetetlenül sok energia az univerzumban, és mégis, miért állt meg minden egy ponton. Amit nem ismernek fel, az az, hogy amit látnak az a múlt egy darabja. De, ez már egy egészen más beszélgetés témája.

Amikor beléptek a Mennybemenetel Ürességébe, akkor nem viszitek magatokkal a régi energiát vagy a dualitást. Nem a dualitás elméjéből próbáltok megoldást előszedni. Beléptek ebbe a csendes térbe. Nem izgatnak a problémáitok. Megengeditek a Rózsa Gyümölcsének, hogy szállíthassa a felbontást. Tényleg ez az, amikor új energia keletkezik. Ilyen még eddig sosem volt.

Nos, ez az új energia nem olyan formájú, amit azonnal felismerhettek. Ez nem olyan formájú, ami a kezetekből, vagy a lábatokból süt. Nem olyan formájú, amit felhasználhattok. De, ez egy új energia. De közvetve mindenhol ott lesz körülöttetek. Ennek a sorozatnak a következő két leckéjében erről fogunk beszélgetni.

A Mennybemenetel Sorozat Kilencedik Leckéje - TI TEREMTITEK MEG AZ ÚJ ENERGIÁT. Ti teremtitek meg, elengedve a dualitást, anélkül, hogy azonnal felcserélnétek a Régi Energia valamely tudatosságával. Amikor olyan megoldást találtok, amely bentről jön, az teremti meg az Új Energiát. Ilyen nem történt még eddig. Nagyon nagy jelentőségű következményei vannak ennek... kihat a tudatosságra, a Földre, s rátok, mint egyénekre.

Az előttetek álló harminc napban az lesz a házi feladatotok, hogy beléptek az Mennybemenetel Ürességébe, abba a térbe, ahol már nem a Régi Energiában vagytok. Nem próbáljátok meg megtalálni a megoldást a dualitásbéli elmétekkel. Menjetek abba a térbe. Rémisztő lesz ez előszörre, de keresztül fogtok ezen jutni. A megoldás bentről fog jönni. És tudni fogjátok, hogy ez a hang, a tiétek. Bölcsen és megvilágosodottan fog hangzani.

Gautama nagyon boldog, hogy ma itt lehet. Ezt jelzi az a hónap is, amikor ő is megvilágosodott annak idején. De most megrázza a fejét és így szól: ,,Én az akkori és az ottani tudatosságában a Földnek világosodtam meg.'' ,,De a Föld egész tudatossága miatt,'' folytatja, ,,én nem tudtam belépni ebbe az igaz terébe az isteniségnek. Nem tudtam Új Energiát teremteni.'' ,,Tényleg, nagyon sok mindent megértettem a saját utazásommal kapcsolatban,'' meséli, ,, de az igazi megvilágosodást nem ismertem fel, mivel a Föld akkori tudatossága nem állt készen erre.''

Gautama nem bírt belépni abba a mennybement energiába, amibe ti be tudtok. Számtalan csodás dologra rájött. De, nem tudott belépni a Mennybemenetel Ürességébe, mert akkor még ez nem létezett.

Nos, elhoztuk ma ide Gautamát, elsősorban is azért, mivel valami nagyon fontos dologra akartunk evvel rámutatni. Egészen ezidáig, a meditáció nagyon fontos része volt az idevezető utazásotoknak. S nem régen kértük tőletek azt, hogy most már hagyjátok abba ezt. A meditáció kiválóan szolgált benneteket. Valóban, Buddhát is nagyon jól szolgálta. De, a meditációban van egy fajta tagadás, ahol megpróbáljátok blokkolni a testet és az elmét.

Az Új Energiában, még az Új Energia Ürességében is, nincsenek blokkok. Az összes energia keresztül jön a lényeteken. A folyó újra hömpölyög. Az identitás most felolvad ebben a folyóban. Nincs szüksége terelő kőzárásra. Ez áramlik keresztül rajtatok. Beömlik és kizúdul.

Arra kértünk benneteket, hogy hagyjátok abba a meditációt. Ne törekedjetek arra, hogy egy másik gyakorlattal cserélitek ezt fel. Semmi mással ne akarjátok ezt kicserélni. Az üresség nem meditáció. Ez nem törekvés az elme megtisztítására. Ez egy megengedés az isteniségetek számára, hogy szállíthass a számotokra megoldást és kifejezhesse ezt rajtatok keresztül.

Ha folytok küzdötök, erőlködtök és szertartásokat akartok végezni, ha imádkozni és meditálni akartok, az isteniségeteknek nem lesz esélye, hogy előjöhessen, mivel megpróbáljátok valami mással telitölteni. Amikor az üresség adott, akkor az isteniség keresztül tud ezen jönni. Ne akarjátok a régi energiát felcserélni valami újjal.

Ne akarjátok a lerombolt new yorki épületeket felcserélni új épületekkel. Pillanatnyilag erős szándékozás van erre, mivel azt akarják, hogy be legyen ez valamivel borítva. Gyorsan be akarják ezt tölteni.

Az üresség kényelmetlen. Nincs ott semmi. Az emberek a dualitásban mindig valamit akarnak oda, mindig telitöltik, mindig csereberélik benne a dolgaikat. Legyetek egy picit a Mennybemenetel Ürességében.

Akkor, az isteniségetek, az Isten-énetek eláraszthat benneteket. Amikor ez megtörténik, mélységek és megértések fognak a rendelkezésetekre állni, melyek eddig nem álltak a dualitásbéli elme rendelkezésére. Felismeréseitek lesznek, s olyan dolgok fognak megtörténni véletek, amelyekre eddig nem is számíthattatok, mivel eddig a dualitásbéli elméből számítottatok bármire is.

Ez nagyon más lesz ettől. Nem tudjuk ennél jobban elmagyarázni ezt. Ez olyan tapasztalás lesz, amit néktek kell személyesen megéljetek. ezért is kérjük, hogy hagyjátok elmenni a kalauzaitokat. Ezért kérjük, hogy tegyétek le a kristályokat és az összes többi kelléketeket, amelyekbe eddig az energiátokat fektettétek. Eresszétek el őket. Legyetek a Mennybemenetel Ürességében. Ez az, amikor az isteni énetek előjöhet. S megismételjük, SEMMI sem lesz olyan, mint amire számítanátok.

A Mennybemenetel Sorozat Kilencedik Leckéje: ti VAGYTOK azok, akik az Új Energiát megteremtitek. Ti pedig úgy gondoltátok, hogy egyszerűen csak le lettek a szavak cserélve egymással! Új Kor (New Age) helyett Új Energia! Hát nem. Az Új Energia új fizikát jelent és ez épp most kezd megtörténni. Mi az Új Energiáról beszélünk, amit pont TI TEREMTETEK MEG.

Kauldre pirongatni kezd minket, hogy túl hosszúra nyúlik ez a mai nap. Tényleg, valóban. Mi akartunk ennyi idő fordítani arra, hogy milyen is a Mennybemenetel Ürességében lenni, tudni arról, hogy az isteniség ezen keresztül jön meg, tudni arról, hogy az új energia megérkezik. Most foglalja el a helyét éppen. Ez fenomenális. Eonok után újra megtörténik. Ép most történik ez. S még csodálkoztok azon, hogy az utatok néha milyen nehéz?

Gautama most mondja, hogy az ő útja annak idején milyen nehéz volt, de ez semmi a tiétekhez képest. A dualitás hullámai, ezek a magasságok és ezek a mélységek még jobban szétterjedtek. És ezek nem voltak olyan mélyek is olyan magasak Buddha idejében. A tiétek sokkal jobban össze lett sűrítve. A hullámok nagyon gyorsan jönnek. Nagyon magasak és nagyon mélyek. Minden eddiginél gyorsabban változtatják az irányaikat. Ez tényleg kihívás volt a számotokra. Valóban az!

Rámutattunk Gautama utazásának történeteire. Meséltünk a mi annak idején tett utazásainkról is. Mi így magyarázzuk ma a dolgokat. Ez az, ahogyan kifejezzük a megvilágosodásokat. És, tényleg, Sziddhárthának is négy felismerése volt... és négy megvilágosodása... és négy emberrel találkozott az úton. Nem csak velem, Tóbiással történt ez meg! (páran felnevetnek a hallgatók közül).

Komoly jelentés értékkel bír a ,,négyes'' szám. Ez az Új Energia. És, nagyon nagy jelentőséggel bír bármelyik Saumbra története, aki csak rója az útját. Amikor a Saumbra az igazság miatt utazik, akkor kíséretül szegődnek mellé azok, akiket TI mestereknek neveztek. Ők Jeshua, Metatron és Gautama, valamint az összes többi nevében mennek tovább. Ezért nem vagytok hát egyedül. Végtelenül szeretünk benneteket.

És ez így van.Mennybemenetel Sorozat Tizedik Leckéje: ,,Az Identitás Hiányból az Új Identitásba''

Elhangzott a Bíbor Körben 2002. június 1-én

Tóbiás: És ez így van, Drága barátaim, kedves Saumbra, amint ismét összegyűltünk ebben a körünkben. Mindannyiunknak, akik itt vagyunk ebben a körben testben vagy szellemben, szeretetteljes, erős és óvó. A mennybe vezető ösvény, amin jártok, egyáltalán nem olyan, mint amilyenre számítottatok volna. Nem volt túl könnyű. De, ti mégis folytatjátok tovább. Folytatjátok az utazásotokat. Folytatjátok a leckéket, amelyeket elhoztunk néktek, a szeretet és az egyezség miatt, ami a lényetekben van.

A fátyol felénk eső oldalán érezzük a beleegyezéseteket. Erősen érezzük. A szeretetetek és az energiátok nagyon erős. A vágyatok, a folytatás iránt erős. Van egy pont, ahol eljön az idő egy kis szünetre. Amikor leülhettek egy kis csendes relaxálásra. Abba hagyhatjátok a küzdést, a nehézségeket az érzelmi és a fizikai fájdalmakat. Itt az idő, hogy elfogadjátok azok szeretetét, akik a családotokat alkotják.

Az előttünk álló időszakban, amíg együtt vagyunk itt, azt kérnénk tőletek, hogy nyissátok meg magatokat a szeretetünk előtt. azt kérnénk, hogy tegyétek egy kicsit félre az emberi létetek gondjait egy kicsit. Arra kérnénk benneteket, hogy üljetek le egy kicsit egy fa alá, hasonlóan, ahogy Buddha ült a fa alatt, és élvezzétek az árnyékát. Használjátok ezt az időt arra, hogy visszaállítsátok az energiáitokat.

A munkánkat fogjuk végezni, az előttünk álló idő során, amíg együtt vagyunk itt ebben a körben. Megmozgatjuk az energiát. Elhozzuk néktek azt a szeretetet, amire annyira vágytok az életetekben. Drága barátaim, tudjuk, hogy az utazásotok során volt olyan, amikor lemondtatok a szeretetről. Elhagytátok azokat, akiket szerettetek múltban, legyen az egy elmúlt létidő avagy a mostani. Elhagytátok az emberi kapcsolatok közelségét, hogy a saját bensőtökre, lelketekre tudjátok a fókuszotokat irányítani.

Lehetett ez a biológiai családotok. Lehetett ez egy társ, vagy más esetekben több társ is. Lehettek ezek a saját gyerekeitek, vagy közeli és jó barátok. Ők nem elvéve lettek tőletek. Ehelyett ti engedtétek el őket. Elengedtétek őket, így folytatni tudtátok a saját utatokat és meg tudtátok erősíteni a saját isteniségeteket.

De, tudjuk ezt jól, nagyon nehéz az, amikor nincs közvetlen szeretet, intenzív szeretet a többi embertől. Ismerjük ezt. Ezért is jöttünk most hozzátok, mint család, mint aki támogat benneteket, bátorít benneteket és végtelenül szeret és nagyon jól ismer. Eljöttünk hozzátok most, hogy csak annyit mondjunk ,,Lazíts.'' Barátokkal vagy itt. A Saumbrával és angyalokkal vagy itt együtt, akik az összes létező dimenziókból sereglettek ide, hogy csatlakozzanak ehhez a körhöz.

Mennyire szeretünk benneteket a munkáért, amit végeztek! Mennyire tisztelünk a munkáért, amit végeztek! Nem nagyon lehet ennél többet mondanunk. ez az az energia, amit ide hoztunk, ez az a szeretet, amit ide hoztunk.

És, igen, annak aki csak most kérdezné, ez is változni fog. A szeretetek és a kapcsolatok is valóban változni fognak az életetekben, amit már megismertetek a múltban. Páran közületek újra csatlakozni fognak ehhez. Ez már más lesz. Ez más egy új típusú szeretet lesz. Erről beszéltünk a Nyolcadik Leckében.

Ez lesz az a szeretet, amely komplett önmagában, mivel ti is komplettek lettetek önmagatokban. Ez lesz az a szeretet, ami már nem hordoz magában elvárásokat. Ennek a szeretetnek nem lesz másik arca, mint volt a régi energiában. Ez lesz az a szeretet, ami komplett, teljes, önmagában igaz. Ez a szeretet már csak önmaga miatt létezik. Képzeljétek el azt - a szeretetet, amiben a másik ember CSAK önmagában a szeretetért kapcsolódik hozzátok. Ez már nem az elvárás miatt fog történni, vagy azért, hogy valaki belefurakodhasson az érzelmi farzsebetekbe. Csak a szeretet miatt!

