TÓBIÁS ANYAGOK

 

ISTENEMBER SOROZAT – 7. SHOUD

„KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK”

 

Elhangzott a Bíbor Körben

2003. február 1-jén

www.crimsoncircle.com

TÓBIÁS:  És ez így van, drága barátaim, hogy visszatérünk a Shaumbra naphoz, az együtt töltött időnkhöz. És igen, rájöttetek, hogy azáltal, hogy egyre jobban elengedtek mindent, amiről azt gondoltátok, hogy ti vagytok, a régi egyéniségetek korlátjait, valóban újjászülethettek, és új megértéssel, belső meglátásokkal gazdagodhattok. Megérthetitek, hogy minden dolog nagyon is helyén való. Mikor elengeditek a régi egyéniséget, egy egészen új ént fedezhettek fel, úgy, ahogy arról addig nem is álmodhattatok, tele szeretettel, energiával és kreativitással.

A legutóbbi chanelling (csatornázási – a ford.) tanfolyamon, nagyon sokan belepillanthattatok ebbe a tapasztalatba, hogy milyen is az, amikor hagyjátok, hogy a Szellem áramoljon keresztül rajtatok, amikor előtérbe lép az istenségetek. Egy pillanatra felsejlett bennetek, milyen is az, amikor magatok mögött hagyjátok a régi elképzeléseket és az elméteket, és a pillanatban vagytok. Tudjátok az elmétek azt mondaná nektek, hogy ez rettenetesen unalmas dolog, és annak semmi értelme nem lenne, ha mindent elengednétek. 

De drága barátaim, amint ezt megteszitek, olyanok lesztek, mint egy folyó. Ez megnyitja a zsilipkaput, és minden, ami eddig mögötte volt, most beáramlik.  A régi látószögből, ha ránéztetek a gátra, csak egy vékony erecskét láthattatok csordogálni. Amit nem láthattatok, az a hatalmas energia és szeretet mennyiség, ami a gát másik oldalán volt.

Amikor elengeditek a régi egyéniséget, „itt és most emberré” váltok. (Tóbiás itt a Kérdések és válaszok rész előtti szünetben játszott Beatles feldolgozásra utal, aminek a címe „Nowhere Man”) Valóban mindenné válhattok, mindenné, a tapasztalat egy egészen új szintjére léptek ezzel, amit nagyon nehéz szavakba önteni. És annál a pontnál már nem kell tovább építeni az egyéniséget. Akkor már ti vagytok a minden. Ez egy örömteli megtapasztalás. Térdre fogtok esni, mikor megértitek ezt, amikor megértitek, milyen az, amikor lehetővé teszitek a Szellemnek, hogy általatok táncra perdüljön, hogy a Szellemetek korlátok nélkül, szabadon táncoljon.

Ahogy pár pillanattal ezelőtt a 7. Shoudban mondtátok, nincs szükség a hatalom építésére. Nincs arra szükség, hogy felhalmozzátok a hatalmat és megpróbáljatok azzá válni. Éreztétek már, milyen az, amikor a tiétek az összes hatalom az univerzumban, aztán pedig annak az elvesztését. Felismertétek, hogy a hatalom egy illúzió. Nincs szükségetek hatalomra. Már most minden VAGYTOK.

Semmi szükségetek nincs arra, hogy megpróbáljátok felépíteni az egyéniségeteket és a hatalom alapját magatokban. Támadjon csak meg egy ember, üldözzön csak egy másik személy a szavaival vagy a fizikai lényével, nincs szükségetek hatalomra. Energiából álltok. Keresztül fognak rajtatok repülni. Nem lesznek rátok hatással.      

A múltban megpróbáltátok felépíteni az erőtöket. Úgy éreztétek magatokat, mintha leváltatok volna a Szellemről és az Otthonról. Ezért létre kellett, hogy hozzatok egy hatalom burkot magatok körül. Most már felismeritek, hogy erre semmi szükség. Minden, amire szükségetek van, az benne foglaltatik a pillanatban. Amire már nincs szükségetek, az nem más, mint maga a hatalom a pillanatban. Miért is lenne szükségetek a hatalom illúziójára, mikor ott minden rendben van?

Az emberek arról beszélnek, hogy milyen hatalmasnak és erősnek lenni. Ezt keresik. Erre vágynak. Ezt hajszolják. Már nincs erre szükség. Használjátok ezt az életetekben. Használjátok a hatalom koncepcióját illúzióként. Vegyétek ennek hasznát az életetekben. Tapasztaljátok meg ezt az érzést. Eleinte kiszolgáltatottság érzéssel járhat. Úgy érezhetitek, hogy nem kívántok minden régi koncepciót egyszerre elengedni.      

