~ Az élet hatodik szakasza ~


Gyakorlati mágia sorozat


~ Emlékeztetők Otthonról ~


Az e havi Fény világítótornyai közvetítést a hollandiai Zeistben tartottuk élőben. Úgy döntöttünk, hogy ezt az üzenetet élőben sugározzuk Hollandiából az interneten, így számos országban kapcsolatba léphetünk a fény családjával. Ennek köszönhetően ez a Fény Világítótornyai tartalmaz egy kérdés-felelet részt is, ami a körülbelül 300 fős közönséggel zajlott. Az országokat elválasztó képzeletbeli határok nem gátolhatnak minket abban, hogy tudjuk: egy szív vagyunk a fényben.


Nagy CSOPORT-ölelések,Steve Rother

a Csoport szóvivője
Előrejelzési riadó:


A Csoport beszélt mostanában arról, hogy a Föld változik. Az alábbi kérdések és válaszok egyike érinti az egyik előrejelzést, amit nem rég tudattak velünk. Mostanában szóltak egy másik előrejelzésről is, arra figyelmeztettek, hogy figyeljük a Csendes-óceánban a víz alatti szeizmikus és vulkanikus tevékenységet. Ma 7.2-es erősségű földrengés volt Észak Kalifornia partjai mentén. Folytatódik…
a Csoporttól


Üdvözlet Otthonról!


A legnagyobb örömmel látogatunk ma el hozzátok, mivel mesterek között ülhetünk. Ti, akik a Játékasztalon játszotok el mertek feledkezni hatalmatokról, örökségetekről és saját királyi családfátokról. Erre irányuló szándékotok útjára indított egy teljes fejlődési folyamatot, amilyet korábban soha nem ért el senki. Itt ülünk a lábaitoknál és becsülünk benneteket. Tudjátok-e kik vagytok? Mi tudjuk. Ma csupán szeretnénk kitárni szárnyainkat, így talán kicsit megérezhetitek milyen érzés ezt az Otthonról származó energiát megtartani. Minden egyes alkalommal mikor valamelyikőtök szívében tartja szenvedélyét és továbblép fejlődésében, mindannyian kicsit közelebb kerültök. Most is ezt teszitek, mivel amint saját fejlődésetek folytatódik, úgy találhatjátok, hogy változások történnek életetek hét szakaszának folyamatában.


Az élet utolsó szakasza


Csupán egy hónapja annak, hogy arra kértünk benneteket, hogy lelki szemeitekkel lássátok magatokat áthaladni az élet ötödik szakaszán, hogy megtapasztaljátok a mesterré válás folyamatát az élet érettségként ismert szakaszában. A nagy kereső helyett megvilágosodott keresővé váltatok Amint mindannyian nekifogtatok ennek, kezdtétek megérteni, hogy mi igazán fontos az életetekben, mivel eljön az idő mikor a tárgyaitok elkezdenek birtokolni titeket. Ez eltérít elsődleges célotoktól, saját szenvedélyetektől és saját örömötöktől. Ha veszitek a bátorságot és szándékosan beléptek a változásba, az megnyitja számotokra az ajtót, hogy megkaphassátok az élet ötödik szakaszának összes ajándékát. Most, hogy az elmúlt 30 napban ezt megtapasztaltátok, hagy vezessünk benneteket az élet hatodik szakaszába, hiszen ezért vagytok ma itt.


Ebben ez általunk Gyakorlati Mágiára keresztelt sorozatban bepillantást szeretnénk nyújtani abba, hogy milyen áthaladni az élet utolsó három szakaszán áthaladni és ott nem befejezni azt. Nem árulunk el titkot azzal, hogy a harmadik és utolsó hónapban azt a kihívást bízzuk rátok, hogy írjátok újra következő életeteket, lépjetek be a magatok által teremtett újdonságotokba. Minden pillanatban, mikor talpatok a földet éri megteremtitek alatta a füvet. Az út csak azért jön létre előttetek, mert olya irányba indultok, ahol azt várjátok, hogy utat találtok. Az élet egy önbeteljesítő prófécia. Nem érdekes egyenlet ez? Tovább mentek és messzebbre juttok az előttetek álló lehetőségekben. Hagy beszéljünk hát az élet hatodik szakaszáról. Hagy mutassuk meg milyen lehet, mert ez a folyamat leírhatatlanul gyönyörű.


