Teremtés Sorozat. 10. l. Kérdések és válaszok, Elhangzott a Bíbor Körben, 2001, máj. 12-én

 

TÓBIÁS: És ez így van, kedves barátaim, visszajövünk ennek a körnek az energiájába a kérdéseitekre válaszolni. Most valami olyat fogunk tenni, ami segíteni fog nektek jobban megérteni az Isteni Akarat dinamikáját, a ti saját teremtőképességetek dinamikáját. Amíg a kérdéseitek elhangzanak, kérünk benneteket, hogy „érezzetek”. Érezzétek meg belülről az érkező igaz választ. Ne csak várjatok, hogy én, Tóbiás válaszoljak a kérdésre! Először magatokban halljátok meg a választ! Halljátok meg, amint érkezik az EGY csakrátokból, az isteni lényetekből, az isteni középpontotokból.  Ideje elkezdeni a gyakorlatban azokat, amikről beszélünk. A kérdések és válaszok idejét használjátok arra, hogy a saját isteni igazságotokat előhívjátok az isteni szándékotokkal! Hozzátok elő a választ!

 

Na persze, biztos, hogy nem az elmétekben és nem a fületekben fogjátok meghallani a választ a kérdésre. Lehet ez egy érzés vagy egy megértés. Lehet ez egy hirtelen megvilágosodás, egy hirtelen jött gondolat, ami rátok tör. A válaszok, amiket hallotok, belülről jönnek, az isteni részetekből, abból a részetekből, amely ismeri a MINDEN minden részét. Azután én, Tóbiás is fogok válaszolni Kauldrén (Geoffrey Hoppe) keresztül. Meglátjuk, mennyire lesznek közel egymáshoz ezek a válaszok. (kuncogva) Tehát akkor, kezdjük az első kérdést!

 

Kérdés: Tóbiás, mindig volt egy olyan érzésem, hogy ebben az életemben arra születtem, hogy segítsek másoknak a nagy fizikai és szellemi változások idején, azaz az ezredforduló környékére jósolt nagy pusztítások idején. Mivel ez hál’ istennek nem történt meg, most elveszettnek és haszontalannak érzem magam. Most, hogy már a Változás-munkás szerződésemet nem teljesíthetem, milyen munka után nézzek? Köszönöm.

 

Tóbiás: Drága, ez nagyon jellemző a világ összes saumbrájára. Legtöbben azért jöttetek erre a létidőre, hogy magatokat teljessé tegyétek, de azért is, hogy útmutatást és segítséget nyújtsatok, és igen, azért, hogy másokat tanítsatok ezekben az előre jelzett zűrzavaros időkben. A béke, a gyógyulás és a fény lehorgonyzói vagytok a benneteket körülvevő nagy zűrzavar és felfordulás élén.

 

A munkátoknak és minden ember munkájának hatására ezek a megjósolt pusztítások – a világvége, ahogy sokan nevezték – nem következtek be. Megváltoztatok, átalakítottátok a dolgokat, a következő szintre léptetek. Eközben valóban szükségtelenné vált az a szerződés, amivel idejöttetek. Nagy űr keletkezett az életetekben, főként a múlt év tájékán. Nem került sor arra a szolgálatra, amiről úgy gondoltátok, hogy hivatottak vagytok rá, hogy másokat átsegítsetek a nagy felfordulás időszakán.

 

De, kedves barátaim, az eredeti szerződésetekben volt egy „És, ha…” záradék. Ez az „És ha….” záradék azt mondta ki, hogy mit fogtok tenni abban az esetben, ha úgy fogtok eljutni a következő szintre, hogy ezek a tragikus események nem következnek be. És ezért vagyunk most itt veletek. Éppen ez az oka, hogy elkezdtük éppen ezeket leckéket és megbeszéléseket valamikor. A pusztulás megjósolt időpontja 1999. augusztus 19-e volt. És ekkor kezdtük mi el ezeket a beszélgetéseket a tipiben (ld. Tóbiás-közvetítés: A segítők elmennek, 1999. aug. 21.)

