Teremtés Sorozat 5. Lecke: Kérdések és válaszok


Elhangzott a Bíbor Körben.

2000 december 9.-én, Coal Creek Canion, Colorado.


Tóbiás: És ez így van, drága barátaim, visszajövünk körötökbe. Ismét üdvözöllek az est előző energiájában, (a Bíbor Kör 2000 december 9-i összejövetelére utalva). Összegyűlünk itt, hogy megbeszéljük a kérdéseiteket, és hogy energiáinkkal támogassuk ezeket. De amióta itt hagytunk benneteket az este, egészen mostani összejövetelünkig, az energia – kapcsolat fennmaradt. A kör nem szakadt meg, úgyhogy könnyen folytatjuk most.


Most is, mint mindig, elegendő időt szánunk kérdéseitek megválaszolására, mégis, van néhány dolog, amivel a csoportotokhoz fordulunk. Mindannyiatokat, akik ebben a közvetlen körben ma összegyűltetek, arra kérünk, egyszerűen nyissátok ki szíveteket, és adjátok hozzá ennek a körnek az energiájához. A következő néhány perc alatt mi majd folytatjuk az energiák beállítását a leghatékonyabb információáramláshoz. Ma mindeniketek sokat hozott ide, hogy segítsen felerősíteni az energiát.


Mielőtt a kérdésekre térnénk, néhány témát érinteni fogunk. Az első témát itt röviden fogjuk bevezetni, de majd folytatni fogjuk a Bíbor Kör elkövetkező találkozóin. Ez a téma a ti belső kommunikációtokkal kapcsolatos.


Sokan a családtagok közül, akik Shaumbrák, kívül keresik a Szellem közléseit, a vezetőik közléseit, és még az olyan csatornázó entitások közléseit is mint Tóbiás. De most van itt az ideje, hogy megkezdjétek megmenteni magatoknak a belső közléseket, amelyeket birtokoltok, ami sajátotok.


Mostanig valamelyest nehézkes volt számotokra, hogy önmagatokkal kapcsolatba lépjetek, hogy kommunikáljatok saját isteni lényetekkel. Szükségetek van a külső tolmácsra, angyalok illetve külső entitások formájában, hogy segítsenek nektek felfogni vagy megfejteni az információt, ami valójában rajtatok keresztül érkezett. De, ahogy már tudjátok, most van az ideje, hogy felelősséget vállaljatok saját lényetekért, saját hatalmatokért, és saját teremtéseitekért.


Mostanában változások történnek a ti legmélyebb belső szintjeiteken, mélyebben még a DNS szintjénél is, olyan szinteken, amelyek a mágneses struktúrát és a rezgés-struktúrát érintik. Most válik sokkal hatékonyabbá, sokkal könnyebbé, és sokkal tisztábbá számotokra elkezdeni a belső közlések lefordítását. Ez gyakorlást fog igényelni. Ez részetekről munkát fog igényelni, de ha egyszer elkezditek megragadni és megérteni hogyan is történik ez, hatalmasat léptek önnön hatalmatok felé és teremtői képességetek megvalósítása felé.


A negyedik elem megérkezésével ( a 2000 december 9.-i csatornázott információra vonatkozóan) egy új közléssorozat fog jönni önnön bensőtökből. Ezek új és [az eddigiektől] különböző típusú közlések lesznek, amelyek rajtatok keresztül érkeznek. Ez néhány változást igényel. Először is szükséges lesz, hogy helyet adjál a mindennapjaidban a „meghallgatási időnek”. Tudomásul kell majd venned, hogy létezik egy isteni kapcsolattartás ami a lényegedből jön. Megpróbál kapcsolatba lépni veled, áthidalni a szakadékot a dualitáson át.


Ezek a közlések mindenféle formában fognak érkezni. Segíteni fognak eligazodni az életben. Segíteni fognak felkelteni a figyelmedet a felmerülő helyzetekre. Ezek a közlések olyanok lesznek – és mivel sokszor használtuk a hajó analógiáját – mint a hajó fedélzetén levő automata navigációs rendszer egy radarral kiegészítve, hogy körülnézhess, és meglásd ami nem nyilvánvaló az emberi szemnek. A közlések olyanok lesznek, mint a sebességszabályzó a hajódon, amely szabályozza azt a sebességet, amellyel teremtsz és dolgozol. Olyanok lesznek, mint egy iránytű közlései, amelyek megmutatják haladási irányodat.


