TÓBIÁS ANYAGOK


Megtestesítés Sorozat, 10. Shoud – Kérdések és válaszok


Bemutatásra került a Bíbor Körben, 2005. május 7-én

www.crimsoncircle.comÉs ez így van, drága Shaumbra, folytatjuk az Új Energia ezen osztálytermében. Folytatjuk az irányítás elengedésével. Folytatjuk a zene csodálatos energiájával, a Régi mentális energia átirányításával – ami okkal lett így tervezve – az isteni szív, a megszentelt szív Új Energiájába, aminek nincs szüksége kontrollra.


Látjátok, amikor a színész a színpadra lép, hogy megformálja a szerepét, szüksége van arra, hogy definiálja önmagát. Meg kell teremtenie magát…látjátok. Tehát bizonyos korlátokat vagy szabályozásokat helyez magára, hogy segítsen meghatározni a szerepet, melyet játszik, hogy segítsen megteremteni az identitást. Ám egy bizonyos ponton túl a korlátok és a szabályozások már az entitás azon vágya ellenében hatnak, hogy folytassa növekedését. Tehát le kell vetnetek magatokról a szabályozást. A színésznek el kell engednie az irányítást, a korlátozásokat, minden önmagáról alkotott elképzelését, hogy valóban kialakíthassa a szerepet, hogy valóban felszabadítsa az identitást.


A Szellem nagyon hasonlít ehhez, totális szabadságot ad arra, hogy kimenjetek és meghatározzátok önmagatokat. Most itt az ideje, hogy ti is megadjátok magatoknak uezt a szabadságot. Ezért mondtuk azt ennél a csomópontnál, ahol most vagyunk – a befejezés és a beteljesülés ennél a pontjánál, amit néhányan félreértelmeztek, s úgy gondolták, ez az idők végezete és befejeződése – ez csak az idők változása.


Ám a beteljesedés ezen nagyszerű pontjánál, Shaumbra, itt az ideje, hogy elengedjétek az irányítást. Hagyjátok, hogy az identitásotok kiterjeszthesse a szárnyait, hogy szabadon megtapasztalhasson olyan dolgokat, melyeket még nem tapasztalt meg egészen mostanáig. Ezért mondtuk: „Hagyjátok abba az elmétek kontrollálását. Hagyjátok abba, hogy azt hiszitek, hogy bizonyos dolgokat nem mondhattok vagy nem tehettek. Engedjétek kijönni őket.” Rendesen meg lesztek lepve, hogy mi fog előjönni. A félelmeitek, hogy totálisan helytelen dolgokat tesztek, hogy teljesen – hogy is mondjuk – rossz irányba mentek, hamarosan csillapodni fognak, mert érezni és hallani fogjátok a bölcsességet és a szeretetet, ami lényetek belsejéből sugárzik.


Megkérünk titeket arra, hogy vegyetek hozzá még egy kérdést a házi feladathoz, a házi feladathoz, miszerint kezdjétek leírni mindazokat a dolgokat, melyekkel irányítjátok magatokat. Figyeljetek oda nagyon arra, mivel korlátozzátok magatokat, a testeteket, az elméteket és a szellemeteket. Jegyzeteljetek, hogy segítsen tudatára ébrednetek arra, hogy hogyan kontrolláljátok a dolgokat. És ebben nincs semmi rossz. Ez pusztán vmi olyasmi, amit szükséges volt megtennetek.


Ám a szabályozásaitok mellett, Shaumbra, tegyétek fel magatoknak a következő kérdést is: Miért vagyok most itt? Kérdezzétek meg magatokat: „Miért vagyok itt a Földön ebben a valóságban?” Írjátok le ezt a kérdést, és figyeljétek, hogyan kezdenek felbukkanni a válaszok oly módokon is, melyekre nem is gondoltatok volna, különféle válaszok. A válaszok különböző dimenziói és szintjei fognak előjönni. Ha elengeditek az irányítást, ha elkezditek meglátni, hogy kik vagytok valójában, meg lesztek lepődve néhány dolgon, ami visszatér hozzátok – a belső hangotok, a belső szellemetek, szólva hozzátok.


„Miért vagyok itt épp most?” Nem azért, amit néhány régi energiás gondolatotok mond nektek – mert véletlenül épp ide kerültél…vagy a karma miatt…vagy azért, mert a rossz irányba fordultál (nevetés)…vagy azért, mert beosztottak az Univerzum vmi istenverte előörsébe (még nagyobb nevetés). Írjátok le: „Miért vagyok itt?” Majd hagyjátok előjönni a válaszokat. És hallani, érezni és tudni fogtok bizonyos dolgokat, melyek nagyon érdekesek lesznek. Szeretnénk ezzel kapcsolatban megosztani veletek pár dolgot a következő találkozónk alkalmával. „Miért vagyok itt éppen most?” Ám először érezzétek magatok.


És ezzel, meg lettünk kérve arra, hogy engedjük el az emelvényen folyó dolgok irányítását, és folytassuk a kérdésekkel.


LINDA: Tóbiás, örülünk, hogy visszatértél közénk. És olyan hálásak vagyunk neked. Hol volt tegnap Saint Germain barátunk?


TÓBIÁS: Egy időre szabadságra kellett mennie, egy kis pihenőre, mindazon energiák miatt, melyekkel veletek dolgozott az elmúlt hónapokban. Tehát kicsit el kellett mennie, egyedül kellett lennie.


Még a mi oldalunkon is, valóban nagyon fontos számunkra, hogy kicsit távol legyünk és újraenergetizálódjunk, újra feltöltődjünk. Az angyali birodalomban létezők számára nagyon nehéz a Föld közelébe jönni. Egy hihetetlen erős húzóerő van itt jelen. Egy hihetetlen erős szívóerő, amikor átlépjük a határt és átjövünk a ti oldalatokra.


