TÓBIÁS ANYAGOK

Tanítói Sorozat:

9. SHOUD: Definíció nélkül - Tóbiás közreműködésével, Geoffrey Hoppe csatornázásában

Elhangzott a Bíbor Körben,

2007. április 7-én

www.crimsoncircle.com


És ez így van. Kire számítottatok? (nevetés) – ha nem rám, Tóbiásra - hogy összegyűlünk most veletek, a Shaumbrával, a Tanítókkal, mindannyiótokkal az Új Energia osztálytermében.

Tulajdonképpen csak egy pillanattal ezelőtt dőlt el, hogy ki fogja vezetni ezt a Shoud-ot. Szkandereztünk egyet Kuthumival, és én nyertem! (nevetés, Tóbiás kuncog) Mai témánk természete miatt mindketten szerettünk volna erről veletek beszélni, ezért aztán meg is volt a magunk kis összeütközése – jó értelemben véve. Mivel mindannyiótokhoz kivétel nélkül nagyon közel állok… persze Kuthumi is - de ti és én, olyan sok időt töltöttünk együtt. Több létidőt is, létidőket Tien Templomában, létidőket Jeshua idejében, és a későbbiekben is, most pedig itt a Földön. Ilyen buta, buta emberekként testesültetek meg, ahogy ezt Kuthumi mondaná; persze valamiképpen én is megtestesültem – erre még nem is gondoltam, részben itt vagyok, részben meg ott vagyok. De én voltam az, aki igazán jönni akartam, hogy megosszam veletek ezt a napot.

Kezdjük akkor egy jó mély lélegezettel, mert ma új helyekre fogunk menni.

(Szünet)

Elfogadás

Ahogy azt ti is tudjátok, mikor úgy elfogadjátok magatokat, ahogy azt most teszitek biztonságos és szent terünkben; amikor feloldódtok magatokkal kapcsolatosan; mikor kényelemben vagytok a testetekben, az emberségetekben és a lelketekben; nos akkor be tudunk jönni. Nagyon, de nagyon közel tudok jönni. Amikor elfogadjátok magatokat, akkor engem is magatokba tudtok szívni. Amikor ebben a biztonságos és kényelmes helyen vagytok, sokkal könnyebb beengednetek engem - egyenesen a testetekbe.

Nincs mitől félnetek, hiszen tudjátok, hogy nem próbálom azt elvenni tőletek. Van nekem sajátom. Tisztában vagytok vele, hogy nem próbálok meg energiát lopni tőletek. Nincs rá szükségem. Tudjátok, hogy nem próbállak meg meggyőzni titeket semmiről, hiszen ti nem köttök kompromisszumot magatokkal. Tisztában vagytok magatokkal.

Ahogy itt ülünk, ebben a térben, ebben az általunk most együttesen megteremtett kis dimenzióban, azt érzitek, hogy valóban ismeritek magatokat – és ekkor az energiák megváltoznak. Nagyon közel tudok jönni. Bejöhetek egyenesen a testetekbe, hozzátok. Összeolvadhatok, és táncra perdülhetek a tudatotokkal, miközben nem veszítitek el az öntudatotokat, mégis létrehozhatjuk ezt a csodálatos energia összeolvadást. Először veletek perdülünk táncra, majd behívjuk a Shaumbra többi energiáját is – mindannyiunkat. Azokét, akik a tudatosságnak pont ebben a pillanatában csatlakoznak hozzánk szerte az egész világról, és azokét is, akik majd egy későbbi időpontban fogják ezt majd meghallgatni és elolvasni.

Amikor úgy elfogadjátok és érzitek magatokat, ahogy ezt most teszitek, akkor megnyílhattok más birodalmakra, azokra az angyali lényekre, akik részt vesznek Shoudjaink folyamatának megkönnyítésében, hiszen többről van itt szó az emberi szinten kimondott szavaknál. Amit ma éreztek, ahova ma elmozdul a tudatotok, azt más birodalmakban is érzik. Amit itt most éppen tesztek, ebben a pillanatban, még akkor is, ha egyetlen fizikai izmotok sem rándul meg közben, az mindenhol megváltoztatja a tudatosságot.

Vegyünk egy mély lélegzetet! Ismerd meg magad…

(szünet)

…és mindannyiunkat szívj be magadba!

(Szünet)

Feltámadás és az itt maradás választása

Shaumbra, itt vagyunk hát ma, ezen a különleges napon. Azért különleges, mert ez az az időszak, amit a Földön sok vallási és spirituális irányzat Húsvétnak nevez. Ez a halál és a feltámadás ideje. Mivel az emberek ezt elfogadták, és elfogadták Jézus történetét, ez egyfajta energiát hoz létre, ami lehetővé teszi ezt az átalakulást, bizonyos módon a régi én halálát. De ahogy ezt tudjátok, valójában nincs halál, csak annak az energiának a halála létezik, ami már nem szolgálja többé a mestert. Elengedés – ez a halál. Csak engedd el! Engedd el a régi struktúrákat, a régi szokásokat, a dolgok régi módon történő felfogását. Engedd, hogy ez meghaljon, hogy az energiája visszatérhessen annak tiszta és természetes állapotába.

Aztán jön a feltámadás! Az a feltámadás, ami lehetővé teszi, hogy spirálisan emelkedjetek, fejlődjetek a tudatosság egy új helyére. Van, hogy ez a feltámadás – a változás – kihívásokkal terhes és nyomasztó tud lenni. De ahogy ezt ti is tudjátok, ez egy természetes folyamat, és amennyiben megengeditek ezt, ez elvisz majd titeket – ti viszitek el saját magatokat – a tudatosság és megértés eme új szintjére.

Mivel oly sok ember elfogadja a halál és a feltámadás történet tudatosságát, ezek az energiák mindenhol ott vannak most. Nagyon is jelen voltak ebben az elmúlt hónapban. Tudjuk, hogy ezt ti is éreztétek. Éreztétek az emberi tudatot – hogy egy régi része haldoklik, míg egy új része készen áll az ébredésre.

De miként a tudatosság, az emberi tudatosságnak ez a következő szintje az ébredésre készülődik, megjelenik az aggodalom. A félelem. A vágy, a régi utakhoz való visszatérésre. Ó, ezt ti magatok is sokszor megtapasztaltátok már. Miközben benne voltatok ebben az egész felemelkedés folyamatotokban, hányszor akartatok visszamenni? Egyedül vállalkoztatok rá, időnként magányosak voltatok, a régi énetekkel többé már nem volt kapcsolatotok, hiszen az új éppen megszületőben volt. Hányszor akartatok visszafordulni? Hányszor bántátok meg, hogy valaha is elindultatok ezen a tapasztalati úton? Pontosan ezen megy át most a többi ember is, különösen most, az évnek ebben az időszakában, amit Húsvétnak – a feltámadásnak – hívtok, és ti ezt éreztétek. Megtapasztaltátok.

Érdekes megjegyezni, hogy ahogy megnézzük a Shaumbra energiáját, és áttekintjük – az Angyalcsúcsról nézve – a történéséket, látjuk, hogy az évnek is ez az az időszaka, amikor a Föld energiája felébred és feltámad a halálból, a télből. Tudtátok, hogy a naptár, az új év eredetileg - és sokkal pontosabban – valaha tavasszal kezdődött? Hogy miért változott ez meg januárra, a tél halálára, az tőlünk független.

Itt van nektek most ez a változás energia, amikor is megtörténik az átalakulás. Ez az elmúlt hónap a ti időtök volt. Feltettek nektek egy kérdést, de nem én, Tóbiás, nem is Saint Germain, vagy bárki más, hanem ti magatok. Mi háttérbe vonultunk, és figyeltünk. Akkor adunk tanácsot vagy magyarázatot, amikor erre megkértek. De a múlt hónapban csak figyeltünk benneteket. Érdekes volt, mert rengetegen megkérdeztétek magatoktól, álom során vagy éber állapototokban, hogy: -„Tovább folytassam ezt a dolgot a fizikai testemben, ebben a valóság illúzióban? Vagy most menjek?” Egyébként nem jár büntetés, ha valaki elhagyja ezt a síkot. Nem veszítetek semmit, sőt, bizonyos értelemben csak nyertek pár dolgot. –„Most kellene befejeznem az életem?” Talán csendesen, talán drámával, mit sem számít.

