TÓBIÁS ANYAGOK

Mennybemenetel Sorozat
"SHOUD 2": Kérdések és Válaszok

2001. szeptember 1.

Bemutatásra került a Bíbor Körben

 

TÓBIÁS: És ez így van, drága barátaim, visszatértünk hát a kérdések megválaszolására. Nagyon nagy örömet okoz számunkra, hogy látunk benneteket nevetni, és az, ahogy megnyíltok, és megengeditek, hogy istenségetek energiája kifejeződjön az arcotokon és a szíveteken keresztül, valamint a gyomrotokon át, továbbá egész lényeteken keresztül. Szeretjük nézni, ahogy nevettek.

 

Rachel fénymunkás történetéről (az aznapi csatornázáskor hangzott el) a mi oldalunkon azt mondják, hogy mindössze egyetlen nagyon jó nevetésével, egyetlen nagyon jó, kinyíló nevetéssel, nem sokkal ezelőtt elengedte és megtisztította egyetlen élet összes fájdalmát, szenvedését és karmáját. Mindössze egyetlen nevetéssel! Ennek mondania kellene valamit számotokra a nevetés erejéről, a mosolygásra való képességről és arról, hogy el kellene engedni a dolgokat, és nem kellene annyit aggodalmaskodni.

 

Már teljesen belétek ivódott a rengeteg leélt életeteken keresztül, hogy komoly tanulók legyetek, és ez különösen a Jeshuával együtt töltött létidőtök óta, vagy az akkori időszak óta van így. Komoly, komoly tanulók voltatok, hatalmas céllal. Mi becsüljük ezt a célt. Becsüljük azt a munkát, amit végeztetek, és amit ebben az életetekben tesztek.

 

De elmondjuk most azt, hogy ebben a mennybement státuszban, amiben vagytok, ez másként van. Nincsenek hosszadalmas tanulmányok. Ez már nem rólatok szól. Most ti vagytok a tanítók. Ti vagytok azok, akik segítetek másoknak az elengedésben, tehát itt az idő számotokra az elengedésre, és az élet élvezetére. A jövő lehetőségét a múlt történései szerint alapozzátok meg. A múlt bizonyos reakcióitól azt feltételezitek, hogy az a jövőre is érvényes. Új spirituális fizika van, a Föld új energiája. És itt már nem érvényes az, hogy ami a múltban történt, az a jövőben is meg fog történni. Túlzással élünk itt egy bizonyos fokig, de csak egy bizonyos fokig.

 

A múltban azt gondolhattátok, hogy ha egész nap édességet esztek, az nincs túl jó hatással az egészségetekre. Mivel ez a múltban történt, ez nem jelenti azt, hogy ez a jövőben is így lesz. Vannak, akik még mindig a múlt fizikájához és megértéseihez ragaszkodnak, és azt feltételezik, hogy így az új energia részévé válhatnak. De ez nem így van. Ott vannak azok, akik még mindig nem értik meg, ha egy ember leszokik az elme drogairól. Ők azok, akik a régi energiában való tartózkodásuk múltbeli tapasztalataira vagy a még most is a régi energiában lévő emberekkel való érintkezéssel kapcsolatosan feltételezett bizonyos reakciókra alapozzák megfigyeléseiket.

Amit sem ők, sem pedig ti nem figyeltetek még meg, az a reakció az új energiában. Ez különböző. Ez teljesen más. Eddig csak a lábujjatokat mártottátok be a vízbe. Még nem engedtétek meg magatoknak a teljes megtapasztalást. Ez érthető, hiszen ti óvatosan közelítitek meg a felemelkedést. De ti azt feltételezitek, hogy ha valami egy bizonyos módon történt a régi energiában, akkor az most is úgy fog történni. De ez nem igaz. A legtöbb dolog másként fog működni.

 

A pénz keresetének, a bőség bevonzásának legtöbb módja különbözni fog a múltban tapasztaltaktól. Nektek azt tanították, hogy a munkátokért órabért fizetnek. Az új energiában ennek nincs semmi értelme. Ez más. Ez, hogy is mondjam, egy teljesen új fizika, ami a 4-es számon alapul, amiről már sokszor beszéltünk. A „kvad-matematika” szoros összefüggésben áll a kvantumugrással, amin mindnyájan most mentek keresztül. A tudomány, a technológia, a tudás és a spiritualitás eggyéválása nagyon nagy ütemben gyorsul fel. Ezek konvergálása a ti időtök szerint öt éven belül meg fog történni. Ne feltételezzétek, hogy ami működött a régi energiában, az az új energiában is működni fog. Új fizika van a Földön.

