TÓBIÁS ANYAGOK

              

KVANTUMUGRÁS SOROZAT:

SHOUD 6: „Az Új Energiával való munka” – Tóbiás közreműködésével, Geoffrey Hoppe csatornázásában

Kérdések és válaszok

 

                

Elhangzott a Bíbor Körben,

2008. február 2-án

 

www.crimsoncircle.com

 

 

 

És ez így van drága Shaumbra. Milyen csodálatos időt töltöttünk együtt a Shaumbra Szerviz Központban, a családi élményfürdőnkben, amikor is megengedtük, hogy az összes energia felzárkózzon, egyensúlyba kerüljön és továbbfejlődjön. Milyen csodás lehetőségetek lesz ebben az általatok szerelem hónapjának nevezett időszakban, amit ti Valentin hónapnak hívtok, hogy behozzátok ennek az új tudatnak az energiáját életeteknek azon szituációiba, amelyek kihívást jelentenek számotokra, meghatározott problémaként jelentkeznek, és figyeljétek meg, hogy az Új Energia hogyan működik. Vizsgáljátok azt meg!

 

Ebben az ülésünkben a régi emberi tudat kontra Új Energiáról beszélgettünk. Nagyon nehéz meghatározni az Új Energiát, mert az meghatározást kívánna, ami legjobb indulattal is csak a régi szabványai által lehetséges. Máshogy működik. Nem ismétli újra meg újra önmagát. És van még egy dolog, amit meg akartunk itt említeni a Régi Energiával kapcsolatban, mégpedig az, hogy a régi emberi tudatban nagyon nagy volt a késztetés a történelem megismétlésére. Más szavakkal újra és újra, életről életre ugyanazokon a tapasztalatokon mentetek keresztül. Lehet, hogy megváltoztattátok a karaktert és valamennyire a díszletet és a részleteket is, de az attól még a történelem folytonos újra ismétlése volt, ugyanazon az ösvényen jártatok, ugyanazokkal a problémákkal néztetek szembe újra és újra, azt remélve, hogy talán másik megoldásra leltek. De mivel a régi energiában tartózkodtatok, és szinte hipnotikusan ismételtétek a történelmet, azon kaptátok magatokat, hogy újra és újra, és megint csak ugyanazokkal a problémákkal és szituációkkal találtátok szembe magatokat.

 

Az Új Energiában a történelem nem ismétli önmagát. Nincs erre semmi oka. Ennek nincs helye. Egy új dinamika lép életbe, és néhányan egy belső szinten kellemetlenül fogjátok majd érezni magatokat amiatt, hogy nem a megszokott, kitaposott utat járjátok, hogy nem ismétlitek vég nélkül a történelmet. Tulajdonképpen nagyon is ismerős már számotokra a saját történetetek, a saját körülményeitek, és ez most meg fog változni. Az Új Energia egy egészen másfajta fejlődést kínál, aminek a következtében többé nem ismétlitek a múltat.

 

És ezzel milyen fantasztikus alkalom adódik most arra, hogy elkezdjük megválaszolni mai kérdéseiteket, amelyek nagy része a történelem, a múlt megismétlése. (nevetés)

 

LINDA: Nos, nem mindegyik.

 

TÓBIÁS: Sok.

 

LINDA: OK. (Tóbiás mosolyog)

 

KÉRDÉS 1. SHAUMBRÁTÓL: (Linda olvassa az internetről):  A fiam kapcsán kérném a segítségedet, és az összes többi gyermek, az indigók és a kristályok nevében is. Másodéves hallgató, aki beleesett az állami középiskolai rendszerbe. Bár képes lenne rá, ő ezt saját magára nem vonatkoztatja, és ez a jegyein ugyanúgy meglátszik, mint az önbizalmán és az örömén. Ezért aztán beírattuk egy helyi tanulási központba, ami úgy tűnik, segít. Csodálatos a terapeutája, akivel beszélhet, ugyanakkor ezek miatt a támogató tevékenységek miatt egy kissé ki van akadva. Mi tegyen ebben a helyzetben a szülő? Mire kell ezzel kapcsolatban ráébrednem? Köszönöm.

 

TÓBIÁS: Hát igen. A Régi Energiás oktatásai rendszer valóban régi energiás, ami megpróbálja hasonlóvá, megegyezővé tenni az egyéneket. Arra törekszik, hogy mintákba és struktúrákba helyezze a tanulókat, ahogy erről az előbb már beszéltem. A kristály, és a te megnevezésed szerinti indigó gyermekek egészen más vágyakkal érkeznek ide. Lélek összetételük különbözik a múltban szokásostól, ezért aztán sok nehézséget okoz - hogy a ti fogalmaitokkal éljek - fából vaskarikát csinálni.

 

Fontos, hogy ne akarjátok erőltetni az egyformaságot és a teljesítést. Fontos elmondanod a fiadnak, ebben az esetben, és mindannyiótoknak Shaumbra – fontos elmondani a lányotoknak, a fiatoknak, az unokátoknak, hogy nincs velük semmi baj. Ők is egyfajta úttörők. Ők is egy másfajta utat találnak önmaguk képzésére, a gyarapodásukra, a tanulásukra és a tapasztalásaikra. Fontos számukra, hogy megértsék, hogy semmi baj sincs velük. Mindössze nagyon is egyedülálló angyali emberi létezők.