Bizonyos értelemben, szó szerint létre kell hoznunk egyfajta biztosítóköteléket, mikor visszamegyünk a ti oldalatokra, mert néha megesik, hogy az entitás beleesik és visszakerül a Föld energiájába, és nem képes kijutni. És akkor mentőcsapatokat kell küldenünk, és nagyon mocskosak leszünk. És azt hiszik rólunk, hogy kicsi ufók vagyunk. És üldöznek minket a vadászgépek. Pedig mi csak megpróbáljuk kimenekíteni a hozzánk tartozót, aki csapdába esett itt. (nagy nevetés)


Tehát Adamasnak egy kis szünetet kellett tartania és szüksége volt a pihenésre. És vissza fog térni. Köszönjük.


KÉRDÉS AZ 1.SHAUMBRÁTÓL (az Interentről, Linda olvassa): Tóbiás, múlt hónapban részt vettem a Tűz Fala workshop-on. Köszönöm, hogy megteremtetted ezt az életet megváltoztató lehetőséget. Amikor visszatértem Németországba, nagyon nehéz és Régi Energiát éreztem magamban és néhány Shaumbra barátomban. Ebben a létidőmben van néhány csodálatos barátom. Két éve elindítottunk együtt egy Shaumbra csoportot. Néhányunkban egyfajta nagyon régi és nehéz energiát érzékeltem. Nagyon bölcsnek és erősnek érződik, ám még mindig csak ott ül bennünk és egyáltalán nem mozog, nem áramlik. Ismét élővé szeretne válni. Megragadt bennünk ez az energia, és a segítségedet kérjük. Tudnál némi felvilágosítással szolgálni erről a mély, nehéz és ősi energiáról, és tudnál segíteni abban, hogy el tudjuk kezdeni áramoltatni?


TÓBIÁS: Valóban…minden alkalommal, amikor egy ilyen típusú energetikai változáson mész keresztül, mint amilyenen átmentél a Tűz Fala tapasztaláskor….és valóban változásokon mentél keresztül, mert engedélyt adtál rá, és Shaumbrák egy nagyon intenzív, erős csoportjával voltál. Tehát most visszatérsz a régi környezetbe. Visszatérsz egy olyan országba, ahol annyira jelen van a történelem, ahol annyira jelen vannak a múltbéli tapasztalatok. Visszatérsz a családodhoz és a barátaidhoz, akik önmagad oly sok Régi jellemzőjét képviselik. És ez nagyon nehéznek érződik.


És ez valóban a Shaumbra-lét egyik legnagyobb kihívása – lehet, hogy hatalmas mértékű megvilágosodással rendelkezel, ám még mindig egy 3D-s világban működsz. Ami még mindig nagyon sűrű és nagyon nehéz. Pusztán azzal, hogy ezt felismerted és elismerted, pusztán azzal, hogy feltetted ezt a kérdést, ez önmagában elkezdi mozgatni az energiákat. Ez önmagában segít abban, hogy elengedd a súlyát és a nehézségét annak, ahol most vagy.


Ám ez bizonyos értelemben nagyon hasonló az Adamasról szóló előző kérdéshez. Amikor nagyon közel hozza az energiáit a Földhöz, az fárasztó számára. Amikor Shaumbraként visszatérsz a régi helyekre, ez uolyan fárasztó. Fárasztó a testnek és fárasztó a szellemnek. Neked is szükséged van a – hogy is mondjuk – saját elvonulási idődre. Szükséged van a saját energiateredre, ami biztonságos, és ahova nem hatolnak be mások.


És szükséged van a saját biztosítóköteledre. És ez a biztosítókötél lehet számodra mindazon entitás a mi oldalunkon, akik veletek dolgozunk. Mindegyikőtöknek mondjuk, próbáljátok ezt ki, mikor aludni mentek, és a létezésnek ebben a kényelmes, ellazult állapotában vagytok. Szó szerint hívjátok be az energiáinkat. Mi pedig egy biztosítókötelet fogunk számotokra összeállítani, egy támogató vonalat.


A Shaumbra csoportotok energiái…mindannyiótok számára nagyon hasznos lenne, mindenekelőtt, ha gyakrabban lélegeznétek együtt. Ez olyan fontos az energiák mozgatásában. És talán az is hasznos lenne számotokra, ha elvonulnátok kicsit a városok és a tömegtudatosság nagyon sűrű energiáitól. Menjetek el, és tartsatok 2-3 napos mini-Shaumbra pihenőket. Erősen biztatunk titeket arra, hogy ezt tegyétek. És ott nem kell semmiféle napirendnek lennie. Nem kell semmilyen vezetőnek lennie. És semmi esetre sem kell, hogy bármiféle irányítás legyen. Egyszerűen elmentek, hogy egy biztonságos és megújuló energiában legyetek. Köszönjük ezt a csodálatos kérdést.


KÉRDÉS A 2. SHAUMBRÁTÓL (egy nő a mikrofonnál): Szia Tóbiás. Van egy földtulajdonos Black Hawk-ban, Coloradóban, akinek forrásvíz fakad a telkén. Hat forrás van a birtokon. Ám a források egyike…a földből háromszorosan desztillált vízként tör elő. És a műszerek azt mutatják, hogy csak négy elemet tartalmaz. Ám az emberek, akik isznak belőle vagy fürdenek benne, csodálatos gyógyulásokat tapasztalnak meg. Meg tudnád mondani, mi a víz titka, vagy van-e egyáltalán vmi varázs a vízben?


TÓBIÁS: Valóban…van itt néhány dolog. És az első, amit mindannyiótoknak mondunk, hogy a varázslat bennetek van. Nem bármiféle víz tartalmazza. Másodszor, a víz egyike azon elemeknek, ami a legközelebb áll hozzátok és ami a leginkább tud segíteni benneteket a gyógyulásotokban. Harmadszor, a mítosz a varázslatban van. A mítosz magában a vízben van.