Drágáim, imádjuk azt az időt, amit együtt tölthetünk. Nagyon sok mindent kell ma megbeszéljünk. Ezek a pillanatok igen különlegesek és igen ritkák. Tudjuk jól rólatok Saumbra, hogy nagyon sokan közületek igen el vannak mostanság foglalva az életük történései miatt. Tudjuk azt nagyon sokatokról, Saumbra, hogy nagyon sok mindent elvesztettek az életetekből. Beszélni fogunk ma erről. Tudjuk, hogy érzitek magatokban és magatok körül, miként gyorsul fel a dualitás körülöttetek annyira, hogy erővel kell időt kerítsetek arra, hogy mint most, leülhessetek egy kicsit a Szellemmel, az Énnel, a Saumbrával.

Az energiák itt épülnek és egyre erősödnek. Az isteni érzékeiteken keresztül észlelhetitek, amint látogatok érkeznek ide az átjárókon keresztül a túlsó oldalról. Nagyon sokan jöttek el ma, hogy helyett foglalhassanak itt véletek a Második Körben, hogy megfigyeljenek, szeressenek és támogassanak. Továbbá, van két kiemelt vendégünk is, akik ma szintén körünkhöz csatlakoznak, akik igen érdekes energiákat hoznak magukkal.

Valóban, azoknak, akik képesek érezni ennek az energiának a felépülését, már egészen biztosak is abban, hogy akit oly jól ismertek, aki kalauzolt benneteket, aki ott jött mellettetek az Új Energiába vezető utatokon, az, akit Metatronnak hívnak, ma ismét itt van. Nem úgy, mint jó pár hónappal ezelőtt, amikor először jött el ide, Metatron energiája másabb már. Metatron energiája megváltozott.

És nem Metatron volt az, akik megváltozott, kedves barátaim. Ti voltatok, akik megváltoztatok. Metatron energiájának nincs már akkora - számotokra - megrázó ereje, mint amilyen eleinte volt. Nem billent már ki benneteket az egyensúlyotokból. Nem süvölt keresztül rajtatok. No, már sokkal kellemesebb a társasága, a sokkal lágyabb, mégis nagyon intenzív az érzés. Metatron energiájának intenzitása reprezentálja a saját ti utazásotok energiájának intenzitását is. De, Metatron eljött ma ide erre a leckére, mert rólatok fogunk beszélni és arról, hogy kicsodák nem vagytok többé.

Metatron energiája épül fel ebben a teremben, mindegyikőtök hozzá teszi ehhez a saját energiáját. De ez már jóval ismerősebb érzést okoz, kedves barátaim, mivel Metatron annyira közel került hozzátok. Ti VAGYTOK Metatron! Metatron a hangotok a Szellemben.

Metatron egy energia egyensúlyt tart fenn a fátyol túlsó oldalán. Metatron ezt az energiát egy nagyon erősen megszentelt templomban tartja fenn az Ark Rendjében, egy templomban, ami biztos volt, védett és nagyon szentséges. Nagyon kevesen léphettek be ebbe a templomba. Ott voltak elhelyezve az isteni részeitek, Metatron felügyelete alatt. Ott voltak azon részeitek, melyek végtelenül isteniek, annyira tiszták - a szeretet tisztaságában - várakozva, itt felügyelte a Hangotok a Szellemben, Metatron, egészen addig, amíg a megfelelő idő el nem jött. Metatron végig jött veletek ezen a Mennybemenetelbe vezető Sorozaton.

Metatron most már képes ezt az energiát közvetlenül ide, a ti földi síkotokra elhozni. Ez idáig nem volt lehetséges. Eddig ez lehetetlen lett volna. Metatron csatlakozhat most már hozzánk, elhozva ezt az energiát ide, ebbe a térbe, ebbe a körbe. És, valóban itt is van az ő energiája ma.

Érezzétek ma Metatron energiáját, nem mint egy külső lényét, és nem mint egy férfi-angyalét. Érezzétek ezt az energiát, mint a nagyon személyes isteni energiátokként, ami Metatron nevében van itt, mint az ő kollektív energiája. Engedjétek meg magatoknak, hogy érzitek magatokban Metatront. És engedjétek meg azt is néki, hogy érezhesse saját magát is bennetek. Engedjétek meg, hogy ez a nagy összeolvadás létre jöhessen.

Metatron, az isteniségetek szimbólumaként, a Szellemben rejlő Hangotokként csatlakozik most hozzánk. Metatron a ti isteniségetek, megengedve azt, hogy egy kicsit mindent félre tegyetek, ami csak terhelhet benneteket ezen a nagyon nehéz utazásotok során, az alatt az idő alatt, amit most itt együtt töltünk. Metatron hozzájárul, hogy a saját kezetekbe vegyétek a saját isteniségeiteket, hogy ismét összeszedhessétek az energiáitokat egy percre hogy újra energetizálhassátok a testeteket, az érzelmeiteket és mindazt, akik csak vagytok.

Ó, drága barátaim, valóban megengeditek, hogy ez az energia ide jöhessen. Mindenütt ezt látjuk ebben a teremben, mindenütt ebben a körben, amiben most itt együtt ülünk.Valóban olyanok vagytok, mint egy kibomló virág, megengedve az isteniségeteknek, hogy most idejöhessen.

A mai leckénkhez egy további vendégünk is csatlakozik. Most lép előtérbe. Ez egy olyan energia, melyet egészen jól ismertek már, annak az energiája - hogyan is kéne ezt mondani -, azé, akit ti úgy szoktatok szólítani, mint ,,a főnököt.'' Ez egy nagyon ismerős, barátságos energia. Bár voltak idők, amikor nagyon meggyűlt a bajotok is vele. Egy perc múlva meg is fogjátok érteni, miről is beszélünk. Bizonyos értelemben, ő egy olyan csoport vezetője, kalauza, aki olyan családból származik, aki felettébb ismerős a számotokra. Ma eljött ide, mivel a mai nap egy fordulópont a számotokra, egy másik tranzíciós pontotok.

Üdvözöljük körünkben Mihály arkangyal energiáját. A jelenléte nem volt túlságosan észrevehető ezidáig ebben az ,,osztálytermében az új energiának.'' Nem tartozott idáig a meghívott vendégeink közé mostanáig. De, a mai leckénkre eljött közénk. Eljött ide a kardjával, amit oly gyakran szokott használni. Mihály arkangyal, az Igazság Kardja, lángolva tüzesen, világítva. Most jött el az idő a számára, hogy ide jöjjön, csatlakozzon hozzánk. Eddig ez a látogatás nem lett volna megfelelő.

Mesélni fogunk egy kicsit Mihály arkangyalról. Arra kér benneteket, hogy egyszerűen csak nyíljatok az előtt a vibráció előtt, amíg beszélünk. Mihály, bizonyos értelemben felelősséget érez mindannyiatokért. Mihály az, aki nagyon szorosan együtt dolgozik veletek számos nagyon különféle szinten is. Amikor az Ark Rendje megalakult azért, hogy az Új Energiát elhozza az univerzum számára, Mihály volt az, aki dolgozott véletek, segítette a kiképzéseteket, segítette az előkészületeiteket mielőtt megkezdtétek volna a Földre vezető utazásotokat nagyon hosszú idővel ezelőtt.

Mint tudjátok, Mihály még sohasem vett fel emberi formát. Ő egy építész, aki véletek együtt, segített a Föld sablonjainak, az emberi biológiának valamint az emberi tudatosságnak a megalkotásakor. Mihályról elmondhatjuk azt, hogy ő volt ti kiképző őrmesteretek, mielőtt elhagytátok volna az Ark Rendjét, hogy a Földre jöjjetek. Mihály volt az, aki mindegyikőtöknek átadta az Igazság Kardját, a ti saját utazásotok szimbólumát. A kard része ti saját tudatosságotoknak, a biológiátoknak, amelyet még akkor kaptatok Mihálytól, mielőtt behajóztátok volna magatokat a ti saját igazságotok megtalálására vezető utatokra. Ez már kezdetek kezdetétől a részeteket képezi.

Azok, akik a Bibliára tanítottak benneteket, a szkriptúrák alapján meséltek történeteket néktek Mihályról, amint a Sátánnal csatározik éppen, vagy a Luciferrel vívott gigantikus küzdelmeiről a mennyben. Ezen történetek szerint Mihály kipenderítette a Sátánt a mennyből. Drága barátaim, ez a sztori kissé össze lett kócolva, ugyanis az eredeti történések szerint, az a személy aki Sátánként van aposztrofálva, valójában mind ti voltatok! (a hallgatók hirtelen felnevetnek és Tóbiás szerfelett kuncog) De, egy még jobb sztori kerekedett ki ebből, mivel ebből a történetből alakult ki az ördög fogalma.

Valójában TI voltatok azok, akik elhagyták az Ark Rendjét, vagy más néven a ,,mennyországot.'' Mihály volt az, akik kiképzett benneteket. Mihály volt az, aki átadta a kardot, majd az utatokra bocsátott benneteket. Nem voltatok kihajítva sehonnan sem. Ti választottátok azt, hogy elhagyjátok ezt a ,,mennyországot'' és a Földre jöttök. Már jó előre bele is egyeztetek ebbe.

Valódi történet úgy szól, hogy amikor Mihály ellátott benneteket az Igazság Kardjával, ami a kutatásotok tudatosságát reprezentálja, akkor könnyek csillogtak a szemeiben. Mihály nagyon jól tudta, hogy ez az utazás nagyon nehéz és nagyon hosszúvá válhat a számotokra. Mihály tudta jól, hogy jöhetnek majd olyan idők is, amikor nem fogjátok felismerni őt, amikor eljön hozzátok az álmaitokban és a megváltozott állapotaitokban. Ez szomorította el őt.

Az valós történet nem arról az óriási csatáról szól, mely végén a Sátán ki lett zsuppolva a mennyországból. Valójában ez ti elindulásotok volt, amikor elhagytátok az Ark Rendjét és ide jöttetek a Földre. Ez volt az az utazás, aminek a célja a saját igazságotok megkeresése volt, drága barátaim. Az igazságotok az isteniségetek. Mindegyikőtöknek meg kellett találnia a sajátját. Mindegyikőtöknek ezt a dualitás összetevőnek a felhasználásával kellett megtaláljátok, sőt, mi több, a fátyol összetevő hatása alatt - két bitang erős hatás, melyek elrejtik előletek a múltatokat, elrejtik előletek saját magatokat is, s nagyon soká elrejtettek benneteket előlünk is. El kellett menjetek a Földre, erre a nagyon nehéz útra, ebbe a - hogyan i kéne ezt megfogalmazni - szerfelett neutrális, semleges környezetbe, hogy felfedezhessétek a saját isteniségeteket. Az Igazság Kardja a ti saját utazásotokat reprezentálja.

Csoda-e hát, hogy ma eljött ide Mihály, hogy véletek lehessen? Úgy jött ma ide, mint a néhai kiképzőtök, az a személy, akihez annak idején nagyon mély és hosszú kapcsolat fűzött benneteket. Mihály eljött erre a leckére, mivel ez egyfajta diplomaosztó ünnepély is. Azért van itt, hogy felszabadítson benneteket, amivel is már hozzá tudtok férni azokhoz a végső energetikai összetevőkhöz is, amelyekkel meglelhetitek benn az igazságotokat.

Metatron és Mihály energiái vannak itt, hogy kényeztessenek benneteket, szóval szusszanhattok most egy kicsit az igen nagy sürgést-forgást jelentő mennybemenetelbe vezető tevékenységetek közben, amiben idáig részetek volt az ide vezető utatok során.

Drága barátaim, nagyon gondosan alapoztuk meg a mai leckénket a számotokra. Átvettünk két komplett sorozatot is (Új Föld és a Teremtés Sorozatot). Most pedig a Mennybemenetel Sorozatának a végéhez közeledünk erőst. Arra kérünk benneteket, pillantsunk vissza annak az esszenciájára, hogy mikről is beszélgettünk eddig.

Valóban, elmeséltük néktek annak a történetét, miképpen hagytátok el az Otthont. Ti voltatok az ifjú Hercegek vagy Hercegnők, akik folytonosan valami izgalmas kaland lehetőségét kerestétek, annak a lehetőségét, hogy egy identitást találhassatok magatoknak az Első Körön kívül is. Azt akartátok, hogy felfedezhessétek magatokat teljesen, még mielőtt megörökölnétek a trónt.

Nagyon sok beszélgetés hangzott el kötünk, ebben a három évben. Beszéltünk arról, hogyan álljunk be a palánk mögé, miképpen tegyük be a gondokat, problémákat a Kegyelem Kemencéjébe. Megbeszéltük az is, hogy többé nem azok vagytok, akik voltatok, illetve aminek gondoltátok idáig magatokat. Többé már nem azok vagytok, akik voltatok. Ez már annál sokkal nagyszerűbb dolog.

Ez nem arról szól, hogy múltból eredő karmátokat kell meggyógyítani. És arról sem, hogy esetleg olyan régi karmát kéne orvosolni, ami még abból az időből származik, amikor m,ég csak a Földre sem jöttetek még. Már nem azok vagytok, akik voltatok. Mennybe ment állapototokba transzcendeltátok magatokat. Beszéltünk néktek arról, hogy nagyon sok mindent kell elengedni magatok mellől, berakva ezeket a Kegyelem Kemencéjébe. Beszélgettünk arról, hogy ne legyenek elvárásaitok, hagyjátok ezeket a fenébe, mivel az elvárások, ó igen, nagyon mélyen gyökereznek a dualitásban, a Régi Energiában!

Beszélgettünk véletek a legutóbbi összejövetelünkön az ürességről, arról, hogy lépjetek be abba, ami egy érdekes lecke, egy érdekes koncepció. És, tényleg, valóban, nagyon óvatosan választottuk ki ezt a szót, az ,,ürességét,'' igen körültekintően. Valóban, ez előhozta ismét annak az emlékeit, amikor elhagytátok az Otthont. Ez_A_korreláció a múlttal. Amikor elhagytátok a Királyságot, akkor az ürességbe léptetek ki.

