2005. május 15.


~ Az élet ötödik szakasza ~


Gyakorlati mágia sorozat


~ Emlékeztetők Otthonról ~


Ebben az üzenetben [illetve ettől kezdődően] a Csoport egy három hónapos utazásra visz bennünket. Ahogy utolsó könyvünk a "Spirituális pszichológia" végén megosztottuk olvasóinkkal, hiszünk abban, hogy mi leszünk a következő lépés az emberiség fejlődésében. A Csoport - az időt nem kímélve - megmutatja nekünk, hogy pontosan mit jelent ez mindannyiunknak külön-külön, nagyon személyre szabottan.


Nagy Csoport-ölelések:


Steve Rother

a Csoport szóvivője


a Csoporttól:


Üdvözlet Otthonról!


A céltól a tudatosság utazásáig


A kérésetekre csatlakozunk hozzátok ezen a napon, nem szólva arról, hogy melyik útra forduljatok, vagy hogy amit tesztek, az jó-e, vagy rossz - hanem elétek tartva a tükröt, hogy megláthassátok, kik vagytok igazából. Emlékeztek-e rá, hogy kik vagytok? Mi igen. Azért jöttünk most, hogy különleges módon segítsünk abban, hogy meglássátok, miért jöttetek, és megmutassuk, hogy hol jártok az utatok során. Azt kérdezitek most: "Hogyan léphetnék előre a magasabb vibrációk felé, és hogyan válhatnék szándékos teremtővé?" Ahh, bár nincs itt a vége, mégis sokan megtalálták már közületek a céljukat. Sokan megtaláltátok a szenvedélyeteket, vagy legalábbis egy részét. Tartsátok észben, hogy ez nem a szenvedélyetekbe való belépésről szól; ez a szenvedélyetek irányába való elmozdulásról szól, mivel a haladás a cél-tudatosságtól az utazás tudatosságáig a ti természetes fejlődésetek, és ezért vagyunk itt. Ily módon még azt is mondhatjuk, hogy minden élet annak megtanulásáról szól, hogy élvezze az utazást.


Talán érdekes lehet megtudnotok, hogy mindannyia ugyanarra a helyre tartotok. Ismét Haza jöttök... de nem azelőtt, hogy megteremtitek az Otthont a Földön. Elsősorban ez az, amiért ide jöttetek. A tőlünk telhető legjobb tanácsokat adtuk, hogy [a tiétektől] eltérő perspektívából láthassátok magatokat, így újra emlékezve azokra a részletekre, amelyeket elfelejtettetek. Ma egy lépéssel tovább fogunk vinni benneteket. A gyakorlati mágia a mi szenvedélyünk. Mindaz az információ, amit az Őrző közread, az összes könyv, az összes szeminárium, az összes DVD, amikkel úgy szeret játszani - mindezek egyszerűen csak ideák az éterekben. Az ideáknak mindaddig nincs jelentőségük, amíg valaki elő nem veszi valamelyiket, és nem alkalmazza a gyakorlatban a saját élete megjobbítására. Ez a gyakorlati mágia.


Új perspektíva az élet hét szakaszáról


E napon a gyakorlati mágia további elemét adjuk át nektek, még akkor is, ha az, amit ma átadunk, messze túlnyúlik jelenlegi üzenetünkön. El fog nyúlni egy három hónapos periódusra. Először hadd osszunk meg veletek egy látomást rólatok, ahogy a Szellem perspektívájából látszik az ember. Sokat átadtunk ebből az információból abban, amit az Örző "spirituális pszichológiának" nevez, de hadd osszuk meg veletek ennek a fejlődésnek a következő lépését. Hét szakasza van az életnek. Egymás után mentek végig mindegyiken, szándékosan, hogy megtanuljátok [az adott szakasz] sajátos uralásának lehetőségeit. Ezek a szakaszok nem évekkel definiálhatók, hanem a vibrációs fejlődésetekkel.