Tehát itt különböző elemek kombinációja működik együtt, hogy van egyfajta nagyon tiszta víz, ami az általad említett forrásból tör elő, amihez úgyszintén kapcsolódik egy mítosz vagy egy energia, ami valóban segít azoknak az embereknek, akik valódi gyógyulást vagy kiegyensúlyozódást keresnek. Tehát megkérnénk arra, hogy ne hangsúlyozzátok túl a víz természetét, mert meg lehet tenni…ez a típusú gyógyulás létrejöhet a víz nélkül is. Ám a legtöbb embernek szüksége van vmi külső kiváltó okra, egyfajta külső befolyásra. Így ők azt fogják mondani, hogy a víz volt az. Azt fogják mondani, hogy van vmi a levegőben vagy a talajban. Ezeknek a dolgoknak valóban van hatása, ám Shaumbra, mi túllépünk ezen. A kiegyensúlyozódás, a varázslat jelen van a pillanatban, amit épp megéltek…nem másban. A víz pedig tényleg segíteni tud a folyamatban.


Tehát visszatérve a kérdésedhez: ez egy nagyon nagy tisztaságú víz a geológiai jellemzők miatt, amiken keresztül a felszínre tör. És ezt – hogy is mondjuk – támogatják Gaia energiái és a – hogy is hívjátok – a dévák, az elementálok. Ám ne tulajdonítsatok nagyobb fontosságot az egésznek annál a ténynél, mint hogy ez pusztán tiszta víz. Köszönjük.


KÉRDÉS A 3. SHAUMBRÁTÓL (Linda olvassa az Internetről): Hello, én egy román Shaumbra vagyok, és örülök, hogy hamarosan találkozhatunk veletek. Úgy gondolom, hogy egy családi átkot cipelek. Ezt sok tisztánlátó megerősítette, és ez vmi nagyon alattomos dolog. A feleségem néha nagyon erőteljesen érzi ezt. Ám én elég tudatlan vagyok ezzel kapcsolatban. És ez zavarokat okoz a családi életemben, és az életem több területét is blokkolja, mind a földi, mind a spirituális dolgokban. Mit tehetek, hogy túljussak rajta? Nagyon jó lenne, ha ez a kérdés eljutna hozzád.


TÓBIÁS: Valóban…mindegyikőtök, aki családból származik, meg van verve vmi átokkal. (nevetés) Valóban, van itt egy tényező, amiről beszéltünk nemrégiben, és nálad is jelen van. Nemcsak a saját múlt életbeli karmád van jelen – és a karma pusztán a beállítódás, hajlam, az egyensúly egyfajta energetikai típusát jelenti – ám nálad szintén jelen van az ősi karmának egy bizonyos típusa. A te esetedben van néhány – hogy mondanátok – nagyon drámai, kegyetlen és erőszakos energia, ami ide kapcsolódik. És van néhány – ti így neveznétek – nagyon mély, sötét titok. És ez hatással van rád, mivel ez keresztülhalad a DNS-láncolatotokon.


Ahogy nemrégiben említettük a Középnyugat „mekkájában”, Minneapolisban rendezett találkozónkon, vannak bizonyos jellemzők, amik nagyon könnyedén keresztüláramolnak a vérvonalon. A cukorbetegség az egyik ilyen. Az alkoholizmus egy másik. Sok fizikai jellemző van, amik átörökítődnek a DNS-sel…néhányan nem kerülnek át olyan könnyedén, mint mások. Ám ha jelen van – ahogy ti mondanátok – egy sötét rituálé kínzással és halállal kombinálva a családfátokban, mint a te esetedben, akkor ez hatással bír a DNS-re. És keresztülfolyik a vérvonalon.


Ám ha egyszer megérted, hogy ez hatással bír rád, akkor el tudod engedni, a múltnak összes ezen energiáit. És, ahogy mondtuk, a leggonoszabb és legsötétebb energiák is…végül ők is csak a szabadulást keresik. Játszani, színlelni fognak. Próbálnak majd megijeszteni. Megpróbálnak majd befolyásolni. Próbálják majd azt mondani neked, hogy ők nagyon erősek. Próbálják majd azt sugallni neked, hogy megszállott vagy…ezek bármelyikével megpróbálkozhatnak. Ám igazából ők is az elengedésre vágynak. Belefáradtak az általuk játszott szerepbe. Ezért bukkantak fel épp most.


Ők egy energiamozgatót és segítőt látnak benned. Látják azt a képességedet – vagy bármely Shaumbra ezen képességét -, hogy el tudod engedni ezt az energiát. Látják azt, hogy képes vagy megáldani őket és kiszabadítani őket abból a pokolból, amiben jelenleg léteznek. Ám kihívásokat fognak neked okozni, mert tudni akarják, mennyire állsz szilárdan, stabilan és szeretetteljesen a saját energiádban. Tesztelni fogják a szilárdságodat, hogy lássák, valóban hiszel-e vagy csak azt gondolod. Próbára fognak tenni, hogy hol van az egyensúlyod szintje. Vagy csak beszélsz ezekről, csak beszélsz a gyógyulásról, ám nem ebben a kiegyensúlyozott energiában létezel?


Tehát ezek az energiák fel fognak bukkanni. Érezni fogod őket. Érezni fogod őket az életedben. Ők egy bizonyos értelemben olyanok, mint egy rossz taxisofőr, aki mindenfelé elvisz téged, ahova nem is akarsz menni. Itt az ideje elbocsátani. Azáltal tudod elbocsátani, ha szereted és tudatod vele, hogy elmehet. Nyújtsd át neki a felmondólevelet, akár szó szerint, ha ezt szeretnéd. Add át neki a búcsúcédulát. Egyáltalán nem köt már a családi karmád.


