TÓBIÁS ANYAGOK

 

ISTENEMBER SOROZAT – 10. SHOUD

KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK

 

Elhangzott a Bíbor Körben

2003. május 3-án

www.crimsoncircle.com

 

 

TÓBIÁS: És ez így van, drága barátaim, hogy folytatjuk ennek a napnak a kreatív energiáit. Metatron, Hossaf, Mária és az összes többi angyal és entitás mind itt ül egy csoportnyi Spirituális Művész előtt. Megteremtettétek az utatokat az Otthontól egészen idáig, és most egy teljesen új megértést és tudatosságot teremtetek. A Szellem valódi kibontakozását teremtitek meg. Olyanok vagytok, mint egy nyíló virág, mindent elfogadtok magatok körül, kinyíltok, hogy feltárjátok azt, akik valójában vagytok. 

 

Megtiszteltetés és öröm volt nekem, Tóbiásnak, hogy végre magamhoz ölelhettelek benneteket. (a közönség nevet) És azoknak mondva, akik azt kérdezték a szívükben, hogy: „Ez Tóbiás volt? Vagy Cauldre? (több nevetés) Valójában mindketten. Ezen kívül Metatron, Hossaf és Mária energiái is jelen voltak. Mindannyian át tudtunk jönni, köszönet illeti ezért Cauldre-t, aki megosztotta velünk a testét erre az alkalomra. (még több nevetés)

 

Nem volt ám mindig ilyen könnyű számunkra, hogy ennyire közel jöjjünk hozzátok. Néha azt feltételezitek, hogy az angyalok szabadon jöhetnek és mehetnek, amikor csak akarnak. Ez nem teljesen igaz, drága barátaim. Nehéz átjönnünk a fátylon, ugyanúgy, ahogy nektek is nehéz túllépni rajta. Az angyalok, bizonyos értelemben egyfajta távolságból szemlélhetik a dolgokat. De mindig is nagyon nehéz volt számukra ennyire közel jönni hozzátok, mint ahogy azt ma sikerült megtennünk.

 

Micsoda megtiszteltetés volt számunkra kapni tőletek, kapcsolatba kerülni veletek! Mekkora öröm volt számunkra látni benneteket, ahogy megnyitottátok a szíveteket, hogy annyira biztonságban éreztétek magatokat, hogy meg tudtátok nyitni a szíveteket!

 

Az ölelés egy érdekes dolog. Mikor egy ember eléggé biztonságban érzi magát ahhoz, hogy megöleljen egy másikat… akkor valóban biztonságosnak érzik, hogy kifejezzék kreatív istenségüket.  A test akkora korlátot képvisel. Olyan közel menni egy másik emberhez, megérinteni őt, annyira korlátozott ez.

 

De mi éreztünk benneteket, amikor megnyíltatok, amikor megérintettetek minket. Mi éreztünk benneteket. Nincs ugyan fizikai alakunk, de éreztük az energiátok és a szeretetetek túláradó érzését, oly módon, ahogy én, Tóbiás ezelőtt nem voltam erre képes.

 

Néhányan időnként idegesek és követelőzőek vagytok. Hallottuk, amikor néhányan még azt is mondtátok nekünk: „Ha valóban létezel, akkor jelenj meg előttünk. Mutasd meg magad nekünk. Bizonyítsd be, hogy létezel! Látni akarok egy angyalt az emberi szemeimmel!” Néhányan tesztként állítottátok fel ezt magatoknak, aztán voltak, akik meg talán nekünk.

 

Azt kell, hogy mondjuk nektek, hogy amikor így gondolkoztok, ilyen logikusan, amikor bizonyítékot követeltek a Régi Energiás valóságotokban, akkor akár ott is állhatunk előttetek, akkor sem láttok minket. Amikor kinyitjátok a szíveteket, amikor kiléptek a Régi valóságból, akkor először érezni fogtok minket, majd utána látni is képesek lesztek bennünket. Elkezditek majd tudni, hogy mikor állunk ott mellettetek, és mikor nem. Nem lesz több kétségetek efelől az elmétekben.

 

Már most is érezhetitek ezt időnként. A szemetek sarkából egy csillogó fénypontnak láttok bennünket. De amikor erre ráfókuszáltok, akkor intellektuálissá váltok. Analitikussá váltok. És ekkor úgy tűnik, hogy ez a ragyogó fénypont eltűnik a szemetek elől. Pedig nem. Mi akkor is ott vagyunk.       

 

Ebben a ragyogó fényben a Szellem esszenciáját látjátok. De amikor visszaváltotok az analitikus elmétekre, akkor nem vagytok képesek tovább érzékelni minket. Néha úgy láttok minket, mint egy elsuhanó mozzanatot a szemetek sarkából. Vagy egy melegség érzet fut át rajtatok. De abban a pillanatban, amikor elkezditek azt analizálni, az tovatűnik.

 

Drága barátaim, ha legközelebb ilyen történik veletek, mikor ott vagyunk közvetlenül mellettetek a saját valóságotokban, akkor tudjátok mit kell tennetek. Engedjétek meg, hogy kreativitásotok táncra perdüljön a miénkkel.

 

Néha azon tűnődtök: „Vajon ezt csak én találom ki?” Ilyenkor bizonyos értelemben nevetünk, és azt mondjuk: „Számít ez valamit?” (a közönség nevet) Mi a valóság? Régi valóságotok egy szűk, lineáris út volt… száraz… nehéz… kemény. Az Új valóságotok pedig az, aminek megteremtitek… bármi lehet. Ezt mondjuk nektek itt.

