ÚJ ENERGIA SOROZAT: " SHOUD 2"
Kérdések és válaszok

Bíbor Kör, 2003. szeptember 13.

www.crimsoncircle.com


Tóbiás: És ez így van, drága Shaumbrák, most folytatjuk ezekkel a csodálatos elengedő energiákkal ezen a napon. Amikor önmagatokkal és másokkal dolgoztok, emlékezzetek az Én kiterjesztésének köreire. Keresztül mentek az ébredésen, a folyamaton, az elengedésen, az átalakuláson és az egyesülésen és végül eljuttok az Új Energiába.


Ma az elengedés egy másik szakasza volt, ám ez annyira fontos volt, ez, mely egyensúlyhiányt hozott létre. Folytatjátok továbbra is a tudatosságotokban a szenvedés megtartását és cipelését. Továbbra is magatokkal hurcoljátok a keresztrefeszítés energiáját, egyik kört a másik után. Igen, éppen most tanuljátok. Most fedeztek fel dolgokat magatokkal kapcsolatban. Az élet új megértéséhez juttok most. Ám még mindig cipelitek magatokkal a keresztet. Továbbra is megnehezítitek ezt a dolgot.


Feltettünk a csoportnak Bodenseeben (Németország, Constance - tó) egy egyszerű kérdést: " Ez valós? Ennek bármelyike is igaz?" Az én energiám, Tóbiás energiája... ez valós? Az elengedés érzése, melyet most érzel... ez valós? Vagy ez csak egy pillanat, melyben itt ültök?


Halljátok most annak az embernek a hangját, aki cipő nélkül ül egy bárszéken (utalva Cauldre-re, amint ő csatornázik)? (a közönség nevet) És János Pál energiája éppen most mellettetek, mely bátorít benneteket a munkátokban? És a Szellem energiája a szobában, mely veletek van most angyalok formájában, és azoknak a formájában - igen, valóban - akik már elmentek, akik a családotok voltak és a társaitok? Bármelyik ebből valós?


El tudjátok engedni a szenvedést? El tudjátok engedni azt a keresztet, melyet hurcoltatok... csupán azáltal, hogy ebben az energiában léteztek? Bármelyik ebből valós?"


A válasz egyszerű. Ha megengeditek, hogy az legyen, akkor valós. Ez annyira egyszerű... ha megengeditek. Ha megengeditek, hogy a szenvedés eltávozzon, el fog távozni. Ó, lehet, hogy néhányszor meg kell próbálni. Lehet, hogy valósággá válik, hogy nem kell tovább cipelni azt magatokkal. Ám, ha megengeditek, az el fog távozni.


Ez olyan, mint az Új Energia haszonélvezője - ha megengeditek, akkor az lesz, de csak ha megengeditek. Ha megengeditek a Szellem szeretetének, hogy ott legyen az életetekben, ha elengeditek a szenvedést, akkor az valós lesz. Ha megengeditek, hogy Istenemberek legyetek és felelősséget vállaljatok, akkor az úgy lesz. Ha megengeditek magatoknak, hogy még egyszer újra érezzétek, akkor az úgy lesz.


Újra és újra feltettük a Shaumbráknak hat nappal ezelőtt ezt a kérdést - "Ez valóságos?" Önmagatokkal játszátok ezt a játékot? Vagy ez csupán egy félrevezetés? És vissza fogtok jutni ugyanazokba a régi nehéz helyzetekbe? Ez valóságos?"


Ez valóság, ha megengeditek, hogy az legyen. Tehát, engedjétek meg, drága barátaim. Engedjétek meg magatoknak, hogy elengedjétek a szenvedés energiáját. Nincsen szükségetek rá soha többé.


Nincs annyira mélyen beágyazva, hogy ne tudnátok elengedni. Ez nem előfeltétele az emberi létnek. Soha nem szándékozott az lenni. Ez nem az a mód, ahogy a dolgoknak lennie kell. Ez vajon valós - itt lenni és elengedni a szenvedést? Ha megengeded, hogy az legyen!


És most örömmel vennénk, ha válaszolhatnánk a kérdéseitekre ezen a napon.


