2006. február 15.


Az ortogonális mátrix

Mulitdimenzióssá válás
Steve-től:


Minden hónapban, miután az üzenet élőben megérkezik, az átíró csapat átteszi írott formába, ennek a csapatnak a vezetője Becky Hannah. Becky általában lefordítja magának az üzeneteket, és azt mondhatom, hogy egyike azon kevés embernek, aki legalább olyan jól ismeri a Csoportot, mint én magam. Becky számos barátjának küldte el az e havi üzenetet, mellékelve egy személyes megjegyzést és a Csoporttól kapott gyakorlatot. Ezt szeretném most megosztani veletek, mivel szerintem tökéletesen leírja mindazt, amiről azután olvastok.


Becky-től:


A Csoport legutóbbi üzenete megismertette velem az ortogonális szót, és elmagyarázta, hogy minden földi tapasztalat hármasokból áll. Minden levezethető a legtisztább esszenciájáig egy hármasra, és háromszor három, az kilenc. Ez a 90 fokos fordulat köt össze mindent. Ez számomra érthető. Végülis, ahogy Jimmy Buffet énekelte egyszer, „Az egész világ vár a 3-as számú ajtó mögött” Oké, kíváncsi vagyok!


Steve aztán elmagyarázta nekem, hogy az ortogonális a matematikában a merőleges szinonimája – egyszerű határozószó, független minden más szokásos definíciótól. Derékszögűt jelent. Görög eredetű szó, az orto (jelentése egyenes, igaz) és a gonia (jelentése szög) szavak összetételéből ered. Két egymást derékszögben keresztező utca ortogonális egymásra nézve. Rendben. Jó tudni! És most?


A Csoport aztán azt állította, hogy gyakorlással energialelkünk [vagyis lelkünk energetikai szintje] reagál, és mátrixot formál, hasonlóan ahhoz mintha újrahuzalozást végeznénk. Ezzel a gyakorlattal nem csak az általad épített mátrix előtt rovod le tiszteleted, hanem a Föld bolygó Játszmájának illúziója előtt is, amit te hoztál létre, hogy megszerezhesd ezt a tapasztalatot. Rendicsek. Akkor most játszani szeretnék.


A következő gyakorlat felépíti és megerősíti saját ortogonális mátrixod, így képessé válsz magasabb szemszögből rálátást nyerni arra, hogy hol is tartasz jelenleg. A Csoport gyakran él azzal az analógiával, mikor saját emeletes autóbuszunkat vezetjük. Az emeleten ülve, messzebbre láthatunk az úton, és legalább van róla némi fogalmunk hová is tartunk, és mindig ellenőrzésünk alatt tarthatjuk, hogy merre kanyarodjunk, ha akarunk egyáltalán kanyarodni. Talán nem születtünk azzal a képességgel, hogy egyszerre két helyen legyünk, ám most az idő és tér olyan metszéspontjához értünk, ami ezt teljes mértékben támogatja. Megajándékoztuk magunkat ezzel az új energiaeszközzel, és bár tudom, hogy jórészt nekem szól – bár most még nem értem tökéletesen – de talán te is hasznát látod majd… Az az előnye, hogy lehetővé teszi egy teljesen másfajta élmény megtapasztalását – mint vezetni egy emeletes buszt és azzal egy időben a tetején is ülni. Imádnivaló ez a varázsbusz! Élvezd a száguldást!


Kérlek, ne bátortalanodj el, ha semmit sem tapasztalsz az első néhány próbálkozásnál, mert az elméd nem szükségképpen rendelkezik egy [megfelelő] koordinátarendszerrel (már az én értelmezésem szerint). Tegnap a következő üzenet fogadott a Lightworker honlapján, mikor felléptem rá: „Gyakorlat teszi a mestert, úgyhogy jól válogasd meg, mit gyakorolsz!” Na mit szólsz ehhez a kis kozmikus kacsintáshoz?


Emlékezz rá, hogy ez nem rólad szól. Rólunk szól.


Gyerünk, váljunk ortogonálissá!