 

Mindnyájatokhoz mag szinten intézzük a kihívásokat. Ezért kellett a „tulajdonlás” témáját megbeszélnünk a mai lecke során veletek. Nem értettétek, hogy birtokolhatnátok istenségeteket. Kívülről vártatok valakire, aki majd titulust és engedélyt ad számotokra. Ez volt az oka, hogy korábbra hoztuk ezt a mai leckét. Új spirituális fizika, energia fizika van jelen. Olyasmi, mint egy grafikon, amit táblázatba lehet foglalni, mivel tudjuk, hogy nagyon sokan szerettek ilyen táblázatokat készíteni. (a közönség nevet) Valahogy így néz ez ki: Ahogy bementek ebbe az új energiába, minél jobban ragaszkodtok a régi energiás utakhoz, annál lassabb és fájdalmasabb lesz a folyamat. És fordítva, minél hamarabb elengeditek a dolgok régi energiás működését, és megtanultok játszani, úgy fogjátok találni, hogy ez a felemelkedési folyamat olyan sima, csodálatos és annyira örömteli.

 

Ha a ragaszkodást választjátok, ha azt akarjátok, hogy valaki jöjjön el hozzátok, és hozza el nektek saját felemelkedésetek hírét, vagy, ha azt választjátok, hogy egy angyal jelenjen meg előttetek, vagy, hogy valami különlegesnek kell történnie, illetve, ha azt választjátok, hogy nehézségeket gördítetek istenségetek elé, hát akkor folyamatosak lesznek a kihívások. És nem fog megjelenni. Ha azt választjátok, hogy birtokba veszitek, elfogadjátok és játszotok vele, és az új energia minden egyes pillanatát élvezitek, akkor az úgy is lesz. Az öröm állapotában fogtok létezni. Tőletek függ. Nem tőlünk. Tőletek függ, hogy melyik játékot választjátok. Tehát, mit választotok a mai napon? Ezzel, készen állunk az első kérdésre.

 

KÉRDÉS: Tóbiás, légy szíves magyarázd el azt, hogy az „ez már nem rólatok szól” állítás ugye nem azt jelenti, hogy ne törődjünk magunkkal, és ugye a magunkkal való törődés nem önző?

 

TÓBIÁS: Sokféleképpen lehet ezt nézni. Mi azt mondjuk, hogy törődjetek magatokkal. Viseljétek gondját magatoknak, de egy újszerű módon. Ez nem olyan lesz, mint korábban a múltban. Törődjetek magatokkal játékosan. Olyan fegyelmezettek és kemények vagytok. Ti mindannyian szigorúbbak vagytok magatokhoz, mint a saját szüleitek hozzátok, akikre pedig panaszkodtok. Ilyenek vagytok magatokhoz. Törődjetek magatokkal szeretetteljesen és játékosan. Ma este, mikor hazamentek dobjátok ki az összes szabályozó listát, amit összeírtatok arra vonatkozóan, hogy mi az, amit tudnotok kellene, amit el kellene olvasnotok, amit tennetek, ennetek, gondolnotok és cselekednetek kellene. Dobjátok ki az összeset! Elavultak mind! Törődjetek magatokkal egy örömteli módon, ne büntessétek magatokat.

 