KÉRDÉS AZ 1. SHAUMBRÁTÓL: Meg tudnád nekünk mondani, mi történik a Yellowstone Nemzeti Emlékparkban a Földanyával?


TÓBIÁS: Valóban. Egy tisztulás zajlik most itt. Ez része Gaia búcsúzásának. Ez része egy általános folyamatnak. Tudjuk, néha nehéz mindezt látni. De, bizonyos értelemben, ez helyénvaló. Van néhány ősi energia, mely még ott tartózkodik. Itt az ideje, hogy ezeket az energiákat elengedjék vagy átalakítsák, azért, hogy az Új Energiák be tudjanak lépni. Tehát, ez egy folyamat, mely jó néhány évet igénybe fog venni. És akkor egy teljesen új típusú energiát fogtok látni ezen a területen.


KÉRDÉS A 2. SHAUMBRÁTÓL: Tóbiás, két kérdésem van. És ezek összefüggenek. Az első - az elmúlt 5000 év óta a Földi kultúrák 98% - ában a férfiak voltak a felsőbbrendűek és a nők az alsóbbrendűek. Mi a fene volt ezzel? (Néhányan nevetnek. ) És a másik kérdésem - megházasodott-e valaha is Jézus?


TÓBIÁS: Ez a régi, ősi típusú energia azon régi sebek eredményeként érkezett, mely hosszú idővel azelőtt jött létre, mielőtt a Földre jöttetek volna. az emberiség tudatossága érezte, hogy szükség volt egy kemény apatípusú alakra, egy uralkodó, fegyelmező alakra azért, hogy megelőzhetőek legyenek azok a dolgok, melyek a múltban történtek. Tehát, bizonyos értelemben, nektek azt kellene mondanotok, hogy mindkét nem - a férfi és a női - beleegyezett ebbe, ám ez nagymértékben kiegyensúlyozatlan. Ez a férfi energia a vallási és a kultúrális szerkezeteknek annyira a részévé vált.


Beszéltünk erről néhány évvel ezelőtt. Szóltunk róla, hogy szükség van a férfi és a női energiák új egyensúlyára. Beszélgettünk a homoszexuális férfiakról és a leszbikus nőkről, akik segítenek behozni egy egyesített férfi/női energiaegyensúlyt. Nem kell semmit tenni a nemek kiválasztásával. Az egyesített energiaegyensúllyal kell dolgozni. Meg fogjátok látni - és beszélni fogunk még erről az elkövetkezendő találkozónkon - de meg fogjátok látni a férfi és a nő új egyensúlyát, különösen az üzleti és a szociális életben.


Ám amint a vallások segítenek visszahozni ezt az egyensúlyt a templomaikba, egyszerűen csak azt látják, hogy a falaik elkezdenek leomlani. Nehéz számunkra, akik a fátyol felénk eső oldalán vagyunk még megérteni is, hogyan tudják az egyházak igazolni ezt a kiegyensúlyozatlan férfi energiát, de még nehezebb számunkra megérteni időnként, a nők miért tartanak még mindig ezzel az energiával. (A közönség nevet. )


Jézus házas volt? Igen, tényleg az volt. Nem az egyház szerint volt házas, hanem a szíve szerint. Nem volt semmi különös ceremónia, de volt egy mély, mély szeretet. Igen, ő házas volt.


Élvezte az emberi lét oly sok csodálatos dolgát. És itt az ideje annak is, hogy elengedjétek azt a szemléletet, mely szerint Jézus nem élt szexuális életet. Rendkívül izgatónak találta. (Többen nevetnek. ) Szerette az ételeket, és a borokat és minden más efféle dolgot.


Jézus azért jött, hogy egy üzenetet adjon át, mely szerint Isten nem az volt, amit az egyház tanított. Tehát szerette, élvezte a házaséletet. De, mint közületek annyian, túlságosan elfoglalt volt ahhoz, hogy sok időt töltsön a házastársával.


