TÓBIÁS ANYAGOK

Mennybemenetel Sorozat

"SHOUD 8": Kérdések és Válaszok

Elhangzott a Bíbor Körben

2002. március 2-án

 

TÓBIÁS: És ez így van drága barátaim, hogy hatalmas energia van itt ma. Rengeteg energia áramlott be ma is közénk. Ez a mai lecke, bizonyos értelemben nem is volt lecke. Ahogy ezt már említettük, nincs itt mit tanulni. Nincs küzdelem, nincs feszített tempó. Ez a lecke annak a valaminek a tudomásulvétele, ami az általatok elvégzett munka, és az ebbe fektetett erőfeszítéseitek eredményeként jött létre. Ami igazán fontos a mai napon, az nem a kimondott szavakban, hanem sokkal inkább a mögötte „beáramló” energiában található, ami most már ott lakozik mindnyájatokban.

 

Mikor az Új Energiáról beszélünk, az valóban nagyon is igaz. A dualitás régi szekere már kifelé áll. Most az összeolvadás van folyamatban… a saját szent alkímiája által. Most az eddigiekben mindig is jelenlévő sötétség és fény közötti összjáték szükségességének az elengedése történik éppen. Már nem szükséges számukra egymás vezetése úgy, ahogy az a múltban zajlott.

 

Új típusú energia jön, amiről a következő összejövetelünk alkalmával fogunk beszélni. Olyan ez, mint egy teljesen új spirituális üzemanyag. Ti egy olaj és benzin alapokon működő társadalomban éltek. És ez most olyan, mintha egyszer csak rádöbbennétek, hogy a továbbiakban már nincs szükségetek ezekre a régi üzemanyagokra. Lecserélték őket egy új energiára, és most már az vezérli a társadalmatokat. Az új spirituális energia nagyon hasonló ahhoz, ami mostanában a ti saját belső energetikai felépítésetekben zajlik.

 

A dualitást, - amikor energiát használunk ahhoz, hogy tovább tudjunk haladni, - lassacskán el lehet hagyni. Amikor ez megtörténik, a szeretet egy egészen új megértéshez fogtok jutni. Ahogy ezt már említettük, a szeretet keresése azóta él bennetek, amióta csak elhagytátok az Otthont. A szeretet keresése nem más, mint az a vágy, hogy megértsétek, kik is vagytok valójában. A keresés tárgya az volt, hogy megismerjétek az Éneteket, saját egyedülálló egyéniségeteket és ujjlenyomatotokat… valamint a saját jogú teremtőt… azt, aki hamarosan megörökli a trónt, amiről már meséltünk nektek. A szeretet új megértése az a valami, amit kerestetek.

 

Most sokan azt mondjátok: „De Tóbiás, én nem éreztem semmit. Az életem most is tele van nehézséggel és kihívásokkal.” Mi ezt mind megértjük. De ugyanakkor azzal is tisztában vagyunk, hogy ez itt egy mérföldkő a számotokra az időben és a tudatosságban. Mi, a saját nézőpontunkból azt látjuk, hogy a dualitás elengedése mindegyikőtökben jelen van, és el fogtok tudni eljutni a szeretet új, valódi megértéséhez.

 

Ez az új megértés nem a lélektárs megtalálásáról szól, mert ők nem képesek megadni a választ számotokra. (kuncog) Ők is a dualitásban élnek. Nem az „ikerláng” megtalálásáról szól, mert nincs is olyan, hogy „ikerláng”. A TI istenségetek lángjáról szól. Nincsenek elveszett részeitek. A szeretet nem csak arról szól, hogy találjatok egy társat magatoknak, nem csak a ragaszkodásról, a gyengédségről és a szenvedélyről szól, vagy arról, hogy gondoskodtok a gyermekeitekről vagy a szüleitekről. Bár valóban, ezek is mind a szeretet megnyilvánulásai.

 

De létezik a szeretetnek egy újfajta értelmezése, ami akkor lesz elérhető a számotokra, mikor kiléptek a dualitásból. Ez a Második Kör beteljesítése, befejezése. És ezzel beteljesedik egy utazás.  

