Metatron üzenet kérdései és válaszai

Elhangzott a Bíbor Körben

2002. április 7-én

Tóbiás: És ez így van, kedves barátaim, amint visszatértünk ebbe a megszentelt és áldott energiába. Oly erős és oly intenzív ez az energia itt. Olyan valami ez, amit szószerint magatokkal vihettek majd innen. Magatokkal vihetitek innen és bármikor elő is vehetitek ismét, amikor úgy döntötök. Elővehetitek amikor felmerül a kétség, amikor csodálkoztok azon, hogy mi folyik körülöttetek. Egyszerûen olyankor visszatértek ebbe az itteni pillanat energiájába.

No, drága barátaim, kérdeztétek miképpen kommunikálhatnátok a fátyol felénk eső részén élőkkel. És azt is kérdeztétek, miképpen tudnátok kommunikálni saját magatokkal és az isteniségetekkel? Azt mondottátok, hogy ezzel nem bírtatok még zöldágra vergődni, annyira távolinak tűnt ez és annyira bizonytalanok voltatok ebben.

Az isteniségetek energiája, ennek a tudása és a Minden Létező szeretete jelen pillanatban is ott van az ujjbegyeitekben. Ott van a szíveitekben. Az elmétek szerves részét képezi. Ennyire közeli ez. Annyira közel van, hogy egyszerűen keresztülnéztek rajta. Annak a falnak a túloldalára tekingetnétek, gondolván azt, hogy azt valaki más tette oda, egy másik helyről. Annyira közel van ez hozzátok, hogy észre sem veszitek, hogy ti is csatornává váltatok. Már beszélgetettek is a fátyol felénk eső oldalán élő lényekkel. Már teljesen az isteniségetekben éltek.

De mivel oly messzi helyekre vetettétek a pillantásaitokat a válaszokért, ezért hát nem ismertétek fel azt, hogy ez teljesen ott van bennetek. Abban az illúzióban ringatjátok magatokat, hogy ez valahol máshol található. Még nem szembesültetek a valósággal, miszerint ez bennetek rejlik.

Közvetítenétek nekem, Tóbiásnak, vagy bárki más entitásnak - Metatron, Jeshua vagy bárkinek, aki tiszteletét tette már a Bíbor Körben? Induljatok egészen befelé. Érezzétek az energiákat először. Ne törődjetek magukkal a szavakkal. Értsétek meg, hogy ez mennyire közel van hozzátok. Ne a feltörő szavakkal foglalkozzatok, amik keresztül jönnek. Érezzétek az energiát. Az energiában van a tudás.

Kedveseim, olyasvalamit kerestek, ami szerintetek teljesen másképpen néz ki, hallatszik és érződik, mint ti magatok. Még mindig egy másik külső tükörben kutakodtok. Ez nem ilyen. Sem a kinézete, sem az érzése és az illata sem fog tőletek különbözni. Annyira a részetek lesz ez, hogy első alkalommal tán még egy kissé nehéz is lesz felismerjétek ezt. Ti vagytok EZ. Ez az isteni én, ami már régen ott van. S amikor felismeritek, hogy az isteni pillanatba léptetek be, jópáran közületek le és meg fogják ezt tagadni. Folytatni fogjátok a kutatást azt isteniségetek után valahol máshol.

Amikor pedig a felébredett isteniség nem lesz elismerve, amikor nem üdvözlitek örömmel, akkor így fog hozzátok szólni: ``Jó, rendben, akkor visszamennék még egy kicsit hajcsikálni, hagyom, hadd fejezd be a játékodat.''

Ezért mondotta Metatron ma azt: ``Készen állsz-e arra, hogy felfedd a Lelkedet, hogy előtörhessen, hogy tudd azt, hogy TE vagy az és ne keress többé valami idegent helyette. Ne egy nagy angyalt várj. Ne egy távoli, magasabb én után kutakodj. Egyszerűen csak járj minden pillanatodban az isteniségedben, tudva azt, hogy az ott van, tudva azt, hogy ez oly szorosan hozzád tartozik, hogy emiatt esetleg fel sem ismered.''