Rengetegen feltettétek magatoknak ezt a kérdést az elmúlt Shoud óta eltelt időben. Azon tűnődtetek, vajon befejeztétek-e a munkátokat. És, hogy miért is folytatnátok tovább a fizikai valóság nehézségeit? Azon tűnődtetek, vajon milyen lenne itt lenni, St. Germainnel, velem, Einstennel, Teslával, és mindazokkal a nagyszerű lényekkel, akik itt várnak a visszatérésetekre. Jó kis partikat rendezünk. Jól érezzük itt magunkat. Nem vesszük túl komolyan a dolgokat. Önmagunk szeretete, az együttérzés és a bensőségesség helyén tartózkodunk. Nagyszerű itt lenni. Remek.

Nagyon sokan megkérdeztétek magatoktól: -„Mi a fenét keresek most itt a Földön?” Már korábban is hallottátok ezt. Hallottátok már ezt a hangot, de most egy kicsit más volt, mert ti kérdeztétek ezt saját magatoktól. Ez nem a külső hang volt. Ez most a belső hang volt – Menjek vagy maradjak? – Figyeltünk titeket. Éreztük, ahogy az energiátok mozog és változik, néha összeütközik, időnként összezuhan, és igen csak meglepődtünk. Angyalaink légiói sorakoztak a Föld közeli birodalmakban, az érkezésetekre várva. Ó, természetesen nagyszerű lett volna. Tiszteltünk volna titeket. Partit rendeztünk volna a számotokra.

Meglepődtünk. Nagyon, de nagyon kevés Shaumbra tette meg ezt az egész világon. Nagyon kevés Shaumbra választotta a visszatérést. A legtöbben maradtatok. És még egyszer mondom, nem kell maradnotok. A halál önmagában egyáltalán nem olyan nehéz. Az átmenet számotokra Shaumbra – ismert folyamat. Nem féltek a közeli birodalmaktól. Nem féltek attól a helytől, ami valójában nem is létezik – a pokoltól. Tehát könnyű lett volna. De alig voltak, akik megtették. Ez érdekes volt, és mi közben tanulmányoztunk titeket, azt mondtuk.- Mi ez? Miért?

Megnéztük az energiátokat és a Shaumbra energiáját, és azt a következtetést vontuk le, hogy elkezditek megtalálni az életetekben az örömöt. Elkezditek megérteni az energia működésének a dinamikáját, és hogy mi is az valójában, valamint, hogy mi nem az. Elkezditek megérteni, hogy ti vagytok a teremtők – nem csak a szavakat halljátok többé, nem csak elismétlitek azokat – hanem valóban benne vagytok azokban a szavakban és energiákban.

Sokan úgy éreztétek, hogy ha már eddig eljutottatok, miért pont most mennétek el? (nevetés) – Már csak egy pár hónap van a kvantumugrásig, azt azért még megvárom! (nevetés) Részt akarok venni a Földön rendezett partin!” Bízzatok bennünk, mi is ott leszünk – jó sokan. A Kvantumugrás Ünnepségen több angyal lesz, mint ember, mi is nagyon várjuk már!

De másképpen tekintetek magatokra, az életre, és a többi emberrel való kapcsolatotokra. Túl vagytok az egész felemelkedési folyamat legrosszabb részén. Túl vagytok a halál szakaszon, és most már az ébredési és feltámadási stádiumban vagytok, és igen, időnként még ez is nehéz lehet, mert olyan dolgaitok vannak pont, mint a többi embernek. Vannak olyan dolgaitok, mint a nagyon, de nagyon régi küzdelmek a dualitás energiái között – ami nagyon, nagyon, de nagyon régi energia – és ti ezt érzékelitek és érzitek is. Mégis azt választottátok, hogy itt maradtok. Azt választottátok, hogy folytatjátok, és most meg szeretném ragadni az alkalmat, hogy ezt megköszönjem nektek, és hogy kifejezzem a tiszteletemet irányotokban. Nem kell folytatnotok. Már elengedtek titeket a spirituális szolgálatból. Már nem kötnek titeket a régi szerződéseitek. Még a Shaumbra energiájából is el lettetek engedve, legalábbis olyan értelemben, hogy az nem kötelező számotokra. A ti választásotokon múlik, hogy benne akartok-e lenni a Shaumbra energiájában. Nem kell itt lennetek.

A választásotok, hogy maradtok, könnyeket csaltak a szemünkbe a mi oldalunkon. Hogy azt választottátok, hogy ti lesztek azok a Földön! Tudjátok, ez az Új Energia Osztályterme- AZ Új Energia Osztályterme. Mi ennek tudatában vagyunk, mivel sok más csoporttal is együtt dolgozunk a Földön – spirituális csoportokkal, New Age csoportokkal, metafizikai és vallási csoportokkal. Együtt dolgozunk azokkal az angyali lényekkel, akik ezeknek a csoportoknak a vezetését segítik. De a mi nézőpontunkból, innen az Angyalcsúcsról nézve, nincs még egy olyan csoport, mint a Shaumbra. Egy sem.

Nézzetek csak magatokra! Ahogy ezt Cauldre is mondta korábban, titeket nem a szabályok tartanak össze, a legtöbb szervezettel ellentétben. Nem meghatározott hitrendszerek gyűjteményei tartanak össze benneteket, a legtöbb szervezettel ellentétben. Nem is egy hierarchia fog össze titeket, akinek jelentenetek kell. Pedig a legtöbb csoportnál ez a helyzet. Titeket a választásotok, a szívetek, és az emberek iránti szolgálatotok tart össze, akiknek a tanítói vagytok. Elképesztő, bámulatos elgondolás ez az egész dolog, amit Shaumbrának hívtok.

Ez az Új Energia Osztályterme. Ti viszitek ezt véghez! Ó persze, egyének vagytok, szerte a világon. De csoportként, ti vagytok AZ A CSOPORT, aki játszik az új energiával, azzal az új fizikával, ami felülmúlja a régi dualista három dimenziós fizikát, amit már oly régóta ismertek.

Ez AZ Új Energia Osztályterme. Ahogy már mondtam, és Cauldre is említette korábban: - „Új Energia, mi az?” – Mi az – máris megmondom – az, amit nem lehet meghatározni. Az, ami definiálhatatlan, és ma fel fogjuk azt fedezni. Fel fogjuk fedezni, definíció nélkül.

Vegyünk akkor egy mély levegőt, Shaumbra…

(Szünet)

Ne kössetek kompromisszumot

A múlt havi Shoud alkalmával beszéltünk arról, hogy ne kössetek kompromisszumot, és szeretném ezt most röviden felidézni. Szeretnélek most mindannyiótokat arra bátorítani, hogy továbbra is érezzétek ezt az energiát magatokban. Mi a kompromisszum belső szinteteken?

A kompromisszum alapvetően egy korlátozás. A kompromisszum felbukkanhat olyan dolgok kapcsán, mint a félelem, vagy a bizonytalanság, vagy esetleg, amit mi úgy nevezünk, hogy a régi hitrendszerek által jónak vagy rossznak tartott dolgok azzal kapcsolatosan, hogy mi az, amit kellene és mi az, amit nem lenne szabad megtennetek. Az is kompromisszum, amikor felhígítjátok magatokat, odaadjátok másnak magatokat, amikor megengeditek másoknak, hogy elvegyenek tőletek. Kompromisszum az, amikor tudjátok, hogy milyen az, amikor érzitek a belsőtöket – tudjátok, hol a központotok és a magotok – de mégis úgy tesztek, mintha fogalmatok se lenne róla. Amikor lehetővé teszitek, hogy külső helyzetek és körülmények legyenek a vezérlő erők az életetekben!