Az Univerzális Igazság egyszerűsége


Az élet első szakaszában mikor egy csecsemő megérkezik, még őrzi az Otthon rezgéseit és emlékeit. Kis gyermekként próbáltok alkalmazkodni a Föld sejtszintű emlékeihez és rezgéséhez. Olyan mintha a lábatokkal egyszerre két világban állnátok. Az élet hatodik szakasza hasonlít ehhez, mivel ez az átalakulásra való felkészülés időszaka, az egyszerűbbé válásé. Az élet ötödik szakaszában meghatároztátok mi igazán fontos az életben, és ezzel előkészültetek a hatodik szakasz egyszerűsítési folyamatára. Lemúria idejében annyira fejlett társadalmat alkottatok, hogy mindannyian olyanok voltatok, mint a gyermekek. Ez csak akkor lehetséges, ha mindent leegyszerűsítetek. Hasonlóképpen, csak akkor tudtok egyszerűsíteni, ha tudatában vagytok annak, mi igazán fontos. Lemúria idejében az összes lemúriai kollektív rezgése elért egy olyan szintet, amelyen mindannyian egyszerűségben léteztetek. Az élet bonyodalmai az általatok viselt fátyol melléktermékei. Kérünk, legyetek tudatában annak, hogy minden igazság - a maga puritán formájában - egyszerű. Tudjatok róla, hogy a megértésnek több szintje létezik, így aztán annak is, amit ti igazságként ismertek. A megértés magasabb szintjére jutáshoz a kulcs mindig az egyszerűség meglelése az igazságban. Hogy a megértés új szintje, és az univerzum közös igazsága elérhető legyen számotokra, az emberiség vibrációja természetszerűleg egyszerűsödni fog fejlődése során.


Isten egyszerű


Volt idő, amikor az Őrző válaszokért kilincselt nálunk. Régebben gyakorta tett így. Egyszer aztán megkérdezte: „Miről szól ez az egész? Mutassátok meg nekem hogyan működik a mindenség!” Azt gondolta ez érdekes kihívás lesz számunkra, így eleget tettünk kérésének. Abban a pillanatban egy felhőn ücsörögve találta magát, onnan tekintett le a Földre, a földi játékasztalra. Amint nézte, kezdett mindent megérteni. Felfogott mindent, amit képes volt érzékelni, és megértette hogyan alakulnak ki az összefüggések Akkor felnézett ránk és így szólt: „Ugye nem engeditek majd, hogy minderre emlékezzem?” mi pedig azt mondtuk: „a hagyományos módon nem”. Akkor nekiállt alkudozni velünk, amit mi rendkívül fantáziadúsnak találtunk. Azt mondta: „Hagy vigyek magammal egyetlen darabot, ami majd emlékeztet az összes többire, és hogy hogyan áll ebből össze az egész. Csak szeretnék emlékezni rá, hogy milyen egyszerű ez az egész.” Ma is csupán annyit képes felidézni, hogy az egész nagyon egyszerű. Az élet annyira egyszerű, hogy a legtöbb ember számára nagyon unalmas lenne, így aztán próbáljuk annyira bonyolulttá tenni, hogy az kellőképpen lefoglaljon benneteket. Gyakran csak az igazság körüli cikornyás cicomát osztjuk meg veletek ahelyett, hogy egyenesen az igazságot adnánk át. A szabad akarat bolygóján csak akkor vagytok képesek saját igazságotokra rátalálni, ha azt a bonyolultság illúzióján keresztül érhetitek el. A bonyolultság a fátyol, amit a játék kedvéért viseltek. Amint fejlődtök, minden egyszerűbbé válik.


Egyszerűsítsetek, és olyanná váltok, mint a gyermekek. Egyszerűsítsetek még tovább és olyanná váltok, mint isten.


A közelmúltban lezajlott kollektív fejlődéseteknek köszönhetően többé nincs szükségetek a fátyol bonyodalmaira, mint egykor.