 

Akkor áll még előttetek munka? De még mennyire! Még mindig a dualitás világában éltek, ez az, ami körülvesz benneteket. Még mindig hatással van rátok. Még most is a transzformáció folyamatában vagytok. Még folyamatban van a múlt energiáinak az elengedése. Időnként még most is gyötörnek benneteket testi, fizikai fájdalmak. A még mindig meglévő kételyeitek előre-hátra hintáznak bennetek. De észre fogjátok venni ezt az alapvető és az eddigiektől eltérő Új Energiát, ami egy olyan energia, ami a szeretetnek egy olyan fokú megértését teszi lehetővé számotokra, ami eddig teljességgel ismeretlen volt előttetek. És ez bennetek kezdődik el. Nem tudjátok ezt egy másik emberben megtalálni. Ez az Énetekben lakozik.  

 

Mint már korábban is említettük, ez egy olyan lecke volt, ami egyáltalán nem is volt lecke. De egy szép napon, amikor majd ott fogtok ülni azokkal, akik vezettetést kérnek tőletek, akkor majd tudni fogjátok, hogy ők megtanulták, hogy ez már nem róluk szól; hogy meg fogják tanulni, hogyan birtokolják saját istenségüket; meg fogják tanulni, hogy az „Aha” Nyelv segítségével új szinteken érzékeljék a dolgokat; és azt is meg fogják tanulni, hogy elengedjék az elvárásaikat. És akkor majd ti is tudni fogjátok, hogy ők is el fognak jutni a szeretet új megértéséhez.

 

És a szeretet új értelmezése lesz az új üzemanyag és energia önmagában. Többé nem lesz szükség a dualitásban való további részvételre, a 2/3 1/3 arányra, ami folyton csak cserélődik.  Azok a polaritások mindig is egymást vezérelték. És erre többé nincs szükség. Ez egy olyan teher, amitől meg kell, hogy szabaduljatok, el kell, hogy dobjatok.

 

És mindez megtörténik egyetlen éjszaka leforgása alatt? Nem, drága barátaim. Ez egy folyamat, ami ennél több időt vesz igénybe. És ezáltal az elmosódott képek megerősödnek és kitisztulnak. Mikor majd visszatekintetek, azt fogjátok mondani: „Ó, nem értettem Tóbiás mit akart mondani azon a március 2-án. De most már értem. Most már értem, hogy egy energia jött be azon a napon. Most már értem, hogy készen állok egy új éberségre. Nem ismertem annyira akkor azokat a szavakat. De most már értem - ezt fogjátok mondani - hogy miről is beszélt Tóbiás, mert ő akkor a saját lelkem nyelvén beszélt hozzám.”

 

A mai napon elhozott üzenetünk tőletek származik. És e szerint: „MOST van itt az idő. Ebben a pillanatban. Nem a jövőben. Ebben a pillanatban távozik a dualitás. Lassan, csendesen és türelmesen, de távozóban van. Távozóban van, amit a szeretet újfajta megértése vált fel, egy olyan szeretet, ami nem ismeri az elvárásokat.”

 

El tudjátok ezt képzelni? Elvárások nélküli szeretet. Egy olyan szeretet, ami türelmes, csendes… egy olyan szeretet, ami becsül téged és másokat… egy olyan szeretet, ami újra és újra beteljesíti önmagát… folyamatosan a saját energiájától gyarapodik. Igen, igen, Új Energiát teremt, saját magából.

 

A dualitásban az energia úgy teremtődött meg, hogy az egyik elem, mondjuk a sötétség összeütközött a fénnyel. És a lényetek aspektusai, bizonyos értelemben arcul ütötték egymást, és ezzel energiát hoztak létre, az ütközés következményeként. Így teremtődött az energia. Az elkövetkezendő néhány hónap és év során nagyon durvának fogjátok majd találni az energiának ezt a fajta megteremtését, ami a továbbhaladásotokat lehetővé tette.

 

A szeretet energiája saját magát teljesíti majd be, önmagát teljesíti be újra, és újra, és mindig csak újra. Drága barátaim, a szeretetet nem az elmétekkel kell megértenetek. Nem bizony. A szeretet, a szeretetnek ez az új megértése nem az elmétekből fog jönni. Ez az egész a lényetek minden porcikájából fog jönni. Ezért kellett beszélnünk nektek az „Aha” Nyelvéről, mielőtt még ehhez a ponthoz elérkeztünk volna.        