Az kompromisszum, amikor azt mondjátok, hogy – Teremtő vagyok – de valójában azt érzitek, hogy mindössze aprócska teremtők vagytok – kicsi kis teremtők vagytok csupán. Azt érzitek, hogy életetek befolyásoló tényezői mind nagyobb teremtők, mint ti magatok. Ez kompromisszum. Vagy teremtők vagytok, tisztán és teljesen, vagy nem vagytok azok. Ha nem vagytok teremtők, akkor áldozatok vagytok. Amikor nem vagytok teremtők, akkor teljes mértékben áldozatok vagytok. Bármi más áldozatai – más emberek, a tömegtudat, az idegenek, vagy bármi rajtatok kívül álló dolog áldozataivá váltok. Odaadjátok az energiátokat.

A ne köss kompromisszumot annyit tesz, hogy megérted, emlékszel és elfogadod azt, aki vagy, elfogadod, hogy te is Isten vagy, és ennek kapcsán nem kötsz kompromisszumot, nem ismersz félmegoldást.

Felhoztuk ezt a témát az előző Shoud alkalmával – és ez egy nagyon lényeges dolog – hiszen, ahogy megteszzük a következő lépésünket az Új Energiába - amit nem lehet meghatározni - oda nem mehetsz be kompromisszumokkal. Nem mehetsz oda be csak félig. Teljesen meg kell nyílnod ahhoz, hogy oda beléphess!

Folytassátok tehát tovább a munkát a kompromisszum nélküliség energiájával! Továbbra is vegyétek azt szemügyre életetekben, mert az néha… néha elrejtőzik. Időnként játszadozik veletek. Néha meggyőzitek magatokat arról, hogy a túlélésetek érdekében kompromisszumot kell kötnötök. Időnként pont ez a kompromisszum energia az, ami lecsökkenti a saját személyes energiátokat, miközben még csak észre sem veszitek, hogy mit tesztek.

A kompromisszum valami olyan dolog, amit fel fogtok ismerni az elmétekben, de leginkább az érzéseitekben és a szívetekben fogjátok azt felismerni. Lesznek olyan alkalmak, amikor nem lesztek képesek pontosan megérteni, hogy mi is történik, ugyanakkor pontosan érezni fogjátok, hogy mikor köttök kompromisszumot. És ahogy azt már a múltkor is elmondtam, az energiátok olyankor lezuhan. Úgy érzitek, mintha elárultátok volna saját magatokat. Nagyszerűségetek helyett apróra összezsugorodva érzitek magatokat. Ez történik, amikor kompromisszumot köttök.

Vegyétek szemügyre saját személyes életeteket, a munka szituációtokat. Nézzétek csak meg, milyen kompromisszumokat köttök, és miért? Már elmondtam korábban is, és most újra elmondom – előbb vagy utóbb Shaumbra, magatoknak kell dolgoznotok. Előbb vagy utóbb.

Tehát kompromisszumot köttök. Azt gondoljátok, hogy szükségetek van arra a munkára, illetve az érte kapott fizetésre, mert az táplál benneteket, az látja el a családotokat. Azt gondoljátok, hogy azért van erre szükségetek, mert semmi más lehetőség nincs a számotokra. Ekkor kompromisszumot köttök, és azt mondjátok: -„Nos, amikor majd ez meg ez megtörténik, akkor talán majd otthagyom ezt az állást. Amikor majd ez az üzleti lehetőség megjelenik az életemben, és garanciát ad számomra, hogy rengeteg munkám lesz az új vállalkozásomban, majd akkor otthagyom ezt az állást.”- Ez kompromisszum. Ez kompromisszum.

És az fog történni, mert az energia az így működik, hogy soha nem fogod azt elérni, és ettől frusztrált leszel. Az energiád nagyon alacsony lesz, amire a fizikai tested is ennek megfelelően fog reagálni – és akkor majd visszajössz hozzánk, és csapunk egy partit. De nem igazán leszel boldog azok miatt az események miatt, ami miatt visszatérsz hozzánk. Ez az egész kompromisszum energia rendkívül lényeges a következő szintre jutásunk kapcsán. Bele fogunk kóstolni ebbe ma egy kicsit.

Ma nincsenek vendégeink. Ennek mondania kellene számotokra valamit. Nincsenek vendégek, csak én, Tóbiás vagyok. Itt vannak velünk azok az angyali, nem fizikai lények, akik segítenek nekünk ennek az általunk közösen megteremtett dimenziónak a támogatásában. De nincsenek ma vendégeink. Szükségünk van erre az energiára ahhoz, hogy felfedezzünk valami újat.

Egy pillanatot várjatok, lélegezzetek be, és érezzétek, hogy földeltek vagytok a Most pillanatában!

(szünet)

Látogatás a Shaumbra Szerviz Központban

Érezzétek magatokat, miközben lélegeztek. Érezzétek magatokat! Nem kell ezt megpróbálnotok analizálni, csak érezzétek magatokat. TE vagy az – a tested, az elméd, a lelked- itt van mind ebben a térben.

És most terjedjünk ki a Most pillanatából. Ne hagyjátok el a testeteket, hanem a tudatotokat terjesszétek ki. Olyan ez, mint mikor bedobunk a tóba egy követ. A koncentrikus körök egyre csak kifelé terjeszkednek. Ugyanezt tehetitek meg ti is a saját energiátokkal. Ti vagytok a kő, a centrum, és akkor most terjesszük ki az energiánkat! El szeretnélek ma vinni titeket más birodalmakba. Vissza szeretnélek vinni a Shaumbra Szerviz Központba!

Mi a Shaumbra Szerviz Központ? A Shaumbra energiája. Ez a ti csoport energiátok. A Shaumbra Szerviz Központ az a hely, ahova bármikor eljöhettek – hogy felfrissüljetek, hogy tanuljatok, hogy tanítsatok. Ez egy virtuális tér, de a Shaumbrák között fennálló tudati megállapodás következtében valóság. Létezik.

Mindannyiótok számára kicsit másképp fog festeni – a valóságról alkotott felfogásotok miatt, attól függően, hogy melyikőtök hogyan látja a valóságot. Ezért aztán ha beszéltek egy másik Shaumbrával, lesz aki majd azt mondja: -„A Shaumbra Szerviz Központ így és így néz ki.” Egy másik Shaumbra pedig azt mondja majd: -„Nem, nem úgy néz ki, hanem így.” Hát akkor valójában hogy néz ki? Bárhogy kinézhet. Miért nem fejeződhetne ki az energia sokféleképpen? Miért is ne nézhetne ki valami máshogy, attól függően, hogy ki az, aki azt nézi, illetve megfigyeli. Miért ne lenne lehetséges az, hogy a Shaumbra Szerviz Központ változhat, és az idő minden egyes pillanatában más érzést és más képet adhat még számotokra is?

Ahhoz vagytok szokva, hogy egy bezárt tudatban éltek, egy nagyon fókuszált tudatosságban a harmadik dimenzióban, és amikor ránéztek mondjuk ezekre a virágokra itt a teremben, van egy közös megállapodásotok arra vonatkozóan, hogy ezek a virágok hogy néznek ki. Vagy mégsem? Vagy mégsem? Ezek a virágok is megváltozhatnak. Olyan dolgokat kezdhetnek el megtenni, aminek ellenáll a szem és az elme, mert sokkal többek ők egy cserép virágnál. Sokkal többek, mint a színek ünneplése. Énekelni tudnak, minden bizonnyal sokkal szebben, mint én. Megváltozhatnak és átalakulhatnak.

Az elme nem tudja, hogyan fogadhatná ezt el. Az elme azt mondja: -„De Tóbiás, nagyon ezoterikusan fogalmazol. A gyakorlati valóság az, hogy a virágok nem változnak. Vagyis talán változhatnak, amikor mondjuk meghalnak, de itt és most biztos, hogy nem.” Pedig drága barátaim, ez a mai megbeszélésünk egyik sarkalatos pontja. Mi is történik valójában? Valójában mi folyik itt?

Tehát elképzelhető, hogy a Shaumbra Szerviz Központ most máshogy néz ki, mint amikor legutoljára itt jártatok. Felvehet más jellegzetességeket. Lehet egyszeri vagy lehet sokrétű. Nem kell, hogy feltétlenül csak egy identitással bírjon, rengeteg megjelenési formát felvehet egyszerre, egy időben.