Az emberek fejlődnek. Már nem azok az alacsonyabb vibrációjú emberek vagytok, akik akár csak rövid idővel ezelőtt voltatok. Magasabb igazságokat értek most el, hogy ezek támogassák a magasabb vibrációkat. Ahogy egyik szintről a következőre fejlődtök, elkezditek felfogni az új ideákat; elkezditek más módon látni önmagatokat. Tanácsot kívánunk adni e napon arról, hogyan lássátok magatokat a következő három hónap során. Ez játék, ahogy az élet egésze is csak játék, így új játékot kínálunk nektek, annak új módját, hogyan lássátok életetek utolsó három szakaszát. Az élet ötödik, hatodik és hetedik szakasza most új idővonalon látható. Miközben fejlődtök, nem adódik egyetlen újabb szakasz sem az életetekhez. Ehelyett ismét újra fogjátok kezdeni ugyanabban "fizikalitásban" [vagyis ugyanabban a testben]. Újra fogtok születni ugyanabban a fiziológiában; a Szellemhez kapcsolódás új lángra fog lobbanni, és képessé fogtok válni arra, hogy ugyanabban a fizikai testben keresztülmenjetek egy másik életen.


A megvilágosodott keresőtől a megvilágosodott tudóig


Az újraszületés és a következő szintre lépés folyamata már ma kezdődhet. Hadd osszuk meg veletek, hogyan tekintitek életetek következő három szakaszát. Az érettség ötödik szakaszában a dolgok számodra elkezdenek változni. Befejezed az igazságod saját magadon kívül való keresését, és első alkalommal kezded elfogadni ezt magadon belül. Ahelyett, hogy kereső lennél, tudóvá válsz. Az élet ezen ötödik szakaszának fejlődése lehetőség számodra, hogy megértsd, Te vagy az Isten, Te vagy a teremtő, és hogy felelős vagy Minden Létezőnek e teremtőerők használatáért.


Igen, tudjuk. Nehéz ezt nektek megérteni. Tudjuk, hogy az egótok elvisz benneteket egy irányba, és ezt megpróbáljátok "kívül tartani", és így nehézzé válik, hogy meglássátok kik vagytok. Azt is tudjuk, hogy nehézségeitek vannak annak megértésében, hogy mikor teremtsetek, és mikor legyetek megengedők [vagyis "beletörődők"]. Erre a kérdésre egy nagyon egyszerű megoldást fogunk ajánlani - habár valamiképpen mindez csak szemantika [azaz "jelentéstan"-i fejtegetés] - hiszen tulajdonképpen még a létezés állapota is teremtés. Hadd adjunk nektek egy egyszerű tanácsot: boldog vagy-e ott, ahol vagy? Ha igen, légy boldog. Ha nem, akkor merj újra választani, és teremts másik valóságot. Egyszerűen azt mondjuk nektek, hogy minden változás valami jobbhoz vezet. Igen, tudjuk. az emberek nem szeretik a változást. Nagy erővel ellenállnak; akárhogy is, minden változás bele fog vezetni a fejlődésetekbe.


Az ötödik szakasz kérdése: mi a valóban fontos?


Fejlődésed egyik pontjánál a lélek szintjén kezded el felfogni az igazságot. És akkor elkezded irányítani saját változásodat, és aktiválni saját változásaidat és teremtéseidet. Amit most kínálunk, az egy lehetőség, hogy mindezt áttedd a gyakorlatba. És akkor teremtővé válsz, vállalva a felelősséget saját boldogságodért és szenvedélyedért. És akkor a tőled tehető legmagasabb módon használod az Univerzumot. Ebben rejlik a mágia. Az élet ötödik szakasza az igazság önmagadban való megtalálásává válik. Az élet ötödik szakaszában a mindenki számára feltett kérdés: mi a valóban fontos?


A keresők keresésüket az élet harmadik szakaszában kezdik. A belül lévő igazság megtalálása és a megvilágosodott tudóvá válás általában nem következik be az élet ötödik szakaszáig. Ami ma előtted van: a kapcsolódási pont megtalálása, a teremtés képessége, a lehetőség, hogy felelősséget vállalj saját teremtéseidért, egy kicsit megtartsd a béke érzetét. Azt kérjük, hogy fontold meg annak szándékolását, hogy most belépj velünk az élet e szakaszába, függetlenül attól, hol vagy [most]. Az élet hét szakasza minden lélek általánosan bejárt útja, minden lélek minden életben megteszi e fejlődési utat. Azt javasoljuk most, hogy a következő három hónapban velünk együtt szándékosan menj keresztül az utolsó három szakaszon. E gyakorlat előrehaladott lélek-lehetőségeket fog kínálni - hogy megtapasztald a szándékos teremtést.