Na, abban az energiában, ami ide lett ma hozva, nagyon sok kérdés merülhetett fel, kérdések arról, hogy vajon milyen előrejelzéseket teszünk, vajon Metatron hogyan láthatja a dolgokat. Kedveseim, amint azt tudjátok jól, minden csak lehetségesség, ami bekövetkezhet. Mindezek csak lehetségességek. Ami történik, az mind a ``pillanatnyi'' tudatosságotok terméke, a ``pillanatnyi'' tudatosságé.

Nem fogunk nagy háborúkat jósolni. Nem volna helyes, mivel tudjuk jól, még a fátyol innenső oldalán is. Mi mindösszesen csak lehetségességeket látunk, ahogyan ezek a dolgok most lehetségességekként jelennek meg. Valóban, látjuk a lehetőségeket, ahogyan ti is látjátok a lehetségességeket, hogy vannak odakint kis csoportok, akik a dualitásnak egy igen intenzív energiáját szorongatják, amit ti a sötét aspektusnak neveznétek... aki érzi azt, hogy semmit sem veszthet és erősödhet tovább, ha hagyja a sötétséget előtörni a mostani időkben.

Fennáll a lehetősége annak, hogy azok akik birtokolják a tömegpusztító fegyvereket erőre kapnak mostanság. De ez csak lehetségesség. Fennáll a lehetősége, hogy a Föld nagy változáson megy keresztül, amely változást ti pusztításnak neveztek, mivel valami ki akar szabadulni, valami távozni akar. De, mi nem fogunk egy bizonyos napra datált földrengést jósolni néktek, vagy egy bizonyos dátumra vonatkozó szökőárat sem fogunk prognosztizálni. Csak azt mondhatjuk, hogy mindezek pusztán lehetségességek.

Nem fogjuk azt mondani, hogy egy bizonyos járvány fog végigseperni egy bizonyos területen. ez egy potenciál, ami most ott rejlik Az Új Energia dualitásának különleges egyensúlyában. Ez csak lehetségesség. Ne seperjétek most, drága barátaim, a drámáitokat a szőnyeg alá. Ne seperjétek most, drága barátaim, a szomorúságot félre az utatokból, ha bizonyos lehetségességek jelennek meg a ``mostotokban.''

Lesz egy olyan tendenciája, hajlama a dualitásotoknak, hogy egy nagyon mély szomorúságot érezzen. Szükségét érezhetitek annak, hogy kirohanjatok, ki a halódó dualitásba, hogy megmentsetek másokat, hogy megmentsétek az emberiséget. Valószínűleg érezhetitek ennek a szükségességét, hogy visszaugorjatok ebbe, hogy hagyjátok a szomorúságnak, hogy elsöpörhessen benneteket. De, kedveseim, emlékezzetek arra, mit mondottunk ma, hogy ezek a potenciális változások jól vannak így, ahogy vannak.

Emlékezzetek az útra, amin jártok, ahogyan kezditek tudni, hogy kik is vagytok valójában, amint kezditek felszabadítani magatokat. Értsétek meg azt, hogy mások a saját életükben szintén ugyan ezt végzik. Megértendő továbbá az is, hogy a dolgok magvában rejtőzik a megoldás. Az isteni megoldását az életeteknek pedig már meg is teremtettétek. És ezt most nem filozofálgatásként mondtuk. Mi a ``most'' realitásairól beszélünk itt.

Ez ``A Rózsa Gyümölcse,'' a megoldás, amit már meg is teremtettetek, magatoknak az adott ``mostban, a pillanatban.'' Megértendő, hogy mindez bennetek van. Készen áll számotokra, hogy el- és befogadjátok, valamint, hogy birtokoljátok. Tudunk arról, milyen sok embernek jelentett komoly gondot ez a ``Rózsa Gyümölcse'' dolog, de ez az isteni megoldás, amit ti, saját magatoknak adtatok meg. Ez mindig is ott volt. Egyszerűen csak azt várta, hogy egyszer szakajtsátok le.