KÉRDÉS A 3. SHAUMBRÁTÓL: Otthagytam egy Régi Energiájú házasságot, és összekerültem egy házas emberrel. Amikor összeérünk, akkor valami mást egyesítünk, mint amit eddig tapasztaltam. Ha beteljesültté válok, miért vesztem el magamat? Ez egy Új Energia kapcsolat a lehetőségével, vagy érzéki csalódás mindez? Köszönöm. (A közönség nevet. )


TÓBIÁS: Ha megengeded, hogy az legyen. (Néhányan nevetnek. ) Ennél a pontnál ez valóban bármi, amit választotok, az az, hogy legyen. Nehéz nekünk most azt mondani, hogy ez vajon az Új Energia vagy nem. Nem akarunk cimkét ragasztani rá. De ez több, mint bármi, elkezdted felnyitni magadat az érzéseknek, az érzelmeknek, melyet oly sokáig rejtve tartottatok. Ez a tapasztalat, melyen most keresztül mentek, megengedi, hogy kiterjesszétek azt, akik vagytok, és megértsétek azt, hogy a szex egy csodálatos, szent és áldott dolog.


Cauldre most korhol bennünket, amiért ma rászálltunk az egyházakra, de ez a nap erről szól. (Néhányan nevetnek. ) Volt egy energia, melyet hozzákapcsoltatok a szex sötétségéhez, kiváltképpen az egyházak. Azt tanították, hogy a szex nem jó. Csupán azért volt, hogy gyermekeket nemzzenek, és nem azért, hogy örömet okozzon. A nőknek azt tanították, hogy nem kell örömöt érezniük.


Ez egy nagyon szomorú dolog, különösen, hogy ez egyike az emberi lét legcsodálatosabb részének, amikor együtt lehettek másvalakivel - vagy éppen magatokkal - és igazán felnyílhattok. Ez minden érzéketeket felnyitja. És felnyitja az isteni érzékeiteket is. De, ahogy Jézus is felkerült a keresztre - mely az isteni és az emberi kereszteződésének szimbóluma - egy sötét energia telepedett arra a dologra, melyet ti szexnek hívtok.


A szex egyike azon legnagyszerűbb módoknak, melyek segítenek felnyitni önmagatokat a bizalom felé... a szeretet felé... az érzések felé... és az isteniség felé. Ha érezni akarjátok, hogy az isteniségetek belép, hogy játsszon veletek, akkor nyissátok ki teljesen magatokat, amikor szeretkeztek. Tehát, mi úgy tekintünk erre, mint egy számotokra csodálatos dologra.


KÉRDÉS A 4. SHAUMBRÁTÓL: Tóbiás, nekem egy egészséggel kapcsolatos kérdésem van. Mikor kéred ki egy orvos tanácsát, bizalmat vetve e tanácsba, illetve, mikor lehet teljes felelősséget vállalni saját magunkért? Vagy ez egy olyan viszony, amikor lehet, hogy néhány tanácsot is elfogadsz, miközben azon dolgozol is?


TÓBIÁS: És megint, Cauldre nem szereti, amit most mondanunk kell. De mi azt látjuk, hogy az orvosi létesítmények és a foglalkozások messze elkerültek az igazi érzések vagy ösztönös megérzések bármilyen fajtájától. Könyvekre támaszkodva dolgoznak. És óra szerint végzik a munkájukat.


Ez egy óriási és csodálatos technológia, de nem a megfelelő módon alkalmazzák, és ez nagyon bonyolulttá teszi, mert azok, akik nem a szívükből dolgoznak , szintén a technológia rögzítői. Most nagyon fontos, hogy legyen egy olyan orvostudományi, technikai és spirituális egyensúly, mely eggyé olvad.


Segíthettek megváltoztatni a mikéntjét a doktorral való találkozásotoknak az isteniségetek megnyitásával, mielőtt még találkoznátok az orvossal, összekapcsolódva vele, Isteni az Istenivel, és összekapcsolódva az emberi az emberivel is. Elérkezett az időtök velük kapcsolatban és megmondhatjátok nekik, mire van szükségetek, inkább, minthogy újra ismét betegek legyetek. Valójában, látjuk, hogy a legtöbb orvos elfogadná ezt, nektek az a dolgotok, hogy kiemeljétek őket abból a hipnotikus állapotból, ami azt okozza, hogy egyik beteget látják a másik után.