 

Fejezzétek ki magatokat! Legyetek multidimenzionálisak! Tegyétek lehetővé magatoknak, hogy kigyertek az elmétekből! (elszórt nevetés) Az a valóságotok, amit megteremtetek magatoknak, és ez bármi lehet! Nem kell többé a Régi világú valóságotokban lennetek, ami mindössze arra korlátozódott le, amit a szemetekkel láttatok, vagy amit esetleg az emberi érzékeitekkel felfogtatok. Most már ennél sokkal tágabbra és mélyebbre tudtok menni.  A valóságotok bármi lehet, aminek a létére odafigyeltek. Azzá válik, amit kézzelfoghatóan valódinak tartasz, ha a valóság Most pillanatán belül fejezed azt ki.

 

Nem igaz az egyetlen valóság megléte. Ó, persze időnként az emberi érzékeitek megpróbálnak ennek az ellenkezőjéről meggyőzni benneteket, és azt próbálják bebizonyítani, hogy pusztán az a valóság, amit éreztek. A valóság egy fa, amikor belevered a fejed. Ugyanakkor a valóság egyben mindaz, ami a Mostban körülötted létezik. Lélegezd hát be, és fejezd ki! Fejezd ki a kreativitásodat! És akkor az a valóságoddá válik, akárcsak az a fa, ami a fejed számára nyomban valóságos lesz, ha belevered a fejed.

 

És most, drága barátaim, örömünkre szolgál megválaszolni a kérdéseiteket.                

 

 

KÉRDÉS SHAUMBRA 1: Tóbiás, miért érzem magam mostanában olyan üresnek és szomorúnak? Nincs kedvem semmihez sem, csak üldögélni, és nem csinálni semmit, pedig ott a munkahelyem, ahova mindennap be kell mennem, és ott a férjem, és a kisbabám, akik figyelmet követelnek tőlem?

 

TÓBIÁS:  Hát igen, ez az a kérdés, amit minden Shaumbra feltesz vagy esetleg már feltett – az üresség érzése, a szomorúság érzése. Valóban az egyik energiából mész át a másikba. Valóban megváltoztatsz mindent, amiről azt gondoltad, hogy te vagy. Bizonyos értelemben haldokolsz, egyik létidőből mész át a másikba, de úgy, hogy közben a fizikai testedben maradsz, valamint úgy, hogy még mindig nagyon mélyen hozzá vagy kapcsolódva a Régi energiás valóságokhoz.   

 

Korábban a Shoud alatt beszéltünk arról, hogy miután óriási elengedési perióduson mentek keresztül, jön egy üres időtartam. És ez az a pont, ahol a nagy szomorúság belép. Úgy tűnik, hogy ez a folyamat velejárója.

 

Vannak dolgok, amivel kellemesebbé tehető ez a helyzet. Nagyon egyszerű dolgok ezek. Ezek közé tartozik a légzés – az elfogadás belélegzése, és annak az elfogadása, hogy ebben a térben vagytok. Nincs értelme az ettől való bujkálásnak vagy harcnak.

 

Tiszteljétek magatokat azért a szomorúságért, amit éreztek. Tiszteljétek magatokat! Az a részetek, amiről azt gondoltátok, hogy oly jól ismeritek, nincs többé. Tiszteljétek az üresség érzését! Ne próbáljatok meg föléemelkedni, megküzdeni vele vagy megtagadni azt. Érezzétek azt át a maga teljességében!

 

Tudjuk, hogy most sokan azt mondjátok: „De Tóbiás, mi egyáltalán nem akarjuk azt megtapasztalni. Próbálunk innen kiszabadulni. (a közönség nevet) Annyi sok ajándékban lesz részetek nektek, magatoknak, ha tisztelitek, elfogadjátok és megengeditek ezt az állapotot.      

 

Attól féltek, hogy beleragadtok ebbe az állapotba, ha még ráadásul meg is becsülitek, ezért aztán kétségbeesetten menekültök ebből a helyzetből, olyan gyorsan, ahogy csak bírtok. Olyan ez, mint a zsákos ember, aki el akar rabolni benneteket a zsákjában, hogy aztán elpusztíthasson titeket.  De ti nem… nem fogtok ebbe beleragadni.

 

Így hát áldottak vagytok ti bizonyos értelemben. Azt tapasztalod meg, amin a Shaumbra világszerte keresztülment, vagy éppen most megy keresztül. Lélegezz be és ünnepeld meg a Régi én halálát! És ne támassz semmiféle elvárást az Új énnel kapcsolatban!

 

KÉRDÉS SHAUMBRA 2: Igen, van egy kérdésem. Rengeteg gyermeket diagnosztizálnak figyelemhiány zavarral és figyelemhiányos hiperaktivitás zavarral, különösen az amerikai társadalomban. A kérdésem az lenne, hogy nem egyszerűen csak félreértik őket? Nem arról van szó, hogy ezek a gyerekek részei a most közeledő Új Energiának?

 

TÓBIÁS: Valóban nagyon jó az ítélőképességed. Azok a gyerekek, akiknek problémáik vannak a figyelem összpontosítással, sokkal inkább kiterjedtek, mint ahogy közületek a legtöbben ideérkeztetek. Nagyon érzékeny gyermekek ők. Rengeteg, az általatok „nem valódi”-nak nevezett birodalmakban körülöttük zajló dolognak vannak a tudatában.  De ahogy ezt mi tudjuk, azok nagyon is valóságosak.

