Teremtés Sorozat, 9. lecke, Kérdések és válaszok

Elhangzott a Bíbor Körben 2001, április 07-énTóbiás: És ez így van, kedves barátaim, ismét itt vagyunk a saumbrák összejövetelén. Onnan folytatjuk, ahol abbahagytuk a mai közvetítést. Beszélünk egy kicsit a futáraitokról.

Ahogy újra és újra el szoktuk mondani nektek, ahogy minden egyes közvetítés végén elmondtuk eddig – sohasem vagytok egyedül. Nemrég még az őrangyalaitok veletek voltak, és kiegyensúlyozták az energiáitokat. Olyan szempontból nem vagytok egyedül sosem, hogy a fátyol felénk eső oldalán angyalok vesznek körül, és dolgoznak veletek, az energiátokkal, és szünet nélkül küldik nektek a szeretetet. Ők azok az angyalok, akik megkapják a teremtéseitek esszenciáját, ezt az arany-méz energiát, ami a megvilágosodásaitokból, a tudatosodásaitokból ered, és kellően szétosztják mindenfelé. Segítenek a megfelelő helyekre irányítani.


Vannak olyan angyalcsoportok, akik semmit sem tesznek, csak arra várnak, hogy a létidőitek között ide visszatérjetek. Tudják, hogyan kell veletek dolgozni, amikor visszajöttök. Tudjátok-e, hogy amikor átjöttök a mi oldalunkra, olyan erősen hordozzátok az emberi tapasztalásaitok jellegzetességeit, hogy sokszor észre sem vesztek bennünket, angyalokat? Ha nem hittetek bennünk, vagy, ha kizártatok bennünket az életetekből, nehéz újra összekapcsolódnunk, amikor visszajöttök. Áthozzátok azokat a jellegzetességeket, különösen az erős érzelmeket, amiket a Földön hordoztatok.


Vannak angyalcsoportok, akik azon dolgoznak, hogy segítsenek visszahozni benneteket a spirituális egyensúlyba, hogy újra azok legyetek, akik valójában vagytok -- angyalok. Ezek a csoportok segítenek megigazítani és elengedni azoknak az emberi tapasztalásoknak az energiáit, amiken átmentetek. Vannak olyanok a mi oldalunkra visszatérők között, akik sok időt, energiát és gondoskodást igényelnek. Ez több száz évet is igénybe vehet, lehet, hogy még annál is többet. Azoknál, akik erős érzelmekkel jönnek, vagy sérüléseket éltek át, nagyon sok időbe telhet, mire felnyílik a szemük, és felébrednek ezen a helyen, ami olyan, mint az otthon, az Otthontól távol.


Kedves barátaink, sokan szolgálnak titeket. Angyalok tucatjai és légiói szolgálnak benneteket. Vannak angyalok, akik nap, mint nap veletek dolgoznak, akik a háttérben dolgoznak azokkal az energiákkal, amiket teremtetek. A futárok, akikről már beszéltünk, azok az angyalok, akik felveszik ezeket a rezgéshullámokat, amiket az új házatokból kezdtek most kiküldeni. Azért vannak itt, hogy figyelemmel kísérjék ezeket az energiákat az útjukon. Azért vannak itt, hogy segítsenek bebiztosítani, hogy ezek a rezgések, amiket kibocsátotok, a megfelelő helyre kerüljenek. Együtt szállnak ezekkel a rezgésekkel. De sokkal inkább azért vannak itt, hogy fenntartsák az ezek által kiváltott hatások helyes egyensúlyát. Ez az, ami hozzátok visszajut.