Nehéz idők állnak előttünk. Embert próbáló idők... persze csak akkor, ha hozzájárultok ahhoz, hogy ez így legyen. Szakrális idők a Föld és az egész univerzum számára. Mint mondottuk már, amerre megy a Föld tudatossága, arra megy az univerzum tudatossága is. Tudatosság... az a csodálatos energia, mely a múlt összes bölcsességét, a jövő minden lehetségességét a jelen pillanatra összpontosítja és meg is valósítja abban, a ``mostban.''

Nagyon, nagyon sok változást fogtok magatok körül látni. Emlékezzetek a tudatosságotokra, s arra, hogy mi is ez. Birtokoljátok ezt a tudatosságot. Álljatok be a kerítés mögé. Meg fogjátok látni hogyan és miért történnek valójában az események a Földeteken.

No, ezzel el is jutottunk a kérdéseitekhez. De, mindegyikőtöket arra is bátorítanánk, hogy a feltett kérdésre mindjárt magatokban is érezzétek a választ. Érezd, fogadd magadba és szakajtsd le a ``Rózsa Gyümölcsét,'' tudd, hogy a válasz ott van mélyen benned, nem egy elérhetetlenül távoli helyen, valami más entitásnál. A válasz bennetek van. Nagyon boldogok leszünk, hogy ehhez hozzá adhatjuk a saját interpretációinkat, értelmezéseinket.

Kérdés:

Tóbiás, közülünk nagyon sokan az elmúlt hetekben egy nagyon mély hullámvölgyben jártunk. Vetnél erre kérlek egy kicsivel több fényt is? Köszönet.

Tóbiás:

Valóban. Valóban, egyre intenzívebben érzitek ezt. Megértendő, hogy egyre érzékenyebbek vagytok az Új Energiában. Most nyíltok meg éppen. Érzitek azt a szomorúságot, amiről Metatron beszelt itt korábban, a szomorúságot, amit a változások azon szelei hoznak el ide - mind átvitt és mind szószerinti értelemben értve ezt - amelyek mostanság a Föld felszínén fújdogálnak. Érzitek mások fájdalmait és szenvedését. Sok esetben épp úgy veszitek ezeket magatokra, mintha a sajátotok lennének. Érzitek mások sérüléseit. Értsétek meg azt, hogy mi is ez, üdvözöljétek ezt, de értsétek meg, kedves barátaim, hogy ezek nem szükségszerűen miattatok vannak.

Egyszersmind nagyon sok ciklust éltek meg magatokban, magasságokat és mélységeket is. Ezek egyre intenzívebbekké és egyre gyakoribbakká fognak válni. Ezek a dualitás energiái, látszólag kiesve minden fázisból, mivel, bizonyos értelemben véve, ez pont az amiről ténylegesen szó is van. A világos és a sötét mindig a megfelelő fázisban voltak. Most ezek kiestek a fázisaikból. Ezeket az elhajlásokat érzitek most. Érzitek egyszersmind a csúcsokat is. Ezek most kijöttek a fázisaikból, éppen azért, hogy létrehozhassák azt az új házasságot, amiről korábban beszéltünk már. Ezen az úton tehát megteremtitek az Új Energiát.

Először is menjetek befelé, hogy tudjátok azt, ez a szomorúság belőletek ered-e, avagy valahonnan kívülről érkezik-e. Ha ez belőletek ered, akkor megértendő az, hogy ez része egy folyamatnak. Értsétek meg azt, hogy a mélységek segítenek felépíteni egy olyan hajtóerőt amelynek segítségével megtörténhet az energetikai váltás, amely az Új Energiába fog vinni benneteket.

Beszélni fogunk az Új Energiáról az elkövetkező leckék során. Szó szerint ti teremtitek meg az Új Energiát. Ez a ciklusok egyik része. Ezek erősödhetnek, még egy darabig. Ne próbáljatok meg kiugrani belőlük vagy megtagadni ezeket. Merítsetek bölcsességet belőlük. Merítsetek bölcsességet abból, ami történik. Kedves barátaim, ezeken a ciklusokon, amiken keresztül mentek, és a változásokon, amiken a dualitás megy keresztül, ugyanígy lesz kifejezve a külvilágban is, amint az emberiség szintén átesik ezeken a változásokon. Egyre erősebben módokon fog ez kifejeződni.