„Ez már nem rólatok szól” azt is jelenti, hogy ez nem a ti karmátokról szól. Nem megtanulandó leckékről van szó. Nem vertük fejbe Cauldre-t (Geoffrey Hoppe-ot, utalva ezzel a ma korábban elmesélt történetre), hogy elnyerjük a figyelmét. Egyszerűen rosszul lépett fel a fedélzetre. Az nem róla szólt. Ez nem leckékről szólt, amiket meg kellene tanulnia.  Ezen nem kellene napokig vagy hetekig kínoznia magát, azon gyötrődve, hogy vajon a Szellem mit próbált ezzel a tudtára adni. Legközelebb láncfűrészt fog használni! (a közönség nevet) Ez ennyire egyszerű. Ez már nem róla szól. Ez már nem rólatok szól. Már elengedtetek mindent. Már átmentetek mindenen. Befejeztétek a szerződéseiteket. Könyvetek új lapjai üresen állnak. Miért akarnátok magatokra még több leckét venni? Miért akarnátok megnehezíteni az életeteket? Ez már nem rólatok szól, kivéve, persze, ha továbbra is ragaszkodtok ezekhez. És akkor figyelni fogunk benneteket és a legnagyobb megbecsülésben és szeretetben fogunk várakozni egészen addig, amíg készen nem álltok majd ezeknek az elhagyására.

 

KÉRDÉS: Tóbiás, ha mi vagyunk a tanárok, honnan fogjuk tudni, hogy mikor állunk készen? Mikor vagyunk készen? Én el szoktam magyarázni a barátaimnak, amiket olvasok. Akkor ez azt jelenti, hogy már elkezdtem?

 

TÓBIÁS: Akkor kezditek el, amikor csak akarjátok. Ne várjatok arra, hogy eljöjjünk, és mi mondjuk meg nektek. Amikor birtokba veszitek a saját istenségeteket és mindazt, amik vagytok, és felvállaljátok a tanítói szerepkört, a tanítványok meg fognak jelenni. Kezdjétek most. Ne várjatok vele. Ne várjatok még több tisztulásra, még több tanulmányra vagy hasonlókra. Kezdjétek el most. Birtokoljátok azt az istenséget. És ne feltételezzetek semmit, hogy mi fog történni, mert az teljesen új lesz.  Ne várjatok arra, hogy a tanítványaitok majd egy bizonyos módon vagy egy bizonyos időben jöjjenek. Lehet, hogy az, aki mind közül a legjobb, még nincs teljesen felkészülve. Ez nem rólatok szól. Ez róluk szól. Róluk szól. Vegyétek hát birtokba saját istenségeteket a mai napon. Mostantól örömben sétáljatok. És szokjatok le arról, hogy itt gondolkodjatok (Tóbiás itt Cauldre fejére mutat) azokon a dolgokon, hogy mi, mikor és hogyan fog történni, és, hogy mit kell tennetek. Annyira összezsugorítjátok, beszűkítitek és összezavarjátok magatokat!

 

A felemelkedésben élvezhetitek az életet. Mindazt élvezhetitek, amit az élet felajánl a számotokra. Annyira elfoglaltak voltatok mindezidáig a létidők megtisztításával, egész jelenlegi életeteket az elengedéssel töltöttétek, hogy már elfelejtettétek mit is jelent élvezni az életet. A felemelkedésben élvezhetitek az életet. Értitek már? Semmi mást nem kell tennetek, kivéve, ha azt választjátok. Választhatjátok azt, hogy egy nagyon durva úton mentek végig cipő nélkül, bár a cipőtök végig veletek van, a vállatokra vetve viszitek. És létezik egy ezzel párhuzamos út, ami sima… olyan, akárcsak egy mozgó járda….még nagyon mozognotok sem kell rajta. De mi hagyjuk, hogy a kemény utat járjátok vérző lábakkal, fájdalommal és szenvedéssel, és közben rázzuk a fejünket, és azon csodálkozunk, hogy vajon most miért nem a könnyebb utat választjátok.  

 

KÉRDÉS: Azt mondták nekem, hogy közvetíteni fogok. Én ellenállok, és túl akarok ezen lépni. Mit kellene tennem?

 

TÓBIÁS:  Azt mondod, hogy mások mondják meg neked, hogy mit tegyél, de a te belső lényed nem ért ezzel egyet. Nem értjük a kérdésedet. Hiszen a kérdésedben benne van a válasz. Saját magát válaszolja meg. Mások rengeteg sok őrültséget mondhatnak, hogy mit tegyél. Arra figyelj mindig, hogy mi van belül. Mikor arra figyelsz, hogy mit mond a belsőd…tudod mit közvetítesz ilyenkor? Magadat. Saját magadat.