 

Az iskolák és a családok jelenlegi felépítése azon próbálkozik, hogy a figyelmüket egyszeri, lineáris és analitikus állapotba hozza. Annak ellenére, hogy ők nagyon multidimenzionálisak és rendkívül érzékenyek. Folyamatos stimulációra van szükségük mindenféle forrásból. Szükségük van arra a képességre, hogy kifejezhessék magukat. És nagyon soknál visszautasítják ezt a fajta önkifejezését. Az iskolák, ahogy ezt már korábban is említettük drága barátaink, nem biztosítják ezeknek a gyermekeknek a megfelelő környezetet.

 

Ki fogja létrehozni ezeket az iskolákat? Ti, Shaumbra. Mikor fogtok hozzá? Millió és millió Új Energiás gyermek érkezik mostanság. Hol lesznek ezek a gyermekek felnevelve, ha ti nem hozzátok létre az iskolákat? Mikor fogjátok már használatba venni saját teremtő képességeteket, hogy létrehozzátok végre ezeket a helyeket? Mikor lesztek hajlandóak magatokra venni Metatron hívását, miszerint „most van itt az idő?” 

 

Te rendkívül jó ítélőképességgel bírsz az Új Energia gyermekeivel kapcsolatban. És ez elszomorít engem, Tóbiást. Igen, minél többet vagyok köztetek, egyre több emberi jellemvonást szedek magamra.(a közönség nevet) Elszomorít azt látnom, hogyan kezelik ezeket a gyerekeket.

 

Pontosan tudjátok, hogy mi történik. Diagnosztizálva vannak. A Régi Energia rendszer szerint, és a Régi Energiás agy alapján analizálják őket azok, akik orvosoknak hívják magukat. Analizálják, és bizonyos gyógyszerekkel tömik őket, hogy elnyomják a bennük áramló kreativitást.

 

Nem szükséges többet beszélnem arról, hogy mi a teendő. Itt az ideje Shaumbra, hogy elkezdjétek a munkátokat. Mikor elkezditek saját magatok kreatív kifejezését, minden ilyenféle dolgok megalkotásában, mint az iskolák létrehozása, ne aggódjatok azon, ha az nem jön létre azonnal, ha nem ölt testet mindjárt teljes egészében. Ne ijesszen meg benneteket az, ha menet közben változnak a dolgok.

 

Akkor is legalább lépéseket tesztek és megengeditek, hogy az isteni energia belépjen a Mostba. De ez növekedni és épülni fog, ahogy megteszitek a lépéseket. Ne aggódjatok azon, hogy hibákat követhettek el. Természetes, spirituális egyensúly helyreállító van bennetek most már. Ez működni fog. Köszönjük ezt a kérdést, és az alkalmat a kinyilatkoztatásra. (a közönség nevet)

 

KÉRDÉS SHAUMBRA 3: Tóbiás, mesélnél nekünk a Jehova Tanúi Szervezet szerepéről? Tehetnék valamit azért, hogy a barátom családjában a Jehova Tanúinak az életét félelem mentesebbé tegyem?(a közönség nevet) Mindig szeretlek.                      

 

TÓBIÁS: Nagyon sok karmikus szellemi csoport létezik, akik életről életre mindig ugyanazon a csoporton belül jönnek össze. Ott van az a csoport, amit az előbb említettél- a Jehova Tanúi. Ha visszavezeted tagjainak származását, ők nagyon sok időt töltöttek együtt a múltban, esetlegesen egy másik típusú spirituális vagy vallási szervezet tagjaként. Ezekben a modern időkben újra összeállnak, hogy újraegyesüljenek. Ami összehozza őket, az talán egy könyv vagy egy közös hitrendszer. De ami valójában összeköti őket, az a régi csoport karma.

 

Rengeteg törvényt és szabályozást alkalmaznak, legyen szó akár a Jehova Tanúiról, vagy bármelyik más rendkívül szűk, egy dologra összpontosított vallásról, amik jelenleg megtalálhatóak a Földön. Azzal próbálkoznak, hogy külső embereket próbálnak bevonni maguk közé, akik aztán jönnek és mennek. Lehet, hogy csatakoznak egy rövid idő erejéig hozzájuk, de előbb utóbb távoznak, mivel ők nem hordozzák ugyanazt a karmikus energiát, mint amit a gyökér csoport.

 

Nagyon jól szolgálja a tagokat ez az újraegyesülés. Erőt adnak egymásnak. És nagyon sok karmikus szituációt dolgoznak így le. Tehát a te dolgod az, hogy tiszteld mindannyiukat. Ez nem azt jelenti, hogy el kell fogadnod a hitrendszereiket, vagy, hogy nekik el kell fogadni a tiédet.

 

A családi kapcsolatodra visszatérve, te is kötődtél ehhez a karmikus csoporthoz a múlt során. Most pedig felszabadítod magad a Régi Energiák alól. Nem érzed már jól magad a Jehova Tanúinak családi dinamikájában. Értsd meg, hogy nem lenne helyénvaló megváltoztatnod őket. De az helyénvaló  lehet, ha megváltoztatod a helyzetedet. Nagyon sok bűntudattal fog ez járni. És azért is lesz rendkívül nehéz, mert még most is erős kötelék fűz a Régi családi módokhoz.

 

A Jehova családi kötelék nem csak a Földi létidőkből ered. A Földre jöveteletek előtti időkből származó csoport ez, még mielőtt a Föld meg lett volna teremtve. Ez sokkal inkább egy mennyei csoport volt, amit, - most betűzöm C-I-D-A - Cida-nak hívtak, és mindannyian a részei voltatok.