Felütheti bennetek a félelem a fejét, így szólva: „De ha szélnek eresztem az összes hatalmamat, akkor biztosan jönni fog valami, ami átveszi felettem a hatalmat és elpusztít” Próbáljátok meg, drága barátaim, elengedni ezt. Rá fogtok jönni, hogy nincs olyan entitás vagy csoport, aki valaha is el tudna benneteket pusztítani… soha. Egyedülállóak és egészek vagytok önmagatokban. Megtapsolunk ma benneteket ezért a felismerésért, hogy rájöttetek, hogy a hatalom pusztán egy illúzió. És ezzel örömünkre szolgál tovább folytatni veletek a beszélgetést.

KÉRDÉS SHAUMBRA 1: Tóbiás, azon tűnődünk, hogy az a rengeteg gyerek, akikre ráakasztották az „autista” címkét, azok vajon Shaumrák lennének, akiknek problémát okoz az Új energiához való alkalmazkodás? Az unokánk majdnem három éves és „autistának” diagnosztizálták. Születésétől fogva éreztük, hogy Shaumbra. Tudnál valami javaslatot adni arra vonatkozóan, hogy mit tudnánk tenni annak érdekében, hogy segítsünk ezeken a gyerekeken, hogy önmaguk lehessenek, és alkalmazkodni tudjanak ezekhez a számukra túláradó energiákhoz?

TÓBIÁS: Valóban, nagyon sok megvilágosodott, akik mostanában jönnek a Földre, - akik titeket választanak szüleiknek – karma nélkül érkeznek. Nagyon nyitottan és tisztán érkeznek ide. Ugyanakkor annyira érzékenyek, hogy nagyon mélyen érinti őket a környezetük vibrációja. Annyira érzékenyek, hogy ez időnként kibillenti őket a saját egyensúlyukból, és nem tudnak erre a világra emberként fókuszálni. Nagyon sokan titeket választottak szüleikként, vezetőikként és tanítóikként. Ismerik az energiátokat. A ti energiátok táplálni és védeni fogja őket.

Annyira nyitottak, és érzésekkel telik. Ugyanakkor nehézséget okoz számukra a környezetükhöz való alkalmazkodás.  Nagyon fontos, hogy biztonságban érezzék magukat. Ez fog nekik a legtöbbet segíteni abban, hogy földelve legyenek. Beszéljetek hozzájuk! Beszéljetek nekik arról a biztonságos térről, amit velük együtt teremtetek meg.

Beszéljetek nekik arról, hogy földeljék magukat Gaia szeretetéhez… Gaia nagyon becses, drága szellem önmagában, és igazán tápláló és szeretetteljes szellem. Földeljék magukat Gaiahoz. Képzeljék el magukat egy életfaként, aminek a gyökerei erősen Gaia-ba mélyednek, az ágai pedig megnyílnak a menny energiáinak. Igen, ez a földelés és isteni energia behozatal kombináció segíteni fog nekik.

Tudatában voltak annak, hogy egy nehéz szerepet vállaltak fel akkor, amikor ilyen nyitott és tiszta emberként visszatértek ebbe a világba. És bizony szükségük van a ti folyamatos biztatásotokra… különösen a cselekedeteik során. Bizonyos értelemben tudni akarják, hogy mindig számíthatnak rátok, történjék bármi is.

És igen, ez a drága, akit említettél valóban Shaumbra… a Shaumbra azt jelenti, hogy otthonról származó család, család, ami már volt együtt korábban, aki olyan utazáson vesz részt, amiben behozza az Istenember energiákat ezekben az időkben a Földre. A Shaumbra az nem egy csoport, ahova csatlakoznod kellene. Mindössze azt jelenti, hogy voltunk már így együtt korábban, ugyanazt az ösvényt tapossuk, és lehetővé tesszük a Szellem számára, hogy földi létünk alatt kibontakozhasson.

KÉRDÉS SHAUMBRA 2: Tóbiás, amikor valaki meghal 3 dimenziós halállal, és haraggal távozik, vajon magával viszi a haragját és a korlátozó meggyőződéseit a fátyol másik oldalára is? Tudunk segíteni azoknak a lelkeknek, akik nem régen távoztak azáltal, hogy az átalakulás ibolyaszínű sugarát küldjük nekik szándékunk által annak érdekében, hogy segítsünk abban, hogy átváltozzon a haragjuk, amíg az asztrál síkon tartózkodnak?               

TÓBIÁS: Ez a kérdés lehetőséget ad számunkra, hogy egy pillanatra rátérjünk egy Shaumbra projektre, amin dolgoznotok kellene. Már említettük korábban – ez a téma a halál. Ezen addig kellene dolgozni, amíg a Földön vagytok.

