TÓBIÁS CSATORNÁZÁSOK

 

Világosság Sorozat:

SHOUD 5: Árnyékén és lehetőségek - Tóbiás szereplésével, Geoffry Hoppe csatornázásával

 

Elhangzott a Bíbor Körben

2005. december 17-én

www.crimsoncircle.com

 

És ez így van, drága Shaumbra, újra összegyűltünk. Mennyire szeretjük ezt az időszakot, amikor az összes energia összegyűlik a Shoudra, amikor szó szerint kitárjátok a szíveteket és egyesültök a Shaumbrával a világ minden tájáról. Amikor ezt a néhány drága pillanatot töltjük, amikor a zene hallatszik, hogy felnyíljatok, hogy lehetővé tegyétek, hogy idejöjjünk, hogy veletek legyünk. Oly drága, drága pillanat! Talán érzitek, amint az energiák beáramolnak… a mai vendégeink energiáit… mindazoknak az energiáit, akik a Második, vagy még a Harmadik körben is figyelnek… ahol elengeditek önmagatok korlátozásait egy pillanatra… és hagyjátok távozni a mindennapos aggodalmakat, megpróbáltatásait az emberi létnek… még ebben az időszakban is, ebben a drága, nagyszerű időszakban, amikor önmagatok összes aspektusát behívjátok a múlt életekből… a lehetőségekből, melyek kifejeződtek.

 

Egy pillanatra lélegezzétek be ezt a finom, gyönyörű energiát. Ó, igen, vele táplálkoztok most. Érezzétek, hogyan táplál benneteket. Érezzétek, hogyan tud segíteni érzékelni dolgokat, melyekkel küszködtök egy ideje. Érezzétek, hogy azok az energiák, melyeket belélegeztek itt, az én energiám, Tóbiás energiája, a mai vendégeink energiája, és mindazoké az angyali birodalmakban, idejönnek, hogy szeressenek és támogassanak benneteket, bátorítsanak, emlékeztessenek titeket, valóban, ahogy mondtuk a múlt havi Shoudban, hogy rendelkeztek az engedéllyel, hogy önmagatok legyetek. Micsoda gyönyörű ajándékot adhattok magatoknak ezen a karácsonyon- az engedélyt arra, hogy önmagatok lehessetek!

 

Az egyik legnehezebb dolog, mely az energiátokra nézve – amit úgy mondanánk, hogy egyfajta súrlódást okozhat, az az ellenállás, amikor nem azok vagytok, akik vagytok, amikor visszatartjátok magatokat, amikor tudjátok és még jobban érzitek annak a különbségét, de még nem engeditek meg magatoknak, hogy az a személy legyetek, visszatartjátok magatokat különféle okok miatt. Ahogy beszélgettünk erről a múlt hónapban, vannak olyan hitrendszereitek, melyek nem engednek meglátni egy nagyobb, szélesebb módozatot, korlátok, melyeket magatokra raktatok részben a félelem miatt, részben pedig azért, mert másoknak vetitek alá magatokat, más embereknek, ennek a létidőnek.

 

Shaumbra, most egy csodálatos idő érkezett el arra, hogy vegyetek egy mély lélegzetet és adjátok oda magatoknak azt az ajándékot, hogy azok legyetek, akik vagytok. Néha aggódtok amiatt, hogy a világ azt hinné, hogy egy kicsit őrültek vagytok. De már azt hiszik (nevetés) Legyetek a példa a számukra. Legyetek a példa az összes többi ember számára, akik valóban fel akarnak ébredni.

 

Olykor kuncognunk kell a fátyol felénk eső oldalán. Látjuk a Shaumbra ezen létidejét a Földön… ami majdnem olyan, mint egy humoros science-fiction. Itt vagytok, felébredve a halálból, felébredve egy alvásból, azokból a hitrendszerekből, melyeket nagyon különleges okkal teremtettetek magatoknak. De most felébredtek. Bizonytalanok vagytok, amíg megpróbáltok felébredni, mert még mindig érzitek a dualitás, a tömegtudat, a felelősségetek súlyosságának hatásait. Még mindig úgy érzitek, könnyebb lenne újra álomba zuhanni, talán azt érzitek, hogy ebben az Új felébredett állapotban esetleg nem az van, amit szeretnétek… ez nem az, amit hittetek, hogy lehetne. Tehát bizonytalanságban és homályban. De most felébredtek.

 

És vannak itt néhányak mások is ebben a mély álomban vagy mély hipnózisban  ..hm .. mint egy science-fiction mozifilmben „Az élő halottak földjé”-ben. Nem gondoljuk azt, hogy ez egy visszaesés lenne, de látjuk olykor ezt az utat is. Ők példára várnak. Olyasvalakikre várnak, mint ti, hogy azok legyetek, akik vagytok és nem féltek attól, akik vagytok, így jóval kényelmesebb lesz számukra az ébredés. Az alvásuk – hitrendszerek – hipnotikus rétegek.

 

Az élet a földön, csupán hipnotikus rétegek ... ez minden, értsétek meg! Ó, tudjátok ezt intellektuálisan, és meglehet, hogy nem éreztétek a szívetekben. De bizonyos értelemben azt mondhatjátok, hogy valójában nem vagytok itt. Hm … valójában nem vagytok ebben az emberi testben. Nem vagytok ebben a létidőben. Valójában nem is ültök most ezekben a székekben.

 

Bizonyos értelemben ez mind hipnotikus réteg.  Nagyon erős, nagyon hathatós hitrendszerek, melybe megengedtétek magatoknak, hogy belemenjetek. Ne hibáztassátok a hitrendszert vagy a hipnózist. Ti idéztétek meg magatoknak. És összekapcsolódtok más emberek hitrendszereivel, hogy megteremtsétek ezeket a tömegtudati rétegeket. És itt vannak.

 

Azt mondhatjátok bizonyos értelemben ez olyan, mint egy science-fiction, mert mialatt úgy érzitek, hogy itt vagytok, bizonyos szempontból valójában nem (vagytok itt).  Az csupán egyetlen aspektus, egyetlen lehetőség. Most nem azt mondjuk, hogy nem valós. Ez csupán egy valóság, egy valóság, amelyben éltek.

 

 Ha van valami, amit én, Tóbiás, és a legtöbben megtehetünk az az, hogy segítünk nektek megérteni ezt az elkövetkezendő két évben, hogyan lehet az csupán egy lehetőség. És oly sok más lehetőséget is ki lehet nyitni és ki lehet fejezni. Ez meglehetősen egyszerű. Annak a megértése, hogy megvan az isteni jogotok arra, hogy azok legyetek, akik vagytok.

 

Nos, ez igényel majd néhány felfedezést. Kik vagytok? Valóban, mik vagytok? Mi késztet arra titeket, akik vagytok? Fel fogjuk fedezni ezeket a dolgokat, sokkal jobban, mint ahogy már tettétek. Meg fogjuk nézni, mi táplálja a valóságalapot, melyben most vagytok, hogy miért táplál az benneteket annyira erősen és meg tud győzni titeket és elhiteti veletek, hogy az az egyetlen valóság. És megmutatjuk, hogyan sétáljatok át ezen.

 

 Valóban az elkövetkezendő néhány csatornázásban Adamas fontos szerepet fog játszani a velem, Tóbiással és másokkal való munkában. És valóban ma itt van Adamas - Adamas, St. Germain, egy nagyszerű lény, aki belesétált nemrégiben az emberi állapotba, aki még mindig ki- besétál a valóságba. Tudja azt, hogy egy valóság csupán egy lehetőség. És érti azt is, hogy több valóságot is ki lehet fejezni egy időben.

 

Értsétek meg, létezik egy hit, hogy csupán egy valóságot tudtok kifejezni egyszerre, csupán egyetlen tapasztalást választhattok egy időben. Néhányan már felfedeztétek, és a legtöbbetek fel fogja fedezni, hogy több valószínűséget, alternatívát fejezhettek ki - vagy hívhatjátok akárhogy – egyidejűleg. Beléptek és kijöttök azokból, ahogy érzitek, hogyan a legmegfelelőbb. Elkezdődik, amint engedélyt adtok magatoknak, hogy azok legyetek, akik vagytok. És folytatódik azáltal, hogy felismeritek, mi táplálja azt a valóságot, mint ahogy beszéltünk erről a múlt havi Shoudunkban is.