 

Elkezdtük a munkát veletek az „És ha…..” záradék teljesítéséhez. Ami akkor esedékes, ha a dolgok jól működtek, és akkor, kedves barátaim, szükség lesz a Földön tanítókra, olyanokra, akik sok belső munkát elvégeztek, sok belső folyamaton és átalakuláson keresztülmentek. Ezek lesznek azok – és ezek ti vagytok – akik beleegyeztek abba, hogy ugyanabban a testben elkezdik a következő létidejüket.

 

Mint már mondtuk nektek, mindannyian kaptatok legalább egy, de sok esetben számtalan lehetőséget, hogy elhagyjátok a Földet és átjöjjetek hozzánk. Visszatérésetek után a Földön maradt társaitok angyalai és futárai lettetek volna. De ti inkább azt választottátok, hogy maradtok és a következő szintre léptek.

 

Most az angyalok felhívnak benneteket valamire. Tanítókra van szükségük azoknak, akik át fognak menni a régi energiából az újba. Ennélfogva, a ti feladatotok, mindannyitoké, a családé az, hogy ember-őrangyalok legyetek. Ehhez először nektek, magatoknak is be kell járni az utat. Hogyan lehetnétek tanítók, ha ti magatok nem mentetek volna végig az úton? Hogyan vezethetnétek másokat, ha magatok önállóan nem mentetek volna át a nagy szakadékon az isten-énetekhez?

 

Most arra vagytok hivatottak, hogy megtanuljatok elengedni, megengedni és elindítani a teremtés folyamatát. És most az, hogy megtanuljatok az isteni akaratban lenni. Ezek azok a dolgok, amiket most tanultok. Ezek azok a dolgok, amiket tanítani fogtok. …..amiket már tanítotok. Látjuk, hogy már sokan közületek tanítják ezt másoknak. Lehet, hogy más szavakat használtok, ahogy nekik jobb, úgy fogalmaztok, ahogy nekik érthetőbb. A magatok módján mondjátok el, jóllehet, de tanítotok. Erre vagytok hivatottak.

 

Lehet, hogy egy hamburgerbüfében dolgozol, ... de attól még lehetsz tanító. Lehet, hogy képeket rajzolsz, és műalkotásokkal teremtesz örömet, ... és attól még tanító vagy. Amiért itt vagytok, amiért kapcsolódtok ehhez a csoporthoz, és ezekhez a leckékhez az az, hogy a leghatékonyabb ember-őrangyalai és tanítói legyetek a többieknek. Tehát VAN dolgotok, ne kétkedjetek ebben!

 

Kérdés: Tóbiás, honnan tudjam, hogy jól megértettem-e az eddigi leckéket, ha az életem jelenleg nagyon nehéz? Köszönöm.

 

Tóbiás: Azok a leckék, amiket itt leadunk eléggé embert próbálók. Ezek kiélezett helyzetek. Drága barátaim, nem csupán azért vagyunk itt, hogy olyanokat mondjunk, amiktől majd jól érzitek magatokat. Kihívások elé állítunk benneteket, olykor a legmélyebb szintekig. Ezek mind olyan dolgok, amiken át kell esnetek. Tudjuk, hogy olykor még az alacsony fal mögé állás is nehéz. Amilyen egyszerűnek látszik, olyan erős a vágy, hogy újra belemerüljetek a dualitásba. Tudjuk, hogy nehéz kivárni az új házatokban, hogy valami bekopogtasson hozzátok, mert szeretnétek inkább kimenni az utcára, megfogni és betuszkolni a házatokba. (nevetés) És aztán panaszkodni rá! (nevetés, taps)

 

Tudjuk, hogy sok próbatétel van a leckékben. Mindenekelőtt van egy vágy bennetek, hogy előre akarjátok tudni, hogyan fognak majd kinézni a dolgok. Előre meg akarjátok határozni a végeredményt. Már kezdettől fogva, a legelejétől mondjuk nektek, hogy nem olyan lesz, amilyennek elképzelitek. A mostani tudatosságotokban valószínűleg nem tudjátok elképzelni, mi lesz majd. Amikor belemerültök a tanításba a többi emberrel, jót fogtok nevetni a küszködéseiken és a nehézségeiken. Azt szeretnétek majd mondani nekik, amit mi nektek: „Ideje, hogy abbahagyd a küszködést, ideje, hogy elhagyd a régi emberi utadat, ideje, hogy hagyd érvényesülni a krisztustudatot, ami benned van.