Mai munkánkat azok az angyali lények fogják segíteni a Bíbor Tanácsból, akik segédkeztek a Shaumbra Szerviz Központ energia platformjának előkészítésében. Áramoltassuk együtt energiáinkat akkor! Lépjünk be akkor… ha úgy tetszik egy ajtón, vagy ha akartok, az ablakon is bemehettek. Az is elképzelhető, hogy egyáltalán nincs semmiféle bejárat, és átlebegtek a falon. Nincs jelentősége. Engedjétek el arra vonatkozó felfogásotokat, hogy szerintetek ennek milyennek kellene lennie, hogy valóban láthassátok mindazt, ami van.

Lépjünk hát be mindannyian a Shaumbra Szerviz Központba! Ó, rengeteg terem található itt, nem kell tömegtől tartanotok.

(Szünet)

A szavak terme

Egy pillanatig érezzétek ennek a teremnek az energiáját, ahova most beléptünk. Emlékeztek, hogy mikor legutóbb itt jártunk, a vízről beszélgettünk? A víz egy lényeges dinamika, és nemcsak a ti oldalatokon lévő birodalomban, hanem ugyanúgy a miénkben is. A mi vizünk nem ugyanazokkal a sajátosságokkal bír, mint a tiétek a Földön. Az itteni víz folyékony, hűsítő, csillapító, nyugtató energiával bír. Azok közülünk, akik már éltünk a Földön, képesek vagyunk visszahozni ide – az angyali birodalmakba – a víznek nevezett energia egy nagyobb belátással bíró vagy mélyebb perspektíváját. De minden angyal – az angyalok túlnyomó része – dolgozik a vízzel. A víz itt a gyógyulást, az áramlást és a csillapítást jelenti. Itt is egyfajta energiaként van jelen. Ezért aztán sok víz található itt a Shaumbra Szerviz Központban.

Gyertek és üljetek le, ha úgy tetszik. Lazítsatok egy kicsit! Élvezzétek ezt a pillanatot, amit most együtt töltünk a Shaumbra Szerviz Központban!

Ebben a teremben most szavakat használok. Szavakat használok a víz tulajdonságainak a leírására. Szavakat használok a szék meghatározására, és azt mondom: Foglaljatok helyet a székben! Szavakat használok, hogy segítsek megformálni egy valóságot ezen a ponton.

A szavak rendkívül érdekesek, különleges energiát hordoznak. Szavakat használunk ennek a teremnek a falainak a meghatározására. Vannak, akik sziklafalat látnak, mások pedig színekben pompázó falat.

Nagyon sok virág van ebben a teremben, direkt nektek lettek idehozva. Egzotikus virágok. Illatosak. Különböző színekben virulnak, ragyognak, kisugározzák az energiáikat, és miközben itt ültök, továbbítják azt felétek.

Ennek a teremnek, ahol most együtt vagyunk a padlózata… egy alapozást, egy támasztékot ad.

számotokra. Ez egy alapzat, egy platform. Néhányan egy csodálatosan leburkolt padlót láthattok. Vannak, akik ebben a pillanatban azt választják, hogy egy igen és puha és süppedős szőnyegen ülnek. De olyanok is vannak, akik szívesebben ülnek egy koszos padlóra, mert folyamatosan kapcsolódni akarnak Gaia, a Föld energiájával. Néhányan üveg padlót választanak. Egy kevesen felhőkkel teli padlókon lebegnek. Látjátok, mindenki más perspektívából éli át ugyanazt az élményt.

Szavakat használok a dolgok meghatározására, mivel az emberek így kommunikálnak egymással. A szavak rendkívül érdekesek – és nagyon korlátozottak. A Földön nagyon sok különféle nyelv létezik. A nyelvek fejlesztik ki a szavakat, amik aztán behozzák az energiát, legyen az egy kép vagy egy érzés, ugyanakkor a szavak egy nagyon specifikus vibrációt hordoznak. És miközben most szavakon keresztül beszélek hozzátok, folyamatosan változunk, és játszunk a vibrációkkal, a szavakba rejtett szimbólumokkal. A nyelv az elméből ered, a szavak pedig a nyelvből. Vagyis a szavak az elméhez tartoznak.

A szavak nagyon korlátozottak, az emberek mégis a szavakon keresztül kommunikálnak egymással, mert elhitették veletek, hogy nektek így kell kommunikálnotok. A szavak lekorlátozzák a valódi energiát, mégis szavakat használtok mindennel kapcsolatosan. Bizony. Még azokon a területeken is szavakat használtok, amelyek alapvetően nem verbálisak. Szavakat használtok a dolgok meghatározására. Szavakat használtok valaminek az energiájának a megformálására.

A nyelv egy hihetetlen tudomány. A szavak elképesztő energiával bírnak. Szimbólumok. Most, ahogy beszélek hozzátok, néhányotok számára… a szavak elkezdenek elmosódni. Már szinte nem is értitek amit mondok, mert elkezdünk túllépni a szavakon. Azt mondjátok: -”Cauldre szájából szinte csak valami morajlás áramlik.” Amikor a nagyon meghatározott harmadik dimenzióban vagytok, amikor csak a harmadik dimenziót fogjátok fel, a szavak rendkívül meghatározott jelentőséggel bírnak. De most, amikor kiterjedtek a szavakon túlra, azok lassan elmosódnak. Már nincs akkora jelentőségük. A szimbólumok már nem annyira következetesek, nem függenek úgy logikailag össze, mivel egy másik szinten kezdtek el dolgozni. Elkezdtek túllépni a szavakon.

A gondolat terme

Szavakat használtunk a Shaumbra Szerviz Központnak és ennek a teremnek is a meghatározására – ez a szavak terme, ahol jelenleg tartózkodunk. Menjünk akkor most át együtt a következő szobába. Vegyünk egy mély levegőt! Hogyan mentek át oda? Nekem mindegy. Sétálva, lebegve, magatokat odavetítve, kiterjesztve – teljesen mindegy – a lényeg az, hogy menjünk be együtt a következő terembe. Vegyetek egy mély levegőt…

(Szünet)

…és lépjünk be. Egyébként ez most a valóság? Valóságos ez? Abszolút – ha azt választjátok. Ha azt választjátok, hogy ez nem a valóság, akkor nem lesz valóság. Ha azt választjátok, hogy ez a valóság, akkor a szó szoros értelmében – hiszen van erről egy tudati megállapodásunk – bizonyos szinten pontosan ezt teszitek, ez az, ami történik. Átmegyünk a következő szobába. A Shaumbra Szerviz Központban vagyunk.

Néha nevetnem kell – annak kapcsán, hogy az emberek mit neveznek, és mit nem neveznek valóságosnak. Houdini és más nagy illuzionisták és mágusok, továbbá mindazok, akik a Merlini energiával dolgoznak, értik, hogy az égvilágon semmi sem valóságos. Semmi. Minden illúzió! Vagyis, helyesebben megfogalmazva – ez mind egy átmeneti teremtés. Mivel még azok a teremtések is, amiket ti magatok vagy mások hoznak létre, meg fognak változni. Az energia folyamatosan terjeszkedni fog.

Ez az egy dolog jellemzi a Szellemet, Istent – vagy nevezzétek bárhogy is ezt a mindent átfogó energiát. Ez az egyetlen dolog jellemzi, mégpedig az, hogy állandóan a kiterjedést és a megnyilvánulást keresi. Ez a Szellem egyetlen jellemzője – folyton meg akar nyilvánulni, majd ki akar terjedni. Önmagát megnyilvánítani, majd kiterjeszteni. Tudjátok miért? Mert a Szellemet betölti az öröm. A Szellem szeretetben él, és mit tesz a szeretet energiája? Folyamatosan terjeszkedik és megnyilvánul.

Kiterjedtünk tehát a másik szobába. Ez itt a gondolat terme. A gondolaté. Még egy darabig továbbra is szavakat fogok használni, mivel az emberek ezen megállapodás szerint kapcsolódnak az energia dinamikával. Most arra kérlek benneteket, hogy miközben itt tartózkodtok a gondolat termében, terjedjetek túl a szavakon, túl azon, amit itt most a beszélt vagy az írott nyelven keresztül közvetítünk felétek.