A hatodik szakasz gyakorlata

30 nap egyszerűség


Az elkövetkező 30 napban játszani hívunk benneteket. Ha szeretnétek az általunk felajánlott játékot játszani, találjátok meg a módját, hogyan találhatjátok meg az egyszerűséget minden tapasztalatotokban. Az elkövetkező 30 napban találjátok meg a módját annak, hogy egyszerűbbé váljatok és megértitek, hogy az eddig a pillanatig megszerzett élettapasztalatotok nagyon kevés dologra korlátozódik. Az elkövetkező 30 napban figyeljétek az energiát!


Kövessétek az energiát, mert elárulja nektek, hogy hol találhattok az egyszerűségre. Az energia minden formában egyszerű. Minden energiaforma a legkisebb ellenállás útját keresi. Már beszéltünk az isteni vízről. Beszéltünk az isteni áramlásról, mert a víz is energiaforma. Sosem hal meg, sosem jön létre. Csak egyik formából a másikba alakul. Ahogy az energia, úgy az összes energiaforma is mindig megtalálja a legkisebb ellenállás útját. Ha követni tudod a legkisebb ellenállának ezt az útját döntéseidben, saját életedben, kapcsolataid értékelésében, mindenben, amit teszel, megtalálod az egyszerűséget az életedben. Figyeljétek merre áramlik az energia a saját életetekben és felfedezitek az energia mögött rejlő motivációt. Ha azt megértitek, minden egyszerűvé válik. Az elkövetkező 30 napban azt kérjük tőletek, hogy keressétek a legkisebb ellenállás útját mindenben. Ez segít majd abban, hogy rászokjatok az egyszerűségre. Az élet hatodik szakasza fontos szerepet játszik a emberi tapasztatokban, mert ez van az élet hetedik szakaszára a legnagyobb hatással.


Az egyszerűség egyenlő az igazi szépséggel


Miután rátaláltok az egyszerűségre, ha valami bonyolulttal találkoztok könnyebben eljuthattok valódi esszenciájához. Az igazi esszencia megtalálása valamiben lehetővé teszi számotokra, hogy mindenben megláthassátok az igazi szépséget. Mosolyogjatok sokat az elkövetkező 30 napban, mert ez segít majd mindent egyszerűbbé tenni. Segít majd a körülöttetek lévő energiának is, hogy a legmélyebb lényeget sodorja utatokba. Hajrá!


Kérdések és válaszok a Csoporttól:


Ezúttal foglaltunk némi helyet azon sokaknak, akiknek kérdése van közületek:


Kérdés: Miért fontos egyensúlyba hozni magunkban a férfi és női energiákat?


a Csoport: Nagyon egyszerű. A fátyol túloldalán nem létezik a férfi-női felosztás. Az egyének nem különülnek el. Persze továbbra is létezik személyiségmagotok, ami egyedi módon sajátotok. Vegyünk például egy tréfamestert, aki mindig megtréfál másokat. Imád nevetni és megviccelni másokat. Aztán egy nap meghal, és átmegy a fátyol másik oldalára. Minden alkalommal, amikor valami olyat pillantasz meg, amit mások megtréfálására használt, eszedbe jut, rágondolsz, és már ott is van a vállad felett. Még mindig hordozza a személyiségmagot, bár már a fátyol másik oldalán van. Valójában ugyanazokat a tréfákat süti el a mennyországban. Remekül szórakozik, és megtartja személyiségmagját, ám elveszíti a polaritás illúziójából adódó megosztottságot.


Ahhoz, hogy a végest játszhassátok, miközben valójában végtelenek vagytok, szükségetek van a polaritás játszóterére. A polaritás tudatossága adja azt az illúziót, hogy különállóak vagytok. Emiatt gondoljátok, hogy van fenn és lenn, helyes és helytelen, jó és rossz, fekete és fehér. Ilyesmi nem létezik. Csak személyiségmag (lélek) van, ami a polaritás játszóterén fejezi ki magát. Minden életetekben elvállaltok egy feladatot, lejöttök, játsszátok a Játszmát egyik vagy másik nem képviselőjeként. Azért tesztek így, hogy egyensúlyt hozzatok az energiába. A Földön polaritásban játszotok, és a polaritás kifejeződése emberi formában a férfi és a nő. Amint visszaalakultok lélekké, eléritek az élet következő szintjét, és a következő fejlődési folyamatot. A férfi/női energiák egyensúlya segít nektek előrelépni e fejlődésben és elérni az Otthont. Nem számít ki vagy, milyen szexuális alakot ölt fizikai tested, a férfi/női energiák kiegyensúlyozása segít majd könnyebben és kellemesebben tudjatok előrelépni az Új Föld magasabb vibrációiban.