Amikor elhagyjátok a dualitást, ismét az ürességbe léptek ki, mivel a dualitáson túl nincsen még semmi sem megteremtve, Ti vagytok azok, akik ezt megteremtitek, drága barátaim. Ti vagytok az elsők, akik belépnek az Új Energiába. Ti vetitek meg az alapjait ennek, az utánatok jövők számára. És, igen, ez néha félelmetes is lehet esetleg, emlékeket felidéző, aggodalmakat kelthet a múlt miatt, amikor elhagytátok a Királyságot és átléptetek az Ürességbe.

Szóval, nem csoda hát, hogy ebben a harminc vagy mennyi napban előjöhettek azok a nagyon régi érzéseitek, azok, amelyek félelmetesek is lehettek, bűntudatotok lehet miatta, aggodalmat kelthetnek bennetek amiatt, hogy tulajdonképpen mit is csináltok ti éppen? Nagyon sokan gondolták ezt át így a múltkori leckénk után, mondván, hogy ,,ez tán valamiféle bűvésztrükk? Hagyjak fel mindazzal, ami csak voltam idáig? Hagyjam veszni saját magam? Arra lettem megkérve, hogy menjek egy olyan helyre, ahol mások a hatalmukba keríthetnek, avagy a sötét oldal befolyásába kerülhetek?''

S mint ezt tudjátok is jól, ezt mondottuk néktek, ,, Valóban, amennyiben tényleg ezt szeretnéd tenni, tégy így valóban.'' De, úgy is tudjuk, hogy nem ezt fogjátok tenni. És, tisztában vagyunk avval is, hogy készen álltok arra, hogy felhagyjatok a világosságnak és a sötétségnek evvel az ósdi játékával. Készen álltok arra, hogy elhagyjátok ezt az energiát, a félelmetek attól, hogy ha nem kapaszkodtok jó szorosan bele a dualitásba, akkor el fog kapni benneteket valami sötét erő?

Ez a múlt, drága barátaim. Ez többé nem alkalmazható. Nincs ott kinn egy olyan entitás sem, aki a hatalmába keríthetne benneteket, kivéve persze, no igen, azoknak, akik épp most kérdeznék ezt, egy hitves persze megteheti ezt ott is időről-időre. (a hallgatók felnevetnek) De, a mi oldalunkon lévő entitások nem képesek ilyet tenni. Még ha maga Metatron vagy Mihály döntene is úgy, hogy most a hatalmába akarna keríteni, hogy kihasználjon benneteket és a befolyásolhasson, akkor sem lennének erre képesek. Senki sem tehet ilyet. Hiszen nálatok van és birtokoljátok is a saját isteniségeteket!

Nagyon sok közös beszélgetésen vagyunk túl már. Ezeknek az esszenciája a megszabadulásról szólt, megszabadulás a múlttól, megszabadulás annak az illúziójától, akik voltatok, megszabadulás viselkedés mintáktól, sablonoktól, tényleg, hadd menjenek. Ez a ti kifejezésetekkel és definíciótokkal élve egy lassú utazás volt. Ez az elmúlt három év arra ment el, hogy megtanultok megszabadulni. A mi definíciónk szerint viszont ez rendkívül rövid idő volt!

Olyan tapasztalatoktól szabadultok meg, amelyek évezredek és évmilliók, sőt, mi több milliónyi évek milliói alatt gyűltek fel. Ezek a sablonok nagyon, nagyon régen lettek felállítva. ez az, amit hagytuk elmenni, megszűnni. Valóban, az elmúlt három év során elhangzott leckék erre a ,,hadd menjenre'' volt fókuszálva. Mint bizonyára kitaláltátok, nem vihetitek magatokkal az Új Energiába a régi kacatokkal teli poggyászotokat.

És, ez most egy igen nagy kihívást jelentő dolog a számotokra. Létezik egy vágy, egy nagyon erős vágy, hogy bizonyos dolgokat magatokkal vigyetek oda, hogy magatokkal vigyétek - hogyan is kéne ezt mondani - az identitásotok tudatosságát, a múltbéli tudatosságaitoknak bizonyos részeit. Ennek elsősorban az az oka, hogy nem igazán bíztok saját magatokban.

Még annak az említése is, hogy beléphetnétek az ürességbe, már egy félelmet kelt bennetek. Ez nyomban olyan kérdéseket fog indukálni bennetek, hogy ,,mi van ha.'' ,,Mi van ha mindent elvesztek? Mi van ha semmilyen identitásom sem marad? Hatalmába kerülök-e, vissza él-e ezen hatalommal egy másik entitás? Befolyásolhat-e egy gonosz vagy sötét oldal?'' Mindezen aggodalmak felbukkannak. És ez nagyon jól is van így most. Ne tagadjátok le ezen érzéseiteket, gondolataitokat és aggodalmaitokat. Megszabadulni és az ürességbe belépni készülni most mind az Új Energia folyamatának a részét képezi. De, drága barátaim, ez nem annak a megtagadása, akik csak voltatok eddig. Ez nem arról szól, hogy belőletek, a lényetekből nagy darabokat kéne kiszaggatni.

A Mennybemenetel Üressége egy nagyon nyugodt tér, ahol nem bugyolál körbe benneteket a bennetek lévő dualitás. Ebben az Űrben, megkérhetitek az összes részeiteket, hogy tartsanak egy csepp szünetet, hogy egy olyan térben lehessetek egy rövid időre, ami végtelenül nyugodt. Itt kérhetitek meg azokat a márványtömböket - a fehéret, a feketét és a szürkét -, hogy maradjanak csendben és érezzék az isteniségetek energiájának a megszületését. Ez az, amikor nem a korlátok közé szorított emberi elmétek segítségével próbáljátok meg kitalálni a dolgok miben létét.

A Mennybemenetel Ürességében, megengeditek az elmének, hogy az isteni áthathassa. Ez a ti birtokotok ugyanis. Saját magatokat hallgatjátok ilyenkor. Egyszerűen ilyenkor a polcon hagyjátok egy kicsit a dualitást. Ízelítőt kaptok ekkor a SAJÁT Új Energiátokból, a SAJÁT isteniségetekből. Nagyon sokan közületek itt már meg is tapasztalta ezt az érzést. És ez még csak a kezdet.

Tegyétek félre a ,,megtehetem-e/nem tehetem-e meg'' aggályaitokat, ezeket a benneteket üldöző kételyeket. Tegyétek félre ezeket egy cseppet. Legyetek egy kicsit az ürességben. Akkor az isteniségetek, ami a tiétek, és csakis a tiétek erőre kaphat. Ez az az Üresség, amiről szó van. Evvel megtisztítjátok azt az átjárót, amelyen keresztül az isteniségetek keresztül jöhet.

Folytassátok evvel a munkátokat. Érezzétek, mi történik akkor, amikor egy problémát tényleg szüneteltettek egy kicsit, amikor tényleg sikerül egy kicsit szüneteltessétek egy aggódásotokat. Akkor az isteniségetek képessé válik arra, hogy szólhasson hozzátok. Képessé váltok arra, hogy meghalljátok, mert most már nem vagytok annyira elfoglaltak a dualitás részleteivel.

Na, beszéljünk csak a dualitásról. Ez a ,,kettőnek'' az energiája, amely azóta szolgálta az általatok ismert identitásotokat, mióta eljöttetek az Első Ciklusból. Ez most változásban van, amint ezt oly gyakran mondottuk is volt. Mi a ,,kettő'' energiájából a ,,négy'' energiája felé tartunk. Mindenütt ezt láthatjátok magatok körül.

Sűrűn emlegettük a négy negyed matematikáját. Beszéltünk az evvel járó új távlatokról, valamint új felfedezésekről, amelyek segítségével az emberiség tudatossága eljuthat a dualitásból az Új Energiába. Meséltünk arról, hogy a megfelelő pillanatban az információ elkezd átáramlani. Amint a tudatosságotok kezd megváltozni, a tudományos információ is kezdi majd igazolni ezt. Vannak kutatói és tudósai ennek.

Az egyik tudós/matematikus még egy könyvet is írt erről, ki is adta a múltkori találkozásunk óta (,,Egy új fajta tudomány megalapítása'' Stephen Wolfram tollából-billentyűzetéből, Wolfram Media). Ez egy kicsit érdeklődésből és egy kicsit vitatkozásból teremtődött meg. De, ennek a kutatásnak az esszenciáját ott találjátok ebben a könyvben, amit a szerző saját maga adott is ki, amivel lehetővé vált ennek a köztudatba juttatása. Ez rámutat arra, hogy ha van három összetevő, melyből mindegyik egy kicsit másféle energiával bír, és ha ehhez egy negyedik összetevőt is hozzátesznek, akkor evvel egyfajta Új Energia keletkezik. Ez a kutatás megmutatja, hogy a természet mintái miképpen hogyan teremtődtek meg, s hogyan teremthető meg ez az Új Energiában. Taglalja az energiák szekvenciáit, egymást követő sorrendjeit, és azt, hogy miképpen működnek ezek. De ez mindig is egy energiája marad a 4-nek. Ez mindig a 4 egyik eleme lesz, amelyre befolyással van a másik 3.

Ez már nyomtatásban is hozzáférhető. Olvashattok erről, Ez csak a kezdete a négy negyed matematikájának a megértéséből, amiről beszélgettünk volt. Ez az első lépés. További kutatók fogják ezt megpróbálni megérteni, vagy próbálják majd megcáfolni ezt. Evvel kezdetét veszi az egyre erősebb tudományos és matematikai validálási folyamat.

A létidőtök során ezt meg is fogjátok látni, drága barátaim. Ez nem valami távoli éterikus dolog, aminek nincsen rátok semmilyen hatása sem. Még ebben a létidőtökben megfogjátok ezt látni. Meg fogjátok látni az utazásotok beigazolását.

Időközben, a dualitás meg akar kapaszkodni. Meg akar kapaszkodni. Ennek az evidenciáit láthatjátok a napilapjaitokban, a híreitekben. A dualitás kétségbeesetten keresi a saját kapaszkodóit. Nem akar elmenni, eltűnni. Nem akar lelépni, megsemmisülni, elfelejtődni. Megpróbál belekapaszkodni a saját identitásába.

Igen, valóban, a dualitásnak saját identitása van. Meg van a saját vibrációja. Bizonyos értelemben, ő maga is egy entitás, majdnem úgy, mint néktek. De, amint ezt tudjátok a saját tapasztalataitokból, a dualitás már nagyon elfáradt. A dualitás tudja, itt az idő arra, hogy átalakuljon az Új Energiává. Még maga a dualitás is meg hasonulva saját magával, mivel az egyik része maradna itt, a másik része meg menne már. Micsoda gyönyörű zenekar! Valóban gyönyörű! Mindezek még magasabb magasságokat teremtenek, még mélyebb mélységekkel, egyre gyorsuló ciklusokkal, amelyek mind jelzik a nagy változások megjelenését, amelyek egyre több helyen fognak teret nyerni.

Metatron állítása szerint, amint a dualitás az utolsó nagy dobását végzi, nagyon sok zűrzavaros eseményt fogtok látni magatok körül emberekkel, törzsekkel, nemzetekkel, kormányzatokkal kapcsolatban. Kértünk benneteket, hogy ne imádkozzatok, ne meditáljatok és, hogy ne vizualizáljatok addig, amíg valóban nem értitek tisztán meg annak a dinamizmusait, hogy mi is zajlik most a körülöttetek lévő világban. Álljatok be a kerítés mögé, és onnan figyeljétek csak, hogy miképpen zajlik le az átmenet a dualitásból az Új Energiába. Akkor fogjátok megérteni, hogy mit is kéne tegyetek.

Mindazon események helyénvalóak mind, melyeknek a tanúivá váltok eközben. A dualitás ide-oda vergődik aközött, hogy kiszabaduljon és aközött, hogy megkapaszkodhasson. Ez történik nem csak a ti világotokban, hanem a ti bensőtökben is. Még akkor is, ha már a mennybemenetel cipőjében is jártok már.

Áttűntetek egyik létidőből a másikba úgy, hogy mindvégig ugyanebben a fizikai testben maradtatok. Legtöbbeteknek ugyanaz maradt a neve is, noha egy teljesen új létidőbe léptetek át. Nagyon sok mindent megtartottatok az előző identitásotokból is. Ez az a részetek, mely nem akar elengedni, de ugyanakkor az a részetek is, mely elkeseredetten akar elhagyni mindent. Ezt a konfliktust látjátok a saját életetekben is, az életetek kihívásaiban. Micsoda vágy van bennetek a kapaszkodásra, de változtatni akartok - micsoda izgalmas energia dráma!

Nézzetek a körülöttetek lévő dolgokra. Nézzetek a dualitás szemébe. Nézzétek, ahogyan az emberek kapaszkodni próbálnak abba, amiről azt gondolják, hogy ezek voltak ők. Holott ez a régi identitás mégis elillan előlük, méghozzá úgy, hogy ennek a feloszlásnak maguk az emberek az okai. Jót nevetünk, amikor társadalmatok tetovált populációját látjuk. Ez egyféle kinyilvánítás, ,,Annyira ragaszkodom az identitásomhoz, hogy rá is nyomtatom ezt a testemre, hogy emlékezhessem arra, hogy ki is voltam. Nem akarom, hogy eltűnjön az identitásom. Nagyon mélyen be akarom ágyazni ezt a fizikai és az érzelmi lényembe.''