Mégis, ez az analógia kissé sántít, mert ezek a közlések sokkal többdimenziósabbak lesznek. Segíteni fognak megismerni a dolgokat. Segíteni fognak, hogy ismereteitek legyenek a helyzetekről, amint az isteni pillanatban időztök. Segíteni fognak, hogy az eddig nyilvánvalónak tűnő dolgokon átlássatok. Ezzel sokkal részletesebben fogunk foglalkozni a jövőben. Úgy döntöttünk, hogy felhozzuk ezeket a mai kis csoportban, és terjesztjük azok között akik itt vannak, és akik olvassák ezeket, hogy elkezdjük a munkát veletek. Bizonyos tüneteket fogtok érezni és megismerni. Tudni fogjátok, hogy az isteni lényetek próbálja áthidalni a szakadékot, kapcsolódni akar emberi tudatotokhoz. Amikor nem figyeltek olyan jól oda erre az újfajta kommunikációra, erős ingerültséget és kétségbeesést fogtok érezni. Amikor fizikai testetek gondozást igényel, nemde felhívja figyelmeteket? Nemde idegesítő mindaddig amíg energiát nem viszel abba a fizikai helyzetbe és vissza nem állítod a megfelelő egyensúlyt? Amikor nem figyelsz új belső közléseidre, nagyon erős ingerültséget és kétségbeesést fogsz megtapasztalni. Ettől még kétségbeesettebb lehetsz, de végül is rávesz, hogy az isteni pillanatban csendben ülj és figyelj!


Most mindeniketek külön: különbözőképpen fogjátok az isteni lényetektől jövő közléseket megérteni. Néhányan szó szerint hallani fogják ezeket. Néhányan tudni fogják. Másoknak erős intuíciójuk lesz. Sokféle módon fog ez megnyilvánulni, és ezt az elkövetkező találkozások alkalmával jobban részletezzük. De tudja meg minden Shaumbra, és mindenki, aki velünk kapcsolatba kerül, hogy most van az ideje az új típusú isteni belső kommunikációnak.


Mindazoknak, akik a külső közlésekre vágynak és akik Shaumbrák, most mondjuk, hogy a külső közlések ezen a ponton le lesznek állítva. És Kauldre (Geoffrey Hoppe), nem annyira ezekre az összejövetelekre értjük, mert nagyon aggódik emiatt! (kuncogva) Ez a ti beleegyezésetekkel és együttmüködésetekkel történik, azért, hogy jobban összpontosítsatok arra, ami belül van.


Úgyhogy semmi pánik, drága barátaim. Ne pánikoljatok, amikor azok, akiket magad körül érzel, és kommunikálsz velük, úgy tűnik, már nincsenek ott. Valójában ott vannak. Valójában soha nem vagy egyedül, de ők hátrébb lépnek egy kis időre, hogy engedjék neked meghallani az igazi belső közléseket.


Amin mi itt éppen dolgozunk, te is tudod, az az , hogy saját teremtőd legyél, saját isteni önmagad legyél. A lépések sorozata amelyeken keresztülmegyünk, előre eltervezett, szándékos, elég lassú és alapos számotokra. De van egy eljárás ami odavezet, és ezt a módszert majd tanítani fogod.


Ezt a megjegyzést a tegnapi beszélgetések kitérőjeként tesszük. Sok változás történik most, és ezeket a történéseket gyorsabban meglátjátok. Annak ellenére, hogy Kauldre nem nem kedveli annyira amikor jósolunk, el fogunk mondani néhány potenciálisan bekövetkező dolgot. Ezek mint mérföldkövek lesznek előttetek. Olyanok lesznek számotokra, mint jelzések, hogy megértsétek mi történik bennetek és körülöttetek.


Nagyon rövid idő alatt egy régi intézmény megsemmisül. Van egy régi intézmény ami darabokra fog zúzódni. Ez, drága barátaim, helyénvaló, mert ahogyan az új energia erőteljesebb lesz, a régi fogalmak el kell távozzanak. Itt egy külső történésről beszélünk, de ez következtetni enged arra ami lényeteken belül történik.


Ugyanakkor – habár paradoxonnak tűnhet – van valami, ami már régen el lett temetve, és ami most felszínre fog kerülni. És itt nem a ti elveszett kontinensetekről beszélünk, hanem valami pontosabban meghatározhatóról. Van valami ami el lett rejtve és temetve hosszú idő óta. Szükséges volt a titkos helyre mennie. Ez most előjön a ti korotokban, és előkerülésével olyan igazságot hoz felszínre, amit kétségbevonnak – nagyon kétségbevonnak – a régi energia fenntartói. Sok ellentmondást fog ez szülni. Látni fogjátok megtörténni ezeket a dolgokat relatíve rövid időn belül.