 

Tehát, hogy a kérdésedre válaszoljak, tudjuk, hogy embert próbáló. Olyan régi mintákon törtök át most, amelyek az összes eddigi életetekben a veletek voltak itt a Földön, pont olyan régiek, mint amennyi időt itt eltöltöttetek. A régi energia akkor kezdődött, amikor a Tűzfüggönyön átjöttetek. Most azt várjátok, hogy mindez egy hét alatt változzon meg? Kell még ezen dolgozni egy kicsit. Sikerülhet gyorsan is, ha képesek vagytok az elengedésre. Ha képesek vagytok a befogadásra, akkor az új energia, az Isten-ség belőletek fog előjönni. Köszönjük neked ezt a kérdést.

 

Kérdés: Tóbiás, adnál nekünk részletesebb leírást, hogy tudjuk, mikor használjuk éppen az isteni akaratot? Honnan tudhatom biztosan, hogy az isteni akaratomban vagyok?

 

Tóbiás: (kuncogva) Ahhoz, hogy tudd, hogy benne vagy, először bele kell menned. Mi innen, a fátyol innenső oldaláról semmiképpen sem mondhatjuk meg ezt neked. Miközben táncolsz azzal, ami az ajtódhoz érkezett, akkor a bal vagy a jobb lábaddal lépj át a dualitás táncparkettjéről az isteniség táncparkettjére! Azt hiszed, hogy küszködnöd kell vele, hogy meg kell érte dolgoznod, és hogy meg kell nehezítened. Pont olyan egyszerű, mint azt mondani: „Most az isteni akaratomban vagyok. Most az isteni akaratomban vagyok.” Nem ugyanaz, mint: „Ott akarok lenni.” , mert akkor nagyon-nagyon hosszú ideig fogod akarni. (nevetés) Az „akarás” létrehoz egy teret, egy távolságot és egy időintervallumot közötted és a végeredmény között.

 

Az isteni akarat így szól: „Az isteni akaratomban VAGYOK.” Akkor csak táncolj tovább, és tudd, hogy ez mindennek az energetikáját és energiamintázatát teljesen megváltoztatja. Ha megfigyeled, itt mi legtöbbet éppen az energiaminták és az energiák működésének teljes megváltoztatásáról beszélünk. Az emberi létforma nagyon lassú és nehézkes működéséből a nagyon finom, hatékony és megvilágosodott új energiaszerkezetekbe való átmenetről van szó.  A régiből az újba való átlépés nem más, mint LENNI abban az új energiában. És akkor automatikusan átjutsz bele.

 

Annak idején, amikor még az eredeti teremtés után átjöttetek a Tűzfüggönyön, a puszta gondolat által, a puszta vágyatok által képesek voltatok utazni az űrben. Ahogy folytattátok a tapasztalást, idejöttetek a Földre és testet öltöttetek, ezek a folyamatok annyira lelassultak, hogy többé már nem tudtatok egyszerre GONDOLNI és LENNI. Most már közeledtek a kör bezárásához. Közeledtek újra ahhoz, hogy benne tudjatok lenni egy tudatállapotban csupán azáltal, hogy megengeditek magatoknak, és az máris ott terem. Nincs szükségetek összetett feladatok elvégzésére ahhoz, hogy az isteni akaratba lépjetek. Csak figyeld a jobb vagy a bal lábadat, amint a tánclépésével átvisz oda! És ne bonyolítsd!

 

Kérdés: Tóbiás, köszönjük, hogy itt vagy számunkra és útmutatásokat adsz. Hogy haladunk? Te és a Bíbor Tanács még mindig adtok nekünk ötleteket és választási lehetőségeket ebben a körben? Van, amikor nem látok mást csak egy hatalmas kérdőjelet.