Kérdés:

Tóbiás, spirituálisan és fizikálisan ott vagyok-e ahol lennem kéne?

Tóbiás:

Ott vagy, ahol vagy, és ez éppen így van jól. Az emberek tűnődnek azon, hogy a megfelelő dolgot végzik-e, hogy a megfelelő választásokat és döntéseket hozzák-e meg az életükben - mintha mi ezt tudhatnánk! (a hallgatók felnevetnek) Ez csupán egy választás. Csak egy döntés. Semmi rossz vagy jó nincsen ebben. Az a dualitás. Nagyon sokan bele vagytok ebbe szorulva. ezért is beszélt Metatron arról, hogy mutassátok meg magatokat é fejezzétek is ki.

Van egy félelem attól, hogy nem a ``megfelelő dolgot teszitek.'' Nincs helyes és helytelen. Egyszerűen csak a LÉT van. Nincs olyan hely, ahol lennetek vagy nem lennetek kéne. Egyszerűen csak VAGYTOK. Mindez pedig a ``most'' pillanatában létezik. Nincs előírt gyakorlat vagy minta. Isten nem azért rakott benneteket a Földre, és nem is mondott olyat, hogy ``Már pedig meg kell leljétek az elrejtett kincset.'' Ez egyszerűen képtelenség lenne. Ti mint egy utazás résztvevői vagytok itt, egy új tudatosság utazásáé, a kiterjeszkedő Szellem utazásáé. Abban a kiterjeszkedésben pedig nincsen jó és rossz.

A földi utazás során, az, aki a csatornák szennyében él, aki nyomorban és beteg testben, gyarló elmével bír, az is végtelen elismerésben részesül a fátyol felénk eső oldalán. Ezek az emberek nem hoztak rossz döntéseket. Ezek az emberek rendkívül mély döntéseket hoztak. Ezek az emberek nem féltek leereszkedni a sötétség bugyraiba, hogy feltérképezhessék, milyen is ott lenn. Sokkal hangosabban megtapsoljuk ezt az embert, mint azt, aki vonakodva otthon marad, az őt körülvevő falak és kapuk menedékében, félve a mozgástól és a választásaiktól. Az az ember, aki a csatornában dagonyázik, nagyon merészen fedezi fel a fájdalom és a szenvedés mélységeit. S amint így tesz, ez az ember segít megteremteni egy új és kiterjesztett tudatosságot.

No, az az ember, aki szintén ott van a mocsokban, néha bizony beleragad abba a tudatosságba. Kezd úgy erre gondolni, hogy most már ez az ő valósága. Elvesztik az útjukat, elfeledik azt, hogyan lehet onnan kikeveredni. Olyan mélyen belemerülnek ebbe az energiába, hogy teljesen el is vesznek ebben. Valóban, tényleg, a Szellem és ti is néha elveszettek lesztek!

Aztán egy napon, amint ott feküdtek a szennyben, nyomorúságosan, fázva, éhezve és haragvóan, egy ember ment oda hozzájuk, nem tett semmi mást, csak rájuk mosolygott és megkérdezte tőlük, hogyan bírják ezt. Ami túl megy minden szón, minden testi megjelenésen az a ragyogás, az isteniség és a remény ragyogása. Az ember, aki elveszett az utazása közben meglátja azt, hogy ki lehet ebből keveredni. Az, aki előttük áll szemlélődve, egy nagyszerű és isteni angyal, aki a Saumbra nevét viseli magán, aki mögött egy hosszú út van, olyan valaki, aki már felfedezte saját magát. És az, akit ti csövesnek hívnátok, aki a mocsokban van, belekapaszkodhat ebbe, tudhatja már, hogy ő is ugyan így meglelheti ezt a ragyogást a saját lényében.