 

Most tudod, hogy eljött az ideje a távozásnak. Ez nehéz. Sok frusztrációt és elkeseredést okoz neked. Ugyanakkor mi azt mondjuk neked, hogy kövesd a szívedet. Tudni fogod, hogy mit kell tenned.

 

Szeretnénk hangsúlyozni, hogy nagyon sok most jelenlevő csoport és vallás már sokkal régebbi kötődéssel bír, mint mielőtt a Földre érkeztek volna, beleértve Izrael törzsét, aminek a tagja voltam. Egy olyan csoport voltunk, akik nagyon jól ismertük egymást, még mielőtt a Földre jöttünk volna. Nagyon sok karmát hoztunk magunkkal Földre jövetelünk alkalmával.

 

Ez csak intenzívebbé vált az Atlantiszi periódus alatt, ahol csoportunk szándékában állt uralni Atlantiszt. Uralkodni akartunk. Nagyon elit csoport voltunk. Volt egy karmikus feltétel és egy karmikus tisztítás, amihez Izrael gyermekei, a zsidó törzs a beleegyezését adta. Ti ezt II. Világháborúként ismeritek.

 

KÉRDÉS SHAUMBRA 4: Hello Tóbiás. Joseph vagyok Izraelből.

 

TÓBIÁS: Joseph, tudom ki vagy. (a közönség nevet) Már jó ideje ismerjük egymást.            

 

SHAUMBRA 4: Nagyon sok érzelmet váltott ki belőlem, mikor megöleltelek. Köszönöm. És üdvözlök mindenkit ebben a csodálatos és nagyszerű családban az egész világon, és a családomat Izraelben, (ekkor a kérdező pár szót mond héberül) ahol most ébren vannak… ebben a késői órában, ott most késő éjszaka van.  A kérdésem az, hogy mit tudnál mondani erről a nagyon, de nagyon rettenetes és feszült helyzetről, ami most Izraelben kialakult?  Mit tudnál mondani azokról a fiatalemberekről, akiknek be kell vonulniuk a hadseregbe? Ők most beleestek a háború csapdájába, és az ilyesmi helyzetekbe, de számomra úgy tűnik, hogy ez az egész az ő világuk, legalább az Egyesült Államok támogat, valami módon. A másik kérdésem az, hogy mi volt az a vihar a gép fedélzetén, amikor Coloradóba jöttem? Köszönöm.

 

TÓBIÁS: Igen, már ejtettünk néhány szót Izraelről, a szülőföldemről. Már rengeteget beszéltünk az Izraelben jelenleg kialakult konfliktusokról. Ezek folytatódni fognak. Egészen addig, amíg az összes Régi vallási energia a felszínre nem kerül, és egy új és az eddigiektől eltérő megoldás nem születik. Ez akkor fog bekövetkezni, amikor belefáradnak a Régi utakba.

 

Még most is a terrorizmus, a bombázás, az elfojtás és az elnyomás Régi útjaival játszanak. Ezek visszanyúlnak Atlantisz idejéhez. Sőt, azokra az időkre, még mielőtt az emberiség a Földre jött volna. Szóval ezek egyre inkább csak erősödni fognak, mert ez a módja a tisztulásnak.

 

És most, kedves Joseph, te nem vagy odarögzítve Izraelhez. Megváltoztál. Nagyon sok ottani energiát elengedtél. Ha úgy döntesz, hogy elhagyod azt a helyet, az nehézséggel és szomorúsággal fog járni, de nem vagy odakötve. Ha úgy döntesz, hogy ott maradsz, akkor veled lesz a Shaumbra és az Új Energia esszenciája. És bizony nehéz lesz ott maradnod egy bizonyos ideig. Ezt a döntést neked kell meghoznod. Tőled függ, de tudd, hogy ez egy nehéz megbízatás.

 

Ez a konfliktus még el fog tartani egy jó darabig. Nem akarunk itt próféciákba bocsátkozni, de úgy látjuk, hogy a helyzet a következő hónapok során kissé enyhülni fog, aztán pedig sokkal rosszabb lesz, sokkal rosszabbá válik.  Értsd meg – úgy, hogy beállsz a kerítés mögé – hogy ez mind rendjénvaló. Ez mind része az megújulási folyamatnak.

 

Talán a napokban a Föld emberei rendelkezni fognak az Új Energiás megoldásokkal és azzal a kreativitással, ami mindannyiótokban meg van. Nem lesz szükséged a Régi utakhoz folyamodnod. De addig is, egy jó darabig nem fog változni a helyzet azon a helyen.

 

Közbeszúrnék itt egy személyes megjegyzést. Már egy jó ideje próbálom rávenni Lindát és Cauldre-t, hogy menjenek el arra a területre.(a közönség nevet) És most ezt nyilvánosan is kijelentem. (még több nevetés) Ne legyen kétség afelől, hogy rendjénvaló lenne, hogy visszamenjünk oda. Ez nem arról szól, hogy én újra meglátogassam a világnak azt a részét, mely oly szent és szentimentális számomra.

 

De drága Linda és Cauldre, elmentetek Koreába, és biztonságban voltatok.  Már rengeteg nehéz helyen jártatok, és mindig biztonságban voltatok. Nemrégen voltatok Indianapolisban, és az is biztonságos volt. (a közönség nagyon nevet)

 

Nagyon sok védelmező energia lesz körülöttetek. Szeretnénk, ha erre az útra egy éven belül sort kerítenétek. (nevetés, különösen azért, mert Linda forgatja a szemeit, és arcára kiül a döbbenet, és azt mondja: „Lemaradtam volna valamiről, mikor azt mondtad, hogy a helyzet csak rosszabb lesz?”) Jobb lenne, ha hamarabb mennétek. (még több nevetés) De nem számít, hogy mikor mentek, mert meg fogjátok látni, hogy nem lesznek rátok hatással azok az energiák.