Kissé nehéz és érdekes feladat ez, mert a hozzátok visszatérő rezgések útjába sok olyan dolog kerül, ami megpróbálja leblokkolni ezeket, megakadályozni, hogy visszajussanak hozzátok. Csak gondoljatok pl. azokra, akik ma a második körben gyülekeznek! A ti rezgésetek megérinti őket, és elindulnak, hogy eljussanak hozzátok. Sok minden van, ami ennek útját állja. Lehet, pl. a pénz. Lehet, hogy nincs elég pénzük, hogy kifizessék a szolgálatotokat, lehet, hogy azért nem tud eljutni hozzátok valaki, mert nincs pénze autóra, buszra, repülőre. A futár angyalok ilyenkor ott vannak, dolgoznak az energiákkal, hogy a lehetőségből minél magasabb szintű megvalósulás legyen. A futárok megtisztítják az utat az előtt, aki meg akar titeket találni. És akkor az emberek eljutnak az ajtótokig, és azt mondják: „Nem tudom, hogy sikerült eljutnom hozzád, mert nem volt pénzem, aztán egyszer csak lett. Nem volt energiám, aztán egyszer csak feltöltődtem. Nem tudtam, merre menjek, aztán valaki megmondta. Nem tudom pontosan, hogy történt.”


Kedves barátaink, így dolgoznak a futárok. Helyettetek nem cselekedhetnek, de segíteni tudják a folyamatot, amit ti elkezdtetek a saját házatokban. Addig semleges állapotban vannak, amíg a ti ecsetvonásaitok, a szenvedélyetek és az általa kiküldött rezgések hullámai mozgásba nem hozzák őket. Azoknak mondjuk, akik ma este hazamennek, lefekszenek, és azt mondják: „Kedves futárok, ezt és ezt hozzátok el nekem!” – Ez így nem működik! Nem így működik. Ők azokkal az energiákkal dolgoznak, amik a ti házatokból jönnek, az EGY csakrátokból. Segítik a ki- és bemenet útját. Ők egy olyan angyalcsapat, akik arra vállalkoztak, hogy nektek dolgoznak. Szolgálatot teljesítenek.


Ahogy a futárok kiszolgálnak benneteket, az nagyon hasonló ahhoz, mint amikor bementek egy étterembe, és annak van egy személyzete, akik kiszolgálnak. Nekik az a feladatuk. Szeretik, ha elismeritek őket ezért, nem szeretik, ha sajnáljátok vagy lenézitek őket érte, hanem azt szeretik, ha elismeritek őket. Szeretik a munkájukat. A futáraitok is. A szeretetük, a szenvedélyük, és amit lélekszinten tanulnak, az a ti kiszolgálásotok. Nektek dolgoznak. Nagyon jó lenne, ha beszélgetnétek velük, szeretetet küldenétek nekik, ha jól éreznétek magatokat köztük. Ja, és szeretnek játszadozni, ha éppen nincsenek szolgálatban. (nevetés)


Arra a kérdésre válaszolva, amit valaki most gondolt, van, akinek egy tucat futára van, van, akinek több száz. Sok feladat van, és ez a feladat összetettségétől függ. Nem az a lényeg, hány futárotok van. Az a fontos, amit tesznek. Ne legyél büszke arra, hogy neked 12x12 futárod van! Attól nem biztos, hogy jobb tanító leszel. A feladat a fontos, és a feladat nagysága. A futárok valódi angyalok. Van nekik tényleges identitásuk, és személyiségük. Tiértetek vannak. Nem kérhetitek őket, hogy új állást teremtsenek nektek, de amikor ezt a rezgést belülről megteremtitek – egy szándék-és konkrét tervek nélküli rezgést -- ők ezt az energiát eljuttatják a legmegfelelőbb helyekre, és visszajuttatják hozzátok azt, ami nektek a legmegfelelőbb.


A „Perdülj táncra azzal, ami megjelenik a bejárati ajtódban!” c. lecke próbára fog tenni benneteket. Vannak itt ugyan néhányan, akik azt gondolják, hogy ez nekik könnyen fog menni, de a régi tendenciák vissza akarnak majd jönni; az, hogy irányítani akarjátok, hogy mi történjen, hogy meg akarjátok majd tervezni, hogyan történjen, és hogy nem bíztok abban, ami történik. Kedves barátaink, az isteni énetekben, a most ébredő Isten-ségetekben másként fogtok teremteni. Ezen dolgozni kell. Azok számára, akik a helyi saumbra-csoportokban dolgoznak, jó, ha megbeszélik a dolgokat és együtt dolgoznak. Azoknak, akik próbálnak önállóak lenni, de vannak nehézségeik, azt javasoljuk, hogy az internetes fórumaitokon keresztül dolgozzatok együtt a többiekkel, és a helyi csoportjaitokban, és másokkal beszélgetve. Ideje, hogy a saumbrák felvegyék a kapcsolatot egymással, hogy megosszák az élményeiket. Sokat lehet egymástól tanulni.