Ti azt gondoljátok, hogy amikor valaki meghal, akkor az összes problémája, téves felfogása és egyensúlytalansága megszűnik. Drága, drága Shaumbra, ez egyáltalán nem így van. Mikor valaki haraggal a szívében hal meg a Földön, az itt is tele lesz haraggal. Ez pont olyan egyszerű, mintha elképzelnétek magatokat hirtelen test nélkül. A tudatosság nem feltétlenül változik meg, különösen azoknak az esetében, akik nincsenek megvilágosodva.

Mikor Shaumbra tér ide vissza, ők általában megértik az átmenet folyamatát. Megértik, hogy nem kell továbbra is magukkal cipelniük a dualitást. De az emberek túlnyomó része esetében, mikor valaki haraggal hal meg, az ide is magával hozza a haragot. Mikor nagyon korlátolt és szigorú hittel bírnak Isten tekintetében, akkor azzal a hittel érkeznek ide.

Ahogy ezt már mondtuk is, millió és millió és millió ember van, aki maga mögött hagyva a Földi világot visszatért ide, és most várakozik. Várnak az ítéletre. Meg se hallják a legnagyszerűbb angyalokat, akik meglátogatják őket. Jézusra várnak, hogy jöjjön el értük, mentse meg őket és hirdessen felettük ítéletet.

Mikor közelítünk feléjük, nem engednek be minket, mert ők erre az egy entitásra várnak. Most azt is elmondjuk nektek, hogy még amikor Jeshua, Sananda energiája, ott járkált közöttük, őt sem ismerték fel. Azt mondták: „Ez valami trükk.” Szóval, egyszerűen fogalmunk sincs róla, hogy mire is várnak.

Mikor egy ember átjön ide, nagyon sokszor nem is jut el teljesen hozzánk. Az energiájuk valamiféle földhözkötött állapotban marad. Azt megértik, hogy már nem rendelkeznek fizikai testtel, de nem engedik meg önmaguk számára, hogy teljesen átjöjjenek a mi oldalunkra.  Ami általánosságban ilyenkor történni szokott az az, hogy egy nagyon rövid időszakra, testetlen állapotban maradnak.

Aztán egy erős vonzást éreznek, hogy azonnal visszatérjenek az emberi létbe. Nem töltenek időt azzal, hogy újra áttekintsék az életüket. Nem töltenek időt azzal, hogy beszéljenek a mi oldalunkon lévő „angyali pszichoanalitikusokkal”. (a közönség nevet) Azonnal fejest akarnak ugrani vissza a dualitásba. Nagyon sokszor tele vannak haraggal és dühvel. Nincsenek egyensúlyban, és aztán így nőnek fel.

Ez nehéz, mivel lennie kell egy átmeneti szakasznak az életidők között. De a legtöbben nem így döntenek. Vannak olyan emberek, akik a haláluk után mindössze néhány nappal vagy néhány héttel már visszatérnek emberi formába. Nagyon sok ilyen akad példa akad azoknak az esetében, akiket háborúban ölnek meg. Vissza akarnak térni, hogy együtt lehessenek a szeretteikkel. Ez szinte abban a pillanatban visszahúzza őket a Földre.

Arra bátorítunk benneteket, hogy dolgozzatok a halál témakörén, és az átmeneten a Shaumbra Egyetemen. Az Új Energiás halál arról szól, hogy hogyan kell elhagyni a testet könnyedén… hogyan kell elengedni, mielőtt elmész… és mi vár rád, amikor odaérsz.

Ó, lesznek persze olyanok, akik majd kihívások elé állítanak benneteket. Igen, igen, ők abban akarnak hinni, hogy ideát eljön az ítélet napja, és a bűnösök hosszú sorokban várakoznak a végítéletre. Ők abban akarnak hinni, hogy a Mennyországnak különböző szintjei vannak, ahova aszerint nyernek bebocsátást, hogy mennyit adományoztak, vagy mit tettek az életükben.

Drágáim, ezeknek a dolgoknak semmi közük sincs a valósághoz. Az emberi érzékelésetek szerint volna ennek valami értelme, hogy így legyenek a dolgok? Szerintünk semmi. Ezért köszönjük ezt a kérdést, és a lehetőséget, hogy egy kis kinyilatkoztatást tehettünk ezekről a dolgokról. (a közönség nevet)

KÉRDÉS SHAUMBRA 3: Nemrégiben kaptam egy Régi Energiás könyvet, amit 30 évvel ezelőtt írtak, és a címe: „Én Vagyok Az”. Csak átfutottam, és az alapvető üzenete azonos volt azzal, amit Tóbiás mond nekünk – menjünk belülre, jöjjünk ki az elméből, és maradjunk a Most pillanatában. Ti nem vagytok azonosak a jogosítványotokban szereplő névvel. Ez egy illúzió. Akkor hogyan fogja érinteni az Új Energia azokat, akik harminc év múlva szemügyre veszik ezt? Könnyebb és gyorsabb lesz majd nekik? Tóbiás azt mondta, hogy azok az angyalok, akik a jövőben fognak inkarnálódni, nem lesznek képesek kerülő úton eljutni az Új Földre. Ez azt jelenti, hogy az üzenet ugyanez marad?

