Teremtés sorozat, 11. lecke, kérdések-válaszok

Elhangzott a Bíbor Körben 2001. jún.17-én

TÓBIÁS: És ez így van, kedves barátaim. Folytatjuk a kört most a kérdésekkel és a válaszokkal. Most is, mint a régebbi hasonló összejöveteleken, arra kérünk benneteket, hogy figyeljétek, amikor a kérdést felteszi valaki, és keressétek rá a választ magatokban. Nem annyira az elmétekben, mint inkább a szívetekben, ahol a tudás lakik. És ti legyetek a válaszolók is! Válaszoljatok a kérdésre magatoknak! Tanuljatok meg arra a belső helyre figyelni! Hallgassatok erre az igazmondó helyre, az isteni bensőtökre! Ma, amikor elhangzanak itt a kérdések, engedjétek meg, hogy az igaz válasz feljöjjön bennetek!

Azután majd én, Tóbiás, válaszolni fogok mindazok nevében, akik ma itt összegyűltek. Vegyétek észre, hogy a mi válaszunk nem feltétlenül ugyanazokból a szavakból fog állni, mint a tiétek, de ugyanazt az energiát fogja tartalmazni, ugyanaz a lényege. Tehát, jól figyeljetek, hogy meghalljátok a választ, ami belülről jön!

Kedves barátaim, ahogy végigvesszük ezt a teremtés sorozatot, ahogy ennek a 11-es leckének a végére érünk, tudatosítsátok, hogy az új energiába lépés egyik nehézsége az emberek számára a teremtéstől való félelem. Van egy eredendő félelem mindannyiotokban. Ez a Földön eltöltött múltatokból fakad, és az azt megelőző időből. Nem az lett az eredmény, amire számítottatok. A félelem a bűntudatból ered – spirituális bűntudatból – abból, hogy valami rosszat tettetek, amikor az Otthont elhagytátok. Ez a félelem abból ered, hogy legbelül ti tudjátok, milyen nagy a hatalmatok, tudjátok, hogy bármit megteremthettek vele. Bármi lehetséges. És aztán az történik, hogy ez a régi félelem, a régi spirituális bűntudat rálép a fékre, és nem hagyja, hogy úgy teremtsetek, ahogy igazán szeretnétek.

Ez mélyen gyökerező problémakör. A többi lényeges problémakörnek már a végére értetek. Átmentetek, túljutottatok rajtuk Most a legmélyebben gyökerező problémák következnek. A teremtéstől való félelem. Ma sokat beszéltünk az egóról, a férfi energiáról, a harcos energiáról. Ezek a félelmek mind elő fognak jönni.

Úgy is mondhatjuk, hogy szeretnétek a teremtésben “beosztottak” vagy “alvállalkozók” lenni. Szeretnétek, ha lenne felettetek egy nagyobb, erősebb energia, ami korlátozza, szabályozza a teremtőképességetek nagyságát. Kedves barátaim, erről szó sem lehet! Semmi esetre sem létezhet olyan, aki felettetek áll! A Jack-ről szóló történetünkben elmondtuk, hogy Jack egy napon trónra kerül majd.

Nincs másik létező, aki korlátozza a teremtőképességeteket. Mélyen gyökerező félelmetek, hogy nincs egy rajtatok kívül álló Atyai/Isteni energia, aki rajtatok tartja a szemét, és szabályozza a teremtéseiteket. Mindenáron fékezni akarjátok magatokat. Most mondjuk nektek, hogy az új energiában ez nem így működik. A saját isteni énetek nem fogja lehetővé tenni, hogy rosszul teremtsetek. Ez az isteni egyensúly a bensőtökből ered. A valódi énetekből.

A valódi énetek most ébred. Most bújik ki a gubóból, ahol oly sokáig aludt. Most ébred, és jön elő. De, igen érdekes, hogy – még ha sokkal teljeseb is – a Valódi Énetek mégis inkább olyan, mintha a gyermeketek lenne, aki belülről kiragyog. A Krisztusi Gyermek. A ti gyermeketek, nektek kell gondozni, vigyázni rá, ellátni, táplálni. Az az érdekes, hogy ez a ti “teljeségetek”, a Valódi Énetek, az Isteni Énetek. Azt hinnétek, ugye, hogy az lenne a helyes, hogy nem irányítjátok a valódi éneteket? Azt hinnétek, hogy ez az Atya/Anya/Isten energiája, ami most visszajön hozzátok. De ez inkább a Gyermek. Ez a Gyermek energiája. A ti teremtményetek. És szüksége van arra, hogy tápláljátok.

Nos, erről majd egy másik alkalommal még beszélünk. De a hosszú utatok során, amíg idáig eljutottatok, és sok megtapasztalásotok során megteremtettétek a saját gyermeketeket, az Isten-ségeteket, ahogy a Király és a Királynő a szerelmükkel Jacket megteremtették. Ezen aztán elgondolkodhattok majd!

Nos, szeretettel várjuk a mai kérdéseiteket.