Nevetünk, amikor embereket látunk, akik úgy próbálják karbantartani az identitásukat, hogy jeleket helyeznek el a ruházatukon, a perszonalizált, személyessé tett szekrényeiken, azon a perszonalizáción is, amikor kiírják a neveiket az ingeikre. Mi ezt nagyon viccesnek találjuk. Tényleg ennyire nem tudják, kicsodák is ők? (a hallgatók felnevetnek)

De igen, továbbra is azt fogjátok látni, hogy az emberek megpróbálják pátyolgatni az identitásukat, hogy továbbra is kitartson, de egy másik részük ugyanakkor mindent megtenne azért, hogy megváltozzanak. Ez megosztottság ugyan annak az Új Energiába vezető folyamatnak a része. Nem nagyon tudunk annál többet tenni, minthogy bátorítunk továbbra is benneteket a folyamatnak ezen részében. Nem nagyon tudunk annál többet tenni, minthogy eljövünk ide hozzátok, mint most is, hogy együtt ülünk itt, és megosztjuk véletek az utazásotok okát. Nem nagyon tudunk annál többet tenni, minthogy eljövünk ide, és megosztjuk véletek azt, hogy nem vagytok egyedül. Ez a tér teli van töltve két nagyszerű entitással, Mihállyal és Metatronnal, és még nagyon, nagyon, nagyon sok további résztvevővel, akik azért jöttek ide, hogy szeressenek benneteket az utazásotok ezen kis pihenési kitérőjén.

A szomorúság azért van bennetek, mert elvesztetek valamit. Elvesztitek azt, amiről úgy gondoljátok, hogy ez voltatok eddig. Elvesztitek a kapcsolataitokat, az állásaitokat, s néhányan közületek, bizony az egészségüket is. Elvesztetek mindent, amiről idáig azt hittétek, hogy ezek vagytok. Tudjuk, hogy milyen mélyen és erősen érint benneteket ez a szomorúság. Itt és most ki is jelentjük azt, hogy szimplán a folyamat része, drága barátaim. Tudjatok arról, hogy nem vagytok egyedül.

Ez a szomorúság felcserélhető, de nem avval az energiával, amivel ti gondoljátok. Nem fogtok egy reggelen úgy ébredni, hogy az a régi öröm vesz körbe benneteket, ami a dualitásban volt tapasztalható. Egy teljesség érzés lesz ez. Egy teljesség érzés fog megjelenni. Ez egy másfajta érzelem lesz. Nem akarjátok ezt majd szavakba önteni, mivel a szavak igen erősen korlátozottak. Időközben, megértitek azt is, hogy nagyon jól tudtunk arról, min is mentek ti keresztül.

Amint ott ültök a többi emberrel, mint az ő tanítójuk, meg lesz az a kellő empátiátok és megértésetek, hogy ők is min mennek keresztül. A tapasztalataitokat első kézből fogjátok megszerezni. Képesek lesztek megfogni a kezeiket és azt mondani nékik, értem a szomorúságotokat, ami akkor tör rátok, amikor minden, amiről eddig úgy gondoltátok, hogy ezek ti vagytok, hogy minden amiről azt gondoltátok, hogy ezek lehettek, teljesen mássá válik.

Drága barátaim, itt az idő, hogy bízzatok magatokban, Mihály ma azért van itt, hogy ezt megossza véletek. Annyi tapasztalással a hátatok mögött, mindvégig az Igazság Kardját hordoztátok magatokban. Itt az idő, hogy bízzatok magatokban és mindabban, ami csak történik az életekben mostanság, még, még akkor is, ha egy házastárs hagy el benneteket. Magatokat okoljátok ezért. Külsőleg őket okoljátok ezért, de bent, nagyon jól tudjuk ezt, bizony magatokat okoljátok ezért.

Nagyon sok minden történik az életetekben. Csodálkoztok azon, hogy kik is vagytok, mit is csináltok most, miért is vagytok itt. Ó, mennyire eláraszt benneteket a kétely a benső szintjeiteken. Mihály eljött ma ide, hogy arra kérjen benneteket, bízzatok magatokban, bízzatok az isteniségetekben, kezdjétek megérteni, mindez nagyon jól van így, ahogy van. Még akkor is, ha úgy érzitek, hogy a falak bennetek teljesen leomlanak. Még akkor is, ha úgy érzitek, hogy az az üzem, akik vagytok, kezd teljesen kaotikussá válni.

Valóban, itt az ideje annak, hogy bízzatok magatokban. Magatokban hordozzátok az isteniség energiáját. Valóban, ti vagytok azok, akik az Igazság Kardját hordozzátok. Itt az idő, hogy bízzatok magatokban. Lépjetek elő, akármilyen nehéznek is tűnik ez, amikor az életetek kihívásaival néztek épen szemben, amint erről Metatron beszélt is. Kezdjétek meg a tanítást, kezdjétek meg a munkát.

Ó, tudjuk. Halljuk, amint így szóltok: ,,De Tóbiás, nem nagyon tudom azt, hogy mit is kéne tegyek. Egy jelre várok.'' Drága barátaim, NEM LESZ SEMMIFÉLE JEL! Nem bizony. Várakoztok valamire. De ez már itt is van! Már ott is van a bejárati ajtótokban. Már be is költözött az új házatokba. Már ott is van. Vagy nem látjátok ezt, mivel nem akarjátok látni, az evvel járó felelősség miatt. Vagy, látjátok és megrettentek tőle.

Saumbra, ti vagytok azok, akik belegyeztetek abba, hogy tanítók legyetek. Itt az idő arra, hogy tanítani kezdjetek. Amennyiben nem tudnátok, hogy ez mit is jelent, vagy, hogy milyennek is látszik ez, lépjetek be a Mennybemenetel Ürességébe, amiről beszéltünk a múltkori leckénkben. Maradjatok csendben. Tegyétek félre a dualitást. Meg fogjátok hallani, vagy meg fogjátok érezni, vagy meg fogjátok tudni. A válasz benn van.

Mihály eljött ide a mai napon, hogy szóljon hozzátok.Valaha az ő tanítványai voltatok. Azért jött, hogy arra biztasson benneteket, hogy legyetek tanítók. Hagyjátok abba az iskolába járást. Kezdjetek dolgozni. Nincs már mit megtanuljatok azon kívül, hogy miként váljatok az Új Energia még jobb tanítóivá.

Még többet fogtok tanulni, miközben tanítotok, de innentől nincs már több iskola. Nincs több könyv. Mindet elolvastátok már. Nincs több osztály. Mindet kijártátok már. Na, nyomás tanítani, drága barátaim. Menet közben fogtok tanulni. Tudni fogjátok, mit kell tennetek.

Mihály, aki néktek adta az Igazság Kardját, amikor elhagytátok az Ark Rendjét, most arra biztat benneteket, hogy legyetek tanítók. Mihály arra kér benneteket, hogy a lehető legmélyebb szintjeiteken bízzatok magatokban. Ó, tudjuk mi azt, hogy milyen rémisztő is ez. Inkább valami, vagy valaki másban bíznátok. A legutolsó dolog ezen a világon az, amit egy ember akarhat, az az, hogy bízik saját magában. Ez túl nagy felelősséggel jár.

Mihály, a tanítótok és kiképzőtök, azt mondja, itt az idő a felszabadításotokra. Azóta dolgozik véletek innen az oldalvonalról, mióta csak elhagytátok az Ark Rendjét és idejöttetek a Földre. Ő az energia egy nagyon fontos részét alkotta. Most pedig elenged benneteket. Most adta át a diplomáitokat. Ő most félre áll az útból, nem játsza a régi szabályok alapján tovább az eddigi szerepét véletek. Azt mondja örökös barátotok marad, valamint örökös tisztelőtök. De, itt az idő arra, hogy visszavonja az energiáját a ti energiamezeitekből, amivel lehetővé válik a számotokra, hogy elfogadhassátok a SAJÁT energiájú hangotokat a Szellemben, amit Metatron reprezentál.

Mihály azért jött el a mai napon, hogy azon kihívás elé állítson benneteket, hogy merjetek bízni magatokban annyira, hogy elkezditek a tanítást. Az időpont megfelelő erre, és a világnak tényleg nagy szüksége van erre. Ne várjatok tovább evvel. Ne legyetek szerények. Ne húzódjatok vissza. Dolgozzatok egymással. Ezért csatlakoztatok egymáshoz, a Saumbra családként az egész világból.

Mihály ezt mondja, ,,De, mire is vártok még? Mikor kezdtek végre praktizálni? Mikor lesztek már végre tanítók? Mikor fogadjátok már el magatokban ennek a felelősségét?'' Az események, az energiák, az emberek, a lehetőségek nem lesznek tisztán kivehetőek a spirituális víziótokban, amíg nem fogadjátok el ezt a felelősséget, annak a felelősségét, hogy mások tanítói vagytok.

Tudjuk, hogy sokan közületek ezen gondolkodnak, ,,De ki vagyok én, hogy tanítsak? És mit fogok tanítani? És hogyan fogom azt tanítani?'' Ezek a kérdések abban a pillanatban kerülnek megválaszolásra, amint elfogadjátok a felelősséget. De először is felelősséget kell vállalni. Akkor aztán a válasz is meg fog érkezni hozzátok.

Mihály azért van ma itt, hogy elétek állítsa ezt a felelősséget, amint tanulókból tanítókká váltok. Azt kéri tőletek, hogy bízzatok magatokban, hogy bízzatok a saját isteniségetekben, hogy mások rendelkezésére állhassatok. Mihály azt mondja, hogy a többi embernek szüksége lesz majd rátok, amikor ők is elkezdik ezt az utazást.

A dualitás egy különleges egyensúlyi pontban van most. A világnak szüksége van rátok. Bízzatok magatokban annyira, hogy előrébb léphessetek, drága barátaim. Bízzatok magatokban. Nehéz dolog ez, amikor teli vagytok szomorúsággal, amikor kihívásokkal van teli az életetek, és amikor nagyon sok minden kilép az életetekből. Nehéz így tenni. Mg várnátok evvel. Várnátok arra, hogy minden leülepedjen, amíg nem érzitek azt, hogy minden tökéletes.

A szomorúság része onnan ered, hogy az isteni hív benneteket. Hív, megszólít benneteket és ti nem válaszoltok a hívásra. Ott kopogtat az ajtótokon, és ti nem válaszoltok erre. Részben ez az oka a szomorúságotoknak. Vannak olyan régi energiához kötődő kapcsaitok, melyeket el kell most metszeni. Vannak olyan dolgok, melyek elhagyandóak. Csak tegyétek. Bízzatok magatokban. Ki fog ez alakulni néktek. Tudjátok jól a bensőtök mélyén, hogy itt az idő arra, amikor bíznotok kell magatokban, és valóban beteljesíteni azt a ténykedést, amiért idejöttetek ebbe az Új Energiába.

No, drága barátaim, amikor elhagytátok a Királyságot oly nagyon régen már, akkor kifejlesztettetek egy identitást és egy éntudatot. Ezt megelőzően, tudjátok, egységes volt minden. Amikor keresztül jöttetek a Tűznek a Falán, az volt az első alkalom, amikor tényleg éberré váltatok a saját identitásotokra. Az identitásotokat nagyon sok létidőn keresztül és még azelőtt, hogy ide jöttetek volna a Földre, rengeteg tapasztalaton keresztül fejlesztettétek ki.

De, most, akármilyen fura is ez, itt az idő útjára bocsátani ezt az identitást. Itt az idő megszabadulni tőle. A múltban felépítettétek az identitásotokat, amit talán hívhatnátok lélek szintű entitásnak is, egyik létidőtől a következőig. Ehhez mindig egy igen lineáris - szép sorban, egymás után - módon tettetek hozzá tapasztalást, tapasztalás után. Azóta csináltátok ezt, amióta eljöttetek az Otthonból.

Amint beléptek az Új Energiába, avval egyetemben egy új identitásba is átléptek, ahelyett, hogy egyszerre csak lépésenként építenétek fel az identitásotokat, most egy ugrást hajtotok végre. Egy identitás ugrást. Ugrotok egyet abból, amiről úgy gondoljátok, hogy ezek voltatok, egy identitásmentességbe, azután egy új identitásba. A Mennybemenetel Üressége, amiről a Kilencedik Leckében beszélünk, az az, amikor a régi identitásotok energiája egy időre eltávozik.

Egy olyan időszakon keltek át, ahol nincsen identitás. Identitás nélküli. Belenéztek a tükörbe és nem reflektál rátok semmit sem. Ez az a zóna, amiben most sokan közületek járnak. Ez is részben az oka a szomorúságotoknak. Részben ez is az oka annak, hogy csodálkoztok azon, kik is vagytok, tűnődtök azon, hogy mit is kéne tegyetek. Részben ez is az oka annak a mély és extrémnek nevezhető önbizalom-hiánynak is, amiben most vagytok. Az identitásotok elhalványul. Mindeközben pedig nincsen identitásotok, mivel most fejlesztitek ki az új identitásotok.

Drága barátaim, A Mennybemenetel Sorozat Tizedik Leckéje - az Identitás Hiányból az Új Identitásba. Megtapasztaljátok az identitás hiányt, mielőtt átlépnétek a az új identitásotokba. Ez a tükör, kép nélkül.

Nézzetek egy tükörbe. A saját fizikai képmásotokat fogjátok látni. De amint folytatjátok ennek a szemlélését, a látott kép nem igazán fog rátok emlékeztetni. Nem rezonál együtt többé véletek. Nem nyújt jó érzést. Néhányan közületek még azt is észrevehetik, hogy a kép teljesen eltűnik, és csak egy üres tükröt látnak maguk előtt!