 

Munkánk van ott, amit el kell végeznünk, amit mindannyiunknak meg kell tennünk. Az Új Energiát kell oda bevinnünk. Segítenünk kell, hogy enyhítsük Joseph terheit, aki egy csoporttal közösen dolgozik ezen. Nagyon jó lenne számukra, ha sok Shaumbra elmenne arra a területre.

 

A kérdésedre válaszolva az érkezésedkor a repülőn beállt viharral kapcsolatban – bizonyos értelemben kétféleképpen lehet ezt értelmezni. Ez a hegyekkel körülvett terület néha igen csak turbulens szélviharokat képes létrehozni, és ez megnehezítette a gép dolgát. Másrészről pedig, ez a személyes utazásod szimbóluma volt Joseph, amelyben új helyekre utazol. És időnként, amikor már szinte teljesen biztonságban éreznéd magad afelől, hogy megérkeztél egy új szeparációs pontra, akkor a levegőben turbulencia keletkezik.

 

Ez egy jó példa mindannyiótok számára. Ez az utazás nem mindig zökkenőmentes.  Nem minden esetben könnyű. Fogadjátok el drága barátaim, hogy mind teljesen biztonságban vagytok, még akkor is, ha ilyen dolgok történnek veletek.  Fogadjátok el, hogy ez is az utazáshoz tartozik, és fejezzétek be a harcot. Értsétek meg, hogy még a vihar is Új Energiát és Új tisztulásokat hoz számotokra. Köszönjük a kérdésedet és várjuk, hogy újra találkozzunk a szülőföldön.

 

KÉRDÉS SHAUMBRA 5: Honnan tudom, hogy akarok valamit? Komolyan kérdezem. Mikor néha megnézem azokat a dolgokat, amiket akarok, azt veszem észre, hogy nem is igazán akarom őket. Honnan fogom tudni, hogy mi az, amit valóban akarok? És kérlek szépen ne gyere nekem azzal, hogy: „Honnan tudod, hogy te tényleg nem akarod azt a valamit?” Valóban nem akarok itt beleragadni a szavakba, a tudatosságba vagy bármiféle cselekvésbe. De akkor is, nagyon sok haszontalan dolog van. Tudnál nekem valamit mondani erről?

 

TÓBIÁS: Valóban, te most egy zűrzavaros perióduson mész keresztül, (a közönség nevet) csakúgy, mint a Shaumbrák szerte a világon. Már nem tudod, hogy mi is az, amit valójában akarsz, ugyanakkor képtelen vagy meghatározni azt az új dolgot, amit akarsz. Ez egyfajta zűrzavarban tart téged ezalatt az átmenet folyamat alatt. Lehet, hogy azt gondoltad, hogy akarsz egy új autót, de amikor elmész és elkezdesz új kocsikat nézegetni, rájössz, hogy téged ez egyáltalán nem is érdekel. Nagyon sok dologgal ez lesz a helyzet még egy jó darabig.

 

Honnan fogod tudni, hogy mikor jön eléd valami, amit valóban akarsz, ami szenvedélyt ébreszt benned, és ami csak a tied, és hogy ez nem csak egy hóbort, hanem valami mély dolog? Hát érezni fogod. Egyfajta olyan szeretetet, kapcsolódást, szenvedélyt és kreatív vágyat fogsz érezni, amit nem lehet szavakkal kifejezni. Ez több lesz, mint pusztán egy érzés vagy egy ösztön. Egy vágy és szenvedély hullám borít el majd, de mindez egy teljesen helyénvaló módon, egy beteljesülésre áhítozó kreatív vágy formájában születik meg benned.

Tehát addig is egyszerűen lélegezz be, és értsd meg, hogy körülötted minden változik. És ezek a változások azért vannak, mert te egy Új Energiás emberré válsz.

 

KÉRDÉS SHAUMBRA 6: Ezt a kérdést a fiam nevében teszem fel, aki épp most esett túl egy újabb két hetes perióduson, amikor is nem volt képes enni, és ennek következtében lefogyott. Mi történik a testemmel? Miért ilyen érzékeny a gyomrom a gyümölcsre és még sok más ételre? Miért jönnek folyton a bélgázok, amikor emészt a gyomrom? És miért van ez a sok fájdalom? És miért van az, hogy amikor meghívok másokat, ők nem vállalják s felelősséget, és nem hívnak vissza? És miért halnak meg olyan gyakran az emberek?                             

 

TÓBIÁS: A szervezeted rendkívüli módon érzékeny, különösen azzal a fajta energiával, amit ebbe az életedbe hoztál, és azokkal a változásokkal kapcsolatban, amiken most mész keresztül. Szinte mindent elutasítasz, ami kapcsolatban áll a Régi Energiával és a Régi módokkal. Ebbe beletartozik az étel is, amit beviszel a szervezetedbe. Ez zavart okoz benned. Ez a Régi utak elutasítása miatt van így.