Ezeket nem mint jóslatokat adjuk, mert amint már mondtuk, nem a miénk [a feladat], hogy előrejelezzük. A tietek [a feladat], hogy megteremtsétek. Mi látjuk a lehetőségeket amint változásban és mozgásban vannak. Látjuk, hogy ezeknek a dolgoknak mostanság megfelelő megtörténni.


És ezzel együtt, drága barátaim, örömmel válaszolunk kérdéseitekre, vagyis megpróbálunk válaszolni kérdéseitekre a mai napon.


KÉRDÉS: Tóbiás, észrevettem, hogy a Tóbiás-csatornázáson való részvétel után könnyebb a Szellemmel kommunikálni. Mégis, ahogy telik az idő, belemerülök a mindennapi életbe, és a Szellemmel való kommunikálás távoli és nehézkessé válik. Meg tudnád magyarázni, mit tehetnék, hogy – úgymond – nyitva tartsam a vonalat?


TÓBIÁS: Már beszéltünk erről a kérdésről a bevezető megjegyzésekben ma.


KÉRDÉS: Tóbiás, ha nem használhatunk jövőbeli szándékot a teremtésre, vagy egyszerűen nem szükséges, és nem kell elvárnunk az eredményt adott időben, honnan tudjuk, hogy teremtünk?


TÓBIÁS: Ez egy nagyszerű kérdés. És ez is része a sorozatnak amin éppen áthaladunk veletek (Teremtés Sorozat). Ez a folyamat előre eltervezett és lassú. Kérünk egyre benneteket, Shaumbrák, fogadjátok el a dolgokat olyannak amilyenek ezek. Kérünk benneteket, hogy fogadjátok el önmagatokat isteni lényeknek, fogadjátok el emberi mivoltatokat. Kérünk benneteket, hogy tartózkodjatok az isteni pillanatban. Kérünk benneteket, hogy teremtsetek kegyelemben. Kérünk benneteket, hogy tudjátok: változások jönnek, és áldjátok meg ezeket. Ezek mind részei a folyamatnak. Kérdésedben türelmetlenséget látunk. Ezzel a kérdéssel foglalkozunk a Teremtés Sorozatban amit éppen most teszünk. Arra kérünk, összpontosíts a jellegzetes leckékre, és majd amikor a sorozat végére érünk, mélyen és átfogóan megérted saját hatalmadat mint egy igazi teremtőét. Meg fogod érteni hogyan működik a teremtés valójában. Úgyhogy ez egy jó alkalom eszedbe juttatni neked és azoknak is akik ide kapcsolódnak időn és téren át, hogy legyetek türelmesek ezzel a folyamattal. Legyetek türelmesek a folyamattal. Dolgozunk veletek, hogy elengedjétek a régi fogalmakat arról amit a teremtésnek gondoltatok, azért, hogy új fogalmakat vezethessünk be. Ezalatt pedig, drága barátaim, legyetek türelmesek a folyamattal.


KÉRDÉS: Tóbiás, azt mondtad, hogy a homoszexuálisak olyan „áttetsző márvány”-nyal rendelkeznek, amely még csak nem is változik fényesre, vagy sötétre. Ez olyan mint a férfi vagy női energia? Milyen sajátos müködési előnyt nyújt ez a felállítás?


TÓBIÁS: Ez az áttetsző márvány amiről a metafóránkban beszélünk, nem veszi fel a fehér vagy a fekete teljes energetikai jellemzőit. Egyik vagy másik felé hajlik, de többnyire szürke árnyalatokban fog maradni. Más embereknél az áttetsző márvány felveszi a teljes jellemzőket és jellegeket akár a fehértől, akár a feketétől. A cél az, hogy hajlékonyabb legyen, és kevésbé sajátos meghatározása legyen az energia egyensúlyának. A cél az, hogy – bizonyos értelemben – hidat képezzen a fényes és a sötét között, inkább mint hogy magára vegye a dualitás sajátosságait. Azzal is szolgál, hogy kiegyensúlyozza a férfi és női energiák dualitását. A férfi/női energia az egyik legerősebb példa a dualitásra a második teremtésben. Az áttetsző márványnak ez a szokatlan tulajdonsága sajátosan lett kiválasztva a humán angyalok által, akiket „gay”-nek neveztek (gay=vidám angolul). Úgy találjuk, hogy ez a nagyon érdekes szó – mert talán bizonyos boldogsággal jár kimaradni egy ilyen erős polaritásból! Ők segítenek felállítani az új mintát ami összezúzza ezt a régi fogalmat a férfi és női energiákról.