Kérdés: Tóbiás, miért cipelem ezt a nagy szomorúságot egész életemben? Ez nagyon elveszi a kedvemet. Vajon ezért van, hogy annyira nehéz nekem a szívemet éreznem? Minek örülhetnék? Hogyan tudok beilleszkedni ebbe a fura világba és az univerzumba?

Tóbiás: Ezek mind indokolt kérdések, és az az igazság, kedvesem -- és ti mind, akik ezeket az érzéseket átélitek – hogy éppen erről a nagy szomorúságról beszéltünk eddig. A többit, ami a saját lelketek karmájából ered, már kitisztítottátok. Ma a családi karmátok kitisztításáról beszéltünk. De a problémáitok, a szomorúságotok gyökere onnan ered, amikor az Otthont elhagytátok. Ez egy lelki sérülés volt. Amikor átmentetek a Tűzfüggönyön, milliónyi darabra szakadtatok. Korszakoknak tűnő ideig a teljes széttöredezettség állapotában voltatok.

Amikor eltávolodtatok a Tűzfüggönytől, az ürességbe léptetek. Ott semmi sem volt. Fáztatok. Kirekesztettnek éreztétek magatokat a királyságból. Elkülönültetek a Szellemtől, a saját szellemi szüleitektől. Elkülönültetek Istentől. Ilyet még sosem éreztetek azelőtt. Ez volt a legnyomorúságosabb érzés. Ezt nevezitek ti eredendő bűnnek. Ti ezt bűnnek nevezitek, mi nem, annál jobban ismerjük mi ezt. De ez az elveszettség, elkülönültség érzése olyan volt, mint, amit a gyermek érez, akit a szülei sorsára hagytak, és csodálkozik, hogy miért tették ki őt a hidegre. Úgy éreztétek, elvesztettétek az anya-gyerek közötti szeretet-kapcsolatot. Úgy éreztétek, elveszett az atyai szeretet-kapcsolatotok.

Ebben az életetekben már sok más tisztítást elvégeztetek, és most életre kel ez az utolsó, eredendő probléma. Ez az otthon elhagyása miatt érzett szomorúság. Nagy kihívás lesz ez nektek, de könnyebb lesz, ha megértitek, mi a legfőbb oka ennek a szomorúságnak. Már dolgozunk egy olyan módszeren Kauldréval (Geoffrey Hoppe,) az orvosokkal, és Lindával (Benyo), amellyel visszavisszük a shaumbrákat ezekhez az esetekhez, hogy megnézhessék az elkülönülést, hogy ugyanolyan szeretet töltsön el benneteket, amikor látjátok, mint ami bennünket is eltölt. Kedves barátaink, meg tudjuk teremteni azt az áldásos helyet, ami segít nektek, hogy vissza tudjatok menni az Otthon elhagyásáig, azért, hogy megismerjétek azt a Valódi Szeretetet, ami ott jelen volt.

A shaumbrák útja nagyon nehéz tud lenni. Most vetitek le a régi és talán valamelyest kényelmes energiákat. A régi energiából az újba való átmenethez sokszor szükség van arra, hogy elkülönüljetek azoktól a dolgoktól, amik közel álltak hozzátok, kedvesek voltak számotokra, mint pl. állás, család, szeretteitek, barátaitok, egy olyan otthon, ahol sokáig laktatok, sőt gondolkodásmódok is. Nehéz utazás ez.

Amikor leültök valakivel, aki tanulni jött hozzátok és kéri a segítségeteket, az útmutatásaitokat, kedves barátaim, ránéztek majd, és látni fogjátok, hogy éppen egy nagyon nehéz útra készülődik. Tudni fogjátok, hogy egyedül kell mennie, Tanítójaként tudatni akarjátok majd vele, hogy ez nem olyan lesz, amilyennek ő elképzeli. Ó, tulajdonképpen csodálatos ez. Az Isten-ségetek újra felfedezése. De, kedves barátaim, mint tudjátok, nehéz és embert próbáló. Ez a legnehezebb az összes feladataitok közül, amiket eddigi életeitekben elvégeztetek. A többi életetekben is bizonyára voltak nagy kihívások, de olyan szintűek, amilyenek előtt most álltok, eddig még nem fordultak elő. Most mentek át a Kardok Hídján. Most ugorjátok át a szakadékot a régi energiából az újba, és ezt egyedül teszitek, őrangyalaitok nélkül.

A tanulóitokkal szemben ülve megpróbáljátok majd elmagyarázni, hogy ez az út lesz a legnagyobb kihívás. Kuncogni fogtok magatokban, amikor tágra nyílt szemekkel, széles mosollyal majd így szólnak: “Ó, nem lesz az olyan nehéz! Bármire képes vagyok.” Kuncogni fogtok, mert tudjátok, hogy ez lesz a legnagyobb kihívás, mégis a legjobban megtérülő

munka, amit valaha átéltek.

Hogy a kérdésedre válaszoljak, kedves, az elkülönültség fáj neked. A gyógyulásod folyamatban van. Gyógyulás van a hozzád intézett szavainkban. De eljön az, amikor szemtől szemben állsz majd ezzel. Eljön az, amikor a tapasztalásaidban és az álmaidban szembesülsz azzal, amikor elkülönültél. Egyébként jól haladsz. Ne add fel, és ne küszködj annyit! -- A válaszok megtalálnak majd.