 

Meg kell értened, hogy a testednek a saját fenntartása céljából ezen a ponton élelemre van szüksége. És a testednek szüksége van az ezzel kapcsolatos energiákra. Szüksége van a tápanyagokra. Meg kell most értened, hogy csak azért, mert olyan valamit veszel magadhoz, amit te Régi módúnak gondolsz, amit te durvának és primitívnek tartasz, az attól még rendkívüli fontossággal bír a szervezeted számára. Azzal, hogy élelmet viszel be a szervezetedbe, még nem fogsz beragadni a Régi Energia csapdájába. Szükséges erre emlékeztetned magad.

 

Képes leszel – személyesen te – képes leszel energiákat magadba olvasztani a környezetedből, úgy, ahogy erre vágysz is, azáltal, hogy belélegzed a körülötted lévő dimenziók energiáit. De a tested még nem áll erre készen. Bizonyos értelemben jelenleg elutasítod magát a Régi energiás életet.

 

De ahogy azt már oly sokszor elmondtuk a Shaumbrával folytatott beszélgetéseink alkalmával, tisztelni kell a Régi utakat. A Régi utak, akármilyen nehezek voltak is, de azok juttattak el téged eddig. A Régi utakat nem lehet megtagadni, vagy bizonyos értelemben nem lehet azokat megváltoztatni. Ezek voltak. Tiszteld őket! És ha így teszel, és ha tiszteled magadat és az utat, amin jársz, akkor sokkal zavartalanabbul fogsz átmenni a saját átalakulási folyamatodon. És ennek nem az a módja, hogy elvágod magad az általad Régi Energiának érzett életerőtől.

 

Azt is figyelembe kell venned, hogy nem szabad a világ összes terhét magadra venned! Folyton ezt teszed. Ismerlek téged a múltból, és tudom, hogy nagy versenyző hírében állsz, aki nagyon gyorsan képes haladni. Itt van ez a létidőd, és most mindent egyszerre akarsz megcsinálni. Ugyanakkor még mindig vannak benned olyan dolgok, amiket el kellene engedned – harag, neheztelés.

 

Azt javaslom neked, hogy ezek elengedésére engedd meg, hogy drága vezetőd, azaz édesanyád kivigyen téged valahova a szabadba, ahol ezeket kiordíthatod magadból. Igen, ordítsd ezt ki magadból a természetben, és ne a lakásodban, (elszórt nevetés) és így engedd el azokat. Ennek a légzéshez van köze természetesen. De ugyanakkor köze van a mélyen gyökerező múltbéli harag elengedéséhez. És értsd meg, hogy az Új Energiába való átmenet nagyon is helyénvaló mostanság.        

 

KÉRDÉS SHAUMBRA 7: Kérdésem arra vonatkozik, hogy az afrikai származású emberek hogyan illenek bele az Új Energiába? És továbbá a fiatalság hogyan illik bele az Új Energiába?

 

TÓBIÁS: Érdekes. Nincsenek határok és korlátok az Új Energiában. Már elengedhetjük azokat. Mikor Hossaf eljött hozzánk a múlt hónapban, és meglátott benneteket emberi formátokban, és észrevette, hogy az energiátok mennyi változatos alakban és formában pompázik, mikor visszajött a mi oldalunkra, elkezdte körvonalazni, hogy ő hogy szeretne kinézni, ha ember lenne. (a közönség nevet)

 

Először is azt mondta, hogy sötétebb bőrszínt szeretne, mert szerinte az jobbam néz ki. Ugyanakkor vörös hajat is akar, mert lenyűgözte ez a lángoló szín. Azt mondta, hogy inkább alacsonyabb testméretben szeretne visszatérni, mert szívesebben lenne kisebb és kecsesebb. Cauldre ezt egyáltalán nem találja viccesnek. (nagy nevetés e megjegyzés kapcsán, mert ez Cauldre magasságára utalt, aki kb.: 2 m magas) És azóta is azt próbálja eldönteni, hogy férfi vagy nő legyen. Esetleg mindkettő. (nevetés)

 

Mindezzel csak azt akartuk a tudtodra adni, hogy – hogy is mondjam – ez egyáltalán nem számít.

 

Hogy egyenesebb és ésszerű választ is adjunk a kérdésedre – ez nem egy bizonyos fajról vagy nemről szól. Az Új Energia a különböző Földön lévő alcsoportokból sarjad ki, majd összeolvad. Ez nagyon lényeges.

 

A fiatalokról szólva, ők nagyon sok Új Energia sajátossággal érkeznek közénk. Nekik már nem kell átmenniük mindazokon a megpróbáltatásokon és küzdelmeken, amin nektek kellett. Habár jönnek a fiatalok, nekik is szükségük van tanítókra. Emberi vezetőkre. Új Energiás jellemzőkkel jönnek be ebbe a nagyon is Régi Energiás világba. És össze lesznek zavarva és meg lesznek hökkenve, ha nem lesznek tanítóik.

 

Ezzel eljutottunk a Bíbor Kör lényegéhez, és ahhoz, amiért ti itt vagytok. Mindannyiótokat arra bátorítunk, hogy legyetek tanítók és vezetők, és használjátok azokat a kreatív erőket, amik elő akarnak jönni belőletek most, hogy elkezdhessétek kifejleszteni az új utakat.