KÉRDÉS: Kérlek részletezd a márványok egyszerű metafóráját.


TÓBIÁS: A márványok metafóráját azért használjuk, hogy segítsünk megérteni energiáitok összetételét és a dualitás egyensúlyát. Ezek lehetnek fényesek és sötétek, pozitívak és negatívak, vagy bármely terminust választhatsz, meghatározni a polaritást.


A harmadik elem – amit mi áttetsző márványnak neveztünk – hasonlít a kaméleonhoz. Az áttetsző márvány felveszi a fehér vagy a fekete márvány jellemzőit, hogy egy eltolt energia-egyensúlyt hozzon létre. Ez az eltolt energia-egyensúly biztosítja aztán az erőt, a súrlódást, a hajtóerőt, ami emberi tapasztalataitokhoz szükséges. Ezt mi nem szó szerint értjük, hogy márványok lennének bennetek. Ezek egyszerűen jelképezik az energia összetételét lényeteken belül. Azért használjuk a márványok példázatát, hogy segítsünk nektek megérteni, miért érzékeltek bizonyos dolgokat fizikai és érzelmi valótokban. Ráadásul, a fehér, fekete és áttetsző márvány mellé most egy újabb elem jön be. Ez megváltoztatja egész energia –felállításotokat. Sok változáson mentek keresztül valótokban. Azért hozzuk ezt az új információt, hogy segítsünk megérteni mi is történik pontosan.


Ez a harmadik elem jön be most a ti emberi energia-összetételetekbe. Kauldre itt megkérdezi, „Honnan jön ez az elem? Az első körből jön?” a válasz erre, „Nem.” Ezt nehéz itt megmagyarázni, de ez a negyedik elem a fehér és a fekete „gyereke”. A fehér és fekete energiátok egyensúlyából született. Abból a nagy szerelemből és dinamikából jön, ami a kettő között van. Ez az, amit ti Krisztusi gyereknek neveznétek. Értsétek meg, hogy mindezek a dolgok, amikről itt beszélünk, ezekben az időkben történnek veletek. A Krisztusi tudatosság születik meg energia-összetételetekben. Ezért tapasztaljátok azokat a dolgokat, amit tapasztaltok mostanság életetekben.


Több időt fogunk tölteni ezzel a fogalommal az eljövendő beszélgetéseink során. Mindannyiatokat aki itt van, és azt is aki velünk kapcsolatban van, megkérünk, hogy ne eszeljétek túl ezt a folyamatot. Ez roppant egyszerű. Szemléld a legegyszerűbb oldaláról. A negyedik elem egyszerűen a gyermek Krisztus megszületése benned.


KÉRDÉS: Tóbiás, van valami kapcsolat a három márvány és az énünk tulajdonságainak a távozása között, annak az énünknek akik ebben az életben vagyunk?


TÓBIÁS: Röviden, igen. Ezzel a bejövő elemmel új viszony lesz a fehér, fekete és áttetsző márvány között. A három eredeti elem a negyediket betolakodónak fogják tekinteni. Megpróbálják majd kitaszítani. Ezt érezni fogjátok a testetekben és elmétekben, érzelmeitekben. Amint azt már összejövetelünk elején is mondtuk, van egy régi intézmény ami össze fog törni. Ez a külső megnyilvánulása lesz a bensőtökben zajló dolgoknak.


KÉRDÉS: Tóbiás, helyénvaló ez, leírni egy szót, mint például „gond”, és betenni a kemencébe, a megfelelő érzelem vagy probléma vizuális jelképe helyett?


TÓBIÁS: Pontosan erről van szó, és köszönjük a ráfordítást részedről. Írhattok szavakat betenni a kemencébe. Használhattok szimbólumokat. Bármit használhattok, ami megfelel nektek, mert valóban teremtők vagytok. Ez egy jó példa itt egy másik megközelítési módról.


KÉRDÉS: Tóbiás, jobban össze vagyok zavarodva, mint valaha. Dobd ki a régi metafizikai gondolkodásmódot. Ne kérdezz senkit. Ne próbálj semmit teremteni úgy ahogy eddig szoktál. Vezetőim nem hozzáférhetők. Csak fogadd el, és engedd megtörténni. Hogyan tudom ezt a feladatot teljesíteni, vagyis karriert kell változtatni?