 

Ehhez ti is tudtok viszonyulni a saját tapasztalatok kapcsán. Kivétel nélkül mindannyian – Shaumbra keresztülmentetek ugyanezen. Nem feltétlenül az iskolák kapcsán, mivel Shaumbra, a legtöbben rákényszerítettétek magatokat arra, hogy megpróbáljatok alkalmazkodni a rendszerhez, és arra tettetek erőfeszítéseket, hogy megpróbáljatok beilleszkedni a rendszerbe, és tudjátok, ez soha nem működött. Fiatalabb korotokban nagyon nehéz volt olyannak lennetek, mint amilyenek a többiek, miközben tisztában voltatok vele, hogy ti nem olyanok vagytok. El tudjátok képzelni, milyen is lett volna, ha engedélyt adtatok volna magatoknak, hogy mások legyetek, és egy másik utat kezdtetek volna járni? Végül megtettétek. Rájöttetek, hogy képtelen vagytok hasonulni, képtelenek vagytok elvégezni azokat a szabvány dolgokat, amit mások. Ezért aztán felszabadítottátok magatokat. Nehéz volt elfogadnotok a másságotokat, de most, hogy bölcsességre tettetek szert önmagatok kapcsán, osszátok ezt meg velük is.

 

A jegyek, osztályzatok nem igazán számítanak, nem fontosak. Tudjuk, hogy közületek sokan nem voltatok jó tanulók az iskolában. Nem emelkedtetek ki a többi közül, hanem sokkal inkább az élettel voltatok elfoglalva, ahelyett, hogy mindig csak a hétköznapi, mindennapos teendőkkel foglalkoztatok volna. Tehát engedjétek meg a szabadságot! Köszönöm.

 

KÉRDÉS SHAUMBRA 2: ( egy nő áll a mikrofon előtt) Szia! Nagyon sok elfojtott dolog van bennem, és ezen a héten új érzelmek jöttek fel saját magam és egy hozzám közel álló személy kapcsán. Próbálom spirituális szinten jobban megérteni, hogy mi folyik itt, és azt is, hogy hogyan lehetnék kevesebbet az elmémben, és többet az intuíciómban, amint azt te is említetted az előbb a Shoudban. Köszönöm.

 

TÓBIÁS: Először is, az, hogy az intuíciódban és az érzéseidben maradj, választás kérdése. Az elme hajlamos lázadozni és azt mondani neked, hogy nem tudod, hogy mit csinálsz. Megpróbálja fenntartani a kontrollt, hiszen ezzel próbálna megvédeni, de ha továbbra is tudatosan azt választod, hogy intuitív, érző és érzékelő, érzékeny légy, akkor előbb-utóbb az elme is belenyugszik ebbe. Utat enged majd. Meg fogja érteni, hogy lényegében a saját szabadsága is az elengedésen keresztül jön létre.

 

Ez a helyzet, amit ezzel a másik személlyel kapcsolatosan élsz át, szintén a szabadságról szól. Rengeteg múltbéli történeti mintáról van itt szó, sok életet éltetek már együtt, és most, hogy ismét együtt vagytok, azon kapod magad, hogy nem szívesen ismétled újra ezeket. A most jelen lévő dinamika a szabadságot kísérli meg erőltetni, hogy a múlt mintái, a karma, és mindezek a dolgok elengedésre kerüljenek, amik összetartanak benneteket. Néha ez kaotikus vagy nagyon durva energiának tűnhet, de ha hagyod, hogy megtapasztald ezeket, akkor rájössz, hogy ez mindössze a múlt mintáinak az elengedéséről szól, hogy mindketten szabadok lehessetek.

 

Tudom, hogy néhányótoknak nem nagyon van ínyére ez a tanács, de vegyetek egy mély levegőt, álljatok a kerítés mögé, és figyeljétek, hogy a következő 30 napban hogyan változnak meg az energiák! Köszönöm.

 

KÉRDÉS SHAUMBRA 3: (Linda olvassa az internetről) A fiam mániákus zaklatottsági, szorongási zavarban szenved. Tizennégy éves. Meggyógyíthatja-e a tüneteit a tudat hatalma által, vagy pedig a megszokott kezelések alá kell, hogy vesse magát, amilyen például a gyógyszerszedés? Nem szeretném, hogy gyógyszereket szedjen. Tudom, hogy az ember megteremtheti a saját valóságát a gondolatai és az érzései hatalmával, ezért én azt gondolom, hogy ez a fajta mentális betegség megoldható a gondolatok segítségével. Te mit gondolsz erről?

 

TÓBIÁS: Én nem gondolkodom, és ez nagy hasznomra van! (nevetés, Tóbiás kuncog)

 

LINDA: Nem szándékosan használta ezt a szót.

 

TÓBIÁS: Így van. Valóban. Rengeteg különféle tudati energia van munkában jelenleg a Földön, és ezek okozzák azt a sok úgynevezett egyensúlytalanságot. Néha igen csak elámulunk azon, hogy miféle címkéket aggattok ezekre a dolgokra, de lényegében ez mind pusztán tudati egyensúlytalanság. Olyan sok belső és külső energia van működésben, hogy néha egy lélekkel rendelkező létező bizony már nem tudja, hogy merre is forduljon.