Kérdés: Sok fénymunkásnak komoly fizikai fájdalmai és egyéb nehézségei vannak. Használhatjuk-e a Reikit a gyógyulásunkhoz? Ha nem, hogyan gyógyítsuk magunkat?

Tóbiás: A test fájdalmai és a gyötrelmek az új energiába való átmenet tünetei. Egy változás tünetei, amely a lényetek legmélyebb és legfinomabb szintjein megy végbe, még a DNS-nél is finomabb rétegekben. Ezek a változások, és ezek a fájdalmak, gyötrelmek még egy darabig folytatódni fognak. Sok-sok jó módszer van ennek a megkönnyítésére, és mi azt javasoljuk, tapasztald ki, mi működik neked a legjobban. Nem kell, hogy küszködj ezekkel. Ha úgy találod, hogy a Reiki megnyugvást és megkönnyebbülést ad neked, akkor jó neked a Reiki. Mások esetleg attól könnyebbülnek meg, ha csak kint vannak a természetben, csendben sétálnak az erdőn keresztül, a hegyekben, a tengerparton. A Föld sok esetben maga is segít ezeknek az energiáknak a kiegyensúlyozásában. Megint mások számára már a sós vízben való fürdés is segít, ahogy már régebben beszéltünk róla. Arra kérünk benneteket, vizsgáljátok meg az összes ilyen technikát. Ismétlem, mi tőletek tanulunk. Összegyűjtjük az információkat arra vonatkozóan, hogy ti mit találtatok hasznosnak. De azt tudnotok kell, hogy ezek a testi fájdalmak csupán az új energiába való átmenet tünetei, és annak a sok változásnak, amik most zajlanak legbelül bennetek.

Kérdés: Tóbiás, még mindig a testsúlyom foglalkoztat, aztán meg bűntudatom van, amiért olyan sok időt és energiát töltök el az aggódással, és azzal, hogy megtervezem, hogyan fogyjak le, amikor inkább a spirituális életemre kellene figyelnem. Hogyan tudnék vagy lefogyni, vagy lemondani arról, hogy le akarok fogyni? Köszönöm.

Tóbiás: Kedves, ezzel oly sokan küzdötök, és ennek jó néhány oka van. Először is, a testsúly csillapító tényező azokban a változásokban, amelyeken a legmélyebb szintjeiteken keresztülmentek. A súlytöbblet szó szerint kipárnázza az épp végbemenő változásokat. Tehát, azt javasoljuk, emiatt ne haragudj magadra! A tested tudja jól, hogyan szabályozza magát. Nagyon jól tudja. Azt mondja, ez a testsúly most megfelelő.

Kissé aggaszt bennünket, amikor látjuk, hogy te és mások mennyire nem szeretitek magatokat olyanoknak, amilyenek vagytok. Olyan fontossá vált az emberek által kialakított kép arról, hogy hogyan néz ki a tökéletes test, hogy már nem is szeretitek magatokat, amikor a tükörbe néztek. Hogy a 11-es lecke témájánál maradjunk, amiről ma beszéltünk: Mondj köszönetet magadnak! Köszönd meg magadnak, hogy az vagy, aki vagy, a csodákat, amiket teszel, a teremtéseidet! Köszönd meg a testednek a bölcsességét, hogy megteremt egyfajta védelmet, és egyfajta egyensúlyt! Szomorúan látjuk, hogy ilyen nagy bűntudatod van, és olyan keservesen próbálod elérni az ideális külsőt. Fogadd el magad olyannak, amilyen vagy! Ha elfogadod magad, ha nem csatázol annyit magadban, a testsúlyod a kiegyensúlyozás következő szintjére tud lépni. Ez azt jelenti, hogy a tested le tudja adni azt a súlyt, amit azért hurcol, hogy megvédje magát tőled és a bűntudatodtól.

Kérdés: Tóbiás, beszélj nekünk a szexről! Milyen energiája van? (nevetés)

Tóbiás: Hmmmm, hmmmmm. Most elmesélünk erről egy történetet, és Kauldre nem nagyon örül, hogy ezt megosztjuk. (nevetés) A fátyol innenső oldalán, mi sokat beszélgetünk a szexről, sokat arról, ahogyan ti csináljátok. Beszélgetünk a szexuális életetekről (nevetés) és, igen, van olyan is, kedves barátaink, amikor ott is lehetünk a számotokra, amikor ilyen módon szeretkeztek. Ó, ott ácsorgunk, és mosolygunk. (nagy nevetés) Néha olyan csodás energia-szimfóniák vannak jelen két ember között, akik egymásra odafigyelnek. És most annak válaszolok, aki épp most kérdezett (telepatikusan), nekünk egy ici-picit sem számít, hogy férfi nővel szeretkezik vagy két azonos nemű ember. Ilyen előítéleteink nincsenek. Mi azt a szerelmet élvezzük, amikor két ember szeretkezik. Ó, olyan ez, mint a legszebb zenétek, és mi szeretjük figyelni ezt. (nevetés) De nem olyan kukkolósan, ahogy ti esetleg gondoljátok. Odavonz bennünket, és elbűvöl bennünket, amit teremtetek. A szeretet kifejeződései, a gyengédség érzései, mindez -- csodás.