Vonulj félre úgy 15 percre, úgy hogy senki ne zavarjon – legalábbis a legelső próbálkozásnál. Maradj állva, vagy feküdj le – ahogy neked kényelmesebb. Engedd el az összes elvárásod, a legeslegapróbbat is, azzal kapcsolatban, hogy mit fogsz tapasztalni. Engedd el magad és figyeld a légzésed. Nyílj meg minden lehetőség számára!


Képzelj el egy feletted lebegő derékszöget. Én hömpölygő folyamként látom a fejem felett. Érezd az energiát és az életerőt – ami valójában egy másik idővonal, ami egy másik éneddel teljes a Játszma egy másik verziójában.
A Csoporttól:Üdvözlet Otthonról!


A legforróbb üdvözlettel köszöntünk benneteket, mivel ismét mesterek között vagyunk. Ti vagytok, kedveseink, a Szabad Akarat játszmájának mesterei és mi jobban becsülünk benneteket, mint valaha gondoltátok. Csodákat teremtettetek és teremtetek hétköznapjaitokban, melyek megváltoztatják a Minden Létező folyását. Ma is olyan döntéseket hoztok, amik messzebbre mutatnak az emberiség legcsodálatosabb reményeinél is. Izgalmas idők ezek!


Dimenziós eltolódás – A következő evolúció[s szakasz]


A szabad akarat játszmáját játszó emberek jelenleg az egész örökkévalóságban semmihez sem hasonlítható evolúciós fázis részesei most. Soha azelőtt még egyetlen játszma sem fejlődött olyan tempóban, mint most ti. A most a világotokba születő gyermekek olyan jellemzőkkel bírnak, amilyenekkel az emberek korábban soha. Mikor a Kristály gyerekek érkezéséről beszéltünk, említettük, hogy a jelek egyike, amikre figyelhettek az, hogy ezek a gyerekek interdimenzionális lények, képesek egyszerre két helyen lenni és átlépni az idő és tér általatok elképzelt határait. Könnyedén elfogadtátok, hogy ezek a gyerekek új illetve fejlettebb jellemzőkkel bírnak, ám azt is el kell áruljuk, hogy ti is úgy fejlődtök majd, hogy megszerezitek majd ezeket a képességeket, amikkel ők születnek. Rezgésszintetek növelésével interdimenzionális lényekké váltok.


A Hármasok játéka


Mikor reggel felébredtek, valójában beléptek a tér és idő nagyon szűk sávjába, ahol éber óráitok nagy részét töltitek. A valóság illúziója, ami ebben a szűk sávban létezik, azzal a céllal jött létre, hogy átélhessétek az embert játszó lélek tapasztalatát. Lelketek természetes állapota lehetővé teszi számotokra, hogy jóval szélesebb sávú rezgésszintben mozogjatok és tapasztaljatok, mint amihez hozzá vagytok szokva. Ez most meg fog változni.


Egész világotok hármasokból épül fel. A kozmosz egy tizenkettes számrendszerbeli matematikai rendszeren alapszik, ám a szabad akarat játszmája ennek csak töredéke, és a hármon alapszik. Egész világotok és benne minden, de minden visszavezethető a hármas számra. A fátyolnak ezen az oldalán elég viccesnek hat, hogy pont harmadik dimenziónak neveztétek el. A sáv most szélesedik. Ahogy kezdtek más dimenzióbeli tapasztalatokat szerezni, hasznosnak bizonyulhat néhány eszköz, amik segítenek egyik dimenzióból a másikba átjutni. Ez nem új információ a Földön, sokan tudtak erről egészen az ősi Egyiptomba visszanyúlóan. Már akkor is abban hittek, hogy a világ hármasokból épül fel, és hogy a dimenziók közötti átjárók egy 90 fokos fordulattal válnak elérhetővé. Ezt a tudomány ma ortogonális elmélet néven ismeri.