 

Nem ajánlunk a gyógyszerezést, különösen a Shaumbrák és a Shaumbrák családtagjai számára. Namost, ez egy hosszú megbeszéléshez vezethetne és esetleg még vitához is, és most meg kell, hogy mondjuk, hogy Cauldre éppen most azt ordítja nekünk, hogy ez itt most nem orvosi vagy pszichiátriai tanács, de mi most nem vesszük figyelembe az ő hárítását, és kijelentjük, hogy a gyógyszerezés megakadályozza az emberen belül az energiák megfelelő és természetes egyensúlyba kerülését. Tompítja illetve lefedi a test, az elme, a szellem és a gnoszt természetes és integrált munkavégzését. És bár úgy tűnik, mintha átmenetileg lenyugtatná az embert, de valójában csupán egy mély, kómaszerű hipnotikus állapotba helyezi őt, ami előbb vagy utóbb egy vulkánhoz hasonlatosan robbanni és kitörni kényszerül. Egy darabig le lehet nyomni az energiát, de előbb vagy utóbb minden energia továbbfejlődik.

 

Ezeknek az energia egyensúlytalanságoknak a természetes folyamata néhány rendkívül egyszerű dolog kombinációjából áll. És mi itt megértjük… megértjük, hogy a nagyon összetett emberi/isteni psziché kezeléséről van itt szó, és hogy esetleg nem tűnhet könnyűnek ezeknek a dolgoknak az egyensúlyba hozatala, de itt, ebben a bizonyos esetben egy olyan szituációról van szó, ahol a légzés szerepe sokkal inkább hatékony lehet. A légzés fel fog hozni néhány dolgot: a démonokat, az illúziókat és az energia torzulásokat. Tehát mikor kezdetben valaki elkezd a légzéssel dolgozni, olybá tűnhet, hogy a dolgok csak egyre rosszabbodnak, pedig ilyenkor mindössze az történik, hogy az összes energia a felszínre jut. És akkor finom tanácsadást javaslunk az általad említett kedves létezőnek, ahol beengedheti az energiát. Ahelyett, hogy továbbra is ragaszkodna, csatázna, ahelyett, hogy továbbra is lenyomná vagy elfojtaná a dolgokat, a légzés és a természetes elfogadás automatikusan egyensúlyba hozza majd az összes energiát. Automatikusan.

 

Neked, mint ennek a lénynek a gondviselőjének fontos, hogy együttérző légy, és megértsd, hogy el kell, hogy engedd az összes elvárásodat a végeredményt illetően. Ez a lélek, ez az entitás különböző okokból kifolyólag választotta ezt a tapasztalást, ugyanakkor bizonyos szinten most azt kéri, hogy elengedje ezt a fajta energia torzulást. Nagyon egyszerűen az lenne a javaslatunk, hogy kezdd el vele a légzést, ami által létrejöhet nála az elengedés, és lehetővé válhat a természetes energia és tudat kiegyensúlyozódás folyamata. Egy kicsit most túlságosan leegyszerűsítettük itt a dolgokat, de tulajdonképpen az Új Energia nagyon egyszerű.

 

LINDA: Lenne egy gyors kérdésem – van egy kreativitáson alapuló iskola, ami itt fent kezdődött, mert nagyon sok olyan gyerek van, aki nem tud jól beilleszkedni a rendszerbe… és ez az iskola sikereket könyvelhet el magának. Vannak-e ott olyan dolgok, amiket érdemes lenne megnézni, hogy ők hogyan és mit csinálnak jól, és lehetne-e mindezt alkalmazni az általad is említett új oktatás során?

 

TÓBIÁS: Abszolút. Ezeknek az iskoláknak az lenne a lényege, hogy újra a kreatív megnyilvánulásra helyezzék a hangsúlyt. A jelenlegi állami oktatás legnagyobb kihívása manapság abban rejlik, hogy szinte egyáltalán nem törődnek a gyermekek kreatív kifejeződésével. Ezek az újabb iskolák pedig sokkal inkább a nyitott kreativitásra fókuszálnak, és a kreativitás már önmagában egy hihetetlenül értékes dinamikát ad sok minden kezeléséhez, kezdve az érzelmektől - a te megfogalmazásod szerint a beilleszkedésen át egészen a személyes elfogadásig – egy személy személyes elfogadásáig. Ti is sokan tudjátok, hogy amikor a saját kreatív vállalkozásotokban vagytok, legyen az bármi – lehet festés, varrás vagy bármi más – akkor az egyfajta megújulást és személyes elfogadást tesz lehetővé. Igen, valóban.

 

KÉRDÉS SHAUMBRA 4: (egy nő áll a mikrofonnál) Szia Tóbiás! Birkózz meg velem, mert nagyon ideges vagyok. Ez egy hosszú út volt, és most úgy tűnik, hogy ebben a pillanatban ott tartok, hogy már tényleg nincs mit veszítenem, nem sok mindent tudok elveszíteni. Nem akarok már tovább egy kicsit itt, és egy kicsit ott élni. Egész potenciálommal akarok élni. Gyerekekkel akarok foglalkozni, és élni akarok… tudod, szárnyalni. De te jól ismersz.

 

TÓBIÁS: (kuncogva) Igen, néha kedvem támadna kétkedő Tamásnénak szólítani téged. (nevetés, Tóbiás is mosolyog)

 

SHAUMBRA 4: Igen, igen.