A gondolat terme érdekes. A gondolathoz nem kellenek szavak. Állandóan gondolkoztok, mégsem kell a gondolataitokat verbálisan kifejezésre juttatni. Ha minden egyes gondolatotokat verbálisan is kifejezésre kellene juttatnotok, akkor egy pillanatra sem állna be a szátok! De van egy dolog a gondolattal kapcsolatosan, ami igaz és korlátozó, és ez nem más, minthogy szavakat vagy nyelvet társítotok a gondolatokhoz.

Vegyetek egy mély lélegzetet! Gondoljatok most valamire!

(szünet)

Gondoljatok például Teslára! Éppen most futtattok át magatokon egy rakás szót, hogy meghatározzátok a gondolataitokat. Talán így gondolkoztatok: „Tesla – varázslat, kreativitás, találmányok, energia, Edison.” De mialatt gondolkodtatok, agyatok szavakat társított a gondolataitokhoz. Nagyon jártasak vagytok abban, hogy a gondolathoz szavakat társítsatok. Hiszen így kommunikáltok, illetve a múltban így kommunikáltatok magatokkal. Innentől kezdve érdekes lesz megfigyelnetek, hogy a gondolataitokat hogyan ültetitek szavakba.

Egy pillanatig gondolkozzatok el a Shaumbra Szerviz Központról, ahol jelenleg vagytok.

(Szünet)

Az elmétekben meghatározzátok a gondolat általi energiát, és szavakba öntitek azt. Így kell tennetek. Erre lettetek kiképezve. A gondolatot szavakba kell, hogy öntsétek, még akkor is, ha nem mondjátok azt ki hangosan. Akkor is szavakra fordítjátok a gondolatokat. A gondolkodást szavak által határozzátok meg.

Az érzés szobája

Most vegyetek egy mély levegőt, és terjesszük ki magunkat a következő szobába. Lebegjetek át, ugorjatok át – mindegy, csak legyetek ott. Transzportáljátok át magatokat egy szempillantás alatt, és már itt is vagyunk a Shaumbra Szerviz Központ harmadik szobájában.

Vegyetek egy mély levegőt…

(szünet)

Ez az érzések szobája. Érzés. Akkor most érezzétek ennek a szobának az energiáját…

(szünet)

…ítélkezés és korlátok nélkül. Érezzétek a szoba energiáját.

(Szünet)

Ez lehet szeretet. Kényelem. Szenvedély. Néhányan azt érzitek, hogy az energiák meglehetősen kiszámíthatatlannak tűnnek, gyorsan váltakoznak, oda-vissza áramolnak. Egy pillanatig érezzétek az érzés szobájának az energiáit.

(szünet)

Néhányan színeket éreztek. Néhányan az elengedéshez hasonlót éreztek. Egy kevesen fájdalmat éreztek. Vannak köztetek, akik az Új Energiát érzitek.

Látjátok, hogy ebben az érzés szobában, ami túl van az elmén, túl van a gondolaton, még mindig szavakat használtok az érzéseitek meghatározására. Az itt érzékelt érzéseitek aztán visszaáramlanak a gondolataitokba, az elmétekbe, majd pedig szavakat társítotok hozzájuk. Újra elismétlem, hogy erre lettetek kiképezve már a legelejétől fogva, életről életre a nyelvet használtátok a szimbólumok létrehozására, hogy észleléseiteket meghatározzátok.

A szavakat arra használjátok, hogy minden szintű észleléseiteket általuk határozzátok meg, és ebben lelhető fel az energiával való munka egyik akadálya vagy buktatója. Az visszaáramlik az elmén keresztül, majd szavakban jut kifejeződésre. Ez szinte kontrolálhatatlan. Így lett kiképezve az energiátok, és ez jól szolgált benneteket. Ez segített titeket a dogok megértésében. Segített az energiák meghatározásában. Segített érzéseitek és gondolataitok meghatározásában, és ennek magatokkal, majd később a többi emberi lénnyel való megosztásában. Ez egyfajta közösen elfogadott gyakorlat. Fogjuk az érzéseket és a gondolatokat, majd szavakba öntjük azokat. A szavakat néha kimondják, néha leírják, de előbb vagy utóbb mind szavakká válnak. Olyan ez, mint egyfajta tölcsér – egészen addig szűri lefelé az energiákat, míg azok végül szavakba önthetővé nem válnak.

Na most, egy szó az energia sok szintjeit tartalmazhatja. Mikor kimondok egy szót, például azt, hogy „fa”, abban sok réteg fellelhető, de attól az még mindig csak egy szó marad. Még mindig egy meghatározás, és még mindig meg vannak a maga korlátai. Az energia megnyilvánulásának, kifejeződésének ilyen jellegű korlátozásai – bár eddig jól szolgáltak benneteket – most már az őrületbe kergetnek titeket. Van mögötte valami más is, és ti ezt tudjátok, csak azt nem tudjátok, hogyan lehet ezt szavakkal kifejezni. Érzitek ezt, de nem tudjátok, hogyan kell ezt meghatározni, mert az emberek, sőt még az angyalok is arra lettek kiképezve, hogy a tudatnak bizonyos korlátai vannak.

A meghatározhatatlan szobája

Vegyetek egy mély levegőt, és menjünk át a következő szobába.

(szünet)

Ne lógjatok, legyetek szívesek! Most Shoud van, amin végig kell mennünk! Vegyetek egy mély levegőt és lépjünk be a következő szobába!

Most arra kérlek titeket, hogy érzékeljétek ezt a szobát! Érzékeljétek ezt a szobát, amiben most vagyunk.

(Szünet)

Sokan egy hatalmas, üres, sötét bizonytalan valamit érzékeltek. Néhányan azt érzékelitek, hogy az energiák olyan gyorsan váltakoznak, hogy látszólag képtelenek vagytok azt követni. Úgy tűnhet, hogy nem tudjátok olyan szinten rendezni az energiát, ami annak a meghatározásához szükséges lenne.

Vegyetek egy mély lélegzetet, és érzékeljétek a szobában lévő energiákat!

(Szünet)

Ez a meghatározhatatlan szobája. Egyáltalán nem lehet ezt meghatározni. Azért tűnhet úgy számotokra, hogy ez hatalmas, sötét és üres, vagy, hogy eszeveszett gyorsasággal változik. Nem lehet meghatározni.

És ez az Új Energia. Ezt nem lehet definiálni.

Most meg fogjuk határozni a meghatározhatatlant, ami aztán egy kis konfliktusnak tűnhet, de amit valójában teszünk az az, hogy túllépünk rajta. Ez az osztályterem, elfelejtettétek? Ma, az egész világ Shaumbráinak az energiájával, túl fogunk ezen lépni.

Mondanom kell nektek valamit. A meghatározhatatlan szobáját és ennek az egész felfogását – mi ezt definíció nélkülinek fogjuk nevezni. Definíció nélküli – ez valami olyasmi, amire az angyali birodalmakban létező angyalok túlnyomó része sem vállalkozik. Az angyali lények többsége továbbra is a meghatározásnál marad.

Egy érdekes dolog történt, miután az angyali lények benépesítették a Földet, akik menet közben emberekké váltak, és nyelveket fejlesztettek ki annak érdekében, hogy a nyelv segítségével képesek legyenek azokat a dolgokat megmagyarázni, ami nagyon furcsa és idegen volt ezen angyali lények számára. Miután ezek a nyelvek kialakultak, és ezek az emberré vált angyali lények meghaltak, és visszatértek a nem fizikai birodalmakba, a nyelveket is elkezdték visszahozni ide magukkal. Tulajdonképpen az, amit mi Közeli Birodalmaknak nevezünk – azok a birodalmak, amik kapcsolatban állnak a Föld energiájával. És ezekben a Közeli Birodalmakban nagyon sok angyali lény tartózkodik – a nem fizikai földhöz kötött birodalmakban.