TÓBIÁS: Drága barátaim, ha megnézitek a bölcs könyveiteket a modern történelmetek tükrében, látni fogjátok, hogy újra és újra csak ugyanezt az üzenetet ismételjük. Nagyon sokféleképpen mondjuk el, mert nagyon sokféle fül hallgatja. De az üzenet lényege ugyanaz. Az Igazság változatlan:

TE IS ISTEN VAGY!

És Cauldre, már nagyon várjuk, hogy az a könyv megjelenjen! (a közönség nevet)

De drága barátaim, a fátyol felénk eső oldalán vannak olyanok, mint mi, akik nagyon sok mindenkihez beszélünk újra és újra, annak érdekében, hogy beépüljön ez az üzenet. Én, Tóbiás, rengeteg emberrel álltam kapcsolatban az utóbbi időben azon munkálkodva, hogy előtérbe jusson ez az üzenet. Legtöbben észre sem veszik, (te sem) hogy csatornáznak, pedig azt teszik.

És folytatni is fogjuk ennek az üzenetnek az átadását – TE IS ISTEN VAGY! Istenemberek vagytok! Mindez ott van bennetek. A szeretet hatalmas mesterének, Jeshuának ez volt az egyszerű üzenete. De az egyház újra és újra eltorzította ezt, ezért most új hangokon és új utakon hozzuk vissza folyamatosan.

Jeshua találkozott egy emberrel az úton. Azt mondta neki: „Az Atya benned van. Isten benned van. Isten vagy! Meg akarsz gyógyulni? Én nem tudlak téged meggyógyítani, Nem tudok számodra csodát tenni. De azt meg tudom neked mutatni, hogy te hogyan gyógyíthatod meg saját magad. Azt meg tudom neked mutatni, hogyan nyerd vissza az egyensúlyi állapotodat!” Nagyon sokan követték a szavait. Nagyon sokan gúnyt űztek Jeshuából. Nagyon sokan voltak, akik követték a szavait, és megtanulták, hogy milyen az, amikor a Szellem felbukkan a belsőjükből, és meggyógyítja a fizikai testüket, és számtalan egyéb csodát teremt. És igen, valóban, Jézus soha nem tett csodát senki mással. Megmutatta nekik, hogyan tegyék meg ezt saját magukkal.

KÉRDÉS SHAUMBRA 4: Tóbiás, nagyon sok érdekes vendéget hoztál már el köreinkbe. Én szeretnék kérni tőled egy látogatást. Szeretnék hallani Mohamedről.

TÓBIÁS: Ez rendkívül érdekes, mert pont beszélgettünk erről mi is. Cauldre kérdezte, hogy mikor lesz Mohamed a vendégünk. Energiái nagyon sokszor ott voltak a Második Körben. De, ahogy azt ti is tudjátok, bizonyos értelemben – hogy is mondjam – mostanában rendkívül elfoglalt más aktuális dolgok kapcsán. (a közönség nevet) El fog jönni közénk egy időpontban, de energetikai okok miatt nem akart közvetlenül elsődleges vendégként itt lenni.

Nagyon sok zavar van bennetek a Mestereitek nagy része kapcsán. Időnként jobban szeretnek kívül esni a figyelmetek fókuszán. Nem akarják, hogy az energiák és a figyelem rájuk összpontosuljon. Nem akarják, hogy azok az emberek kövessék őket. És megértik, hogy egyensúly szükségeltetik az ellentmondások elkerülése végett. Köszönjük a kérdésedet, és megerősítjük, hogy Mohamed a vendégünk lesz. Tudd, hogy beszélünk vele – és elég sokkoló üzenete lesz a számotokra, mikor eljön közénk. (a közönség nevet) Igen, erről híres volt a maga idejében is.

KÉRDÉS SHAUMBRA 5: Tóbiás, elmondanád nekünk, hogy Gaia hogyan termeli a nyersolajat?

TÓBIÁS: Nagyon sokféleképpen meg lehet válaszolni ezt a kérdést. Tudományos szempontból egyszerűen arról van szó, hogy a bolygótokon meglévő életformák molekuláris szerkezete újrarendeződik, amikor is nagyon sokféle energiaforrás együttesen kombinálódik.