Amikor Saint Germain azt mondja: „Vagyok, igen, Vagyok”, ez azt jelenti, hogy szabad vagyok minden mástól. „A saját megszentelt és független identitásom vagyok. Vagyok, igen, Vagyok.” Tehát köszönjük ezt a csodálatos kérdést. És ez jó alkalom arra is, hogy – hogy is mondjuk – reklámozzuk az ősi karmáról szóló CD-nket. (nevetés)


LINDA: Szégyentelen!


KÉRDÉS A 4. SHAUMBRÁTÓL (egy nő mikrofonnál): Köszönöm, Tóbiás. A kérdésem…hú, egy kicsit „felrázott” pár dolog, amit ma mondtál.


TÓBIÁS: Valóban! Elvégeztük a munkánkat; mehetünk haza.


SHAUMBRA 4: OK….különösen a megjegyzéseid arról, hogy gondoljunk rossz dolgokra a pénzzel, a világgal és az élettel kapcsolatban. Úgy érzem, mintha évtizedeket töltöttem azon dolgozva, hogy pozitívan gondolkozzam és pozitívan…


TÓBIÁS: Nézd meg, hova juttatott!


SHAUMBRA 4: Ide…


TÓBIÁS: …egy csodálatos helyre, ahol most készen állsz megtanulni, hogy nem kontrollálhatod az elmédet. Az elméd nem akarja, hogy folytasd a kontrollálását. És hogy megértsd, hogy mit jelent az irányítás elengedése, szó szerint kényszerítened kell magad arra, hogy legyenek rossz gondolataid. Energiáidnak, intelligenciádnak csak egy töredékét használod, az isteniségedet pedig szinte semennyire. Ám folytasd a kérdésedet. (nevetés)


SHAUMBRA 4.: Szóval úgy érzem, hogy hipnózis alatt álltam, azt gondolva, hogy amire gondolok, amit teremtek, amire az elmém irányul, oda folyik az energia. És ha kiengedem azokat a gondolatokat, és azokra a rossz dolgokra gondolok, akkor hova irányul a teremtő tudatosság, ami a dolgokat teremti az életben?


TÓBIÁS: Valójában…nincs ilyen irány. Észre fogod venni, amikor elengeded az irányítást – a kontrollt, ami azt mondta, hogy egy rossz gondolatod sem lehet -, hogy amikor valóban megpróbálsz vmi rosszra gondolni, az nem rosszként fog megjelenni. Energiaként, lehetőségként fog megjelenni. Új Energiaként jelenik meg, ami keresi a kifejeződést.


Ám látod, amíg a Régi Energiájú duális világban élsz, az a benyomásod, hogy a gondolatok vagy jók, vagy rosszak. Fel fogod azonban ismerni, hogy nincs más, csak isteni lét(ezés). Nem kell többé aggódnod emiatt.


Hogy ez az áramlás akadálytalanul folyhasson, hogy újra tiszta legyen a cső, ezért mondtuk nektek, hogy próbáljatok vmi rosszra gondolni. Oly sok mindent blokkoltál itt kint, oly sok lehetőséget. Néhány álmod – és erről beszélgettünk nemrég – azért nem manifesztálódott, mert leszűkítetted ennek az energiának az útját, hogy miképp lépjen be az életedbe. Lezártad az utakat, az ösvényeket, mert azt mondtad: „Ezen a módon nem jöhet el hozzám. Ez rossz lenne. Nem gondolhatok rosszra.” Még akkor is, amikor megpróbáltad realizálni azokat az álmokat, amikről beszéltünk, azt mondtad: „Az álmomat csak fényesnek, pihepuhának és rószaszínnek tudom elképzelni.”


És most megkértünk arra, hogy engedj el minden ítélkezést, és gondolj vmi rosszat. Érezd, mi történik, amikor ezt teszed. Érezd, hogy miképp nyitja ez ki az ajtót, ami eddig zárva volt. Ez olyan fontos. És megértjük a pozitív gondolkodós gyakorlatodat, az ehhez való elkötelezettségedet. Ám azt mondtad nekünk, hogy kész vagy továbblépni a következő szintre.


Egy nagy ugrást teszünk itt. Néhányatokat megijeszthet, mert megfogadtátok, hogy soha nem fogtok rosszat gondolni, rosszat tenni, vagy ezek bármelyikét. Így egy bizonyos fajta energiablokkal rendelkeztek. Nem arra bátorítunk titeket, hogy rohanjatok ki az utcára, és legyetek fejszés gyilkosok. (némi nevetés) Ám azt fogjuk mondani nektek, hogy hagyjátok abba, hogy a régi, korlátozott módon gondolkoztok. És a korlátozott mód azt mondta, hogy csak egy gondolatotok lehet.


Bármikor, amikor úgy gondoljátok, hogy csak jó gondolatotok lehet, mit gondoltok, mi történik a másik oldal lehetőségével, a jó gondolat tükörképével? Ez egy nagyon kiegyensúlyozatlan és fojtogató energiát teremt. Az is a részetek, és ő is vágyik a szeretetetekre. El tudjátok képzelni, hogy csak az egyik gyermeketek szeretitek, a másikat nem? El tudjátok képzelni, hogy csak egy bizonyos fajhoz vagy egy bizonyos nemhez tartozókat szerettek?


Lezársz sok lehetőséget. És ezt önmagadon belül teszed. Ezért mondjuk: „Játssz. Légy a színész a színpadon. Engedj meg magadnak néhány rossz gondolatot. Mondj pár csúnya szót. Mondd ki hangosan, hogy „a francba”!” (nevetés) (ford. megjegyzése: „Shit” – általános, gyakran használt káromkodás az angolban)


SHAUMBRA 4.: A francba! A francba!