A futáraitok fontos forrás a számotokra. Ők a csapatotokhoz tartoznak. Szolgálatot teljesítenek. Várják a parancsot, ami a szívetekből jön.


És most kezdjük a kérdéseket!


Kérdés: Tóbiás, úgy tűnik, a rossz hírekkel kényszerítve vannak az emberek arra, hogy a sötét oldalukat alaposan megismerjék, azt a részüket, amit még eddig nem tudatosítottak, ám valójában irányítja a cselekvéseiket. Ha jól sejtem, ezek közül az esetek közül van, ami gyógyítható. Mondanál valamit erről a folyamatról, és hogy milyen erős lesz ez az elkövetkező hónapokban?


Tóbiás: Valójában, amit a híreitekben láttok, az a régi és az új energia csatája és ellentmondása. Vannak olyan energiák, amelyek sokáig el voltak fojtva, és most ki akarnak szabadulni. És vannak régi, megoldatlan karmák is, amelyek most akarnak kiegyenlítődni. Az elkövetkező néhány évben, barátaim, nagy zűrzavarokat fogtok látni magatok körül, de ennek nem kell bennetek is lezajlania. Ez alatt megtanulhatjátok az alacsony fal mögé állást.

Mint említettük már hónapokkal ezelőtt, látni fogjátok, hogy a tőzsde hogyan ingadozik minden látható ok nélkül. Ez a régi és az új közötti egyensúly megtalálására irányuló kísérlet. Ezek lesznek azok a kiigazítások, amelyeknek meg kell történniük. Már korábban is mondtuk: lesznek még földrengések ezután is. Látni fogjátok az összeomlásokat, mert még a Föld belseje is át akar alakulni a régiből az újba. Ahogy ti is látjátok, akik itt ültök, és azok, akik ezt olvassátok, nem olyan könnyű elengedni a régit és belemenni az újba. Vannak olyan energiák, amik nagy lármával követelik a figyelmet. Más alkotóelemek és energiák nem akarják, hogy elengedjétek őket. Még a ti emberi egótok– ahogy ti neveznétek – sem egészen biztos abban, hogy kész elengedni az irányítást.


Minden egyes alkalommal, amikor a hírösszefoglalókban látjátok a lövöldözéseket az iskolákban és a nyilvános helyeken, ja igen és a repülőtereken is …… nehéz dolgok ezek. Szívszaggatóak. Tudjuk.


Tudnotok kell, hogy ezek helyénvalóak, és azt is, hogy ez csupán része a folyamatnak. Ez valahogyan a sötét oldal tudatosítása, hogy a kérdésedre válaszoljak.


A legtöbb ember azt tanulta, hogy van jó és rossz. Ez a régi dualitás, a régi energia. Az új energiában meg fogjátok tudni, hogy: van a MINDEN. Nincs már jobb, bal és közép. Már nem a fehér márvány és a fekete márvány játszik. Már mind a „négy” együtt.


Az újsághírek szerint nehéz hónapok állnak előttetek. Sok tragédiáról és szenvedésről fogtok olvasni. Ismétlem, kedves barátaim, most mindannyian elkezdtek az új házatokban élni. Ez nem azt jelenti, hogy elszigetelitek magatokat ezektől a dolgoktól, hanem azt, hogy mélyebb megértést nyertek. Ezután is beszélünk majd mindarról, ami a Földeteken történik, de valahányszor ilyeneket láttok, gondoljatok arra, hogy ez hozzátartozik az új energiába való átmenethez. Éppen ezért lesz szükség tanítókra, olyan tanítókra, mint ti. Ezért bíztatunk titeket állandóan arra, hogy folytassátok az utatokat. Szükség lesz olyanokra, akik már megtanultak az Isten-ségükkel eggyé válni, olyanokra, akik már átmentek az új energiába. Több száz, majd több ezer, és később több tízezer újenergia-tanítóra lesz szükség.