Amikor Metatron azt mondta, hogy mutassátok meg magatokból azt, hogy kik is vagytok, az nem hangos szavak tömegére vagy filozófiákra vonatkozott. Néha, ez egyszerű példamutatás, megengedése annak, hogy a fényetek kitörhessen. Köszönjük ezt a kérdést. És, Kauldre most mondja nékünk azt, hogy bizony néha nagyon hosszú lére bírjuk engedni a mondanivalónkat. (a hallgatók felnevetnek)

Kérdés:

Tóbiás, van-e valami különleges, amit jobban bírnék végezni annál, mint ahogyan most birtokolom az isteniségemet?

Tóbiás:

Az, hogy megérted, hogy mindez teljesen benned rejlik. Ott pedig nincsenek szabályok, muszályok vagy diszciplínák. A régi ceremóniák a régi szabályok, a régi diszciplínák most teljesen eltérítenének attól, hogy megérthesd a saját isteniségedet. Az isteniséged természetes módon tárul fel és virágzik ki. Pont ez történik most. Éppen most jársz a virágzás kellős közepén.

Néha mindannyian a végtelen távolságokba révedtek. Úgy gondoljátok, hogy az isteniségetek a hegycsúcsról fog lelovagolni hozzátok, hogy egy fényes napon a fehér lován magával ragadjon benneteket. S amint folyamatosan a bérceket kémlelitek, kedveseim, nem veszitek észre, amint a lábaitok előtt virágzó isteniségetek nem igazán léphet be az életetek ``mindennapi pillanatai'' közé. A kényeztetésetek nélkül, az isteniségetek sorvadásnak indul. Visszatér arra a helyre rejtőzködni, ahol oly hosszú ideig rejtezett. Ott fog várni a következő napra, a következő életre, hogy végre készen álljatok arra, hogy elfogadjátok ezt: ``Ti is Istenek vagytok.''

Kérdés:

Tóbiás, én csak hat hete kezdtem foglalkozni a Teremtés Sorozat Leckéivel. Habár elolvastam azóta az összes leckét, beleértve a Mennybemenetel Sorozat Leckéit is, nagyon szeretnék naprakész lenni a Leckékkel, szeretném a felzárkózást felgyorsítani, mind a leckék tartalmában, mind a Saumbra energiájában, ami valahol az én utam is. Amennyiben ugyanolyan tempóban haladok, mint amilyen a leckék eredeti átadási időzítése volt - minden hónapban egy -, akkor is nagyjából tizennyolc hónappal vagyok lemaradva. Miképpen gyorsíthatnám fel az anyag feldolgozását? Biztos vagyok benne, hogy evvel a problémával nagyon sok ember találkozott már és találkozni is fog.

Tóbiás:

Kedvesem, amikor azok a leckék és beszélgetések át lettek adva itt, akkor az nagyjából havi bontásban történt meg. A havi bontásnak volt egy mögöttes megfelelősége is, azon csoportok számára, akik megkapták annak idején itt ezt az anyagot. Mindjárt jobban is kifejtem ezt. Azok számára, akik most váltak érdekeltté ebben az energiában, nincs különösebb fontossági sorrend, hogy miképpen olvassák el ezeket.

Kauldre megszakít minket (a hallgatók felnevetnek), mondván, hogy jobb lenne bizony, ha sorrendben olvasnák el, akkor nem lennének összezavarodva esetleg a nyelvezet miatt, amelyre a leckéket építettük. De, MI azt mondjuk (többen is nevetnek), jelenleg nincs szükség a sorrendben történő elolvasásukra. A havi bontásra sincs szükség.

Az volna a legjobb, olvasás és befogadás szempontjából, hogy egyszerre hármat olvasna el valaki, mivel ``negyedenként'' adtuk át az anyagokat. Három lecke van szorosabb egységbe fogva, utána lehetne továbblépni a következőkhöz. Nagyon jó ötlet lenne, egyszerre csak háromra figyelmet szentelni. Az is jó ötlet lenne, hogy a továbblépés előtt megvárná az olvasó, hogy az energetikai megértése is kialakuljon.