A legtisztább formában a testetek meg tudja gyógyítani magát bármiből. De amilyen sokáig élnek még azok a hitek, hogy az rajtatok kívül létezik, és amilyen hosszan létezik ott még a szenvedés energiája, akkor nehéz a testeteknek válaszolni a megfelelő gyógyulásra. Beszélni fogunk még erről részletesebben egy elkövetkezendő Shoudban. Ti , Shaumbrák, felelősséget tudtok vállalnia saját gyógyulásotokért. És ti még most is úgy gondoljátok, hogy kell egy egyensúly és egy egyesítő program a jelenlegi orvosaitok és technológiátok, valamint az Új Energia segítői között.


KÉRDÉS A 5. SHAUMBRÁTÓL: Tóbiás, az édesanyám Alzheimer kórban szenved. És érdekelne, vajon le tudnád-e írni különösen az ő körülményeit és általában az Alzheimer kórt. Köszönöm.


TÓBIÁS: Igen, valóban az Alzheimer kór főleg a fókusz elvesztése. Ez éppen úgy történik most, mint a tudatosság kiterjedése. Vannak egyének, akik megengedik maguknak, hogy itt maradjanak a Földön emberi testben, miközben megengedik maguknak az energiájuk kiterjedését vagy más dimenziókba való lépést.


Ez egy olyan körülmény, mely legyőzhető lesz ebben a létidődben. Ez az orvostudományi fejlődésnek és áttöréseknek lesz tulajdonítható. De végül, ez azért van, mert oly sok Shaumbra és mások az egész világon elkezdik megérteni, hogyan terjedhet ki a tudatosság. Anélkül, hogy elhagynátok a testeteket vagy az értelmeteket, különböző dimenziózónákba léphettek. Nos, mi látjuk itt, hogy vannak, akik speciális enzimekkel, az enzimek kombinációjával dolgoznak, ami bevihető a szervezetbe egy viszonylag fájdalommentes úton, mely egy új egyensúlyt fog visszahozni.


Az anyukád az egyike azoknak, aki bizonyos értelemben önként vállalkozott erre a nagyon különleges útra az egész tudatosság helyett.


KÉRDÉS A 6. SHAUMBRÁTÓL: Van egy kérdésem az édesapámmal kapcsolatban. Ő egy hónappal ezelőtt eltávozott. Katolikus volt és nagyon hitt a purgatóriumban. Tehát én most arra vagyok kíváncsi, hogy mi is van vele.


TÓBIÁS: Szeretjük az ilyen kérdéseket, mert oly sok energiát enged el. Nagyon erősek voltak az ő hitrendszerei. Amikor ő átjött, egy kissé nehéz volt vele dolgozni. De volt néhány remény is az életében és energiák, melyeket magával hozott, hogy segítsenek neki megérteni jobban az utazását. Nagyon furcsán és néha kétkedő szemekkel nézett rád. Ám érezte az energiád az átkelésekor, különösen mikor elkezdtél kommunikálni vele. Hatalmas vigaszt nyújtott ez számára.


Ő most - hogy is mondjam a ti szavaitokkal - intenzív tanuláson megy keresztül, hogy gyorsan felfogja és megpróbáljon egy jobb megértést szerezni az isteni és az emberi teljes egyensúlyáról. Ő látta, hogy erősen ragaszkodott a hitrendszerei megtartásához ebben az életében a múlt életei miatt. Eléggé struktúrálatlan volt. Meglehetősen vad természete volt. (Néhányan nevetnek. ) Nos, látjuk a munkát, mely oly gyorsan zajlik. Amint tudod, az ő energiája ma itt jelen volt melletted. Azt szeretné, ha folytatnád a vele való beszélgetést. Köszönetet mond most neked és egyben szeretetét is küldi.