 

Drága barátaim, a legcsodálatosabb dolog, amit valaha is adhattok egy másik embernek, aki eljön hozzátok tanítványként az az, hogy megmutatjátok neki azt, hogy kik vagytok ti, mint ember. A leghatalmasabb dolog, amit ti, mint emberi vezetők tehettek az az, ha leültök elé és azt mondjátok: „Megértelek, együttérzek veled, és  empátiával vagyok irántad, és az ösvény iránt, amin jársz, mivel én is ezen jártam valamikor. De nézz most rám! Csokoládét és édességet eszek, mégsem vagyok túlsúlyos. (a közönség nevet) Minden reggel, mikor felkelek, élvezem a madarak énekét. Elmegyek sétálni egyet, nem azért mert kell, hanem azért, mert ahhoz van kedvem.  Saját lényemet közvetítem, mert ő a leghatalmasabb teremtmény. Megengedem, hogy előlépjen az istenségem. Én birtoklom. Kifejezem a körülöttem levő világban, és ez örömmel tölt el. Minden nap jelen van a bőség az életemben. Olyan utakon jut el hozzám, amit meg se próbálok előre eltervezni. Nem próbálom meg azt sem irányítani, sem pedig szabályozni.  A bőség és az öröm azért jön el hozzám, mert egyszerűen beengedem őket az életembe.” Mikor ott ülsz a másik előtt bölcsen, és csupa jó dologról mesélsz nekik, az, ha magadat közvetíted, sokkal erőteljesebb, ha hiszed, ha nem, mintha valami olyan halott vénembert közvetítenél, mint amilyen Tóbiás.(a közönség nevet)

 

KÉRDÉS: Tóbiás, mikor elengedjük a DNS-ünkből az őseink mintáit, akkor egyúttal a gyerekeink életéből is elengedjük ezeket? Köszönöm.

 

TÓBIÁS: Ezzel elindítasz egy olyan folyamatot, ami létrehoz egy magasabb potenciált, hogy a gyerekeidből is el lehessen engedni azokat. De te nem teheted ezt meg helyettük. Ők is hordozzák ezt a vonalat, de valahol, valakinek ezen a vonal mentén el kell indítani az ősi karma elengedésének folyamatát. Valakinek el kell kezdeni, és a többiek könnyebben tudják majd folytatni. Valakinek elsőként be kell menni az új energiába ahhoz, hogy a többiek követni tudják. Ugyanez a helyzet az ősi családi karma elengedésével. Ha te megtetted, a többieknek, akik utánad jönnek, könnyebb dolguk lesz. Még az is lehet, hogy nem is lesznek tudatában, hogy megteszik. Lehet, hogy nem kell annyi nehézségen keresztülmenniük, mint neked.

 

De ez egy kitűnő kérdés, és itt megragadnánk az alkalmat, hogy elmondjuk nektek, hogy milyen nagyszerű munkát végeztek mindannyian. Ez már nem rólatok szól. Amit most tesztek, azzal elindítotok egy folyamatot a többiek számára. Ti vagytok azok, akik elsőként besétáltok a felemelkedett státuszba, annak nehézségeivel, titokzatosságával együtt, és ti mégis elkezdtétek. Láncreakciót indítottatok el saját és ősi, családi karmátok elengedésében, a múltatok elengedésében. Amit valójában tesztek drága barátaim, az annál sokkal, de sokkal több, mint amit elmondtunk. Nehéz ezt szavakba foglalni, ezért csak annyit kérünk, hogy egyszerűen érezzétek ezt az energiát. Mi – hogy is mondjam csak – átküldjük nektek ezt az energiát. Tolmácsoljuk a mögöttetek álló vezetőiteken keresztül, és így érezhetitek a szavaink mögött áramló energiát. Mivel a szavak itt elégtelenek, a vezetőitek segítségét kérjük, hogy közvetítsék ezt felétek.

 

Ahogy ezt már említettük korábban, a teremtés holtpontra jutott, és minden bizonyos értelemben energetikailag beragadt. Nem tudott tovább növekedni. Mozgásképtelen volt. Az általunk és általatok ismert teremtés megállt. Leállt, mert valami megoldásra várt. Ez teremtette meg az Ark Rendjét-, az arkangyalokat, akik azért lettek felelősek, hogy kivetítsék energiájukat a jövőbe, és ezáltal megoldást találjanak erre az energia holtpontra, hogy aztán az egész második teremtés tovább tudjon lépni. Amit most tesztek, az olyan grandiózus, amilyennek tűnik, ugyanakkor kihívásokkal és nehézségekkel teli…..azzal, amit Fénymunkásként tesztek, mint emberi lények, segítetek megoldani ezt a  holtpontot. Ezzel segítetek, hogy a dolgok mozgásba tudjanak lendülni.