Kérdés: Tóbiás, képesek leszünk-e ebben az életünkben teljesen megtapasztalni az új energiát, vagy még egy olyan földi korszakra lesz szükség, mint ami eltelt a Tűzfüggöny óta?


Tóbiás: Nem lesz szükség korszakokra. Legtöbben már a mostani életetekben meg fogjátok érni. Eljuttok a saját isteni állapototokba. Lehet, hogy a házatokon kívül, a világban már nem fogjátok meglátni, de magatokban igen. Akkor majd nagyobb rálátásotok lesz arra, ami körülöttetek történik. Tele lesztek együttérzéssel és megértéssel.


A jóslatok szerint a Földetek 2012-ben ér el egy fordulóponthoz, egy kvantumugráshoz. A Bíbor Körben mi úgy látjuk, hogy előbb fogjátok ezt elérni. A ti életetekben nem kell hozzá 11 év. Már 2007 körül kezdtek majd valódi kvantumugrásokat látni, amelyeknek alapja a változó emberi tudat. Ez kapcsolódik az első kérdéshez. Minél közelebb kerültök a kvantumugráshoz, annál több harcot és zűrzavart fogtok látni magatok körül, de ezeknek nem kell bennetek is lezajlania. Kitűnő kérdés.


Kérdés: Hogyan függ össze az elfogadás, a megengedés és a szándék? Ha valóban elfogadunk és megengedünk, miért akarnánk a szándékot használni?


Tóbiás: A mai közvetítésnek pont ez a lényege. Lehet, hogy ezt nehezen értitek meg. Látjuk, hogy még Kauldre (Geoffrey Hoppe) sem nagyon érti, lesz még vele dolga! Az elfogadás és a megengedés egyúttal a „most”-ban levés is, a kegyelem, az Isten-ségetek tudatosítása. Amikor széles ecsetvonásokkal teremtetek, akkor nincs szükség a szándékra. Az újonnan kialakuló energiátokat egyetlen konkrét helyre sem kell irányítanotok. Ez sokatoknak kihívást jelent majd. Amikor felveszitek az ecsetet, azt akarjátok majd mondani: „Adj egy kapcsolatot! Adj 1000,00 dollárt! Add ezt, add azt!” Ez korlátozza az isteni erőtöket és annak a lehetőségeit. A megengedés, az elfogadás és a tudás lesz a napi energia-menü. Amikor megtettétek a széles ecsetvonást, és hozzáadtátok a szenvedélyeteket, barátaim, csak dőljetek hátra! Az éppen esedékes dolog majd jön és bekopogtat hozzátok. Ehhez nagy bizalomra lesz szükség a ti részetekről!


Kérdés: Tóbiás, Az öngyilkosságot én mindig egyfajta „bizalomugrás”-nak tartottam. Mi a véleményed az öngyilkosság megsegítéséről?


Tóbiás: Vannak, akik tudják, hogy eljött az idejük. Nem biztos, hogy depressziósak attól, hogy eljutottak ebbe az állapotba. Nem haragosak, mert már azokon az érzelmeken is túl vannak. Tudják, hogy ideje elmenniük, de van, amikor a fizikai test nem akar meghalni. A régi energiában a fizikai testnek valamiféle önálló elméje van, ha észrevettétek. Akik a segített öngyilkosságot választották, mélyen legbelül tudják, hogy eljött az idejük. Rengeteget beszélgettek már magukkal, a szellemmel és az angyalokkal. Tudják, hogy eljött az idejük. Kedves barátaink, mi senkit nem ítélünk meg és el, aki úgy döntött, hogy meghal. Ugyanolyan örömmel ünnepeljük a hazatérésüket, mint bárki másét. A lelkük tudja, hogy eljött az idejük. A szerződéseikben már megegyeztek azokkal, akik segítik ezt a folyamatot. A Bíbor Tanácsban mi úgy gondoljuk, hogy az embereket ezért áldani és tisztelni kell, ez nem szégyen és nem bűn.