 

Tehát Adamas energiája itt van velünk ma, mindenkivel, azokkal is, akik most bennünket hallgatnak. Értsétek meg, Ő nemcsak itt van ezen a hegytetőn. Ott ülhet veletek a kis csoportotokban is, amint éppen kinéztek az ablakon az óceánra. Ott lehet veletek azon az egyéni fogadásokon is, ahogy ott ültök a lakásotokban, abban a városban, magasan fent az utca zajában, amint éppen ezt a Shoudot hallgatjátok. Igen, ott van veletek, ahogy én is. Összekapcsolódik mindannyiunk energiája itt ezen a helyen.

 

Nos, másik vendégünk olyan vendég- hogy is mondjuk -, aki nagyon alkalomszerű, ennek az évszaknak megfelelően (nevetés). Itt van az az energia, melyet ismertek és szerettek, mert az utazástok része volt a gyerekkorotok óta. Egy olyan energia, mely emlékeztet benneteket a karácsonyi időszak fontosságára. Emlékeztet titeket a szeretet fontosságára,... megosztására az életetekben. Emlékeztet benneteket a gyermeki eredetetek felé fordulás fontosságára és arra, hogy legyetek játékosak, vidámak. Nos, valóban, üdvözöljük Santa Claus (Mikulás) energiáit ebben a teremben. (kuncogás és halk taps a közönség soraiban)

 

Tehát… meglehet, néhányan nevettek ezen, de ez sokkal több annál. Amint a Mikulást meghívtuk a terembe ma, én is alig bírtam ki nevetés nélkül (kuncog), ez segít megérteni az imagináció jelentőségét, más valóságok és valószínűségek fontosságát. Segít nektek megérteni, hogy… Shaumbra, ahogy gondolkodtok, az úgy lesz, higgyétek el! Amint elfogadjátok, azzá is válik.

 

Nos, beszéljünk egy kicsit a Mikulásról. A Mikulás képviseli a karácsony szellemét azon sokak számára, akik kereszténységben nevelkedtek fel. A Mikulás alapjában több mint száz éve lett kitalálva, és Santa Claus energiája azóta is épül. Legtöbbeteknek varázslatos tapasztalása volt vele, mikor nagyon, nagyon kicsik voltatok. Ez segít mindannyiatoknak emlékezni ezen időszak varázsára, az élet varázslatos lehetőségére.

 

Nos, mi is a Mikulás? Talán néhány költő alkotta és később megváltozott néhány reklám miatt, amikor megpróbálták belegyömöszölni cukros vízbe? Mi a Mikulás? A Mikulás valós. Meglehet nincs fizikai formája, amit meg tudnátok érinteni, jóllehet ismertünk olyan gyerekeket, akik valójában megtették… értsétek meg… fiatalokat, akik nyitottak a potencialitásokra. A Mikulásnak nem kell szükségképpen egy ház az Északi-sarkon. Nincs szüksége azokra a manókra, hogy dolgozzanak neki.

 

 De a Mikulás épp olyan valós, mint a Shaumbra entitás. Épp olyan valós, mint Yeshua léte például. Mivel az emberek hozták be a tudatosságukba, azt a – hogy is mondjuk – a tudatosságba táplálták, mely kivetül a tudatosságukból aztán más emberek számára is. Majd nagyon hamar, ami csupán egy ötlet volt, egy elképzelés, egy tündérmese, valósággá válik.

 

Azt mondhatjátok, hogy a Mikulás valójában a fátyol felénk eső oldalán létezik. Szó szerint, igen, szó szerint. Nem egy lelki lény, nem olyan, mint ti. Ez egy összetett, kollektív energia. Tehát létezik egy Mikulás a fátyol felénk eső oldalán. Igen , Virginia, létezik (néhányan nevetnek).

 

A Mikulásnak van egy olyan energiája a Földön, mely beazonosítható és meglehetősen valós. Éveken át- hogy is mondjuk- elfogadtátok. Az elmétek elemző része viszont azt mondja, hogy ez csupán egy történet, csak a gyerekeknek való, ez nem szükségképpen igaz. Ám még minden évben, látjuk, mi történik.

 

A karácsony energiája- melyet a valódi Mikulás képvisel- lehetővé teszi, hogy a csodák megtörténjenek. Lehetővé teszi a kisgyerekeknek, ­­– hogy is mondjuk vagy a családoknak, akik nem élnek bőségben, hogy hirtelen feltűnjenek számukra is az ajándékok. Talán azt mondhatjátok, hogy az adakozó szervezetektől jön, vagy olyan emberi lényektől, akik jó dolgokat próbálnak tenni. De ez a Mikulás energiáján jön keresztül. Tehát valós.

 

Értsétek meg, oda-vissza járkálunk, az emberek oda-vissza járkálnak állandóan azzal kapcsolatban, hogy az elképzelés a valósággal szemben áll. És nincs különbség… abszolút nincs különbség. A duális ember azt hiszi, hogy meg kell érintenetek vagy látnotok kell, vagy legalább ki kell elemezni,  azért hogy valós legyen. Egyáltalán nem így vagy. Ez egy illúzió önmagában. Ez is egyike a legnagyobb hazugságoknak az emberi léttel kapcsolatban, hogy csupán egyetlen valóság létezik, amit meg tudtok érinteni, érezni vagy elemezni ahhoz, hogy valós legyen. Ez egy nagy mítosz.

 

Képzeljétek el, hogy évek múltán, talán nem is oly sok év múlva, valamikor a jövőben, amikor az emberek generációja visszatekint erre a 2005-ös időszakra, majd kuncog, és azt mondja: “Igen, akkor csupán egyetlen valóságban hittek. Csak egy lehetőségben hittek, azt hitték, ha valami anyagi volt, akkor az volt a valós. Ha nem anyagból készült, vagy nem volt lehetséges duális mérőeszközökkel elemezni, akkor az nem valós.” Képzeljétek el, hogy a jövő generációi ezen kuncognak, és azt gondolják, mennyire őstörténeti is ez, mennyire idejétmúlt.

 

Shaumbra, szó szerint, ti mentek elöl, áttöritek azokat a korlátokat, melyek elkülönítik a mentális, vagy emberi valóságot az imaginációtól. Az imagináció mutatja meg az összetett valóságot, a többszörös valószínűségeket. Tehát úgy éreztük, nagyon fontos volt, hogy idehozzuk a Mikulás energiáját. Néhányan talán azt gondolják, hogy ez gyerekes, hogy nem valós.

 

Arra fogunk kérni titeket, hogy érezzétek egy pár percig. Érezzétek a Mikulás ezen energiáját. Igen, az emberek teremtették. Valóban így volt. De most ez egy valós entitás, akinek jelenléte, azonossága van mind a fátyol felénk eső oldalán, mind a tiéteken. Egy pillanatra lélegezzétek be a Mikulást. Engedjétek visszatérni gyermeki énetek. Érezzétek annak az esszenciáját, amit a Mikulás képvisel a karácsony, az emberiség számára.

 

Emlékezzetek rá, mit jelentet nektek, mint gyerekeknek. Néhányatoknak a varázslatot jelentette. Néhányatoknak lehetőségeket, néhányan annyira aranyosan kötődtetek hozzá, mert tudtátok, valami olyasmit képvisel, ami a Földön túl van, a fizikain túl. Egy nagyszerű lehetőséget képvisel.

 

Néhányatok számára küszködést és konfliktust jelentett, mert gyerekkorotokban a barátaitok hittek a Mikulásban. Barátaitok izgatottan várták a karácsony reggelt, hogy mi van a fa alatt. A szüleid talán megtagadták tőletek a képzelet azon áldását, és azt mondták nektek, hogy a Mikulás nem valós, amikor azt mondták nektek, hogy ez csupán egy tündérmese. És nektek a valóságra kell figyelnetek, csak azokra a dolgokra, melyeket a fizikai mérőeszközeitekkel tudtok meghatározni. Néhányatoktól megtagadták azt az áldást, hogy egy valami nagyobb, nagyszerűbb dologban higgyen. Ma valami olyasmit tanultok, ami meglehetősen valódi, nagyon, nagyon igazi.

 

Ha van elegendő energia a koncepció mögött, amely egy elképzelés, származhat az akár egyetlen személytől, vagy akár egy csoporttól, emiatt valósággá válik a saját jogán. Nem kell, hogy fizikai síkokon létezzen. Együttesen tud létezni a fizikai síkokon.