 

(Tóbiás hangsúlyosan, erősen és lassan beszél) EZ MÁR NEM RÓLATOK SZÓL. Ti vagytok azok, akik azon dolgoztok, hogy megtaláljátok erre a holtpontra, erre a leállásra a megoldást, hogy a teremtés tovább folytatódhasson.

 

Tudjuk, hogy a megoldás már jelen van. Az ezt megelőző csatornázásokon és megbeszéléseken már beszéltünk erről jelképesen. És elmondhatjuk nektek, hogy a dolgok kezdenek mozgásba lendülni, és ezt ti is látni fogjátok a kozmikus eseményeitek kapcsán. Látni fogjátok, ahogy felnéztek a csillagos égboltra, és látni kezditek majd, de nem azt, amit már korábban megírtak, hanem egy másik új tüneményt. Értsétek meg és emlékezzetek majd, amikor elkezdik ezt feljegyezni és nyilvánosságra hozni, hogy ez annak a jele lesz, hogy  az energia leállás megoldódott, és a dolgok kijutottak a holtpontról. Eltértünk ugyan a kérdéstől, de ezáltal felhasználtuk ezt az időt arra, hogy beszélgessünk veletek, és, hogy több magyarázattal szolgáljunk arra vonatkozólag, hogy miért is tartunk benneteket ilyen nagy megbecsülésben. Ti emberként látjátok magatokat, akiknek át kell küzdeniük magukat a forgalmon, hogy beérjetek a munkahelyetekre, ahol olyan munkát végeztek, amit nem túlságosan szerettek, és mindenféle nehézségeken kell keresztülmennetek. Mi úgy látunk benneteket, mint akikre még az arkangyalok is számítanak és támaszkodnak. Nagyon szeretünk benneteket, és köszönjük ezt a kérdést.

 

KÉRDÉS: Tóbiás, beszéltél az antidepresszánsokról. Kíváncsi vagyok, hogy a többi drog megakadályozza-e azt, hogy bejussunk az új energiába? Beszélnél az alkoholról, a marihuánáról vagy a hallucinogén anyagokról?

 

TÓBIÁS:  Félünk ezekről a dolgokról nyilatkozni, mert tudjuk, hogy Cauldre és aki a jobbján ül (Linda Benyo), meg fog minket ezért fenyíteni. (a közönség nevet). De ez nem állít meg minket attól, hogy beszéljünk most róla.

 

Van egy pár dolog, amire hatással vannak ezek az elme drogok, amiről már beszéltünk. Ezek nagyon erős vegyi anyagok, és mi is….Cauldre leállít minket. Nem annyira kedveli a jóslatokat, de mi akkor is előre vetítünk itt valamit, amit fontos tudni és megérteni ezekről a drogokról, és az alternatívákról, amiknek a kifejlesztése most van folyamatban, és amiken ezen a csoport vagy család tagjai dolgoznak esetlegesen…. Ezeket a drogokat, ezeket a drogokat ki fogják vonva a piaci használatból a következő három-öt év során, mert fel fogják fedezni, hogy milyen problémákat okoznak. Már hamarabb is kivonnák őket a forgalomból, de vannak, akik tudják, hogy ezt addig nem lehet megtenni, amíg nincs helyettük valami alternatív megoldás. Úgy látjuk, hogy a jövőben ezeket nem fogják árusítani.  Más utakat látunk. Ez nem prófécia, hanem a mi meglátásunk, és bizonyos fajta előre vetítésünk.