 

Tóbiás: (kuncogva) Minél mélyebbre jutunk ebben az anyagban, annál több kérdés fog feljönni bennetek. Ez így jó, mert olyan embert próbáló dolgokról van szó, amik a leglényegetekben rejlenek. A most következő beszélgetések és tanítások alapjaiban fogják megváltoztatni azoknak a dolgoknak a szövedékét és felépítését, amelyek akkor történtek veletek, amikor elhagytátok az eredeti teremtést. Amikor majd másokat tanítotok, látni fogjátok, hogy ez az ő mag-lényegüket érinti. Erről még fogunk beszélni az elkövetkező összejöveteleinken. Kauldrével már beszéltünk egyfajta technikáról, illetve gyakorlatról, amit el fogunk mondani minden shaumbrának. Ebben az ember vissza fog menni a Tűzfüggönyön történt átjutás élményéhez, és meggyógyítja, kijavítja azt. Mert ez az egyik legmélyebben beivódott probléma, amin most keresztülmentek.

 

Hogy hogy haladtok? Ezt a kérdést továbbítjuk azoknak, akik ma este bejönnek a második körbe a többi tanácsból:

 

(szünet)

 

Mint már említették, 2012-re szóló jóslatok szerint lesz egy kvantumugrás. Most úgy látják, hogy ez sokkal előbb fog bekövetezni. Kissé megmosolyognak titeket, hogy miért vannak ilyen erős kételyeitek. Ha lenne egy iskolai értesítőkönyvetek, a kitartástokért (nevetés) és az állhatatosságotokért mindannyian jó jegyet kapnátok. Nagyon jó osztályzatot kapnátok a szakadatlan odaadásotokért, amellyel a Szellemet szolgáljátok, a folyamatos elkötelezettségetekért, amellyel megállás nélkül haladtok. Az ellenőrzőtökben az egyetlen rossz jegyet azért kapnátok, mert rettenetesen kétkedtek magatokban. Ha ezt el tudnátok engedni – és megértjük, hogy nehéz – de, ha el tudnátok engedni, sokkal de sokkal magasabban tudnátok szárnyalni azok nélkül a terhek nélkül, amiket most cipeltek. De ugyanakkor együttéreznek velünk, akik megtapasztaltuk az emberlétet.

 

Ez a kétkedés önmagatokban sűrű és mély, és bizony a Tűzfüggöny óta megvan. Iszonyatos kételyeitek voltak, amikor átjöttetek, mert úgy éreztétek, elárultátok a Szellemet. Úgy éreztétek, bizonyos értelemben megcsaltátok a Szellemet. Úgy érzetétek magatokat, mint, amikor egy gyerek rosszat tett a szüleinek. A Szellem nem így érzi. Nincs eredendő bűn, amit elkövettetek volna. Amit tettetek, azt minden és mindenki javára tettétek. És most itt vagytok, íme, eljutottatok idáig, és biztosítunk benneteket, hogy a Szellem szeret benneteket minden egyes lépésetekért, amit az utatok során megtettetek. Köszönjük ezt a kérdést.

 

Kérdés: Tóbiás, amit ebben a leckében kérsz tőlünk, az egyenlő azzal, hogy eladjuk a lelkünket az ördögnek. Úgy érzem magam, ahogy a vadló érezheti magát, amikor azt akarják, hogy zablát és nyerget viseljen. Ez ugye csak egy kozmikus tréfa?

 

Tóbiás: Hát ez jó! (nevetés) Mert ez elindít bennetek nagyon is helyénvaló reakciókat és érzéseket. Ahogy a mai közvetítés alkalmával mondtuk, lesznek erről kérdéseitek. Azt ajánljuk, engedjétek el azt az adományt, amit a Szellemtől kaptatok még réges-rég, még, amikor a Királyságból elindultatok. És most arra kérünk benneteket, hogy ezt engedjétek el. Lesznek olyan gondolatok, érzések, hogy most eladjátok magatokat; már nem tartjátok magatokat ahhoz, amit a Szellemtől kaptatok. Egészen biztos, hogy eljönnek majd ezek az érzések, érzelmek.

 

Nem tudunk erre mit mondani nektek, csak azt kérjük, figyeljetek a saját érzéseitekre, hogy megtudjátok, milyen érzés ez. Amikor eljön az ideje, és helyénvalónak érzitek, akkor meg fogjátok tudni. Be fogtok lépni az isteni akaratotokba. Meg fogjátok érteni, hogy valójában az égvilágon semmit nem veszítetek el, hanem valami sokkal tágabb helyre juttok. Bizonyos értelemben számotokra – azért is mondjuk ezt, mert tudjuk, hogyan működik az elmétek – a szabad akarat csak alcsoportja az isteni akaratnak.