Kérdés: Tóbiás, nagyon erőteljes lelki reakcióim voltak azokra a dolgokra, amikről azt hittem, hogy már letisztultak, és már sürget az az érzés, hogy tanítsam az új energiát, de nincs kinek. Ez nagyon aggaszt. Mit tudsz erről?


Tóbiás: Az a helyzet kedvesem, hogy nagyon erőlködsz! A régi energiából az újba való átmenet nehéz. Olyan eszközöket keresel, amiket a régi energiában használtál, és azokkal akarsz átjutni az új energiába. Ideje, hogy ezeket letedd, a régi gondolatmintáidat, a régi módszereidet. Ebben a körben, a saumbrák körében mi azokat az új módszereket adjuk vissza nektek, amiket ti és mások felfedeztetek. Ezek a működő módszerek, ezek a hatékony módszerek. Tölts több időt az új házadban! Szándék NÉLKÜL teremts! Mélyen legbelül minden idevágó dolgot ismersz, csak közben útját állod saját magadnak. A szándék, ahogyan te használod, utadba áll, és korlátozza a teremtés lehetőségeit.


Kérdés: Kedves Tóbiás, jól értettem, hogy az életünknek csak 4 területére fessünk a széles ecsettel, és lehet-e egyszerre többet is átfesteni?


Tóbiás: Mi ezt a 4 területet azért használtuk, hogy segítsünk nektek eligazodni azokban a dolgokban, amik titeket, embereket próbára tesznek. Az emberek szeretik sokkal nagyobbnak feltüntetni a nehézségeiket, mint amekkorák valójában. Ezeknek a besorolása a 4 kategóriába segít nektek felismerni, hogy ezek nem olyan hatalmasak, amilyeneknek az elmétek feltünteti nektek.


Amikor a széles ecsetet használjátok ……..amikor elkezditek az új rezgésű folyamatot …….ismét mondjuk, ne legyenek konkrét szándékaitok! Ha mégis szükségetek van valami szándékra, akkor legyen az az isteni egyensúly – a kapcsolatok egyensúlya, a test működésének egyensúlya, a bőség és elsősorban a saját önértékelésetek egyensúlya. Ne pörgessétek meg semmi mással! Semmi konkrét dolgot ne kérjetek! Ne követeljetek a Szellemtől, és ne kéregessetek a Szellemtől! Ha a lelketek arra vágyik, hogy valami kívánsága lehessen amikor a széles ecsetvonással festetek, legyen az csak az egyensúly! A „négy” energiájának egyensúlya -- amibe most mentek át – egy olyan fontos tényező, ami közvetlenül összekapcsol az Isten-ségetekkel.


Kérdés: Tóbiás, kérlek, beszélj nekünk a földi tartózkodásodról, amikor börtönben haltál meg, és nem tudtál még egyszer úgy dönteni, hogy visszajössz ide. Mondd el, mit tanultál a kétségbeesésről, a félelemről, a haragról és az elhagyatottságról! Ha egy igazi angyal igazi megtapasztalásairól tanulhatnék, és annak a létidőnek a jótékony hatásáról mindannyiunk számára…………ha tanulhatnék egy olyan valakinek ebben a dimenzióban tett személyes útibeszámolójából, akit mi is ismerünk, akkor lenne mire hivatkoznom.


Tóbiás: (kuncogva) Csak röviden, mert ez egy hosszú történet, ami majd benne lesz Kauldre egyik könyvében (nevetés). Abban a létidőmben azt választottam, hogy átélem, milyen börtönben lenni. Lélekszintről az egyik feladatom az volt, hogy kitörjek a tudatom börtönéből, amibe belementem. Sok mindent elértem, amit akartam emberként, a sok létidőmben. Az atlantiszi létidőim voltak valójában a legerőteljesebbek, de egyúttal a legtragikusabbak is. A legutolsó földi létidőmben – abban a bizonyos ciklusban – azt választottam, hogy börtönben halok meg, hogy ténylegesen tudatosítsam azokat a falakat, amiket magam köré vontam.