 

TÓBIÁS: Te… ha rád nézek… most viccelek ám, de nagyon jól tudod játszani ezt a kétely nevű játékot. Nagyon jól kétségbe tudod magad vonni. El tudod képzelni, mi történne, ha ugyanezt a szakértelmet és kreatív energiát, amit arra fordítasz, hogy kétségbe vond önmagad végre használatba vennéd?

 

SHAUMBRA 4: Nos, hát pontosan ezért vagyok most itt. Tényleg meg szeretném kérdezni Tóbiás – hiszen te jól ismersz engem – hogy van-e olyan földrajzi hely a világon, ahol tényleg beteljesíthetem mindezt?

 

TÓBIÁS: Igen. A Föld bolygó! (nevetés)   

 

SHAUMBRA 4: Bárhol?

 

TÓBIÁS: Igazából ez nem számít. Néha hajlamosak vagytok beragadni abba, hogy energetikailag melyik a jobb és melyik a rosszabb hely. Elnézést kérek az őszinteségért, és a nyers modorért, de ez Régi Energiás gondolkodás. Ha azt gondolod, hogy egy hely, egy energia vagy egy portál fontosabb lehet nálad, hát akkor ott lesz a hatalom. Különféle helyek különböző energiákkal bírnak, de térjünk csak vissza és vessünk egy pillantást magának az energiának a fizikájára. Az semleges. Magszinten, alapjaiban véve semleges. Esetleg elmész Új Mexikóba, vagy egy hasonló helyre, és úgy találod, hogy itt az energia egy bizonyos irányba aktiválódik, bizonyos jellemzőkkel bír, de az energia Mestere megérti, hogy ennek nem kell, hogy akár jobbra vagy balra elmozdítsa őt. Ez mindössze energia.

 

Namost ez az energia azt kérdezi tőled, hogy hogyan szolgálhat téged. De én, Tóbiás elmondom neked, mivel imádod a kétkedést, hogy az energia bejön, és támogatja a te kétségeidet, és ha új helyre költözöl, akkor kétségeid sokkal nagyobbak lesznek, mint valaha. Érted? Most arról van itt szó, hogy engedd el a kétséget, hozz meg egy-két döntést az életedben, lélegezd be őket, és engedd, hogy az energia szolgálja a választásaidat!

 

Az energia a tudat manifesztációját akarja segíteni. Pont. Hallottad? Az energia a tudat manifesztációját akarja segíteni. Válj kreatív energia munkássá! Hadd legyen! Vannak bizonyos álmaid és céljaid. Azt mondtad, hogy szeretnél a gyerekekkel dolgozni. Engedd meg, hogy az energia bejöjjön és ezt szolgálja. Tegyél meg egy pár merész lépést! Hajlamos vagy beragadni az aggodalmaskodásba, és így soha nem teszed meg ezt a pár lépést. Tedd meg ezeket a lépéseket, és csak figyeld az események bekövetkeztét! Legyél nyitott olyan dolgokra, amelyek túlszárnyalják emberi álmaidat és elvárásaidat, mivel most sok új dinamika jön be, és lehetséges, hogy az energia és a választásaid jóval meghaladják azt, amit itt és most ma gondolsz. OK? (nevetés)

 

SHAUMBRA 4: Gracias.

 

TÓBIÁS: Ma este álmodban beszélni fogunk veled. Kétségbe vonod, amit itt most mondunk neked. Gracias.

 

KÉRDÉS SHAUMBRA 5: (Linda olvassa fel az internetről) Drága Tóbiás, Saint Germain, Kuthumi és a többiek! Megértettem, hogy ez az utolsó földi életem, és Saint Germain azt mondta, hogy nem számít, hogy mit választunk, hogyan töltjük ezt az életet. Ugyanakkor szenvedélyes Új Energia Tanítóként azt választom, hogy tanítom ezt az információt, de vajon kompromisszumot kötök-e magammal akkor, ha más spirituális információt is terjesztek, ami ugyan nem Új Energiás, mégis inspirál és felébreszt másokat egy bizonyos szinten? Egy példa erre a most következő Mózes Kód c. film. Nyilvánvalóan tetszésemre való a „Vagyok, aki Vagyok-ra” helyezett hangsúly, és a „Titok”-ban rejlő üzenet, de az már kevésbé hoz izgalomra, hogy milyen „Világ Kumbaya béke meditáció” lesz a következő nap. Még mindig nem vonz nagy tömegeket az Új Energia, és ez eléggé frusztrál engem a tanfolyamaim propagálásában. Jelenleg az a legnagyobb kihívásom, hogy hova fókuszáljam az energiámat és a munkámat, és ezzel kapcsolatban kérném a tisztánlátásodat. Köszönöm.