Kedves barátaink, mint ma már mondtuk, amikor a Szellem és a Minden-ami-van csak egy ici-pici pillanatra is arra gondolt: “Ki vagyok én?”, ez azonnal, azonnal megteremtette a két egymástól elkülönülő lényt, a Királyt és a Királynőt. Egymás szemébe néztek, és a szívük összekapcsolódott, és annyira szerették egymást, hogy teremtettek egy utódot, akit Jacknek hívunk. Ti vagytok Jack. A Szellem szerelme szült benneteket. Ezt a minőséget ti fizikai testben elhoztátok a Földre. Amikor két ember szereti egymást, utódot teremtenek, ahogy a Szellem teremtett titeket. Még, ha nem is teremtenek utódokat, szó szerint, csodálatosan nagy szerelmet és csodálatos energiákat teremtenek.

Az energia, amit két ember szeretkezése teremtett, nem megy el csak úgy a semmibe, nem oldódik fel, nem távozik el. Kedves barátaim, az energiát, amit két ember szeretkezése teremt, az angyalok összegyűjtik. És ezután ez a megfelelő úton-módon eljut az új teremtésbe, az univerzumba, amit éppen ebben a pillanatban is teremtetek. Ez a leghatékonyabb a második teremtés – amiben vagytok -- létrehozásában használt összes energia közül. Az ürességgel kezdtétek, és most a második kört építitek. Ahogy már mondtuk, egy napon az első kör, az első teremtés átmegy a második körbe, amit most építetek. Ennek a leghatékonyabb energiája az az energia, amikor két ember szeretkezik. Ezért szeretjük ezt nézni! (nevetés)

Ellenben, kedves barátaim, amikor a szexben nincs szerelem, és amikor a szexben egymás feletti hatalom vagy erőszak van, amikor egyik fél felette áll a másiknak, és ez függőséget vált ki, ez is bevonz egyfajta energiát. Ez nem azokat az angyalokat és nem az olyanfajta entitásokat vonzza, akikkel ti szerettek együtt dolgozni. Olyanokat vonz, akik meglehetősen földhözragadtak, olyanokat, akiknek az energiáját ti nem igazán szeretnétek. “Sötét”-nek neveznétek. Összeverődnek az ilyen uralkodó típusú szex körül, és táplálkoznak is ennek az energiájából.

És ismét figyelmeztetünk, ne vegyétek szó szerint ezeket a kifejezéseket, mert sok esetben jelképesen értjük ezeket. De az ilyen típusú szexualitásban, az ilyen helyzetekben olyan energia keletkezik, amely azokat táplálja, akiket ti sötét entitásoknak neveznétek. És köszönjük a kérdésedet. És ne nagyon foglalkozzatok azzal, hogy mi majd állandóan bejárkálunk a hálószobátokba! (nevetés)

Kérdés: Tóbiás, arra kértek, hogy lépjek be egy kézrátéttel gyógyító csoportba. Ott mindenkinek van egy-két előképzettsége valamiből. Nekem semmilyen előképzettségem sincs. Mindenki “régi energiás” ott. Ha belépek ebbe a csoportba, hogyan fog majd működni, és jó helyen vagyok-e ott az új energiámmal?

Tóbiás: Pontosan ezért hívtak meg téged oda. Megérezték, hogy valami újat fogsz bevinni. Próbára fogsz tenni ott sok hiedelemrendszert, és persze, nincs kristálygömbünk itt, hogy megjósoljuk, de csak akkor tudunk beszélni egy felállásról, ha látjuk. És itt az a felállás, hogy azért kerülsz be a csoportba, hogy ott több gyógyítónak megmutasd az új utat. De meg kell majd értened azt is, ha esetleg azonnal megkérnek, hogy távozz! Próbára fogod őket tenni, felrázod a régi gondolkodásmódjukat, hitvilágukat. De ne vedd zokon, hanem tudd, hogy ezért hívtak be magukhoz téged. És mégis lehet, hogy ők lesznek majd dühösek rád. Ó, igen furcsának fogod találni ezt a helyzetet, és alig várjuk, hogy beszámolj róla. (nevetés)

Kérdés: Tóbiás, miért nem te beszélsz elsőnek? (a vendég előadók előtt a Bíbor Kör összejövetelein) Sokat utazom, mire ideérek, és ma sok “régi energiás” előadó volt.

Tóbiás: Kedves barátaim, Kauldre döntött így, és mi tiszteletben tartjuk a döntését. Sok esetben nem nagyon értünk vele egyet, és ezt meg is mondjuk neki. Elég makacs! Már akkor is makacs volt, amikor a fiam volt. (nevetés) És ő ezt választotta. Nem erősködtünk vele emiatt, hagytuk, hogy így legyen. Köszönjük a kérdésed, de ezt vele kell elintézned. (nevetés)

Kérdés: Mit érdemel az, aki, úgymond, rosszul teremt?