Miért, gondoljátok, hogy ahogyan mások látnak benneteket, nem fogják később megtagadni? (a hallgatók felnevetnek) Ez azért van, mert amiről úgy gondoljátok, hogy ezek voltatok - ezt pedig vastagon aláhúzva mondjuk - akiről GONDOLTÁTOK, hogy voltatok, az most elmegy. Evvel együtt távozik a régi énnek az energiája és szimbólumrendszere is.

Ebben az identitás nélküliségben, azok a dolgok, amelyekbe oly szorosan kapaszkodtatok mind eltűnnek. Ezek nem általunk lesznek elvéve, sem Mihály által, És egész biztosan Metatron által sem. Ti magatok fogjátok ezeket eltakarítani. Ti készülődtök belépni egy időre az identitás nélküliségbe, mielőtt belépnétek az új identitásotokba. Ez az AZ Üresség, amiről a múltkori összejövetelünkön beszéltünk. Ez a mennybemeneteli folyamat része. Amin most mentek keresztül, a lehető legnehezebb, a lehető legnagyobb kihívás.

Nézzetek a tükörbe. Nagyon nehezen fogjátok felismerni az embert a tükröződésben, ha láttok is valamit benne. Ó, tudjuk azt jól, sokan közületek ezt csak jóval később veszi majd észre. Belenéztek a tükörbe és így szóltok, ,,Ez nem lehetek én. Amit a tükörben látok, azt nem érzem többé a magaménak.'' Tudjátok miről beszélünk? Akiről gondoltátok, hogy kik voltatok az távozik.

Na, valóban, nem igazán tűntök el. Nem váltok kámforrá. Szimplán csak egy változáson estek át, nagyon hasonlóan a hernyóhoz, aki egy változáson megy keresztül, mielőtt pillangóvá alakulna át. Minő analógia! Micsoda csodás példa amit elhelyeztetek a természetbe, hogy emlékeztessétek magatokat a mennybe menés metamorfózisára amin keresztül mennétek.

Képzeljétek el a hernyót, amint csodálkozva ücsörög a gubójában, ,,Mi a fene - igen, mi is használjuk ezen az oldalon ezt (a hallgatók nevetnek) -, mi a fene történik itt?'' A hernyó pont erre gondol. ,,Mi folyik itt? Én úgy gondoltam, hogy egy mennybe ment hernyó leszek!'' (nevetnek a hallgatók) Jóval több lábbal, még zöldebben, esetleg pár további, extra szemmel, talán sokkal szebben, mint eddig voltam, meg egy cseppet okosabban. Mi történik vélem, drága Istenem? Biztosan eltévesztettem a mennybemenetel útján a megfelelő útkereszteződést!'' (többen is nevetnek) ,,Itt vagyok ebben a hercig kis gubóban, csodálkozva azon, hogy mi folyik itt, csodálkozva azon, hogy nem az történik vélem, amiről pedig tutira meg voltam győződve, hogy meg kéne történnie.''

Szegény hernyónk ilyeneken gondolkozik egészen addig, mielőtt ki nem bújna a gubójából, színpompás szárnyakkal ellátva. Szárnyak! A hernyónak idáig lövése sem volt szárnyakról! Meg színek? A hernyó egyedül a zöldet ismerte! De most itt van ez, a lélegzetelállító látvány.

Drága barátaim, tudtátok, hogy az angyalok valójában nem viselnek szárnyakat? Tényleg nem. Valami átlelkesült művész megérezte az emberek vágyát, hogy egy ponton átmennének egy metamorfózison. Tudta, hogy az emberek átmennének egy változáson. Előszedték a pillangó metaforájának az energiáját és szárnyakat festettek az angyalokra a képeiken. Ez szimbolizálta azt, hogy egy napon az emberek szintén keresztül mennek ezen a változáson.

Szegény hernyó belenéz a tükörbe, ahogyan ott csücsül a gubójában, azon csodálkozva, mi is történik. Nem igazán ismeri fel még magát. Nem mint hernyó látja magát, hanem inkább egy csúf, változó kreatúrának. A hernyó nem tudja, mi is történik. Csodálkozik azon, mi ez a nagy pompa, és azon tűnődik, miért van az, hogy semmi sem olyan amilyen régen. A hernyónak egészen odáig ezen jár az esze, mígnem eljő az a pillanat, amikor kibújik a gubóból és pillangóként tova száll.

Ez történik véletek. Az ,,identitás mentesség pontjától'' indultok el az új identitásotok felé. De, keresztül kell menjetek ezen a zónán, ezen az ürességen, ezen az ,,identitás mentes'' időszakon, hogy minden folyamat a megfelelő fordulatszámra felpörögve kezdhesse meg az új játékot, hogy valóban megerősödjetek az új identitásotokban.

Az új identitásotok semmiben sem fog hasonlítani a régihez. Szorosan belecsimpaszkodtatok a régi identitásba, meg abba, akik voltatok, valamint abba, amit a tükörben láttatok. Az Új Energiában ennek nem ez a módja. Nem egy fix, merev identitásotok lesz. Nagyon hajlékony, nagyon higanyszerűen folyékony azonosság tudatotok lesz. Az új azonosságotokkal, éberek lesztek saját magatokra, de ugyanakkor jóval éberebbek lesztek a benneteket körülvevő összes többi dologra is. Ez az éberség az isteni érzékeiteken keresztül él, az Ahá nyelvén keresztül.

Az új önazonosságban már nem kötnek benneteket egyáltalán a régi szerződéseitek. Nem vagytok beleragadva a régi öntőmintába. Szárnyaitok nőnek az tudatosságtól. Ez nem lineáris, egyenesvonalú tudatosság lesz. Multi-dimenzionális lesz. Nem kell többé fejlesszétek és óvjátok az identitásotokat. Saját magatok biztonságát fogjátok élvezni, önmagatokban teljesen. Az új identitás ki akarja majd magát fejezni. Ki akartok majd terjedni. Szálldosni akartok majd, drága barátaim.

Mihály eljött ma ide, hogy ezt mondja: ,,Bízzatok magatokban, ezalatt az identitás-hiányos periódusban is. Bízzatok magatokban. Lépjetek előre. Lépjetek elő a gubótokból. Vállaljatok felelősséget, mint tanító. Vállaljatok felelősséget, amint az új identitásotok egyre jobban megerősödik.''

Tizedik Lecke - Az Identitás Hiányból Az Új Identitásba. Fogunk még továbbiakban is beszélgetni az új identitásról, arról, hogy kik vagytok az Új Energiában. De, megértendő, drága barátaim, megértendő az, miért mentek át azon, ami most történik véletek. Ez egy folyamatnak a része, a Saumbra utazásáé, és mindenki másé, aki csak utánatok jön ezen az úton.

A házi feladat, ami evvel a leckével jár nagyon egyszerű. Ez olyasmi, amit minden nap csináltok is. Nézzetek a tükörbe. Nézzetek a tükörben azt, amiről eddig úgy gondoltátok, hogy ilyennek kellett volna lennetek. Pillantsatok a tükörben látható arc mögé. Nézzetek az energiába, mint a múlt emlékeztetőjébe. Nézzetek a változásokba, amelyek történnek, a változásokba, melyek hasonlóak a hernyó átváltozásához, mielőtt előjönne pillangóként. Tudjatok arról, hogy épp ezen a folyamaton mentek keresztül.

Mielőtt elmennénk, bedobunk a köztudatba még néhány gondolatot, ami aztán tényleg össze fog benneteket zavarni! Jövőbéli beszélgetéseinknek nagyon sokszor lesz ez a tárgya. Az Új Energia nem csak egyszerűen a Régi Energia tökéletesített változata. Ez teljesen más. Amint átléptek az Új Energiába, amint felelősséget vállaltok az új mennybe ment státuszotokért, avval egyidőben szabadon engeditek azon entitásokat is, akik csak voltatok a múltban. Evvel felszabadítjátok az elmúlt életeiteket.

Bizonyos értelemben véve, mondhatjátok azt is, hogy az elmúlt életeitek identitásai elmehetnek az energia családotoktól, a saját lelketektől. Mindig is a részeiteket fogják képezni, de egy bizonyos értelemben véve, szabaddá teszitek elmúlt életeitek identitásait. ezen aspektusaitok ekkor kiáramolhatnak, megteremthetik a saját új identitásaikat. Ez kezdetben nem a földi birodalmakban fog megtörténni. Ezen aspektusaitok ki fognak áradni egyéb helyekre az univerzumba, hogy megkezdhessék kialakítani a saját különleges identitásaikat.

Emlékeztek az univerzumra? Mondottuk, hogy most nem sok minden van kinn. Ti teremtettétek ezt a nagy csarnokot, amelyet univerzumotoknak hívunk, az Új Energia új létformái számára. Midőn magatokra öltitek az új identitásotokat, akkor szabaddá válhatnak azon identitások, akik csak voltatok az elmúlt életeitek során, minden egyes létidőben (és ez ennél még jóval bonyolultabb is ettől). Szabadon engeditek őket. Ők ekkor elmennek az univerzum egyéb részeibe, nem fizikai formában persze, hogy megalapozhassák a saját, független identitásukat.

Drága barátaim, épp most születtetek meg az Új Energiában! Saját magatok szülei vagytok. Tűnődjetek el ezen. Tűnődjetek el ezen. Biztos már jobban értitek már, miért mondottuk, ,,Többé már nem azok vagytok, akik voltatok.'' Rengeteg gyermekének vagytok a szülei, azonosságot adományozva nékik egy létidő során, amin keresztül mentetek, szabaddá téve őket, hogy szerteszéledhessenek, ők is, épp olyan teremtőkké válhassanak, mint amilyenek ti is vagytok. De, ti vagytok egyedül azok, akik egyedül rendelkezni fognak evvel a fajta szülői vagy identitás-teremtői képességgel. Saját magatok aspektusai, amelyeket ki küldtök, akiket szabaddá tesztek, ami miatt elmehetnek, kifejleszthetik saját magukat, de nem lesz meg ugyanezen teremtői képességük a saját maguk további szabaddá tételére. Ez olyan sok részlete egy nagy, hatalmas képnek, és ti épp most tartotok ennek a megteremtésének a közepén. Elbocsátjátok magatoktól azt az identitást, akiről azt gondoljátok, hogy idáig ezek voltatok, egy időre az identitásmentességbe lépve be, ahol igazából kifejleszthetitek azt, akik valójában vagytok. Ez a ti isteniségetek.. Amint ezt a folyamatot gyakoroljátok, elbocsátjátok magatoktól a múltatokat. Megszülitek a múltatokat, amivel az elindulhat világgá és megteremtheti a saját identitását. Micsoda érdekes dolog történik itt! És ti még azt gondoljátok, hogy egy aprócska világban éltek!

Drága barátaim, végtelen öröm volt a körötökben időzni. Boldogság volt a számotokra, hogy együtt tölthettük itt az időnket és hogy megengedtétek, hogy szeressünk és dédelgessünk benneteket. Büszkék vagyunk rátok, amiért ezt a pihenőt választottátok, hogy leüljetek a fa alá, hogy a barátaitokkal voltatok. Igényeltétek már ezt. Egészen belefáradtatok már a végére ebbe. Teli voltatok szomorúsággal és össze voltatok zavarodva. Ez azért volt, mert megváltozik az, amiről idáig azt gondoltátok, hogy ezek voltatok idáig.

Maga volt a gyönyörűség számunkra együtt lenni véletek. Ez maga volt a gyönyörűség Mihály számára, annak, aki néktek adta az Igazság Kardját, felszabadítani benneteket, hogy már ne mint tanulók, hanem most már tanítók ügyködjetek tovább. Örökké a barátotok marad, de soha többé nem lesz, ahogy ti mondani szoktátok a ,,főnök.''

Egy jó hónap múlva visszatérünk, ennek a sorozatnak az utolsó leckéjével. Nagyon sok minden fog véletek és a világotokkal történni ezen pár hét alatt.

Tudjátok, hogy végtelenül szeretettek vagytok és azt, hogy sohasem vagytok egyedül. És ez így van.

Mennybemenetel sorozat - Utolsó - Tizenegyedik Lecke: ,,Vedd észre a Lelked Dalát!''

Elhangzott a Nyárközép Fénykonferencián, Santa Fében, Új Mexikóban

2002. július 19-én

Tóbiás: És ez így van, drága barátaim és család, összegyűltünk a Mennybemenetel Sorozat utolsó leckéjére. A hátunk mögött egy hosszú és csodás év van. Örülhettünk az összes változásotoknak és átalakulásotoknak, amin keresztül mentetek ez idő alatt. Részesedhettünk abban az örömben, amit oly sok és újféle módon tapasztaltatok meg az életetekben.

Avval a csoporttal gyűltünk itt ma össze, aki egy család, a legkedvesebb és legmélyebb módon. Ugyanakkor összegyűltünk azokkal is, és meg is érintjük őket egytől-egyig, akik a webes hálózatotokon keresztül gyűltek ide, vagy azokat, akik ezt a ,,most'' pillanatában olvassák éppen. Igen éppen úgy együtt vegyünk ezen résztvevőkkel is, mint azokkal, akik most itt ebben a helyiségben vannak.

Az a megszentelt tér, amit itt együtt teremtünk teli van a Szellem tisztaságával és szeretetével. Érezzük a kitárt szíveiteket. Nagyon sok fájdalmas sérüléstől szabadultatok meg eközben. Megengedtétek a lelketeknek, hogy felragyoghasson. Valóban, ez egy megszentelt és biztos tér. Mind avval, amit tanultatok és tapasztaltatok, már képesek lesztek ezt az energiát magatokkal vigyétek, vigyen utatok innen bárhová is.