Az idő lineáris folyosójának elhagyása


Végtelen lények vagytok, akik azt tettetik, hogy véges világban élnek, véges testben. A lelketek házául szolgáló biológiai buboréknak van kezdete és vége. Ez lehetővé teszi számotokra, hogy az életet lineáris időkeretben tapasztaljátok meg. Úgyis mondhatnánk, hogy az életet ti múltként, jelenként vagy jövőként tapasztaljátok. Képzeljétek el, hogy az életet egy szűk folyosón keresztül tapasztaljátok meg. Visszafelé haladtok ezen folyosón. Láthatjátok a múltatokat, és ha figyelmesek vagytok, akkor a jeleneteket is, de a jövő teljesen láthatatlan. Azért tűnik a valóságotok egy szűk folyosónak, mert lekorlátozódtok arra a rezgésszintre, amiben éltek és amit láttok. Képzeljétek el, hogy szemellenzőt viseltek, ami látásotokat az idő lineáris folyosójára összpontosítja. Most feljebb húzzátok ezeket a szemellenzőket, és így látóteretek szélesebb sávot ölel fel, aminek köszönhetően megláthattok más folyosókat is és be is léphettek rájuk. Ezeknek a folyosóknak mindegyike 90 fokos szögben keresztezi a tiéteket.


Ez a lineáris idő illúziója elmozdításának a titka. Látásotok kiterjedésével kezditek majd meglátni és használni ezeket a másik dimenziókba vezető átjárókat. Azt is el kell mondanunk, hogy amit az időutazásról gondoltok, az valójában nem egészen az, mint aminek hiszitek. Valójában sokkal könnyebb, mint amilyennek képzelitek. Mikor megértitek az ortogonális valóság és az aranymetszés [mint geometriai fogalom] közötti összefüggést, akkor felfeditek majd a lineáris idő illúzióját is. Most pedig hadd kezdjük el bemutatni a multidimenzionális lélek gyakorlati alkalmazási módjait. Gyakran beszéltünk már arról, hogy valóságotok közvetlen kapcsolatban áll azzal nézőponttal, amiből szemlélitek. Más szavakkal érzékelésetek határozza meg a valóságotokat. Változtass nézőpontodon, és ezzel automatikusan változtatsz valóságodon. Gyakorlatokat is adtunk nektek, amivel eltolhatjátok [vagyis megváltoztathatjátok] valóságotokat, a kamera szögének változtatásával, amin keresztül nézitek. Most egy lépéssel tovább lépünk és arra kérünk benneteket, hogy kezdjétek egy időben egyszerre több helyről szemlélni a valóságotokat. A lineáris idő illúziója miatt hiszitek, hogy egyetlen létezésre korlátozódtok. Valójában multidimenzonális lények vagytok, és így könnyedén lehettek számos helyen egy időben. Képzeljetek magatok elé egy élettapasztalatot, amit tisztán láthattok számos kameraállásból. Ez egy közvetlen lépés isteni lényetek emberi formában való megvalósításához, és ma mindannyiótok számára elérhető.


Az ortogonális mátrix


Magukat embernek tettető lelkekként egy energiamátrixban léteztek. Az általatok lakott határozza meg hogy milyen energiákra és életeseményekre vagytok „bekábelezve”. Energiamátrixotok meghatározza minden emberi tapasztalásotokkal kapcsolatos első hatást. Mikor életetek első szakaszában lélekként egy inkarnációra készülődtök, leckéket választotok és kiválasztjátok annak módját is, hogy hogyan szeretnétek ezeket kivitelezni. A leckéket kétféle módon kaphatjátok: egy energiamátrixon keresztül (úgy ahogy a mátrixban erre az energiára bekábeleződtök), vagy egy energia-lenyomaton keresztül (ez egy olyan energia, ami életesemény vagy tapasztalat hatására lenyomatot hagy rajtatok). A lecke megoldásával újraírhatjátok az energia-lenyomatot, de egy energiamátrixot sosem tudtok megváltoztatni. Csupán a mátrix mestereivé válhattok, mivel ez a szerves részetek. Most azt mondjuk, hogy fejlődésetek során megtaláljátok majd a módját, hogy új energiamátrixokat építsetek, ami befedi [mondhatni felülírja] az eredeti mátrixotokat. Nagyon hasonló ez ahhoz, amit arról mondtunk, hogy a Harmadik Föld hologramja lefedi majd az eredetijét - ez először a Földdel kezdődött, de ti, mint egyének is lefedhetitek [újraírhatjátok] az eredeti energiamátrixotokat, amíg az új mátrix összhangban áll az eredetivel. Itt és most arra kérünk benneteket, hogy kezdjetek neki egy ortogonális mátrix építésének, ami majd lehetővé teszi számotokra, hogy kinyúljatok az idő és tér körülöttetek lévő számos dimenziójába, és megtapasztaljátok azokat. Saját ortogonális mátrixotok lehetővé teszi számotokra, hogy még ma multidimenziós lényekké váljatok.