Tóbiás: Kitűnő kérdés, mert abban a felállásban, amikor mindent figyelembe veszünk, nincs

“rossz” teremtés, nem lehet rosszul teremteni. És ezt már magadtól is tudtad. Ítélkezel, hogy mi helyes és mi helytelen.. Hadd mondjunk egy példát: Van egy fénymunkás, aki ma este nem ül itt fizikailag ebben a teremben, de olvasni fogja ezt az anyagot. Ez a fénymunkás, ez a shaumbra, egy régebbi életében sok ember halálát okozta, és nem éppen finom módszerekkel. Ez azóta sem hagyja nyugodni ezt a családtagot. Ez az ember azóta is nagyon nehéz és szerencsétlen utat jár, rettenetes bűntudattal, rettenetes lelkiismeretfurdalással, és sokkal szörnyűbb érzésekkel, mint amit a Szellemtől való elválás jelentett. Ez a fénymunkás, egészen mostanáig, lénye legmélyéig meg volt győződve arról, hogy a pokolba fog kerülni. Most már kezd mást is tudatosítani. Ő lesz az egyik legerősebb, az egyik legjobb tanító. Gyorsan fog felemelkedni, olyan belső tudása és tapasztalata lesz, amilyennek sokan a közelébe sem jutottak. Ő ilyen erős megtapasztalást választott, és ilyen erős megtapasztalást választottak azok, akiket lemészárolt. A sötétségből is a legsötétebbet választották.

Kedves barátaim, annak érdekében, hogy igazán haladjunk előre, vannak olyanok, akiknek vállalniuk kell a sötétségből is a legsötétebbet. Vállalják a legnyomorúságosabb életet. Arra vállalkoznak, hogy megnézzék milyen a legalja. Ezt a munkát csak becsülni lehet. Tehát, nem kell fölényesen ítélkezni, hogy mi helyes és mi helytelen.

Kérjük, így tekintsetek erre. Egyszerűen csak nem láttad a teljes képet, és az egésznek a teljes hasznát, amíg így ítélkezel. Figyeljük a teremtéseiteket, figyeljük minden megmozdulásotokat, és tudjad, hogy bámulatosan szép, ám összetett energiaszövedék alkotja mindezt. Amit te rossz teremtésnek tartanál, amit te rossz cselekedetnek tartanál, az mind együtt egy szép energiaszövedéket alkot.

Csupán, most jutsz el odáig a saját megvilágosodásodban, amikor már kezded úgy látni a dolgokat, ahogyan vannak, és akkor, ha már nagyobb spirituális rálátásod van, vannak dolgok, amiket most már nem tennél meg. Vannak olyan mélységű dolgok, amikbe már nem mennél bele, mert már nincs rá szükséged. Egyre inkább tudatosítod, hogyan épül fel a ti teremtésetek.

Kérdés: Tóbiás, helyes-e hogy a társadalom elveszi azoknak az életét, akik elvették mások életét? Ha igen, kérlek, mondd el, miért, ha nem, magyarázd el, kérlek, hogy egy megvilágosodott ember hogyan változtathat ezen.

Tóbiás: (szünetet tart) Most azért tartunk egy kis szünetet, hogy a válasz előjöhessen belőletek.

Többféleképpen lehet ezt szemlélni. Először is, mint tudjátok, élet és halál nem létezik. Ha egy ember életét egy másik ember elveszi, ahogy ti mondjátok, az egyszerűen visszajön a fátyol innenső oldalára, és egy ideig gyógyul. Egy darabig visszavonul, és mérlegeli a dolgokat, aztán visszamegy a Földre. Tehát, magasabb szinten, kedves barátaim, egy lelket nem öltök meg. Nem külditek őket se pokolra se a mennybe. Csak egy kicsit korábban szabadítjátok meg őket, mint ahogy ők választották volna!

Mi semmilyen ítéletet nem mondunk az ilyen cselekedetek helyességére vonatkozóan. De azt elmondjuk, hogy amikor ez előfordul, amikor valakik másokat elítélnek, akkor a karmájuk edényének tartalmát gyarapítják. Ilyenek lehetnek mindazok, akik az ítélethozatalban részt vesznek, a bírótól kezdve, az esküdtszéken át az ügyvédekig, sőt a köznép is. Még azok is, akik olvassák az újságokat, és eldöntik, hogy ezt az embert helyes vagy helytelen volt megölni vagy életben hagyni. A lelkedben van egy karmikus válasz erre. Tehát, arra kérünk, vigyázzatok, mielőtt ítélkeznétek vagy valakit elítélnétek.

Jól átgondolva, valójában nem arról van szó, hogy az egyik ember megöli a másikat. A társadalom átalakulásáról van szó. Arról, hogy a megvilágosodás felé haladtok, az egyén felhatalmazottsága és az Isten-ség felé. Éppen az a munka, amit mindannyian végeztek, annak sokkal nagyobb hatása van a bolygó tudatosságának megváltoztatására, mint egy kivégzés publikálásának az újságban. Hogy azzal az emberrel mit kell majd tenni, inkább attól függ, mit kell tenni a társadalommal. Mit kell tenni, hogy az emberiség megvilágosodottabb legyen? Egy olyan emberiség, amely meg tudja gyógyítani és el tudja engedni a múltat, amely meg tudja tenni azt, amit ti megtettetek. Megölnétek-e mindenkit akkor? Nem, nem hisszük. Meg kellene-e ölnötök egy embert? Döntsétek el ti!