Tisztában vagytok vele, hogy az összes háborút a Földön a férfi/női energiák kiegyensúlyozatlansága okozta és okozza? Nem nehéz belátni, ha megálltok egy pillanatra és elgondolkoztok rajta. Napjainktól kezdve az ókorig ugyanarra az egyensúlytalanságra vezethetőek vissza. Jelenleg társadalmatok férfi befolyás és dominancia alatt áll. Ez változóban van. Voltak azonban olyan idők, mikor a bolygón a női energia volt a domináns. Az ugyanannyi gondot okozott, mint amennyit most tapasztaltok. Nem arról van szó, hogy a női energiának ismét át kéne vennie a hatalmat. A női energiának meg kell erősödnie, hogy egyensúlyba hozza a bolygótokat. Ez Merlia, Merlin női részének feladata, ő pedig visszatért. Energiájával segítségetekre siet, hiszen ti hívtátok, hogy energiátok része legyen. A nők kiegyensúlyozzák majd a férfi oldalt, így kiegyensúlyozott energiába léphetnek. Ez Merlin és Merlia segítségével történik majd. Varázslatos idők ezek. Hívjátok a mágusokat! Játsszatok az energiával! Találjátok meg saját egyensúlyotokat és élvezzétek az utat! Köszönet a kérdésért!


Kérdés: Arról a biztonságos helyről szeretném kérdezni a Csoportot, ami tegnap teremtettünk. Más dimenziókban már létezett, mi pedig háromdimenzióssá tettük és szeretnénk valóssá tenni. Úgy éreztük a Csoport is jelen volt. Tudnátok erről mondani valamit?


a Csoport: Igen. Mozogtok a különböző dimenziók valóságai között. Nem csak a tizenegy tér és idő dimenzió létezik, hanem nektek is tizenegy dimenziótok van. Ezek a részeitek kissé eltérő döntéseket hoznak minden dimenzióban. Tegnap négyen az alatt a fa alatt egymástól kissé eltérő döntéseket hoztatok. Azt mondjuk, hogy itt a lehetőség arra, hogy olyan szakrális tereket teremtsetek, ahol összekapcsoljátok az idő és tér mind a tizenegy dimenzióját. Ez történt tegnap. Sokszor portáloknak, örvényeknek vagy dimenziós időeltolásnak neveztétek ezeket – de adjatok nekik semmilyen nevet, ezek biztonságos, otthonos helyek. Amint elmozdultok a polaritás harmadik dimenziós világából - ahol minden fehér vagy fekete, fent vagy lent, előre vagy hátra – az egység felé, a dolgok meglehetősen ijesztővé válnak az emberek számára. Azok közületek, akik átlépik ezeket a határokat, belépnek abba, amit mi szakrális térnek nevezünk. Ez egy olyan hely, amit azok számára teremtetek, akik kilépnek a polaritásból. Ezek a kapcsolatok fontosabbak, mint az sejtenétek. Sőt. Változások zajlanak a bolygón, amik szükségszerűek és nem rosszak, nem katasztrofálisak. Néhányat láthattatok már a közelmúltban a szökőárak során. Nemrég beszéltünk a Föld vízszintjét érintő változásokról. Ti itt Hollandiában különösen sebezhetőek vagytok, mindazonáltal ez a Szabad Akarat bolygója. Tehettek valamit, például teremthettek ilyen biztonságos helyeket. Mikor Fénymunkások kis csoportjaként összegyűltök, közösen megfogalmazhatjátok a szándékot és összekapcsolódhattok a Földdel a szándékon keresztül. A Földdel való bármilyen kapcsolatotok, legyen az egy fa, egy labirintus, egy örvény a hátsó kertetekben, lágyítja és módosítja ezeket a változásokat. Azt állítjuk, hogy máris változtattatok a dolgok kimenetelén, mivel ugyanezekről az eseményekről már beszéltünk négy évvel ezelőtt és már most sokkal kevésbé traumatikusak, mint amikor először említést tettünk róluk. Már most sokkal, de sokkal kevésbé katasztrofálisabb a hatás, mint amilyennek lennie kellett volna. Mindazonáltal a vizek még mindig áradnak. Ezzel jobb, ha tisztában vagytok. Ne féljetek tőle! Nem ezért beszélünk róla. Azért beszélünk róla, mert ha Fénymunkásként összegyűltök, megváltoztathatjátok a valóságot. Megengeditek a Földnek, hogy gyengéden essen át az eltolódáson, ne durván. Ez teljesen elérhető számotokra, ha kisebb vagy nagyobb összejöveteleket tartotok. Ha összpontosított szándékotokkal összekapcsoljátok a szíveket az nem csak a valóságot változtatja meg, hanem magát a Földet is.