 

Kérdés: Helló. Hol helyezkedik el az EGY csakra, és mivel gyorsíthatnám meg ezt a folyamatot? Köszönet mindenért.

 

Tóbiás: Nem olyan helyen van, amit el lehetne magyarázni vagy érzékelni, megérteni lehetne. Te vagy az, egész valódban mindaz, ami vagy. Jellemzően a szívközpontotokkal azonosítjátok, mert a szívcsakrában óriási együttérzés és megértés rejlik. De semmi konkrét helyhez nem köthető. Te vagy az, egész valódban.

 

A folyamat meggyorsításához nem kell más, mint amiről már beszéltünk. A megengedés, az elengedés, majd ezután a teremtési folyamat beindítása. Ahogy beindítod a teremtés folyamatát, amikor megvan a szenvedélyed az új feladataidhoz, az nagyon megemeli az EGY csakra rezgését.

 

Ne próbálj egyetlen konkrét helyet keresni neki! (kuncogva) Nem szeretnénk, ha te vagy valaki más bejönne ide egy ábrával, amin be van jelölve, hol található az EGY csakra, mert az nem lenne igaz és pontos. Az emberi test felépítésében nincs egyetlen olyan hely sem, ahol ez lakozik. Te vagy az, egész valódban. A régebbi 7+5 csakra eggyé olvadása ez. Tudd, hogy egyszerűen, Te vagy az EGY csakra!

 

Kérdés: Tóbiás, be tud lépni az isteni akaratba az, aki nem kapta meg a rózsa gyümölcsét?

 

Tóbiás: Nehezen. Van egy olyan energia, aminek a lényed minden részében ott kell lennie, a fizikai, a mentális és a szellemi részeidben. Van egy olyan energia, amire szükség van, hogy ezekre az új szintekre lejuss. Olyan ez, amikor be akarsz lépni az isteni akaratba mielőtt a szenvedélyt megkapnád, mintha a kocsit fognád be a ló elé. A leckesorozat sorrendje – amit veletek végigveszünk – nagyon meghatározott. (kuncogva) Még ha Kauldre nem is mindig így érzi, ezek pontos terv szerint mennek. Részekre bontva tálaljuk, hogy az energia fel tudjon szívódni, hogy a soron következő megértés az adott mintában létrejöhessen.

 

Tanítókként meg fogjátok látni, hogy ezt nem lehet túl gyorsan tanítani. A régi energiából az újba átalakuló emberek nem lesznek képesek kezelni azt az energiamennyiséget, ami beérkezik – de közben kifelé is jön –, ha túl gyorsan kapják meg ezeket a leckéket. Tehát, nem szeretnénk, ha ti, amikor tanítotok, a tallózást alkalmaznátok a leckék átadásánál. Nem tenne jót az embereknek, mert vagy nem értenék meg, vagy egyre jobban kiégnének tőle. Meghatározott sorrendje van ezeknek a leckéknek. Nem úgy értjük ezt, hogy havonta csak egyet olvassanak el, de azt javasoljuk, csak akkor vegyétek elő a következő leckét, ha az eddigieket már megértettétek.

 

Kérdés: Tóbiás, van az új energiában olyan frekvencia, ami kapcsolódik, elegyedik vagy egybeolvad az asztrológiai jelekkel, amelyek jelen vannak vagy nincsenek jelen egy személy diagramjában? 

 

Tóbiás: Most idehívunk másokat a tanácsból, akik ismerik a csillagok működését.