 

És a többi dolog, amit említettél…. Az elsősorban attól függ, hogyan használjátok őket. Az alkohol nagyszerű, nagyszerű módszer a félelem elűzésére, ahogy ezzel ti is tisztában vagytok. Kiváló módja, hogy egy rövidke időre erősebbé váljatok a félelem szörnyetegénél. Gyorsabban növekedtek, mint a félelem, de, és ezt ti is tudjátok, legalábbis jó páran közületek, hogy a másnap….hát, az borzasztó. (a közönség nevet) És a félelem visszatér.  Ugyanakkor, a helyes szándékkal és a helyes megközelítéssel drága barátaim, ezek a dolgok rendben vannak. Ez első sorban attól függ, hogy miért emeled a szádhoz a poharat.  Én, Tóbiás, arról voltam híres, hogy élvezettel kortyoltam egy –két pohár bort. (kötekedve) És azt kell, hogy mondjam…azt kell, hogy mondjam Cauldre-nek, hogy a rólam írt történet nem teljesen fedi a valóságot. Azt írták, hogy minden vendégemmel csupán egyetlen pohár bort ittam meg a vacsora asztalnál. Cauldre pedig azt a pletykát terjeszti, hogy a hét minden estéjén rengeteg embert láttam vendégül vacsorára. Valóban élveztem a bor zamatát, hatását relaxálónak találtam, és számomra tényleg egyike volt az élet örömeinek.

 

Drága barátaim, mikor ezeket a dolgokat az ajkaitokhoz emelitek, gondolkodjatok el azon, hogy miért van erre szükségetek. Például, mikor cigarettáztok, azt azért teszitek, hogy egy falat húzzatok magatok köré? Vagy, hogy elbújjatok? Vagy már annyira hozzászoktatok, hogy azt is elfelejtettétek, hogy nincs is már rá szükségetek? Cauldre-nek is ezt mondjuk – bár ő nem igazán szereti, ha róla beszélünk.  Ő is dohányzik ….és le akar szokni. Már most közölhetjük, hogy régi energiásan közelíti meg ezt a témát. Ökölbe szorított kézzel harcol a cigi ellen, és ez így nem fog működni. Tudjuk, ki fogja ezt a csatát megnyerni.

 

Az új energiában megtanuljátok birtokba venni azt, akik vagytok, és megtanuljátok megérteni azt, hogy kell elengedni a dolgokat, és hogyan kell velük beszélgetni. Ez az egyik legnagyobb dolog az új energiában drága barátaim. Beszéljetek hozzájuk, legyen szó akár félelemről, cigarettáról vagy egy problémáról. Beszéljetek hozzájuk! Ha készen álltok arra, hogy elengedjétek őket, de nem tudjátok, hogyan kezdjetek hozzá….ha nem tudjátok, hogy küzdjetek meg velük, egyszerűen beszéljetek hozzájuk. A ti szolgálatotokra vannak itt. Egy plusz erőt képviselnek számotokra, ameddig szükségetek van rájuk, mivel ti kértétek őket erre. Akkor most kérjétek meg őket, hogy könnyen és fájdalommentesen távozzanak. (Megkérjük Cauldre-t, hogy engedje el az ezzel kapcsolatos előítéleteit. Annyira aggódik, mikor erről beszélünk.) Itt az ideje annak, hogy elkezdjetek ezekkel a dolgokkal beszélgetni, és meghallgatni a válaszaikat. A cigaretta lehet, hogy ezt mondja: ”Így és így szeretnék távozni. Így szeretnék elmenni.” Beszéljetek ezekhez a dolgokhoz: érzésekhez, tárgyakhoz, más emberek isteni énjeihez. Rá fogtok jönni, hogy ez a leghatékonyabb eszköz az új energiában. Ne harcoljatok ez elmétekkel tovább, hogy az találja meg számotokra a kiutat, hanem a lényeteken keresztül kezdjetek el hozzájuk beszélni.  És ugyanez vonatkozik a többi általad kérdezett dologra is, az erőteljes vegyi anyagok kevés kivételével. Minden azon múlik, hogy miért használod őket, és hogy mit akarsz velük kezdeni.  

 

KÉRDÉS: Tóbiás, mit tanácsolsz azoknak, akiknek éppen szétesőben van a házasságuk?