TÓBIÁS: Nem halljuk! (nagyobb nevetés)


SHAUMBRA 4.: A francba, a francba, a francba!


TÓBIÁS: Ez arról szól, hogy kiengedd az elnyomott energiát. Nem arról van szó, hogy káromkodnod kell, hogy spirituális lehess. Ez az elfojtott energia kiengedéséről szól. És olyan sokatoknak vannak a szexualitással kapcsolatos kontrolljai és korlátozásai, túl sok ahhoz, hogy ebbe most belemenjünk. Óriási mennyiségű korlátotok van. A szexualitással kapcsolatos szabályozásaitok többségét, Shaumbra, azért tettétek oda, hogy megvédjétek magatokat. Így bezárultatok. Most itt az ideje kinyílni. Próbáljátok egy kicsit másképp csinálni. És most nem hozzád beszélünk. Hanem minden Shaumbrához. (nevetés)


SHAUMBRA 4.: Köszönöm.


TÓBIÁS: Köszönöm.


LINDA: Jövő hónapra meghirdetek egy tanfolyamot mindazoknak, akik megragadva érzi magukat, terápiás hatású csúnya beszéd címmel. (nagyobb nevetés)


TÓBIÁS: Nem úgy látjuk, mintha ez az energiablokkjaid egyike lenne. (még nagyobb nevetés)


LINDA: Ezért ajánlkoztam arra, hogy majd én tartom.


LINDA (a következő kérdésre utalva): Ezt valójában Saint Germain-hez címezték, ám azt tippelem, te is tudsz segíteni.


AZ 5. SHAUMBRA KÉRDÉSE (Linda olvassa az Internetről): Tisztán látom, hogy az egyházak a Földön nagymértékű visszás energiával bírnak. Ám nem kellene az ezzel kapcsolatos elképzeléseinket elengednünk és elfogadnunk mindent? Miért rugdosod fenékbe az egyházakat/vallásokat (némi nevetés), amikor nekünk el kell fogadnunk és meg kell engednünk? Hogyan tehetnék én is vmit anélkül, hogy a mostohaanyám szívét összetörném?


TÓBIÁS: Valóban, eljutottál arra a pontra, ahol valódi megfigyelő lehetsz anélkül, hogy belekeverednél a drámába. Más szavakkal, olyannak látod a dolgokat, amilyenek. És Adamas eléggé – hogy is mondjuk – határozott, ha az egyházakról esik szó. Ám ő egy óriási vastag rétegként, egy hatalmas hipnotikus állapotként látja, ami szolgálja azokat, akik belépnek a kapuin.


Ám oly sok ember számára, pl. számotokra, Shaumbrák számára, ez most – hogy is mondjuk – egy korlát. Egy nehéz súly. Szó szerint visszatart titeket. Teljes mértékben tiszteletben tartjuk azokat, akik még mindig oda szeretnének menni. Ám veletek, akik azt kértétek, hogy jöjjünk ide és segítsük megérteni, hogy mi történik – miért érzitek megragadva magatokat, miért vagytok frusztráltak, miért érzitek üresnek magatokat – nagyon direktnek kellett lennünk.


Nem azt mondjuk, hogy ez jó vagy rossz. Mi pusztán annyit mondunk, hogy az egyház – ami csupán az emberiség egy tudatossága – az egyház energiája sokatokat visszatart. Nézzétek csak meg a szabályozásaitokat, különösen azokat, melyek a szülői énen keresztül nyilvánulnak meg és az egyházi tanításokon alapulnak. Majd tekintsetek vissza és nézzétek csak meg a szabályozásaitokat, azt a masszív kontollrendszert, melyek a múlt életeitekből származnak, amikor az egyházat szolgáltátok. Fogadalmakat tettetek. Órákat térdeltetek, órákat töltöttetek el nagyon fegyelmezett és szabályozott procedúrákkal és ceremóniákkal. És ez egy hatalmas réteget képvisel.


Nem azt mondjuk, hogy az egyház rossz. Sem azt, hogy jó. Pusztán van itt egy réteg vagy hipnózis. Ám köszönjük a csodálatos kérdést.


KÉRDÉS A 6. SHAUMBRÁTÓL (egy nő a mikrofonnál): Hello, Tóbiás, eleget hallgattalak ahhoz, hogy tudjam, hogy bármit megtehetek, amit akarok. És ebben áll a dilemmám. Szeretem/gyűlölöm kapcsolatban vagyok a munkámmal, amit hamarosan itthagyhatok. És nem tudom, hogy maradjak-e, mert szeretem, vagy kilépjek, mert utálom. És Colorádóban szerettem volna élni 8 évvel ezelőtt, és helyette Tulsába költöztem. És most leragadva érzem magam. Meg tudnád mondani, miért érzem ezt a leragadtságot, frusztrációt és ürességet?


TÓBIÁS: Valóban…ez valójában része ennek az ébredési folyamatnak és annak, hogy az elsők között vagy. Lebontod a régi hiedelemrendszereidet, a régi gondolataidat önmagadról. Ezen nagyon nehéz keresztülmenni. És ezt egyáltalán nem akarjuk lekicsinyelni, lebecsülni. Ti, akik elsőként teszitek ezt, hihetetlen létezők vagytok, nem pusztán azért, mert elsőként teszitek meg, hanem azért is, mert egyetlen létidő alatt. Ezt nem igazán tudjuk elképzelni a fátyol felénk eső oldalán.


Tehát most szó szerint két világ között vagy. Önmagad egy régi identitása és az előbukkanó új identitása között vagy, ami viszont azt mondja: „Bármit megtehetek, képes vagyok bármit megtenni.” Ám sok mindent látsz a mindennapi életedben magad körül, ami az ellenkezőjét próbálja sugallni, ami azt próbálja mondani, hogy kevesebb vagy, mint Isten, hogy nem hagyhatod csak úgy ott a munkahelyedet és nem lehet bőséges életed.