Bizonyos értelemben úgy is fogalmazhatnánk, hogy az olaj „Gaia verítéke”. Az olaj, a Gaia-nak nevezett csodálatos organizmus energia mozgásainak és egész átalakulásának a mellékterméke.

Helyénvaló volt, hogy ezt a nyersolajat az emberek felhasználták. Nincs neheztelés Gaia részéről ez ügyben. De drága barátaim, ahogy ezt ti is tudjátok, itt az ideje, hogy az energiák következő szintjére lépjetek a Földeteken. Fogunk erről beszélni pillanatokon belül.

KÉRDÉS SHAUMBRA 6: Tóbiás, hogyan lehetnék én az együttérzés legjobb eszköze egy szeretett lény számára, ha ő mentális zavarban szenved, amit mi mentális zavarnak hívunk. És hogyan lehet gyógyítani a mentális zavart gyógyszerek nélkül?     

TÓBIÁS: Már eddig is az együttérzés eszköze voltál. És ezt te is tudod. Meg voltak a magad frusztrációi ezzel kapcsolatban. De ugyanakkor mennyi örömet és új megértést hozott ez az életedbe. Ez olyan egyszerű, mint azt tudni, hogy az emberek ezt választják az életükben. Ez nem a természet tévedése. Ez nem Isten büntetése. Ők választják ezt maguknak, különböző okokból kifolyólag.

Ha még több megértéssel és együttérzéssel szeretnél bírni, és tudni szeretnéd, hogy ez az egész miért így történt, kérd meg ezt a drágát csatornázó állapotban, érző állapotban, hogy segítsen neked megérteni annak a dinamikáját, hogy miért ezt választotta erre az életére. Még te is meg fogsz lepődni egy-két dolgon, amit majd hallani fogsz tőle.

És ha azt mondod: „De Tóbiás, és nem igazán tudom, hogy kell csatornázni”, akkor tévedsz, mert már elég régóta ezt teszed, különösen ezzel a drágával kapcsolatban. Engedd meg magadnak, hogy belemenj az érzéseidbe, és figyelj, hogy mit mondanak el neked. Egy csodálatos történetet fognak elmesélni neked, egy olyan történetet, aminek te is a részét képezted a múltban.  És akkor most elengedheted azt a Régi Energiát, ami odaköt téged. Egy egészen új módon láthatod majd ezt az egészet, egy egészen új megértéssel.

A mentális zavart nem lehet gyógyítani. Ez egy olyan állapot, amit a fátyol felénk eső oldaláról hoztok át egy megállapodással, amikor valaki megszületik. Ők ezt választják – amit ti akadályozottságként tartotok számon, ami egyáltalán nem az – különböző okokból.

És igen… hányszor kell még elmondanunk ezt? Ezek a drogok, gyógyszerek, amit az elmére fejlesztettetek ki, visszatartják a tudatosság fejlődését. Tudjuk, hogy időnként még abban is segít, hogy kiessenek bizonyos dolgok. Hogy látszólag még kényelmesebb legyen. De mi nagyon nem kedveljük ezeket a dolgokat. Vannak homeopatikus gyógyszerek, amit a homeopata orvosok fel tudnak írni, amik segítenek abban, hogy leálljanak ezek az emberek ezekről a gyógyszerekről, amik korlátozzák az elmét. Azt javasoljuk tehát, hogy menj el a homeopata orvosokhoz, akikből nagyon sok most is jelen van ebben a teremben. Meg fognak téged találni ez után az összejövetel után, és beszélni fognak veled, mert nekik tele van a szívük együttérzéssel.

KÉRDÉS SHAUMBRA 7: Tóbiás, egy barátomról szeretnék érdeklődni, aki 2001 nyarán ment el, és hogy ő miért… mi annak a jelentősége, hogy van köztünk egy kötés, az utóbbi két hétben, mikor én egész idő alatt eddig nem kötődtem hozzá. És úgy tűnik, hogy sokszor átjön. Csak szeretném tudni, hogy van, és mi ennek az egésznek a jelentősége. 

TÓBIÁS: Maradj csak itt. (Tóbiás megjegyzése, mert a kérdező távolodni kezdett a mikrofontól) Beszélni szeretnénk veled. (a közönség nevet) Szóval, amikor beszélsz vele, mit mond neked, hogy van?

SHAUMBRA 7: Jól, nagyon jól. Tulajdonképpen elképesztően jól van.

TÓBIÁS: És hogy tetszik neki itt, a mi oldalunkon?

SHAUMBRA 7: Nagyon.

TÓBIÁS: És visszavágyik a Földre?   

SHAUMBRA 7: Igen.

TÓBIÁS: És akkor mire vár?