 

TÓBIÁS: Igen. Az emberek tudatossága jelenleg nagyon sok szinttel bír. Néhányan nyitottak azokra a dolgokra, amiket mi, mint Shaumbra megbeszélünk. Vannak, akik egyáltalán nem értenek ebből semmit sem, sőt, inkább elfutnak előle. Aztán vannak egy páran, akik éppen most vannak felébredőben, és egy kicsit másmilyen tudati üzenetre van szükségük, mint azoknak, akik a Shaumbrákhoz hasonlóan már jó ideje benne vannak ebben a felemelkedési folyamatban. Ezért aztán értsd meg, hogy amikor téged hívnak, illetve tegyük fel, hogy amikor eljönnek hozzád, mindegyik másmilyen szinten és rétegben lesz. Használd az intuíciódat, az érzésedet, és értsd meg, hogy melyik az a megfelelő energia, amelyikre éppen szükségük van. Egy páran esetleg egyáltalán nem fogják teljességgel megérteni mindazt, amit mi egy Shoud alkalmával megbeszélünk, de az is lehet, hogy egy kis részét megértik korai ébredési fázisuknak megfelelően. Kérdésed sokkal inkább megerősítés jellegű, hiszen amikor megírtad a kérdést, már akkor is tudtad a választ. Köszönöm.

 

KÉRDÉS SHAUMBRA 6: (egy nő áll a mikrofonnál): Üdvözöllek Tóbiás! Ahogy érzem ezeket a nem feltétlenül hozzám tartozó érzéseket, mi az az „én” bennem, aki megválasztja, hogy melyik érzés jöjjön el hozzám, vagy, hogy ez most egy krízis ideje, és hogyan választja meg, hogy melyik krízis következzen most be? És mi lenne az a nem-válasz az Új Energiás választásban? Milyen az Új Energiás választás?

 

TÓBIÁS: A választás itt és most van – amit a MOST pillanatának neveznél. A választás te vagy ezen a ponton, anélkül, hogy ennek helyességén vagy téves voltán aggodalmaskodnál. Mit választasz itt és most? És azt is értsd meg, hogy a most meghozott döntésed nem zár be téged és nem határoz meg eonokon át. A választás nagyon szabad és rugalmas. Választhatsz valamit ma, aminek semmi úgynevezett negatív következménye sem lesz abban az esetben, ha holnap valami mást választasz. Ez esetleg kissé kaotikusnak vagy felelőtlennek tűnhet a szemetekben, pedig nagyon is Új Energiás. A választás az, hogy ebben a pillanatban mit választasz? Merész, félelemmentes választás. Ez ilyen egyszerű. Ne próbáld ezt a választás dolgot agyonbonyolítani! Ez lehet bármi, amit választasz. Ilyen tehát egy választás.

 

Mindannyiótokat folyamatosan elárasztanak az energiák – hatalmas energiák az idő minden egyes pillanatában. A többi ember érzései, a saját elmúlt életbeli aspektusaitok, az Interneten érkező üzenetek, minden. Fel tudjátok azt fogni, hogy amikor rácsatlakoztok az internetre, akkor nem feltétlenül csak egy weboldalon tartózkodtok és nem csak a saját e-maileteken? Amikor az interneten vagytok, megnyitjátok magatokat az Internet összes tudatosságának, ami elképesztően hatalmas. Természetesen sok réteggel és szinttel rendelkezik, és tudatosan nem hangolódtok rá egyszerre az összesre. Ugyanakkor egy másik szinten kiteszitek magatokat mindezeknek az energiáknak.

 

Ez most pont elég volt ahhoz, hogy egy páran soha többé nem menjetek rá az internetre! (Tóbiás kuncog) De – de, az Új Energiás Mester megérti, hogy akár mindent érezhet, akár pedig csak azt, amit éppen akkor akar. De nem fél azoktól a külső energiáktól. Megengedheti magának, hogy jó mélyen átérezze és érzékelje azokat, és életet adjon nekik. De nem kell, hogy birtokba is vegyétek azokat! Található jó pár hulladék vagy alacsony energiás rezgés az interneten. Aztán van néhány nagyon inspiráló és hihetetlen energia is, és ti ezt mind érezni tudjátok.  De csak az a tiéd, amit tudatosan választasz! Minden más pusztán egy tapasztalás. Minden más egyszer majd visszatér a tiszta természetes energiába. Köszönöm.

 

KÉRDÉS SHAUMBRA 7: (Linda olvassa az internetről): Üdvözöllek drágám! Aspektusaink integrálásának folyamatának közepette éreztem azt az óriási vágyat, ami néhányunkban benne él, még pedig azt, hogy ebben a testben és ebben az életben emelkedjünk fel! Azon kezdtem tűnődni, hogy vajon a Shaumbra esetleg létrehozna egy egészen új paradigmát arra vonatkozóan, amit felemelkedésnek neveznek? Úgy tűnik, hogy ebben a testben a teljes integráció és felemelkedés legvalószínűbb módja az elszigetelés állapota lehet – fizikai és spirituális értelemben egyaránt – úgy, ahogy ezt sok Felemelkedett Mester is megtette. Ez azzal járna, hogy teljes mértékben leválasztana minket emberi életünkről, és ott ücsörögnénk a Himalája tetején egy tálka rizzsel az ölünkben. Ez azt vonná maga után, hogy felemelkedett létezőként semmi másra sem kellene fókuszálnunk, mint emelkedett tudati állapotunkra. De akkor hova lett az „élvezd az életet?” Ezért kérlek, magyarázd el nekem, hogy az, ami nemrégiben felötlött bennem, hogy esetleg a Shaumbrák azok, akik – amennyiben azt választják – egy teljesen új tudati állapotot hoznak létre, azt, amit felemelkedésnek hívnak, de egy olyat, ami korábban még soha nem létezett. Egy olyan tudati állapotot, amit lehetővé teszi a jelenlegi fizikai testünkben a valódi integrációt és felemelkedést, ( Tóbiás a háttérben elkezdi köszörülni a torkát, megpróbálja ezt félbeszakítani) de egy olyan módon, ami nem kíván elkülönülésen alapuló választásokat ( Tóbiás újból próbálkozik, többször is, a közönség nevet, Linda még gyorsabban kezd olvasni) az emberi élettől annak érdekében, hogy elérjük a legmagasabb tudati állapotot, ami után oly sokan sóvárgunk. (Tóbiás most már hangosabb, és köhögő hangot hallat. Köszönöm. (a közönség nevet, Tóbiás kuncog)