Kérdés: Mondanátok többet a testcserékről? [Az angol „walk-in” kifejezés a magyarban ’testcsere”-ként honosodott meg, bér eredetileg inkább „testbe lépés”-t jelent. Ekkor nem az inkarnálódás szokásos útját járja be a lélek-entitás, hanem egy „kész testbe” lép be a test eddigi „tulajdonosának” engedélyével. Magyarul is olvashattok erről ’Franz Bardon: Frabato’, illetve ’Lobszang Rampa: A harmadik szemtől a testelhagyásig’ könyveiben konkrét „esettanulmányokat”, általánosságban sok irodalom hivatkozik rá, bár sajnos néhány fordító félreérti a „walk in” kifejezést és egyszerűen besétálásnak fordítja, ami meglehetősen érthetetlenné teszi az egészet. – Szigeti Antal]


a Csoport: Testcserék. Nagyon érdekes téma. Beszélünk róla egy keveset, de mindenekelőtt azt szeretnénk tudatni, hogy léteznek. Teljeséggel lehetséges egy lélek számára, hogy anélkül hagyjon el egy testet, hogy az meghalna. Ez meglehetősen fájdalmas és nem könnyű a lélek számára. Igazán ki kell nyúlnia ezért. Amikor ez megtörténik, egy olyan gyógyító periódus következik, amin a léleknek át kell mennie, hogy rendezze az energiát. Előfordul, hogy könnyebb szándékosan távoznia, mint olyan helyzeteket kidolgozni, amik jóval meghaladják az önmagatok számára kitűzött kihívásokat. Ez néhány ember számára teljesen elképzelhető lehetőség, ám az új léleknek egyáltalán nem olyan könnyű abba a testbe érkezni, mint azt sokan gondolnák. Ennek eredményeképpen viszonylag kevés testcsere történik – sokkal kevesebb, mint azt először gondolnátok. A testcserélők általában hallgatni fognak, mivel annyira érzékenyek, hogy csak kevesen mernek nyilvánosság elé állni. Nekik nehéznek bizonyul saját határaikat megőrizni. Nehéz nekik itt lenni a Földön, miközben még mindig a magasabb vibrációt hordozzák, amit hordozniuk kell. Néhányan tanítók lesznek, de általában csendes tanítók. Amikor találkoztok velük, nyújtsátok feléjük a kezeteket. Nem kell, hogy megszilárdítsátok a világukat. Nem kell semmi jót tennetek. Mindössze annyit kell tennetek, hogy elismeritek, hogy egy segítségre szoruló lélekről van szó, hogy értitek őket és mondjatok köszönetet az általuk végzett munkáért, mert segítenek nagyon gyorsan megváltoztatni a valóságot. Nagyszerű, ám csendes tanítók ők.