 

TÓBIÁS: Hát hagyjátok, hogy szétessen. Miért ragaszkodnátok olyan erősen valamihez, ami már nem szolgál titeket vagy a partnereteket? Milyen szabály mondja azt, hogy egy házasságnak örökké kell tartania? Az elmúlt életeitek során egy emberrel léphettetek csak házasságra, és velük kellett maradnotok örökre. Néha ez egyáltalán nem okozott sok örömet. Ma, ha ráébredsz arra, hogy a házasságod működésképtelen, hát akkor lépj ki belőle. És ekkor egy furcsa dolog fog történni. Ekkor ebből még minden lehet, vagy éppen ellenkezőleg semmi sem. Hagyd abba azt a hiábavaló próbálkozást, hogy művi úton fenntartsd, mert ez így úgy sem fog működni. Megértjük, hogy eleinte fájdalmas elengedni valamit. Bizonyos értelemben a múlt mintáit, a régi energia mintáit engeded el ilyenkor. És azt is tudjuk, hogy a legmélyebb szeretettel szereted ezt a személyt, de a legmélyebb szeretet formájában hagyd, hogy elmenjen. Hagyd, hogy elmenjen, és magadat is engedd el.  Meglepődhetsz azon, hogy ha hagyod, hogy elmenjen, az valójában visszahozza őt hozzád, de már az új energiában és tiszta szeretetben.

 

KÉRDÉS: Igaz az, hogy fém ékszer viselése megakadályozza a csatornázást vagy az energia fogadását? Hatással van ez az energia mezőre?

 

TÓBIÁS: Drága barátaim, a fémnek nincs hatalma felettetek. A fém nem befolyásol benneteket, csak akkor, ha erre engedélyt adtok. Ha azt hiszitek, hogy egy fém karkötő vagy lánc viselése megakadályoz benneteket valamiben, akkor az úgy is lesz. Az úgy lesz. Mikor értitek meg végre azt, hogy birtokoljátok saját istenségeteket, és ne engedjétek meg, hogy ilyen ostoba dolgok az utatokba álljanak? Ezek a fémek, és ezek a szabályok és az a többi dolog, ami foglalkoztat benneteket….ugyanannyi energiát igényelnek tőletek, és a rájuk való fókuszálás is pont ugyanannyi belső erőt vesz el tőletek. Ha nem értetek ezzel egyet vagy nem hisztek nekem, akkor rakjátok tele magatokat fémekkel. Pakoljatok magatokra minden ilyen dolgot. Lehet, hogy jobban fog menni a csatornázás. Lehet, hogy nagyobb belső meglátásaitok lesznek. Gyakorlatilag ezekkel a dolgokkal saját magatoknak tesztek keresztbe. Aztán meg csodálkoztok, hogy miért fáj annyit a könyökötök és a térdetek.

 

Ha még ezek után sem hisztek nekem, kérdezzétek meg magukat a fémtárgyakat. Kérdezzétek meg őket. Mindegyik rendelkezik energia vibrációval. Mindegyiknek saját tudata van. De amikor külső tárgyakat, embereket vagy állatokat kérdeztek, minden alkalommal kérjétek, hogy a válasz az igazság és a szeretet nevében érkezzen, mert időnként ezek a dolgok szeretnek játszadozni veletek. Szeretnek bolondítani titeket, mert kíváncsiak, hogy mennyire vagytok tudatosak saját Istenségetekkel kapcsolatban. Vagyis, mint Isten kérjétek a választ igazságban és szeretetben. Beszéljetek ezekhez a tárgyakhoz. Ha nem vagytok biztosak a dolgokban, kérdezzétek őket. Kérdezzétek meg őket. Így kezditek birtokba venni saját istenségeteket. Mikor az istenségeteket használva beszéltek egy tárgyhoz, egy dologhoz, egy személyhez vagy egy érzéshez, egy félelemhez, akkor birtokoljátok azt, mivel használjátok, és játszotok vele, és engedélyt adtok a kifejeződésére. Nem akarunk több ilyen kérdést hallani tőletek, hogy milyen ékszert viselhetünk vagy milyet nem. Szeretünk, de arra kérünk, hogy kezdd el használni a saját erődet.  

 

KÉRDÉS: Tóbiás, 1974-ben Amerika kódolt üzenetet küldött ki a világűrbe. Az elmúlt két hétben úgy tűnik megjelent egy válasz egy gabona kör formájában, Angliában. Szeretném, ha kommentálnád ezt. Ki vagy mi küldte a választ?