Újrakezdés halál nélkül


Néhány nagyon egyszerű tanácsot fogunk adni - de mielőtt így teszünk, hadd fektessük le elétek az utat, hiszen szerettek visszafelé haladni az időben. Hadd osszuk meg veletek, miről fogunk beszélni az elkövetkező három hónapban. Az élet minden egyes szakaszának különleges célja van a lélek fejlődésében. Ez nem mindig az általunk felsorolt sorrendben zajlik, és ezen életszakaszok mindegyike sem mindig teljesedik ki minden egyes életben. Ezek egyszerűen az élet általánosan lefektetett fejlődési irányelvei a szellemed számára minden egyes inkarnációban. Hasznos lehet, ahogy keresztülviszünk az élet utolsó három szakaszán - minden hónapban egyen - hogy a segítségével megértsd, mi fog történni ezen utazás után. Hogyan fog ez fejleszteni, és hol ér véget? Nagyon egyszerű. Nem ér véget; egyszerűen újrakezded az elején. Az első szakasz a tervezés szakasza, ahol - még az inkarnálódás előtt - létrejön a legtöbb szerződés. El tudod-e képzelni, milyen lenne megtervezni a következő inkarnációdat, még mialatt fizikai formában maradsz?


Lehetőségeket fogunk kínálni neked, hogy meglásd, hogyan alkalmazható ez most a mindennapi életedben, függetlenül attól, hogy életed melyik szakaszában vagy jelenleg. Miközben végigvezetünk e részletek megtestesítésének alkalmazásán, ez a Játékod újraírásához fog vezetni téged - újrakezdeni és újraszületni és egy új virágot kivirágoztatni. Lehetőségeket fog adni neked, hogy keresztülmenj fejlődésed folyamatán, és arra, amit felemelkedésnek neveztünk. E napon az érettség szintjéről beszélünk neked, egy olyan lehetőség eléréséről, ahol megtalálhatod lényed esszenciáját, és azt, ami valóban fontos.


Annak meghatározása, ami fontos


Azon javaslatok egyike, melyeket tenni fogunk neked, hogy tégy úgy, mintha mindent elvettek volna tőled. Ha a családod fontos, csak egy pillanatra told el magadtól. Ha a munkád fontos, és segít az önmeghatározásodban, csak egy pillanatra told el magadtól. Ha a tulajdonod az, amibe oly elszántan kapaszkodsz, azt told el magadtól - csak egy pillanatra. Mi maradt? Ezt a kérdést tesszük fel neked, és kérünk, hogy a következő hónap során vidd magaddal, hiszen az élet ötödik szakaszán való keresztülhaladás az összes megmaradó dolog számára megnyitja az ajtót, hogy előre jöjjenek, és megnyitja számodra, hogy e napon belépj a saját fejlődési folyamatodba. Nem szükséges fizikailag eltávolítanod ezeket, azt kérjük, hogy energetikailag szüntesd meg a kötődésedet mindazokhoz a dolgokhoz, amelyeket fontosnak tartottál, és engedd el azokat szeretettel. Ezután - és csakis ezután - tudod valóban meghatározni, hogy a lélek szintjén mi a fontos számodra.


Szeretjük a játékokat. Nagy intenzitással figyeltük a tieiteket [a játékaitokat], és játszottunk, amikor lehetséges volt. Szeretünk belépni a játékotokba - amikor meghívtok bennünket. Most is így teszünk - de ez a ti játékotok. Itt vagyunk tükörként, hogy nehogy megfeledkezzetek arról, kik vagytok valójában. Itt vagyunk, hogy felemeljünk benneteket a földről mindahányszor egy időre, és hogy emlékeztessünk benneteket saját nagyszerűségetekre. Itt vagyunk, hogy lefújjuk a port, hogy megláthassátok a saját fényeteket, és megértsétek a másokra gyakorolt hatásotokat, és a felelősségeteket a teremtésben. Ez az angyalok szerepe - hogy tükrözzék az emberek nagyszerűségét. Azt kérjük tőletek ezen a napon, hogy küldjétek előre magatokat az élet ötödik szakaszába, helyezzétek előre magatokat, és tegyetek úgy, mintha azért lennétek itt, hogy életetek minden helyzetét újra kellene értékelnetek. Mindenre rá kell tekintenetek, hogy [felmérjétek] igazi fontosságukat az életetekben.