 

Például a Shaumbra, a szívetekből teremtődött, és most egy ugyanolyan entitás, mint a Mikulás. Hm… A Shaumbra valós a fátyol felénk eső oldalán. Meghatározható és beazonosítható jellege van. Ennek következtében valóssá válik a fátyol felétek eső oldalán is, ha megengeditek és elfogadjátok. A Shaumbra ugyanúgy egy energiát hordoz, mint ahogy a Mikulás is. Az imagináció lehetővé teszi számotokra, hogy azok legyetek, akik vagytok, megteremt dolgokat, létrehozza a dimenziók és síkok valószerűségét, melyet még érezni is nehéz - egész mélységében - elméteknek a jelen pillanatban.

 

Nézzük Yeshua energiáját, Jézust. Mint ahogy mondottuk azelőtt, Yeshua nem egy lelki lény, Yeshua egy összetett dolog. Az angyalok egy nagy csoportjának a kollektív energiája, beleértve titeket is, mely segített behozni a manifesztációba. Az energia oly erős volt, tele oly sok könyörülettel és szeretettel, hogy szó szerint képesek voltatok megteremteni a Krisztust, a krisztusi magot, a krisztusi tudatot. És lehetővé tettétek, hogy fizikai testbe jöjjön. A mindannyiatokból, és természetesen a másokból származó kollektív energia idejött a megfelelő időben a Földre. Yeshua, bizonyos értelemben azt mondhatjátok, hogy egyáltalán nem is valós. Abban az értelemben nem valós, amit normálisan gondolnátok. Nincs egy valódi lelki identitása, de Yeshua mégis oly sokat jelent.

 

Ó, és ott van Jézus. Értsétek meg, egy ponton Jézus és Yeshau ugyanaz az energia, de most egyáltalán nem az. Van egy entitás a fátyol felénk eső oldalán, akit Jézusnak hívnak, mely meglehetősen különbözik Yeshua energiájától. Jézus talán korabelibb változat, de egy olyan változat, mely – hogy is mondjuk – a keresztény egyházak hitrendszereire épült. Jézus megnyilvánult a fátyol felénk eső oldalán, ennek következtében érezhetővé vált a ti oldalatokon is.

 

Jézus ezen energiája meglehetősen különbözik Yeshuáétól. De ők azok, akik egyesítették energiáikat, védelmezni akarva, egy bizonyos fajta nézőpontot, – hogy is mondjuk – egy iránymutatást vagy egy vezetést adva. Tehát megteremtették Jézus ezen energiáját. Nem volt előtte, ténylegesen nem közvetlenül Yeshua energiájából származott.

 

Yeshua – hogy is mondjuk – itt kicsit kiestünk a folyamatból. Yeshua a Sananda rendjéből származik, a Sananda Házból, a Sananda angyali családjából. Yeshua azon a portálon, azon az átjárón keresztül manifesztálódott. Jézus egészen más. Jézus a katolikus egyház adott tudatosságának manifesztációja.

 

 Tehát feltűnt egy Jézus és megjelent egy Yeshua is.  Hm (kuncog). Nem sokszor tévesztjük össze, látjuk a kettő közti különbséget. Jézus energiája hordozza ezt a terhet, ő az, aki továbbra is a kereszttel sétál, ezért nem tévesztjük össze (a közönség nevet). Yeshua nem cipel keresztet, mert nincs szükség szenvedésre, nincs szükség megfizetni az emberi bűnért, mivel lényegében nincs emberi bűn. Akárhogyan is, volt az embereknek egy csoportja, akik egy olyan hitrendszert teremtettek, melynek következtében az entitást Jézusnak nevezték, aki szó szerint a mi oldalunkon és a tiéteken is cipeli azt a keresztet körbe, vagy függ tőle.

 

Nos, Shaumbra, értsétek meg az imagináció hatását, a játékosságét, a hitrendszerekét és tudatosságét, melyek megteremtik a valóságot. Ez egy óriási dinamizmus. Ez az a dinamizmus, mely segített megteremteni a Mikulás energiáját. Segített megteremteni a Shaumbra energiáját. Energia, mely segít most megteremteni a valóságotokat, amint itt ülünk.

 

Majd belemegyünk ennek a fizikai működésébe is, de szeretnék itt egy megjegyzést tenni.

 

 A múlt hónapban beszéltünk arról az engedélyről, hogy önmagatok legyetek. Ez a Shaumbra energiájának az egyik alapja kell, hogy legyen. Néha azt kérdezzük: “Mi az, hogy teremtő Shaumbra? Mi a Shaumbra energiája? ” Nincs semmi, amit különösképpen ismételnünk kellene. De van azon dolgok közül egy, melyet továbbítotok másoknak, aki azt mondja: “Mi van a Shaumbrával kapcsolatban?” amint engedélyt adtok arra, minden lehessetek, akik csak vagytok.

 

Ez kicsit ijesztő lehet néhány ember számára. Ijesztő azt gondolni önmagukról, hogy felnyílnak, és azok lehetnek, akik valójában. Megjegyezve, hogy néhányan olykor, figyeljétek meg, hogyan záródnak le, amikor elmondjátok nekik, hogy megvan a joguk arra, hogy felnyíljanak. Hm… ők olyanok, mint amilyenek ti voltatok, vagy talán még vagytok egy kicsit. Félnek felnyílni. Attól félnek, hogy valami hülyeséget csinálnak. Félnek, hogy valami olyasmit tesznek, ami zavarja őket, vagy másokat. Félnek attól, hogy valami olyasmit csinálnának, ami rossz lenne, valamit, ami kegyetlen lenne.

 

Ez azért van, mert még mindig az elme dualisztikus keretében vannak. Még mindig hisznek egy “jó”-ban vagy “rossz”-ban. Még mindig félnek attól, hogy rossz irányba fordulnak, amikor valójában nincs “rossz” irány, csupán a tapasztalatok változatossága létezik. Még mindig félnek attól, hogy az energia – hogy is mondjuk – bejönne és elragadná őket a sötétségbe.

 

De, Shaumbra, TI már túljutottatok ezen. Megértettétek, hogy azok lehettek, akik vagytok, a Szellemetek legnagyobb kifejeződése. Nem kell aggódnotok a “helyes” vagy “helytelen” miatt. Nem kell aggódnotok a kiegyensúlyozatlanság miatt, ami megtörténhet, mert most már áradtok, egy új szintet tapasztaltok, amikor megengeditek magatoknak, hogy azok legyetek, akik vagytok. A tapasztalásaitok nem merülnek ki duális kifejezésekben. Azért, mert nincs “helyes” vagy “helytelen”. Nem tudtok rosszat tenni az Új Energetikai módban, ha megpróbáljátok. Ha nincs “rossz”, és nincs “rossz”. Egyszerűen csak VAN. Nincs kiegyensúlyozatlanság az Új Energetikai módban, mert minden magában hordozza a saját megrendíthetetlen egyensúlyát.

 

 A Régi Energiának, a dualisztikus energiának megvan a képessége, hogy kiegyensúlyozatlan legyen. Beszéltünk erről már azelőtt. Az az egyensúly, a fény és sötét, a pozitív vagy negatív, változása oda-vissza. Az Új Energiában, amikor átalakítjátok a Régit és az Új energiába mentek, állandóan egy megrendíthetetlen egyensúly van.

 

Egyébként ez nem azt jelenti, hogy unalmas, nem azt jelenti, hogy egyhangú. Ó, ez nagyszerűbb kifejeződés, mint amit feltehetőleg el tudtok képzelni. Egyszerűen csupán az egyensúlyt jelenti önmagát állandóan. Nincs ott a fény vagy sötét ellentmondó energiája.

 

Nos, ne féljetek. Engedjétek meg magatoknak, hogy azok legyetek, akik vagytok. Meg lennétek lepve, mennyi mindent visszatartottatok. Meglepődnétek, hogy a régi félelmek és a régi hitrendszerek mennyire visszatartottak benneteket.

 

 Van itt egy pont még, amit hozzá kell tenni. Talán elmehetne ez egyfajta Shaumbra hitvallásnak is. Ne csak az engedélyt adjátok meg magatoknak arra, hogy azok legyetek, akik vagytok, hanem élvezzétek is az életet! Teljességgel élvezzétek az életet. Van egy Régi burok a Földön.És ez még mindig ott van. Még mindig erős. Láthatjátok néhány radikálisabb vallásotokban és politikai rendszeretekben, hogy az élet nem azért van, hogy élvezzétek. Az élet azért van, hogy éppen csak elviseljétek. Azért van, hogy túléljétek, de nem azért, hogy éljétek.