 

TÓBIÁS: Ezek a gabonakörök……valóban erőteljes szimbólumok, nagyon erős szimbólumok. És pontosan meg fogom mondani mik ezek. Tőled függ, hogy mit akarsz ezzel kezdeni. Ezek a földjeitek bizonyos területére írt szimbólumok a legmagasabb birodalmakból, az arkangyaloktól származnak, akik ezzel akarják a tudomásotokra hozni, hogy mennyire értékelik a munkátokat, amit a Földön végeztek, hogy felszabadítjátok ezt a holtpontra jutott energiát. Mikor ez megtörténik, így válaszolnak nektek vissza köszönetük jeleként. Kódolt üzenetet adnak nektek.  Ez egy „köszönöm” képeslap a másik oldalról. Ahhoz, hogy értékeljétek és elfogadjátok az ebből az üzenetből származó előnyöket, egyszerűen nézzétek meg őket. Nem kell személyesen odamennetek. Még azt sem kell tudnotok, hogy egyáltalán ott vannak, hiszen ez új energiaként érkezik hozzátok, mint egy köszönet energia. Nem az idegenek próbálják ezen a módon a tudtotokra adni, hogy mit kell tennetek. Ez nem az 1974-ben kiküldött kódolt üzenetre érkezett válasz. Ez egy „köszönöm” a mennyekből a munkátokért. Ez bizonyos értelemben egyfajta üdvözlőlap az arkangyaloktól, az Ark Rendjétől, egy „köszönöm” képeslap a Földnek.

 

Ugyanakkor egy új és felhatalmazó energiát is magában hordoz, ami bevésődik a Földbe, és a hálókba, ami által mindegyikőtök számára hozzáférhető, amikor készen álltok annak használatára, mikor készen álltok annak felemelésére. Ez a Föld új energiája. Ez egy azonnali válasz tőlünk, tőletek, akik már nagyon hosszú ideje ebben a holtpontba be vagytok ragadva. Ne gondoljátok, hogy ezt az idegenek írták. És annak se adjatok hitelt, hogy a kormányaitok képesek lennének egy ilyet létrehozni, hiszen még csak nem is értik. Magatokat dicsérjétek meg a munkáért, amit végeztek.

 

Birtokoljátok istenségeteket és mindazt, akik vagytok! Ne adjátok ezt oda másnak! Birtokoljátok! Élvezettel játsszatok vele, drága barátaim! Az a házi feladatotok, hogy minden nap játsszatok vele. Talán nem játszanátok egy kisgyermekkel minden nap? Arra kérünk benneteket, hogy játsszatok az istenségetekkel. Beszéljetek ehhez a falhoz! Beszéljetek a mellettetek ülők istenségével, és figyeljetek ugyanannyit, mint amennyit beszéltek. Annyi érdekes történet van. Az emberi utazás rengeteg csodálatos történetet mesél nektek. Kezdjetek el beszélni és hallgatni a választ. Ez lesz a tulajdonjog. Kezdjetek el játszani. Ez a tulajdonjog. Birtokoljátok saját istenségeteket ettől a pillanattól kezdve. Ez csak rajtatok múlik.  Ha úgy döntötök, hogy mégsem ezt választjátok, akkor egyszerűen újra és újra eljövünk, és úgy mint most, hosszasan beszélünk  majd hozzátok. Vegyétek birtokba! Birtokoljátok, drága barátaim, és akkor mindnyájan tovább tudunk lépni.

 

Nagyon szeretünk benneteket. Szeretjük visszatükrözni számotokra a tudásotokat, ami még nem tudatosult bennetek.  Szeretjük visszamondani nektek azokat a dolgokat, amiről azt kívánjátok, bárcsak ti mondanátok magatoknak. Földi időtök szerint néhány héten belül találkozunk, de egész idő alatt veletek leszünk. Minden alkalommal, mikor megpróbáljátok nekünk vagy másoknak átadni a hatalmatokat, fejbe fogunk kólintani benneteket.(a közönség nevet és tapsol) Fejbe fogunk kólintani benneteket, akárcsak most Cauldre-t, minden egyes alkalommal, mikor megpróbáljátok másoknak adni az erőtöket.

 

És ez így van.

 

Fordította: Telegdi Ildikó