 

Meg fogjátok érteni, hogy ez egy valódi fordulópont volt saját magatokra és a fejlődésetekre vonatkozóan. Ó, a dolgok meg fognak változni. Direkt emiatt kérte Metatron, hogy ma beszéljünk nektek a bennetek és a körülöttetek lévő világban bekövetkezendő változásokról. Igen, ti tényleg változtok. Tényleg változtok.

 

A látogatóink, a megszületendő gyermekek, eljöttek ma közénk, hogy lássák, milyen is az, amikor egy ember belép az isteni színpadra, elengedi a dualitást és a szeretet új megértésére tesz szert saját magán belül. Nagy megtiszteltetésnek érzik, hogy itt lehetnek ezzel a csoporttal. És már nagyon várják a kérdéseket és a válaszokat. (a közönség nevet) Tehát, kezdjük is akkor!

 

KÉRDÉS: Ok, Tóbiás, már egy ideje nagyon kíváncsi voltam a „régi” és az „új” energia meghatározásának a különbségére. Mikor ezeket használom, elég kellemetlen érzéseim támadnak. Tudnál erről beszélni? Ezek a meghatározások olyan polarizáltnak tűnnek.    

 

TÓBIÁS: Rendben van, és most csak és kizárólag a te kedvedért, kedvesem, ez lesz az egész Kilencedik Lecke anyaga, hogy meg tudjuk válaszolni a kérdésedet. Nem akarunk itt most belemenni a részletekbe. A következő összejövetelünk alkalmával fogunk beszélni az Új Energiáról, hogy valójában mi is az, és arról, hogy miért is vagyunk képesek ekkora nyitottsággal és polarizáció nélkül beszélni a Régi és az Új Energiáról. De a következő 30 napot kérlek, bírd ki, tarts ki addig.

 

KÉRDÉS: Tóbiás, ha nincsenek elvárásaink, akkor mi a helyzet a céljainkkal, és akkor hogyan éljük a mindennapi életünket?

 

TÓBIÁS: Ez egy kitűnő kérdés. És ahogy ezt már elmondtuk a Hetedik Lecke során, lesznek olyan időszakok a „nincsenek elvárások” során, amikor úgy fogjátok magatokat érezni, mint egy medúza, akinek se struktúrája, se ereje nincs. Tudjátok, hogy a dualitás erőt adott nektek? Energetizált benneteket. És pontosan ez volt a célja! Polarizált benneteket! És ez hozta létre az energiát! Nos, eleinte, mikor elhagyjátok az elvárásaitokat, esetlennek fogjátok érezni magatokat, de későbbiekben, mikor a valódi szeretet megértésére szert tesztek, azok magasan túl fogják szárnyalni a dualitás régi megértéseit.

 

Azt nem tudjuk megmondani nektek, hogy ezt hogyan tegyétek. Ez nem egy mentális gyakorlat. Ezen a megtapasztaláson mindenkinek magának kell átesni. Játsszatok az elvárásaitok elengedésével. Nem azt mondjuk itt ezzel, hogy fogjátok az összeset és egyszerre dobjátok ki őket. Játsszatok elvárások nélkül. Aztán máskor pedig legyenek elvárásaitok, majd ezt a kettőt hasonlítsátok össze egymással. Figyeljetek, hogy hat ez rátok.

 

Egy dolgot tudunk neked mondani, kedvesem, aki feltetted ezt a kérdést.  Ha most, miközben a dualitás távozóban van tőled, ragaszkodsz az elvárásaidhoz, az bizony rendkívül kellemetlen lesz a számodra. Azon fogod magad észrevenni, hogy az összes elvárásodat ki akarod hajítani az ablakon, mert azok bizony nem fognak valami jól szolgálni téged. Használd a mostani, aktuális tapasztalataidat, azokat, amik be fognak jönni az életedbe arra, hogy játssz velük, hogy elengedd az elvárásaidat. Ezt a saját tempódban kell megtenned, ami kényelmes a számodra. Ha úgy érzed, hogy még szükséged van rájuk egy darabig, akkor így legyen. Becsülünk téged ezért.