Jelenleg sok minden, amiről most beszélünk nagyon szokatlannak, és különösnek tűnhet, ám a nagyon közeli jövőben a földi tudomány is alátámasztja majd, amiről ma szót ejtünk. Legnagyobb valószínűséggel a mesterséges intelligencia fejlesztése fedi majd fel a titkokat, amik igazából egyben tartják világotokat. Óriási tudományos és technikai fejlődés határán álltok, ami elvezet benneteket a hatalmát saját kezében tartó ember új korszakába.


Multidimenzionalitás


Nos, ha kicsit jobban szeretnétek érteni a dimenzionalitás témáját, akkor íme néhány egyszerű gyakorlat, amit elvégezhettek e célból. Ha szeretnétek különbséget tenni két dimenzió között, akkor fogjátok be az orrotok, vegyetek egy mély lélegzetet és dugjátok be a fejeteket a víz alá! A víz alatt a tér és idő egy másik dimenziójában vagytok. Másképp törik a fény és a hang is másképp terjed. Valójában az idő is másképpen érzékelhető a víz alatt, de ezt még nem fedeztétek fel. Azt mondhatjuk, hogy egy másik dimenzióban minden másként viselkedik. Sokan ezt személyesen is megtapasztaltátok. Ugyanolyan egyszerű, mint felülni egy repülőre és egy távoli, teljesen más városban leszállni róla. Csörög a mobilotok és valaki otthonról hív. Úgy beszélgethettek vele, mintha a szomszéd szobában állnátok, ám valójában dimenzió-eltolódás következett be. Mikor ekkora távolságban egymástól beszélgettek, az nem ugyanaz mintha ugyanazon a mobilon és egy városban beszélgetnétek, mert történt egy dimenzió-eltolódás, mikor felszálltatok a gépre.


Gyakran történik az időben dimenzionális eltolódás, még akkor is, ha ennek nem igazán vagytok tudatában. Ezek annyira egyszerű eltolódások, hogy legtöbbször nem is érzékelitek a különbséget. Még ha észre is veszitek ezeket, akkor sem érzitek úgy, hogy ez olyasmi, amihez alkalmazkodnotok kéne – és nem is kell. Mi arra célzunk, hogy amint ezzel a - most már érzékelt - kiterjedtebb rezgéssávval sétáltok a folyosón, kezdtek majd olyasmiket látni a periférián, amiket korábban nem vettetek észre. Ezek közül néhány a lineáris tér és idő folyosói lesznek, ami merőlegesek a tiétekkel. Mivel világotok hármasokból épül fel, a derékszögek rendkívüli jelentőséggel bírnak a világok közötti mozgásban. Ezeket ortogonális kapcsolatoknak nevezzük. Ma annak lehetőségét ajánljuk fel, hogy létrehozhassátok ortogonális mátrixotokat és élhessetek benne, ez a mátrix otthont ad majd lelketeknek és lehetővé teszi számotokra, hogy egyik dimenzió valóságából átcsússzatok a másikba. Hozzá kell majd szoknotok [ehhez], és [ez] együtt jár majd általatok hibák elkövetésének titulált eseményekkel. Szükség lesz majd némi gyakorlásra, ma viszont annak lényegét magyarázzuk el, hogy hogyan építhetitek fel a szándékkal megerősített ortogonális mátrixot, ami lehetővé teszi számotokra, hogy könnyedén mozogjatok a dimenziók között, és két helyen is jelen lehessetek egyszerre. Hogy ezzel a tudással merre indultok, már a ti dolgotok, mi elvetjük a magvakat, és arra kérünk benneteket, hogy ti boncolgassátok [tovább] a témát.