Így csapdába esve érzed magad. Megragadva érzed magad. Érzed, mennyire közel vagy a szabadsághoz. Ám úgy érzed, hogy az ajtók zárva vannak. Úgy érzed, még nincs igazán ott…ez egy nagyon frusztráló időszak. És könnyebb ezen keresztüldolgoznod magad, mint azon, amit felépítettél az elmédben és a hiedelemrendszereiden. Egyszerűen engedd el a kontrollt, hagyd elmenni.


A szabályozások nem akarnak már ott lenni. Nem bármiféle negatív céllal kerültek oda. Nem földönkívüliek helyezték őket oda, és valójában nem is a biológiai szüleid. Ez egy energetikai manőver sorozat volt, amit meg kellett tenned neked és az emberiségnek, hogy megteremthessétek ezt a csodálatos tapasztalást.


Így most te, Isten, elkezdheted elengedni a szabályozásokat. Nem kell minden egyes szabályozásodról tudni. Ám azt tanácsoljuk, hogy írd le őket, hogy elkezdhesd megérteni, hogy valóban meglásd a valóságodban azokat a dolgokat, melyek kontrollálnak téged, melyekkel kontrollálod magadat. Hagyd őket elmenni. Egyszerűen mondd ki vagy írd le, hogy kész vagy elengedni minden szabályozást a munkáddal kapcsolatban, egyáltalán mindenféle munkával kapcsolatban, amit te…vagy azokat a szabályozásokat, amik a spirituális szolgálattal kapcsolatban élnek veled.


És talán ez a legerősebb az életedben jelenleg. Egy nagyon mélyen ülő meggyőződés és hiedelem van benned, ami azt mondja, hogy azért vagy itt, hogy szolgálj. Azért vagy itt, hogy szolgáld a Szellemet. Olyan helyekre kell kerülnöd, ahol szükség van az energiádra. És ez egy szabályozás. Ez egy gyönyörű szabályozás. Tisztelet illet érte. Ám most itt az ideje ezt elengedni.


A konfliktusnak része az is, hogy önzőnek érzed magad emiatt. Azt érezheted, hogy nem azt a munkád végzed, amiben olyan jó vagy. Ám annak érdekében, hogy a munka egy következő szintjét végezhesd – segíteni más embereknek megérteni, hogyan mozgassák az energiát -, itt az ideje elengedni ezeket a szabályozásokat. Különösen, engedd el azt a szabályozást, ami azt mondja: „Szigorúan spirituális szolgálat érdekében vagyok itt. Ott leszek a legnehezebb szituációkban. Megengedem magamnak, hogy a legnehezebb energiák között teljesítsek szolgálatot.”


Hagyd most ezt elmenni. Add meg magadnak a szabadságot, hogy az Új Energia tanítójává válhass, egy új módon. És észre fogod venni, hogy az életed megváltozik. És majd újra beszélnünk kell majd ezekről – a bekövetkező változásokról. Ám néhány csodálatos változást fogsz majd megtapasztalni az életedben.


SHAUMBRA 6.: Köszönöm.


TÓBIÁS: Köszönjük.


SHAUMBRA 7. KÉRDÉSE (Linda olvassa az internetről): Drága Tóbiás, nem vagyok benne biztos, hogy Indigó vagyok, ám ha igen, nem működök igazán sikeresen a világban. Azt látom, hogy a környezetemben élők elvesztették a képességüket arra, hogy észrevegyék a dolgokban a szépséget, és csak csúnyaságot látnak. Kínlódom attól, hogy úgy látom, nem képesek visszanyerni ezt a tudást. Próbáltam magam belehelyezni a szituációikba, ez szenvedést okozott, ám még mindig nem jutottam semmire. A kérdésem az, hogy miért? Miért történhet ez meg az emberekkel?


TÓBIÁS: Valóban…mert megtehetik (nevetés)…mert ezt választják…mert abban az illúzióban vannak, amiben lenni szeretnének. És amikor összeteszik és ég felé emelik a kezüket, vagy kiszakad belőlük a vágy és így kiáltanak: „Drága Szellem, kész vagyok kiszállni ebből; drága Szellem, kész vagyok felébredni; kész vagyok felfedezni a Rózsa Gyümölcsét” akkor beáramolhatunk. Akkor bejövünk a valóságotokba, hogy elkezdjünk dolgozni veletek és elkezdjük az egész ébredési folyamatot.


Ám addig is próbáld meg tisztelni az embereket, akik azokban a szituációkban vannak, amikben vannak. Ó, néha felkiáltanak. Felkiáltanak és azt mondják: „Drága Isten, adj egy kicsivel több pénzt, hogy még szörnyűbbé tehessem az életemet. Drága Isten, tegyél egy kicsit egészségesebbé, hogy egy kicsit boldogtalanabb lehessek még egy pár évig az életemben.” Ezekre a hívásokra nem válaszolunk.


A szív valódi hívásaira válaszolunk, a hívásra, mely azt mondja: „Drága Isten, kész vagyok emlékezni. Drága Isten, készen állok arra, hogy az isteniségem belépjen a valóságomba.” Ezekre a hívásokra válaszolunk, ezeket az imákat válaszoljuk meg.


Tehát arra kérünk, ne ítélj meg másokat. Arra kérünk, ne engedd, hogy belehúzzanak a drámáikba. Kérünk, engedd el azokat a szabályozásokat, melyek azzal kapcsolatosak, hogy miképp kéne segítened másoknak, ami sok Shaumbra számára szintén nagy feladat. Vannak bizonyos elképzeléseitek a spirituális munkáról. Meg fogjátok tanulni, hogy ez különbözik attól, mint amit gondoltatok róla.