TÓBIÁS: Túlerőlteted a dolgokat! Mindenfelé keresed a válaszokat, máshol mint a saját belső valód. Külön a te számodra egy hét szabadságot javasolunk! Szükséges, hogy az elmédtől és a gondjaidtól távol tölts egy kis időt. Dolgozunk veled – és mindenki mással – hogy segítsünk nektek egy nagyon is eltervezett lépéssorozattal elengedni a régit. Ez majd egy új egyensúlyt enged be az életetekbe. Valójában azt kérjük tőletek, legyetek türelmesek, de tí sokat küzdötök ezzel. Ki fogtok fáradni, ha így folytatjátok ezt a tevékenységet. Ismételten előírjuk neked ezt az egy hét szabadságot távol másoktól. Nagy szükséged van erre. Ezalatt jönni fogunk, és dolgozunk veled. Valójában belülről fog ez jönni, de mi energiákat fogunk neked hozni, de te egy csendes helyen kell legyél. Ahhoz szólunk, aki ezt a kérdést írta. Nem kérünk minden Shaumbrát, hogy egy hét vakációra menjen! (nevetés)


KÉRDÉS: Én nem tapasztaltam éjszakai félelmeket, vagy rémálmokat amiről említést tettél a két utolsó összejövetelen. Ennek még elébe kell nézzünk?


TÓBIÁS: Nem, a te sajátos esetedben ez a tisztulás már megtörtént. Nincs ok, amiért ezek a régi dolgok előjönnének álmaidban. Már sok időt töltöttél el más szinteken dolgozva, hogy megértsd a tűzfalon való átkelést. Nem, te jól vagy.


KÉRDÉS: Tóbiás, dolgom volt olyan személyekkel és olyan csoportokkal, akiknek a telefonszámukban és címükben 444 van. Mi akar ez lenni?


TÓBIÁS: Ti folyamatosan fogjátok látni a „négyes” elemet és a „négyes” többszöröseit, amint ezt már említettük az előző néhány Bíbor Kör összejövetelen. Beszél(t)ünk a a „négyes” fontosságáról. Amikor ezt a számot látjátok, ez egyszerűen azt közli veletek, hogy jó úton haladtok. Ezek kis jelzések. Ezek a kis bizonyosságok, hogy eltaláltátok és a helyes irányban haladtok.


KÉRDÉS: Tóbiás, érdekes, hogy te a tüzes falról beszélsz, a pokol emberi értelmezése helyett. Segítenél megérteni ezt?


TÓBIÁS: Drága barátaim, ez ugyanaz. Nem meglepetés, hogy mi a tüzes fal fogalmát használjuk. Vallásos könyveitekben a tüzes fal pokolként van leírva, ahová egy örökkévalóságig küldenek. Nem tűnik pokolnak bizonyos esetekben sok életidőtök a Földön? Amikor elhagytátok az Otthont, amikor elhagytátok az első kört, és átmentetek a tűz falon, tudtátok, és mi is tudtuk, hogy soha nem tudnátok vissza térni. Az Otthon, amit ti elhagytatok soha nem lenne ugyanolyan, a munkátok miatt, amit a Földön végeztetek. Mi nem azt mondjuk, drága barátaim, hogy ti soha nem fogtok tudatosan egyesülni isteni énetekkel és a Szellemmel, és Mindennel Ami Van. Amit itt mondani akarunk ezzel a fogalommal, az arról szól, hogy minden megváltozott, amikor ti átmentetek ezen a tűzből való falon. Érdekes, hogy saját vallásaitok használják ezt a fogalmat, de megváltoztatták, hogy valami rosszat jelentsen, valamit, ami nem az igazságból származik. De a szimbólumok és az energetikai elemek még mindig itt vannak. Valójában vártuk ezt a kérdést, és sok jelentést hordoz ez.


KÉRDÉS: El kell menjek Denverből egészségi okok miatt. Nem tudom, Coloradóban kellene-e maradnom, és hegyvidékre, vagy dombvidékre költöznöm, vagy Montanába kellene költöznöm. A tél délnyugat Montanában mégis aggaszt.


TÓBIÁS: Visszatérünk bevezető állításunkra a kommunikációról. Itt az ideje, hogy odafigyelj, de te kívül keresed ezeket a válaszokat. Tölts több időt csendben, és tudni fogod. És nektek akik itt vagytok, és azoknak akik ide kapcsolódnak: nem lenne helyénvaló részünkről megválaszolni az ilyen kérdéseket. Habár utalhatunk a válaszra, nem lenne helyénvaló, hogy egyenes választ adjunk. Itt az ideje befele fordulni, és figyelni. Néhány alternatíva megnyilvánulása hosszabb ideig tart.