 

(szünet)

 

Azt mondják, hogy a bolygók sajátos energiaminőségeket tárolnak, amely része a bolygó energia-felépítményének, és ezeket használhatja az, aki az új energiába halad át. Ezek az energiák, amik nemcsak a ti naprendszeretek bolygóiban vannak, hanem más csillagrendszerek csillagaiban is, nem befolyásolják a ti életeteket. Ezek szabályai a ti életetekre nem érvényesek. Csupán a rendelkezésetekre állnak a teremtő energiátok kiterjesztéséhez. Tehát, hogy a kérdésedre válaszoljak: Ne nagyon keresgéld most ezeken a területeken azt az erőt, amire az isteni energiádba való belépéshez szükséged van! Az teljes egészében belülről fog jönni. Amikor ezt belülről felhozod, az a megfelelő bolygóra reagálni fog. De ha az isteni éned helyett a bolygóra irányítod a figyelmed, nem fogod tudni kihozni magadból ezt az energiát. Jelenleg nem javasoljuk, hogy ezeken a területeken próbáljátok megérteni a dolgokat, vagy hogy innen nyerjetek felhatalmazást.

 

 

Kérdés: Tóbiás, kérlek, mondj valamit a spirituális képességekért kért pénzről!

 

Tóbiás: (kuncogva) Figyeljük most itt az energiát, és titeket is arra kérünk, hogy figyeljétek ti is, mielőtt mondanánk valamit. Itt most az a kérdés, hogy helyes-e pénzösszegeket felszámítani a spirituális tudásért, tanításokért, tananyagért. Kérünk benneteket, érezzétek meg, milyen energia van emögött! Na, most elmondjuk, hogy mi hogyan látjuk ezt.

 

Ez a dualitás energiája, régi energia. Mélyen belül úgy érzitek, hogy a pénz energiája, és az egyházak energiája – vagyis a spiritualitás és a pénz energiája -- nem keveredhet. Nem értjük, miért nem becsülitek ezeket egyenlő mértékben, egymással egyensúlyban. És most még egy kis csavarintás ehhez: Ti lesztek azok, akik elindultok a tanítás útján. Szükségetek lesz egy autóra, hogy bemehessetek az irodába vagy egy tanítványotok otthonába. Fűtenetek és ennetek kell. Nem helyénvaló-e, ha azok, akik a segítségeteket kérik, energiájukat és erőfeszítéseiket szintén belefektetik -- ellenszolgáltatásként azért, amit értük tesztek?

 

Az a munka, amit tanítókként végeztek, többet fog érni nekik, mint az összes pénz, amit a bank ki tud fizetni. Hogyan kérhetsz pénzt azért, ha valakinek az ember-őrangyala vagy, és azért, ha segítesz másoknak megvilágosodni? Hogyan kérhetsz pénzt azért, ha segítesz valakinek, hogy áttörjön a régi energiából az újba? Hogyan kérhetsz pénzt azért, ha valakinek megtanítod, hogyan legyen önnön lényének teremtője? Arra kérünk titeket, minden shaumbrát, engedjétek el ezt a régi elképzelést, mert szükségetek lesz a munkátokért ellenszolgáltatásra!

 

Kérdés: Tóbiás, látom és érzem magam előtt az életet, amibe belépek, de úgy érzem, egy részem még visszafelé húz. Mit javasolsz?

 

Tóbiás: Ez nagyon jellemző. Láttuk ezt szinte minden shaumbránál. Van egy vágy és egy izgatott várakozás, hogy haladjatok, de közben úgy érzitek, hogy visszafelé is húztok. Ne nagyon sokat foglalkozzatok ezzel, arra kérünk benneteket. Lesz majd olyan is, amikor talán úgy érzitek, túl gyorsan haladtok. Ez az egyik alaptulajdonsága a shaumbráknak, amit mi tudomásul veszünk, és kérünk benneteket, ti is vegyétek tudomásul ezt. Amikor leültök, hogy másokat tanítsatok, tudtok majd beszélni nekik erről a visszahúzó érzésről és a bizonytalankodásról. Nem hisszük, hogy ez a jövőben különösebb problémát jelent majd neked, aki ezt a kérdést feltetted. Ez inkább csak átmeneti, tehát ne nagyon aggódj, hogy hosszú ideig tart!

 

Kérdés: Betehetjük a szabad akaratot a kegyelem kemencéjébe?

 

Tóbiás: Nagyon bölcs és nagyon helyénvaló.

 

Kérdés: Amit a szándékról mondtál, az nekem zavaros. Amikor először beléptünk az új házunkba, azt mondtad, hogy a semleges energiát a szándékunkkal aktiváljuk, és most azt mondod, hogy nincs szükség a szándékra. Egyáltalán helyes-e ha kifejezzük a szándékunkat, hogy mire van szükségünk és mit szeretnénk?