Ebben a csoportban a leckék ``mostja'' egy olyan térbe lett helyezve, amely megközelítőleg 30 napos távolságra voltak egymástól. Ez így lesz a jövőben is, amikor ezekre az anyagokra fogjátok alapozni, hogy mit fogtok tanítani majd a tanítványaitoknak, mert nékik lesz idejük a leckék befogadására és megtapasztalására. Amennyiben egyszerre túl sok leckét akartok a tanítványaitoknak átadni, az nehézségeket okozhat a számukra.

Na, de térjünk vissza az eredeti kérdéshez. Neked, aki feltetted a kérdésedet, nincs szükséged ezekre a harminc napos intervallumokra. De ismét emlékeztetnénk arra, hogy tartsd be az egyszerre három lecke elolvasására tett javaslatunkat. Evvel sokkal jobb egyensúly tartható fenn benned.

Kérdés:

Kedves Tóbiás, nem jellemző-e az intellektuális elmére, hogy mindig a régi formákra és mintákra figyel, melyek időszerűségüket tekintve megkérdőjelezhetőkké váltak, tudván és tapasztalva azt, hogy létezik az isteniség? Helyes- e, hogy ezekről az illúzió formákról a figyelem fókuszát megváltoztatni, gyakorlatilag levenni a lábunkat a fékpedálról? Analizálni azt, miképpen épül fel az elkülönülés. Kérlek, fejtsd ki ezt jobban.

Tóbiás:

Valóban, természetes dolog visszatérni a múlt tapasztalataihoz. De ez nem is rossz önmagában. Attól függ, hogy Te miképpen viszonyulsz ehhez. Mint mondottuk, a múlt teremti meg a bölcsességet. Hozd el a múlt bölcsességét a ``mostba.'' Ezzel azt mondjuk, hogy nagyon sok ember beleragad az analizálás csapdájába. Bizonyos értelemben, nem vagytok beleintegrálódva más energiákba, olyasmikbe, amit úgy hívnátok, mint ``szív,'' mint ``együttérzés'' és a ``tudás'' amelyek pedig teljesen adottak. Hajlamosak vagytok csak az elmére figyelni, megpróbáljátok kitalálni a dolgok titkait így, ahelyett, hogy ``kiismernétek'' őket, vagy ``átéreznétek'' őket. Egyszerűen csak integráljátok bele ebbe a folyamatba az egész lényeteket.

Igen, valóban, nagyon sok minden ragadt bele az agy nevű zsigeretekbe, amint analizáltatok, újra és újra. De nem azt akarjuk, hogy daraboljátok ki az agyatokat. Van egy modern filozófia, egy koncepció, hogy a gonosz, az ördög az agyban gyökeredzik, hogy az ego rossz. Kedveseim, mindez a folyamat része. Az elme az EGYIK összetevő az összes folyamat közül.

Mostanság sokotokban felmerül az a felismerés, hogy a tudás kezd érzéssé válni. Ez azonnal úgy dolgozódik fel az elmében, hogy az kifejezhetővé válhasson az emberi valóságban. Az elme igen értékes. Az elme ebben nagyon sokat ér. Ha üdvözlitek azt a megértést, hogy a múlt egyszerűen csak tapasztalat, ahonnan a bölcsesség ered, akkor rájöttök arra, hogy az elme már hozzájárul dolgok elhagyásához, amivel viszont tovább bírtok lépni már. Az elmétek megpróbál egy funkciót teljesíteni, ami rá lett tukmálva, hogy ezt kell végeznie. De most már, ezt át tudjátok irányítani másfelé. Hívjátok fel az elmétek figyelmét arra, hogy inkább a bölcsességgel foglalkozzon és ne az analizálással.

Kérdés:

Tóbiás, köszönet mindenért, amit teszel értünk. Csakugyan sokat segítettél az utazásom során. Van valami, amit még meg kéne tudjak?

Tóbiás:

Azt, hogy Isten vagy, és hogy végtelenül szeretett! S amint azt mondottuk is már, azt, hogy nincsenek jó és rossz válaszok. Csak válasz VAN. Csak kifejezés van. Azt akarjuk, hogy tudd, van egy család körülötted, egész idő alatt. És azt, hogy tartsd meg az isteniséged hatalmát. Te vagy az, aki nagyszerű potenciált jelentesz az Új Energiának.