A nyelv eljutott ide azok révén, akik életek közti időszakban itt tartózkodnak, és ez olyannyira elterjedt, hogy a Közeli Birodalmakban azt láthatjátok, hogy az angyali lények általában nyelveken beszélnek. Általában ahhoz a nyelvhez ragaszkodnak, amelyen megelőző életük során beszéltek. A szó szoros értelmében tehát a Közeli Birodalmakban vannak olyan angyali lények, akik nem értik meg egymást. Vannak, akik németül beszélnek. Vannak, akik angolul. Vannak, akik japánul. Sőt, azt is láthatjátok ezekben az angyali birodalmakban, hogy vannak olyan nyelvek, amiket arra használnak, hogy meghatározzák az energiát, az érzéseiket és a gondolataikat. Ez olyannyira elterjedt, hogy a nyelv energiája a Közeli Birodalmakból még a Kristály birodalmakba is beszivárgott, sőt még azokon túlra is.

Azon, hogy ez bejutott - a ti fogalmaitokkal élve - a kiterjedtebb birodalmakba is, nem feltétlenül egy földi nyelvet kell érteni, ugyanakkor vannak nagyon is specifikus hajlítások, amit arra használnak a nem fizikai birodalmakban, hogy kifejezzék az érzelmeiket és a gondolataikat. Ezzel csak azt akarjuk mondani, hogy ez nem kifejezetten csak egy emberi dolog, hanem átterjed más birodalmakba is.

Jelenleg itt vagyunk a meghatározhatatlan szobájában, ahol nincsenek definíciók, nincsenek szavak. Nincsenek szavak a dolgok meghatározására.

Van egy érdekes elgondolás, amivel kapcsolatban arra kérünk titeket, hogy kezdjetek el ezzel dolgozni. Hogyan tudjátok azt megtenni, hogy nem fejeztek ki valamit szavakkal? Hogyan tudjátok azt elérni, hogy a gondolataitokat vagy az érzéseiteket nem határozzátok meg szavakkal? Hogyan képes az elmétek, sőt akár a testetek is arra, hogy megértsen valami olyat, ami tulajdonképpen nem került vissza hozzátok a szavak által? És ez egy csodálatos és gyönyörű kihívás a Shaumbrának.

Hosszú idővel ezelőtt a Földön meglévő spirituális és vallási csoportok némelyikében, soha nem mondták ki az Isten szót. Nem mondták ki a nevét. Nem azért, mert ez rossz lett volna. Nem azért nem tették, mert megbüntették volna őket, ha kimondják azt a szót, hogy Isten vagy YAHWEH, vagy JEHOVA, vagy bármelyik más nevet. Ezzel azt próbálták közvetíteni, hogy ez Meghatározhatatlan. Azt nem lehet meghatározni. Hogy lehet azt eltorzítani azáltal, hogy emberi szavakba foglaljuk, hiszen abban a pillanatban, ahogy ez megtörténik, már struktúrába is került, már bebörtönzésre is került ennek az energiája – pedig az igaz Szellemet nem lehet bebörtönözni.

Az igaz energia teljes egészében semleges. Az energia semleges egészen addig, amíg nem aktiváljátok azt az érzések és a gondolatok, vagy meghatározott szándékok, illetve választások által. De mindaddig kint ücsörög a hatalmas Strukturálatlanban, a grandiózus Meghatározhatatlanban, a nagyszerű… nem akarjuk azt mondani, hogy az ismeretlenben, mert ennek téves az energiája, hanem a Nagyszerű Van-ságban.

Értitek? Értitek mi történik ott kint? Ezt nagyon nehéz meghatározni. Még csak ezt sem lehet mondani, hogy az van, mert nincs is. Azt sem lehet mondani, hogy nagyszerű, mert ez egyáltalán semmilyen sem. Ez egy semleges energia. Nem tudod azt struktúrába rakni. Még csak körülírni vagy meghatározni sem tudod, mert abban a pillanatban, ahogy ezt megteszed, hol is vagy? Visszakerültél az elmédbe, a gondolataidba és a korlátaid közé.

Ez egy csodálatos, szépséges és egyszerű fogalom, és számotokra Shaumbra, tartsatok is bárhol az életetekben, ez fogja elhozni az egyik legnagyobb átalakulásotokat. Ugyanakkor az egyik legnagyobb kihívást is jelentheti számotokra.

Definíció nélkül

Én Tóbiás, és a Bíbor Tanács arra kérünk titeket, hogy minden egyes nap menjetek be a Meghatározhatatlanba, a definíció nélkülibe, a struktúra nélkülibe, a leírhatatlanba. Kezdetben ezt nagyon nehéznek fogjátok találni, mert játszmába kerültök a saját elmétekkel. Az majd meg akarja határozni a dolgokat, ahogy most is meghatározza, hogy hol is vagyunk éppen. A meghatározhatatlan szobájában vagyunk, de mivel próbálkozik az elme? Meg akarja azt határozni. Meg akarj azt ragadni. El akarja azt csípni. Struktúrába akarja rendezni. Meg akarja formálni. Erre lettetek kiképezve, programozva. De most itt az ideje annak, hogy az Új Energia Osztályterme túllépjen ezen, és elengedje a meghatározás iránti szükségletét.

Egy érdekes dolog történik itt most, mert… néhányan pont ezzel próbálkoztok most – megpróbáljátok kiüríteni az elméteket. A semmibe próbáltok eljutni, és érezni akarjátok ennek az energiáját. De ez nem a semmi – ez a minden. Ez a hatalmas potenciál. Ez a korlátlan rendelkezésre álló energia. Ez az energia óriási edénye.

Mi nem azt mondjuk most, hogy ez Isten vagy Szellem, ez valami más. Hanem azt mondjuk, hogy ez a Meghatározatlan, de ez az, ahol az bekövetkezik. Ez a potenciálok leghatalmasabbika, mert nem kerül korlátozásra az elme, a szavak által. Nem korlátozódik le az érzések, a szavak által. Arra kérünk tehát titeket, hogy minden nap gyertek ki a Meghatározhatatlanba.

Shaumbra, néhányan most bólintotok, de mi tudjuk, hogy ezt a házi feladatot egyéb teendőitek mögé soroljátok – és figyelmen kívül hagyjátok. De azt mondjuk most nektek, hogy ott, ahová most mindannyian tartunk az Új Energiában, meg akarjátok majd ezt tapasztalni. Minden egyes nap el akarjátok majd végezni ezt a csodálatos kiterjedést, ami körülbelül tíz percet vesz igénybe.

Lesznek, akik azt fogják csodásnak tartani, hogy este, elalvás előtt végezzék ezt el. Lesznek, akik reggel, ébredéskor fogjátok ezt gyakorolni. Próbáljátok ezt nem autóvezetés vagy árammal ellátott berendezések működtetése közben végezni! Csendes pillanataitokban csináljátok!

Olyan ez most, mintha egy szédületes rejtélyt adtunk volna fel nektek, de ez nem egy megoldásra váró rejtély. Ez egy megtapasztalásra váró rejtély. A kihívás abban áll, hogyan ne határozzátok meg az energiát. Hogyan ne fejezzétek azt ki szavakban. Erre azt mondjátok: -„De Tóbiás, akkor hogy fogom tudni ezt megtapasztalni? Hogyan fogom ezt megérteni?” Látjátok, pont ebben rejlik ennek az egésznek a szépsége.

Nyilvánvalóan létezik más módja is a megtapasztalásnak. Nyilvánvaló, hogy létezik más módja is az energia megtapasztalásának. De ti eddig ennek mindössze egy módját használtátok – a gondolaton, a szavakon, a struktúrán keresztül, mert így voltatok képesek azt felfogni. Ahogy már mondtam, ez jól szolgált benneteket a Földön. A körülöttetek zajló dinamikák megértésében szolgált titeket. Most ezen túl fogunk lépni.