Kérdés: Hogyan viszonyuljunk a nagyon férfias apákhoz, akik a régi energiában vannak?

Tóbiás: Hát, ez nagy kihívás. Igazán megértjük. Sokan közületek ki fognak lépni ebből a helyzetből inkább. Néhányan egyszerűen nem foglalkoznak velük inkább. Úgy találjátok majd, hogy könnyebb lesz, ha nem próbáljátok meg megváltoztatni ezt az atyai apát, még csak meg sem próbáljátok kijavítani, meggyógyítani a múltat, mivel ezt már megpróbáltátok, és nem működött, ugye? Állandóan visszatér ez hozzátok!

Lehet, hogy lesz majd, amikor egyszerűen ki kell kerülnöd ebből, a lényed jóléte érdekében. Nehéz lesz őt megváltoztatni, mert ezt az utat ő választotta. Ha nem tudsz meglenni a közelében és befogadni ezt az energiát, talán időszerű, hogy egyszerűen otthagyd. De megértjük, hogy ez nagyon nehéz. Ez a felállás arra késztet téged, hogy nézz magadba bizonyos területeken, mivel még te is hordozol nagyon erős apai energiákat, amik megnehezítik az életed. A megnyilvánulásai arra késztetnek, hogy mélyen magadba nézz. Lehet, hogy most jó lenne, ha egy ideig távol lennél ettől.

Kérdés: Tóbiás, hogyan alakul ki az ego? Meglepődve hallottam tőled, hogy még az élettelen tárgyaknak is van egójuk. Hogyan lehet például a vasnak egója?

Tóbiás: Ezeknek a dolgoknak energetikai beazonosítójuk van, ami valamelyest eltér az egótól. Egy élettelen tárgy, mint például a fogas vagy a tál vagy a vas – ezeknek jellegzetes rezgésösszetételük van. Mintegy ujjlenyomat, ami rezgésekből áll. Nincs nekik olyan jellegű szellemi energiájuk, mint nektek. Nincs nekik olyan jellegű teremtőképességük, ami nektek van. Nincs meg nekik az a fajta szabad akaratuk, ami nektek valaha megvolt, (nevetés) és nincs meg bennük az a képesség, hogy a saját Isten-ségüket kiterjesszék.

De az élettelen tárgyaknak mégis van bizonyos mértékű rezgésük és intelligenciájuk. Könnyű velük kommunikálni. Mi időnként a fejünkhöz kapunk csodálkozva, hogy miért nem beszéltek többet a fákkal, a tálakkal, a kövekkel és egyebekkel. Nagyon kellemesen el lehet velük beszélgetni! Néha sokkal kellemesebben, mint az emberekkel. (nevetés)

Mindennek megvan a maga sajátos életenergiája és rezgése. Mind kapcsolatban vannak egymással. Ti különállóak vagytok – mindegyikőtök önálló, független – de mégis valamiképpen össze vagytok kapcsolódva. Ne úgy fogjátok fel, hogy az élettelen tárgyaknak olyan egójuk van, mint a tiétek, hanem úgy, hogy van egy egyedi azonosítójuk. Nem tudnak olyan döntéseket hozni, mint ti, nincs meg az a szellemi intelligenciájuk, ami nektek, és nem tudják növelni, kiterjeszteni Isten-ségüket úgy, ahogy ti. De magszinten minden ugyanonnan ered, és ezért el lehet játszadozni ezekkel a dolgokkal.

Kérdés: Tóbiás, felnőtt életem legnagyobb részében depresszióban szenvedtem. A gyógyszerek megkönnyebbülést jelentettek, és most azt szeretném tudni, hogy vajon a gyógyszeres kezelés nem hátráltatja-e a szellemi fejlődésemet.

Tóbiás: Nos, Kauldre arra kér, hogy gyógyszerekkel kapcsolatban ne adjunk tanácsot, de mi most nem vesszük őt figyelembe. (nevetés) Kedves barátaim, és te, aki ezt a kérdést feltetted sokan használjátok, használtátok ezeket a gyógyszereket egyfajta védelemként, hogy az elmétek élénk működése alól kikerüljetek. A megfigyeléseink alapján azt mondhatjuk, hogy teljesen az Isten-ségetekbe léphessetek, abba kell majd hagynotok, szükséges lesz, és akarni is fogjátok abbahagyni ezeknek a gyógyszereknek a szedését. Befednek benneteket, mint egy takaró. Korlátot képeznek, ami megvédett benneteket a régi energiás énetektől.