 

KÉRDÉS: Tudnál beszélni a Föld hanyatló mágneses mezője és a bolygó rezgésszintjének az emelkedése közötti kölcsönös összefüggésről, valamint arról, hogy ennek milyen hatása van ránk, emberekre?         

 

TÓBIÁS: Valóban, ahogy a hálók megváltoztak, ez lecsökkentette a fátyol erős szorítását. Mire a háló igazítások befejezésre kerülnek, ez az összes körülötted lévő dualitás elengedésének a potenciálját is magával hozza. A dualitást, bizonyos értelemben a Föld mágnesessége tartja össze, és ezáltal több, a szokásostól eltérő poláris váltásokat fogtok tapasztalni, mint valaha. A Föld mágneses pólusai mindig is elmozdultak, bizonyos minták szerint. Van, amikor gyorsak, és olyan is van, amikor nagyon lassúak. Ha valaha is elemeznéd ezeket a változásokat a mágneses váltások intenzitása kapcsán, akkor látnád, hogy ezek a Föld tudatosság váltásaihoz kapcsolódnak. Szinte térképül szolgálhatnának ezek a világ eseményeihez.

 

Mostantól egyre több, a szokásostól eltérő változásokat fogfok tapasztalni a Föld polaritása kapcsán. Szerintetek nem helyén való az, hogy ahogy ti elengeditek a dualitást, annak következtében a Föld pólusai is elveszítsék szorításukat bizonyos értelemben? Cauldre azt kéri, tegyünk most egy megjegyzést, miszerint szó szerint táblázatba foglalhatod ezeket a tudománynak végzett szolgálatodon keresztül, mert ezek az adatok elérhetők az Interneten keresztül.

 

A Föld mágneses pólusai eléggé szabálytalanul és drámaian fognak cserélődni, majd elérnek egy szinte mozdulatlan állapotot. És ezek rendkívüli módon össze fogják zavarni a tudósaitokat, mert nem fogják érteni. De te igen. Te érteni fogod, mert tisztában leszel vele, hogy ezekből következnek azok a változások, amin ti és az emberiség mentek éppen keresztül.  

     

És ugyanakkor a Föld mágnesességének az intenzitása szintén hullámzó lesz. Állandóan ide-oda fog változni. Lesznek olyan időszakok, amikor a mágnesesség megerősödik, majd azt követően nagyon meggyengül. És ez szintén össze fogja zavarni a tudósaitokat, mivel ezek a dolgok nem fogják követni a múlt szabályszerűségeit. Valamint a Föld vibrációs rezonanciája is folyamatosan változni fog. Emelkedni fog. Már az elmúlt pár év során is jelentősen megemelkedett.

 

Bizonyos értelemben ez egy elég durva indikátora a saját vibráció változásotoknak, az emelkedő rezgésszinteteknek. Szóval azt fogjátok látni… hogy az általatok Schumann rezonanciának nevezett érték… hogy ez meg fog növekedni, de nem megjósolható minta szerint. Ez hasonló ahhoz, amiről a mai leckénk elején beszéltünk. Változások lesznek körülöttetek. Meg fogjátok látni, hogy extrém mértékű polaritás váltás lesz jellemző az emberi tudatosságra. Aztán látni fogjátok, hogy ez a tudatosság váltás milyen hatást fog kifejteni a Föld mágnesességére és rezgésszintjére. Mindez egy örömteli és csodálatos módja annak a kifejezésére, hogy rajta vagytok a kijelölt útirányon, rajta vagytok az ösvényen. Itt az ideje, hogy a dualitás energiája átalakuljon a „négy” Új Energiájába, amiről már beszéltünk.

Ez az oka annak, hogy ma nem egy megtanulandó leckét hoztunk el nektek, hanem annak a tudomásulvételét, hogy a szeretetnek egy olyan új megértéséhez kezdtek eljutni, amire eddig még nem volt példa, nem volt példa még a Szellem számára sem. És ez belőletek jön elő.