Amikor az általad birtokolt dolgok téged birtokolnak


Nem volt túl régen, amikor az Őrző és az Őrző Őrzője költöztek. [Előtte] egy helyen laktak huszonhét évig. [Steve] önmagát gyűjtőnek nevezte, Barbara pedig "csomagpatkány"-nak nevezte őt. Mindent gyűjtött, ami bármire is jó lehetett, hiszen "talán egy nap pont erre lesz szükség". Megmondtuk neki, hogy eljön a nap, amikor az ócskaságai birtokolni fogják őt, és azt kértük, hogy a mostra figyeljen. Arra kérünk, hogy nem csak a tulajdonlással ne törődjetek, de a kapcsolatokkal, és mindazon dolgokkal sem, melyeket fontosnak hisztek. Amikor elengeditek az összes rajtatok kívül álló dolog iránti szükségleteteket, utána sokkal jobban élvezhetitek mindazt, amitek van, hiszen csak ezután értitek meg igazi jelentőségüket az életetekben. Ez az a folyamat, amely megnyitja az ajtót, és általában ezt értik az élet ötödik szakaszán.


Ez lehetővé teszi számotokra, hogy belépjetek az élet hatodik szakaszába, ahol megtapasztalhatjátok a valódi lemúriai létezést. Mindannyian úgy mentek keresztül ezen, mint gyermekké válnátok. Erről a következő hónapban fogunk beszélni, hiszen fontos része ez a folyamatotoknak, melynek során az emberek vissszatérnek a lelkükhöz és elengedik a testüket. A fejlődési ösvényen - melyen szellemként idejöttök - beleugrotok a testbe, és [utána] a Földön töltött összes időtök alatt annak folyamatában vagytok, hogy ugyanezt a testet elveszítsétek. Az ötödik szakaszban mi csak próbálunk segíteni, hogy visszaemlékezzetek arra, mi a valóban fontos, és kik vagytok valójában.


Harminc napig... értékelj [át] mindent


Azt kérjük, hogy a következő harminc nap alatt mindenben, amivel csak szembetalálkozol lásd meg annak valódi fontosságát a szellemed számára, és találd meg, ami valóban fontos. Ez nem jelenti azt, hogy mindezt el kell engedned. Ez nem jelenti azt, hogy mindent el kell ajándékoznod. Ez nem jelenti azt, hogy meg kell töltened két szemetesautót, ahogyan az Őrző tette. Azt jelenti, hogy saját érzékelésed eltolásával megváltoztatod a valóságodat. Minden kötődésed elengedésével találd meg, mi a fontos számodra, és el fogod kezdeni megérteni, mi a fontos a szellemed számára - ahogyan megszólal a Felsőbb Éneden keresztül.


Kapcsolatod sokkal közelibb a Felsőbb Éneddel, mint gondolnád. Életed döntései közül sokat nem magában az alsóbb tudatos elméd hoz meg, hanem együttműködésben a Felsőbb Éneddel. A halál folyamata a legtöbb esetben nem tudatos döntés. Ez, és sok más fontos döntés Felsőbb és alsóbb éned összekapcsolódása révén születik. Amikor végbemegy ez az összekapcsolódás, saját Felsőbb Éned felszabadít a test hordozásának szükséglete alól. Az élet ötödik szakasza az első lépés ebbe az irányba. Ez rendszerint az élet befejezése. Most azonban ez nem a távozásról szól - hanem a visszatérésről a Szellemhez. Nem arról szól, hogy emlékezzünk vissza az Otthonra, vagy menjünk oda. Arról szól, hogy teremtsétek meg az Otthont ott, ahol éppen most vagytok. Arról szól, hogy tanuljátok meg most, hogyan éljetek, tanuljátok meg hogyan legyetek a szenvedélyetekben. Ez Isten olyan kifejezése, melyre olyan lehetőségetek van, mint senki másnak.