Azt választottam, hogy egyedül halok meg, hogy a láthatatlan erejére és energiáira támaszkodjak, ne az emberekére. Az elcsendesedést választottam, és – bár sok fizikai szenvedés és lelki gyötrelem volt benne -- megtanultam felülkerekedni ezeken a dolgokon. Megtanultam a lényem legmélyére hatolni. Ez volt az első élményem arról, amit most az „új ház”-ként emlegetek nektek. Megnyugvásra leltem. Energiát és szeretetet találtam magamban. Egy börtön falaira volt szükségem ahhoz, hogy ez megtörténjen, máskülönben kint lettem volna, és folytattam volna a vállalkozásaimat, a kapcsolataimat. Folytattam volna a kinti munkámat. Ezt a börtönben töltött életemet szántam az utolsónak ebben a létkörben. Egy napon visszatérek majd, és a ti nyomdokaitokba lépek. Egy nap majd odamegyek valamelyikőtökhöz, hogy legyen a tanítóm. Ó, de jókat fogunk majd nevetni! (nevetés)


Kérdés: Kedves Tóbiás, azt mondtad, hogy a „new age”-es tanok és technikák közül sok régi energiás. Most épp egy olyan energia-gyógymódot tanulok, ami a 7-csakrás rendszeren alapul. Mindig azt mondod, hogy már csak egy csakránk van, tehát akkor az a módszer, amit most tanulok elavult, régi energiás?


Tóbiás: A csakra-gyógyítás, amit végzel, a legtöbb embernek, akikkel dolgozol, nagyon megfelelő. A Földön az emberek leges-leges-legnagyobb többsége továbbra is a 7 csakrával működik. Nagyon kevesen vannak még azok, akik most egyesítik az energiáikat egy csakrába. Az a munka, amit a 7 energiaközponttal végzel, nagyon helyénvaló. De fogd ezeket a dolgokat, fogd ezeket a gyógymódokat, amiket most tanulsz, és tedd hozzájuk a te új energiás felfogásodat! Van egy nagyobb tudás amögött, amiket a könyveitek írnak és amiket az órákon hallotok. Ez a tudás a MINDEN-ből ered. Hogy a kérdésedre válaszoljak, bizonyos értelemben, igen, régi energiás módszereknek nevezzük, de nagyon is helyénvaló, mert azok, akikkel dolgozni fogsz, a régi energiás világból fognak jönni.


Kérdés: Érvényes-e az a mostani jóslat a jövőnkre, hogy húst, halat és gabonát nem fogunk enni?


Tóbiás: Nem. Kedves barátaim, vannak olyan energiák, amelyekre szükség van a földi élethez. Ezek továbbra is lesznek, de finomítva lesznek. Amikor olyan válságos helyzetek vannak, mint pl. most Angliában a marhahús-eset, ez arra készteti a tudósokat, a nyilvánosságot és a kormányokat, hogy új, kifinomultabb módszereket keressenek. Ez is egyfajta átmenet a régi energiából az újba. Valaminek fel kell bukkannia, vagy valaminek el kell gennyesednie vagy problémát kell okoznia, hogy átértékelődjön. És akkor az egész emberiség, az össztudatosság a következő szintre lép. Ha megtanulsz az alacsony fal mögé beállni, nem fogsz egyetlen ilyen dolog felett sem ítélkezni. Nagyobb rálátásod lesz arra, hogy miért történik ez.