SHAUMBRA 7: Azt hiszem ránk, arra, hogy befejezzük az új iskolát, a Shaumbra Egyetemet. (a közönség hangosan nevet és tapsol)

TÓBIÁS: Mi nevetünk, Cauldre is nevet. Cauldre… sokszor kihívást jelent számára, hogy olyan dolgokról beszéljen, mint a finanszírozás, mint például, hogy energiákra van szükség ennek az iskolának a támogatására. Szóval ilyen körmönfont módon tudjuk ezt csak felhozni. (a nevetés tovább folytatódik) És a legjobban ő tudja ezt.

Szóval, mit érzel, milyen érzéseid vannak azzal kapcsolatban, hogy eltávozott, és miért kötődtél hozzá, még azelőtt, mielőtt eltávozott volna? Mi volt a jelentősége annak a nagyon rövid időszaknak? Legyél most nagyon nyitott erre. Tedd ezt lehetővé magadnak. Tudod te, hogy kell csatornázni.

SHAUMBRA 7: Azt hiszem kíváncsi volt, vagy gondolom azért választott engem, mert én voltam a jelenlét számára akkoriban. Nagyon sokat találkoztunk. És nagyon meg tudott nevettetni. Teljesen lenyűgözött, hogy annyi mindenen keresztülment, és mégis képes volt… bizonyos bölcsességgel rendelkezett magáról.

TÓBIÁS: Azt is tudta, hogy közeledik az ideje. És voltak bizonyos félelmei és aggodalmai, mint oly sok embernek van a halállal és a haldoklással kapcsolatban. Egy szinten megértette egy élettartam tapasztalatának a szépségét és az örömét, annak befejezését, és a visszatérést a mi oldalunkra.    

De szüksége volt arra, hogy erre emlékeztessék. Szüksége volt arra, hogy emlékeztessék az élet áldásaira. Szüksége volt arra, hogy emlékeztessék, hogy még a fizikai test levetésének is meg van a maga öröme, és, hogy nem létezik egy bosszúálló és ítélkező Isten a mi oldalunkon, aki arra vár, hogy lássa, hogy ő mit tett jól vagy rosszul. Elfelejtette ennek nagy részét.

Olyan valakinek a jelenlétére volt szüksége, aki rendelkezett ezzel a bölcsességgel. Ezért aztán eljött hozzád. Volt egy kötés. Ez emlékeztette őt mindarra, ami volt, és mindenre, amit megtanult. És azóta is nagyon hálás neked. És ezért jön el folyamatosan hozzád és viccelődik veled.     

És igen, valóban vissza fog térni. És tényleg egy csoport olyan emberre vár, akik valóban saját istenségük központjában állnak földelve. Egy ilyen családhoz akar tartozni. Nagyon sok életidőt töltött már el nehéz családokban.  De ez a bölcs tudja, hogy nincs már értelme ilyet választania. Ha van választásod, akkor választhatod azt, hogy egy olyan családhoz térj vissza, amelyik szeretettel, gondoskodással vesz körül az Új Energiában. És ő erre vár.

KÉRDÉS SHAUMBRA 8: Tóbiás, kérdésem a Columbia űrsikló ma reggeli incidensével kapcsolatos. Azt hiszem, hogy az a hét lélek önként vállalkozott arra, hogy ma eltávozzon erről a síkról. És azt szeretném tudni, hogy vannak jelenleg, és ha lehet, beszélj a nagyobb képről is, hogy miért hozták meg ma ezt a döntést? 

TÓBIÁS: Nagyon örülünk, hogy felhoztad ezt a témát. Nem arról van itt szó, hogy te vagy bárki más a legtöbb esetben részletesen kidolgozzátok a kilépési forgatókönyveteket. Vannak potenciálok, amik léteznek. De azok, akik részt vettek ebben a misszióban, nagyon sok szinten tisztában voltak az itt felvállalt veszéllyel és kockázattal. De azt nem tudták, és ez soha nem szerepelt a forgatókönyvben, hogy ez a mai napon ér véget számukra. Azt szeretnénk, ha mindannyian megértenétek, hogy nincs egy előre meghatározott dátum vagy idő a jövőben, amikor vissza fogtok térni hozzánk. Minden csak potenciál.

Nagyon sokan éppen most… átmentetek egy halálközeli élményen, egy majdnem végzetes autóbaleset vagy tragikus helyzet kapcsán. De nem tapasztaltátok meg a halált. Megváltoztattátok azt. Megváltoztattátok.

Hadd beszéljünk most a mai napon a Columbiával bekövetkezett tragédiáról. Arra kérünk benneteket, hogy azt is értsétek meg, hogy nagyon sok szimbólumról van itt szó, és sok mindent kell, hogy megértsetek. Arra kérünk benneteket, hogy ne ragadjatok be a drámába azzal kapcsolatosan, amit mondani fogunk nektek, hanem mélyebb szinteken jussatok el a megértéshez. (a közönség nevet, mert Tóbiás hezitál, hogy folytassa) Cauldre-nek nem tetszik, amit most mondani fogunk, de ennek ellenére el fogjuk ezt nektek mondani.