 

KÉRDÉS: Drága Tóbiás, nagyon sokszor látom egy szituációban a katasztrófa potenciálját. Például, amikor valakit biciklizni látok, felvillan előttem, ahogy ez az ember összetöri magát és megsérül… stb. De a valóságban semmi ilyesmi nem történik vele, nyugodtan biciklizik tovább. Tudnál erre nekem valami magyarázattal szolgálni?    

 

TÓBIÁS: Igen, valóban LÉTEZIK a katasztrófa potenciálja. Ott van a potenciálja néhány tragédiának. Ez mind a dualitás energetikájának a része, amiről már beszéltünk. A biciklibe való beleszaladás, az úton minden járműbe valói beleszaladás, az a másik potenciál. És te ezt látod. Azért látod, különösen most, mert sokkal érzékenyebb lettél, mint ezelőtt voltál. Az „Aha” Nyelvén keresztül elkezdesz érzékelni dolgokat. De ne hagyd, hogy ez megijesszen! A dualitás csodálatos energiáját látod, ami által az új energia teremtődik.

 

Nos, alkalmanként, az, amit te katasztrófának tartasz, az megtörténik. Olyankor a másik potenciál lép életbe. Vannak olyan idők, amikor a fizikusaitok, az olvasóitok… egyre csak katasztrófákat jósolnak, de ezek nem túl gyakran következnek be. Ők mindannyian, akárcsak te, egy energia potenciált látnak, ami annak az antitézise, ami valójában megtörténik akkor. És időnként, igen, bekövetkeznek a katasztrófák. De ez nem azt jelenti, hogy az a potenciál, amit te látsz fog megtörténni a valóságban.

 

Ilyenkor, amikor ezeket a dolgokat látod, ráijesztesz magadra. Azon csodálkozol… azt gondolod, hogy talán te teremtetted meg azt a balesetet a másik ember számára. Nem, ezek a dolgok nem így történnek, hacsak nem mész oda és fizikálisan le nem lököd őket a biciklijükről. (a közönség nevet) De túl nagy bölcsesség van benned ahhoz, hogy ilyet tegyél, szóval ne rémisztgesd magad ilyen gondolatokkal.

 

Ez egy csodálatos példája, Shaumbra, csodálatos példája a dualitásnak, amiről beszéltünk - a fehér és a fekete márványnak. Még amikor a fehér márvány fejezi ki magát a valóságban, a fekete márvány potenciálja akkor is ott ücsörög mellette. Így működik a dualitás. Ezért jött Metatron a Földre ezekben az időkben. Azért jött, hogy segítsen megérteni az általunk „spirituális fizikának” nevezett dolgot, ami lényegében az Új Energia fizikája.

 

KÉRDÉS: Drága Tóbiás, létezik valami olyan dolog, amivel felgyorsíthatnám a műszaki és tudományos képességek fejlesztésének a folyamatát?

 

TÓBIÁS: (kuncog) Van bizony, mégpedig az, hogy gyere már ki abból az istenverte fejedből végre! (a közönség nevet) És ez most mindannyiatokra vonatkozott, nem csak arra, aki feltette ezt a kérdést. Állandóan töröd valamin a fejed… ó, szinte halljuk a fogaskerekeket, ahogy zakatolnak időnként az agyadban! És te egyre csak gondolkozol. Van egy ajándékod, egy új megértésed, az „Aha” új Nyelve. Meg fog érinteni az ihlet. Meg fog érinteni, és fel fog menni a fejedbe időnként, mivel a te csodálatos agyad még mindig igényli ezt a fajta megvalósítást ezen az emberi síkon. De ha megengeded magadnak, rengeteg tudás van benned. És itt most nem csak a spirituális tudásról beszélünk. A spirituális tudással együtt jár annak ismerete, hogy a dolgok miképpen működnek, vagy miképpen kellene, hogy működjenek. Legyél az „Aha” Nyelvében. És engedd meg a dualitásnak, hogy távozzon.