KÉRDÉS A 7. SHAUMBRÁTÓL: Tóbiás, ez egy bonyolult kérdés. És egy hosszú kérdés. Oké. A fiam... a fiútestvérem reinkarnációja? És vajon én jó úton haladok vele, helyes dolgokat teszek? És a másik kérdés - a barátom, Dale... a küldetése a test és a lélek gyógyítása?


TÓBIÁS: Nem akarunk oly sok mindent különlegessé tenni - de nem, a fiad nem a fiútestvéred reinkarnációja. Van egy kapcsolódó energia a kettő között. De az a legjobb, ha elengeded ezt az energiát a fiadtól, mert egy kissé ez teherként nehezedik rá, ami nem jó és nem helyes. Ez egy olyan szeretet, mely valójában megakadályozza a fejlődését. A gyógyító energiák ott vannak. Az jó, ha segítetted őket, hogy bátran átkeljenek. De több, mint bármi más és fontos, hogy a fiadnak tiszta szeretetet adj a fiadnak, inkább, mint egy terhet tégy arra, aki volt a múlt életben.


És ez mindannyiótoknak szóló tanács. Tiszteld az életedben jelenlevőket azért, akik most, és nem azért, amit gondolsz, hogy lehettek.


KÉRDÉS A 8. SHAUMBRÁTÓL: Ez egy olyan kérdés, mely a szívhez kapcsolódik. Hozzávetőlegesen két hónappal ezelőtt egy nagyon bizalmas kapcsolatban voltam egy asszonnyal. És ő megszakította a kapcsolatot, ami természetesen nagyon rosszul esett. Jobban kinyitotta a szívemet, mint bármelyik más kapcsolat, melyet valaha is megéltem egy nővel. Lehetővé tette a szívemnek, hogy kiterjedjen és oly csodálatosan érezzem a szeretetet, melyet ezelőtt soha nem éreztem. A kérdésem pedig az - mit tehetek, hogy én, mint Teremtő megteremthessem ugyanezt a kapcsolatot egy másik nővel, és ha megteremteném, milyen lépéseket kellene tennem, hogy ugyanezt a szerelmet teremtsem?


TÓBIÁS: Fontos, hogy ne próbálkozz még egyszer ugyanazt a szerelmet megteremteni. Újra csak ismételnünk kell, hogy akkor ti egy kiegyensúlyozatlan energiát pakolnátok arra az új személyre. Az a legjobb, ha azért szeretitek őket, akik, és nem azért, amit szeretnétek és már tapasztaltatok egyszer. Az, aki megszakítja a kapcsolatot, mindezt kegyelemből és szeretetből teszi, mert akkor sértett volna meg mélyen, ha együtt maradtatok volna. És egy belső szinten ő pontosan tudta ezt. Tudta, hogy túlságosan is kötődtél volna az ő energiájához. És ez - nevetséges dolog - de túlságosan is kötődtél volna az energiájához, és ahhoz a ponthoz, amikortól az megakasztotta volna a fejlődésedet és a növekedésedet.


Szeretnéd tudni, mit tehetsz azért, hogy megismételhesd azt az igazi szerelmet, amit éreztél - és ez annyira jó volt, hogy megnyitottad a szívedet - hogyan tudnád még egyszer ezt átélni az életedben. A leghumorosabb dolog benne az, hogy az illető, aki szakított veled, hogy többet találhass meg önmagadban, éppen ő az, akinek a lehető legtöbb az esélye arra, hogy még egyszer újra kapcsolata alakuljon ki veled.


KÉRDÉS A 9. SHAUMBRÁTÓL: Szia, Tóbiás, most újra hallgatlak téged. Csak azt akarom megkérdezni, hogy vajon... vajon megakadtam-e... hol akadtam meg... melyik pecsét blokkolt... és hogyan tudnám kinyitni? (Sokan nevetnek a közönség soraiban. )


TÓBIÁS: Amint mondtuk neked a múlt alkalommal (Tóbiás arra a hölgyre tett utalást, aki a megelőző alkalmak egyikén már ott állt a mikrofonnál, és okot adott a közönség szeretetteljes nevetésére. ) vegyél egy mély lélegzetet. A lélegzeten keresztül új megértésre és új tudatosságra teszel szert. A Szellemben való légzéssel és azzal, hogy megengeditek a Szellemnek, hogy bennetek lélegezzen, ez szét fogja választani mindazokat a blokkolt helyeket benneteket. (Többen nevetnek. )


Ti vagytok az öröm. De néha túl sokat aggódtok. És néha nem bíztok eléggé önmagatokban.