 

TÓBIÁS: Legközelebb tudnád ezt egy kicsit még gyorsabban olvasni? (még több nevetés)

 

LINDA: Túl gyorsan olvastam?

 

TÓBIÁS: Nem. A felemelkedés, egészen egyszerűen az élet élvezetének az elfogadását jelenti, úgy, hogy közben emberi létezőként vagy megtestesülve a Földön. A Himalájába menekülni, vagy elszigetelni magad egy távoli, denevérekkel teli barlangban, tulajdonképpen nem más, mint az élet elutasítása. Nincs szükséged elszigetelődésre, és lényegében egyébként sem vagy soha igazából elszigetelődve. Ez tehát önmagad minden részének teljes elfogadásáról szól, arról, hogy minden egyes részedet hazahívod, amelyik levált rólad, vagy megsérült a múltban, és tudatod velük, hogy ez a Most pillanata egy biztonságos és szakrális tér, ahova hazatérhetnek. Ez az integráció, és mihelyst ez végbemegy, a felemelkedési folyamat kibontakozik. Köszönöm.

 

KÉRDÉS SHAUMBRA 8: (egy nő van a mikrofonnál) Hello Tóbiás! Nincs kérdésem, csak úgy érzem itt az ideje, hogy bejelentkezzek. Ez az amit meg szeretnék tenni, és megkérdezném, hogy van-e valami, amit szükséges lenne meghallanom?

 

TÓBIÁS: Igen. Alkalmazás –alkalmazás – ennyi! (nevetés)

 

SHAUMBRA 8: OK!

 

TÓBIÁS: A későbbiekben pontosan meg fogod érteni, hogy mit is jelent ez! Alkalmazás! Köszönöm!

 

LINDA: Suzy említette, hogy sok kérdés érkezett a kígyókkal kapcsolatban, akik megjelennek és nagyon félelmetesek. Szeretnél megjegyzést fűzni ehhez, hogy miért kérdezett ilyen sok Shaumbra a kígyókról?

 

TÓBIÁS: Hát igen, a kígyók…erről egy egész ülést lehetne tartani, de megpróbálunk nagyon egyszerűek lenni. Ebben a tudatosságban most a kígyók…kérlek értsétek meg, hogy húsz vagy akár száz évvel ezelőtt is nem ezt jelentette a kígyó szimbólum, mint most. De jelenleg a kígyónak az energia spirális mozgásához van köze. Néhányan ezt a kundalinihez kapcsolnátok, de lépjünk már túl ezen! Ez az energia felfelé haladó mozgását jelenti, de ugyanakkor az ettől a kiterjedéstől való félelmet. Sokan álmodtok kígyókról, és félreértelmezitek ezeket az álmokat, mikor azt hiszitek, hogy azok vagy szexuális jellegű vagy tiltott gyümölcs jellegű álmok. Pedig ez tulajdonképpen azt jelenti, hogy saját energiátok kiterjedőben van a testetekben, az elmétekben, és a szellemetekben egyaránt, ugyanakkor pedig vannak bennetek bizonyos félelmek azzal kapcsolatosan, hogy mi fog következni.

 

Az Új Energiában nem kell amiatt aggodalmaskodnotok, hogy mi történik legközelebb, egyszerűen csak meg fogjátok azt tapasztalni. A Régi Energiában hatalmas hajlam van arra vonatkozóan, hogy ismerjétek a végkifejletet még azelőtt, hogy belevetnétek magatokat a szituációba. Hol van abban móka? (nevetés) Köszönöm.

   

KÉRDÉS SHAUMBRA 9: (Linda olvassa az internetről) Mitől vagyok ilyen nagyon fáradt?

 

TÓBIÁS: Igen, hát azért vagy ilyen nagyon fáradt, mert energetikailag nagyon kimerítő jelenleg keresztülmenni ezeken a hatalmas változásokon. A DNS-ed egy felújítási folyamaton megy keresztül, és közben ott van az is, amit mentális DNS-nek nevezünk. Ez nem csak fizikailag kapcsolódik, hanem az elméhez is, és a DNS sokkalta kiterjedtebb annál, mint amit jelenleg tudtok róla. Tehát egy energetikai minta újra megmunkálása zajlik. Cauldre és Linda ezt értékelni fogja, ha éltél valaha is egy olyan házban, ami éppen felújítás alatt állt? (nevetés) Nos, a legtöbben nem vagytok ennyire bolondok! (még több nevetés) Hiszen ez nagyon sok kihívással jár, és nagyon nehéz. És most pontosan ez zajlik, és ezért vittünk el ma mindannyiótokat a Shaumbra Szerviz Központba – és ki is fizettük ezt nektek! (nevetés)

 

LINDA: Ennyi? (Tóbiás bólint) Nem, ez nagyszerű! Csak ellenőrizlek! Nem, ez nagyszerű! Utolsó két kérdés.