Kérdés: Rengeteg változás zajlik a családomban. Sok félelmet és depressziót hoz. Azért van ez, mert árral szemben megyek, vagy a nehézségekkel van kapcsolatban…


a Csoport: Életed során a család nagy alap-energia volt számodra. Ez egyike azoknak a dolgoknak, amiért a Földre jöttél dolgozni, ám ha az alkalmazkodás egyik életfeladatával dolgozol, akkor bármilyen eltolódás nagyon nehéznek bizonyulhat. Habár rengeteg változás zajlik a családodban, ezek mind nagyon-nagyon örömteljesek lesznek – a változásnak köszönhető lehetőségek az elkövetkező 6-8 hónapban kezdenek majd megmutatkozni, és néhány a változásnak köszönhető lehetőség nagy izgalommal tölt majd el. Igen tudjuk, hogy ez most számodra negatív és nem könnyű végignézned. Arra kérünk, légy türelmes! Nincs semmi baj. Már változik, és rövidesen csodálatossá válhat. Várd a csodát, és akkor megteremted.


Kérdés: Egy szeretetteljes kapcsolatban élek egy gyönyörű, csodálatos emberrel, akinek még mindig problémái vannak az alkohollal, ami aggaszt engem. Ma nagyon erőteljesen ezt érzem, hogy a bizalommal kapcsolatos életfeladatom közepén vagyok, és készen állok az igazság felé mozdulni, de félek, hogy olyan helyzetben hagyom, amikor tényleg nagyon sérülékeny és nem találja magában az erőt, és talán félresiklik. Nem vagyok benne biztos, hogy készen állok erre.


a Csoport: Hadd beszéljünk most két különböző, de egymáshoz kapcsolódó témáról. Először is, olyan felelősséget veszel a nyakadba, ami nem a tiéd. Szeretnénk felvetni neked annak lehetőségét, hogy azzal ahogy próbálsz valakit védelmezni, éppenséggel akadályozod abban, hogy megtanulja a leckét, amiért jött. Egyszer tudósok rovarokkal kísérleteztek, hogy tökéletesítsék a természetet. Ezen kísérletek egyike arra irányult, hogy egy olyan bábot hozzanak létre egy hernyónak, amiben nagyon gyorsan növekedhet. Létrehoztak egy mesterséges bábot, amiben a hernyó könnyebben átalakulhatott a szépséggé, amire vártak. A hernyó kevés ellenállásba ütközött, így több energiát fordíthatott a nehézségmentes átalakulásra. Végül eljött a nap, mikor a gesztációs időszak véget ért. Kinyitották a bábot. Abban a pillanatban egy törékeny, gyenge pillangó hullott a földre, mivel sosem gyűjtött elegendő erőt ahhoz, hogy használhassa a saját szárnyait. Néha amit azért teszünk, hogy segítsünk másokon, korlátozza őket abban, hogy saját leckéiken dolgozhassanak. Egyetlen módon ellenőrizheted annak egyensúlyát, hogy vajon túlságosan is belekeveredtél-e valaki másnak az energiájába: szolgál-e ez téged valamilyen módon?


Másodszor: kérjük, értsétek meg, hogy az emberiségben ott őgyeleg egy nagyon haszontalan emberi érzelem, amit bűntudatnak neveznek. Ennek az érzelemnek semmi haszna az Új Föld magasabb vibrációiban. Ahogy tovább dolgozol ezen a területen, kezded majd megérteni, hogy senkiért sem vagy felelős. Mindig magadat helyezd előre, a többiek körülötted pedig majd azt teszik, amit tenniük kell, hogy a következő szintre léphessenek életfeladataikkal. Őszintén becsülünk, mert az igazság felé tartasz és ezt izgalmas látni.


Kedveseink, köszönjük, hogy ma is meghívtatok magatok közé, mivel csak azért vagyunk veletek, mert megteremtitek a teret számunkra, hogy csatlakozzunk hozzátok. Teret teremtetek azzal, hogy azt kéritek, hogy emlékezhessetek az Otthonra. Nagy megtiszteltetés számunkra válaszolni hívásotokra, és itt lenni veletek, hogy visszatükrözzük saját nagyszerűségeteket. Tudjátok-e kik vagytok? Mi igen. Ti vagytok a valaha élt legnagyszerűbb angyalok. Nagy tisztelettel három emlékeztetőt ajánlunk figyelmetekbe. Bánjatok egymással a legnagyobb fokú tisztelettel. Gondoskodjatok egymásról, mert a Minden Létezőn segítetek. Emlékezzetek rá, hogy ez csodálatos JÁTÉK, és játsszatok jót együtt!


Espavo.


a Csoport


(fordította: Mácz Annamária)