Ez vagy te, kedvesem, akihez eljövünk esténként. Tudjuk, mennyire csodálkoztál ezen. Eljövünk hozzád esténként, egyszerűen csak azért, hogy véled legyünk, oda üljünk melléd. Nem kell ezt túlbonyolítsd.

Kérdés:

Tóbiás, kommentálnád a kapcsolatok természetét ezekben a változó átmeneti időkben a Régi Energiából az Új Energiába? Mondanék egy példát is, hogy mire gondolok. Most végeztem számadást egy régi kapcsolatommal, amely jelenleg problémát okoz a számomra. Az a személy, akivel kapcsolatot építettem ki, nem régiben úgy döntött, hogy katolikus pap lesz. Azt mondta, hogy szeretné kitágítani a pap meghatározását abban az értelemben, hogy a változó időkben követi az idők szavát és ugyanakkor meg is tartaná a hagyományos papi kapcsolati szabályokat is. Előre lép az Új felé, ugyanakkor vissza is lép, amint felfedezzük és megerősítjük az atyafiságunkat a szívvel és a lélekkel. A dualitás teljesen összezavar engem és beárnyékolja a barátságunkat. Továbbá csodálkozásra késztet az is, hogy miért van az, hogy emberek, mint például én is, aki előre lépett az Új Energia felé, mennyire bele bír ragadni a régi formákba, amint megpróbálja újra körvonalazni ezeket az Új felé vezető út során. Bármilyen hozzáfűzni valótok a fátyol túloldaláról nagyon nagy örömet okozna a számomra.

Tóbiás:

Köszönet néked, amiért felhoztad a kapcsolatok energiáját - ami a legnehezebb dolog most az Új Energiában, mint ezt jól is tudjátok. És, valóban, mivel Te az Új Energiában vagy már, ez nem azt jelenti, hogy a körülötted lévő összes dolog szintén ott van. Erről már régebben beszéltünk, amikor a ``Két Földről'' szóltunk. Egyrészről tudatos vagy és éber, másrészről megérted a körülötted lévő összes többi tudatosságot is... de, ők ezt biztos nem fogják megérteni. Ez az idő a kapcsolatoké, különös tekintettel a dualitásra, amikor az látszólag a legerősebben és néha leglehetetlenebb formákban nyilvánul meg.

Az emberek többsége hajlamos arra, hogy visszajárjon, vagy látszólag visszajárjon, mivel nagyon sokan próbálnak feloldani, meggyógyítani dolgokat a múltból. Felismerik azt, hogy annak érdekében, hogy előrébb léphessenek, egy részüknek vissza kell térnie múltba, hogy meggyógyítsa azt. Ez számukra így van jól. Ez olyan valami, ami elismerésre méltó.

Amit most magadban érzel, amint kezdesz beleragadni ebbe az energiába, a konfliktusaikba és a dualitás megértésébe. Ezzel a konkrét személlyel való kapcsolatodban egy hosszú történeted van, amely messze túlnyúlik ezen a létidőtökön. Ez a személy vezetett benneteket a múltban. Nagyon sokféleképpen követted őt annak idején. Most pedig össze vagy zavarodva, hogy kit is követtél eddig. Ha úgy vesszük, ők most ezt mondják néked: ``Ne kövess többé. Ne kövess. Kövesd saját magad. S amint magadat követed már, és én is magamat követem már, levethetjük magunkról a múlt kötelékeit, és összejöhetünk egy olyan kapcsolatban, ami újabb az újabbnál, ami nem a régi karmán alapszik, nem a régi egymással kötött szerződéseken.'' Más szóval, ez a személy próbál elengedni téged. Próbál rávenni arra, hogy kövesd a saját isteniségedet.