 

KÉRDÉS SHAUMBRA 10: (egy nő áll a mikrofon előtt) OK, Megpróbáltam játszani és ráhangolódni egy olyan valakinek az energia mezőjére, és együtt lenni vele, aki éppen haldoklik, hogy ráhangolódjak arra, hogy milyen is lehet haldokolni. Ez az én választásom. Tudod, rengeteg haldokló ember van a bolygón, és kíváncsi lennék, tudsz-e valamit arról mondani, hogy hogyan lehetnék együtt velük ebben, de egy teljesen másfajta energiában. Tudsz követni?

 

TÓBIÁS: Igen, tudlak, és a probléma egy része az, hogy az emberek imádnak szerencsétlenül és szánalmasan meghalni, és… (nevetés és a közönség tapsol, „Tóbiás” is nevet) Most Cauldre nevet, nem én. Ezt nem szántam viccesnek. Mert ez így van, egy nagyon erős réteg található azzal kapcsolatosan, hogy a halálnak nyomasztónak, szomorúnak és szánalomra méltónak kell lennie. Jó lenne azt látni, ha valaki előállna egy Játékos Halál Tanfolyammal, de valószínűleg ezzel kompromittálná magát, ahogy ezt te is tudod. (nevetés)

 

A halál mindössze egy átmenet. Tényleg az. Több ezerszer átmentetek már rajta, szakértők vagytok a meghalásban! Hát nem akarnátok inkább hatalmas kegyelemmel és sok mókával meghalni? Nem akartok úgy meghalni, hogy közben vicceket meséltek, és egy csomó bolond dolgot tesztek, és megmondjátok az embereknek, hogy igazából mit is gondoltok róluk? (Tóbiás kuncog, a közönség nevet)

 

Van valami, amit nagyon erősen el kellene mondani, hogy hogyan lehet örömben meghalni, és hogy a halálnak nem kellene siránkozónak, érzelgősnek és sivárnak lennie. Ez elszomorít minket. Néha ott keringünk a hospice-ok és a kórházak folyosóin, de akkora réteg, olyan erős hipnózis van annak kapcsán, hogy a halálnak nehéznek kell lennie. És ez a személynél kezdődik, aki ragaszkodik a dolgaihoz, ragaszkodik az élethez, és nem engedi meg magának a kegyelemben teljes és méltóságteli halált. Betegen, boldogtalanul és félelemmel telve halnak meg, attól tartva, hogy egyfajta végítélet vár rájuk a másik oldalon. Lennétek olyan szívesek, és elmondanátok a világnak, hogy a másik oldalon nincs ítélkezés? Ugyanaz van ott is, mint itt, ezen az oldalon, csak a fizikai test nélkül!

 

Hát igen, a haldoklás lehetne egészen másmilyen is, nem olyan, mint most, tehát gyerünk! Nem úgy értem, hogy te halj meg! Hanem, hogy… (nagy nevetés)       

 

SHAUMBRA 10: Köszönöm!

 

LINDA: Utolsó kérdés!

 

KÉRDÉS SHAUMBRA 11:    (Linda olvassa az internetről) Az aspektológia felvett ülésén viszonylag jóindulatúaknak írtad le az aspektusokat, mint akik érdekes és hasznos személyiség jellemzőkkel bírnak, és akiket be kell lélegezni, és magunkba kell integrálni. Ugyanakkor, a legutóbbi Kauai-i tanfolyam alkalmával azt mondtad a csoportnak, hogy egy háború zajlik bennünk az aspektusaink között, akik harcot vívnak bennünk a lelkünk feletti kontrollért. Azt mondtad, hogy az aspektusaink nem akarják, hogy mi meghalljuk azt az üzenetet, megsemmisülésük miatt érzett félelmükben. Másrészről viszont erőt adó volt hallani ezekről az egymással versengő aspektusokról, mint olyan részeimről, akik szabotálnak engem, akik tulajdonképpen nem is én vagyok, hanem más entitások, akik megpróbálnak engem abban megakadályozni, hogy elérjem teljes potenciálomat. Így könnyebben fel tudok lépni ellenük, és meg tudom nekik mondani, hogy én vagyok felelős ezért az életért, nem pedig ők. De kíváncsi vagyok arra, hogy miért van szükség erre a hangnem váltásra? Akkor most az aspektusaink pusztán érdeklődőek és jóindulatúak, vagy pedig kontrolláló entitások, akikben nem lehet megbízni, és akik uralomra törnek?         

 

LINDA: Ez egy jó beharangozó szöveg lehetne az aspektológiára, jegyezd meg hát jól a választ!

 

TÓBIÁS: Szerény véleményem szerint az aspektológia egész tárgyköre lesz az egyik legelsöprőbb és legtöbb vitára okot adó program a Shaumbrák körében, és ez lesz az egyik dolog, amivel Samként, miután visszatértem, dolgozni fogok. Ez, a szexuális energiával egyetemben talán a két legdinamikusabb modell, ha ezt lehet így nevezni, jelenleg a Földön… ha ezt így ki kell jelentenem, és ha nem, majd Saint Germain megteszi.