El kell majd hagynotok ezeket, hogy tovább haladhassatok. De ezeknek a drogoknak lesznek még maradványai bennetek egy ideig, sajnos. Amikor abbahagyjátok a szedésüket, nem fognak rögtön eltávozni. Vannak kémiai lerakódásaik a szervezetetekben, de ami még rosszabb, valamivel hosszabb ideig tart a takaró, egy érzelmi védőburok, amit ezek létrehoztak, amin dolgozni kell, hogy elengedjétek. Van egy olyan réteg, amelynek az elengedésében nagy-nagy szeretetre és odafigyelésre lesz szükség. Javasoljuk neked és mindazoknak, akik antidepresszánsokat szedtek vagy bármiféle nyugtatót, hogy találjátok meg a módszert ezeknek az elengedésére. Nem azt mondjuk, hogy ezek rosszak, de fenn fognak tartani egy korlátot közöttetek és az Isten-ségetek között.

Azt javasoljuk, keress egy shaumbra-csoportot, akik melletted állnak, és akikkel beszélgethetsz, mert nagy nehézségekkel fog járni ezeknek az elengedése. Fel fognak nyílni olyan részeid, amiket eddig megpróbáltál lezárva tartani ezekkel a drogokkal. Nagyon nehéz próbatétel lesz ez. Legyen egy segítő shaumbra-csoport veled! Ha a környezetedben nincsenek shaumbrák, költözz olyan helyre, ahol vannak! Tanulj meg együtt dolgozni velük, és mivel ők az idejüket, figyelmüket és szeretetüket adják neked, és segítenek az utadon, viszonozd ezt nekik – segíts nekik egy-két dologban! Kiegyensúlyozott energiacserének kell lennie.

A fátyol innenső oldalán nekünk nincs pénzünk, mint nektek, de mindig energiacserével oldjuk ezt meg. Kezdetben, amikor átkeltetek a Tűzfüggönyön, és kimentetek az ürességbe, voltak, akik megpróbálták a mások energiáit elvenni, azt gondolván, hogy ha másoktól energiát lopnak, akkor meglesz nekik az üzemanyaguk, meglesz a titok, hogy hogyan jutnak vissza a királyságba Hát így kezdődött az energialopás elsősorban!

Tehát, térjünk vissza a kérdésedre! Azoknak, akik a segítő csoportod tagjai, akik dolgoznak veled, akik szeretnek, akik tanítgatnak, viszonozd az energiájukat! Segíts nekik kitakarítani a házukat, ha szükséges! Segíts nekik a mindennapi munkájukban, tegyél meg szivességeket nekik, de mindenképpen viszonozd az energiát! Ezen az oldalon mi kiegyenlítjük az energiákat. Megtudtuk, milyen volt, amikor mások energiáit loptuk, és nem fizettük nekik vissza. Tegyétek ugyanezt a Földön is!

Ezek a gyógyszerek kipárnáztak, és talán kellettek is, de azt látjuk, hogy azoknak, akik az új energiába haladnak, ezek olyan dolgok, amiket később el akartok engedni. Kauldre is érzékeli az érzéseinket ezzel kapcsolatban, és tudja, hogy mi nem igazán szeretjük ezeket a drogokat! Ezek segítségével inkább elbújsz a problémák elől, ahelyett, hogy megcéloznád őket. Egy jó újenergiás segítővel együtt dolgozni sokkal többet jelentene a kiegyensúlyozásban és a gyógyulásban, mint amit ezek a gyógyszerek tehetnek. A lényetek legmélyét érintő dolgok keresik most a kiutat. Újenergiás orvosaitok és tanácsadóitok segítségével meg lehet találni a legmélyebben rejlő problémák gyökereit, ahonnan a rendellenességek kiindulnak.

Kérdés: Tóbiás, súlyos dolgok történhetnek azokkal, akik egyszerűen abbahagyják a pszichés drogok szedését.

Tóbiás: Megértjük. Te most főleg azok nevében beszélsz, akik mg a régi energiában élnek. Mi pedig azokról, akik az új energiába haladnak, akik shaumbrák. Megértjük, hogy ez – Kauldre elég gyakran megállít bennünket, de mi folytatjuk – megértjük, hogy vannak ellenjavallatai az ilyen gyógyszerek elhagyásának. De te még nem érted, hogy egy újenergiás fénymunkásnál milyen reakciót vált majd ki, ha ezeket a gyógyszereket elhagyja. A reakció nagyon más lesz, mint azoknál az embereknél, akik még a régi energiában élnek. Igen, megfigyelés alatt kell őket tartani, ezért mondtuk, hogy szükségük lesz egy segítő csoportra. Szükségük lesz képzett, újenergiás orvosok és segítők útmutatásaira és tanácsaira. De, kedves barátaim, nem mehettek az új energiába olyan vegyi anyagok összességével, amik megváltoztatják az éppen végbemenő természetes és isteni folyamatokat. Álljon meg a menet!

(Geoffrey Hoppe megjegyzése: Emlékszem, milyen kényelmetlenül éreztem magam ebben a kérdéssorban a közvetítés alatt. És emlékszem, hogy Tóbiás nagyon erőltette a választ, hiába elleneztem a gyógyszerekkel kapcsolatos tanácsadást.