KÉRDÉS: Most már fogyni fogok?


TÓBIÁS: A te esetedben nem. Nincsen itt az ideje. Testednek szüksége van az energiatöbbletre és egyensúlyra még legkevesebb egy évig, hogy engedje megtörténni a változásokat, amiken áthaladsz. Amint te is tudod, most még nem rendelkezel azzal az erővel, ami segít átvészelni a kemény változásokat, amin fizikai lényed át kell menjen. Szükséged van a súlytöbbletre az erő-többlet és az energia-többlet miatt. Arra kérünk, áldjad fizikai lényedet, ne átkozzad. A többletsúlynak célja van nálad. Azért van ott, hogy egyféleképpen védjen. Áldd meg, és áldd meg magadat is. A megfelelő biológiai egyensúly elér hozzád amint a negyedik elem beintegrálódik lényedbe. Amint az esti csatornázáson már ezt megbeszéltük, várjad ezeket a változásokat, és áldd meg őket.


KÉRDÉS: Tóbiás, a mennybemenetel folyamatának, vagy az Alzheimer kórnak a tünete nálam, amikor memóriakiesésen kapom magam?


TÓBIÁS: Annak a folyamatnak a része, amin éppen áthaladsz. Van itt egy közös szál a Saumbrákkal – az időleges kikapcsolás érzése, a memória-vesztés érzése. Nagy iramban változtok mostanában. Nem mindig lehetséges mind a két lábbal a talajon maradni. Ahogy a márványok egyensúlya változni kezd, ezeket a tapasztalásokat nagyobb intenzitással és gyakrabban fogjátok egy ideig érzékelni. Egyszerűen nevessetek rajta. Egyszerűen áldjátok a változásokat.


KÉRDÉS: Tóbiás, az előző kérdés-felelet részben említetted, hogy tegyünk a kemencébe egy képet magunkról. Ezt az egészség és a súlyszabályozásra javasoltad. Jelezni kell, hogy miért kerül a kép a kemencébe, vagy a kegyelem fogja tudni mi a gond?


TÓBIÁS: Legjobb nem jelezni. Legjobb nem imádkozni, vagy hangot adni a szándéknak. Már abban, hogy testiségedet és fizikai egyensúlyodat behelyezed kiegyensúlyozásra a kegyelem kemencéjébe, benne van a tudomásulvétel és a megértés. Drága barátaim, egyszerűen csukjátok be az ajtót. Nyomjátok meg a start gombot. Engedjétek a kegyelmet elvégezni a munkát. Olyan sokat küzdötök elmétekben, próbáljátok megfejteni a kemence működését! Ez egészen egyszerű. A kegyelem az egyensúly és a folyamat természetes állapota. Arra kérünk, állj félre az útból. Engedd isteni lényed kegyelmének, hogy vegye kézbe ezeket a dolgokat, anélkül, hogy elvárnád sz eredményt, vagy a dolgok kimenetelét. Természetes egyensúly, és természetes áramlás van isteni lényedben. Kegyelemnek nevezik.


KÉRDÉS: Tóbiás, legutóbb Szabó története nagyon személyesnek hatott, amíg a kegyelem kemencéjéhez nem értél vele. Szabó története metafóra, példabeszéd, vagy pedig Szabó valóságos személy volt?


TÓBIÁS: Szabó sok ember gyűjteménye. A Shaumbrák valódi tapasztalatin alapszik. Már néhány alkalommal meséltünk történetet bizonyos személyekről, de Szabó esetében gyűjteményről van szó. A történet, amit megosztottunk veletek, ismerősnek kellene hasson. Mi csak a ti saját tapasztalataitokat tükrözzük vissza. Mint egy történetet rakjuk elétek, hogy segítsünk tisztábban látni. Ez az információ és a mögötte levő energia ismerős kellene legyen. Kellene érződjön, hogy tőletek jön, és kiegyensúlyozottnak kell érződjön. Ebből fogjátok tudni, hogy jó helyen vagytok.


KÉRDÉS: Van rá esély, hogy létezik egy különleges varázsszer, vagy rövidítés (shortcut), amit meg tudnál osztani velünk?