 

Tóbiás: Most a kibontakozását élitek meg annak, amit tanultok. Régebben az ima fontos része volt az életeteknek. Azután az imától eljutottatok a szándékig, és most elhagyva a szándékot juttok el ahhoz, amit mi a VAGYOK-nak nevezünk. Most csak a Vanás van érvényben. Ez bennetek van. Már itt van. Amikor másokat tanítotok, átjuttok majd ezen a folyamaton az imától …..a szándékig …..és aztán csak egyszerűen a VAGYOK-ig.

 

A szándék akkor volt helyénvaló számotokra, amikor arról beszéltünk. A legtöbb embernek még mindig helyénvaló. De ti most már, a szándékot elhagyva, a Van-ás felé haladtok, a Minden-be. Túlhaladtok most a szándékon, bele az isteni pillanatba, ahol minden megvan, amire szükségetek van. A szándék fontos eszköz volt. Nem mondjuk, hogy helytelen volt, mert a maga idejében jól szolgált. De most kimozdítunk benneteket belőle.

 

Kérdés: Tóbiás, jó-e ha együtt dolgozunk azokkal, akik már eltávoztak?  Köszönöm.

 

Tóbiás: Kitűnő kérdés. Valójában ők dolgoznak együtt veletek. Mert többnyire nekik nincs szükségük arra a fajta gyógyításra, amit ti úgy gondoltok, hogy fel kell ajánlanotok nekik. Nincs rá szükségük. – Kauldre most próbára akar tenni bennünket – de mi folytatjuk. (nevetés) Még az imáitokra se nagyon van szükségük.

 

Azért, ez alól van kivétel. Amikor az átmeneti szakaszban vannak, amikor még nagyon bele vannak nehezedve a Föld és az emberlét energiájába. Ez lehet 3 naptól kezdve több hónapig tartó időszak is. Képesek lesztek majd érzékelni, hogy mikor van szükségük arra, hogy megbocsássatok nekik, és elengedjétek őket ti és mások, akik visszatartják őket. Szükségük van arra, hogy megmondja nekik valaki, hogy jó helyen vannak, a megfelelő helyen vannak. Vannak olyanok, akik a mi oldalunkra átjönnek, és olyan mélyen és erősen hisznek az ítéletben, hogy csak állnak és várják. Nekünk és nektek tennünk kell azért, hogy segítsünk nekik kiszabadulni ebből. Vannak, akik még mindig a pokolban vannak. Már jó ideje ott vannak, mert még mindig abban hisznek, hiába vannak ezen az oldalon angyalok, akik dolgoznak velük, hogy megpróbálják a régi hitrendszereiket lerombolni. De ez nem könnyű, ha annyira megrögzötten hisznek abban, hogy ők a pokolnak nevezett helyre valók. Nehéz a közelükbe férkőzni. Fura, de azt hiszik, hogy megint az ördög akarja őket tőrbe csalni – hogy elengedjék a pokol eszméjét.

 

Ha valaki átjön hozzánk, engedjétek el! Ha vannak megoldatlan dolgaitok, bocsássatok meg nekik! És legyetek tudatában annak, hogy azért jönnek vissza, hogy nektek segítsenek! Ők azok, akik beállnak a futáraitok csapatába, tehát ne érezzétek úgy, hogy állandóan szükségük van a ti gyógyításotokra!

 

Kérdés: Tóbiás, kérlek, mondd el, mitől van ez a sok-sok csomóval teletűzdelt energiarács-érzetünk ebben a harmadik dimenziós tapasztalásban?

 

Tóbiás: Minél inkább haladtok az új energia felé, annál jobban érezni fogjátok a sűrűségét annak, amit ti 3D-s energiának neveztek. Annál nehezebb lesz majd zsúfolt helyekre mennetek. Annál többet akartok majd a magasabb rezgésű új otthonotokban tartózkodni szó szerint és átvitt értelemben is. Bizonyos feladatokat, bizonyos helyzeteket egyre nehezebb lesz megoldani. Az augusztusban kezdődő sorozatunkban fogunk még erről beszélni. Segíteni fogunk, hogy megértsétek, hogyan kell ezt kezelni. De ma már megadtuk megoldókulcsot, amikor azt mondtuk:  „Ez már nem te vagy.” Később még beszélünk erről.