Hús, gabona, gyümölcs, zöldség… nem számít, kedves barátaim. Nem negatív dolgok ezek. Olyan források, amelyek a test működését táplálják. Amikor az új házadban vagy, széles ecsetvonásokkal teremtesz. Hozzáteszed a szenvedélyed. Tudd, hogy a megfelelő táplálék is eljut majd hozzád! Tudd, hogy, ha a tested számára eljött az ideje a minták megváltoztatásának, az meg fog jelenni az ajtód előtt! Ha valaki olyannal jön hozzád, amit hülyén hangzana ételnek nevezni vagy olyasmivel, amit egyébként nem tennél a gyomrodba, figyelj rá! Nem ok nélkül került az oda hozzád! Még az sem lenne nagyon furcsa -- hogy szélsőséges példával éljünk -- ha egy ideig sütemény-kúrát tartanál. (nevetés) Ne ítéld meg annyira, hogy mi jó és mi nem jó a testednek! Értsd meg, hogy ami az ajtód elé került, az teljesen jó helyen van nálad! Ideje, hogy táncra perdülj vele!


Kérdés: Tóbiás, egy régebbi közvetítésben azt mondtad, hogy a bizalom az egyetlen olyan energia-alaptulajdonság, ami a felemelkedés folyamatát zökkenőmentesebbé teheti. Ha ez így van, miért olyan nehezen jutok el hozzá? Úgy érzem, minden gyötrő kételyemet ki tudnám küszöbölni, és valódi bizalmat tudnék kialakítani a Felsőbb Énemben, ha csak egy kis bizonyságot kapnék arról, hogy a Felsőbb Énem tényleg létezik. Hol keressem ezt a bizonyítékot? És kérlek, ne mondd, hogy menjek be a házamba, és csukjam be az ajtót, mert ott már voltam. (nevetés) Sokkal inkább szeretnék egy-két csodát látni, vagy van valami olyan a Szellemmel kötött egyezségünk, ami ezt megakadályozza? Kérlek, segíts!


Tóbiás: Ó, Kedvesem, nem sokat mondhatunk neked, mert olyan eltökélten csak a saját módszeredet akarod! Továbbra is csak a régi energia eszközeihez ragaszkodsz. Eltökélted, hogy az elmédben találod meg a bizalmat. Nem fogod. Ott nem fogod megtalálni. Nem fogod egy papírcetlin megtalálni. Nem fogja neked egy könyv sem megmondani. A bizalom belülről jön. Nem mondjuk azt, hogy menj be az új házadba, és csukd be az ajtót, mert kérted, hogy ezt ne mondjuk. (nevetés)


Te vagy az, aki majd, ha kopogtatást hallasz, nem fogsz ajtót nyitni, és dühös leszel, mert nem érted, miért zavarja meg ez a kopogás a békédet és a nyugalmadat. Azt mondjuk, hogy ez okkal történik. Nagyon erősen kapaszkodsz. Nagy félelem van benned a tetteid körül. Addig fog neked ez az új energia bajokat okozni, amíg egyszer igazán meg nem tanulsz elengedni. Tudjuk, hogy ez nehézségekkel jár. Nem nevetünk ki, nem ítélünk el érte. Nagyon nehéz.


Vannak, akik a ma este itt ülnek és olyanok is, akik olvassák ezt az anyagot. Ismerik az elengedés nehézségeit. Tudják, hogy amikor már elengedtél valamit, újra el kell majd engedned. És újra meg újra el kell, hogy engedd. Minden egyes elengedésedkor valamivel többet tudsz meg a bizalomról és a hitről. Ha csodát vársz, kedves barátom, nem jó helyen keresed. Akkor nem akarod elismerni, hogy a csoda belülről jön. Valami olyat kérsz, ami rajtad kívül van, és nem vagy hajlandó elismerni, hogy valójában te vagy a teremtő.


Kérdés: Tóbiás, mi a szerepe a „kundalini”- energiának ebben a munkában?


Tóbiás: Bizonyos értelemben a kundalini az új energia szenvedélye. A szenvedély a bensődből emelkedik fel. A szenvedély válik a hajtóerejévé annak a rezgésnek, ami te vagy. A szenvedély segítségével a tested megfiatalodik. A szenvedély bejut a DNS-szálaitokba, az együtt táncoló szálakba, amik a kundalini legigazabb természetét is felülmúlják. Az új energia kundalinije az a szenvedély, ami a rózsában van.


Kérdés: Tóbiás, helytálló-e az a meglátásom, mi szerint a teremtés világait erővonalak kötik össze?