Még mi, a mennyei angyalok sem tudjuk megtenni a legcsodálatosabb dolgok többségét, amelyek csak a fátyol mögött [vagyis az emberi oldalon] hajthatók végre. Képtelenek vagyunk átölelni egy másik személyt. Ez a számotokra van lefoglalva. képtelenek vagyunk megérinteni egy másik életet. Képtelenek vagyunk egy másik lélekben fellobbantani a szikrát a szemükbe nézve, és egyetlen fizikai pillantással segítve őket a visszaemlékezésben arra, hogy kik ők. Ti képesek vagytok rá, és ezért vagytok itt - hogy dolgozzatok magatokon, és fellobbantsátok saját fényeteket, és körbe forduljatok, és belenézzetek a másik ember szemébe. Hogy megtegyétek, arra kérünk benneteket hogy a következő harminc nap során figyeljétek meg az életeteket, és tapasztaljatok meg mindent, ami bejön az életetekbe, és lássátok, hogy mi a valóban fontos számotokra. Az az érdekes ebben, hogy másítja meg a döntéseiteket. Nem a döntés eredménye az, amit a lelketek keres. Ez egyszerűen a visszatekintés tapasztalata. Ez nem a cél; ez az utazás.


Merlin ösvénye


Indulj visszafelé az időben és told el a valóságodat, mivel ha így teszel, olyanná válsz, mint Merlin, és visszafelé haladsz az időben. [A nálunk nem túl ismert Arthur-legendák szerint Merlin nem öregedett, hanem fiatalodott az idő múltával - a történet elején volt a legöregebb, és napról napra fiatalabb lett.] Figyelmed, látomásod a múltad felé fordul. Ha éppen a jelenben vagy, tudatosságod látni fogja, hogy hol vagy, de nem látod a jövődet, így ténylegesen mindig visszafelé haladsz az időben. Amikor azt mondjuk neked, hogy szándékosan haladj visszafelé az időben, ez azt jelenti, hogy fordulj meg, és menj bele a jövődbe. Ez az, amit tenni fogsz most és a következő harminc napban. Sokkal több elérhető lehetőség van most erre, mint valaha volt a bolygón, vibrációtok kollektív emelkedése miatt, és az energia miatt, amit megosztotok [egymással]. Hozzátok ezt mozgásba még ma, és figyeljétek, ahogy feltárul a mágia. Merjetek rátekinteni magatok körül mindenre, ami történik, és mindenre, ami belép az életetekbe - minden emberre, akivel találkoztok, minden dologra, amiről megértitek, hogy fontos volt az életetekben - és egyszerűen értékeljétek igazi jelentőségüket, és igazi hasznosságukat lelketek számára. Nagyon hatékonyan és nagyon gyorsan ott leszünk veletek az élet ezen utolsó három szakaszában, így megkezdhetitek az új tervezési ciklust - az élet első szakaszát. szándékotokkal írjátok a tervet, hiszen ez az, amit felemelkedésnek neveztek.


Kedveseink, itt vagytok egymás számára. Nyúljatok ki [egymás felé] gyakran. Tartsátok meg az erőtöket. Ne adjátok azt nekünk. Ne forduljatok hozzánk minden válaszért. Ne fogadjatok meg minden szót, amit mondunk. Csak azokat a részleteket fogadjátok el, amelyek a szívetekben rezonálnak, hiszen ti vagytok az erő egyedüli hordozói. Ismerjétek fel mi a helyes számotokra, és teremtsetek mágiát. szedjétek össze mindenhonnan, ahol meg tudjátok találni, és figyeljétek, ahogy a világotok elkezd jobbá válni. Ha úgy találjátok, hogy ez nem jelent semmi többet, mint az elme békéjével és az arcotokon mosollyal járni, akkor azt kérjük, hogy fontoljátok meg: talán ez volt az, amit terveztetek, amikor erre a bolygóra jöttetek.


A legnagyobb megbecsüléssel ülünk itt veletek, és adjuk át emlékeztetőinket Otthonról. Eónok óta vártuk ennek lehetőségét. Ha tudjuk tartani a tükröt, ha le tudjuk törölni a port, akkor vethettek magatokra egy pillantást, ekkor elvégeztük munkánkat, és beteljesítjük szenvedélyünket. Ezekkel az egyszerű emlékeztetőkkel távozunk: kezeljétek egymást a legnagyobb tisztelettel. Tápláljátok egymást minden lehetőséggel, amire képesek vagytok, hiszen valójában önmagatokat tápláljátok. És emlékezzetek arra, hogy ez játék; játsszatok jót együtt.


Espavo.


A Csoport.
vissza az előző lapra