Életetek kamerájának bi-lokalizálása [vagyis „kéthelyűsítése”]


Itt vagytok tehát ebben a világban, a kihívásaitokkal küzdve. Ó, mi szeretjük a kihívásaitokat, mert nagy gonddal terveztétek meg őket. Legyetek tudatában, hogy mennyire fontos volt egy reggel felkelnetek és fejjel rohanni a falnak, hogy megtanulhassatok valami nagyon fontosat lelki fejlődésetek szempontjából. Akkor azonban azt hajtogattátok: „Mit csinálok rosszul?” Tudjatok róla, hogy semmit sem csináltok rosszul. Egyszerűen ezt a leckét jelöltétek ki magatok számára. A kihívás abban rejlik, hogy egydimenziós nézőpontból szemlélitek [maga az idővonal, mint minden vonal, egydimenziós]. Ha ehelyett képesek lennétek akkor 90 fokos fordulatot tenni, és az idő és tér két különböző dimenziójából visszatekinteni bármilyen problémára, helyzetre, vagy kihívásra, akkor tiétek lenne az Otthon megértése. Ez ma a földi mennyország megteremtésének folyamata, és ez a magasabb rezgéssel bíró gyermekek ajándéka — az Új Föld gyermekeié — akik ezzel a képességgel születnek. Még nem tudják, hogyan használják, és még ti sem tudjátok, de itt az ideje, hogy elkezdjétek használni.


Az ortogonális mátrix építésének gyakorlata


Képzeljétek el, hogy egy csőhöz vagy folyosóhoz hasonlatos időkeretben éltek, amin keresztül energia áramlik. Egyszerűen együttmozogtok az energiafolyammal. Most képzeljétek el, hogy pontosan a fejetek felett ott áramlik a tér és idő egy másik dimenziója. Lépjetek kapcsolatba a fejetek felett áramló energiával, 90 fokos szögben csatlakozva. Egyszerűen képzeljetek el a derékszöget és érezzétek, ahogy az energia megfordul és a testetekbe áramlik. Lélegezzétek be ezt az energiát lényetek belsejébe, és hagyjátok, hogy lényetek középpontja táján összegyűljön. Újabb lélegzettel, újabb 90 fokos fordulattal küldjétek csípőtök felé, majd egy harmadik 90 fokos fordulattal le a lábaitokba, hogy összekapcsoljátok az energiát a Földdel. Ez három 90 fokos fordulat, ami tiszteletben tartja a derékszögű átjárókat és a hármasok világát is. Ha így tesztek, energialelketek reagál, és mátrixot hoz létre, egy újrahuzalozáshoz hasonlóan. A mátrix létrehozásának érdekében ezt az új hálózati rendszert meg kell erősíteni. Minél többet végzitek ezt a gyakorlatot, annál könnyebbé válik másik dimenziókkal kapcsolatba lépnetek. Hamarosan a részetekké válik, és folyamatosan az ortogonális mátrixban tartózkodtok majd.


Az ortogonális mátrix lehetővé teszi, hogy olyan dolgokat lássatok, amiket korábban soha. Néha még lényetek felsőbb célját is láthatjátok, és azt is mi az a tapasztalat, amin éppen átmentek Hát nem nagy adomány ez? Talán az egyik dimenzióban kihívásnak láttok valamit, ami egy másik dimenzió nézőpontjából valójában ajándék. Nem lenne nagyszerű, ha emlékeznétek arra, hogy „mi járt a fejetekben” mielőtt a Földre érkeztetek volna? Nem lenne csodálatos tudni, hogy miért történnek rossz dolgok a jó emberekkel és fordítva? Mikor megértitek a multidimenzionalitást, a jó és a rossz fogalma kevésbé jelentőssé válik. Nem lenne csodálatos, ha magasabb fogalmakkal bírnátok az Otthonról, amik aztán mindennapjaitok részévé válnának? Az ortogonális mátrix építése az első lépések egyike ennek megvalósításához, és az egyszerre két helyen létezéshez a teljes érzékelés fenntartásával.