 

Tudjátok, van egy különbség. Túlélhetitek. Boldogulhattok, de éppen csak. Vagy igazán élhettek. Szó szerint a kormányok és az egyházak az “éppen csak hogy elég” hipnotikus rétegén dolgoznak.  “Éppen elég”, tehát nem fogtok forrongani, lázadni, ez fog előtérbe kerülni: “éppen elég az élelem és a pénz, éppen annyi a szabadság”. Amikor azt hiszik, hogy valójában szabadsággal rendelkeznek, pedig “éppen csak”. (Tóbiás nevet) Éppen csak elég a pénz, amikor azt hiszik, hogy van egy házuk és a napi háromszori étkezés is elegendő. Shaumbra, ez egy csomó hazugság. (nevetés)

 

Látjátok-e, hogyan működnek ezek a rétegek, és az emberek beleesnek, és hisznek benne, a kormány pedig tovább játszik vele, mert a kormányok az emberek képviselői? “Éppen csak elég”. És egy évben egyszer eljuttok ahhoz az ünnephez, amit karácsonynak hívtok. Kaptok néhány plusz szabadnapot. Ó, a társaságtól milyen rendes volt, hogy adott néhány plusz napot. “Éppen csak eleget”, Shaumbra. Két hét vakációt… éppen elegendőt ahhoz, hogy teljességgel kábulatban tartson és ne őrjítsen meg az állandó monoton munka. “Éppen csak hogy”…értsétek meg. 

 

A legtöbb ember nem élvezi az életet, “éppen csak” élik. Hm… éppen csak annyit belőle. “Éppen csak hogy” benne tartson a fizikai testetekben, hogy “éppen csak” hogy ott tartson benneteket abban a szép kis lakóhelyen, melyet az élet hipnotikus rétegének hívnak. Igen, mivel kértétek, Adamas is átjön most valóban. (Tóbiás nevet.) Talán érzitek az energiáját. Milyen szép összhang alakult ki ma ezen a Shoudon!

 

Nos, Shaumbra, az élet azért van, hogy élvezzétek. Az élet azért van, hogy engedélyt adjatok magatoknak, hogy azok legyetek, akik vagytok és élvezzétek az életet. Lökjétek szét azokat a rétegeket, melyek azt mondják nektek, hogy “éppen csak elég”, “éppen elegendő”. Ne féljetek élvezni az életet.

 

Igen, tudjuk, megjegyezzük, hogy amikor azt mondjuk, élvezzétek az életet, akkor néhányan visszahúzódtok. “Mi van, ha túl sokat élvezek belőle?” Hm… ez Régi Energiájú gondolkodás. Mint ahogy egy csoportnak mondottuk ezelőtt, néhányan halljátok ezt itt, és azt mondjátok: “Ha túl sokat élvezek belőle, alkoholista leszek, meghízok, rossz szokásokat, káros szenvedélyeket veszek fel.” Ez Régi Energiájú gondolkodás. Ez egy réteg, ami azt hiszi, hogy arra késztethet benneteket, hogy “éppen csak elég " legyen… értsétek meg. Ott a félelem azon kívül, a sötétség, a mumus, a démon. Ha túl sokat élvezitek az életet, akkor rossz dolgok fognak történni veletek.

 

Nos, Shaumbra, van ennek egyáltalán értelme? Nincs semmi értelme, különösen, amikor megértitek, amint önmagatokat élitek, és élvezitek az életet, gyorsan kimozdít benneteket abból az ingatag állapotból, felébredve, gyorsan az Új Energiába mozgatva benneteket. És az Új Energiában kiegyensúlyozódik minden magától. Ha például – hogy is mondjuk – kimentek és megpróbáljátok “túlságosan” élvezni az életet, megpróbáljátok elnyomni a korlátokat, a testetek el fogja mondani nektek a következő nap, önmaga kiegyensúlyozódik. Nem azért, mert rosszat tettetek, hanem azért, mert a testetek tudja, mennyit vehet magához a különböző dolgokból.  Ez egy önbeállítás. Nagyon kiegyensúlyozott önmagában is.

 

Nagyon, nagyon ritka, hogy egy emberi lény, aki meghalt és átjön a mi oldalunkra, és le tudunk vele ülni beszélgetni ezt mondaná: "Tudjátok, túlságosan élveztem az életet.” Hm… (Tóbiás kuncog, a közönség nevet) Az emberek átjönnek a mi oldalunkra, és tele vannak szomorúsággal, aggodalmakkal, bűntudattal és lelkiismeret furdalással. Beszélgetünk arról, milyen sokat dolgoztak talán, mennyire nem szerettek eléggé.

 

Néhányan, a megvilágosultabbak arról beszélnek, mennyire elfelejtették önmagukat szeretni. Nagyon ritkán fordul elő, amikor átjön egy ember és azt mondja: “Valóban élveztem az életet.” És amikor átjöttök, Shaumbra, és ezt mondjátok, akkor partit fogunk adni. Meg fogjuk ünnepelni az embert, aki azt mondja: “Megtanultam élvezni az életet. Mindent vele kapcsolatban.”

 

 Ez nem egy büntetés. Nem azért vagytok ott, hogy megmentsétek a világot. Néhányan még mindig cipelitek ezt a felelősséget, ezt tápláljátok. Itt vagytok, hogy megmentsétek a világot. NEM! Azért tettétek magatok ide röviden fogalmazva, hogy felfedezzétek, milyen élvezni az életet.

 

Mit jelent ez a számotokra? Mit jelent ez? Feltehetőleg azt jelenti, hogy van energiátok megtenni olyan dolgokat, amelyeket szeretnétek, olyan dolgokat, amiket szerettek. Hogy többé ne legyenek korlátaitok. Az élet élvezete talán azt jelenti, hogy elengedtek néhány olyan régi hitrendszert, mely még mindig üldöz benneteket, még mindig ott vannak veletek. Engedjétek el a régi rétegeket, különösen azokat, melyekben ott van a “van és nincs” szemlélet.

 

 Néhányan még mindig attól féltek, hogy ha túl sok van, akkor majd mások szenvedni fognak. Shaumbra, ezek Régi dolgok, annyira az Utolsó Generáció (nevetés). Nincs korlát azon energia mennyiségére nézve, melyet be lehet hozni. Különösen most, az Új Energia egy olyan új és más szerepet játszik az új civilizációtokban a Földön. Nincs korlát.

 

 Tehát megszabadulhattok néhány Régi koncepcióktól és korlátoktól, és igazán élvezhetitek az életet… mit jelent ez a számotokra? Arra kérünk titeket, hogy érezzétek, vagy gondolkodjatok el róla egy kicsit. Mit jelent ez számotokra: “Élvezzétek az életet!” Mi van, ha nincsenek korlátok? Mi lenne, ha nem lenne semmi az utatokban? Mert valójában nincs is. Az csupán egy illúzió. Minden, amit láttok az utatok során, egy illúzió. Olykor ragaszkodtok ahhoz az illúzióhoz, hogy ott legyen akármilyen okkal is.

 

Mit jelent az élet élvezete? Hadd hívjam most fel a figyelmet ezen a ponton.  Az élet élvezetéről beszélek. Rólad, önmagadról. Azt mondod az az élet élvezete, ha mégy és megmented a maradék földet. Sajnálattal közlöm, de igencsak sok inkarnációt fogsz még megélni, mivel a Világ megmentése eltart egy darabig... (Tóbiás kuncog)

 

Mit jelent élvezni az életet a Földön? Hogyan segítenétek megtanítani másoknak, akik eljönnek hozzátok? Nem az igehirdetésről beszélünk itt. Nem arról, mikor odabicikliztek a szomszéd ajtajához és bekopogtok. Arról beszélünk, mikor mások jönnek el hozzátok. Hogyan tudtok TI beszélgetni velük az élet élvezetéről? Hogyan osztanátok meg a tapasztalataitokat az élet élvezetével kapcsolatban?

 

Azt kell, hogy mondjam, beszéltünk már róla. Erről a dologról, mely oly sokatokat visszatart. Olyan dolgokról, amiket még csak fel sem ismertek. Ott vannak még bizonyos szinten a régi eskük és fogadalmak, melyeket tettetek a múltban, a múlt ezt a létidőt jelenti. Néhányan a múlt héten is esküket és fogadalmakat tettetek.