TÓBIÁS: (nevetve) Ez egy muris kérdés, és mi egy muris választ fogunk adni erre. Ha rövidítést vagy varázsszert kerestek, a tanácsunk számotokra és mindenki más számára az, hogy álljatok félre a saját utatokból. Állj félre a útból! Intellektusotok olyan nagyon beleártja magát. De azt is látjuk, hogy jól elszórakoztok ezzel. Igazán élvezitek a játékot ezzel. Ha nagyon gyors folyamatot szeretnétek, álljatok félre emberi utatokból, engedjétek gyorsan jönni a változásokat, és áldjátok meg ezeket, amint érkeznek.


KÉRDÉS: Éppen átéltünk egy durva hármas-autóbalesetet. Mi az ábra ezzel?


TÓBIÁS: Olyan ösvényen haladsz előre, amihez nagyon kötődsz érzelmileg. Nagyon ráösszpontosítasz erre a bizonyos ösvényre, és nem látsz alternatívát. Időnként szükséged van az ébresztőre. Látjuk lelkesedésedet és izgalmadat az utazásod során. Látunk itt feltöltve fénnyel és örömmel és szeretettel. Ez a baleset ébresztőnek jön be a képbe, és te is tudod, senki sem sebesült meg. Inkább az egódnak szólt az ütés, mint másnak. Arra vagy kérve, lépj hátra egy pillanatra, és értékeld át emberi utadat. Nem a szó szerinti úticélodról beszélünk, ahová el akartál érni, hanem emberi utadról. Felfogásod, amit mostanában fenntartottál, egyensúlyát vesztette egy ideje. De te nem ismerted fel ezt. Helyesnek tartottad. Védekezésre használtad. Bizonyos módon, saját lényed tudta, hogy ezeket arra használod, hogy manipulálj másokat. Ez a baleset, amely egy számodra drága úticél felé menet ért, emlékeztető volt arra, hogy „a dolgok nem mindig azok, aminek látszanak,” hogy Kryont idézzem.


KÉRDÉS: Bármely megosztani való bölcsesség, ami a partnerkapcsolatokat és általában a kapcsolatokat illeti az új energiában?


TÓBIÁS: (küszködve) Ez – mi itt sokkal ünnepélyesebbé változtatjuk át energiánkat – ez egy nehéz és kihívásokkal teli terület sokotok számára. Gyors változásokat hoztok létre lényetekben. A teremtés folyamatán haladtok keresztül. Nagyon gyorsan haladtok keresztül az isteni lényetek integrálásának folyamatán. Sokotok számára nem megfelelő most kapcsolatokat ápolni. Tudjuk, vágyakoztok valakivel együtt lenni, megosztani szívetek szeretetét, megosztani mindennapi emberi léteteket. De egy ideig, a kapcsolatok akadályoztatnak az ösvényen, amin most jártok. Értsétek meg, nem a Szellem az aki visszatart titeket egy kapcsolatban. A lényeteknek az a része az, aki tudja, hogy igaziból arra vagytok rendelve, hogy [képesség, hatalom tudatosító] tanárokká legyetek. A változások ezen ideje alatt, egy külső barátság megzavar, hajlamosít kibillenteni/ledobni az energia-egyensúlyt, amin olyan szorgalmasan és vigyázva munkálkodtok. Ez nem egy könnyen közölhető hír számotokra, és azok számára, akik idekapcsolódnak. De ismételten, ezért jövünk ide olyan gyakran, és köszönetünket és tiszteletünket adjuk át nektek a szolgálatért. Tudjuk, hogy itt sok mindent feláldoztok. Tudjuk, hogy nagy az áldozat. Tudjuk, hogy vágytok megosztani a szeretetet. Csak annyit mondhatunk, hogy eljön a megfelelő idő erre is.


KÉRDÉS: Van itt néhány ember aki nagyon érdekelt az orvoslásban. Van számukra valami különlegesebb, és az ittlevők számára?


TÓBIÁS: Kérjük azokat akik ezzel a művészettel foglalkoznak, hogy módszeresen vizsgálják meg a négy elemmel kapcsolatos információt. Ez sokat be fog pótolni hiányzó részekből. Segíteni fog abban, hogy a tanult kereséséi módokon túl bepillantást nyerjetek. Segíteni fog a nyilvánvaló dolgokon túl látni. Segíteni fog sok kérdésre válaszolni. A négy elem ismeretével a válaszok is megérkeznek hozzátok. Vannak tanult emberek, akik nagyon közel járnak az új megértéséhez annak, amit quad matematikának nevezünk. Ez az információ hamar elő fog jönni. Ez megerősítése lesz annak ami az új energiában törénik. És új bepillantást és megértést fog nyújtani nektek. De pillanatnyilag nézzétek át a négy elemről szóló információt, mert tí magatok is ennek a folyamatnak vagytok alávetve. Keressétek önmagatokban ami történik, és azután össze tudjátok majd rakni a kirakóst ami a mostani kutatásaitokról szól. Ez hamarosan ordítóan nyilvánvaló és tiszta lesz számotokra.