Érezzétek egy pillanatra. Érezzétek, ahogyan éreztek. Igen, persze, itt-ott van egy kevés sajgás és fájdalom is. De, érezzétek annak a végtelenül bensőségességét, hogy kik is vagytok valójában. A tiétek ragyogó most... mi látjuk ezt rajtatok. Láthatjuk mindenütt körülöttetek. Ez az, amiről már néhány éve szóltunk néktek. Ez a ti isteniségetek energiája. Megengeditek, hogy erőre kaphasson.

Valóban, nagyon mély megtiszteltetés a számunkra, hogy itt lehetünk véletek... északról Kryon energiája... nyugatról Mihály energiája... Metatron energiája keletről... és délről egy szerető, dédelgető energia, Mária Anyáé. Ők állnak a négy oszlopnál és a négy saroknál, hogy most itt lehessenek véletek. Utánuk sorjáznak a többi angyaloknak és entitásoknak a csoportjai.

De most, drága barátaim, kedves család, tegyétek magatokat kényelembe. Helyezkedjetek el nagyon kényelmesen. Lélegezzetek mélyen. Lazítsatok. Napjaink embere igen hajlamos a feszülésre, a stresszre, a teste annyira merev. Az én időmben, mi sokkal lazábbak voltunk. Nem izgattuk annyira fel magunkat a dolgok miatt. Ó, megosztottuk mi egymással a balsorsunkat. És, tényleg megosztottuk egy mással a komoly bűntudatunkat. De, korántsem voltunk annyira feszültek, mint a modernkor emberei.

Ne bánjátok a meleget sem. A mi időnkben a verejtékezés jó jelnek számított. Ez egy fajta gyógyulás volt. Szóval, engedjétek meg magatoknak, hogy izzadtok. Engedjétek meg a testeteknek ezt a csurgást. Örüljetek annak a melegnek, amit itt, ebben a térben produkáltok.

No, számos nehéz és kihívással teli leckét vettünk át a Mennybemenetel Sorozat folyamán. Az első leckében avval kezdtünk, hogy azt mondottuk néktek, drága barátaim, hogy ,,Már nem azok vagytok, akik voltatok.'' Már nem azok. ,,Nincsenek szerződéseitek és nincsen karmátok többé. Tudjuk, vannak olyan napok, amikor ezt nehéz elhinni, de már nem azok vagytok, mint régen.

Egy teljesen új szintre léptetek át, ahol nem kell átverekedjétek magatokat az összes ilyen tapasztaláson és kihívásokon. Nem kell ezek miatt többé felizgassátok magatokat. Már nem ezek vagytok. Azt választottátok, hogy itt maradtok a Földön, hogy tanítók legyetek. Bármelyik pillanatban, félre tehetitek azokat a kihívásokat, amelyeket felállítottatok magatoknak, vagyis az összes energiátokat és figyelmeteket arra fordíthatjátok, hogy isteni kalauzként szolgáljatok a többi ember számára.

Nem azok vagytok már, akik voltatok. Tényleg vannak olyan energiák bennetek és körülöttetek, amelyek bizony kételyt ébreszthetnek bennetek eziránt. De, emlékeztessétek magatokat, amikor belenéztek a tükörbe, hogy már nem azok vagytok, akik voltatok.

A Mennybemenetel Sorozat Első Leckéjében megosztottuk véletek azt a felvilágosítást, hogy teljesen, a mennybe mentetek. Mit gondoltatok, miképpen történhetett? Mit vártatok ettől? ÉS, ki gondolta volna, hogy találkozni fog veletek azután is, hogy már a mennybe mentetek? A mennybe jutás az, amikor nem kell egyik létidőből a másikba átlépés között levetni magatokról a fizikai testet. Ez elmúlt pár évben megéltetek egy, esetleg kettő és vannak páran, nem túl sokan, akik három létidőt is. Nagyon gyorsan estetek át ezeken.

Mennybe mentetek. Annak az oka pedig, hogy miért ekkora kihívás és miért ilyen nehéz ez, a körülöttetek lévő energiákban keresendő, amit mi a régi Földnek hívunk, ami nem emelkedett a mennybe.Szóval, amit mindenütt láthattok magatok körül, a körülöttetek lévő valóság, ez okozza azt a kételkedéseteket, hogy ez valóban megtörtént-e véletek.

Természetesen voltak előzetes elképzeléseitek is arról, hogy ennek az ominózus mennybemenésnek miképpen is kellett volna megtörténnie. Gondoltátok, biztosan szárnyakat növesztetek majd és mindenfelé körberöpködhettek. (a hallgatók felnevetnek) Jóval egyszerűbb ennél, ha felültök egy repülőre! (többen nevetnek) Úgy gondoltátok, ekkor majd az összes gond és nehézség el fog tűnni. De, amint említettük, a Föld nagy része még mindig ehhez vibrációhoz tartozik, s mivel jóval nyitottabbak és szenzitívebbek vagytok, bizony ezeket a fájdalmakat és szorongásokat érezhetitek magatok körül. Nagyon gyakran ezeket a sajátjaitokként is fogjátok fel.

És a régi emlékek is megmaradtak bennetek. Emlékeztetnek a múltatokra, a gyermekkorotokra, valamint ez elmúlt életeitekre. Ugyanakkor van egy olyan részetek is, mely nem annyira biztos. El akarjátok engedni a régi karmát. Különösen hangozhat, néhányan közületek úgy érzik, hogy egy bizonyos díjat kéne megfizessenek azon tetteikért, melyeket a múltban követtek el. Ez nem így van. Ezt elfeledhetitek nyugodtan. Tényleg. A Szellem sohasem fog benneteket megítélni. Bármelyik pillanatban felhagyhattok evvel és megtisztulhattok, felszabadulhattok a régi karma béklyóiból.

Mennybemenetel: Ez nem az, amire gondoltatok volna. Ez egy csodálatos lökőrúd, ütő lehet! (Tóbiás vigyorog a hallgatók felnevetnek)

A Második Leckében arról beszéltünk, hogy ,,Birtokoljátok az isteniségeteket.'' Ez az, amire újra és újra emlékeztetünk benneteket. Az isteniségetek a tiétek. Nem Kryoné, vagy Mihályé, Metatroné és Máriáé, vagy bárki másé. Az isteniségetek a tiétek. Birtokoljátok!

Néha olyanok vagytok, mint egy veder, teli lyukakkal. Az isteniségetek kifolyik ebből. Csodálkoztok, mi történhetett, hová tűnt. Nem vagytok annyira biztosak az isteniségetekben. Nem vagytok annyira biztosak a saját értéketekben. Egyik pillanatban teljesen átélnétek. A következőben meg egyszerűen tovább adjátok másoknak.

Birtokoljátok az isteniségeteket. Tudjatok arról, hogy ez a tiétek. Születési előjogotok van az isteniségetekre. Azóta hozzátok magatokban az isteni magot, mióta eljöttetek az Otthonból. Amikor elhagytátok a Királyságot, amikor keresztül jöttetek a Tűznek a Falán, hogy megteremtsétek a saját identitásotokat, azóta hordozzátok ezt az isteni magot magatokban. Ez mindig is véletek volt. Soha nem fogjátok máshol ezt fellelni. A Szellem sem adhatja ezt néktek, hiszen már régen a tiétek. Birtokoljátok hát!

A Harmadik Leckében, meséltük, hogy ,,A sötétség keresi a kiszabadulását.'' A ,,kígyók'' amiről beszéltünk akkor, olyasvalamik, amelyekkel újra és újra számolnotok kell. A kígyóknak céljuk van. Ők azért vannak... a kihívások, a problémák amikkel szembekerültök, azért vannak... mindegyiknek oka van. Egyszerűen csak kérdezzétek meg őket, mit kéne miattuk tudnotok. Kérdezzétek csak meg ezeket az utatokon felbukkanó kígyókat, mi az, amit meg kellene tanuljatok ebből a tapasztalatból.

Azt is mondtuk néktek, hogy ,,A sötétség szintúgy a részeteket képzi, Fénymunkások.'' A sötétség is hozzátok tartozik. Amennyiben megkísérlitek elpusztítani a sötétet, avval csak magatoknak ártotok, okoztok fájdalmat. Becsapjátok csak magatokat, azt, akik igazából vagytok. Sötét és világos összetevők egyaránt megtalálhatóak bennetek.

A dualitás elemei esszenciális fontossággal bírtak az utazásotok során. A sötétséget nem tudjátok gyökerestül kiirtani. Mindösszesen csak integrálni bírjátok ezt az energiát. Ez az egyik részlete annak a négy márványnak, amiről újra és újra és megint csak beszélünk, beszélni fogunk. Ez az új, ,,négy negyed'' energiája. Ez mindannak az energiája, amik csak vagytok, gazdagon átitatva az isteniségetek energiájával. Amint felszabadítjátok a sötétséget, amit idáig magatokba folytattatok, akkor ez erőre kap és segít egy olyan energiát megteremteni, ami további hajtóerőt jelent a számotokra a mennybemenetelek házának áldott tere felé.

A sötétség... amit nem nagyon szerettek látni. Nem nagyon szerettek néhány olyan dologra, amiket esetleg annak idején cselekedtetek meg. Szeretitek úgy gondolni, hogy egyedül csak a fényben éltetek eddig. A problémák és a kihívások addig fognak zaklatni benneteket, mígnem csak el nem fogadtok mindent. A sötét és a világos... az, ami akkor történt meg, amikor elhagytátok az Otthont. Ezek voltak azok az energiák, melyeket kreáltatok. A sötétség pörgeti fel a fényt. A sötétség mozgatja előre a fényt. ezek harmóniában dolgoznak együtt. Mondhatjuk, hogy egy energetikai házasságban dolgoznak együtt.

Na, szóval ez azt jelentené, hogy egy gonosz személyként kéne éljetek. Nem, mi azt mondjuk evvel, hogy megértendő az, hogy az energiák között létezik egy egyensúly. A fénymunkások hajlamosak arra gondolni, hogy a munkájuk csak a fénnyel, a világos kapcsolatos. A valóságban ez egy integráció és az energiáknak egy olyan egységes és harmonikus összeolvadása, amelyet teljesen átjár az isteniségetek.

Beszéltünk néktek ,,Az Ahá Nyelvéről'' a Negyediktől a Hatodik Leckéig terjedően. Az Ahá Nyelve a benső tudás. Itt fénylik fel az isteniségetek és biztosít megoldást a megjelenő kihívásokra.

Beszéltünk néktek arról, hogy az isteni érzékek miképpen ébrednek fel. Legelőször is a ti humán érzékeitekkel kezdődik ez. Meg fogtok olyan dolgokat is látni, amilyeneket még eddig soha, és úgy hallotok, mint még eddig sosem. Az ízlelésetek is egy új mélységet fog kapni. Ugyan ez áll a szaglásotokra és az érzelmeitekre... és, igen, a szívetekre és az elmétekre is.

Az isteni erőtök a már régen meglevő humán érzékeiteken keresztül jön meg. Azokon az átjárókon keresztül jön keresztül, amiket a humán érzékelések szerkezeteinek a struktúráiban már fel is állítottatok.

De, most tudjatok arról, hogy a nyilvánvaló dolgok mögé lettetek képesek pillantani. És jóval élesebben hallotok minden eddiginél. Meg van a tudáshoz való érzéketek is. Az egész testetek képessé vált érezni. Ez az, ahol először mutatkozik meg az isteniség. Amint megtanuljátok integrálni az isteni érzékeiteket az emberi érzékeitekkel, avval ez egy komplett csomaggá válik. Az isteni érzékeitek azok, amelyeket mint angyalok hoztátok magatokkal ide a Földre, az ezt megelőző időszakotokból. Integráljátok mindezeket a lényetekbe. Itt fekszik a ti hatalmatok. Ez az, ahol a megértés, az a képességetek, hogy megéreztek dolgokat benn és kinn, körülöttetek fekszik.

A Hetedik Leckében arról beszéltünk, hogy tudjatok arról, hogy ,,Nincsenek elvárások,'' ami tényleg nagyon nehéz és kihívással teli lecke valóban. Tudjatok arról, hogy nincsen elvárás. Sokan közületek napokig, hetekig csak csóváltátok a fejeteket, csodálkozva azon, miképpen lehetne felhagyni az elvárásokkal. De amint felhagytok az elvárásokkal, avval egy új tudásotok alakul ki, arról, hogy a dolgok valójában miképpen is működnek. Felismeritek, hogy nincsen szükségetek elvárásokra. Elvárás nélkül, a megfelelő helyen találjátok magatokat, éppen a kellő időben.

A Nyolcadik Leckében, a ,,Szeretet Új Megértéséről'' tanultunk. A további leckéinkben is ezt boncolgattuk tovább. Úgy fogjátok találni, hogy a szeretet változik. Ezért is változnak meg a kapcsolatok. A Régi Energiában, a szeretet hozta össze az energiákat, hogy megteremtsék az egészet. A szeretet új megértésével kerek egésszé váltok önmagatokban; ezért, amikor felolvadtok másvalakivel, az megint egy egészen új energiát teremt meg. A szeretet változóban van. A szeretet érzékelése... a szerelem érzése... a szeretet tapasztalása... ezek mind változásban vannak. Miért gondoljátok, hogy evvel nem változnak meg a kapcsolataitok is? Ahogyan változtatjátok a tudatosságotokat, ezek a dolgok körülöttetek ugyanígy változnak.

A ,,Mennybemenetel Ürességéről'' beszéltünk a Kilencedik leckében. Az Üresség az, amikor egy pillanatra félreálltok, oldalra léptek, hogy avval hagyjátok az isteniségeteket előjönni. Arra lettetek idomítva, hogy ezeket a felmerülő problémákat mind az elmétek segítségével kell megoldjátok. Megtanultátok - akármilyen furcsán is hangzik ez -, hogy bízzatok az elmétekben és ne bízzatok jó pár egyéb dologban.