 

 És van néhány olyan is, mely a múlt létekből tart vissza benneteket.  Olyan létidők, amikor azt mondtátok: “Én soha… “és kitöltöttétek azt a lapot. Olyan létidők, amikor azt fogadtátok meg – hogy is mondjuk – hogy nem élvezitek soha a szexet. Fogadalmat tettetek, egy szent esküt vallási parancsra, hogy soha nem élvezitek a szexet. Néhányan azt mondtátok, hogy nem fogtok bőségben élni. Ez egy régi burok. Azért tettétek, hogy felfedezzétek Istent. Szegényeknek kellett lennetek. Nélküle ( bőség ) kellett megtennetek. Egy bizonyos ideig szolgált egy célt, ám ezek is már a múlt hét hírei. Itt az ideje, hogy ezt elengedjétek.

 

Amikor ránéztek mindazon dolgokra, melyek táplálnak benneteket, most egy másik nézőpontból tekintsetek rájuk. Mennyi dolog van ott, amely táplál benneteket, a régi eskük vagy fogadalmak miatt? Mondhatjuk, hogy beszéltünk már erről azelőtt, szóltunk róla, hogyan teremtetek meg egy hitrendszert egy eskün vagy fogadalmon keresztül. Ez – hogy is mondjam – nagyon energetizált, nagyon erős. És egy fogadalom vagy ígéret hajlamos arra, hogy aztán láthatatlanná váljék… értsétek meg. Mivel elrakjátok, megfeledkeztek róla, hogy valaha is voltak, megfeledkeztek róla, hogy valaha is fogadalmat tettetek egykor. És aztán a táplálásotok részeivé válnak, amit még csak nem is láttok, vagy nem is ismertek fel. Vagy talán valami mást láttok.

 

Most menjetek bele és nézzétek meg azokat a dolgokat, melyek táplálnak benneteket, mennyi is alapszik közülük régi fogadalmakon és eskükön. A fogadalmak és eskük tovább folytatódnak. Néha megteszitek ismét. Halljuk, amikor azt mondjátok: “Megesküdtem, belső fogadalmat tettem, hogy a következő évben lefogyok. Ó, Shaumbra, kérlek, kérlek, ha nem működött a múltban, majd fog ezután? Néhányan ezt teszitek dolgokkal az életetekben.

 

Van még mindig olyan réteg, amit úgy hívunk, hogy kiegyensúlyozatlan fegyelem az életetekben. Ez egy réteg az emberiség számára, mely általános, de arra fogunk benneteket kérni, hogy vessetek egy pillantást az életetekre. Oly sokatoknak van még régi esküje, vagy fogadalmak sorozata, melyet különböző számú létidőkben tettetek, melyek segítettek felépíteni ezt a hitrendszert. Olyan régi fogadalmak, melyekhez még mindig ragaszkodtok. Ezek teremtik azt a valóságot, melyben most éltek.

 

 Vessetek egy pillantást néhány ilyen dologra. Nézzétek meg, hogyan váltak részévé az életeteknek, hogyan befolyásolják tetteiteket. Különösen nézzétek meg az életetek fegyelmező (büntető) aspektusait. Elhiszitek, hogy fegyelmezni kell magatokat a betevő kedvéért, hogy diétával kell fegyelmezzétek magatokat, hogy meg kell reguláznotok magatokat a megvalósításban, hogy fegyelmezni kell magatokat mentálisan – és ami még fontosabb – spirituálisan.

 

 Van az a régi mondás: nincs fájdalom, nincs haszon… nincs fegyelem, nincs struktúra, nincs fejlődés…értsétek meg. Sokan közületek fegyelemre esküdtetek. Talán nem pontosan ugyanezeket a szavakat használtátok, de esküt tettetek ara, hogy annyira fókuszálva tartjátok magatokat, hogy nem láttok semmi mást… értsétek meg.

 

A fegyelmezés azon rétege a tudományokban és kultúrákban épült fel az egész világon, és még mindig nagyon általános. És az a fegyelmezés burok azon régi eskük által idéződtek elő, amely egyike azon dolgoknak, ami segít fenntartani ezt – hogy is mondjuk – az “éppen csak elég” tudatosságot most a Földön, az “éppen hogy elegendő”-t. Ezt állandósítják az iskolákban, az egyházakban, és a kormány is ezt teszi. “Keményen kell dolgoznotok, fegyelmezettnek kell maradnotok.” A szüleitek is megerősítettek ebben, mert ők is annak a tudatosságnak a részei voltak. “Fegyelmezzétek, fegyelmezzétek magatokat. Fókuszáljatok… fókuszáljatok.”

 

 Shaumbra, itt az ideje, hogy ezt elengedjétek. Itt az ideje, hogy elengedjétek azt a régi hitrendszert, melyben a fegyelem egyenlő a fejlődéssel. Nem, nem az. A fegyelmezés olyan, mint egy hörcsög a ketrecben, ami körben futkos a keréken, miközben azt hiszi, hogy megy valahova, azt hiszi, hogy az valaminek a befejezése. Pedig csak körben rohangál.

 

 Ez a réteg nagyon érdekes. Érdemes lenne külön tanulmányt szentelni a fegyelmezés rétegének, különösen a régi eskükre vonatkozóan, és annak jelenlegi életetekre betöltött hatását illetően. Azt HISZITEK, hogy fegyelmezni kell magatokat épségetek érdekében. Nem kell. Csupán elképzelitek magatokat, ha akarjátok, egy kiegyensúlyozott helyen. Azt hiszitek fegyelmezni kell magatokat ahhoz, hogy sikeres legyen az üzlet, ha olyanok akartok lenni, mint bárki más talán. Hm… de ha fel akarjátok fedezni a gyorsabb utat, a könnyű útirányt, valójában, azt mondhatnánk, hogy a megszentelt utat. Engedjétek el a fegyelmezés ezen teljes koncepcióját.

 

Azt hiszitek, szükségetek van a fegyelemre, hogy fókuszban maradjatok. Ám ténylegesen éppen ez tart benneteket korlátok között. A fegyelem minden bizonnyal egy fókuszt teremt, de a fókusz annyira korlátozó, hogy olyan dolgokat okozhat, mint például a depresszió. Az emberi szellem soha nem szándékozott annyira fókuszált lenni, annyira korlátozott lenni, hogy aztán eltévedjen. Ez az, amiért oly sok depresszió bukkan fel, mert ezek a lények a bensőjükben sikoltoznak. Azért sikoltoznak kifelé, hogy azok legyenek, akik, hogy élvezzék az életet. Ám az összes önmagukból és a társadalomból származó réteg, az összes hipnózis visszatartja őket. Talán leginkább ez az oka a depressziónak. A korlátok. A Szellem nem jelentette azt, hogy korlátozva kell létezni, nektek sem jelenti azt, hogy korlátozva legyetek.

 

Adjatok magatoknak engedélyt. Legyetek azok, akik vagytok, és teljességgel élvezzétek az életet. Egy csodálatos házi feladat, megbízás, különösen most ezen ünnepi időszakban: Tudnátok-e teljességgel élvezni az életeteket ebben az ünnepi időszakban? Tudnátok élvezni az életet? Túl tudnátok jutni a bűntudaton azzal kapcsolatban, hogy miért nem kellene élvezni (az életet), hogy miért kellene ott lennetek az emberek “éppen csak elég”, az “éppen elegendő” csoportjában, kik most élnek? Át tudnátok azon törni és úgy, hogy ne érezzetek bűntudatot az élet teljességgel való élvezetével kapcsolatban? Hm… milyen csodálatos kihívás!

 

Hm… nos, beszéltünk arról, hogy mi táplál benneteket, úgy értve, hogy mindez… hogy a hitrendszereitek hogyan teremtődnek, és hogyan húztok be energiákat kívülről, hogy az segítsen fenntartani azt a valóságot. Nagyon egyszerű. Nem igényel – hogy is mondjuk – nagy tudományt, hogy kitaláljátok. Mindezen dolgok táplálnak benneteket az életben. Tudjátok, ez nem jó vagy rossz, azok csupán táplálnak titeket. Segítenek megteremteni a valóságotok színterét. Ez minden, amit tesznek. És ez egy áldás, nem számít, hogy mi az, mert segít bizonyos szinten megteremteni azt a valóságot, melyet kértek.