KÉRDÉS: Úgy tűnik, hogy a két párhuzamos világ fogalma nyilvánvalóbb és kényelmetlenebb. Mit tehetünk, hogy ezt jobban tudjuk kezelni, és mégis mind a kettőben létezni tudjunk?


TÓBIÁS: kezeljétek együttérzéssel és megértéssel. Értsétek meg, hogy napról napra egyre inkább az Új Föld energiájában éltek. Értsétek meg, hogy nagy megbecsülés jár azoknak, akik a régi energiában tartózkodnak. Szükség van rájuk féken tartani és kiegyensúlyozni a régi energiát. Nem tud mindeniketek egyszerre átmenni az új energiába. Ez hatalmas kiegyensúlyozatlanságot eredményezne az energiában. Becsüljétek azokat, akiket naponta láttok utatok során a régi energiában tartózkodni. Áldjátok meg őket, és tudjátok, hogy egy napon tanáraik lesztek. Itt az ideje, hogy példát mutassatok nekik. Miközben úgy tűnik, mintha fokoznátok a szakadékot a régi energiájú Föld és az új között, készül a híd a szakadékon az elkövetkező években. Ti fogtok segíteni a többieknek átkelni a hídon.


KÉRDÉS: Tóbiás, beszéltél kapcsolat-párokról a hegymászó metaforáját használva. Ezekben csoportokban többen vannak kettőnél?


TÓBIÁS: Milliók vannak. Sokan, sokan vannak, akik segítenek egymásnak, egyenként. A hegymászó történetét használtuk, hogy segítsünk megérteni, hogyan tartja egyikük az egyensúlyt és a stabilitást, amíg a másik új területet jár be. De ha lenézel, nemcsak egyet látsz, hanem millió és millió követőt, aki mind segít, akinek adott pillanatban az a szerepe, hogy tartsa a helyet, hogy fenntartsa az energiát. Másoknak a felfedező, a kalandor szerep jut. Eónokon át csereberéltétek a szerepeket, de most, ti Shaumbrák vagytok a felfedezők és az utazók. Köszönjétek meg azoknak, akik fenntartják az energiát a munkátokhoz. Most, mielőtt ma elmennénk, szólunk mindazokhoz, akik olvassák, akik hallgatják ezeket, emberi dimenzióitokban. Elmondjuk nektek, hogy mi valóban megértjük, min mentek ti keresztül. Tudjuk, vannak idők, amikor úgy gondolhatjátok, nem vagyunk eléggé együttérzőek [ami tapasztalataitokat illeti]. De, drága barátaim, mi mindannyian tanulunk. Ti tanultok. Mi általatok tanulunk. Amint még mondtuk, nincsenek meg a válaszaink. Ez az igazság is örvendetes kellene legyen számotokra. Tudjátok: ti vagytok akik segítetek felállítani az energia mintáit az új Földön. Ti vagytok akik ezt a helyet olyannak megteremtitek amilyennek érzik és látszik. Ti vagytok, akik az új falut építitek, az új energiájú Földet. Ti teremtitek a látványát, az érzését, a varázsát, az energiáját. Ti vagytok, akik az építmény színeit kiválasztjátok. Ti vagytok, akik megterveztek minden infrastruktúrát. Ti vagytok, akik teremtitek a zenét és a rezgéseket. Amikor a falu kapui kinyílnak, a többieknek lesz egy szép, szeretetteljes, egészséges és kényelmes lakóhelyük. Ti vagytok akik az új falut tervezitek és építitek.


És ezzel, drága barátaim, emlékeztetünk bennetek arra, hogy mindig hozzáférhetőek vagyunk az energiában és a szeretetben, még akkor is, ha most egy kis ideig visszahúzódunk innen. Emlékeztetünk arra, hogy soha nem vagytok egyedül a munkában amit végeztek. Van egy család a Földön. Shaumbraként ismerik őket. És vannak családtagok nem messze a körötökön kívül.


És ez így van ...
Fordította Tóth Mária

tmaria@sec.rovissza az előző lapra