Nagyon sok általatok űrmissziónak nevezett esemény zajlik a ti időtökben. Nagy kíváncsiság övezi, hogy mi történik a földi birodalmatokon túl, mi található a világűrben. Ez természetes. Az egyik dolog, amit a tudósaitok és a kormányaitok már jó ideje megtanult az az, hogy a dolgok meglehetősen megváltoznak, amikor elhagyjátok a Föld energetikai takaróját, és kijuttok a világűrbe. Amire rájöttek az az, hogy irdatlan nagy energiákhoz férhetnek hozzá.

Kryon ezekről az energiákról kozmikus szövedék gyanánt beszél. Léteznek óriási energiák, amiket meg lehet csapolni. De meglehetősen nehéz dolog ezt a Földről megtenni. Szóval, már egy jó ideje kísérleteznek ezzel. Kapcsolatokat teremtenek. Néha azt hiszik, hogy idegen lényekkel lépnek kapcsolatba. Még most sem teljesen biztosak ebben. De érzik, és tulajdonképpen képesek érzékelni ezeket a rezgéseket. Beáradó energiahullámokat érzékelnek. Azt próbálják megérteni, hogy mik ezek az univerzális energiák, és mindennél jobban pedig azt, hogy hogyan lehetne ezeket visszavinni a Földre.         

Drága barátaim, erről szólnak ezek az űrbe irányuló munkák. Azt gondoljátok talán, hogy azért mennek oda, hogy rájöjjenek, hogy hogyan lehet nagyobb kukoricát termeszteni? (a közönség nevet) Vagy, hogy megnézzék, hogy a patkányok hány nappal élnek így tovább? Nem. Bizonyos értelemben véve felfedezték az Új Energiát. (sóhajok és aha-k a közönség részéről) Igen. És most felhasználják azt a kísérleteikben.

(kuncogva) És ők tudják, hogy MI ezt tudjuk. Még az itteni beszélgetéseinkbe is belehallgatnak. Megpróbálják megérteni azt, amit mi már tudunk, hogy az segítse őket annak a jobb megértésében, amit nekik tudniuk kellene. Ezért most üdvözölni szeretnénk őket ma. (a közönség nevet) Köszönjük, hogy minket hallgattok! (később kiderült, hogy a 70 Internet becsatlakozás volt az amerikai hadsereg részéről ezalatt a csatornázás alatt )

Egyfajta víz-alapú eszköz használatával próbálkoznak begyűjteni az űrben fellehető energiát. Tisztában vannak vele, hogy ez nagyon hatalmas. Amíg az űrbéli küldetéseiken tartózkodnak, a Föld erős mágneses hálóján kívül, fel tudják használni ezt az energiát. De az utóbbi erőfeszítéseik, hogy megpróbálják ezt visszahozni a Földre, kudarccal zárultak.

Ahogy ti is tudjátok, a hálók megváltoztak.  A dolgok mások lettek úgy egy jó hónapja. Ők kimentek a világűrbe, mostanában, úgy, hogy ezt tudták. Drága barátaim, tisztában voltak vele, hogy a hálók megváltoztak.

Ezért aztán megpróbálták ezt a hatalmas Új Energiát visszavinni a Földre. Megpróbálták keresztül szelni vele a síkokat. Megpróbálták ezt bejuttatni a Föld atmoszférájába. És, hát ez nem túl jól működött. Nem valami jól működött. Ez valami olyasmi, ami még nagyon nagy megértést igényel.

Bizonyos értelemben véve, úgy is fogalmazhatnánk, hogy az emberiség tudatossága nem engedi meg, hogy ezeket az energiákat ide visszahozzák. Túl hatalmas ahhoz, hogy az emberiség elkezdje most használni. Ehhez képest a nukleáris fegyvereitek fejletlenek és kicsik. Van elég bolygótudatosság és vibráció ahhoz, hogy tudja, hogy ha ezt most visszahoznák a Földre, és olyan emberek kezébe kerülne, akiknek elvárásai vannak, az nagyon katasztrofális lenne. Akik ott voltak a Columbia fedélzetén, bizonyos értelemben véve igen, az életüket adták ma azért, hogy biztosítsák, hogy ezt az energiát nem lehet ezekben az időkben visszahozni.              

Még több felfedezés lesz ezzel kapcsolatban, de, hogy megnyugtassuk a tömegeket, egy jó ideig még a világ kormányai tudatában lesznek annak, hogy nehéz ezt az energiát visszahozni a Földön túli területekről. Folytatni fogják a kísérleteiket.