A tapasztalataitokon keresztül, úgy találtátok, hogy nehéz bízni Istenben, mivel ő nem állt a rendelkezésetekre akkor, amikor erre kértétek - könyörögtetek érte. Megtanultátok, hogy ne bízzatok, mivel nem ismertétek vagy nem értettétek Istennek ezt a koncepcióját. Szóval, visszatértetek a saját énetekre történő hagyatkozáshoz, a régi énetekhez, remélve, hogy egy napon Isten talán eljön, megkönyörül rajtatok, és néktek adományozza az általatok kért dolgokat. Időközben, nagyon sokat tanultatok arról, hogy megbízzatok a saját elmétekben, közben meg elfeledtétek, miképpen nyissátok meg az isteniségeteket.

Szóval, azt mondtuk, lépjetek be a Mennybemenetel Ürességébe. Álljatok félre. Engedjetek el. Nyíljatok ki. Ez cseppet tényleg ijesztő. arról, hogy sokan közületek dolgoztak is már evvel. Ez persze némi aggódást is okozhat, csodálkozást azon, hogy mi fog akkor történni, ha nem tartjátok annyira szorosan a kezetekben a dolgokat, amikor hagyjátok a dolgokat kicsúszni az általatok kellő mértékűnek ítélt kontrollotok alól.

Amikor beléptek a Mennybemenetel Ürességébe, valami csodálatos dolog történik. a saját isteniségeteknek meg lesz engedve, hogy előléphessen, hogy integrálódhasson az összes emberi aspektusával annak, akik csak vagytok, biztosítani a megoldást, és biztosítani a kellő mélységet ehhez, valamint a tudást. Ez egy olyan részetek volt eddig, amiről nem tudhattatok egy nagyon, nagyon hosszú időn keresztül, ez az isteniség. Ez mindig is ott volt, várva arra, hogy elő jöhessen.

A Tizedik Leckében, arról beszéltünk néktek, hogy az ,,Identitás mentességből az Új Identitás felé'' tartotok. Az elmúlt pár év során főleg evvel ügyködtetek. elhagytátok a régi azonosságotokat, elengedtétek magatok mellől az összes dolgot, úgy, mint az otthonotokat, vagy a kapcsolataitokat, esetleg állásotokat, felfogásotokat, a hiteiteket, gondolataitokat, a családotokat, barátokat.

Amint változik a tudatosságotok, úgy változnak a környezetetek dolgai is. S jól van az úgy, hogy hagyjátok ezeket menni, mindezen dolgokat, hiteket, anyagi tárgyakat. Hadd menjenek ezek, mivel itt van arra az idő, hogy ezek menjenek. Ami megfelelő a számotokra, az úgy is vissza fog térni hozzátok. Ami pedig nem, azt áldjátok meg, s hagyjátok kilépni az ajtón. Egy darabig az identitás mentességben lesztek, aztán elkezditek felépíteni az új identitásotokat, mint istenemberek - ami valóban nehéz és kihívásokkal teli folyamat valóban, tényleg.

(szünet)

Ti most az idők végét élitek meg. Nagyon sokat írtak erről már. Nagyon sok beszélgetés tárgya volt az idők végezete. A reveláció napjait élitek. És, micsoda csodás dolog annak a revelációja, megjelenése, akik valójában vagytok, és ahonnan valójában jöttetek.

Ez le lett írva a ti szent irataitokban, a Jelenések Könyvében, mint egy sötét, büntető és csúf dolog. De, drága barátaim, ennek a könyvnek a neve önmagában - Jelenések, új jelenések és új távlatok... ez az, ami mindezek helyett történik valójában.

Tudtátok, hogy az apokalipszis most történik éppen... ebben a pillanatban történik a lelketek apokalipszise? Az apokalipszis, ahogyan azt a ti emberi szótáraitok meghatározzák... AZ APOKALIPSZIS AZT JELENTI, HOGY A FÁTYOL FELEMELKEDIK! Ez az eredeti görög definíció. Az apokalipszis azt jelenti, hogy a fátyol felemelkedik.

Most az apokalipszis napjait élitek. A fátyol mindenütt felemelkedik körülöttetek. Ez a lélek apokalipszise. És, amint felemelitek ezt a fátyolt, amint új megértésekre és új távlatokhoz juttok, avval elősegítitek a körülöttetek lévő összes tudatosságnak is a változását.

Ezért is becsüljük meg azt a munkát ennyire, amit végeztek. Annak a hozadéka, amit elindítotok, egy olyan mintát állít fel, mely lehetővé teszi a többieknek, hogy ők is felhasználhassák ezen eszközöket és ezeket az energiákat a saját a saját életük transzformációjához. Ti vagytok a tanítók. Apokalipszis - a fátyol felemelkedése. Az a nagyszabású munka, amivel Kryon megváltoztatta a mágneses hálót, feleletképpen a változó tudatosságotokra. Amint a rács át lett állítva, megváltoztatva, úgy emelkedhet fel a fátyol. szóval, amikor bizonyos emberek jönnek hozzátok, az ujjaikat intésre emelve az apokalipszis és a jelenések miatt, mosolyogjatok rájuk és mondjátok el nékik, hogy ismeritek azt, amiről beszélnek. Mondjátok el nékik, hogy tisztában vagytok a lélek transzformációjával. Mondjátok el nékik, hogy éreztétek ezt a négy lovast itt, ezen a megszentelt vidéken, ebben a megszentelt helyiségben. Ez a négy lovas pedig: Kryon, Mihály, Metatron és Mária Anya!

Amikor a ti szent Irataitokat olvassátok, és a Jelenések könyvét nézitek, akkor a tudatosság egy pontjából tekintsetek arra. A történetek nem konkrét, megtörténő eseményekről szólnak. Nem arról van szó, hogy angyalok halált terjesztenének szerte a világotokban. Ez egy utalást volt a tudatosságotokra, amikor János írt erről. Ő ekkor egy megvilágosodott pillanatban volt, és egy változó tudatosságról írt, mely teret nyerhet benn és az egész világon.

Amikor János a hét angyalról beszélt, akik megváltoztatják a világot, akkor arról a folyamatról beszélt ami bennetek nyer teret. Ez a változás a régi csakrákkal áll kapcsolatban. Ezek megszűnőben vannak. Ezek le lettek bontva, hogy úgy mondjam, így már csak egy, egységes csakrátok lehet. És, amikor a Jelenések Izraelről szólnak, akkor azok a tudatosságról szólnak. Ez nem az országról szól. Ez a tudatosságról, a lélekről, a világ szívéről és arról, akik vagytok.

A Jelenéseknek ez a Könyve valóban pontos volt, mivel új revelációitok és új megértéseitek vannak. A fátyol valóban el fog emelkedni. Itt közöttünk, akik itt vannak, már fel is emelkedett. És, változások fognak érkezni. Láthattátok ezt már ez elmúlt év során. Változások lesznek a saját lényetekben is.

Ez nem azt jelenti, hogy Isten lerombolná a világ jó részét. Nem azt jelenti - semmilyen értelemben sem -, hogy lennének csoportok, akik ,,hátra lennének hagyva.'' Szégyen, hogy valaha is ilyet leírtak! De, tudjátok mit, jó kis dráma kerekedett ki ebből! (a hallgatók nagyot nevetnek) Amit ez jelent, drága barátaim, hogy az a részetek, ami régi, akik a múltban voltatok... elhagyjátok ezt a részeteket és ezek a részek tényleg ,,hátra hagyottak'' lesznek, hogy így mondjuk. Elhagyjátok ezeket a régi részeiteket.

Amint már szóltunk is erről az elmúlt leckénkben, valami csodálatos történik itt. Amikor elhagytátok az Otthont, akkor ott egy korlátozott, vagy véges értékű energia maradt nálatok. Véges nagyságrendű energiával léptetek be az ürességbe, ami most a ti ismert univerzumotok. Ó, ez az energia hatalmas volt, de mégis véges nagyságrendű.

Az utazás során, amit azóta tettetek, oly sok létidőn keresztül a Földön, Új Energiát teremtetek most már. Ez egy csoda! Ezt az életetekben még nem fogjátok meglátni. De, meg fogjátok érteni, hogy miről beszélünk. Meg fogjátok érteni, hogy Kryon miért olyan izgatott a munka miatt, amit végeztek, amiért mindannyian ide jöttünk, hogy elismerésünket fejezzük ki néktek ezért.

Valami történik. Soha nem volt még ,,új energia'' teremtve. Az energia át lett alakítva, transzformálva, meg lett változtatva, de soha sem teremtve. Ti teremtitek az Új Energiát. Felszabadítjátok az elmúlt életeiteket. Ti, bizonyos értelemben véve, magatok mögött hagyjátok őket. Eloldozzátok őket magatoktól. S amint így tesztek, ezek saját identitást alakíthatnak már ki. Kilépnek a multi-dimenzionális univerzumotokba, hogy megkezdjék a saját önálló utazásukat.

Ti szültétek ezeket az új aspektusokat. Ezek a ti elmúlt életeitek. Ők azok, akik összegyűltek a Metatron, Mihály, Kryon és Mária Anya mögött húzódó körben ma napon. Ők már kinn vannak a többi multi-dimenzionális területeken, megkezdve a saját, önálló utazásukat. Ezek a ti gyerekeitek. A ti teremtményeitek.

Most jött el leckénk során az az idő, amikor Mária Anya lép az előtérbe. Ő egy gondoskodó és szerető energiát hozott nékünk. És itt mi nem csak arra a Mária identitásra hivatkozunk, akiről az írásaitok szólnak. Hanem, a Mária energia szimbólumára, arra, amit ez reprezentál.

Tudjátok, hogy elég sokszor a Földön az Atya és az Anya energiák között kiegyensúlyozatlanság van? Itt az idő arra, hogy ezek kiegyensúlyozódjanak. Úgy fogjátok találni, hogy az Anya energia meg fog erősödni, mivel Mária jelenléte lehetővé teszi ennek a visszatértét. Ez a férfiúi és a női energiák közötti új egyensúlyt hozza meg.

Úgy fogjátok találni, hogy egyre több és több ember fogja közvetíteni a Mária energiát, dolgozik ezzel az energiával, megérinti ez az energia az elkövetkező pár év során. Érezni fogjátok a tiszta, tiszta kék színét az energiájának nagyon sokszor körülöttetek, amint szert, dédelget és támogat benneteket.

Az Anya energia itt van, mivel megszültétek a saját isteniségeteket. Az isteniségetek megszületésének idején itt van az Anya energiája. Ezt az energiát az isteni érzékeiteken keresztül fogjátok fel. Nagyon erősen jelen van most ő itt ebben a térben. Sokan közületek dolgoztatok már véle korábban is. De, vannak már olyan új aspektusai is néki, amelyekkel nem kerültetek még közeli kapcsolatba. Van egy világosabb, könnyebb megjelenése és érzete is Máriának.

Amint a fátyol felemelkedett, úgy jöhetett ő közelebb. Az ő energiája eljön a Földre, hogy egy olyan fajta szeretetet és óvást nyújtson, amire nagyon nagy szükség van . Mindegyikőtök bele bír illeszkedni ebbe az energiába, amikor mások tanítóiként dolgoztok.

No, egy kis szünetet tartanánk, egyszerűen csak gyönyörködnénk bennetek... gyönyörködnénk a fényetekben és a ragyogó isteniségetekben. Látjuk az érettségeteket, hogy a következő szintre léphessetek. Látjuk az érettségeteket, hogy segíthessetek másoknak. Látjuk az érettségeteket, hogy beteljesítsétek a saját lelketek utazását.

Szeretnénk, ha egy kis időt szakítanátok arra, hogy érezzétek a szeretetünket és energiánkat. Ezt akkor is érezhetitek, amennyiben a szavainkat esetleg egy későbbi időpontban olvassátok most éppen. Nincs szükségetek ehhez különleges ajándékokra. Fordítsátok ezt a pillanatot arra, hogy érezzétek a Szellem irántatok érzett szeretetét.

(szünet)

Ó, hányszor van olyan pillanat, amikor majdhogynem csak annyit szeretnénk, hogy csak együtt ülhessünk itt véletek. sokkal jobban bírunk kommunikálni a többi szinteken, mindenféle szavak felhasználása nélkül is. Az elmétek teli van. A szívetek kitárva. Be bírunk jönni, át bírunk hatni benneteket, és meg bírunk tartani benneteket.

Drága barátaim, kedves család, amint keresztül mentek ezen az utazáson, kinyitjátok a szíveteket. Amint megtanultok bízni a szívetekben, úgy fogjátok találni, hogy a dolgok körülöttetek drasztikus mértékben kezdenek megváltozni. Amint kijuttok a fejetekből, gondolva azt, hogy ez az egyetlen hely, ahol a problémák megoldódnak, s amint a ,,most'' pillanatában kezdtek élni, bízni kezdtek az isteniségetekben, akkor elkezditek megérteni valójában, hogy kik is vagytok igazán.

Arra kérünk benneteket, hogy LEGYETEK A LELKETEK DALA. Legyetek a lelketek dala. Ez itt van. Ez énekel néktek. Az isteniségetek dalol. Az isteniségetek dalol, arra vár, hogy egyszerűen csak ez legyetek, ne azon csodálkozzatok, hogy milyennek kéne lennie, ne várakozzatok reá, csak egyszerűen legyetek a lelketek dala.