 

KÉRDÉS SHAUMBRA 8: A kérdésem abszolút illik az előző kijelentésedhez. Az idő kontíniummal és a szavak fizikai cselekedetté tételén dolgozom. Például: benne voltam a forgalomban, és nem tudtam lefordulni, és erre azt mondtam: „Miért nem lehet szétválasztani a piros autókat?” – és széttártam a karomat. (a kérdező egy kézmozdulatot tett) És találd ki mi történt? A piros autók kiváltak. Anya és én le tudtunk fordulni, és az össze piros autó együtt haladt. És volt más ehhez hasonló tapasztalatunk is. Fogsz erről tanfolyamot tartani? Tanítókra lenne szükségünk, akik megtanítják nekünk, hogy hogyan kell… nem akarom a „manipulálni” szót használni, de valahogy irányítani ezt… bár ez sem jó szó erre – de úgyis tudod, hogy mit akarok mondani – hogy többet lehessen ezt gyakorolni. És kérdezhetek még egy dolgot? Ebben a bizonyos térben részleges a hálód – piros, sárga, zöld. Miért részleges?  És mit állítasz itt fel? Köszönöm.

 

TÓBIÁS:  Annak értelmében, amit mi szinkronicitásnak hívunk, ami olyan dolgokat jelent, mint például, hogy mindig van rendelkezésre álló parkolóhely, vagy, hogy a forgalom beindul, amikor arra van szükséged… ezek mind olyan szinkronisztikus események, amik egyre inkább jelen lesznek az életedben. Egyszerre csak ott teremnek. Amikor megpróbálod ezeket az elméden keresztül manipulálni vagy irányítani, akkor nem fognak működni. Sőt, valójában pont az ellenkezője következik be.  És ezáltal még nehezebbé válik a dolog.

 

Szóval, drága barátaim, mindannyiótokat végigvezetünk a megértés ösvényén. Ez egy kissé lehangoló jelenleg, mert még mindig nem vagytok biztosak abban, hogy hogyan kell teremteni és manifesztálni.

 

Amit mi tettünk az az volt, hogy megpróbáltuk félreállítani az összes Régi utat, hogy teljesen nyitottan és tiszta térben figyelhessétek az életetekbe természetesen beáramló szinkronisztikus eseményeket, anélkül, hogy erőlködnötök kellene vagy megpróbálnátok irányítani ezeket az eseményeket. Amikor egyszer elkezditek majd meglátni, hogy hogyan jön létre az összes szinkronisztikus esemény, hogy hogyan terem ott minden az életetekben, akkor majd képesek lesztek részleteiben megérteni, hogy hogyan tudnátok ezeket sokkal tudatosabban előidézni. Az aggodalmunk, és bizonyos értelemben a tiétek is – az, hogy ha ezzel az Új Energiás szinkronicitással próbálkoztok, miközben a Régi Energiás elme felépítésetekkel teszitek ezt, az bizony nagyon sok nehézséget és fájdalmat fog nektek okozni.

 

Az összes Shaumbrának, az összes Shaumbrának azt mondjuk most, hogy egyelőre csak figyeljétek, hogy hogyan jön el hozzátok minden dolog.  Ne próbáljátok azokat korlátozni! Ne próbáljátok meghatározni azokat! Csak hagyjátok, hogy eljöjjenek! Bele fogunk menni ennek a részleteibe a későbbi beszélgetéseink során. De egyelőre csak azt figyeljétek, hogy hogyan érkezik meg minden az életetekbe.

 

Tisztában vagyunk vele, hogy ti több irányítást szeretnétek a dolgok felett. Azt akarjátok érezni, hogy ti határozzátok meg a dolgokat. Megnyugtatunk benneteket, hogy most is ti határozzátok meg azokat, csak nem azokon a szintjeiteken, amit most teljességgel meg tudnátok érteni. El fogunk oda is jutni, de ne a Régi Energiás elmétekkel tegyük ezt!

 

És a hálók és a színek tekintetében – ne menjünk ebbe bele most rögtön. Csak érezzük! Olyan sok energia van, amit nem vagy képes érzékelni. Egy területre fókuszálsz. Sokkal több energia van itt jelen most, mint amit el tudnál képzelni, különösen a ma itt összegyűlt csoport kapcsán. Arra kérünk tehát, hogy légy multidimenzionális, miközben a Most-ban tartózkodsz és érezd azokat a rezgéseket, amiknek eddig nem voltál teljesen tudatában, mert valahogy megbújtak a többi frekvencia mögött. De attól ott vannak.

 

KÉRDÉS SHAUMBRA 9: Hello Tóbiás! Mi annak a célja, hogy ilyen nagy az univerzum?

 

TÓBIÁS: Tulajdonképpen nem olyan nagy az.(a közönség nevet) Az univerzum csak akkor tűnik nagynak és zavarbaejtőnek, ha Régi Energiás agy felépítéssel vagy teleszkóppal nézitek. A mérésére szolgáló eszközök, amit az emberek az univerzum felmérésére használnak, a mi nézőpontunkból kissé nevetségesek.

 

A tudósok nap mint nap előállnak újabb és újabb elméletekkel arra vonatkozóan, hogy mikor keletkezett az univerzum. És mi ehhez hozzátennénk egy kacsintás kíséretében, hogy közel sem olyan régi, mint amit ők erről gondolnak, nem bizony. Már annyiszor elmondtuk nektek a korábbi megbeszéléseink során, hogy… visszautalunk itt a megfogalmazásunkra: „Hosszú, hosszú idővel ezelőtt, ugyanakkor egyáltalán nem hosszú idővel ezelőtt” Drága barátaim, az univerzum, ti és az utazásotok, annyira új, annyira új keletű, hogy ez szinte vicces.

 

Azt gondoljátok, hogy már nagyon régen itt vagytok, és hogy az univerzum meg még annál is régebben létezik? Ez meglehetősen szórakoztató, mivel ez annyira új. Csak egy pillanattal ezelőtt hagytátok el az Otthont, csak egy pillanattal ezelőtt.