 

Kérdés: Tapasztalataim szerint az egyetlen valóban szabad akarat az isteni akarat, mivel a másik lehetőség hamis éntudatból és válaszreakciókból ered. Nem így van?

 

Tóbiás: A meglátásod …… nagyon bölcs, nagyon pontos. Még többet is fogsz tudni erről, amikor ténylegesen átmész az isteni akaratodba. Tulajdonképpen a szabad akarat csak illúzió volt. A szabad akarat csak illúzió volt. Tulajdonképpen az isteni akarat mindig is létezett, és ne annyira az elmétekben foglalkozzatok ezzel, inkább a szívetekben érezzétek meg! Az isteni akarat mindig is szerepet játszott. Volt egy olyan illúzió, hogy van valami, amit szabad akaratnak nevezünk.

 

Ez nem jelenti azt, hogy ti, mint angyalok nem választhattátok meg szabadon, hogy mit tegyetek. De a szabad akarat mögött mindig is ott volt az isten-lét sodrása. Egész utazásotok alatt úgy éreztétek, hogy egyedül vagytok, a Szellemtől elválasztva. Ebből jött létre a szabad akarat illúziója. De valójában sosem vagytok egyedül. Ezt úgy értjük, hogy a Szellem mindig is veletek volt. A Szellem mindig is Szeretett benneteket, és mögöttetek állt. Mindig is ti voltatok a Szellem.

 

Ezt eddig nehezen tudtátok elképzelni. Sokan azért imádkoztatok, hogy jelenjen meg nektek egy angyal vagy Isten, mint egy „jel”, mielőtt a következő szintetekre léptek. Sokan kifelé tekintve akartátok beigazolva látni azt, ami csak belül történhet meg. Valójában sohasem voltatok egyedül, sosem nélkülöztétek az isten-létet, ténylegesen sosem voltatok elválasztva a Szellemtől.

 

És ahogy elkezdjük a következő sorozatunkat – (kuncogva) Kauldre azt mondja, állandóan reklámozzuk ezeket – még beszélni fogunk arról, hogy is volt az, hogy az isten-létetek mindig jelen volt. Beszélni fogunk arról, hogyan vegyétek fel az új, isteni akaratotokat, hogyan szedjétek össze, az istenit tudás és segítség érdekében, amit mindig is kerestetek. Beszélni fogunk arról, hogyan vegyétek fel az isteni akaratotokra a támogatást a Szellemtől és az Otthonból, amire mindannyian vágytatok, vágytok. Megbeszéljük, hogyan is lehet ezeket jól egybeolvasztani.

 

Amint látjátok, sok munka van még hátra, sok megbeszélnivaló, sok megbeszélnivaló. Továbbra is bátorítani fogunk benneteket, hogy a válaszokat felhozzátok magatoknak. Továbbra is bátorítani fogunk benneteket, hogy a bennetek elraktározott információt engedjétek ki, hogy az aztán visszakerülhessen hozzátok. Továbbra is kérni fogunk benneteket, kedves barátaink, hogy kezdjétek el közvetíteni a valódi éneteket, isteni éneteket, mert valójában a válaszok ott vannak.

 

Én, Tóbiás, és a Bíbor Kör tagjai csupán útmutatást adunk nektek. Nem arról van szó, hogy mi tudjuk a választ. Még csak arról sem, hogy nekünk megvan a tapasztalatunk. Mindössze azért vagyunk itt, hogy megnyugtassunk benneteket, hogy a jó úton, a megfelelő pályán haladtok. Az elkövetkező napokban egyre jobban belehaladtok a saját felhatalmazottságotokba. A kapcsolat Tóbiás és az összegyűltek között egyre szorosabb egyre mélyebb, egyre barátibb lesz. Mi nem vagyunk felsőbbrendűek. Ti vagytok az előbbre valók! Szívből szeretünk titeket.

 

És ez így van.

 

 

Fordította. M. M. A.

e-mail: em_ma33 kukac  yahoo.com