LINDA: Utolsó kérdés.


TÓBIÁS: Még jöhet pár.


LINDA: OK.


8. SHAUMBRA KÉRDÉSE (egy nő a mikrofonnál): Helló Tóbiás. Már évek óta készítek lélekportrékat.


TÓBIÁS: Igen.


8. SHAUMBRA: És ebben nagy élvezetet találtam, ám az utóbbi pár évben bármikor, amikor festek, vagy szélütést kapok, vagy vmi baleset történik velem, vagy megbetegszem utána, mint például azután, amit 1 hónappal ezelőtt készítettem, és rögtön utána influenzás lettem. És felismertem…ok., ez történik, mikor festek, és nem értem, mi ez a folyamat, kivéve, hogy olyan érzésem van, mintha „megragadt energiát” festenék.


TÓBIÁS: Valóban.


8. SHAUMBRA: És szeretném tudni, tudod, hogy…teljesen feladjam-e a festést vagy van vmi módja annak, hogy az energiát mozgatva dolgozzak.


TÓBIÁS: Érdekes…és már meg is válaszoltad a kérdést. Ám tisztázzuk kicsit. Amikor festesz, interdimenzionális ösvényeket nyitsz meg. És ezért tudsz lélekfestményeket készíteni, mert különböző aspektusokat hozol be, nemcsak a fizikai létezőt, aki előtted ül. Behozod mindenféle – hogy is mondjuk – multidimenzionális személyiségét. Ám hihetetlen erős empátiás képességed van, ezért mindent ilyen mély szinten tudsz érzékelni. Majd szó szerint magadévá teszed ezeket. Nem dolgozod fel és nem hagyod, hogy egy kreatív módon keresztüláramoljanak rajtad. Úgy érzed, meg is kell, át is kell élned ezeket, hogy meg tudd festeni őket. Ám túlléphetsz ezen. Nem kell, hogy bevidd a rendszeredbe őket. Megismételjük, ez arról szól, hogy a beáramló energiák megfigyelőjévé válsz.


Ám egy kihívás elé állítunk, megkérünk arra, hogy tegyél meg vmit. Amikor festesz…úgy tekintesz a festésre, mint egyfajta pillanatfelvételre, egy adott energia fényképére. Ám megkérünk arra, hogy fess úgy, mintha a festmény mindig folytatná a mozgást, mintha fejlődne és változna. Az emberi szem úgy látja, mintha a színek és a közvetítő eszköz mindig uaz lenne. Ám te tudni fogod – és mások is tudni fogják – hogy mindig minden változik és átalakul.


Néhányan megnézik egy festményedet, majd 1 év múlva újra látják. És azt fogják mondani: „A kép teljesen megváltozott. Mi változott meg rajta?” Ez azért van, mert most megkértünk; minden támogatást megkapsz a mi oldalunkról, hogy mozgó, dinamikus, Új Energiájú képeket fess, melyek nem statikusak, hanem folyamatosan fejlődők és változók. És itt van ennek az ideje. Nagyon érzékeny vagy, erőteljes érzékelő. Hagyd, hogy ez átfolyjon a vászonra. Hagyd abba, hogy magadon belül tartsd őket.


Egy másik hasznos tudnivaló a Shaumbrák számára – olyan gyakran szó szerint átvesztek dolgokat másoktól. Már mondtuk korábban – az általatok érzett dolgoknak és a tapasztalásoknak csak egy nagyon kis része szól rólatok. Néhányan panaszkodtok és azt mondjátok: „De Tóbiás, hogyan…azt mondod, hogy ez az influenza, amit épp megtapasztalok, nem is az enyém? Olyan beteg vagyok. Ez tuti az enyém.” Mi visszakérdezünk: „Hol szedted össze?” Átvetted vki mástól. Nem te teremtetted. Az egy madár volt Hong Kongban. (nevetés) Egyszerűen átvetted és magadévá tetted. Tehát arra biztatunk, hogy folytasd a festést, lépj előre benne, és akkor megszűnnek ezek a fizikai hatások.


SHAUMBRA 8.: Nagyon köszönöm.


TÓBIÁS: Valóban.


LINDA: Utolsó kérdés.


9. SHAUMBRA KÉRDÉSE (egy nő áll a mikrofonnál): Helló, Tóbiás.


TÓBIÁS: Helló.


9. SHAUMBRA: Ez a kérdés sok Shaumbrának segítségére lehet. Ez az Új Energiájú gyereknevelésre vonatkozik.


TÓBIÁS: Valóban.


9. SHAUMBRA: Tanuljuk, hogy hogyan szeressük magunkat és hogyan törődjünk magunkkal. Amikor a kicsinyeink szükségleteiről van szó, akkor nagyon gyakran háttérbe szorulnak a saját szükségleteink. Tanuljuk követni a szenvedélyünket és megengedni a bőségnek, hogy belépjen az életünkbe. Ám ez egy kicsit nehezebb…nehezebbnek tűnik gyermekkel. Sokan nem is látjuk olyan gyakran a gyermekeinket mindazon változások miatt, melyek az életünkben történtek. A nevelés teremtette korlátozások, különösen az anyák számára, nagyon erősnek tűnnek és nem könnyű figyelmen kívül hagyni őket. Ezek egyszerűen történetek vagy hipnózisok vagy illúziók. Tehát beszélnél erről? Köszönöm.


TÓBIÁS: Valóban…nagyon egyszerűek leszünk. Az energia labdája ezekben a gyermekekben, a gyermekeidben – és sok Shaumbra esetében – nem megszorítás vagy korlát. Ez a bőség, az egészség, az élet és az Új Energia egy óriási ajándéka. És ez mind ott van abban a kis csomagban, ami néha idegesít, néha nyugtalanít, néha pedig úgy érzed, hogy kevesebbet kaptál, mint az osztályrészed.