Vannak továbbá olyan emberek is, akik az Új Energiába átlépve megváltoztatnék a régi intézményeket. egyre gyakrabban és gyakrabban fogjuk ezt látni, amint egyre kiegyensúlyozottabbak lesztek az isteniségetekben. Vissza akarnak menni, hogy felrázzák a régi módszereket. Nem akarjuk ezt semmiképpen sem minősíteni. Ez csak egy érdekes megfigyelés és nem több.

Kérdés:

Kérlek, mesélj nekünk az álomfejtésről.

Tóbiás:

Az álmok az a terület, amiről még sokat fogunk beszélni, de most nagyon jól esik, hogy ezt kérdezted. Az álmok nagyon érdekes jelenség. Nem volt tudomás arról, hogy ha az emberek a Földre mennek, fizikai testet öltenek magukra, akkor álmaik lesznek éjszakánként.

No, az álmokhoz fűződően nagyon sok minden van még, amit nem vizsgált meg még senki. Bátorítjuk a Saumbrát és a Saumbra bizonyos csoportjait arra, hogy dolgozzanak az álmok megértésén. Az óceánjaitok nagyrésze jobbára még nem lett felfedezve. Jelen pillanatban az univerzumotok és a csillagok körülöttetek majdhogynem totálisan felfedezetlen területnek számítanak az embereknek. De az álmok jelentik a lehető legfelfedezetlenebb területet az összes többi közül. Amire emlékeztek egy álomból, az csak egy nagyon kis darabkája annak, ami valójában történt.

Az Új Energiában jóval érdekesebbek és érthetőbbek az álmok. A tudósaitok, kutatóitok és pszichológusaitok el vannak keseredve, mert ők az álmokat betették volna mindenféle dobozokba, és szimbólumokat és meghatározó értelmezéseket húztak volna rájuk. De, nem vizsgálódtak ott, ahol az álmok valódi értelme keletkezik.

A jövőben sort fogunk keríteni erre a témára többször is. Különféle típusú álmaitok vannak mostanság, különféle megtapasztalásokkal. Mindez része annak a folyamatnak, amin keresztül mentek éppen. Legfőképpen, amikor ezen álmok mögött meghúzódó energiákat keresnétek, akkor rájöhettek, hogy ezek mindegyike a dualitástól való megszabadulással áll kapcsolatban.

Ha értelmezni akarod most az álmaidat, akkor tekints rájuk a dualitástól való megszabadulás szemszögéből. Mint kulcsmegértést használd ezt. És akkor, elkezded összerakni az összes részt és darabkát egy egységes egésszé.

Drága barátaim, csodás volt ez a mai energia. Metatronnak maga volt a boldogság, hogy ide eljöhetett, hogy beszélhetett a Saumbrával és elhozhatta mindenkinek az energiáját. Na, néhányan fura fáradtságot is tapasztalhattak a lényükben, vagy egy szokatlan energia rohamot. Mindezek a dualitás összetevői. Néhányan közületek érezhetik úgy is magukat ezek után, mintha egy kicsit kiégtek volna, vagy valamiféle köd venné körül őket még egy pár napig. Mindez jól van így. Amint a ti isteniségetek energiája egyre közelebb és közelebb kerül a mi, fátylon inneni energiánkhoz, egyre szilárdabban kezdenek ezek a tapasztalások körvonalazódni. Minden alkalommal egyre könnyebben fogjátok ezt kezelni. Egyre kevésbé lesz hatással a fizikai lényetekre ez.

Nagyon sok minden került ma átadásra. Tudjuk, hogy vissza akartok majd térni ezekhez a szavakhoz, újra átolvasva őket a mélyebb megértésért. Tudni akarjátok, hogy lett-e titkos kód beágyazva ezekbe a szavakba. Bizonyos értelemben véve lett is. De, a kód nem a papírdarabra rótt szavakban van. A kódolás abba az energiába lett beleszőve, amely létrejött itt a mai napon. Ez a házi feladatotok - kitalálni ezt és azt, hogy ez mit is mond ez néktek ott valójában. A következő hónapban visszatérünk és összefoglaljuk ezt a következő leckénkben.

És ez így van!

The translation was initiated by Ziegler Attila on 2003-09-24


 


vissza az előző lapra