Tóbiás: Valójában igen, és ennek a mélyebb összefüggéseit is meg fogod érteni. Ne ragadj le a részletekben! Még nem jött el az ideje, hogy megírd azt a könyvet. Tanulni fogod még, hogy hogyan készül az energiaszövedék. Kérünk, hogy még kb. 1 évet várj vele.


Kérdés: Amikor más szinteken végezzük a feladatainkat, mi történik valójában, és hogyan hat ránk vissza ez a munka ebben a fizikai valóságunkban?


Tóbiás: Sok dimenzióban léteztek egyszerre. Sok mindent tesztek a többi szinten. Ahogy már mondtuk, a futárok dolgoznak az energiáitokkal, dimenziókon keresztül, téren és időn keresztül, olyan új valóságokba viszik át őket, amelyek most teremtődnek. Azt javasoljuk nektek saumbrák, ne foglalkozzatok túl sokat ezekkel az összetett dimenziós állapotokkal, ezekkel az egyéb helyekkel, ahol dolgoztok. Ez egy – Kauldre most nevet rajtunk – ez egy merőben új leckesorozat lesz, amit később, egy haladó szinten fogunk nektek tanítani. Dolgozni fogunk veletek, hogy segítsünk nektek meglátni, mi történik az összetett dimenzió rétegeiben, és meglátni, hogy konkrétan az a munka, amit ti végeztek, pontosan hogyan hat másutt is, nemcsak a ti világotokban.


De most arra kérünk titeket, saumbrák, hogy arra figyeljetek, mi történik az életetekben! Arra figyeljetek most elsősorban, hogy hogyan tudtok teremteni, hogyan tudtok minden földi létetek valódi teremtői lenni! Mi ennek a nehézsége a leckéinkben, annak a megtanulásában, hogy táncra perdülj azzal, ami a bejárati ajtód elé kerül? Az, hogy valójában még nem tudtatok teljhatalmúan teremteni. Terv szerint éltetek. Olyan szerződések szerint éltetek, amelyek valamiképp előre meghatározták az életeteket. Most van itt a teljes képességetek a teremtésre, tehát arra kérünk, most ezekre a dolgokra figyeljetek. Legyetek velünk ebben a sorozatban! Maradjatok velünk, ahogy haladunk! Hamarosan eljön az idő, amikor elutazunk veletek más birodalmakba. Látni fogjátok, hogyan tudtok hatással lenni nemcsak erre az emberi valóságra, és teremteni nemcsak itt, hanem körülöttetek mindenütt, és más szinteken is. Ezek a fogalmak nagy erővel bírnak, de tanuljunk meg járni, mielőtt futni kezdenénk!


Barátaink, sok mindent átvettünk itt ma veletek, amit át kell majd ismételnetek. Amikor újra átveszitek ezt az anyagot, lesznek, akik a vállatok fölött figyelnek majd titeket. Akik a vállatok fölött figyelnek, azok, akik hamarosan kopogtatni fognak az ajtótokon, és tanítót keresnek. Ők azok, akik hosszútávon érdekeltek abban, hogy megbizonyosodhassanak arról, hogy ti tényleg értitek ezeket a leckéket, hogy tényleg tudjátok, hogyan kell belülről teremteni, és azután várni, hogy a teremtésetek visszaérkezzen hozzátok.


Most is, mint mindig, nagyon szeretünk veletek lenni. Élvezzük ezeket a leckéket. Nagyon szeretjük a humorotokat, a nevetéseteket, a könnyeiteket. Van egyvalami, amit mindannyian megkaptok tőlünk itt, és akik ezt olvassák, és akiket ez megérint. Most készül, mialatt beszélünk, a futáraitok készítik, akik titeket kiszolgálnak. Lesz egy csak tőlünk csak nektek szóló ajándék az ajtótoknál, egy nagyon kedves ajándék. Ennek az ajándéknak nagyon de nagyon örülni fogtok, ez az ajándék talán könnyeket is csal majd a szemetekbe. Mi adjuk ezt nektek szeretetünkkel.


Sosem vagytok egyedül az utatokon.


És ez így van.