Ám szó szerint többet kaptál. Kaptál egy csodálatos Új Energiájú csomagot, amit táplálni, amit szeretni kell. Ám ez ki fog bomlani, kinyílóban van. Az ajándékot, amit behoznak, számodra is behozzák. Tehát nem kapsz kevesebbet. Megkérünk, hogy irányítsd erre a figyelmedet.


Megkérünk arra is, hogy vess egy pillantást a sok – hogy is mondjuk – nem új energiás családra, ahol gyermekek vannak és ahol a szülőknek éjjel-nappal dolgozniuk kell. Soha nem látják a gyermeküket…ahol nincs is valódi családi kapcsolat…nincs valódi bizalom és barátság a családban…ahol a kicsinyek valódi lelki szükségleteivel senki nem törődik a társadalmi elvárások miatt…hanem azzal, hogy hogyan nézzen ki jól, hogyan tűnjön megfelelőnek, és hogy a jó iskolába menjen.


Amit teszel, az megszentelt. És bármi, amire szükséged van, ott van ebben a dologban. Igen, ez kihívásokat okoz. Igen, néha könnyebb lenne teljesen szabad lenni mindettől a felelősségtől és kötelezettségtől. Ám ha egy rövid időt távol töltesz ezektől a szeretett lelkektől, észre fogod venni, hogy valójában milyen sokat jelentenek számodra, és mit hoznak be magukkal számodra és a világ számára ebben az időszakban. Tehát legyél hálás azért, amit itt teremtettél.


9. SHAUMBRA: Köszönöm.


TÓBIÁS: Köszönjük. És nincsenek korlátok a bőségeddel kapcsolatban. Ezt tudatnunk kellett veled.


Valóban…és ezzel, Shaumbra, összegezzük ennek a Shoudnak az energiáit, az energiákat, melyeket ide helyeztetek mindazok számára, akik követni fognak benneteket, akik olvasni fogják ezeket az anyagokat, talán ezeknek az energiáknak a származékait, amit segítettetek megteremteni. Ám ma elültettétek itt az energiát. Megteremtettétek a következő lépést, helyére tettétek az út következő kövét. Ide raktátok, ahol korábban nem létezett semmiféle út. Segítettetek megteremteni az Új Energiába vezető utat.


Nem vagytok ebben egyedül. Itt vagyunk veletek az egész folyamat alatt.


És ez így van!


Fordította: Skultéty ÁgnesBíbor Páholy Tóbiását Geoffrey Hoppe, más néven "Cauldre" adja elő, aki a coloradoi Goldenben él. Tóbiás története a bibliai Tobit könyvéből megtalálható a Crimson Circle weboldalán (Http://www.crimsoncircle.com). A Tóbiás anyagok térítés mentesen állnak a világ fénymunkásai és a Shaumbra rendelkezésére 1999 augusztusa óta, amikor Tóbiás azt mondotta az emberiségnek, hogy a pusztulás potenciáljától tovább lépett az Új Energia felé.

A Bíbor Kör a humán angyalok globális hálózata, akik elsőkként mennek át az Új Energiába. Amint megtapasztalják az örömeit és a nehézségeit a mennybemenetel felemelkedési állapotának, avval segítik a többi embert utazások részleteinek megosztásával, óvva és kalauzolva őket. Több, mint ötvenezer látogató jön el minden hónapban a Crimson Circle web szájtra, hogy elolvassa a legújabb anyagokat, és megvitassák a saját tapasztalataikat.

A Bíbor Kör havonta gyűlik össze Denverben, Coloradoban, ahol Geoffrey Hoppe-n keresztül Tóbiás bemutatja a legújabb információkat. Tóbiás állítása szerint ő, és a többiek a mennyei Bíbor Páholyból csatornáznak az emberek felé. Tóbiás szerint, leolvassák az energiáinkat, és vissza-tolmácsolják a saját információikat a számukra, tehát így láthatják az emberek magukat, ahogyan kívülről látszanak, miközben megtapasztalnak belülről. A "Shoud" a csatornázás szerves része, ahol Tóbiás félreáll, és az emberek energiája közvetlenül csatornázódik át Geoffrey Hoppe-n keresztül.

A Bíbor Kör találkozói nyitva állnak a nyilvánosság előtt. A Bíbor Kör a bőségére a nyitott szereteten keresztül tesz szert, és a Shaumbra ajándékaiból, szerte a világból. A Bíbor Kör legvégső célja az, hogy humán kalauzolókként és tanítókként szolgálják azokat, akik a belső spirituális ébredés ösvényén járnak. Ez nem evangelizáló misszió. Nem "örömhírhozás." Inkább, a benső fény fogja odakalauzolni az embereket a bejárati ajtódba az együttérzésedért és törődésedért. Tudni fogod, mit tegyél és taníts abban a pillanatban, amikor a különleges és drágaságos ember, aki a Kardok Hídjához vezető utazásra akar épp behajózni, eljön hozzád. Amennyiben ezeket a sorokat olvasva, igaznak érzed e sorokat, kapcsolódást érzel hozzájuk, valóban Shaumbra vagy. Tanító és humán kalauzoló vagy. Engedd meg az isteniség magvának benned, hogy virágba borulhasson ebben a pillanatban és mindörökké virágozhasson. Sosem vagy egyedül, az egész világon a család vesz körbe, és angyalok a körülötted lévő birodalmakban.

Kérlek terjeszd szabadon ezt a szöveget nem kereskedelmi alapon, térítés mentesen. Kérlek csatold ezt az információt egészében, beleértve ezen lábjegyzetet is. Minden egyéb felhasználás jóváhagyandó Geoffrey Hoppe-val. Lásd a kontakt oldalt a www.crimsoncircle.com oldalon.

Copyright 2006 Geoffrey Hoppe, Golden, CO 80403