Ahogy mi most látjuk, ami most megrekedt, az a belső tudás, melyet itt az ideje, hogy elkezdj tanítani. Itt az ideje, hogy elővegyél mindent, amit tudsz, és elkezdj dolgozni másokkal. Nem vagy biztos benne, hol kezdd, vagy hogyan kezdd. De több, mint bármi más, még mindig nem hiszed el , hogy készen állsz arra, hogy tanár legyél. Tehát, vegyél egy mély levegőt.


Oly sok minden van, amit másoknak adhatnál. Nem kell, hogy folytasd a tanulást, mint ahogy gondolod. Már nincs szükséged arra, hogy megpróbáld magadat tökéletessé tenni. Már az vagy. Készen állsz arra, hogy elindulj. Készen állsz a tanításra.


Benned oly sok új tanítási mód van, mellyel segíthetsz másoknak, fiataloknak és időseknek egyaránt - hogyan tudnák megszüntetni a blokkjaikat. Annyira egyszerű , isteni és humoros módon fogod ezt tenni, amikor már nem kell az ész minden egyes dolgát figyelembe venni. Tehát az egyetlen hely, ahol mi tényleg blokkot látunk, az az, hogy nem hiszed el, már készen állsz. De mi látjuk, hogy készen vagy. És lélegezz. Jót tesz neked.


SHAUMBRA 9. : Sokat szoktam lélegezni. Köszönöm.


TÓBIÁS: És, kedves barátaim, megtiszteltetés volt számomra, hogy itt lehettem veletek ezen a napon, hogy keresztül menjünk a szenvedés mély elengedésének ezen tapasztalatán . Folytatjátok a szenvedés energiájának magatokkal való hurcolását. Ez egy olyan nap volt, mikor egy Új spirituális szabadságról szóltunk.


Tiszteljük az egyházakat azért, ahol most ők éppen tartanak, és a szeretetteljes munkáért, melyet végeznek. És illő, hogy ti is tiszteljétek őket.


Ám van az embereknek egy hatalmas csoportja, akik készek arra, hogy túlhaladják a Régi Energiákat. Keresik az Új utat. Egy Új bölcsességet és a tanulás Új módját keresik annak, hogy kik ők és kutatják a kapcsolatukat Istennel.


Ám, mikor kisétálnak a templomok ajtaján, néha kiábrándultan, néha mérgesen, ám mégis akad néhány hely, ahova mehetnek. Nem akarnak olyan egyházakhoz csatlakozni, mint amilyen a Régi volt. És nem akarnak bizonyos csoportok tagjai sem lenni, olyan csoportoké, melyeknek csupán a szabályai mások. Nem szándékoznak túlságosan ezoterikussá válni, mert már megtanulták, hogy a puszta filozófia nem elégíti ki a szívet. Ez csupán az értelem tápláléka.


Olyasvalakit keresnek, aki keresztül ment már a körökön, az ébredés körein, melyek a feldolgozáshoz, az elengedéshez és végső beteljesüléshez vezetnek. Egy embert keresnek, aki túljutott már ezeken a körökön, egy embert, aki együttérzéssel és megértéssel bír. Ez az, amiért ma itt vagyunk veletek, hogy dolgozzunk veletek. A világnak szüksége van arra, amit fel tudtok kínálni. A világnak szüksége van a szeretetekre... a tanításotokra... az osztályaitokra... a könyveitekre... a zenétekre... és mindezen dolgokra. Nos, drága barátaim, itt az idő. Itt az ideje annak, hogy eltudjátok engedni magatoktól a szenvedést azért, hogy segítsetek másoknak is elengedni azt belül.


És amíg újra nem találkozunk... annyira szeretünk benneteket.


És ez így van!



Magyar fordítás: Halász Andrea


vissza az előző lapra