 

Ez egy illúzió, miszerint az univerzum nagy és régi.  Az univerzum kör alakú, önmagába visszatérő és spirálisan tágul. Az univerzumot nem lehet meghatározni semmilyen általatok jelenleg használatos mérőeszközzel. Úgy tudjátok felfedezni az univerzumot, ha kitágítjátok a tudatosságotokat, a forrásban maradtok, de nem igazán hisszük, hogy ha ezt az információt átadjátok a tudósaitoknak, akkor ők el lesznek ettől ragadtatva. (elszórt nevetés)

 

Az univerzum a táguló Szellem új Otthona. Mikor felnéztek az égboltra, és milliónyi csillagot láttok ott tündökölni, amikor hatalmas, nyitott tereket láttok, nincs ott túl sok minden. Nem bővelkedik idegen életben. Az idegen élet más dimenziós szinteken létezik. És nem a ti fizikai univerzumotokban.          

 

És akkor miért, de tényleg miért is rendelkeztek ekkora nappalival? Azért, hogy a vendégek bejöhessenek. Ez úgy van, hogy amikor a Szellem kiterjed a Királyságból általatok, van egy tér, ahol játszani lehet, amit ti kozmosznak vagy univerzumnak hívtok. Amit megtanultok itt a Földön az életerőről és az életformákról, továbbvihető aztán más bolygókra, más terekbe, olyanokba, amik jelenleg lakhatatlanok olyan emberi formák számára, mint amilyenek ti vagytok. De az emberi forma hamarosan egy teljesen új dinamikát vesz fel, ahogy belépünk az Új Energiába.

 

Az univerzum nem igazán nagy, valójában egyáltalán nem az, aminek ti gondoljátok. Az univerzum a táguló Szellem új Otthona. És ti vagytok azok, akik ezt megteremtitek.              

 

Ezek után nem csoda, hogy Metatron, Hossaf, Mária és az összes többi angyal miért jön el ide közétek, hogy megköszönje nektek ezt a jó munkát, amit végeztetek.

 

Soha nem vagytok egyedül. Mindig veletek vagyunk.

 

És ez így van!

 

 

Fordította: Telegdi Ildikó

 


A Bíbor Páholy Tóbiását Geoffrey Hoppe, más néven "Cauldre" adja elő, aki a coloradoi Goldenben él. Tóbiás története a bibliai Tobit könyvéből megtalálható a Crimson Circel weboldalán (http://www.crimsoncircle.com). A Tóbiás anyagok téríés mentesen állnak a világ fénymunkásai és a Shaumbra rendelkezésére 1999 augusztusa óta, amikor Tóbiás azt mondotta az emberiségnek, hogy a pusztulás potenciáljától tovább lépett az Új Energia felé.

A Bíbor Kör a humán angyalok globális hálózata, akik elsőkként mennek át az Új Energiába. Amint megtapasztalják az örömeit és a nehézségeit a mennybemenetel felemelkedési állapotának, avval segítik a többi embert utazások részleteinek megosztásával, óvva és kalauzolva őket. Több, mint ötvenezer látogató jön el minden hónapban a Crimson Circle web szájtra, hogy elolvassa a legújabb anyagokat, és megvitassák a saját tapasztalataikat.

A Bíbor Kör havonta gyűlik össze Denverben, Coloradoban, ahol Geoffrey Hoppe-n keresztül Tóbiás bemutatja a legújabb információkat. Tóbiás állítása szerint ő, és a többiek a mennnyei Bíbor Páholyból csatornáznak az emberek felé. Tóbiás szerint, leolvassák az energiáinkat, és vissza-tolmácsolják a saját információikat a számukra, tehát így láthatják az emberek magukat, ahogyan kívülről látszanak, miközben megtapasztalnak belülről. A "Shoud" a csatornázás szerves része, ahol Tóbiás félreáll, és az emberek energiája közvetlenül csastornázódik át Geoffrey Hoppe-n keresztül.

A Bíbor Kör találkozói nyitva állnak a nyilvánosság előtt. A Bíbor Kör a bőségére a nyitott szereteten keresztül tesz szert, és a Shaumbra ajándékaiból, szerte a világból.

A Bíbor Kör legvégső célja az, hogy humán kalauzolókként és tanítókként szolgálják azokat, akik a belső spirituális ébredés ösvényén járnak. Ez nem evangelizáló misszió. Nem "örömhírhozás." Inkább, a benső fény fogja odakalauzolni az embereket a bejárati ajtódba az együttérzésedért és törődésedért. Tudni fogod, mit tegyél és taníts abban a pillanatban, amikor a különleges és drágaságos ember, aki a Kardok Hídjához vezető utazásra akar épp behajózni, eljön hozzád.

Amennyiben ezeket a sorokat olvasva, igaznak érzed e sorokat, kapcsolódást érzel hozzájuk, valóban Shaumbra vagy. Tanító és humán kalauzoló vagy. Engedd meg az isteniség magvának benned, hogy virágba borulhasson ebben a pillanatban és mindörökké virágozhasson. Sosem vagy egyedül, az egész világon a család vesz körbe, és angyalok a körülötted lévő birodalmakban.

Kérlek terjeszd szabadon ezt a szöveget nem kereskedelmi alapon, térítésmentesen. Kérlek csatold ezt az információt egészében, beleértve ezen lábjegyzetet is. Minden egyéb felhasználás jóváhagyandó Geoffrey Hoppe-val. Lásd a kontakt oldalt a www.crimsoncircle.com oldalon.

© Copyright 2006 Geoffrey Hoppe, Golden, CO 80403