 

Az egyik dolog, ami leblokkolja a spirituális folyamatot - a kőrakások a folyóban - az agy. Ez bizony az agy. És most ne értsetek félre minket. Az elme az egy csodálatos dolog. Tényleg az, de nem ő a csúcs. Csak egy része a folyamatnak. Foglaljátok le az elméteket földi dolgokkal… menjetek és nyírjátok le a füvet… lapátoljátok el a havat… és csináljatok olyan dolgokat, ami leköti az elme figyelmét pillanatnyilag. És ezek a megértések, amik már most is benned vannak - és mi látjuk ezeket - elő fognak jönni. Annyi sok megértés van benned, tudod. Olyanok, mint a csomagok, amik csak arra várnak, hogy kinyisd őket. És ezek a sajátjaid. Nem valahonnan máshonnan kapod őket.      

 

Ó, azok az inspirációk csak arra várnak, hogy előjöhessenek, de te még mindig ide akarod őket felhozni. (Tóbiás Cauldre fejére mutat) Foglald el magad. (kuncog) Menj és kezdj el egy gyárban dolgozni, és végezz valami hétköznapi munkát. És ezzel megengeded, hogy előjöhessenek az inspirációk, mert az elméd más dolgokkal lesz elfoglalva. És akkor előjöhetnek. Akkor majd megszületnek benned az ideák. És tudásba lesznek csomagolva. És tudni fogod, hogy mihez kezdjél vele. Tudni fogod, hogy kitől kérjél segítséget. És akkor felmondhatod a gyári állásodat, és sikerre viheted mindezeket a dolgokat.(a közönség nevet)

 

Az emberiség egész történelmében, az összes tudós, filozófus és feltaláló, akik a legnagyszerűbb dolgokat találták fel, a kezdeti stádiumban az elméjüket csak nagyon minimálisan használták. Az elme csak később, a kivitelezés szakaszában kell, hogy nagyobb szerepet kapjon. Na, akkor ez most mond neked valamit arról, hogy egy darabig NE gondolkozzál.(a közönség nevet)

 

KÉRDÉS: Az elmúlt pár hónapban igencsak részletes álmaim voltak. Emlékszem minden egyes elhangzott szóra, és a testem még most is érzi az ébredéskor fellépő fizikai kölcsönhatásokat. Tényleg beszélgettem álmomban azzal a személlyel asztrál síkon, a fátyol vékonyodása következtében? Annyira valóságos ez az egész.

 

TÓBIÁS: Igen, és ezek az álmok egyre inkább dinamikusak lesznek, ahogy a fátyol vékonyodik. Nem lesz akkora különbség az álom állapot és az ébrenlét között. Azon fogjátok kapni magatokat egyre többen, hogy magatokhoz beszéltek az álom során, hogy vajon ez most egy álom vagy a valóság. Egy újfajta kommunikáció zajlik az álom állapotokban, egy csodálatos kommunikáció. Arra bátorítunk, hogy folytasd csak továbbra is ezt a munkát.

 

Ez egy csodálatos dolog, amikor az álom és az általatok valóságnak hívott dolog összeolvad. Ilyenkor összerakjátok az összes energiát. Nincs ott többé az a fal, ami eddig szétválasztotta ezt a két dolgot. Ez egy csodálatos indikátora annak, hogy a dualitás lassan felolvad. A szeretet új értelmezése elkezd teret nyerni. És igen, különösen az álmaidról, sokkal részletesebb emlékeid lesznek, mint valaha.

 

Meg kell, hogy értsd, hogy az álmok még most is szimbolikus jelentéssel bírnak számodra. Általánosságban véve, ne vedd szó szerint az álmaidat. Ezek szimbólum sorozatok. Ahogy kinyílsz az „Aha” Nyelvére érzékelési szinten és isteni érzékelési szinten, el fogod kezdeni megérteni ezeknek a szimbólumoknak a jelentését.

 

Mi szintén… (szünet) Cauldre-nek nem tetszik, amit most fogunk mondani, de ez mostanában elég gyakran megtörténik. (a közönség nevet) A ti „álom szótáraitok” és „Álmoskönyveitek” csodálatos eszközök voltak eddig. De tartsátok őket a könyvespolcokon! Mert most már ott a helyük! Jobban teszitek, ha magatokba mélyedtek, a saját tudásotokba, és megkérdezitek, hogy mit képvisel egy-egy szimbólum. Ha láttok egy hidat álmotokban, az nem feltétlenül azt jelenti a számotokra, ami erről az Álmoskönyveitekben áll.