 

Kitart amellett, hogy a drogok akadályozzák az isteni én természetes beépülését. Amikor a közvetítés után beszélgettem vele erről, elismerte, hogy vannak hasznos gyógyszerek, mint pl. a Prozac, de hozzátette, hogy a fénymunkások végül majd elengedik ezeket a gyógyszereket, ahogy elengedik ennek az életüknek és a korábbiaknak az energetikai sérüléseit. Arra is ösztökélte a shaumbrákat, hogy fejlesszenek ki leszoktató programokat azok számára, akik el akarják hagyni ezeket a gyógyszereket. Ebben lehet kombinálni a homeopátiás szereket, az alapos tanácsadást, a segítő csoportokat és a gyógyító “utazás”-okat. /amiket a Bíbor Kör 1. tanfolyama is ajánl/ Szeretném tudni nagyjából, hogy jelenleg hány shaumbra használ anti-depresszánst vagy egyéb nyugtatót. Kérlek, küldjetek egy rövid e-mailt nekem a CauldreKUKACaol.com címre! Nem kell megadnotok a neveteket, sem egyéb személyi adatot. Csak írjátok meg, milyen gyógyszert szedtek, és mióta. Leveleiteket a legnagyobb titoktartással kezeljük. A leggyakoribb gyógyszerszedési szokások feltérképezése után össze fogok hívni egy “új energiás” gyógyítókból, homeopatákból és pszichológusokból álló csoportot, hogy hogyan kezelhetők a helyzetek, és elkezdjük kidolgozni a megoldásokat. Elkötelezettnek érzem magam, hogy segítsek azoknak a shaumbráknak, akik le akarnak szokni ezekről a szerekről.)

Kérdés: Tóbiás, szinte minden közvetítésben beszéltél a test felépítésében és működésében bekövetkező változásokról. Én semmi ilyen változást, elmozdulást nem vettem észre, még az új-energia influenzát sem! Kérlek, beszélj arról, hogyan változtatja meg az új energia a test működését.

Tóbiás: Te egyike vagy azon szerencséseknek, akiknek a biológiáját ez nem nagyon érinti. Érezd magad szerencsésnek! Ez nem valami kellemes dolog, a shaumbrák többsége megerősítheti. A te szervezeted kitűnően tudja feldolgozni a nem kívánt energiákat, és megszabadulni tőlük a megfelelő fizikai és nem fizikai módszerekkel.

Kérdés: Az életutamban szerepel-e egy gyógyközpont, amit James-szel együtt alapítunk?

Tóbiás: Nem vagyunk mi próféták, nem a mi dolgunk a jóslás. Ti vagytok a teremtők. Kérdezd meg magadtól, mit szeretnél csinálni! Találd meg magadban, hogy milyen munkát szeretnél végezni, hogyan szeretnél tanítani, mit szeretnél megvalósítani! Mindannyian támogatni fogunk a munkádban, és ha te belülről úgy érzed, hogy gyógyközpont kell, akkor legyen! Teremtsd meg!

Érdekes, hogy feletted ezt a kérdést. Érdekes, hogy te azt hitted, hogy valami meg van írva a Nagy Könyvben, ami szerint neked gyógyközpontot kell létesítened. A te életed és minden shaumbra életének Nagy Könyve üres. 11 leckén vagyunk túl veletek a Teremtés sorozatban. Van festéketek, és minden eszköz a kezetek ügyében áll, hogy a vágyaitokat megvalósítsátok ezeken az üres lapokon. Tudjuk, hogy az emberi félelem azzal áll elő, hogy: “De mi van, ha nekem nem az a dolgom, hogy gyógyközpontot hozzak létre?” Ki mondhatja meg, hogy neked az-e a dolgod? Mi a szíved vágya? Mit választasz, hogy megteremtsd?

Mindannyiotokat próbára teszünk. Nincsenek útmutatások, nincsenek előre meghatározott dolgok a ti életetekben, mint teremtők életében. A könyv lapjai üresek. Ha vágyat és szenvedélyt érzel, hogy gyógyközpontot alapíts – talán pont azok gyógyítására, akik most mennek keresztül az elmére ható vegyi anyagok elengedésén – ha a szenvedélyed azt diktálja, hogy központot alapíts nekik, vagy azoknak, akik a saját férfienergiájukkal küszködnek, vagy a női energiájukkal, ha az a vágyad, hogy ezek közül, valakiknek gyógyközpontot alapíts, akkor legyen! Teremtsd meg! Azoknak, akik itt vannak, és minden shaumbrának: Mi nem irányítunk titeket a háttérből. Nem köt már benneteket a múlt, nem köt a karma. Ti teremtitek a jövőtöket. És tudjátok, mit, kedves barátaim? Olyan erősek vagytok, hogy bármit meg tudtok teremteni. De meg kell tennetek az első lépést. Nem várhatjátok, amíg a szellem majd az öletekbe teszi. A Szellem arra vár, hogy ti beindítsátok a teremtést. És amikor elindítjátok, amikor valami jó történik, és amikor megteremtetek valamit, amire büszkék vagytok, mondjatok köszönetet magatoknak!

És ez így van…

Fordította: M. M. A. e-mail: em_ma33@yahoo.com