Mondok nektek egy pár dolgot. Ez nem az, amiről azt gondoljátok, hogy az, ugyanis a gondolkodásotokban létezik erről egy előzetes idea vagy fogalom. Ez nem egy meditációs állapot, amikor is kiüresítitek az elméteket, és bizonyos értelemben véve szünetet tartotok, hogy lehetővé tegyétek magatoknak a létezést. Ez egy teljesen másik birodalomban való létezés. Ez nem valami olyasmi, amit le tudnátok írni, és be tudnátok küldeni a fórumra, mert abban a pillanatban, ahogy ezt megteszitek, már el is torzítjátok ezt azzal, hogy gondolkodtok felőle. Ez egy nagyon is személyes és nagyon is intim, bensőséges élmény, amit meg fogtok tapasztalni. Ez valami olyan, ami összezavar és meghökkent majd titeket, és nagyon mérgesek lesztek majd rám, Tóbiásra. De ahogy tovább folytatjátok majd a munkát a definíció nélkülivel - anélkül hogy meghatároznátok azt – az elkezdi majd feltárni magát előttetek. Megértésetek egy új és másik helyről fog majd származni – nem feltétlenül a testetekből és határozottan nem az elmétekből.

Miközben ebben a definíció nélküli állapotban lesztek, néhányan azt fogjátok majd gondolni, hogy megőrültetek, pedig csak a gondolkozásotok kezd megőrülni. És a valóságról alkotott felfogásotok elkezd majd felszabadulni, lazulni. A valóságról alkotott felfogásotok mindezidáig nehéz helyzetben volt. Acélba volt kovácsolva. Ezért nagyon szilárd, és ahogy bementek a definíció nélkülibe, és ahogy ebben egyre mélyebbre juttok, a valóságról alkotott felfogásotok egyre vízszerűbbé válik majd. Olyanná, mint amilyen nálunk a víz – nagyon áramlóvá, folyékonnyá és nyitottá – és ettől időnként rendkívül földeletlennek érzitek majd magatokat. Olyankor vegyetek egy mély levegőt. Emlékezzetek, hogy a Most pillanatában vagytok, ugyanakkor egy nagyon is kiterjedt Most pillanatban.

Néha azt fogjátok majd érezni, hogy elveszítitek az önmagatokkal való kapcsolatotokat, aminek az az oka, hogy a magatokkal való kapcsolatotok eddig az agyatokban volt. Önmagatokkal kapcsolatos tudatosságotok – érintkezésetek – nagyon lekorlátozódott a szavakra, amiket arra használtatok, hogy meghatározzátok és megformáljátok magatokat. Ezért aztán ez időnként kellemetlen érzéssel jár majd. Sőt, időnként egy kissé nyomasztó lesz. Ugyanakkor Shaumbra el kell, hogy mondjam nektek, hogy nagyon sok – a mi oldalunkon lévő – lény segít és vezet titeket ebben a folyamatban. Nincs miből kiesnetek. Nem kell attól tartanotok, hogy elveszítitek énetek érzékelését, hiszen ebben a tapasztalatban egy teljesen új én érzetre tesztek majd szert.

Ahogy folytatjátok a „definíció nélkül” energiájával végzett munkátokat, még akár a mindennapos életekben is, visszahozhatjátok azt a Földre, hogy megpróbáljatok nem meghatározni valamit, amit eddig mindig meghatároztatok. A virágokkal teli vázát– hisz elég, ha mindössze egy futó pillantást vettek rá – az elmétek azonnal elemzi azt, egy szót formál köré, és struktúrát helyez rá. Aztán jöttök a színekkel. Jöttök a tömegével vagy a térfogatával. Ezt mind a gondolataitok és a szavaitok által teszitek. A definíció nélküliségben, a mögöttesben eljuttok a felfogásnak és az érzékelésnek egy teljesen más szintjére, és a valóságnak egy egészen más megértésére, ami az elmén túl lakozik.

Annyira szokatlan számunkra szavakkal elmondani valami olyat, amire nincsenek szavak. Nehéz számunkra eljuttatni hozzátok ezt az energiát akár gondolat formákban is, miközben ezt eddig is mindig így tettük. Még az érzést is nehéz eljuttatnunk, mert még az érzéseknek is meg vannak a maguk korlátai. Mert itt most arról van szó, hogy egy teljesen új energia területre megyünk, egy teljesen új dimenzióba, ami meghaladja a struktúra iránti szükségletet, a meghatározás iránti szükségletet, a korlátozott felfogás iránti szükségletet.

Ez az Új Energia. Ez az Új Energia. Az Új Energiának ez alkalommal nincs szüksége semmiféle meghatározásra vagy struktúrára. Nem tehetitek azt meg, hogy fogjátok az Új Energiát annak tiszta állapotában, és beerőltetitek, beerőszakoljátok azt egy Régi Energiás dualista környezetbe, mert ez a kettő két, egymástól teljesen eltérő karakterisztikával bír.

Az Új Energia egy potenciál. Nagyon is jelen van az életetekben jelenleg. Annyira itt van a Mostban, akárcsak a magatokról alkotott felfogásotok. Itt van veletek. Nem feltétlenül érzitek vagy látjátok azt, mert ezt nem lehet meghatározni. Megpróbáltátok meghatározni az Új Energiát, és halljuk, hogy sokan mondjátok: - „Ez az Új Energia, meg az az Új Energia.” Pedig ez meghatározhatatlan azokkal a jelenlegi eszközökkel és forrásokkal, amiket a dolgok meghatározására használtok.

Ez a munka, amit minden nap elvégeztek a definíció nélküliségben, az Ismeretlenben és a Meghatározhatatlanban, nagymértékben ki fogja terjeszteni a tudatotokat. Továbbá azt is lehetővé teszi majd számotokra, hogy a jelenlegitől teljesen eltérő felfogási és megértési eszközöket kezdjetek el használni, hogy másképpen érzékeljétek a dolgokat – és ezek már most is veletek vannak. Az energia meghatározására vonatkozó jelenlegi magyarázataitok és meghatározásaitok miatt nem látjátok azokat. Látjátok az elmondottakban rejlő paradoxont? Bemenni valamibe, amit nem lehet struktúrába rendezni, meghatározni vagy leírni a jelenleg rendelkezésre álló energia eszközökkel vagy forrásokkal.

Ne adjátok fel Shaumbra! Megpróbáljátok egyszer, kétszer, majd azt mondjátok: „-Ez egyszerűen nem megy. Csak küzdök itt. Az agyam megpróbálja ezt kitalálni, én meg egyszerűen képtelen vagyok kikapcsolni az agyamat.” Az agyatok csak azt teszi, amire fel van kérve. Agyatok az információt próbálja meg feldolgozni, azon a módon, ahogy ezt meg tudja tenni. Megpróbál strukturálni és definiálni, pont úgy, ahogy a fazekas megpróbálja formába önteni az agyagot, és meghatározni azt.

A fazekas rettenetesen érezné magát, ha egy nap az ujjai keresztül csúsznának az agyagon, és nem tudná azt meghatározni, vagy alakba önteni. Úgy érezné, hogy kudarcot vallott. Nagyon befrusztrálná magát, ha minden alkalommal, mikor hozzáérne az agyaghoz, az elveszítené a definícióját, ahelyett, hogy struktúrába rendeződne, és ahelyett, hogy létrehozna egy vázát, az szétesne különféle alkotórészeire. Gyakorlatilag szétolvadna a saját a szeme láttára. Pedig pontosan ilyen lesz számotokra együtt dolgozni a definíció nélkülivel – ami kívül esik jelenlegi felfogásotokon.

Olyan érzés lesz, mintha a dolgok elkezdenének szétesni, kifolyni a réseken. Azt fogjátok érezni, mintha megpróbálnátok valamit megölelni, és nem sikerülne. Azon fogtok tűnődni, hogy ez vajon valami trükk a mi részünkről, vagy mégsem. Ez túlmegy ezen, és átnyúlik az új birodalmakba.

Új Energia

Amikor… és a szavak újfent lekorlátozzák azt, amit továbbítani szeretnénk felétek, de ha egyszer túljuttok a struktúrába rendezés és a meghatározás iránti szükségleten, akkor valóban az Új Energiában lesztek. És amikor valóban az Új Energiában vagytok, akkor igazából megértitek majd, hogyan alkalmazhatjátok azt az életetekben, a világotokban, a valóságotokban. Ismételtem mondom, hogy szavakkal ezt képtelenség leírni.