 

Tudjuk, hogy nagyon sokan rendelkeztek ilyen álmoskönyvekkel az otthonaitokban. Vannak köztetek olyanok, akiknek négy vagy öt is van ezekből otthon. Elgondolkoztatok azon valaha is, hogy miért van szükségetek négy vagy öt ilyen könyvre? És azon, hogy miért nem ugyanazt az értelmezést adják mind? De merüljetek magatokba, és kérdezzétek meg saját magatoktól, hogy mit is jelentett a híd szimbóluma… mi volt a szikla jelentése… a barlang jelentése… a hold jelentése az álmotok során, és mit akart ez mondani számotokra. Ezek mind önmagatoktól származó szimbólumok. Nem kívülről jönnek.

 

Most adunk egy lábjegyzetet, egy kihívást nektek Shaumbra. Az emberi felfedezés egyik legnagyobb területe az álmok tanulmányozása, megértése és értelmezése. Ott vannak az óceánjaitok, amik még felfedezésre várnak. Ott van az univerzumotok, és az a rengeteg új csillag, új bolygó, amik még felfedezésre várnak. De mindezeken túl ott vannak az álmaitok, amik felfedezésre várnak, mivel az álmok során interdimenzionális utazásokat tesztek. Különböző tudatállapotokon mentek keresztül ilyenkor. Az álmaitok megértése révén, a saját utazásotok is ténylegesen körvonalazódni kezd majd bennetek.

 

Tanítók, Shaumbra, arra bátorítunk benneteket, hogy azok, akik vonzódnak az álmokhoz, kezdjetek el ezzel dolgozni. És amikor ezt teszitek… mikor elkezditek tanulmányozni az álmok ösvényét, és megértitek, hogy mi az, amit másoknak is meglehet tanítani, akkor rengeteg vezetést és segítséget fogtok kapni ehhez a mi birodalmunkból és az emberi birodalmakból. Miért van az, hogy az emberek nem töltenek elegendő időt az álmok földjének hatalmas, óriási területének a kutatásával?    

 

KÉRDÉS: Tóbiás, vannak olyan időszakok, amikor elvárások, kimenetel és előjegyzések nélkül tudom élni az életem. De a jövővel kapcsolatosan, még mindig akad egy-két elvárás, amikkel nem tudok mit kezdeni. Tudnál beszélni nekem erről a folyamatról? Köszönöm.

 

TÓBIÁS: Hát igen, ti arra lettetek nevelve, hogy legyenek elvárásaitok. Hogy igen is rendelkezzetek előzetesen elvárt végeredménnyel a dolgokra vonatkozóan. Az Új Energia éberségében, az új szeretet és az új dinamikák bejövetelének következtében azonban ezek gyorsan le fogják cserélni ezeket a bennetek meglévő aggodalmakat és kétségeket. Most, drága barátaim, ti valami gyakorlatot szeretnétek… valami kézzelfogható dolgot… azt szeretnétek, ha mi megmondanánk nektek, hogy mit és hogyan kell csinálnotok ezzel kapcsolatban. És vannak olyan időszakok, amikor szolgálunk is ilyenekkel. De vannak olyan leckék, mint a mai is, amik valójában nem is leckék. Ezek a folyamat részei és annak megértése, hogy hol is tartotok éppen.

 

A dualitás most VAN távozóban, és a helyére az Új Energia lép, a szeretet energiája, de ez nem az a szeretet, amit eddig ismertetek. A dualitás távozóban van. És ezt nem kell, hogy kierőszakoljátok. Ezen nem kell, hogy gondolkozzatok. Egyszerűen csak meg kell, hogy engedjétek. És ez a folyamat beletelik egy kis időbe.

 

De addig is, értsétek meg, hogy amikor fájdalom gyötri a testeteket, szeressétek, öleljétek azt magatokhoz. Tudjátok, hogy ez a folyamat részét képezi. Ne próbáljatok elmenekülni ezektől a megtapasztalásoktól. Próbáljátok megáldani, mivel ez tényleg egy csodálatos tapasztalat. És amikor padló alá kerültök, - mert bizony ilyen is lesz - mivel ez az „egyszer lent és egyszer pedig fenn” a ciklus része, akárcsak az energiával teli és az energia nélküli állapotok. Ez annak a folyamatnak a része, ahogy a dualitás felszabadítja saját magát. Amikor eléritek a mélypontotokat, az segíti a dualitás átalakítását, elengedését. Tehát ne akarjatok mindenáron felülkerekedni a mélypontokon, hanem becsüljétek meg a teret, amibe besétáltok.