A másik gyakorlat, aminek az elvégzésére kérünk benneteket, az egy hármas légzéssorozat. Miközben az energiát 90 fokos szögben elfordítjátok, hogy belecsatlakozzon az első energiafolyamba, vegyetek három mély lélegzetet. Álljatok meg egy pillanatra, míg az energia megérkezik és kapcsolatba lép lényetek középpontjával. Lényetek középpontjában ismét vegyetek három, nagyon mély lélegzetet és hajlítsátok az energiát csípőtök felé. Ismét tartsatok szünetet újabb három lélegzetvétel erejéig. Tiszteleteteket fejezitek ki az általatok épített ortogonális mátrix előtt. Tiszteletben tartjátok a világ felépítését és Föld bolygó játszmájának illúzióját, amit ti hoztatok létre, hogy megszerezhessétek ezt a tapasztalatot. Ugyanakkor ez lehetővé teszi számotokra, hogy egy magasabb valóságba léphessetek.


Az első néhány alkalommal majd azt gondoljátok, „Kellemes volt, de nem láttam semmit, és nem éreztem semmit.” Kérünk, értsétek meg, hogy a legelején olyan gyorsan történik majd, hogy lelketek csak egy másodpercre érzékeli majd, mialatt ti úgy érzitek, hogy semmit sem érzékeltetek. Minél többet gyakoroltok és dolgoztok az ortogonális mátrixotok erősítésén és építésén, annál több időt töltötök majd a tér és idő felsőbb dimenzióiban, és végül képessé váltok minden egyes másodpercet benne tölteni. Hatalommal bíró emberek vagytok. Beléptek az Új Föld magasabb rezgésébe és magatokkal viszitek ezeket a gyönyörű, sűrű, biológiai buborékokat. Megtanultok angyalként élni az emberként létezés játszmájában — és többet tesztek, mint valaha is tudtatok. Ez nem rólatok szól. Mindannyiunkról szól.


Játszmátok sokkal tovább jutott, mint amit kollektív tudatként valaha is reméltetek teremteni a szabad akarat játszmájában. Ezzel a továbbra is erősen működő szabad akarattal, most valami varázslatosat teremtetek. Az emberi faj fejlődik. Hazatértek. Hűha! És közben még mindig itt vagytok! Ez valóban varázslatos. Ez volt a legmagasabb lehetőség, ami bármilyen játszma eredménye lehet. Azt állítjuk, hogy nincs működésben lévő nagy terv. Nincs semmi, amit tennetek kéne, hogy működésbe lépjen. Amit ma ortogonális mátrix név alatt átadtunk nektek, egy egyszerű gyakorlat a számotokra, hogy megértsétek már többdimenziósak vagytok, és hogy ezt lássátok és hasznosítsátok. Szívenergiátok növekedni szeretne. Ezért vagytok itt. Ezért jártok ezekre az összejövetelekre. Ezért szeretnétek ezeket az üzeneteket olvasni és nézni. Mi megadjuk az eszközt, hogy kiléphessetek önmagatokból, át egy másik tapasztalatba, még ha csak egy pillanatra is.


Játsszatok az ortogonális mátrixszal! Teremtsetek magatoknak valami varázslatosat! Engedjétek meg magatoknak ne csak azt, hogy beléphessetek a tér és idő egy másik dimenziójába, hanem azt is, hogy egyszerre élhessetek mindkét helyen. Ha ez örömöt szerez számotokra, akkor utazásunk sikerrel járt, mert mi semmi többet nem szeretnénk, mint kitárni szárnyainkat és megmutatni nektek saját csodálatos mivoltotokat. Ti vagytok a Játékasztal mesterei. Megváltoztatjátok a játszmát minden egyes nap minden egyes másodpercében, és mi ünneplünk benneteket a fátyolnak ezen az oldalán, úgy ahogy sosem képzelnétek.


Vigyétek, kedveseink! Játsszatok vele! Élvezzétek az utat, mi pedig három egyszerű emlékeztetővel távozunk. Bánjatok egymással a legnagyobb tisztelettel, mert Isten szemébe néztek. Kényeztessétek egymást minden adódó alkalommal, mert önmagatokat kényeztetitek. Emlékezzetek rá, hogy ez egy játék, és játsszatok jót együtt!


Espavo.


a Csoport


(fordította: Mácz Annamária)