Akkor most önmagában egy másfajta nyelv felé tartunk? Igen, de ez nem áramlik keresztül az elmén. Egy másfajta kommunikáció felé tartunk? Igen, de ez nem a jelenlegi korlátozott kommunikáció. A valóságnak egy teljesen új megértése felé haladunk? Abszolút. Abszolút.

Képesek vagytok arra Shaumbra, ti, mint az Új Energia Osztályterme, hogy lehetővé tegyétek magatoknak azt, hogy belépjetek oda, ahol eddig még soha nem jártatok? Ez nem egy hallucinatív utazás. Ez nem az elme játéka. Ez nem egy verseny. Hanem az, hogy kényelemben érzed magad, és megengeded magadnak, hogy belépj olyan valóságokba, amik meghaladják a leírást. Még soha nem jártatok ott, ezt most megmondom. Soha nem jártatok még ott. Voltatok már elképesztő birodalmakban, mint amilyen a Kristály Birodalom, a Születés Birodalma. Voltatok már ott is, amit az idegenek birodalmának neveztek, de itt még soha nem jártatok. Ez Új Energia. Ez egy teljesen másik terem.

Ezért hangsúlyoztuk a múlt alkalommal olyan erősen, hogy ne kössetek magatokkal kompromisszumot Shaumbra! Mert ahogy belépünk ebbe a következő birodalomba, azt fogjátok tapasztalni, hogy ha a kompromisszum állapotában vagytok, és úgy mentek be a Meghatározhatatlanba és a Megmagyarázhatatlanba, akkor az össze fog zúzni benneteket. Természetesen ezt nem szó szerint kell érteni, hanem úgy, hogy az összeomlasztja mindazt, amit elmétek, gondolataitok, komfort szintetek, vagy a Most pillanatában való tartózkodásotok biztonságos helyének éreztetek. És miközben érzitek, hogy a valóságotok összeomlik körülöttetek, azonnal visszatértek majd a valóságba, és megpróbáljátok azt újra meghatározni, újra megformálni, és újra megragadni.

A Lélek

A definíció nélkülinek egy újabb tulajdonságát osztom most meg veletek. Igen, nyugodtan hívhatjátok ezt a Nagy Ismeretlennek, a Nagy Meghatározhatatlannak. Itt kezditek majd valóban megérteni azt, hogy mi is a lélek – mi is a ti lelketek. A lélek egy azonosság, egy egyedülálló azonosság – a ti egyedülálló megnyilvánulásotok arra vonatkozóan, amit ti Istennek vagy Szellemnek neveznétek. Ez a ti lelketek. Ugyanakkor a lelketek szintén meghatározhatatlan, strukturálhatatlan, kontrolálhatatlan. Az elmétek nem veheti át a lelketeket – szándékosan, megállapodás következtében.

Tehát amit ti lélek énnek hívtok – és újfent, ez egy olyan szó, ami átalakítást igényel – szóval a valódi énetek ezekben a birodalmakban lakozik. Aki eddig képtelen volt -és bizonyos értelemben nem is akart- bejönni egy korlátolt, agyon strukturált, kontrolláló és elnyomott, elfojtott környezetbe, ahol az elme uralkodik, és ahol a valóság túl meghatározott, specifikus és túlságosan rugalmatlan. Vagyis a Meghatározhatatlanban egy teljesen új módon fogjátok megismerni magatokat.

Dolgozzatok ezzel Shaumbra! Ez az Ismeretlen, a Megmagyarázhatatlan. Dolgozzatok ezekkel az energiákkal! Frusztráljátok be magatokat, ha úgy akarjátok, nem kell visszatartanotok magatokat. Az –mellékesen megjegyezve- ugyanis kompromisszum! Mérgesek is lehettek. Kijöhettek a sodrotokból! Befrusztrálhatjátok magatokat, csak ne hagyjátok abba az ezzel való munkát! Óriási támogatást fogtok kapni!

Ez egyébként szorosan kapcsolódik a múlt havi összejövetelünk Tesla energiáival, az új találmányok energiáival, az új megértéssel. Ez mind szorosan összefügg. Ez egyszerű, az lesz a feladatotok, a házi feladatotok, nevezzétek úgy, ahogy tetszik – hogy terjedjetek ki – menjetek be a Meghatározhatatlanba.

És hogy mi történik az elmével? Mi történik a meghatározásra és a szavakra való szükséglettel? Mi történik, miközben megpróbáljátok felfogni a felfoghatatlant? Menjetek el oda, és fedezzétek azt fel magatok Shaumbra!

Soha nem vagytok egyedül, mert itt vagyunk veletek az Új Energiába tartó utazás alatt!

És ez így nem volt.

(Fordította: Telegdi Ildikó)


 

A Bíbor Páholy Tóbiását Geoffrey Hoppe, más néven "Cauldre" adja elő, aki a coloradoi Goldenben él. Tóbiás története a bibliai Tobit könyvéből megtalálható a Crimson Circel weboldalán (http://www.crimsoncircel.com). A Tóbiás anyagok térítés mentesen állnak a világ fénymunkásai és a Shaumbra rendelkezésére 1999 augusztusa óta, amikor Tóbiás azt mondotta az emberiségnek, hogy a pusztulás potenciáljától tovább lépett az Új Energia felé.
A Bíbor Kör a humán angyalok globális hálózata, akik elsőkként mennek át az Új Energiába. Amint megtapasztalják az örömeit és a nehézségeit a mennybemenetel felemelkedési állapotának, avval segítik a többi embert utazásuk részleteinek megosztásával, óvva és kalauzolva őket. Több, mint ötvenezer látogató jön el minden hónapban a Crimson Circle webszájtra, hogy elolvassa a legújabb anyagokat, és megvitassák a saját tapasztalataikat.

A Bíbor Kör havonta gyűlik össze Denverben, Coloradoban, ahol Geoffrey Hoppe-n keresztül Tóbiás bemutatja a legújabb információkat. Tóbiás állítása szerint ő, és a többiek a mennnyei Bíbor Páholyból csatornáznak az emberek felé. Tóbiás szerint, leolvassák az energiáinkat, és vissza-tolmácsolják a saját információikat a számukra, tehát így láthatják az emberek magukat, ahogyan kívülről látszanak, miközben megtapasztalnak belülről. A "Shoud" a csatornázás szerves része, ahol Tóbiás félreáll, és az emberek energiája közvetlenül csatornázódik át Geoffrey Hoppe-n keresztül.

A Bíbor Kör találkozói nyitva állnak a nyilvánosság előtt. A Bíbor Kör a bőségére a nyitott szereteten keresztül tesz szert, és a Shaumbra ajándékaiból, szerte a világból.

A Bíbor Kör legvégső célja az, hogy humán kalauzolókként és tanítókként szolgálják azokat, akik a belső spirituális ébredés ösvényén járnak. Ez nem evangelizáló misszió. Nem "örömhírhozás." Inkább, a benső fény fogja odakalauzolni az embereket a bejárati ajtódba az együttérzésedért és törődésedért. Tudni fogod, mit tegyél és taníts abban a pillanatban, amikor a különleges és drágaságos ember, aki a Kardok Hídjához vezető utazásra akar épp behajózni, eljön hozzád.

Amennyiben ezt olvasva, igaznak érzed e sorokat, kapcsolódást érzel hozzájuk, valóban Shaumbra vagy. Tanító és humán kalauzoló vagy. Engedd meg az isteniség magvának benned, hogy virágba borulhasson ebben a pillanatban és mindörökké virágozhasson. Sosem vagy egyedül, az egész világon a család vesz körbe, és angyalok a körülötted lévő birodalmakban.

Kérlek terjeszd szabadon ezt a szöveget nem kereskedelmi alapon, térítésmentesen. Kérlek csatold ezt az információt egészében, beleértve ezen lábjegyzetet is. Minden egyéb felhasználás jóváhagyandó Geoffrey Hoppe-val. Lásd a kontakt oldalt a www.crimsoncircle.com oldalon.

© Copyright 2006 Geoffrey Hoppe, Golden, CO 80403