 

Nagyon sokan aggodalmaskodtok amiatt, hogy ha hagyjátok magatokat a mélyponton lenni, akkor egy olyan gödörbe estek, egy olyan feneketlen mélységbe zuhantok, ahonnan aztán nem lesz visszaút, és a sötétség sárkánya fel fog falni benneteket. (a közönség nevet) De drága barátaim, ez már nem így működik nálatok. Ez nem így működik. Amikor mélyponton vagytok, ne próbáljatok erőszakkal kimászni belőle. Értsétek meg, hogy ez egy energia ciklus. Értsétek meg, hogy amikor ezek a dolgok megtörténnek bennetek, van egy spirál, ami a megfelelő időben ki fog ebből emelni benneteket.

 

És ezekben az időkben keressétek mások barátságát. Osszátok meg velük a tapasztalataitokat. Látni fogjátok, hogy ők is hasonló élményeken mennek keresztül, és ebben a felfedezésben új bölcsesség, új energia jelenik meg. Minden Shaumbra számára, mindannyiatok számára azt javasoljuk - és igen, Cauldre-nek is - hogy segítséggel dolgozzatok, mert az segíti a Régi Energia eltávozását a testből. Mert ezeknek van egy olyan tendenciájuk, hogy beragadjanak. Segítőkkel dolgozzatok, mert azok segítik megérteni a lélegzéseteket. Akármilyen egyszerűnek is tűnik, a légzés egy csodálatos eszköz… és ti elfeledkeztek ennek a tudatos használatáról. Segítsétek egymást, hogy meghalljátok a saját hangotokat. A Shaumbra családján belül csodálatos tanácsadók dolgoznak szerte az egész világon, akik meghallgatnak benneteket, és ebben nagyon jók. Mert sokszor mindössze erről van szó.

 

Most beszéljünk meg még egy dolgot a mai napon, amiről már szó esett korábban. Beszéltünk az önbizalom hiányról. Átadtunk ma nektek egy nagyszerű információt: az Otthon, végre, végre képes arra, hogy energiáinak első sugaraival megérintsen benneteket. Az Otthon, most először képes megérinteni benneteket, és önmagát tudomásotokra hozni, és ezt megosztani veletek újra. Ez egy bizonyos időbe fog telni. Kezdetben épphogy csak érezni fogjátok magatokban. És ahogy növekedésnek indul, egyre többet tud megérinteni a tömegtudatból.

 

Ez egy szenzációs információ, ami kinyitja az ajtót az önbizalom hiány előtt. Ez az az energia dinamika, ami most történik. Ez része annak az egész folyamatnak, amely során a dualitás átalakul az Új Energiába. Ez így van rendjén. Mikor megjelenik az önbizalom hiány, drága barátaim, ez az egyike annak a ciklusnak, mait ti talán mély ciklusnak neveztek. Ne próbáljátok ezt eltakargatni, elfojtani vagy elutasítani. Sétáljatok át rajta. Sétáljatok át az önbizalom hiányon. Ez az úton megjelenő kígyók egyike. És ennek oka van. Ez is segít abban, hogy energiát termeljen, ami által szárnyra kaphattok, ami által szárnyra kap saját istenségetek, és a megértés egy új fokára repít benneteket.   

 

Addig az ideig, amíg nem találkozunk újra, egyszerűen csak lazítsatok és érezzétek jól magatokat. Keményen dolgoztatok. Értsétek meg, hogy ez az új szeretet már itt van. Legyetek békében és egységben önmagatokkal. Semmi tanulás, semmi házi feladat nem vár rátok az elkövetkezendő 30 nap során, drága barátaim.

 

Nagyon szeretünk benneteket, és MINDIG veletek vagyunk.

 

És ez így van!

 

Fordította: Telegdi Ildikó