Annyit kérünk, hogy tartsátok magatokat a lelketek dalához. Áradjon ez szét bennetek, öleljétek magatokhoz, mivel ezek vagytok. Az isteniségetek ott van most. Mi láthatjuk is. Ez nem szükségszerűen a fizikai lényetekben van. Ott van mindenütt körülöttetek, és bennetek. erőre akar kapni. Meg akar születni végre. Az elmúlt pár évben az isteniségetek megszületésének vajúdási fájásain mentetek keresztül. Ez akar most keresztül jönni. azt akarja, hogy tartsátok meg. ez a ti isteniségetek, de bizonyos értelemben, olyan ez, mint egy kisgyermek. Azt akarja, hogy megtartsátok.

És, ez így van a Tizenegyedik Leckéjében a Mennybemenetel Sorozatának: ,,Vegyétek észre a Lelketek Dalát.'' Vegyétek észre a lelketek dalát. Ez ott van. Nem rajtatok kívül. Nem valaki más birtokában. Ez nem a fejetekben van.

Soha, de soha nem találhatjátok meg Istent a fejeteken keresztül, az elméteken keresztül. Az emberek ezt próbálták meg eonokon keresztül. Nagyon sokan közületek még mindig a fejükön keresztül akarják ezt kitalálni. Úgy gondoljátok, amennyiben segítetek megérteni az általatok kitalált angyali hierarchiát, akkor majd bejuthattok mennybe. Ez nem így működik. Megpróbáljatok kitalálni, milyen lehet a lelketek az elmétek segítségével, azon keresztül. Nem ez az odavezető út.

Nyissátok meg a szíveteket. Nyissátok meg a szíveteket. Vegyétek észre a lelketek dalát. ez egy összeolvadás, egy integráció avval, akik vagytok. Halljátok ezt. Érezzétek ezt. Ez ott van. Vegyétek észre, most, ebben a pillanatban. Ezek vagytok. Ezek vagytok. Olyan ez, mint a kisgyermek aki elő akar jönni, ki akarja fejezni saját magát, az összes szeretetével és ártatlanságával. Olyan ez, mint egy apa, akinek a bölcsessége felülmúlja minden eddigi tapasztalatotokat. Ez olyan, mint egy szerető és óvó anya, aki szintén gondoskodni akar rólatok. Ez az isteniségetek, ez az isteniségetek, ott bennetek, várva arra, hogy előjöhessen.

Vegyétek észre a lelketek dalát. Amint így tesztek, egy világosságra értek. Erről szeretnénk egy kicsit beszélni néktek. Amint észre veszitek, hogy kik vagytok a saját isteniségetekben, avval egy olyan új világosság gyúl fel a számotokra, amilyet eddig még nem tapasztalhattatok meg. Érteni kezditek a szalagcímeket, amikor elolvassátok őket. Meg fogjátok érteni a Jelenések Könyvét, amikor újra elolvassátok. Világossá válnak számotokra a körülöttetek lévő emberek és mindazok az események, amelyek a környezetetekben csak megtörténnek.

No, ez egy csodás dolog... egy bizonyos pontig. Néha a világosság terhessé válik, mert meg fogtok látni, érezni és érzékelni olyan dolgokat is, amiket eddig még sosem. Lesz egy olyan törekvés, ami vissza akar vetni benneteket. Értitek azt, hogy mindazok a szűrők, melyeket magatok köré raktatok, okkal kerültek oda? Azért van ez, mivel néha a kívülről érkező energiák nehezen feldolgozhatóak.

Abban az új világosságban, amibe beléptek, néha diszharmonikus hangok is fognak vegyülni, régi hitek és gondolatok. Néha majd nem akarjátok meglátni, hogy azelőtt kik voltatok. Az új világosságotokkal nem akarjátok esetleg meghallani azokat a szavakat, melyeket mondottatok. Az új világossággal, amire avval tettetek szert, hogy észrevettétek a saját lelketek dalát, nem akartok majd átélni bizonyos érzéseket. Nem akarjátok azt az érzést átélni, amit például akkor érezhettek, amikor leugrotok a sarki boltba és közben megcsap benneteket masszívan, vastagon és sötéten a régi energia.

És, lesznek még bennetek olyan szintek, ahol a következő tendencia fog teret nyerni, hogy így szóltok: ,,Nem akarom tudni mi ez. Nem tudom, miért ilyen nyersek a dolgok körülöttem most, vagy miért bombáznak ilyen energiák, érzések, és gondolatok, amelyek undorítanak, elbizonytalanítanak, kiegyensúlyozatlanná tesznek.'' És, visszahátrálnátok a fátyol alá, meg az általatok felállított szűrök mögé.

Megértendő az, hogy ez is a folyamat részét képezi. Az új világosság nem mindig a legszebb képet fogja festeni. Az Új Energia új perspektívájából meg fogtok látni a Régi Energiából néhány olyan dolgot, amit esetleg nehéz lesz megfelelően kezeljetek. Hasonló ez ahhoz, mint amikor az első éves orvostanhallgató először megy le a laborba és boncolni kezd. Ez nem mindig nyújt valami szép látványt. Felakarjuk erre hívni a figyelmeteket, mivel meg fogjátok ezt érezni, tapasztalni, az előttetek álló napokban és hetekben.

Valószínűleg nem nagyon lesztek emiatt boldogok, és erős vágy kelhet bennetek az iránt, hogy leállítsátok ezt az egészet. Mondhatjátok ezt: ,,Mi a baj a folyamattal? Mi a baj a bimbózó spiritualitásommal? Úgy gondoltam, mindennek szivárványfényben kéne tündökölnie, vattacukorként, bárányfelhőcskékkel körítve.'' Valóban, meg lesz az a világosságotok, amiért folyamodtatok, de meg fogtok olyan dolgokat is látni, amelyek elsőre eléggé durva és nyers látványt fognak nyújtani.

Azután, csodálkozni fogtok azon, hogy miért nem láttátok meg ezt a beállítást eddig így, miért nem láttatok idáig a többiek érzéseibe, a szíveikbe és az elméjükbe. A felállított szűrők miatt. Fátylak óvtak eddig benneteket.

Másrészt, drága család, amint felfedezitek a szívetek dalát, kifejlesztitek ezt az új világosságotokat, ugyanúgy képessé váltok arra, hogy egy új, teljes, örömteli tapasztalásra tegyetek szert az életetek többi történésével kapcsolatban. A világosság segít majd néktek úgy együtt rezonálni a zenével, amit eddig még sohasem éreztetek. Segíteni fogunk olyan mélységekbe ereszkedni, mint például az ízlés.

Ó, tényleg aki csak most kérdezné meg ezt... a szex, a szerelmeskedés még beteljesedettebb örömöt fog okozni, mint amit valaha is tapasztaltatok eddig. Egy világosság fog ehhez kapcsolódni. Nem csak egy fizikai tett lesz. Ez egy komplett ténykedéssé válik, ami két fizikai lényt érint, az érzelmi lényeiteket és a spirituális lényeteket.

Az új világossággal képessé váltok arra, hogy beszélgessetek a testetekkel. Képessé váltok arra, hogy beszélgessetek a sejtjeitekkel. Képesek lesztek arra, hogy érezzetek és megtudjatok dolgokat tőlük. Ne próbáljátok meg, hogy bementek közéjük és elmondjátok a sejtjeiteknek, az atomjaitoknak és testetek molekuláinak, hogy változzanak meg. Honnan tudjátok, hogy miképpen és mivé változzanak meg? Menjetek oda az új világossággal és hallgassatok. El fogják néktek mondani. El fognak néktek mondani valamit. El fogják mesélni néktek, milyen fajta egyensúlyra vágynak a legjobban.

A saját szellemetek és lelketek fogja elmondani, hogy miképpen hozzátok vissza őket a harmóniába, és miképpen egyensúlyozzátok ki a legmegfelelőbben a testeteket. De, hagyjatok fel avval, hogy bementek, és megkísérelitek AKARNI, hogy az a megfázás, az az influenza, vagy az a rák kitakarodjon belőletek. Amikor ezt teszitek, amikor akarjátok, hogy menjen ki onnan ez, akkor lesztek csak igazán ott helyben odaszegezve, még pedig jó erősen.

A világossággal, induljatok befelé. Úgy fogjátok találni, hogy képesek vagytok körbe utazni, bekóborolni a testeteket. Ne legyenek előzetes elképzeléseitek arról, hogy ennek miképpen kéne megtörténniük. Egyszerűen csak engedjétek meg magatoknak, hogy ez megtörténhessen. Úgy beszélgethettek a testetekkel, mintha egy kis Teddy mackó lenne ott benn. Láthatjátok a sürgő-forgó sejteket. Megláthatjátok a biológia nagyüzemét. Ahányan vagytok, annyiféle lesz ez az élmény. De induljatok befelé és beszélgessetek. El fogják ezt mesélni.

Az új világossággal, fel fognak nyílni azok a kreatív oldalaitok, melyek idáig blokkolva voltak. Ti, emberek, okosak vagytok, de elfeledkeztetek a kreativitásról! Kizártátok ezt magatokból. A saját tanítóitok, a saját szüleitek tanították azt meg néktek, hogy ezt zárjátok el magatoktól. Azt tanították, hogy inkább gondolkodjatok, mint érezzetek, legyetek, teremtsetek és tegyetek. az új világosságotokkal érteni fogjátok, miképpen nyissátok meg ezeket a nagyon nagyszerű, kreatív részeit az éneteknek.

Amint észreveszitek a saját lelketek dalát, egy világosságra tesztek szert a fizikai, az érzelmi és a spirituális aspektusaitokkal kapcsolatban. Tudjuk, hogy ez meg fog történni, mert már dolgoztunk néhányotokkal ezen együtt, van aki itt van, ebben a helyiségben közülük és vannak olyanok is, akikkel egyéb módokon kerültünk kapcsolatba. Közületek egy kis csoporttal dolgoztunk együtt az elmúlt hónapokban. Amint megnyíltok a világosság előtt, láthatóvá vált, miféle reakciói vannak a Saumbrának az új világosság miatt, csodás és gyönyörű szép dolgokat láttunk, képességet a nagyon mély belső tudás hozzáféréséhez.

De, ugyanakkor láttuk azt is, hogy amikor megszerzitek ezt a világosságot, s meglátjátok azt, amit idáig sötétnek, csúfságosnak, az élet még nehezebb oldalainak tekintettetek, akkor inkább visszarohannátok a házatokba, becsapnátok magatok mögött az ajtót, becsuknátok az összes ablakotokat, leengednétek a redőnyöket és ezt mondanátok: ,,Nem akarok semmit sem kezdeni evvel. Nagyon kényelmetlenné vált ez az új világosság.''

Szóval, ezt most bejelentettük néktek. Dolgozni fogunk evvel véletek, az elkövetkező napok során. Tudjatok arról, hogy ez a világosság be fog lépni az életetekbe. Dolgozzatok egymással. Osszátok meg a tapasztalataitokat egymással. Dokumentáljátok, miken mentek keresztül. A többiek, akik jönni fognak, áhítani fogják az információt, amire szert tettetek így.

(szünet)

No... no... drága barátaim, kedves család, mi is változtatni fogunk azt illetően, hogy miképpen fogunk szólni hozzátok ezen lecke után. Amikor közvetítünk a számotokra, bejövünk ebbe a helyiségbe, és összegyűjtjük mindazoknak az energiáját, akik csak itt vannak. És, ezután, mi egy bizonyos értelemben visszacsatornázzuk néktek ezt Kauldrén keresztül. Ez idáig egyfajta passzív típusú információs csatorna volt.

Amikor a következő hónapban újra össze jövünk, az új sorozatunk elkezdésére, azt már egy újfajta módon fogjuk végezni. El fogjuk kísérni mindazokat, akik csak itt vannak, és mindazokat, akik egy új teret akarnak. De, TI vagytok azok, akik végzik a beszélgetést. Kauldrén keresztül fogunk beszélni. De ezek már nem annyira mi leszünk. Én, Tóbiás, ott leszek, nagyon is jelen, mivel a családhoz tartozom, és végtelenül szeretlek benneteket. De egyre jobban és jobban fogunk rátok számítani.

Van is egy szavunk ennek a leírására, itt, a mi oldalunkon. Ami ennek a vibrációját hordozza a ,,shoud.'' (magyarul ezt ,,sáud-ként lehetne kimondani - a ford.) Ez jelenti annak a vibrációját, amikor elkezditek kifejezni saját magatokat és a saját isteniségeteket.

Már nincs akkora szükségetek az én, tóbiási energiámra, vagy a többiekére. Összefogunk véletek gyűlni, de ez már jóval inkább a ti hangotok lesz a Szellemben ami keresztül fog jönni. Egyre jobban és jobban a hallgatósággá fogunk válni, aki hallgatja azt, amit ti fogtok mondani.

A mód, ahogyan az információ közvetítve lesz, különbözni fog. Képesek lesztek ezt érzékelni és érezni. arra kérünk benneteket, arra kérjük Kauldrét, hogy tegyetek még egy változtatást, még egy óriási lépést. Ez egy új fajta módja a kommunikációnak, egy új fajta módja az információ megosztásának.

Még itt maradunk, a ti oldalatokon. De, azt kérjük, hogy lépjetek feljebb. Azt kérjük, hogy birtokoljátok az isteniségeteket. azt kérjük tőletek, hogy legyetek azok, akik előhozzák az isteniségüket, és evvel, az új információt az Új Energiában.

Végtelenül szeretünk benneteket. Elismerésünket fejezzük ki a munka miatt, amit végeztek. Sok mindent kell elvégezzünk, még többet mondanunk, még többet pedig megosztani emlékeztetőül erre a hétvégére. Itt maradunk erősen és jelenlevően, azért, hogy sohase legyetek egyedül.

És ez így van.

Fordította: Ziegler Attila 2003-10-21