Miért van az, hogy a ma reggeli híradóban azt láttátok villogni, miközben a riporterek erről az incidensről beszéltek, hogy „Bárki, aki talál valami roncsot, az ne nyúljon hozzá. Maradjon távol tőle!” Ez azért van, mert fogalmuk sincs róla, hogy mi lehet az. Aztán majd napvilágot fog látni a hírekben egy széleskörű spekuláció a kémprojektekről, és mindenféle hasonló dolgokról. Ez is egy célt szolgál, mert ez feltárja az igazságot. Igen, megindulnak majd a nyomozások. És igen, lesznek, akik majd rájönnek, hogy olyan dolgokat tettek a világűrben, amiről itt mélyen hallgatnak.

És most, drága barátaim, nem szeretnénk, ha túlságosan belebonyolódnátok ebbe a dologba. Azt próbáljuk az értésetekre adni, hogy mi történik egy mélyebb szinten. Ahogy elengeditek a dualitást, az elvárásokat és a drámákat az életetekből, akkor sokkal könnyebb ezeket megosztani, mert látjuk, hogy nem töltötök túl sok időt ezekkel a dolgokkal.

De már hónapokkal ezelőtt elmondtuk nektek, hogy elkezdték megérteni azt, hogy mi is az Új Energia. Ti teremtettétek az Új Energiát. Már akkor elmondtuk nektek, hogy ezt ti most még nem tudjátok felhasználni, ugyanakkor ti teremtettétek az Új Energiát, és ez alakot öltött kint, az univerzumotokban. Ez ennek egy példája.

KÉRDÉS SHAUMBRA 9: Hello Tóbiás! Beszélnél nekünk a szabotázsról, és különösen az ön-szabotázsról? Ha én Isten és angyal vagyok, akkor mi szükségem erre?

TÓBIÁS: Van egy félelem… egy félelem attól, hogy hatalmas légy. És van benned egy másik félelem is attól, hogy nincs semmi hatalmad. Ez a konfliktus ott van benned. És nem vagy ezzel egyedül. Nagyon sokan vannak, akiknek ugyanezek a tapasztalataik. Azt érzed, hogy ha megnyílsz, akkor lehet, hogy előbújik a benned élő sárkány. Az a sárkány, aki a múltban univerzumokat és más embereket pusztított el, és elpusztított téged is. Itt van ez a konfliktus. Itt van ez az ön-szabotázs.

Shaumbra, tisztában vagytok vele, hogy az ajtókat ki kell nyitni. Tudjátok, hogy le kell bontani azokat a falakat. De ti csak résnyire nyitjátok azt az ajtót. És amikor éreztek valamit, ami egy kissé kellemetlen, amikor régi dolgokat éreztek a múltatokból, akkor abban a pillanatban becsapjátok azt az ajtót. Szóval mostanában rengeteget nyitogattátok és csukogattátok azt az ajtót, ami már nagyon fárasztó a sarokpántok számára! (a közönség nevet)

Helyénvaló volt, hogy feltetted ezt a kérdést ma az ön-szabotázsról, mivel drága Shaumbra, ráébredtetek arra, hogy a hatalom nem más, mint egy illúzió. Engedjétek el a hatalom fogalmát! Nincs tovább szükség az ön-szabotázsra.

Engedjétek meg magatoknak, hogy a legteljesebben kifejezésre jutassátok magatokat, a legnagyszerűbb módon, abban a pillanatban, amiben épp vagytok. Engedjétek meg magatoknak, hogy ez eleinte kényelmetlenség érzéssel párosuljon. Tegyétek lehetővé azoknak a régi érzéseknek, hogy meglátogassanak benneteket a múltatokból. Tudjátok, hogy miért van az, hogy ezek a régi érzések, múltbeli tapasztalatok meglátogatnak benneteket mostanában? Mert látni akarják, hogy ti mivel rendelkeztek. Érezni akarják a megvilágosodásotokat. Érezni akarják az istenségeteket.

Ezért mi azt mondjuk nektek, hogy engedjétek el ezeket mind. Értsétek meg, hogy a hatalom nem más, mint egy illúzió, hogy ti egyszerűen csak vagytok. A szabotázs és az ön-szabotázs el fog tűnni. Tudjuk, hogy nagy konfliktus ez nektek. És ez mindennél jobban kifáraszt benneteket… nagyon, nagyon kifáraszt. Itt az ideje, hogy elengedjétek.

Drága Shaumbra, egy újabb napot együtt töltöttünk… egy újabb napot a pillanatban… még egy napot új megértésekkel… új dolgok megosztásával… új vállalkozásokkal… Új energiával.

Soha nem vagytok egyedül!

És ez így van!

 

Fordította: Telegdi Ildikó