 

Tehát először bevezető jelleggel mutattuk be az aspektológia témáját. Ebben a kezdeti egy órás megbeszélésben, sem hely, sem pedig idő nem volt arra, tovább helyénvaló sem volt, hogy belemenjünk az aspektológia árnyalataiba. Saint Germainnel közösen sokkal részletesebben tárgyaljuk ezt – és természetesen Aandrah is hatalmas munkát végez a nemsokára következő aspektológia iskolánkban – ami mélységeiben tárgyalja majd ezt az egészet, hogy segítsen a Shaumbráknak megérteni az aspektológia összes fizikáját, pszichológiáját és jellegzetességét.

 

Ez nem egy könnyű iskola lesz. Sok érdekes energia lesz majd működésben. De ahogy ezt már a múltban végzett iskolák által tudjátok, azáltal, hogy ezeket a nagyon is Új Energiás témákat a felszínre hozzuk, ezáltal a megértésnek egy teljesen új szintjére tesztek szert annak kapcsán is, hogy kik vagytok valójában. Tehát még nagyobb mélységeket tárunk fel soron következő iskolánk kapcsán.

 

LINDA: Köszönöm.

 

TÓBIÁS: Köszönöm.

 

És ezzel Shaumbra egy elképesztően csodálatos napot töltöttünk ma együtt. Ez a megújulás ideje volt, amikor lehetővé tetted, hogy minden részed felzárkózzon jelenlegi nagyon is dinamikus tudatodhoz. Ennek a Szerviz Központnak és a megújulásnak az energiája meggyógyíthat, továbbra is egyensúlyba hozhat, ami talán egy jobb meghatározása az energiák egyensúlyba kerülésének.

 

Azzal az üzenettel búcsúzom tőletek, hogy ne felejtsetek el gondot viselni magatokra, és szeretni magatokat!

 

És ez így van!

 

 

(Fordította: Telegdi Ildikó)

 

                              

      


A Bíbor Páholy Tóbiását Geoffrey Hoppe, más néven "Cauldre" adja elő, aki a coloradoi Goldenben él. Tóbiás története a bibliai Tobit könyvéből megtalálható a Crimson Circle weboldalán (Http://www.crimsoncircle.com). A Tóbiás anyagok térítés mentesen állnak a világ fénymunkásai és a Shaumbra rendelkezésére 1999 augusztusa óta, amikor Tóbiás azt mondotta az emberiségnek, hogy a pusztulás potenciáljától tovább lépett az Új Energia felé.

A Bíbor Kör a humán angyalok globális hálózata, akik elsőkként mennek át az Új Energiába. Amint megtapasztalják az örömeit és a nehézségeit a mennybemenetel felemelkedési állapotának, avval segítik a többi embert utazások részleteinek megosztásával, óvva és kalauzolva őket. Több, mint százezer látogató jön el minden hónapban a Crimson Circle web szájtra, hogy elolvassa a legújabb anyagokat, és megvitassák a saját tapasztalataikat.

A Bíbor Kör havonta gyűlik össze Denverben, Coloradoban, ahol Geoffrey Hoppe-n keresztül Tóbiás bemutatja a legújabb információkat. Tóbiás állítása szerint ő, és a többiek a mennyei Bíbor Páholyból csatornáznak az emberek felé. Tóbiás szerint, leolvassák az energiáinkat, és vissza-tolmácsolják a saját információikat a számukra, tehát így láthatják az emberek magukat, ahogyan kívülről látszanak, miközben megtapasztalnak belülről. A "Shoud" a csatornázás szerves része, ahol Tóbiás félreáll, és az emberek energiája közvetlenül csatornázódik át Geoffrey Hoppe-n keresztül.

A Bíbor Kör találkozói nyitva állnak a nyilvánosság előtt. A Bíbor Kör a bőségére a nyitott szereteten keresztül tesz szert, és a Shaumbra ajándékaiból, szerte a világból. A Bíbor Kör legvégső célja az, hogy humán kalauzolókként és tanítókként szolgálják azokat, akik a belső spirituális ébredés ösvényén járnak. Ez nem evangelizáló misszió. Nem "örömhírhozás." Inkább, a benső fény fogja odakalauzolni az embereket a bejárati ajtódba az együttérzésedért és törődésedért. Tudni fogod, mit tegyél és taníts abban a pillanatban, amikor a különleges és drágaságos ember, aki a Kardok Hídjához vezető utazásra akar épp behajózni, eljön hozzád. Amennyiben ezeket a sorokat olvasva, igaznak érzed e sorokat, kapcsolódást érzel hozzájuk, valóban Shaumbra vagy. Tanító és humán kalauzoló vagy. Engedd meg az isteniség magvának benned, hogy virágba borulhasson ebben a pillanatban és mindörökké virágozhasson. Sosem vagy egyedül, az egész világon a család vesz körbe, és angyalok a körülötted lévő birodalmakban.

Kérlek terjeszd szabadon ezt a szöveget nem kereskedelmi alapon, térítés mentesen. Kérlek csatold ezt az információt egészében, beleértve ezen lábjegyzetet is. Minden egyéb felhasználás jóváhagyandó Geoffrey Hoppe-val. Lásd a kontakt oldalt a www.crimsoncircle.com oldalon.

Copyright 2006 Geoffrey Hoppe, Golden, CO 80403