 

Legyetek állandóan tudatában mindannak, ami táplál benneteket és menjetek egy lépéssel előbbre: Hogyan tápláltok TI más embereket? Hogyan tápláltok mindent körülöttetek? Hogyan tápláljátok az állatkáitokat? Most nem az ételről beszélünk, hanem az energiáról. Hogyan tápláljátok Gaiat magatok körül?

 

 Hogyan tápláljátok az autótokat, a gépkocsitokat? Azt hiszitek talán, hogy az csupán egy darab fém? Akkor gondoljátok át újra. Találgassatok újra. Az egy spirituális identitás. Nincs neki lelke, motorja van. (nevetés a közönség soraiban) Nem fog reinkarnálódni, hanem szemétdombra megy. De egy spirituális lenyomatot, identitást hordoz, és megvan a saját tudatossága, melyet TI tápláltok. Nem csak a benzinnel, amit a tankba öntötök. Bármikor, ha beültök az autótokba, a viselkedésetek, jelenlétetek, a hitrendszeretek táplálja.

 

 Hogyha az autótok állandóan lerobban, vessetek rá egy pillantást, hogyan is tápláljátok. Ha állandóan lerobban, Shaumba, adjatok túl rajta, szerezzetek egy újat. Élvezzétek az életet… (nevetés)nincs értelme egy feltuningolt régi autót vezetni. Higgyétek el, nem fogtok senkire hatással lenni - akármilyen guruk vagytok - abban az öreg autóban. Higgyétek el… azok az idők elmúltak. Hm... tényleg itt van St. Germain. (Kitör a nevetés a közönség soraiban)

 

Nos, Shaumbra, hogyan tápláltok másokat? Hogyan tápláljátok a gyerekeitek energiáját? Újra elmondjuk, hogy ebben nincs semmi jó vagy rossz. Mi a kapcsolatod velük? Hogyan tápláljátok a testvéreiteket, olykor tényleg drámaian. (Nevetés, mert a bemutatkozó részben Linda éppen egy ilyen történetről beszélt a lánytestvérével kapcsolatban.)

 

 Hogyan tápláljátok a munkatársaitokat? Felhatalmazzátok őket? Vagy éppen ellenkezőleg? Arra késztetitek őket, hogy érezzék, megvan a joguk, hogy önmaguk legyenek? Vagy segítetek korlátozni őket? Néhányan, Shaumbra, szó szerint, majd fel fogjátok ismerni, hogy néhányan közülük – a munkatársaitok közül – azt akarják, hogy a korlátozás táplálja őket. Nem értik, hogy ők is Isten. Úgy tekintenek önmagukra, mint puszta halandó lényre.

 

 Néhányan közülük – a munkatársaitok közül – úgy tekintenek magukra – hogy is mondjuk – mint egy nagyon korlátozott, tehetség nélküli lényre, de szó szerint szeretik, hogy ezen a módon táplálkoznak. Szeretik, ha lekiabálják őket, szeretik, ha kicsinek tartják őket. Ó, időnként panaszkodnak. De így táplálkoznak. Hogyan álltok velük kapcsolatban? Mikor zárjátok el azt a táplálást, amit velük tesztek? Vagy mikor aknázzátok ki ezen táplálás mögött megbúvó egyéb lehetőségeket?

 

Hogyan viszonyultok a pincérhez vagy a pincérnőhöz egy étteremben? Értsétek meg… Ó, ennek több hatása van, több – hogy is mondjuk – energia van mögötte, mint amit el tudtok képzelni. Itt vannak azok, akik benneteket kiszolgálnak, azok, akiket – hogy is mondjuk – a konyhával összekapcsoltok, akik kihozzák az ételeteket. Ez egy állandó energiacsere. Hogyan tápláljátok őket? Sokféleképpen viszonyulhattok ahhoz, ahogyan táplálnak titeket, ahogyan kiérkezik az étel az asztalotokhoz.

 

Hogyan tápláljátok az embereket a közlekedésben, az autókban, körülöttetek? Hogyan tápláljátok azokat, akik elhúznak mellettetek, kicsit megijesztve ezáltal, mivel éppen elbambultatok az autópályán haladás közben(nevetés)? Hagytátok, hagy menjen az autótok magától, míg ti elkalandoztatok gondolatban (hangosabb nevetés). Nos, hogyan tápláljátok azt a személyt? És újra elmondjuk, nincs ítélkezés ebben, csak érezzétek, mi jön be, és mi megy ki állandóan.

 

Hogyan tápláljátok a bolti eladót, amikor berohantok, hogy vegyetek valamit, amikor annyira siettek, hogy mosolyogni sincs időtök. Odadobjátok a pénzt, türelmetlenek vagytok. Máris tovább mennétek. Kiborultok, mert nem beszélnek feltétlenül az anyanyelveteken… hm. Hogyan tápláljátok őket? Érdekes, és az is, hogy ők hogyan táplálkoznak általatok?

 

 A dinamizmus fenomenális és ténylegesen meglehetősen egyszerű. Tehát legyetek nagyon is tudatában, hogyan is történik mindez a táplálás.

 

Nos, menjünk most egy másik szintre. Hogyan tápláljátok a fizikai birodalmakon túl lévő dolgokat? Értsétek meg… és hogyan fogadjátok azokat a nem-fizikai birodalmakból? Hogyan kapcsolódtok az angyalokhoz és az arkangyalokhoz? Hogyan tápláljátok őket? Értsétek meg… az arkangyalok archetipikus energiát jelentenek. Nem egy lelki lényt. Tápláljátok vagy beleteszitek az energiátokat abba az őstípusú lénybe, abba az arkangyalba. Segítetek megteremteni őket. Mint például Michael, nincs lelke, ő a részetek. Segítettetek megteremteni, összeállítani. Gabriel angyalt ugyanígy. Hogyan tápláljátok azokat?

 

Ne ítélkezzetek magatok felett, vagy ne érezzétek magatokat bűnösnek, vagy ne higgyétek, micsoda rossz gondolataitok vannak. A lényegi különbség egyáltalán nem ez. Csupán a tudatosság. Csupán a belső vágyak és szenvedélyek, amik különbséget okoznak. Nos, néha annyira belefáradtok, és aggódtok azzal kapcsolatban, mit is gondoltok.

 

De az sokkal mélyebbre megy annál. Mert ez a belső szenvedélyről, a belső ösztönről szól, és különösen a belső hitekről. Próbáljátok meg körültekintően megfigyelni, mit is gondoltok, inkább vessetek egy pillantást arra, milyen hiteitek is vannak, mint arra, hogy mit hisztek róluk. És itt van két külön dolog: a hitek és a gondolatok, ezek meglehetősen különbözőek, Shaumbra. Gondoljátok át ezt egy kicsit!

 

Nos, hogyan tápláltok más birodalmakat és azok hogyan táplálnak benneteket? Vagy kikapcsoljátok belőle magatokat? Azt hiszitek, hogy nincs Mikulás, hogy csak egy szereplő, amit megalkottak, mely valójában még több rosszat tett, mint jót? Talán néhányan még mindig dühösek a Mikulásra, hogy nem azt hozta, amit szerettetek volna. Talán lezártok dolgokat a képzelet birodalmaiban emiatt. Gondolkodjatok el egy pillanatra ezen.

 

Talán megtagadták tőletek a saját Mikulás - tapasztalásotokat, amikor gyerekek voltatok. Talán micsoda kiábrándulás volt, amikor azt mondták nektek, hogy nem is valóságos, csupán a képzeletetek, azért teremtették, hogy kibékítsék a kisgyerekeket Karácsony idején. Tehát lehet, hogy van egy negatív állásfoglalás, mely visszatart titeket attól, hogy kiterjedjetek a többszörös képzeletbeli birodalmakba, melyek éppen olyan valósak, vagy még valósabbak, mint az emberi valóság, melyben most ültök éppen.

 

 Éppen olyan valósak, vagy még valósabbak a képzeletbeli birodalmak, melyek mostanáig viszonylag elkülönültek az emberi valóság dimenziójától. Ezek nagyon, nagyon valósak. Kérdezzétek meg bármelyik angyalt. Boldogan el fogják mondani nektek. Épp olyan valósak. Különbözőek, de valósak. 

 

Tehát, volt egy elkülönülés az emberi valóság és más valóságok között mostanáig. Teremtettetek közéjük egy falat vagy fátylat. Hitrendszereket teremtettetek, ami ezeket elkülönülve tartotta, de most egyesültek, Shaumbra. Egyesültek az egymás melletti egybevágó oldallal, multi-dimenzionálisan, az anyagi és a nem-anyagi együtt. Ez nagyon valós, nagyon – hogy is mondjuk – valóságos lehetőség.

 

Beszélni fogunk erről most és az elkövetkezendő néhány Shoudban, hogyan is működik mindez. Arra kérünk titeket, hogy ne legyetek túlságosan hevesek ezzel kapcsolatban. Lesz majd egy hajlam arra, hogy odamenjetek. Arra kérünk, amikor hevessé váltok, azt is érezzétek a szívetekből, azt is lélegezzétek be. Vannak nagyon fontos alapelvek, alapvető eszközök. Beszélni fogunk erről, amikor az “árnyék- lehetőségekről, az árnyék- valószínűségekről” szólunk. A Mikulás bizonyos értelemben egy “árnyék”, egy lehetőség, egy valószínűség, mely létezik és nagyon, nagyon valós.

 

 Milliárd árnyék-lehetőség és – valószínűség vagytok. Most csupán önmagatok egyetlen kifejeződését látjátok és tapasztaljátok. Egyetlen kifejeződést, mivel belezáródtatok, egyetértettek vele. Most ki akartok ebből kerülni. Túl akartok azon lépni.

 

Beszéljünk itt egy pillanatra az “árnyék-testről”. Vessetek egy pillantást rá, amikor érzitek a testeteket: “Igen ez az, egyre öregszik, nem úgy szolgál engem, mint ahogy szeretném.” És elfogadjátok. Ne fogadjátok ezt többé el, mert most csupán egyetlen kifejeződést láttok.

 

 Ha egy szinten mélyebbre megyünk a DNS-nél, arra a szintre, mely nem-fizikai, ott az árnyék-testek milliárdjai vannak, melyek már ott léteznek bennetek. Nem a külső birodalmakban vannak, vagy az éterben. Ott vannak most bennetek közvetlenül. Elrejtőztek a jelenlegi testetek valósága mögé, de ott vannak. A teljesen meggyógyult test ott van most rögtön. Igen, így van. A teljességgel kiegyensúlyozott test. A test, mely nem hal meg. A test, mely telve van energiával. A test, melynek nincs szüksége figyelnie a súlyra, figyelnie az élelemre, nem kell aggódnia mindezen egészségügyi dolgok miatt.

 

Micsoda gyalázat, mostanság az emberek annyira meg vannak tévesztve, és össze vannak zavarodva a sok egészségügyi tanács miatt, mely ellentmondásos, mely megfoszt a jogosultságtól. Az emberek annyira aggódnak, mikor tüsszögnek, szellentenek vagy köhögnek, Shaumbra (nevetés). És mindezt az aggódás okozza, hogy a test gyorsabban, erősebben lezáródik, mert van egy olyan hitrendszer, hogy a test annyira törékeny és gyenge, a hitrendszer, hogy nincs rugalmasság, szó szerint ez fog válaszolni.

 

Bennetek van az árnyék-test, a lehetőség, hogy a testetek valójában bármilyen lehet. A lehetőség a test számára, hogy akár egy végtagot is újra kinöveszthet. Kérdeztétek néhány éve, "lehetséges-e ez?" Azt feleltük, "lehetséges, de nem valószínű a jelenlegi tudatossági rétegben." De most a Shaumbrán belül, még az a réteg is eltávozik. Az árnyék-test magában foglalja bármely lehetőséget. Igen, valóban, lehetséges újranöveszteni a hajat. Itt a lehetőség Shaumbra, hogy kitisztuljon néhány fizikai kényelmetlenség. Az árnyék-test is magában foglalja a saját óriási gyógyulási képességét, és szó szerint megvan a lehetősége, hogy belépjen a régi sebhelyekbe. Még akkor is, ha ezeket a múlt életekből cipeltétek magatokkal, és képes megfiatalítani azokat is.

 

Értsétek meg… a fizikai testeteken belül ott cipeltek sok érzelmi és nyomasztó értékű energiát a múltból. Talán megégettek máglyán, megöltek benneteket egy háborúban, vagy egy balesetben, vagy bármilyen ehhez hasonló dologban, hajlottatok arra, hogy továbbra is cipeljétek ezeket a fizikai kifejeződéseket ebben a létidőben is. Az árnyék-testnek megvan az a lehetősége, hogy újraegyensúlyozza vagy újra megfiatalítsa mindazt.

 

 Amiről most beszélünk, az nem csupán abba a testbe van bezárva, amellyel most rendelkeztek. Többé nem vagytok csupán ezen egyetlen testi kifejeződés által meghatározva. Az összes más lehetőség is ott van már bennetek. Ez csupán azon múlik, hogy kiengedjétek őket. Csupán azon múlik, mint ahogy mondottuk, amint megnézitek, hogyan táplálják a hitrendszereitek a valóságot. Amikor meg akarjátok változtatni a valóságot, változtassátok meg a hitrendszereiteket és mindezen lehetőség elkezdhet dolgozni a számotokra. Az árnyék-test ki tudja tisztítani a rákot a testből, ha elhiszitek, és ha megengeditek, hogy megtörténjen.

 

 Az árnyék-test ott van most bennetek. Nem kell, hogy imádkozzatok érte, nem kell meghatároznotok, nem kell kimenni érte, hogy aktiváljátok. Össze fogtok zavarodni ezzel a természetes folyamattal, ha intellektualizálni akarjátok, ha "árnyék-test" aktiválási kurzusokat szerveztek, ha szépséges módszertant, koncepciót építetek köré. (nevetés)

 

Ha valaha is szeretnétek - ahogy mondanátok idézőjelben, aktiválni az “árnyék-testet”, ez csupán azon múlik, hogy egy biztonságos helyen legyetek, Hogy ott legyetek a nyugalom, a csend azon pontján, mely ti vagyok és a lélegzetetek. Most adtok magatoknak engedélyt arra, hogy azok legyetek, akik vagytok, és hogy élvezzétek az életet, és azután ez automatikusan aktiválódik. Automatikusan elkezd bejönni az Új valóságalapotokba, melyet birtokoltok.

 

 Az “árnyék-testet” nem kell más birodalmakból behozni. Csupán az kell, hogy elfogadjátok az életetekben. Nem tudod erővel nyomni vagy erőltetni. Nem így működik. Ez arról szól, hogy elfogadjátok, arról szól, hogy megnézzétek, a hitrendszereitek hogyan teremtik a testeteket, hogyan teremtik a fizikai lényeteket. 

 

 Az árnyék-testnek valóban megvan az a lehetősége, hogy kijavítsa a látomást, és megvan az a képessége, hogy kitisztítsa – hogy is mondjuk – az egyensúlytalanságokat a vérben, minden bizonnyal megvan az a lehetősége, hogy az AIDS-szel dolgozzon. Azok, akik az orvosi gyakorlatban, annak is az AIDS-el foglalkozó területén ténykednek, kérdést intéztek hozzánk nemrégiben, de - hogy is mondjuk - nem kaptak választ. Nos, itt van a kulcs, megértve azt, hogy az árnyék-test hogyan jelenik meg.

 

 Amiről most beszélünk, az Ti nem egyetlen test vagytok. Nagyon- nagyon sok test. De a többi ebben az árnyékban van a valóság mögött, melyet most bevilágítotok. Azon fizikai lény kifejeződése mögött, melyet most birtokoltok, sok-sok más lehetőség és valószínűség van.

 

Azt mondjátok: “Ez csak fecsegés? Hogyan hozhatom ki azt? Ez csupán egy – hogy is mondjuk – elképzelés?” Teljességgel. Az imagináción keresztül, a hitrendszereitek felnyílásán át tud bejönni, és tud kifejeződni. El fogtok ámulni azon, mit tud tenni a testtel! Beszélünk majd többet az elkövetkezendő Shoudokban.  Több vagytok, mint csupán egyetlen test. Sok test vagytok. Melyiket választjátok, hogy behozzátok az új valóságotokba?

 

 Amint birtokoljátok az árnyék-testeteket vagy testeiteket, önmagatok szunnyadó, lappangó árnyék-személyiségei is elérhetővé válnak, készen arra, hogy megnyilvánuljanak. Azt hiszitek talán, hogy most nőként születtetek ebben a létidőben, van egy bizonyos szintű képzettségetek, hogy talán nővérként dolgoztok, talán az egészséggondozás területén, hogy megvan a személyiségetek egy bizonyos kifejeződése. De az csupán egy kifejeződés. Egyetlen aspektus. Nem vagytok abba bezárva.

 

 A bensőtökben ott vannak a rejtett lehetőségek és valószínűségek, hogy művészek, filozófusok, írók, zenészek, gazdálkodók, pap vagy papnő legyetek. Értsétek meg, csupán egyetlen valószínűséget tapasztaltatok meg, a bensőtökben ott van az összes árnyék, az összes lehetőség, az összes valószínűség. Most kijöhetnek, hogy szerepelhessenek.

 

Mostanság talán arra éreztek késztetést, hogy zenéljetek. De soha nem csináltátok azelőtt és nem tudjátok, hogyan is kezdjétek. Meglehet, ez egy valószínűség, egy árnyék-én, egy másik aspektusotok. Most szeretne integrálódni a valóságotokba.  A hitrendszeretek a maga behatároló módján azt közölte, nem valószínű, hogy meg tudjátok csinálni. Engedélyt adtok az összes elmebeli igazolásra, amiért nem lehettek zenész, mert nem gyakoroltátok.

 

Meg lennétek lepődve most az Új Energiában, ha leülnétek és kipróbálnátok néhány ilyen új dolgot, milyen könnyű ezeket felvenni, mennyire nincs szükségetek a fegyelmezésre. Nem kell szenvedésen keresztül mennetek, és a tanulás mindezen – hogy is mondjuk – szabályain. Mert az most már inkább a szív kifejeződéséből származik, mint az elme elemzéseiből. Hozzátok ki mindazt az árnyék-ént, melyek vagytok. Egy test által határozzátok meg magatokat, egy személyiség, egy név által. Pedig sok (név, személyiség… stb. ) vagytok, Shaumbra. Nagyon sok.

 

Úgy hívjátok ezeket, hogy alternatív valóságok, de általában amikor az alternatív valóságokra gondoltok, akkor olyan dimenziók jutnak az eszetekbe, melyek messze-messze vannak. Ám szó szerint együtt tudnak létezni veletek ebben a fizikai valóságban, mert ti is, ahogyan az árnyék-énjeitek, most elkezdetek előre jönni. Ráébredtek, hogy nem ebben a harmadik dimenzióban léteztek, legalábbis nem úgy, ahogyan gondoltátok, és nem vagytok ide lezárva. Sok dimenzió vagytok.

 

 Beszéltünk egyszer már róla, "Atyám házában sok-sok hely van." Ami azt jelenti, hogy ott vannak a valószínűségek, az árnyék-ének, a spirituális énetek más kifejeződései, azok is mind megtörténhetnek együtt egy több-dimenziós, nem rétegezett módon. Mindegyik kifejeződhet itt és most rögtön.

 

Vannak olyan “árnyék-létek”, melyeket soha nem éltetek meg pályafutásotok során földi letidőként.  Volt, akinek csak pár, másnak százak, vagy akár több ezer. De vannak olyan árnyék-létidők, melyeket soha nem éltetek meg a Földön. Megélhettétek más birodalmakban, vagy talán soha nem kerültek behozatalra az imaginációba, egy rejtett, szunnyadó állapotban voltak. Igen, talán a lehetőségek, az árnyék-létek milliói, milliárdjai vannak. Egy metafizikai new-ages kifejezésben találjátok magatokat, a létidők leágazásának kifejezésében. De nem vettétek figyelembe az árnyék-létidőket, melyeket nem éltetek meg a Földön.

 

Értsétek meg… oly sok mindennel több van annál, mint amit csak el tudtok képzelni. Oly sokkal többek vagytok annál a kifejeződésnél, mint amit a tükörben láttok, mint amit minden nap megéltek. Néhányan azzal játszottatok, hogy kimentetek más birodalmakba. Többdimenziós munkát végeztetek ott kint. Megengedtétek magatoknak az imaginációt odakint, de nem itt.  Az Én ezen árnyék természetének új megértésében sok valószínűség és lehetőség létezik. Elkezditek behozni ezeket ebbe a színházba, a Föld, a mostani élet ezen színpadára. Nem kell elkülönítenetek ezt a kettőt soha többé. Egyesíthetitek őket.

 

 Ez mind összekapcsolódik, Shaumbra, mind, amiről néhány éve beszéltünk: az imagináció… a felnyílás… annak megértése, hogy nem vagytok korlátozottak… annak megértése, hogy idehozhatjátok azt most rögtön.

 

Nos, a következő néhány hétben a legközelebbi összejövetelünkig, adjatok magatoknak engedélyt arra, hogy Minden legyetek, amik csak vagytok… értsétek meg. Beszéltünk már erről a múlt hónapban. Azt gondoltátok csak rólatok volt szó, az emberről. De nemcsak rólatok beszéltünk, hanem a lélekről, a lelken túliról, a lehetőségekről, a valószínűségekről is.Emlékezzetek arra, amit mondtunk: többet fejezhettek ki, mint csupán egyetlen valóságot egyszerre. Az egyik szemlélet, melyet St. Germain oly jól ismer. Egyszerre több dimenziós valóságokat is kifejezhettek… micsoda egy szemlélet!

 

 Adjátok meg magatoknak az engedélyt, hogy azok legyetek, akik vagytok, többet, mint amit valaha is gondoltatok, hogy voltatok. Adjatok magatoknak engedélyt az elkövetkezendő pár hétben arra, hogy élvezzétek az életet. Ez annyira fontos az igazi több dimenziós Én- megélésének kifejezésében! Nem tudjátok megtenni ha nem élvezitek az életet. Hogyan tudjátok behozni mindezen valószínűségeket, árnyék- valószínűségeket a valóságba, ha még csak itt sem vagytok, ha még csak oda sem adjátok magatoknak az élet ajándékát. Hogyan tudnátok behozni, ha az “éppen csak elég” régi hitrendszert írjátok alá? Néhányan még mindig ebben vagytok. “Éppen csak elegendő”. Hogyan tudnátok a spirituális kreativitás ezen összes másfajta valószínűségét, lehetőségét és kifejezését behozni, ha még mindig az “éppen csak elegendő” esküjét írogatjátok alá?

 

Élvezzétek az életet ebben az ünnepi időszakban. Hagyjátok, hadd menjen, ne aggódjatok mások miatt. Engedjétek meg magatoknak és élvezzétek. Ez magában foglal egy meghívást a választható, az árnyék-valószínűségekbe együtt táncolni veletek a színpadotokon, az életetekben. Nem tőlünk fognak jönni, az mind ti vagytok, akik bejönnek.

 

 A következő Shoudig tartó pár hétben vegyetek egy jó mély lélegzetet, és engedjétek meg magatoknak, hogy elkezdjétek tapasztalni, milyen az, amikor többszörös valóságok állandóan egyidejűleg léteznek egy helyen. Egy kis mérlegelést is fog adni. Behoztátok ebbe a hitrendszerbe, hogy csak egyetlen kifejeződést lehet megvalósítani, végrehajtani egy időben.

 

Most engedjétek meg magatoknak, hogy elősegítsétek, hogy felnyissátok és érezzétek az Énetek többszörös kifejeződéseit. A lehetőségek kilépnek abból az árnyékból, és most belépnek a valóságba, egyidejűleg létezve. Ez egy – hogy is mondjuk – lehet, hogy néhány azt hiszitek, hogy ez egy többszörös személyiségzavar (nagy nevetés a közönség soraiban). Ez valójában egy rendezett többszörös személyiség. Ahogy megengeditek, hogy ez a folyamat megtörténjen.

 

Érezzétek, milyen ez. Nem ajánljuk, hogy éppen egy autót vezessetek, vagy egy nehéz berendezést használjatok. (Újbóli nevetés.) Lehet, hogy egy különleges tájékozódási zavar elsöprő érzése lesz rajtatok, de ez helyénvaló. Nem veszítitek el az egyensúlyt, csupán az irányítást… értsétek meg. Először nem is akartatok irányítani.

 

 Engedjétek meg önmagatok többszörös kifejeződését. Ne nyomjátok erővel, csupán engedjétek, hogy megtörténjen. Sok különböző irányból tapasztalhattok meg dolgokat együttesen a Most pillanatában. Ez az, amit St. Germain tett. Ez az, amit a mester tesz. Ez az, amivel segít nektek.

 

 Szabadítsátok fel a korlátokat. Menjetek érte, Shaumbra. Élvezzétek ezt az ünnepi időszakot!

 

És ez így van!

 

Fordította: Halász Andrea